Dodaj do ulubionych

nieladnie panie doktorze!

14.10.04, 14:23
info.onet.pl/993695,11,item.html
Kulczyk miał zapewniać, że wszystko jest pod kontrolą. Miał też powoływać się
przy tym na swoje wpływy w Pałacu Prezydenckim i poparcie Aleksandra
Kwaśniewskiego.

"Mój osobisty pogląd w tej sprawie jest, że w ogóle wykluczam taką sytuację,
że Jan Kulczyk mógł działać z mandatu prezydenta" - powiedział Kaczmarek. Jego
zdaniem, powołując się na poparcie prezydenta, Kulczyk zastosował "blef
negocjacyjny" i "chciał wzmocnić swoją pozycję negocjacyjną."

"To kwestia osobowości Jana Kulczyka, a byłem kilkakrotnie świadkiem jego
zachowania, które można by zamknąć zdaniem - »prezydent i premier to ja«" -
dodał Kaczmarek.
------

znou blef biznesowy

taki juz pech ma lewica ze otaczaja ja albo ludzie chorzy z chciwosci mitomani
albo blefujacy magalomani

na szczesie minister kaczmarek dostal rekojmie od prezydenta kwasniewskiego a
prezydent kwasniewski od ministra kaczmarka i mozemy byc spokojni. jakby kots
jeszcze mial watpliwosci to sam alganow zareczy za obydwu

info.onet.pl/993695,11,item.html
Obserwuj wątek
    • basia.basia Re: nieladnie panie doktorze! 14.10.04, 14:29
      bush_w_wodzie napisał:

> "To kwestia osobowości Jana Kulczyka, a byłem kilkakrotnie świadkiem jego
      > zachowania, które można by zamknąć zdaniem - »prezydent i premier to ja
      > 71;" -
      > dodał Kaczmarek.

Parę dni temu Rzepa napisała, że pytali doktora w kwietniu o to spotkanie
      z Ałganowem. Powiedział im, że nie zna faceta i nigdy go na oczy nie widział.
      Już wiadomo, że stanie przed komisją ds. Orlenu. Będzie gorąco:(
      • bush_w_wodzie nic mu nie zrobia 14.10.04, 14:43
        ale lokator palacu chyba nie sypia teraz najlepiej. zeby ktos tak niecnie
        wykorzystal jego zyczliwosc. jak doktorowi moglo wogole przyjsc do glowy ze go
        palac popiera???

nurtuje mnie skad sie wziela ta druga notatka
        • maksimum PAN JAN SPOTKAL SIE Z ALGANOWEM ZA ZGODA ABW 14.10.04, 14:51
          bush_w_wodzie napisał:

> ale lokator palacu chyba nie sypia teraz najlepiej. zeby ktos tak niecnie
          > wykorzystal jego zyczliwosc. jak doktorowi moglo wogole przyjsc do glowy ze go
          > palac popiera???
          >
          > nurtuje mnie skad sie wziela ta druga notatka

A scisle mowiac ABW go wyslala na to spotkanie,zeby wyczuc nastawienie Rosji do
          spraw gospodarczych Polski.
          Pan Jan to jest wielki patriota,ktory kopowal panstwowe zeby sprzedac obcym,bo
          wczesniej zaklepal w Sejmie ze rzad obcym sprzedawac nie moze.
          No i majatek narodowy i tak i tak trafil do obcych ale polski biznesmen na tym
          zarobil i odwdzieczy sie kiedy bedzie trzeba.
          To ze do kasy panstwowej wplynelo duzo mniej niz wtedy gdyby majatek narodowy
          sprzedawany byl bezposrednio kapitalowi zagranicznemu nazywa sie dziura
          budzetowa i Pan Kulczyk takowej nie ma w swojej dzialalnosci gospodarczej,a
          panstwowa go nie obchodzi.
          Kulczyk,Polska i ABW to jedno,a po drugiej stronie stoja wrogowie Polski i
          insynuanci.

• maksimum Re: PAN JAN SPOTKAL SIE Z ALGANOWEM ZA ZGODA ABW 14.10.04, 22:32
            maksimum napisał:

> bush_w_wodzie napisał:
            >
            > > ale lokator palacu chyba nie sypia teraz najlepiej. zeby ktos tak niecnie
            > > wykorzystal jego zyczliwosc. jak doktorowi moglo wogole przyjsc do glowy
            > ze go palac popiera???
            > >
            > > nurtuje mnie skad sie wziela ta druga notatka
            >
            > A scisle mowiac ABW go wyslala na to spotkanie,zeby wyczuc nastawienie Rosji
            do spraw gospodarczych Polski.
            > Pan Jan to jest wielki patriota,ktory kopowal panstwowe zeby sprzedac
            obcym,bo wczesniej zaklepal w Sejmie ze rzad obcym sprzedawac nie moze.
            > No i majatek narodowy i tak i tak trafil do obcych ale polski biznesmen na
            tym zarobil i odwdzieczy sie kiedy bedzie trzeba.
            > To ze do kasy panstwowej wplynelo duzo mniej niz wtedy gdyby majatek narodowy
            > sprzedawany byl bezposrednio kapitalowi zagranicznemu nazywa sie dziura
            > budzetowa i Pan Kulczyk takowej nie ma w swojej dzialalnosci gospodarczej,a
            > panstwowa go nie obchodzi.
            > Kulczyk,Polska i ABW to jedno,a po drugiej stronie stoja wrogowie Polski i
            > insynuanci.

Jak to mozliwe,ze ja to wszystko "zgadlem" bez doniesien prasowych?
            • katarsis Re: PAN JAN SPOTKAL SIE Z ALGANOWEM ZA ZGODA ABW 14.10.04, 23:06
              maksimum napisał:

Jak to mozliwe,ze ja to wszystko "zgadlem" bez doniesien prasowych?

Bo ty Maksiu jesteś Alfa i Omega...
              Tylko czasami zaokrąglasz pewne fakty, żeby pasowały do twej jedynej teorii o
              źródle szczęścia i dobrobytu. Ale niech tam - w końcu z fałszywej przesłanki
              może wyjść od czasu do czasu prawdziwy wniosek (mam na myśli tą Hiszpanię).
        • krzyzowiec.krzyzowiec Re: nic mu nie zrobia 14.10.04, 16:44
          bush_w_wodzie napisał:

> ale lokator palacu chyba nie sypia teraz najlepiej. zeby ktos tak niecnie
          > wykorzystal jego zyczliwosc. jak doktorowi moglo wogole przyjsc do glowy ze go
          > palac popiera???

To pewnie po tym przypadkowym spotkaniu u Millera. Kwaśniewski sam się do
          Kulczyka pofatygował a nie odwrotnie.

> nurtuje mnie skad sie wziela ta druga notatka
      • Gość: wartburg poręczył Siemiątkowski IP: *.pool.mediaWays.net 14.10.04, 15:51
        basia.basia napisała:
        >
        > Parę dni temu Rzepa napisała, że pytali doktora w kwietniu o to spotkanie
        > z Ałganowem. Powiedział im, że nie zna faceta i nigdy go na oczy nie widział.

Wczoraj poręczył za niego Siemiątkowski u Olejnik. Powiedział: "pan Kulczyk
        powiedzial być może nieprawdę, ale trudno mieć o to pretensje do niego, gdyż
        uczynił to na moja prośbę. Wytłumaczyłem mu, że sprawa jest objęta tajemnicą
        państwową..."
        • maksimum Re: poręczył Siemiątkowski 14.10.04, 16:33
          Gość portalu: wartburg napisał(a):

> basia.basia napisała:
          > >
          > > Parę dni temu Rzepa napisała, że pytali doktora w kwietniu o to spotkanie
          > > z Ałganowem. Powiedział im, że nie zna faceta i nigdy go na oczy nie widz
          > iał.
          >
          > Wczoraj poręczył za niego Siemiątkowski u Olejnik. Powiedział: "pan Kulczyk
          > powiedzial być może nieprawdę,

Zastanow sie nad logika zdania.Albo powiedzial prawde,albo nie powiedzial.
          Nie ma innego wyjscia.

> ale trudno mieć o to pretensje do niego, gdyż uczynił to na moja prośbę.

Czyli w Polsce klamie sie na prosbe osob wyzej postawionych w aparacie
          administracyjnym.

> Wytłumaczyłem mu, że sprawa jest objęta tajemnicą państwową..."

To dlaczego Kulczyk tego nie wydukal????????
          • wartburg4 Re: poręczył Siemiątkowski 14.10.04, 16:37
            maksimum napisał:

> Gość portalu: wartburg napisał(a):
            >
            > > basia.basia napisała:
            > > >
            > > > Parę dni temu Rzepa napisała, że pytali doktora w kwietniu o to spo
            > tkanie
            > > > z Ałganowem. Powiedział im, że nie zna faceta i nigdy go na oczy ni
            > e widz
            > > iał.
            > >
            > > Wczoraj poręczył za niego Siemiątkowski u Olejnik. Powiedział: "pan Kulc
            > zyk
            > > powiedzial być może nieprawdę,
            >
            > Zastanow sie nad logika zdania.Albo powiedzial prawde,albo nie powiedzial.
            > Nie ma innego wyjscia.
            >
            >
            > > ale trudno mieć o to pretensje do niego, gdyż uczynił to na moja prośbę.
            >
            > Czyli w Polsce klamie sie na prosbe osob wyzej postawionych w aparacie
            > administracyjnym.
            >
            >
            > > Wytłumaczyłem mu, że sprawa jest objęta tajemnicą państwową..."
            >
            > To dlaczego Kulczyk tego nie wydukal????????

A słyszałeś może kiedyś o ironii?
            • maksimum Re: poręczył Siemiątkowski 14.10.04, 17:10
              wartburg4 napisał:

> maksimum napisał:
              >
              > > Gość portalu: wartburg napisał(a):
              > >
              > > > basia.basia napisała:
              > > > >
              > > > > Parę dni temu Rzepa napisała, że pytali doktora w kwietniu o
              > to spotkanie
              > > > > z Ałganowem. Powiedział im, że nie zna faceta i nigdy go na o
              > czy nie widział.
              > > >
              > > > Wczoraj poręczył za niego Siemiątkowski u Olejnik. Powiedział: "pan
              > Kulczyk powiedzial być może nieprawdę,
              > >
              > > Zastanow sie nad logika zdania.Albo powiedzial prawde,albo nie powiedzial
              > .
              > > Nie ma innego wyjscia.
              > >
              > >
              > > > ale trudno mieć o to pretensje do niego, gdyż uczynił to na moja pr
              > ośbę.
              > >
              > > Czyli w Polsce klamie sie na prosbe osob wyzej postawionych w aparacie
              > > administracyjnym.
              > >
              > >
              > > > Wytłumaczyłem mu, że sprawa jest objęta tajemnicą państwową..."
              > >
              > > To dlaczego Kulczyk tego nie wydukal????????
              >
              >
              > A słyszałeś może kiedyś o ironii?

Co za pytanie? Wszyscy slyszeli.
              Ja odnosze sie tutaj do wypowiedzi Siemiatkowskiego a nie twojej.
              Siemiatkowski moze sobie poironizowac u cioci na imieninach a nie w prasie
              ogolnopolskiej i sprawach rzadowych.
              Jak bedziemy taki garbage wynosili z domu i wnosili do urzedow panstwowych,to
              nic dziwnego ze polscy politycy sa posmiewiskiem swiata.
            • Gość: GT "skłamał na moja prośbę" :)) IP: *.biaman.pl / 217.153.182.* 14.10.04, 22:56
              "
              > ale trudno mieć o to pretensje do niego, gdyż uczynił to na moja prośbę.

Czyli w Polsce klamie sie na prosbe osob wyzej postawionych w aparacie
              administracyjnym."

Po ra pierwszy od b. dawna rozbawił mnie Maksimum, bo to naprawde dobre
              podsumowanie. Zupełnie jak z Sokołowską i Czarzastym, a wcześniej Wańkową i
              Kwasniewskim (w sprawie tytułu mgr).
          • bush_w_wodzie Re: poręczył Siemiątkowski 14.10.04, 16:40
            maksimum napisał:

> Gość portalu: wartburg napisał(a):
            >
            > > basia.basia napisała:
            > > >
            > > > Parę dni temu Rzepa napisała, że pytali doktora w kwietniu o to spo
            > tkanie
            > > > z Ałganowem. Powiedział im, że nie zna faceta i nigdy go na oczy ni
            > e widz
            > > iał.
            > >
            > > Wczoraj poręczył za niego Siemiątkowski u Olejnik. Powiedział: "pan Kulc
            > zyk
            > > powiedzial być może nieprawdę,

siemiatkowski pozostaje czujny i nie wyklucza ze to jego kulczyk oklamal i nie
            rozmawial z alganowem.

>
            > Zastanow sie nad logika zdania.Albo powiedzial prawde,albo nie powiedzial.
            > Nie ma innego wyjscia.
            >

marksistowska wizja swiata dopuszcza wiecej mozliwosci

>
            > > ale trudno mieć o to pretensje do niego, gdyż uczynił to na moja prośbę.
            >
            > Czyli w Polsce klamie sie na prosbe osob wyzej postawionych w aparacie
            > administracyjnym.
            >

bo ci dziennikarze sa tacy wscibscy zeby od razu zaczeli pytac o czym kulczyk z
            nim (byc moze) rozmawial

>
            > > Wytłumaczyłem mu, że sprawa jest objęta tajemnicą państwową..."
            >
            > To dlaczego Kulczyk tego nie wydukal????????

bo to utajnienie tez jest tajemnica
        • krzyzowiec.krzyzowiec Re: poręczył Siemiątkowski 14.10.04, 16:47
          Gość portalu: wartburg napisał(a):

> basia.basia napisała:
          > >
          > > Parę dni temu Rzepa napisała, że pytali doktora w kwietniu o to spotkanie
          > > z Ałganowem. Powiedział im, że nie zna faceta i nigdy go na oczy nie widz
          > iał.
          >
          > Wczoraj poręczył za niego Siemiątkowski u Olejnik. Powiedział: "pan Kulczyk
          > powiedzial być może nieprawdę, ale trudno mieć o to pretensje do niego, gdyż
          > uczynił to na moja prośbę. Wytłumaczyłem mu, że sprawa jest objęta tajemnicą
          > państwową..."

Nieprawda jest otoczona tajemnicą państwową. Siemiątkowski osiągnął stan
          schizofreni paranoidalnej.
        • bush_w_wodzie Re: poręczył Siemiątkowski 14.10.04, 16:49
          jesli on poreczyl to chyba trzeba wierzyc. on wszystko robi z mysla o dobru
          kraju i zawsze mowi prawde

Siemiątkowski: nie wiedziałem o teczce Belki

IAR, pi (02-07-2004 09:29)

Były szef Agencji Wywiadu Zbigniew Siemiątkowski powiedział, że do wczoraj nie
          wiedział, że od 1997 roku w Agencji znajduje się kopia teczki premiera Marka
          Belki wykonana z materiałów zebranych przez Służbę Bezpieczeństwa, a
          znajdujących się obecnie w Instytucie Pamięci Narodowej

IAR 14-10-2004, ostatnia aktualizacja 14-10-2004 16:30

Siemiątkowski tłumaczył się wcześniej, że sprawdzał, czy w związku z kandydaturą
          Belki na urząd premiera nie ma zagrożeń związanych z bezpieczeństwem państwa.
          Członkowie komisji uznali jednak, że do prowadzenia lustracji uprawniony jest
          Rzecznik Interesu Publicznego, a nie służby specjalne.
          • krzyzowiec.krzyzowiec Re: poręczył Siemiątkowski 14.10.04, 16:52
            bush_w_wodzie napisał:

> Siemiątkowski tłumaczył się wcześniej, że sprawdzał, czy w związku z kandydatur
            > ą
            > Belki na urząd premiera nie ma zagrożeń związanych z bezpieczeństwem państwa.

"Schizofrenia paranoidalna
            to postać schizofrenii, w której głównymi objawami są urojenia i omamy. Często
            występują halucynacje słuchowe: pacjent słyszy głosy, które komentują i
            wyśmiewają jego zachowanie, ostrzegają przed rzekomym niebezpieczeństwem. Mogą
            też występować omamy imperatywne. Tym objawom towarzyszą urojenia, które
            dodatkowo "wyjaśniają" pacjentowi obecność i charakter omamów. W schizofrenii
            paranoidalnej urojenia łączą się ze sobą oraz z omamami w dość logiczny sposób."
            • bush_w_wodzie Re: poręczył Siemiątkowski 14.10.04, 17:05
              stawiam na to doktor nagral alganowa zeby miec na niego haka
              • krzyzowiec.krzyzowiec Re: poręczył Siemiątkowski 14.10.04, 17:19
                bush_w_wodzie napisał:

> stawiam na to doktor nagral alganowa zeby miec na niego haka

Raczej, żeby mieć haka na całe SLD.
              • Gość: wartburg wakacje ze szpiegiem IP: *.pool.mediaWays.net 14.10.04, 22:28
                Niezłe skojarzenie. Doktor mógł go w Wiedniu w ramach small talku zapytać, kto
                wygrał wtedy na kortach w Jastarni? Ałganow, dusza słowiańska, z pewnością
                pochwaliłby się po latach... i Kulczyk miałby haka na Kwacha.
                • katarsis Re: wakacje ze szpiegiem 14.10.04, 23:16
                  Przypominam, ze głównym dowodem świadczącym o 'prawdomówności' Kwaśniewskiego
                  jakoby nie spotykał się z Ałganowem ('Wakacje z agentem') były wyciągi z
                  operacji dokonywanych kartami płatniczymi w Irlandii. Wyciągi dostarczone przez
                  bank Millenium, którego prezesem był przez długi czas obecny premier, oddany
                  przyjaciel naszego prezydenta.
                  • Gość: wartburg Re: wakacje ze szpiegiem IP: *.pool.mediaWays.net 14.10.04, 23:24
                    katarsis napisała:

> Przypominam, ze głównym dowodem świadczącym o 'prawdomówności' Kwaśniewskiego
                    > jakoby nie spotykał się z Ałganowem ('Wakacje z agentem') były wyciągi z
                    > operacji dokonywanych kartami płatniczymi w Irlandii. Wyciągi dostarczone
                    przez
                    >
                    > bank Millenium, którego prezesem był przez długi czas obecny premier, oddany
                    > przyjaciel naszego prezydenta.

Też o tym niedawno myślałem. Przecież Kwach dysponuje takim aparatem (popatrz,
                    co teraz wyprawia Siemiątkowski, jak kłamie cynicznie w żywe oczy załaniając
                    się tajemnicą służbową), że sfałszowanie takich dokumentów to betka. Do tego
                    nie musiał wykorzystywać prezesa banku Millenium... Co nie znaczy, że tego nie
                    robił.
                    • bush_w_wodzie swiadkowie 14.10.04, 23:39
                      sad zlekcewazyl zupelnie to co mieli do powiedzenia swiadkowie. pardon - nie dal
                      wiary. dowody swiadczace o nieobecnosci kwasniewskiego byly mizerne. dwa
                      potwierdzenia platnosci karta kredytowa kserokopia biletow lotniczych stempel w
                      paszporcie chyba i zeznania kogos z warszawy

slabo. poza tym mysle ze ten alganow to z niejednym biesiadowal. taki cieply
                      czlowiek to jest wiec nie ma czemu sie dziwic i wyobrazac sobie nie wiadomo co

a poza tym nawet gdyby obydwaj byli w cetniewie to raczej w pracy w oni w tym
                      zyciu obiboctwo imputuja
                  • kataryna.kataryna Re: wakacje ze szpiegiem 22.10.04, 11:20
                    katarsis napisała:

> Przypominam, ze głównym dowodem świadczącym o 'prawdomówności' Kwaśniewskiego
                    > jakoby nie spotykał się z Ałganowem ('Wakacje z agentem') były wyciągi z
                    > operacji dokonywanych kartami płatniczymi w Irlandii. Wyciągi dostarczone
                    przez
                    >
                    > bank Millenium, którego prezesem był przez długi czas obecny premier, oddany
                    > przyjaciel naszego prezydenta.

I ktorego prezesem jest (nie pamietam od kiedy) Boguslaw Kott, przyjaciel
                    prezydenta (zrzucal sie na Kossaka), ktorego nazwisko pojawialo sie
                    wielokrotnie w billingach Rywina.
                    • bush_w_wodzie kott 22.10.04, 11:44
                      kott jest z nami niemal od poczatku iii rp. zaczelo sie od banku inicjatyw
                      gospodarczych (big). jeden z pierwszych polskich bankow. zgromadzil kapital
                      dzieki wykupywaniu udzialow firm panstwowych za pozyczone od nich pieniadze.
                      potem big polknal wiekszy od siebie bank gdanski. niedawno po kosolidacji
                      sektora bankowego musieli wpuscic portugalczykow i chyba wtedy zmienili nazwe na
                      millenium bank. ostatnio millenium bank ma udzial w slynnej sprawie przejmowania
                      duzej firmy pzu przez biedne konsorcjum eureko.
    • Gość: papa Smerf Re: nieladnie panie doktorze! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.10.04, 16:57
      A wiemy to wszystko z notatki pracownika wywiadu.
      No to ja mam parę pytań: czy wywiad śledzi i nagrywa Kulczyka, czy Ałganowa? czy
      robią to stale czy też zrobili to raz a skutecznie, bo ktoś sobie tego zażyczył?
      Bo trudno mi uwierzyć że panowie rozmawiali na ulicy i agent po prostu
      przypadkowo usłyszał.
      No chyba, że historia się powtarza i znów dwaj nasi dzielni generałowie ubrani
      na czarno i obwieszeni aparatura nagrywającą zaskoczyli Ałganowa w majtkach na
      plaży i on tak sie zawstydził, że im wszystko wyśpiewał.
    • basia.basia panu doktorowi grozi zarzut o szpiegostwo! 14.10.04, 23:30
      bush_w_wodzie napisał:

> na szczesie minister kaczmarek dostal rekojmie od prezydenta kwasniewskiego a
      > prezydent kwasniewski od ministra kaczmarka i mozemy byc spokojni. jakby kots
      > jeszcze mial watpliwosci to sam alganow zareczy za obydwu

Ale pan dr K. już rękojmi nie dostał. Pan prezydent nawet wyraził
      niezadowolenie z tego, że pan K. spotyka się z rosyjskim szpiegiem.
      Podobno pan Kulczyk się tłumaczył prezydentowi, że nie wiedział kto
      będzie jego rozmówcą:)

Najgorsze jest to, że dzisiaj ci dwaj z "Prześwietlenia" (TVN24)
      prześwietlili przy pomocy Giertycha całą tę sytuację i wyszło im,
      że pan K. poinformował szpiega obcego państwa o procesach decyzyjnych
      dotyczących strategii energetycznej państwa. Wynika to z tej drugiej
      notatki, której nie było w materiałach dostarczonych komisji ale
      oni natrafili na jej ślad i zażądali dostarczenia. Na dodatek w tych
      materiałach nie ma żadnego śladu, że ABW przerowadziła jakiekolwiek
      działanie po tym jak pan K. odwiedził Siemiątkowskiego jak również
      nie ma śladu, by w sprawie długiego kulczykowego jęzora ktokolwiek
      cokolwiek przedsięwziął.

Jest jeszcze jedna rewelacja; chodzi o opinię jaką wyraził jeden
      z byłych szefów UOP w Faktach a powiedział, że nie może pojąć jak
      to się dzieje, że w sprawie Rywina gdzie były materialne dowody (taśma
      i notatka Rapaczyńskiej oraz list Rywina) nikt palcem nie kiwnął
      a w sprawie rzekomej czy rzeczywistej łapówki Kaczmarka uruchomiono
      podsłuch, inwigilację itp. Czy to nie oznacza czasem, że usiłowano
      z Kaczmarka zrobić kozła ofiarnego? Ja niewiele z tego rozumiem:(

• bush_w_wodzie Re: panu doktorowi grozi zarzut o szpiegostwo! 14.10.04, 23:49
        basia.basia napisała:

> bush_w_wodzie napisał:
        >
        > > na szczesie minister kaczmarek dostal rekojmie od prezydenta kwasniewskie
        > go a
        > > prezydent kwasniewski od ministra kaczmarka i mozemy byc spokojni. jakby
        > kots
        > > jeszcze mial watpliwosci to sam alganow zareczy za obydwu
        >
        > Ale pan dr K. już rękojmi nie dostał.

dostal upomnienie i rozgrzeszenie. ot niefrasobliwosc przy zalatwianiu
        rutynowego interesu. choc zdaje sie ze pan prezydent troche tu kluczyl i
        wlasciwie nie wiadomo czy upominal czy usprawiedliwial

> Pan prezydent nawet wyraził
        > niezadowolenie z tego, że pan K. spotyka się z rosyjskim szpiegiem.
        > Podobno pan Kulczyk się tłumaczył prezydentowi, że nie wiedział kto
        > będzie jego rozmówcą:)

wczoraj pisali ze czubajs juz w kwietniu informowal o tym ze maja nowego
        komisarza od putina w firmie. zapewne zapomnial podac nazwiska. mnie sie to tez
        zdarza czasami :)))

> Najgorsze jest to, że dzisiaj ci dwaj z "Prześwietlenia" (TVN24)
        > prześwietlili przy pomocy Giertycha całą tę sytuację i wyszło im,
        > że pan K. poinformował szpiega obcego państwa o procesach decyzyjnych
        > dotyczących strategii energetycznej państwa.

to na pewno byl taki biznesowy blef

> Wynika to z tej drugiej
        > notatki, której nie było w materiałach dostarczonych komisji ale
        > oni natrafili na jej ślad i zażądali dostarczenia. Na dodatek w tych
        > materiałach nie ma żadnego śladu, że ABW przerowadziła jakiekolwiek
        > działanie po tym jak pan K. odwiedził Siemiątkowskiego jak również
        > nie ma śladu, by w sprawie długiego kulczykowego jęzora ktokolwiek
        > cokolwiek przedsięwziął.

mnie dziwi najbardziej ze jest slad po tej notatce

> Jest jeszcze jedna rewelacja; chodzi o opinię jaką wyraził jeden
        > z byłych szefów UOP w Faktach a powiedział, że nie może pojąć jak
        > to się dzieje, że w sprawie Rywina gdzie były materialne dowody (taśma
        > i notatka Rapaczyńskiej oraz list Rywina) nikt palcem nie kiwnął
        > a w sprawie rzekomej czy rzeczywistej łapówki Kaczmarka uruchomiono
        > podsłuch, inwigilację itp. Czy to nie oznacza czasem, że usiłowano
        > z Kaczmarka zrobić kozła ofiarnego? Ja niewiele z tego rozumiem:(

sprawa jest banalnie prosta. w sprawie rywina dokladnie znali fakty i nie
        musieli prowadzic dochodzenia. natomiast zeby antypatyczny ryzy cos krecil na
        boku z rosjanami? pewnie uznali ze to nawet do niego podobne i naprawde sie
        zaniepokoili

• bush_w_wodzie nieladnie panie prezydencie! 15.10.04, 22:46
      "Autorem drugiej notatki z wiedeńskiego spotkania ma być oficer wywiadu. Według
      notatki, Kulczyk podczas rozmowy miał zapewniać Ałganowa, że operacja przejęcia
      Rafinerii Gdańskiej przez rosyjski Łukoil jest pod kontrolą. Miał też powoływać
      się przy tym na swoje wpływy w Pałacu Prezydenckim i poparcie Aleksandra
      Kwaśniewskiego.

To właśnie jest powodem, że prezydent też chce ujawnienia informacji zawartych w
      notatce. W jego ocenie jej istota musi byś podana opinii publicznej. "Tam się
      mówi nie wprost. Tam się mówi nie prezydent, tylko jakiś pierwszy, nie wiem, kto
      to może być" - mówił w piątek Kwaśniewski."

dobre. znowu chcemy wszystko zwalic na leszka?

• krzyzowiec.krzyzowiec Re: nieladnie panie prezydencie! 15.10.04, 23:05
        bush_w_wodzie napisał:

> "Autorem drugiej notatki z wiedeńskiego spotkania ma być oficer wywiadu. Według
        > notatki, Kulczyk podczas rozmowy miał zapewniać Ałganowa, że operacja przejęcia
        > Rafinerii Gdańskiej przez rosyjski Łukoil jest pod kontrolą. Miał też powoływać
        > się przy tym na swoje wpływy w Pałacu Prezydenckim i poparcie Aleksandra
        > Kwaśniewskiego.
        >
        > To właśnie jest powodem, że prezydent też chce ujawnienia informacji zawartych
        > w
        > notatce. W jego ocenie jej istota musi byś podana opinii publicznej. "Tam się
        > mówi nie wprost. Tam się mówi nie prezydent, tylko jakiś pierwszy, nie wiem, kt
        > o
        > to może być" - mówił w piątek Kwaśniewski."

Kwaśniewski nie wie kto to jest pierwszy sekretarz.

> dobre. znowu chcemy wszystko zwalic na leszka?
        >
      • bush_w_wodzie primus 22.10.04, 00:35
        bush_w_wodzie napisał:

> "Autorem drugiej notatki z wiedeńskiego spotkania ma być oficer wywiadu. Według
        > notatki, Kulczyk podczas rozmowy miał zapewniać Ałganowa, że operacja przejęcia
        > Rafinerii Gdańskiej przez rosyjski Łukoil jest pod kontrolą. Miał też powoływać
        > się przy tym na swoje wpływy w Pałacu Prezydenckim i poparcie Aleksandra
        > Kwaśniewskiego.
        >
        > To właśnie jest powodem, że prezydent też chce ujawnienia informacji zawartych
        > w
        > notatce. W jego ocenie jej istota musi byś podana opinii publicznej. "Tam się
        > mówi nie wprost. Tam się mówi nie prezydent, tylko jakiś pierwszy, nie wiem, kt
        > o
        > to może być" - mówił w piątek Kwaśniewski."
        >
        > dobre. znowu chcemy wszystko zwalic na leszka?
        >

jak ja go znam :(. juz pietnastego bylo widac ze bedzie probowal zwalic na millera
    • homosovieticus Re: nieladnie panie doktorze! a nawet brzydko! 22.10.04, 00:58
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=13912916&a=13944393
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka