Dodaj do ulubionych

Wiem jak pokonać PiS!!!

21.01.19, 20:58
Jurek Owsiak powinien stanąć na czele opozycji zamiast nielubianego Schetyny!!!
I opozycja ma wygraną jak w banku!!!
I jak by mnie nienawidząca mnie PiSia moderacja usunęła i zabanowała, to ja pierwszy na to wpadłem!!!
I nikt mnie tego nie zabierze!!!
Obserwuj wątek
    • erte2 Re: Wiem jak pokonać PiS!!! 21.01.19, 21:09
      zzapijaczony_ryj
      To nie jest takie proste; tak to nie działa.
      Przypomnij sobie casus Jacka Kuronia który cieszył się olbrzymim zaufaniem i powszechną sympatią, był rozpoznawalny jak prawie żaden inny polityk, i na dodatek żył i działał na długo przed "wynalezieniem" hejtu. A przy tych wszystkich wydawałoby się walorach w wyborach prezydenckich wylądował na bodajże 8. procentach.
      • erte2 Re: Wiem jak pokonać PiS!!! 21.01.19, 21:22
        c.d.
        Ale muszę się z Tobą zgodzić: niestety, Grzegorz Schetyna to jest główna przyczyna owego "szklanego sufitu" dwudziestu kilku procent których PO przekroczyć nie jest w stanie; powiem więcej - cała Koalicja Obywatelska którą kojarzymy jednak z jego przywództwem na pokonanie PiS-u szans dużych nie ma. I jak długo Grzegorz Schetyna będzie stawiał swoje ambicje ponad interes Polaki - tak długo kaczyński i jego mafia będą ten nasz kraj bezkarnie niszczyć.
        Nakazem chwili jest dziś zmiana przywództwa w PO (i, co za tym idzie, w KO).
        Osobiście widziałbym tam Elżbietę Bieńkowską, ale ona zdaje się niespecjalnie się do tego pali.
        • lech1966 Re: Wiem jak pokonać PiS!!! 21.01.19, 21:29
          erte2 napisał:

> c.d.
          > Ale muszę się z Tobą zgodzić: niestety, Grzegorz Schetyna to jest główna przycz
          > yna owego "szklanego sufitu" dwudziestu kilku procent których PO przekroczyć ni
          > e jest w stanie; powiem więcej - cała Koalicja Obywatelska którą kojarzymy jedn
          > ak z jego przywództwem na pokonanie PiS-u szans dużych nie ma. I jak długo Grze
          > gorz Schetyna będzie stawiał swoje ambicje ponad interes Polaki

Nie hejtuj Grześka erte. Co jest jego winą niech tą jego winą pozostanie, ale nie upatruj Grześka jako jedynego budowniczego szklanego sufitu. Wszyscy na to pracują, nie chce mi się nawet wymieniać i tłumaczyć kto i dlaczego. Zapytam cię a masz może coś do p[wiedzenia na Lubnauer?? czy ja rozgrzeszysz? a kolejne twarze po Grześku w POKO?? nie mają sobie nic do zarzucenia??
          Myślisz że tylko Grzesiek jest ciężarem i przeszkodą aby odbić się od dna??? Ja jestem pewny że nie tylko..
          • adam.eu Re: Wiem jak pokonać PiS!!! 21.01.19, 21:42
            lech1966 napisał:

> Nie hejtuj Grześka erte. Co jest jego winą niech tą jego winą pozostanie
            > , ale nie upatruj Grześka jako jedynego budowniczego szklanego sufitu. Wszyscy
            > na to pracują, nie chce mi się nawet wymieniać i tłumaczyć kto i dlaczego. Zapy
            > tam cię a masz może coś do p[wiedzenia na Lubnauer?? czy ja rozgrzeszysz? a kol
            > ejne twarze po Grześku w POKO?? nie mają sobie nic do zarzucenia??
            > Myślisz że tylko Grzesiek jest ciężarem i przeszkodą aby odbić się od dna??? Ja
            > jestem pewny że nie tylko..

Z tym Schetyną to pewnie się zgadzasz, jeżeli go bronisz
            • lech1966 Re: Wiem jak pokonać PiS!!! 21.01.19, 21:45
              adam.eu napisał:

> Z tym Schetyną to pewnie się zgadzasz, jeżeli go bronisz

Zgadzam się, ale nie tylko on jest winien, wy myślicie że usuniecie Grześka i od razu wam skoczy do 40% a to przecież nieprawda. No chyba że ty w to wierzysz Adamie. Odpowiesz?
              • adam.eu Re: Wiem jak pokonać PiS!!! 22.01.19, 07:19
                lech1966 napisał:

> adam.eu napisał:
                >
                > > Z tym Schetyną to pewnie się zgadzasz, jeżeli go bronisz
                >
                > Zgadzam się, ale nie tylko on jest winien, wy myślicie że usuniecie Grześka i o
                > d razu wam skoczy do 40% a to przecież nieprawda. No chyba że ty w to wierzysz
                > Adamie. Odpowiesz?

Próbujesz mnie identyfikować z PO. Możesz mnie śmiało zaliczyć do osób, którzy uważają Kaczyńskiego za twórcę olbrzymich podziałów w społeczeństwie, za człowieka żadnego władzy bez liczenia się z kosztami emocjonalnymi w społeczeństwie. Pod tym względem przewodzi w Polsce.
              • erte2 Re: Wiem jak pokonać PiS!!! 22.01.19, 10:40
                lech1966 napisał:
                .....wy myślicie że usuniecie Grześka i od razu wam skoczy do 40% a to przecież nieprawda....
                Tak ci nieśmiało przypomnę kwiecień 2017. i przejazd pociągiem z Gdańska do Warszawy Donalda Tuska. Pamiętasz? Nagły skok sondaży dla PO (przez chwilę było to nawet więcej niż miało PiS, a przecież był to tylko jeden dzień).
                To powinno dać do myślenia, zarówno wam jak i nam. Więc myśl....
                • cossa.nostra Kolej na Tuska. Na Ewę już była:) 22.01.19, 10:53
                  erte2 napisał:

"...przejazd pociągiem z Gdańska do Warszawy Donalda Tuska. "

Pamiętam. Jechał bez biletu. I nie zapłacił mandatu. Później latał helikopterem.
                  • yoma Re: Kolej na Tuska. Na Ewę już była:) 22.01.19, 11:42
                    Ty też sobie możesz wynająć helikopter, w czym problem?
                  • zzapijaczony_ryj JArozbaw płaci za wszystko!!! 23.01.19, 19:00
                    cossa.nostra napisał(a):

> erte2 napisał:
                    >
                    > "...przejazd pociągiem z Gdańska do Warszawy Donalda Tuska. "
                    >
                    > Pamiętam. Jechał bez biletu. I nie zapłacił mandatu. Później latał helikopterem
                    > .
                • lech1966 Re: Wiem jak pokonać PiS!!! 23.01.19, 21:42
                  erte2 napisał:

> lech1966 napisał:
                  > .....wy myślicie że usuniecie Grześka i od razu wam skoczy do 40% a to przec
                  > ież nieprawda....

> Tak ci nieśmiało przypomnę kwiecień 2017. i przejazd pociągiem z Gdańska do War
                  > szawy Donalda Tuska. Pamiętasz? Nagły skok sondaży dla PO

Więc dlaczego zaraz spadło??? Ja wiem a ty myśl....
                • zzapijaczony_ryj a Owsiak bardziej popularny odTuska 24.01.19, 14:56

erte2 napisał:

> lech1966 napisał:
                  > .....wy myślicie że usuniecie Grześka i od razu wam skoczy do 40% a to przec
                  > ież nieprawda....

> Tak ci nieśmiało przypomnę kwiecień 2017. i przejazd pociągiem z Gdańska do War
                  > szawy Donalda Tuska. Pamiętasz? Nagły skok sondaży dla PO (przez chwilę było to
                  > nawet więcej niż miało PiS, a przecież był to tylko jeden dzień).
                  > To powinno dać do myślenia, zarówno wam jak i nam. Więc myśl....
            • lech1966 Re: Wiem jak pokonać PiS!!! 23.01.19, 21:44
              adam.eu napisał:
              >
              > Z tym Schetyną to pewnie się zgadzasz, jeżeli go bronisz

Zgodzę się zawsze i w każdej sprawie.
        • stasi1 Re: Wiem jak pokonać PiS!!! 22.01.19, 17:24
          Też podobno winą Kaczyńskiego było to że pis nie wygrywa. I teraz ma władzę jak pierwszy sekretarz PZPR. No może nie zupełnie jeszcze nie znacjonalizował medii prywatnych i sądy jeszcze stają okoniem
      • 141288bs Re: Wiem jak pokonać PiS!!! 21.01.19, 21:34
        Ryjowi nie chodzi o "walory", chodzi mu o wezwanie do dzialania takich jak Stefan W.
        • erte2 Re: Wiem jak pokonać PiS!!! 22.01.19, 10:46
          141288bs napisał:
          Ryjowi nie chodzi o "walory", chodzi mu o wezwanie do dzialania takich jak Stefan W.

Sądzisz że kamiński, wąsik, bejda wspólnie z błaszczakiem organizują i szkolą tajny pluton zabójców którzy będą mieli za zadanie mordowanie polityków opozycji? Mimo wszystko uważam to za nieprawdopodobne, ale ty jesteś bliżej i może wiesz lepiej.....
        • zzapijaczony_ryj Re: Wiem jak pokonać PiS!!! 22.01.19, 10:51
          141288bs napisał:

> Ryjowi nie chodzi o "walory", chodzi mu o wezwanie do dzialania takich jak Stef
          > an W.
          Przegiąłeś tak jak przegina TVP INFO
        • buldog2 Re: Wiem jak pokonać PiS!!! 22.01.19, 11:20
          TVPIS cały czas motywuje takich jak Stefan W., którzy nienawidzą PO. Ty, numerkowy donosicielu, też do takich należysz. Na razie donosisz, bo się boisz, że Ziobro cię nie uratuje. To cię ogranicza.
      • klodawa1952 Re: Wiem jak pokonać PiS!!! 22.01.19, 07:27
        erte2 napisał:

> zzapijaczony_ryj
        > To nie jest takie proste; tak to nie działa.
        > Przypomnij sobie casus Jacka Kuronia który cieszył się olbrzymim zaufaniem i po
        > wszechną sympatią, był rozpoznawalny jak prawie żaden inny polityk, i na dodate
        > k żył i działał na długo przed "wynalezieniem" hejtu. A przy tych wszystkich wy
        > dawałoby się walorach w wyborach prezydenckich wylądował na bodajże 8. procenta
        > ch.
        Natomiast w rankngach czy sondażach na najpopularniejszego polityka miewał ponad 70 % akceptacji.
        Trafny przykład.
      • zzapijaczony_ryj Może Polacy nie chcieli prezydenta w Lewisach? 22.01.19, 10:12
        erte2 napisał:

> zzapijaczony_ryj
        > To nie jest takie proste; tak to nie działa.
        > Przypomnij sobie casus Jacka Kuronia który cieszył się olbrzymim zaufaniem i po
        > wszechną sympatią, był rozpoznawalny jak prawie żaden inny polityk, i na dodate
        > k żył i działał na długo przed "wynalezieniem" hejtu. A przy tych wszystkich wy
        > dawałoby się walorach w wyborach prezydenckich wylądował na bodajże 8. procenta
        > ch.
        W takiej jeansowej kurteczce, takich samych spodniach i kolorowym sweterku dodatkowo z termosem w którym była kawa z wkładką, a w zębach niegasnącym papierosem?
        Wszak w Polsce prezydentura to raczej funkcja reprezentacyjna!
        Jacek Kuroń był fantastycznym i o wielkim sercu człowiekiem, ale jako minister od walki z ubóstwem, ale nie był dobrym kandydatem na prezydenta.
        Świeć Panie nad jego duszą.
        • erte2 Re: Może Polacy nie chcieli prezydenta w Lewisach 22.01.19, 10:33
          zzapijaczony_ryj napisał:
          [i]...W takiej jeansowej kurteczce, takich samych spodniach i kolorowym sweterku dodatkowo z termosem w którym była kawa z wkładką, a w zębach niegasnącym papierosem? Wszak w Polsce prezydentura to raczej funkcja reprezentacyjna! Jacek Kuroń był fantastycznym i o wielkim sercu człowiekiem, ale jako minister od walki z ubóstwem, ale nie był dobrym kandydatem na prezydenta./i]

Pozwolisz że odpowiem ci podobnie: w takim żółtym t-shircie, czerwonych portkach itd....
          Przy całej mojej sympatii dla niego, podziwu dla tego co robi, dla jego niespożytej energii i całego tego dobra które potrafił z nas wydobyć - to jednak nie ta kategoria. On nie jest politykiem, nie występuje w tej dyscyplinie, a pewnie i nie nie chciałby, i nie potrafił.
          • zzapijaczony_ryj Re: Może Polacy nie chcieli prezydenta w Lewisach 22.01.19, 10:53
            erte2 napisał:
            > lki z ubóstwem, ale nie był dobrym kandydatem na prezydenta./i]
            >
            > Pozwolisz że odpowiem ci podobnie: w takim żółtym t-shircie, czerwonych portkac
            > h itd....
            > Przy całej mojej sympatii dla niego, podziwu dla tego co robi, dla jego niespoż
            > ytej energii i całego tego dobra które potrafił z nas wydobyć - to jednak nie t
            > a kategoria. On nie jest politykiem, nie występuje w tej dyscyplinie, a pewnie
            > i nie nie chciałby, i nie potrafił.
            Myślę, że Owsiak jako szef partii i ewentualny premier nie poszedł by do sejmu w innym stroju jak garnitur.
            • erte2 Re: Może Polacy nie chcieli prezydenta w Lewisach 22.01.19, 15:53
              Myślę, że Owsiak jako szef partii i ewentualny premier nie poszedł by do sejmu w innym stroju jak garnitur.

Dość powierzchownie podchodzisz do sprawy; to nie jest tylko kwesta garnituru, jeansowej kurtki czy czerwonych portek - to jest po prostu inna kategoria i inna dyscyplina.
              A tak na marginesie: Jacek Kuroń po raz pierwszy poszedł do sejmu w garniturze (pożyczonym) i sandałach (własnych). A swojej kampanii wyborczej założył i marynarkę, i krawat, i niestety stracił autentyczność.
        • buldog2 Re: Może Polacy nie chcieli prezydenta w Lewisach 22.01.19, 11:24
          Ja też nie chcę kogoś, kto manipuluje przetargiem, żeby kupić coś, co z założenia się nie nadaje i czego nie chce użytkownik. A jak mu się to wypomni, to przez telefon odgraża, że ze schodów zrzuci.
          Brzydzę się takim.
          • klodawa1952 Re: Może Polacy nie chcieli prezydenta w Lewisach 24.01.19, 05:43
            buldog2 napisał:

> Ja też nie chcę kogoś, kto manipuluje przetargiem, żeby kupić coś, co z założen
            > ia się nie nadaje i czego nie chce użytkownik. A jak mu się to wypomni, to prze
            > z telefon odgraża, że ze schodów zrzuci.
            > Brzydzę się takim.
            To , jak widać, nienawidzisz więc samego siebie.
            Powinieneś dostać ulgi :
            - w komunikacji lokalnej tak jak inni niepełnosprawni z umiarkowanym upośledzeniem
            - dofinansowanie z PFRON do m.in. turnusów rehabilitacyjnych z nauką podstaw etyki i szacunku do rozmówcy i przeciwnika.
            - Odliczenia podatkowe w ramach rozliczania podatku od osób fizycznych PIT, tzw. ulgę rehabilitacyjną .
            i inne uprawnienia, które co widać po twoich teklstach, ci się należą.
            • zzapijaczony_ryj Re: Może Polacy nie chcieli prezydenta w Lewisach 25.01.19, 18:43
              Jak nA razie to to dostaję ulgę banową na FK.znaczy jebią mnie banami
        • klodawa1952 Re: Może Polacy nie chcieli prezydenta w Lewisach 24.01.19, 05:39

> Jacek Kuroń był fantastycznym i o wielkim sercu człowiekiem, ale jako minister
          > od walki z ubóstwem, ale nie był dobrym kandydatem na prezydenta.
          > Świeć Panie nad jego duszą.
          Dlatego też, w ostatnim okresie życia,w ostatnich jego latach, dystansował się od UW, PO i Michnika. Pięknie opisał to w mowie pożegnalnej Karol Modzelewski.
    • lech1966 Re: Wiem jak pokonać PiS!!! 21.01.19, 21:16
      Miałem ci coś napisać ryju,,,ale niech ten brak odpowiedzi będzie dla ciebie podpowiedzią.....
      • zzapijaczony_ryj Re: Wiem jak pokonać PiS!!! 25.01.19, 19:07
        Kumam
    • 141288bs Re: Wiem jak pokonać PiS!!! 21.01.19, 21:24
      "Jurek Owsiak powinien stanac na czele opozycji zamist nielubianego Schetyny!!!"... i przypomniec wezwanie "robta co chceta!!!"
      • snajper55 Re: Wiem jak pokonać PiS!!! 21.01.19, 21:33
        141288bs napisał:

> "Jurek Owsiak powinien stanac na czele opozycji zamist nielubianego Schetyny!!!
        > "... i przypomniec wezwanie "robta co chceta!!!"

Ależ on cały czas przypomina wezwanie świętego Augustyna - "Kochaj i czyń co chcesz!"

S.
        • 141288bs Re: Wiem jak pokonać PiS!!! 21.01.19, 21:40
          snajper55 napisał:

> 141288bs napisał:
          >
          > > "Jurek Owsiak powinien stanac na czele opozycji zamist nielubianego Schet
          > yny!!!
          > > "... i przypomniec wezwanie "robta co chceta!!!"
          >
          > Ależ on cały czas przypomina wezwanie świętego Augustyna - "Kochaj i czyń co ch
          > cesz!"
          >
          > S.
          - tylko on nie jest swietym i inaczej rozumie to wezwanie
          • yoma Re: Wiem jak pokonać PiS!!! 21.01.19, 21:50
            Kocham mędrków, którzy mi mówią, co ja myślę :D
            • zzapijaczony_ryj Problem w ty, ze PiSie Bydle na moderacji jest 25.01.19, 20:19
              yoma napisała:

> Kocham mędrków, którzy mi mówią, co ja myślę :D
              >
              V kolumną PiS z Nowogrodzkiej i mnie nie nawidzi!!!
          • snajper55 Re: Wiem jak pokonać PiS!!! 23.01.19, 21:49
            141288bs napisał:

> - tylko on nie jest swietym i inaczej rozumie to wezwanie

A co za różnica czy jest świętym, skoro głosi to samo co święty???

Skąd wiesz, że inaczej to rozumie? Jak można inaczej rozumieć te słowa?

S.
            • yoma Re: Wiem jak pokonać PiS!!! 23.01.19, 22:23
              Augustyn, jak to mówił, też wcale nie był święty :D
        • zzapijaczony_ryj Re: Wiem jak pokonać PiS!!! 24.01.19, 09:50
          snajper55 napisał:

> 141288bs napisał:
          >
          > > "Jurek Owsiak powinien stanac na czele opozycji zamist nielubianego Schet
          > yny!!!
          > > "... i przypomniec wezwanie "robta co chceta!!!"
          >
          > Ależ on cały czas przypomina wezwanie świętego Augustyna - "Kochaj i czyń co ch
          > cesz!"
          >
          > S.
          Byleś czynił dobrze
    • szwampuch58 Re: Wiem jak pokonać PiS!!! 21.01.19, 21:27
      POPiS-u Owsiakiem nie pokonasz!!!!!
    • lech1966 Re: Wiem jak pokonać PiS!!! 21.01.19, 21:36
      A ty cepie wszędzie wklejasz te brednie?
    • adam.eu Re: Wiem jak pokonać PiS!!! 21.01.19, 21:43
      Wątpię, aby Jerzy Owsiak miał zadatki na polityka.
      • yoma Re: Wiem jak pokonać PiS!!! 21.01.19, 21:57
        Przede wszystkim jest na to za mądry.
        • buldog2 Re: Wiem jak pokonać PiS!!! 21.01.19, 22:29
          Za mądry? Owsiak???? !!!!
          leszab, ten złodziej, ma wyższe IQ.

Za sprytny.
          • yoma Re: Wiem jak pokonać PiS!!! 22.01.19, 11:40
            Za mądry. A co ty masz do Owsiaka w zasadzie?
            • buldog2 Re: Wiem jak pokonać PiS!!! 22.01.19, 12:16
              Brzydzę się (wyjaśnienie we wpisie niżej).
              • yoma Re: Wiem jak pokonać PiS!!! 22.01.19, 12:33
                Nie widzę?
                • buldog2 Re: Wiem jak pokonać PiS!!! 22.01.19, 13:54
                  forum.gazeta.pl/forum/w,28,167516756,167516756,Wiem_jak_pokonac_PiS_.html?p=167519656
                  • yoma Re: Wiem jak pokonać PiS!!! 22.01.19, 14:00
                    Proszę streść w dwóch słowach. Mam ustawione na rozwijanie całego wątku, a w telefonie nie chce mi się przestawiać.
                    • buldog2 Re: Wiem jak pokonać PiS!!! 22.01.19, 14:30
                      Powtarzam tamten wpis, tłumaczyłem dlaczego nie podoba mi się Owsiak na urzędzie prezydenta RP:

Ja też nie chcę kogoś, kto manipuluje przetargiem, żeby kupić coś, co z założenia się nie nadaje i czego nie chce użytkownik. A jak mu się to wypomni, to przez telefon odgraża, że ze schodów zrzuci.
                      Brzydzę się takim.
                      • xystos Re: Wiem jak pokonać PiS!!! 22.01.19, 14:40
                        jeżeli PiS kiedykolwiek przegra wybory
                        to tylko na naszą stronę,na RN.
                        • erte2 Re: Wiem jak pokonać PiS!!! 22.01.19, 15:59
                          xystos
                          Idź sobie pohailuj gdzieś do lasu czy na inne pustkowie, i tam oddaj się marzeniom. To że gdzieniegdzie widać w Polsce brunatne plamy (dziwnie przypominające odchody) to o niczym nie świadczy.
                      • yoma Re: Wiem jak pokonać PiS!!! 23.01.19, 22:25
                        Wolno ci. Ja wiem tyle, że pewien mały chłopczyk, gdyby go nie wsadzili pod jedyny w szpitalu superhiperekstra respirator od Owsiaka, umarłby wkrótce po naridzinach.
                        • buldog2 Re: Wiem jak pokonać PiS!!! 23.01.19, 23:57
                          Wiem, że mi wolno.
                          Mnóstwo dzieci żyje dzięki sprzętowi kupionemu przez WOŚW, i bardzo dobrze. Ale nie o tym pisałem, a mógłbym jeszcze sporo dodać. Zauważ, że Owsiak nie reaguje na podobne publiczne enuncjacje, domyślasz się, dlaczego? Ja wiem, i nie ja jeden.
                        • buldog2 Re: Wiem jak pokonać PiS!!! 24.01.19, 00:23
                          Na marginesie, co to za wspaniały respirator, że tylko on mógł uratować dziecko, co takiego w sobie miał?
                          Jeśli dziecko było w bardzo ciężkim, to oddech był kontrolowany, trudno sobie wyobrazić inaczej. W czym on był taki niezwykły?
                          • yoma Re: Wiem jak pokonać PiS!!! 24.01.19, 01:10
                            Sprzedaję, jak kupiłam, nie znam się. Nie mam powodu nie wierzyć, a wszelki sprzęt, jak dobrze wiesz, ma parametry, które mogą być lepsze lub gorsze.

Nb tę twoją historię o przetargu też biorę na wiarę, nie było mnie przy tym, ale nie mam powodu nie wierzyć :P

Zresztą spór o parametry nie ma znaczenia, "gorsze" respiratory też miały serduszka. Chcesz, przejdź się na Karową na OIOM noworodków i popatrz, co tam jest obserduszkowane. Pogadaj z rodzicami nad zaserduszkowanymi inkubatorami. Może będziesz miał szczęście i cię nie wyniosą na kopach.
                            • buldog2 Re: Wiem jak pokonać PiS!!! 24.01.19, 01:38
                              To mnie Owsiak obiecywał zrzucić ze schodów.
                              Jak respirator pediatryczny/neonatologiczny, to najprawdopodobniej Siemens. Toż one od iluś dekad umieją to co trzeba w podanej sytuacji.
                            • buldog2 Re: Wiem jak pokonać PiS!!! 24.01.19, 01:52
                              Dlaczego mieliby mnie wykopać, czy jestem przeciw zbiórce pieniędzy na sprzęt medyczny? Nie jestem przeciw, jestem za i nigdzie nic przeciw temu nie napisałem.
                              • yoma Re: Wiem jak pokonać PiS!!! 24.01.19, 15:51
                                No i o tym cały czas mówię. Jak dla mnie Owsiak może jadać na miśnieńskiej porcelanie, tarzać się w złotogłowiu i zrzucać ze schodów ćwierć ludzkości, byle robił dalej robotę, bo jest ona dobra.
                                • buldog2 Re: Wiem jak pokonać PiS!!! 27.01.19, 02:03
                                  To i urzędnicy skarbowi powinni tarzać się w złotogłowiu, a ich przełożeni to z całymi rodzinami.
                                  Już nie mówię o tych, co robią pieniądze. 40 milionów nagrody to za mało.
                      • yoma Re: Wiem jak pokonać PiS!!! 23.01.19, 23:10
                        O, właśnie Zimiński w Szkle powiedział inteligentnie: Można nie lubić Jurka Owsiaka, ale dlaczego nie lubić jego dzieła?
                        • snajper55 Re: Wiem jak pokonać PiS!!! 23.01.19, 23:33
                          yoma napisała:

> O, właśnie Zimiński w Szkle powiedział inteligentnie: Można nie lubić Jurka Ows
                          > iaka, ale dlaczego nie lubić jego dzieła?

A co jest dziełem Owsiaka? Owsiak zbudował wokół Orkiestry całkiem sporą społeczność i to jest jego dzieło, które nienawidzą ci, którzy ludzi dzielą a nie łączą, którzy posługują się nienawiścią czy strachem a nie miłością. Dla nich taka społeczność jest zagrożeniem.

S.
                          • yoma Re: Wiem jak pokonać PiS!!! 24.01.19, 01:11
                            No właśnie. Zalążek społeczeństwa obywatelskiego.
                            • lech1966 Re: Wiem jak pokonać PiS!!! 24.01.19, 17:32
                              yoma napisała:

> No właśnie. Zalążek społeczeństwa obywatelskiego.

Obywatele mają z założenia różne poglądy. To społeczeństwo obywatelskie które kiedyś było sami podzieliliscie a teraz na nowo chcecie tworzyć?????
                              Sam nie wiem,,,, próbujcie, czas pokaże kto z nas miał rację.
                          • buldog2 Re: Wiem jak pokonać PiS!!! 24.01.19, 01:42
                            Odnoszę wrażenie, może się mylę, że tu chodzi o odruch stadny i fajną/pożyteczną modę, a także poprawienie sobie przez ludzi samooceny. Ogólnie, o ludziach mam bardzo umiarkowane zdanie.
                            • klodawa1952 Re: Wiem jak pokonać PiS!!! 24.01.19, 05:35
                              buldog2 napisał:

> Odnoszę wrażenie, może się mylę, że tu chodzi o odruch stadny i fajną/pożyteczn
                              > ą modę, a także poprawienie sobie przez ludzi samooceny. Ogólnie, o ludziach ma
                              > m bardzo umiarkowane zdanie.
                              Wytęż swój "umysł" i spróbuj napisać co chciałeś przekazać w jakimś POPiSowym narzeczu poprzez - "umiarkowane zdanie".
                            • yoma Re: Wiem jak pokonać PiS!!! 24.01.19, 15:53
                              No a co w tym złego? Skoro działa.

Tak, kiedy wrzucam w drugą niedzielę stycznia do puszki, mam takie fajne uczucie, że i ja, i świat staliśmy się na moment odrobinę lepsi. Zastrzel mnie.
    • yoma Re: Wiem jak pokonać PiS!!! 21.01.19, 21:46
      Siłom fizycznom i godnościom osobistom, Ryjku.
    • yoma Re: Wiem jak pokonać PiS!!! 21.01.19, 21:49
      >8 lat Pislamu to totalne unicestwienie tych bydlakow

Mylisz się. Po 8 latach to już nie będzie co zbierać, ale z Polski. Chcesz pislamu, to jedź se na Białoruś, ja mam życzenie żyć w normalnym kraju.
      • lech1966 Re: Wiem jak pokonać PiS!!! 21.01.19, 22:02
        yoma napisała:

> >8 lat Pislamu to totalne unicestwienie tych bydlakow
        >
        > Mylisz się. Po 8 latach to już nie będzie co zbierać, ale z Polski. Chcesz pisl
        > amu, to jedź se na Białoruś, ja mam życzenie żyć w normalnym kraju.

To podaj receptę jak tego chcesz dokonać. Też jestem zainteresowany tym samym.
    • snajper55 Re: Wiem jak pokonać PiS!!! 21.01.19, 22:00

> Jurek Owsiak powinien stanąć na czele opozycji zamiast nielubianego Schetyny!!!

Ryju, bądźmy realistami. Co za różnica kto dzieli stanowiska między koalicyjne partie, Owsiak czy Schetyna? Ważne aby te partie się w końcu dogadały. Teraz każda z partii poza PO i PiS ma ambicje być języczkiem u wagi i z tego tytułu uzyskać dużo więcej niż jako członek koalicji. Bo któż chce być członkiem?

S.
      • lech1966 Re: Wiem jak pokonać PiS!!! 21.01.19, 22:04
        snajper55 napisał:

> Bo któż chce być członkiem?

Jakim członkiem snajper??? Co najwyżej przystawką.
      • buldog2 Re: Wiem jak pokonać PiS!!! 21.01.19, 22:26
        Każdy PISowiec. W każdym razie, chce czy nie, nie ma wyjścia.
    • a74-7 Re: Wiem jak pokonać PiS!!! 21.01.19, 22:08
      Owsiaka na Prezydenta,juz jednego (k)nobliste Polska mNiala....
    • buldog2 Tak. To prawda 21.01.19, 22:09
      Nikt ci nie zabierze. Nie połaszczy się, spokojna głowa.
      Jeśli uda ci się pomysł zrealizować, śmiało na Nowogrodzką, nagroda pewna.
      Samo pisanie, to mało.
    • wolves-land Re: Wiem jak pokonać PiS!!! 21.01.19, 22:40
      Jurek już zrobił dla demokracji więcej niż niejeden lider opozycji. Ludzie wrzucając te parę złotych do puszki WOŚP przez chwilę mają poczucie, że komuś pomagają, że tak trzeba i że biorą sprawy we własne ręce. Wkład w budowanie społeczeństwa obywatelskiego - na tym polega jego soft power, a szufladkowanie go jako własność tej czy innej opcji politycznej to niedźwiedzia przysluga. Zaszufladkowac usiłuje go obecna władza, która nie znosi konkurencji.
      • lech1966 Re: Wiem jak pokonać PiS!!! 21.01.19, 22:47
        wolves-land napisał:

> Zaszufladko
        > wac usiłuje go obecna władza, która nie znosi konkurencji.

Żadna władza nie lubi konkurencji wilku. Dlatego to się nie uda, chyba zdajesz sobie z tego sprawę?? Chyba że chcesz aby Owsiak tylko wygrał wybory, a łupy będzie dzielił ktoś inny??
        • wolves-land Re: Wiem jak pokonać PiS!!! 21.01.19, 22:56
          Nieprawda, nie każda władza ma potrzebę konkurować z oddolnymi inicjatywami obywateli, chociaż władzy w demokracjach ludowych to oczywiście nie dotyczy.
          • lech1966 Re: Wiem jak pokonać PiS!!! 21.01.19, 23:05
            Nie żyjemy w demokracji ludowej, choć PO bardzo by chciało aby tak było. Świadczy o tym totalny brak argumentów, mówienie że tylko oni nadają się do rządzenia ( jak PZPR) a wciskanie kitu że walczy z PiS niech między bajki włoży.
            • behemot17-13 Re: Wiem jak pokonać PiS!!! 23.01.19, 23:32
              Brawo Lechu, ten wywód zaczerpnąłeś tarzając się błocie propagandy z najlepszych lat. Jedź dalej.
              • lech1966 Re: Wiem jak pokonać PiS!!! 25.01.19, 20:52
                Nie będę się wysilał skoro i tak snajper mnie kasuje bez śladu. Ale to się nie uda. Ale nie mam nic przeciwko temu abyście się sami o tym przekonali.
    • klodawa1952 do lekarza 22.01.19, 07:25

> Jurek Owsiak powinien stanąć na czele opozycji zamiast nielubianego Schetyny!!!
      > I opozycja ma wygraną jak w banku!!!
      > I jak by mnie nienawidząca mnie PiSia moderacja usunęła i zabanowała, to ja pie
      > rwszy na to wpadłem!!!
      > I nikt mnie tego nie zabierze!!!
      Kiedyś, w pewnej stolicy, spotkałem człowieka, który stał z kartonikiem na szyi, w takiej nibywłosiennicy i twierdził, że wie kiedy będzie koniec świata.
      Ta data już minęła.
      • buldog2 Re: do lekarza 22.01.19, 10:24
        Tak, to prawda, ludzikow.
        Biedroń wygrał już wybory w Warszawie, prawda ludzikow?, podano datę objęcia przezeń urzędu prezydenta RP.
        Ta data jeszcze nie minęła. Możesz ją wieszczyć, ludzikow.
        • cossa.nostra PiSu nie da się POkonać 22.01.19, 10:26
          Alleluja!
          • buldog2 Re: PiSu nie da się POkonać 22.01.19, 10:57
            Tak, tak!!! To prawda.
            Poseł Kaczyński jest geniuszem POlitycznym!
          • klodawa1952 Re: PiSu nie da się POkonać 22.01.19, 14:46
            cossa.nostra napisał(a):

> Alleluja!
            MAcie tylko fart, że Schetyna i jego żółnierze są w opozycji a więc możecie się czyć bezpiecznie u władzy ale to minie. W końcu ktoś tych nieudaczników opozycyjnych zastąpi.
        • klodawa1952 Re: do lekarza 22.01.19, 14:45
          buldog2 napisał:

> Tak, to prawda, ludzikow.
          > Biedroń wygrał już wybory w Warszawie, prawda ludzikow?, podano datę objęcia pr
          > zezeń urzędu prezydenta RP.
          > Ta data jeszcze nie minęła. Możesz ją wieszczyć, ludzikow.
          >
          Nudzisz tymi pustymi frustracjami. Ziieeew!
          • buldog2 Re: do lekarza 24.01.19, 00:03
            Gdzie, ludzikow, widzisz frustrację? W tym, że piszę, że Biedroń wygrał w Warszawie? Ja się cieszę, przecież to mój typ!
    • xystos Re: Wiem jak pokonać PiS!!! 22.01.19, 11:13
      noo proszsze,nowego wieszcza mamy
      Napoljon z Naparciem
    • behemot17-13 Re: Wiem jak pokonać PiS!!! 23.01.19, 22:55
      Jakoś i bez sensu mi się skojarzyła pani Ogórek. Bo patrz i weź na ten przykład taki Miller, wiedział wystawił, gwarantował i laska mu leciutko odjechała.
      Weź się j... po rozum do głowy a fantazje ogranicz. Owsiak to Orkiestra i już i jeden dzień dłużej.
    • hordol ee tam , mam lepszy pomysł 23.01.19, 22:56
      Lech Wałęsa na czele opozycji/
      elokwentny, znany na całym świecie, z przywódcami za pan brat, pewny siebie,autorytet moralny, noblista, zakorzeniony w "wolnym mieście gdańsk ".
      długo by mówić o jego zaletach,.wszyscy znamy znamy jego plusy dodatnie
      ma swoje lata ale te parę m-cy do wyborów da radę pociągnąc opozycję do zwycięstwa
      a potem np premierem może zostać owsiak

siema!!!!!
      • kod_matrixa Re: ee tam , mam lepszy pomysł 24.01.19, 09:53
        Do tego wybitny intelektualista
    • zzapijaczony_ryj Jestem dumny ze swojego nicka zapijaczony_ryj 24.01.19, 17:45
      Nicka pod którym pisałem praktycznie bez przerwy ponad 13 lat.
      Niestety na moderację GW przyszła dobra zmiana w maju zeszłego roku i mnie na amen zabanowała!
      I nie tylko zablokpwali mnie chyba jako pierwszemu Forumowiczowi FK pocztę i założyli ?blokadę antyspamową.
      Walczyłem przez ponad pół roku, stałem się wrogiem publicznym Nr 1 moderacji FK.
      Założyłem co najmniej kilkadziesiąt nicków i potrafiłem pod nimi pisać na fk kilka miesięcy!!!
      Do czasu, kiedy się nie przyznałem, ze to ja zapijaczony_ryj i wtedy od razu automatycznie po przebudzeniu się dyżurnego lądowałem jako pierwszy n ośłej, albo w kosmosie jak mój pierwszy watek o nominowaniu Owsiaka do pokojowej nagrody nobla.
      I teraz oznajmiam wszem i wobec, że nie będę się ukrywał po innymi nickami, bo mnie mój honor na to nie pozwala!!!
      A poza tym, to sam się w tych nickach zgubiłem. I dalej nie mam zamiaru się ukrywać!!!
      Nie mam zamiaru ukrywać się ze swoją tożsamością jak Jarosław Kaczyński!
      Już nigdy nie będę się ukrywał pod innym nickiem niż swój, bez względu na nienawiść jaką wobec mojej osoby czuje V kolumna PIS na moderacji z FK.
      zapijaczony_ryj, jeszcze żywy, ale co to za życie dyżurnego i pierwszego na oślej?
      Pozdrawiam wszystkich serdecznie i prawdziwie, łącznie z dyżurnymi z Mysiej.
      • lech1966 Re: Jestem dumny ze swojego nicka zapijaczony_ryj 24.01.19, 18:05
        No i co ci to dało ryju? Mnie też banują a takiego cepepisowskiego tolerują. Wszędzie rządzi aparat PRL.
        • zzapijaczony_ryj Re: Jestem dumny ze swojego nicka zapijaczony_ryj 24.01.19, 18:26
          lech1966 napisał:

> No i co ci to dało ryju? Mnie też banują a takiego cepepisowskiego tolerują. Ws
          > zędzie rządzi aparat PRL.
          >
          Ano to, ze mam swój honor!!!, tak jak i TY
          • lech1966 Re: Jestem dumny ze swojego nicka zapijaczony_ryj 24.01.19, 18:30
            Szacunek ryju. Nawzajem.:-)))))
            • lech1966 Re: Jestem dumny ze swojego nicka zapijaczony_ryj 24.01.19, 18:31
              lech1966 napisał:

> Szacunek Ryju. Nawzajem.:-)))))
              >
      • qqazz Toś się Ryjku obudził 25.01.19, 19:15
        W tej telewizji cię w końcu wyprostowali czy jak?

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka