Dodaj do ulubionych

PiS-PO jedno zło

09.12.18, 17:56
Komendant Jarosław Kaczyński przeprowadził wczoraj w Jachrance prewencyjne bombardowanie "na prawo od PiS", rozprawiając, że przyrównywanie PiS do PO jest "groźną socjotechniką":

- "To próba sprowadzenia nas i naszych przeciwników na tę samą płaszczyznę - powiedział o porównywaniu PiS-u do PO."

Widać, że po Marszu Niepodległości oraz ostatnich działaniach partii eurosceptycznych, które rozpoczęły konsolidację przed przyszłorocznymi wyborami, nie lekceważy tych środowisk. Czy jednak ma rację, że przyrównywanie PiS-u do PO jest nieuzasadnione?

Otóż, poza kosmetyką, zarówno PiS jak i PO niczym od siebie się nie różnią. Owa "kosmetyka", to chwilowe rozdawnictwo publicznych pieniędzy dla tych, czy innych środowisk oraz eksponowanie retoryki, z jednej strony "europejskiej" a z drugiej "narodowej". Poza tym są to dwie bliźniacze partie, realizujące taką samą politykę, tymi samymi metodami, ogłupiając wyborców nachalną, bezwstydną propagandą, napuszczając jednych na drugich, polaryzując w ten sposób i cementując na całe dekady scenę polityczną.

PO-PiS ... oto niektóre z dostrzeżonych przeze mnie wspólnych cech charakterystycznych obu ugrupowań, które szkodzą Polsce (może komuś nasuną się jeszcze inne?):

- Unia Europejska jest „über alles” - najwyższą dla nas wartością i dobrodziejstwem,

- podporządkowywanie Polski instytucjom międzynarodowym nawet wbrew konstytucji,

- sprowadzanie imigrantów na masową skalę (jawnie lub po cichu),

- polityka „klienteizmu” – wiszenie u klamki obcych mocarstw (Niemiec lub USA),

- faworyzowanie żydów- są dla nas najważniejsi (wydajemy na ich potrzeby setki milionów złotych oraz masowo obdarowujemy ich polskimi paszportami),

- bezwarunkowe wspieranie banderowskiej Ukrainy, wbrew jakiejkolwiek logice,

- ideologiczna nienawiść do Rosji - „obsikiwanie nogawki Putina” wbrew interesom politycznym i gospodarczym,

- lekceważenie i niechęć do środowisk „pro life” żądających zakazu aborcji,

- forsowanie na sędziów, rzeczników, prezesów swoich ludzi, nawet wbrew zapisom konstytucji,

- utrzymywanie wciąż tej samej kwoty wolnej od podatku na skandalicznie niskim poziomie,

- konsekwentny od wielu dekad brak rozliczenia z afer poprzednich ekip- zasada „my nie ruszamy waszych, wy nie ruszacie naszych”,

- nieustanny rozrost biurokracji – jednakowa polityka obsadzania swoimi intratnych stanowisk,

- ograniczanie swobód obywatelskich (konfiskata dzieci, przymusowe szczepienia, cenzura medialna, przymus ubezpieczeń, ograniczanie prawa własności itd.),

- uwłaczające polskiej niezależności bieganie na skargę do obcych mocarstw na przeciwników politycznych,

- wymiana pomiędzy sobą tych samych, bezideowych ludzi, cynicznych karierowiczów np: Kluzik, Marcinkiewicz, Sikorski, Morawiecki, Gowin, Zalewski, Dorn, Ujazdowski, Kamiński, Libicki,

- judaizacja instytucji państwowych - wspólne świętowanie żydowskiej Chanuki,

- utrzymywanie lewackich postulatów: aborcja, gender w szkołach, w TVP homopropaganda w serialach, bluźnierstwo i deprawacja w inst. kultury,

- jednakowy i niezmienny entuzjazm w sprowadzaniu obcych wojsk do Polski,

- realizacja neokolonialnego modelu rozwojowego w ramach tzw. strategii zrównoważonego rozwoju.
Obserwuj wątek
    • erte2 Re: PiS-PO jedno zło 09.12.18, 18:14
      enrque111
      Z punktu widzenia faszysty, nacjonalisty, antysemity i ogólnie bemózgowca (czyli twoim) różnica jednak jest. Bo PiS polityka kaczyńskego jest w wielu punktach zbieżna z twoimi poglądami
      • enrque111 Re: PiS-PO jedno zło 09.12.18, 18:18
        erte2 napisał:

> enrque111
        > Z punktu widzenia faszysty, nacjonalisty, antysemity i ogólnie bemózgowca (cz
        > yli twoim) różnica jednak jest. Bo PiS polityka kaczyńskego jest w wielu punkta
        > ch zbieżna z twoimi poglądami

Czy mógłbyś, nieszczęsny niemoto wskazać owe "punkty zbieżne"?
      • klodawa1952 Re: PiS-PO jedno zło 09.12.18, 18:19
        erte2 napisał:

> enrque111
        > yli twoim) różnica jednak jest. Bo PiS polityka kaczyńskego jest w wielu punkta
        Są tacy co widzą nawet w lodówce, miedzy butelkami Kaczyńskiego i chyba ty do nich należysz.
        • erte2 Re: PiS-PO jedno zło 09.12.18, 20:29
          klodawa1952 napisał:
          Są tacy co widzą nawet w lodówce, miedzy butelkami Kaczyńskiego i chyba ty do nich należysz.

Po pierwsze - nie trzymam butelek w lodówce, bo to co czasami pijam najlepiej smakuje w temperaturze pokojowej, ew. z kilkoma kostkami lodu.
          A po drugie gdybym zauważył w lodówce kaczyńskiego natychmiast bym ją wyrzucił bo już by żadna dezynfekcja, dezynsekcja i deratyzacja nie pomogła.
          • klodawa1952 Re: PiS-PO jedno zło 10.12.18, 06:09
            erte2 napisał:

> klodawa1952 napisał:
            > Są tacy co widzą nawet w lodówce, miedzy butelkami Kaczyńskiego i chyba ty d
            > o nich należysz.

>
            > Po pierwsze - nie trzymam butelek w lodówce, bo to co czasami pijam najlepiej s
            > makuje w temperaturze pokojowej, ew. z kilkoma kostkami lodu.
            > A po drugie gdybym zauważył w lodówce kaczyńskiego natychmiast bym ją wyrzucił
            > bo już by żadna dezynfekcja, dezynsekcja i deratyzacja nie pomogła.
            Czyli potwierdzasz obsesję.
      • 141288bs Re: PiS-PO jedno zło 11.12.18, 06:03
        -erte2 napisał:

> enrque111
        - o tym o czym pisze ma duzo racji...zamiast posadzen i wyzwisk, przekonaj merytoryczna wypowiedzia, jesli potrafisz
    • klodawa1952 Re: PiS-PO jedno zło 09.12.18, 18:18
      Dodam, że nie różnią się też rozwalaniem gospodarki. Jedni z powodu korupcji a drudzy preferowaniem państwowej gospodarki niemal jak za Gomułki w PRL.
      • buldog2 Re: PiS-PO jedno zło 09.12.18, 19:29
        Chciałem napisać coś merytorycznego, chwilę pomyślałem i doszedłem do wniosku - nie warto. Rządom PO można stawiać szereg zarzutów i ja stawiałem. Można zarzucać zbyt daleko idące uleganie lobbystom (i bezpodatkową działalność w Polsce), ale dzięki temu mieliśmy duży napływ inwestycji i mamy dziś PKB na głowę tylko 20% mniejsze od czeskiego.
        Szukacie tej szczególnej korupcji gospodarczej PO długo, a wyników brak.

Dlatego wyłącznie sentencja: kłamiesz. A wasze oszustwa i złodziejstwa przed i po 2015 mamy jak na dłoni.
        • enrque111 Re: PiS-PO jedno zło 09.12.18, 19:47
          buldog2 napisał:

> Chciałem napisać coś merytorycznego, chwilę pomyślałem i doszedłem do wniosku -
          > nie warto. Rządom PO można stawiać szereg zarzutów i ja stawiałem. Można zarzu
          > cać zbyt daleko idące uleganie lobbystom (i bezpodatkową działalność w Polsce),
          > ale dzięki temu mieliśmy duży napływ inwestycji i mamy dziś PKB na głowę tylko
          > 20% mniejsze od czeskiego.
          > Szukacie tej szczególnej korupcji gospodarczej PO długo, a wyników brak.
          >
          > Dlatego wyłącznie sentencja: kłamiesz. A wasze oszustwa i złodziejstwa przed i
          > po 2015 mamy jak na dłoni.

Czy merytorycznie, bez lewackiego bełkotu, potrafisz wykazać różnice pomiędzy tymi dwiema lewicowymi partiami?
          • buldog2 Re: PiS-PO jedno zło 09.12.18, 20:01
            PO jest lewicowa trochę, to przede wszystkim biurokratyczno-etatystyczna bez światopoglądu i programu, z naciskiem na etatystyczna. Pomiędzy PO Tuska i PISem Agenta JARa jest przepaść, poza tym, że w wielu sprawach wydają się zblatowani, np. zaniechanie ścigania wszystkich afer PIS wiele mówi.
            Konkrety, myślę o różnicach wydają się oczywiste, chyba szkoda czasu wyliczać. Dodam jeszcze, PIS to wroga agentura.
            • enrque111 Re: PiS-PO jedno zło 09.12.18, 20:17
              buldog2 napisał:

> PO jest lewicowa trochę, to przede wszystkim biurokratyczno-etatystyczna bez św
              > iatopoglądu i programu, z naciskiem na etatystyczna. Pomiędzy PO Tuska i PISem
              > Agenta JARa jest przepaść, poza tym, że w wielu sprawach wydają się zblatowani,
              > np. zaniechanie ścigania wszystkich afer PIS wiele mówi.
              > Konkrety, myślę o różnicach wydają się oczywiste, chyba szkoda czasu wyliczać.
              > Dodam jeszcze, PIS to wroga agentura.

Same ideologiczne ogólniki, żadnych konkretów. Po co więc się wychylasz, skoro nie potrafisz wskazać żadnych różnic?
            • klodawa1952 Re: PiS-PO jedno zło 09.12.18, 20:24
              buldog2 napisał:

> PO jest lewicowa trochę, to przede wszystkim biurokratyczno-etatyst
              Co ty bierzesz ?! PO lewicowe ?
              Załamka :(
        • klodawa1952 Re: PiS-PO jedno zło 09.12.18, 20:21
          buldog2 napisał:

> Chciałem napisać coś merytorycznego, chwilę pomyślałem i doszedłem do wniosku -
          > nie warto. Rządom PO można stawiać szereg zarzutów i ja stawiałem. Można zarzu
          > cać zbyt daleko idące uleganie lobbystom (i bezpodatkową działalność w Polsce),
          > ale dzięki temu mieliśmy duży napływ inwestycji i mamy dziś PKB na głowę tylko
          > 20% mniejsze od czeskiego.
          > Szukacie tej szczególnej korupcji gospodarczej PO długo, a wyników brak.
          >
          > Dlatego wyłącznie sentencja: kłamiesz. A wasze oszustwa i złodziejstwa przed i
          > po 2015 mamy jak na dłoni.
          >
          Nie mogę traktować cię poważnie ponieważ pisze do mnie "wasze" czyli piastowskiej. Weź kilka łyków świeżego powietrza , wypij jakiś energizer i zwrócę uwagę i pomyśl nad tym, że skrytykowalem w tej wypowiedzi również PiS. Należysz do tych oszolomionych wyznawców , którzy nie wierzà w życie poza POPiS :)
      • erte2 Re: PiS-PO jedno zło 09.12.18, 20:37
        klodawa1952 napisał:
        Dodam, że nie różnią się też rozwalaniem gospodarki. Jedni z powodu korupcji...

Po raz kolejny pytam jakiegoś pisiora: podaj przykład korupcji za czasów PO. Jakikolwiek, jakiś ślad czy choćby poszlakę. I co? I oczywiście nic, żadnych przykładów, żadnego procesu (że o skazaniu nie wspomnę) choć minęły już trzy lata od szumnych zapowiedzi jak to "będziemy gorącym żelazem....". A póki co to jedyny znany przykład korupcji to ten marka ch. z adamem g. w tle. I o mile wiem nie są to działacze Platformy, PSL-u czy choćby SLD.
        • enrque111 Re: PiS-PO jedno zło 09.12.18, 20:58
          erte2 napisał:

> klodawa1952 napisał:
          > Dodam, że nie różnią się też rozwalaniem gospodarki. Jedni z powodu korupcji
          > ...

>
          > Po raz kolejny pytam jakiegoś pisiora: podaj przykład korupcji za czasów PO. Ja
          > kikolwiek, jakiś ślad czy choćby poszlakę. I co? I oczywiście nic, żadnych przy
          > kładów, żadnego procesu (że o skazaniu nie wspomnę) choć minęły już trzy lata o
          > d szumnych zapowiedzi jak to "będziemy gorącym żelazem....". A póki co to jedyn
          > y znany przykład korupcji to ten marka ch. z adamem g. w tle. I o mile wiem nie
          > są to działacze Platformy, PSL-u czy choćby SLD.

Skoro tak namolnie się dopytujesz, to chociaż nie jestem PiSiorem ani POpaprańcem, to ci odpowiem ... nie czytałeś mojego wstępnego wpisu, gdzie zamieściłem w jednym z punktów dotyczących podobieństw obu ugrupowań wpis: konsekwentny od wielu dekad brak rozliczenia z afer poprzednich ekip- zasada „my nie ruszamy waszych, wy nie ruszacie naszych”.

Skoro naciskasz, to przedstawię ci wyliczenie owych afer (których większość była niewątpliwie na tle korupcyjnym):
          1) Afera taśmowa
          2) Afera hazardowa
          3) Afera wyciągowa
          4) Afera stadionowa
          5) Afera autostradowa
          6) Afera stoczniowa
          7) Afera AmberGold
          8) Afera Elewarru
          9) Afera z informatyzacją MSW
          10) Afera z budową gazoportu w Świnoujściu/dostawami gazu z Kataru
          11) Afera z budową elektrowni atomowej (od 5 lat trwa "wybieranie" lokalizacji, a zarząd specjalnych spółek bierze kasę)
          12) Afera z opóźnieniem publikacji przez Rządowe Centrum Legislacji ustawy o rajach podatkowych
          13) Grabież Polakom połowy oszczędności emerytalnych zgromadzonych w OFE (153 mld zł)
          14) Wydłużenie obowiązku pracy (wieku emerytalnego) o 7 lat u kobiet i 2 lata u mężczyzn
          15) Rozrost biurokracji (sto tysięcy nowych etatów)
          16) Drastyczny wzrost zadłużenia kraju (z 530 mld zł do blisko 1 bln zł)
          17) Podniesienie VAT-u na wszystko
          18) Podwyższenie o 1/3 składki rentowej (ZUS) dla przedsiębiorców
          19) Zamrożenie na 8 lat kwoty wolnej od podatku, kwot uzyskania przychodu oraz progów podatkowych
          20) Podniesienie akcyzy na paliwo
          21) Likwidacja ulg podatkowych (budowlana, internetowa)
          23) Wprowadzenie nowego podatku paliwowego - tzw. opłaty zapasowej
          24) Nałożenie na Lasy Państwowe haraczu w postaci podatku od przychodu (a nie dochodu!)
          25) Prace nad wprowadzeniem podatku smartfonowego i tabletowego
          26) Prace nad wprowadzeniem podatku audiowizualnego
          27) Przyjęcie zabójczego dla polskiej gospodarki pakietu klimatycznego
          28) Zgoda na wprowadzenie do Polski GMO
          29) Przyjęcie ustawy o ograniczeniu dostępu obywateli do informacji publicznej
          30) Przyjęcie ustawy o ograniczeniu wolności zgromadzeń
          31) Przyjęcie ustawy o "bratniej pomocy" (tzw. ustawa 1066)
          32) Spuszczenie w sejmowym klozecie kilku milionów podpisów złożonych pod obywatelskimi inicjatywami referendalno-ustawodawczymi
          33) Utajnienie raportu o nieprawidłowościach w ZUS do jakich doszło w latach 2008 - 2013
          34) Próba nocnej zmiany Konstytucji RP, która umożliwiłaby sprzedaż Lasów Państwowych
          36) Podpisanie z Rosją niekorzystnej umowy gazowej (najdroższy gaz w Europie)
          38) Drenaż Funduszu Rezerwy Demograficznej
          39) Wyprzedaż majątku narodowego za ponad 65 mld zł (w tym spółek strategicznych takich jak Azoty Tarnów);
          40) Ograniczenie potencjału militarnego
          41) Brak przemyślanej i suwerennej polityki zagranicznej
          42) Wszechobecny nepotyzm i kolesiostwo (tysiące stanowisk opłacanych z publicznej kasy dla kolesi z Platformy "Obywatelskiej")
          • x2468 Re: PiS-PO jedno zło 09.12.18, 21:40
            Kogos zamknli?
            Zapomniales o zlotym Mercedesie.
          • buldog2 Re: PiS-PO jedno zło 09.12.18, 23:27
            Wyliczanka jest tak nonsensowna, że nie będę komentował.
          • sverir Re: PiS-PO jedno zło 10.12.18, 12:24
            No proszę, i ty zarzucasz komuś, że bełkot bez konkretów? Przecież robisz dokładnie to samo.
    • j-k Pisz po prostu POPiS - co ja tu czynie od lat. 09.12.18, 21:54
      enrque111 napisał:
      Otóż, poza kosmetyką, zarówno PiS jak i PO niczym od siebie się nie różnią

- to chyba oczywiste.
      (jedni caluja KK publicznie, inni czynia to w kuluarach)

I pamietaj, ze za przywroceniem ustawy aborcyjnej
      gwarantujacej kazdej kobiecie do 3-go miesiaca ciazy jej usuniecie , jest tylko Lewica.

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
      zwolennik LEWICY.
      • enrque111 Re: Pisz po prostu POPiS - co ja tu czynie od lat 09.12.18, 23:11
        j-k napisał:

> I pamietaj, ze za przywroceniem ustawy aborcyjnej
        > gwarantujacej kazdej kobiecie do 3-go miesiaca ciazy jej usuniecie , jest tylko
        > Lewica.

Lewica, czyli kto? Lewicowe są przecież prawie wszystkie partie w Sejmie i poza nim.
        Co do aborcji, to się nie dziwię, że lewica jest za jej przywróceniem, wszak wybitni lewicowi przywódcy Hitler i Stalin ją wprowadzili .... dla dobra kobiet.
        • j-k Pisz po prostu POPiS - co ja tu czynie od lat 09.12.18, 23:17
          nie przejmuj sie Stalinem i Hitlerem.
          - to byla narodowa LEWICA

klasyczna LEWICA nie jest stricte narodowa i jest za prawem dostepu KAZDEJ kobiety
          do przerwania ciazy do 3-go miesiaca.
          • enrque111 Re: Pisz po prostu POPiS - co ja tu czynie od lat 10.12.18, 10:38
            j-k napisał:

> nie przejmuj sie Stalinem i Hitlerem.
            > - to byla narodowa LEWICA

Nie masz racji. Stalin był "chorążym wielu narodów", które likwidował w imię "walki klasowej", zaś Hitler był entuzjastą nie narodu lecz "rasy aryjskiej".

> klasyczna LEWICA nie jest stricte narodowa i jest za prawem dostepu KAZDEJ kobiety
            > do przerwania ciazy do 3-go miesiaca.

Nie każda lewica głosi taki postulat (rządzące lewicowe partie np. w Finlandii, Irlandii czy UK nie domagają się tego), za "prawica" dopuszcza taką aborcję (np. Hiszpania, Austria, Czechy).
            • j-k nadal Pisz po prostu: POPiS - i nie myl z lewica. 10.12.18, 10:51
              usuwanie ciazy do 3-go miesiaca jest w wiekszosci krajow Unii normalne.

i nie cuduj, ze lewica czegos sie nie domaga.

nie domaga sie - bo to juz MA.
              • enrque111 Re: nadal Pisz po prostu: POPiS - i nie myl z le 10.12.18, 16:54
                j-k napisał:

> usuwanie ciazy do 3-go miesiaca jest w wiekszosci krajow Unii normalne.
                >
                > i nie cuduj, ze lewica czegos sie nie domaga.
                >
                > nie domaga sie - bo to juz MA.

Tak właśnie, lewactwo zawsze się czegoś od kogoś domaga, chyba że już to ma.
      • klodawa1952 Re: Pisz po prostu POPiS - co ja tu czynie od lat 10.12.18, 06:10
        j-k napisał:

> enrque111 napisał:
        > Otóż, poza kosmetyką, zarówno PiS jak i PO niczym od siebie się nie różnią
        >
        >
        > - to chyba oczywiste.
        > (jedni caluja KK publicznie, inni czynia to w kuluarach)
        >
        > I pamietaj, ze za przywroceniem ustawy aborcyjnej
        > gwarantujacej kazdej kobiecie do 3-go miesiaca ciazy jej usuniecie , jest tylko
        > Lewica.
        >
        > Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
        > zwolennik LEWICY.
        To nie jest Lewica ale SLD :)
        • j-k ano tak, please. 10.12.18, 10:53
          nie jestem zwolennikem partii Razem
          tylko SLD.

a to (jak dla ciebie) - CentroLewica-
          • buldog2 Tak. Tak, to prawda. 10.12.18, 11:58
            Gorącym zwolennikiem Polskiej Partii Borygo.
            O tej porze roku grzańca - prosto z chłodnicy. :D
            • j-k buldog, walcz o prawa LGBT 11.12.18, 01:54
              - tylko oni moga ci zalatwic spokojne i legalne palenie Marychy
              joemonster.org/art/2506
    • klodawa1952 Po prostu POPiS ! 10.12.18, 10:36
      Jedna frakcja ma tę połowę sądów a druga frakcja drugą połowę sądów. Jedna płaci ma tych księży a druga na tamtych księży. Jedna kradnie a druga marnotrawi, itd,.... co za różnica.
      • buldog2 Re: Po prostu POPiS ! 10.12.18, 11:42
        Znowu kłamiesz.
        PO nie tyle marnotrawiła, co nie sprzeciwiała się wydawaniu pieniędzy - na górników, rolników, innych związkowców itd.
        Kto właśnie to krytykował, miał prawo powiedzieć - Platformie należy się alternatywa. Choćby po to, by się pozbierała i nabrała odwagi, by wrócić do wartości. Na pewno miały miejsce afery (sam potrafię coś wskazać), ale czy miały "umocowanie" w samym rządzie - wątpię.

PIS ze złodziejstwa zrobił swoją specjalność. Tak samo specjalnością PIS jest zdrada i agenturalność.
        Kłamiesz ludzikow, jak zawsze. Tu nie może być żadnego porównania.
        • buldog2 Kłamiesz 10.12.18, 11:56
          Kłamiesz tak jak wtedy gdy zapewniałeś, że stąd znikasz.
          Spisiałeś do końca, tylko nie zmieniłeś dekoracji i udajesz że robisz za samotny biały żagiel.

Kłamiesz już zawsze
          Na zawsze.
          • klodawa1952 Re: Kłamiesz 10.12.18, 22:40
            buldog2 napisał:

> Kłamiesz tak jak wtedy gdy zapewniałeś, że stąd znikasz.
            > Spisiałeś do końca, tylko nie zmieniłeś dekoracji i udajesz że robisz za samotn
            > y biały żagiel.
            >
            > Kłamiesz już zawsze
            > Na zawsze.
            Jeszcze bardziej spisiałem ?! Jeszcze bardziej niż wtedy kiedy pisałem, że przegracie wybory z powodu waszej arogancji i odporności na argumenty czego przykładem ty byłeś?
            Wiem, że ten POPiS boli a boli bo trafia w samo sedno dwóch szkodliwych dla Polski frakcji tego samego ...POPiSu.
            • buldog2 Re: Kłamiesz 10.12.18, 22:57
              Znów kłamiesz.
              O tym, że jak tak dalej pójdzie, PO straci władzę, to ja przestrzegałem na początku 2009, haen pytał, komu robię propagandę.
              W 2012, wklejałem, bo chciałeś, napisałem prowizoryczną listę zarzutów w stosunku do PO.
              Stawiałem wiele zarzutów, ale w życiu nie utożsamiałem PO ze zdrajcami, sabotażystami państwa i złodziejami z PIS.
              Oczywiście, całkowity brak ścigania przestępców z PIS wskazuje na zblatowanie sporej części obu partii, ale na podstawie obserwacji ich rządów, pod wieloma względami skrajnie różnych, jakiekolwiek utożsamianie trzeba wykluczyć.
              Kiedyś można bylo mówić o dwóch partiach podobnych do siebie, ale dziś to absurd. Zamierzone kłamstwo.
              • klodawa1952 Re: Kłamiesz 11.12.18, 07:24
                buldog2 napisał:

> Oczywiście, całkowity brak ścigania przestępców z PIS wskazuje na zblatowanie s
                > porej części obu partii, ale na podstawie obserwacji ich rządów, pod wieloma wz
                > ględami skrajnie różnych, jakiekolwiek utożsamianie trzeba wykluczyć.
                > Kiedyś można bylo mówić o dwóch partiach podobnych do siebie, ale dziś to absur
                > d. Zamierzone kłamstwo.
                Dwie bliżniacze niemal partie, zawłaszczające państwo, układające się z sądami i szkodzące gospodarce poprzez w jednym przypadku korupcję a w drugim głupotę.
                • x2468 Re: Kłamiesz 11.12.18, 19:19
                  Jesli ktos jest niemal blizniaczy to Kupis 15. W najwazniejszych glosowaniach zawsze razem.
    • klodawa1952 nawet kadrą się wymieniają między frakcjami POPiS 10.12.18, 23:05
      ...ale w ramach POPiS:)
      Sam pisowski spec od autobusów elektrycznych był doradcą Tuska i rozważany był na ministra finansów
      Minister zdrowia Szumowski za rządów PO pracował w Ministerstwie Szkolnictwa.
      Jarosław Gowin był w zarządzie PO oraz w rządzie PO.
      Minister finansów Teresa Czerwińska również pracowała w rządzie PO w szkolnuictwie wyższym.
      Minister Czaputowicz za rządów PO zasiadał w Radzie Służby Publicznej doradzającej premierowi Tuskowi w sprawach służby cywilnej.
      Rzecznik prasowy rządu Kopcińska to była radna PO Joanna Kopcińska.
      Gowin wiadomo był w PO a np Gliński w Unii Wolności.
      itd itd a w POprzedniej kadencji wymienili się w transferach do PO : Miśkiem Kamińskim, Kluzik Rostkowską itd itd itd
      • buldog2 Re: nawet kadrą się wymieniają między frakcjami P 11.12.18, 01:39
        Znów kłamiesz. Jak zwykle.
        Przyjęcie wyrzuconych to żaden transfer, możesz wciskać ten kit u sióstr Karnowskich i w Radio Maryja. Nie tu.
      • eiran Re: nawet kadrą się wymieniają między frakcjami P 11.12.18, 13:14
        A więc powiadasz, ludzikow, na przykładzie Czerwińskiej, że praca na uczelni w latach 2007-2015, to praca w rządzie PO?
    • pies_na_czarnych Re: PiS-PO jedno zło 10.12.18, 23:08
      enrque111 jest wtyczka Rydzyka! Jego drugi watek wzial sie z:

Europoseł Mirosław Piotrowski niedawno miał złożyć w sądzie wniosek o założenie partii, za którą ma stać o. Tadeusz Rydzyk. Teraz w felietonie Piotrowski atakuje rząd PiS i zarzuca, że ten pozwala na "podejmowanie decyzji za granicą". - Politycy PiS kapitulują i padają na kolana - mówi.
      Więcej: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,24263042,czlowiek-rydzyka-zlozyl-partie-teraz-w-tv-trwam-atakuje-pis.html#a=167&c=154&s=BoxNewsMT
      • buldog2 Re: PiS-PO jedno zło 11.12.18, 01:41
        Tak. Przedstawiciel tej nowej partii, będzie tu robił konkurencję ludzikowowi.
        • j-k ale co to obchodzi ludzikow z PO ? 11.12.18, 01:57
          - powinni sie cieszyc.

a nas zwolennkow Lewicy - przepychanka wewnatrz POPiS-u cieszy najbardziej .
          • buldog2 Re: ale co to obchodzi ludzikow z PO ? 11.12.18, 13:20
            Was cieszy najbardziej kanister Borygo. Koniecznie grzańca, bo właśnie zima.
          • x2468 Re: ale co to obchodzi ludzikow z PO ? 11.12.18, 19:30
            Was? Ile was?
          • enrque111 Re: ale co to obchodzi ludzikow z PO ? 11.12.18, 20:59
            j-k napisał:

> - powinni sie cieszyc.
            >
            > a nas zwolennkow Lewicy - przepychanka wewnatrz POPiS-u cieszy najbardziej .

Zwolenników lewicy, czyli pogrobowców komunistów, bolszewików i nazistów :)
    • iza.bella.iza Brawo, ruski trollu! 11.12.18, 02:24
      Chylę czoła - wykonałeś kawał solidnej roboty (zapewne zespołowej), zgodnej z linią propagandową russia today, w dodatku piszesz poprawną polszczyzną. Taniusza i inni twoi koledzy z FK niech się uczą od ciebie.

www.canalplus.pl/film-fabryka-trolli_48318
      • klodawa1952 Re: Brawo, ruski trollu! 11.12.18, 09:41
        iza.bella.iza napisała:

> Chylę czoła - wykonałeś kawał solidnej roboty (zapewne zespołowej), zgodnej z l
        > inią propagandową russia today, w dodatku piszesz poprawną polszczyzną. Taniusz
        > a i inni twoi koledzy z FK niech się uczą od ciebie.
        >
        > www.canalplus.pl/film-fabryka-trolli_48318
        Russia Today nadawała w Otwocku swoje programy za PO własnie.
        • eiran Re: Brawo, ruski trollu! 11.12.18, 09:44
          Łżesz jak zwykle. Nie Russia Today, tylko Sputnik i nie w Otwocku, tylko w Legionowie i nie za PO, tylko i za PO i za PiS.
      • buldog2 Re: Brawo, ruski trollu! 11.12.18, 10:21
        Ileś lat temu w GW był artykuł o grupie, która jako ludzie dobrze wychowani przedstawiała się jako banda kretynów. Oczywiście, prawdziwy kretyn postąpi na odwrót.

Całkiem niedawno używałaś stopki z cytatem o tym, jaka jesteś "mądra i kulturalna", jakoś tak ci to szło.
        Nie obchodzisz mnie ani ty, ani to co piszesz, dopokąd manifestacje twojego stanu dotyczą ciebie.
        Ale kiedy urządzasz tablicę ogłoszeń na drzwiach sławojki z napisami "ciągnę druta każdemu" i podobnymi, i zapewnieniami, że umysłowe ekskrementy to śliczności jakieś, do tego trzeba odnosić się stosownie.
        Ciąg dalszy komentarza stosownie do rozwoju sytuacji. Zanosi się na sporo tego.
        • iza.bella.iza kosz!!!! 11.12.18, 13:08
          buldog2 napisał:

> Nie obchodzisz mnie ani ty, ani to co piszesz,

Masz jedynie lekką obsesję.
          Odzywam się do ciebie ostatni raz, żeby cię poinformować, iż twoje obraźliwe wpisy będę każdorazowo zgłaszać moderacji.

eot
          • eiran Re: kosz!!!! 11.12.18, 13:12
            Naprawdę sądzisz, że to ma sens?
            • iza.bella.iza Re: kosz!!!! 11.12.18, 16:16
              Nie wiem, ale warto sprawdzić;-)
          • buldog2 Re: kosz!!!! 11.12.18, 13:17
            Rozumiem. W przełożeniu na polski będziesz bronić latrynowego poczucia humoru, wartości etc. etc. Może masz rację, o gustach dyskutować nie ma co.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka