Dodaj do ulubionych

Ja już chromolę.

28.12.18, 14:19
Jest tyle łajdactwa i okropności, przekrętów obecnie władających Polską, ze bez sensu jest to wyłuskiwać i komentować.

Normalnie poczekam do wyborów, jeżeli jeszcze będą, bo ci debile są do wszystkiego zdolni.
Obserwuj wątek
    • aniechto.only Re: Ja już chromolę. 28.12.18, 17:51
      > Jest tyle łajdactwa i okropności, przekrętów obecnie władających Polską, ze bez
      > sensu jest to wyłuskiwać i komentować.

> Normalnie poczekam do wyborów, jeżeli jeszcze będą,

Nie będzie jeżeli wszyscy rozsądni dojdą do wniosku, że bez
      sensu jest wyłuskiwać i komentować.
      • szwampuch58 Re: Ja już chromolę. 28.12.18, 18:15
        bi.im-g.pl/im/0b/30/17/z24315915IH,-PiS-blokuje-wzrost-cen-pradu-spowodowany-decyzjam.jpg
        Jak nie ma sensu??????????
        RobiOm w ciula spoleczenstwo a ty nie widzisz sensu!
        • haen2010 Re: Ja już chromolę. 28.12.18, 22:07
          To jest tak jakby komentować każdą oczywistą cyfrę w ciągu logicznym. Bez sensu. Można tylko przewidywać która następna.
      • klodawa1952 Re: Ja już chromolę. 29.12.18, 07:41
        aniechto.only napisała:

> > Jest tyle łajdactwa i okropności, przekrętów obecnie władających Polską,
        > ze bez
        > > sensu jest to wyłuskiwać i komentować.
        >
        > > Normalnie poczekam do wyborów, jeżeli jeszcze będą,
        ..i nie będzie niczego :)
        youtu.be/F9Q5D8hsEgM?t=7
        > Nie będzie jeżeli wszyscy rozsądni dojdą do wniosku, że bez
        > sensu jest wyłuskiwać i komentować.
    • jabbaryt Re: Ja już chromolę. 28.12.18, 19:28
      łajdactwa rządu PIS:
      - 5% wzrost gospodarczy
      - rekordowo niski deficyt finansów publicznych szacunkowo poniżej 1%
      - rekordowo niskie bezrobocie.
      Jak wy lemingi to wytrzymacie?
      • snajper55 Re: Ja już chromolę. 28.12.18, 19:50
        jabbaryt napisał:

> łajdactwa rządu PIS:
        > - 5% wzrost gospodarczy
        > - rekordowo niski deficyt finansów publicznych szacunkowo poniżej 1%
        > - rekordowo niskie bezrobocie.
        > Jak wy lemingi to wytrzymacie?

Za PRL w ogóle nie było bezrobocia podobnie jak deficytu budżetowego a wzrost gospodarczy był niewyobrażalnie wysoki. A lemingi kręciły nosem. Bo one już tak mają. Nie tak jak prof. Jarosław Kaczyński, który wykorzystując okres niebywałej prosperity sypiał do południa.

S.
        • ave.duce Re: Ja już chromolę. 28.12.18, 22:55
          pl.wikipedia.org/wiki/Propaganda_sukcesu
      • buldog2 Re: Ja już chromolę. 28.12.18, 19:53
        Wymienione fakty, to skutki okoliczności zewnętrznych, nie działań reżymu sowieckiej agenturalnej jaczejki PIS, a także przedsiębiorczości, pracowitości i inwencji Polaków. PIS chciałby ukraść nam także nasze sukcesy, nic z tego. Takie same sukcesy odnosiliśmy pod zaborami, jeśli tylko było to możliwe, tak samo my zwyciężyliśmy w powstaniu wielkopolskim (bez czerwonej pisowskiej agentury).
      • buldog2 Re: Ja już chromolę. 28.12.18, 20:02
        Sprzedaż detaliczna w Polsce w cenach stałych wzrosła bowiem o zaledwie 3,6% rok do roku we wrześniu 2018 r. W ujęciu miesięcznym odnotowano zaś zaskakujący spadek o 3,9%. To znacznie gorsze dane niż przewidywał rynek, który liczył na wzrost na poziomie 6,2%. Z danych GUS wynika, że we wrześniu sprzedaż detaliczna spadła najbardziej w sektorze pojazdów mechanicznych: -7 % rok do roku.

Nie są to jednak jedyne niepokojące dane. Zgodnie z danymi GUS dynamika produkcji przemysłowej w przedsiębiorstwach zatrudniających powyżej 9 osób zmniejszyła się we wrześniu do 2,8% rok do roku, wobec 5,0% jeszcze w sierpniu. Miesiąc do miesiąca możemy mówić o spadku produkcji o 0,7%.
        Crowdmedia:
        crowdmedia.pl/polska-gospodarka-nie-ma-sternika-zatrwazajace-dane-o-ktorych-nie-uslyszycie-w-tvp/
        za Businesssinsider: businessinsider.com.pl/finanse/makroekonomia/sprzedaz-detaliczna-wrzesien-2018-r/hykednq
      • piq a w którym z tych elementów, towarzyszu żabba,... 28.12.18, 20:24
        ...widzicie skutek działań Poputczyków i Sprzedawczyków - pokażcie palicem, któreż to, ach, któreż działanie tych rosyjskich sługusów skutkuje tymi trzema wskaźnikami i na czym to polega? Podpowiem wam, ciemniaku: nic z tego nie jest zasługą Paskudztwa i Swołoczy. No, może spadek bezrobocia, bo potworzyli niepotrzebne stanowiska w spółkach skarbu państwa, żeby zatrudnić swojaków i rodziny za kupę kasy.
        • ktos_z_kosmosu Re: a w którym z tych elementów, towarzyszu żabba 28.12.18, 20:53
          piq napisał:

> No, może spadek bezrobocia, bo potworzyli niepotrze
          > bne stanowiska w spółkach skarbu państwa, żeby zatrudnić swojaków i rodziny za
          > kupę kasy.

Dołącz 500 +, pod jednym względem fajną ideę bo rzeczywiście siła nabywcza ludzi wzrosła, lecz pod innym, to katastrofa, bo dzieci się rodzą i koszty obsługi tej pięćsetki rosną, rosną, aż przerosną możliwości podatników.
          • yoma Re: a w którym z tych elementów, towarzyszu żabba 28.12.18, 22:51
            Po pierwsze się nie rodzą, przez cały rok rodziło się mniej niż w analogicznych okresach poprzednich lat, po drugie znowu rząd podnosi płacę minimalną i dópa będzie, nie pińcet.
            • ktos_z_kosmosu Re: a w którym z tych elementów, towarzyszu żabba 28.12.18, 23:44
              yoma napisała:

> Po pierwsze się nie rodzą, przez cały rok rodziło się mniej niż w analogicznych
              > okresach poprzednich lat, po drugie znowu rząd podnosi płacę minimalną i dópa
              > będzie, nie pińcet.

O cholera, nie wiedziałem, że dzieci ubywa.
              • klodawa1952 Re: a w którym z tych elementów, towarzyszu żabba 29.12.18, 07:43
                ktos_z_kosmosu napisał:

> yoma napisała:
                >
                > > Po pierwsze się nie rodzą, przez cały rok rodziło się mniej niż w analogi
                > cznych
                > > okresach poprzednich lat, po drugie znowu rząd podnosi płacę minimalną i
                > dópa
                i nie będzie niczego :)
                youtu.be/F9Q5D8hsEgM?t=7
                > > będzie, nie pińcet.
                >
                > O cholera, nie wiedziałem, że dzieci ubywa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka