Dodaj do ulubionych

POPiS dla emerytów, Biedroń dla młodych?

05.02.19, 09:53
Z lektury FK wynika, że emeryci popierają PO i PiS, zaś Biedroń przemawia do 'młodych', przynajmniej duchem. :)
Obserwuj wątek
    • religijnych.uczuc.obraza Re: POPiS dla emerytów, Biedroń dla młodych? 05.02.19, 10:01
      Zwłaszcza romek vel klodawa1952 to nie emeryt.
    • don.kichote No to ja jestem wyjątkiem 05.02.19, 10:15
      i mino, że wielkich sukcesów mu nie wróżę, to ma moje - emeryta - poparcie.

taziuta napisał:

> Z lektury FK wynika, że emeryci popierają PO i PiS, zaś Biedroń przemawia do 'm
      > łodych', przynajmniej duchem. :)
      • taziuta Re: No to ja jestem wyjątkiem 05.02.19, 10:34
        don.kichote napisał:

> i mino, że /.../ wielkich sukcesów mu nie wróżę, to ma moje - emeryta - poparcie.

Czyli młodyś duchem! :)
    • m.c.hrabia Re: POPiS dla emerytów, Biedroń dla młodych? 05.02.19, 10:22
      Może i tak , tylko , że młodzi nie chodzą do wyborów, więc nie wiem czy to dla Biedronia dobrze
    • klodawa1952 Re: POPiS dla emerytów, Biedroń dla młodych? 05.02.19, 10:23
      taziuta napisał:

> Z lektury FK wynika, że emeryci popierają PO i PiS, zaś Biedroń przemawia do 'm
      > łodych', przynajmniej duchem. :)
      Tak.
      Emeryci np Miller, Cimoszewicz, Buzek skupili się wokól Schetyny.
      Stawiam na młodych.
    • erte2 Re: POPiS dla emerytów, Biedroń dla młodych? 05.02.19, 10:24
      taziuta
      Biedroń przemawia tego dość durnowatego elektoratu który wybierał Tymińskiego, Leppera, Palikota i Kukiza*. To tacy co to twierdzą że "wszyscy to złodzieje i cwaniaki, więc może teraz ten będzie dobry".
      Biedroń, oprócz "wdzięku" przeterminowanego nastolatka i paru haseł z których połowa jest nie do zrealizowana, a druga bez sensu nie ma niczego do zaoferowania. Ażeby zaspokoić swoje wybujałe ego w przypadku wejścia do sejmu jest gotów wejść w koalicje z każdym który mu to zaoferuje - z kaczyńskim na czele.
      Nie mam za grosz zaufania do tego człowieka.

*Tak, wiem, to są już inni ludzie (część umarła, część urodziła się już po tamtych wyborach), ale chodzi mi o pewien typ mentalności.
      • klodawa1952 Re: POPiS dla emerytów, Biedroń dla młodych? 05.02.19, 10:45
        erte2 napisał:

> taziuta
        > Biedroń przemawia tego dość durnowatego elektoratu który wybierał Tymińskiego,
        > Leppera, Palikota i Kukiza*. To tacy co to twierdzą że "wszyscy to złodzieje i
        > cwaniaki, więc może teraz ten będzie dobry".
        Post zaświadcza, że to ty jesteś tym elektoratem Tymińskiego.
      • taziuta Re: POPiS dla emerytów, Biedroń dla młodych? 05.02.19, 10:51
        erte2 napisał:

> taziuta
        > Biedroń przemawia tego dość durnowatego elektoratu który wybierał Tymińskiego,
        > Leppera, Palikota i Kukiza*. To tacy co to twierdzą że "wszyscy to złodzieje i
        > cwaniaki, więc może teraz ten będzie dobry".

Czyli nie odbierze wyborców PO i PiS?

> Biedroń, /.../ Ażeby zaspokoić swoje wybujałe ego w przypadku wejścia do sejmu jest
        > gotów wejść w koalicje z każdym który mu to zaoferuje - z kaczyńskim na czele.
        > Nie mam za grosz zaufania do tego człowieka.

Znasz polityka bez wybujałego ego?
        A co do zaufania, to pożyjemy, zobaczymy.

• log24 Platfusy i PIS to wielki pic 05.02.19, 10:38
      Do usranej śmierci trzeba się z tym męczyc.Biedronia zgnoją .Coś tam powalczy.Ale to będą tylko ochłapy .Jeszcze na poczekaniu mordę wydziera na kościół.To już ma straty na początku.Nic się nie nauczył od błedow Psligłupa.Tylko je powiela.
      • taziuta Re: Platfusy i PIS to wielki pic 05.02.19, 10:57
        log24 napisała:

> /.../ Jeszcze na poczekaniu mordę wydziera na kościół.To już ma straty na początku.Nic się
        > nie nauczył od błedow Psligłupa.Tylko je powiela.

U kogo ma straty, a u kogo zyski, to przyszłość pokaże. Wg mnie masa ludzi ma dość panoszenia się kościoła, i nikt im dotąd nie dawał nadziei na zmianę tego stanu rzeczy.
        • sverir Re: Platfusy i PIS to wielki pic 05.02.19, 11:09
          "U kogo ma straty, a u kogo zyski, to przyszłość pokaże. Wg mnie masa ludzi ma dość panoszenia się kościoła, i nikt im dotąd nie dawał nadziei na zmianę tego stanu rzeczy"

Palikot i jego ruch teoretycznie dawał. A potem jakoś dziwnie zmiękli.
        • klodawa1952 Kościół ...do kościołów 05.02.19, 11:15
          taziuta napisał:
          > U kogo ma straty, a u kogo zyski, to przyszłość pokaże. Wg mnie masa ludzi ma d
          > ość panoszenia się kościoła, i nikt im dotąd nie dawał nadziei na zmianę tego s
          > tanu rzeczy.
          I dlatego, jak Henio z forum kraj, głosują na Schetynę, Millera i Kopacz :)
          • inocom Którzy wierzą w Księgę Rodzaju 05.02.19, 11:23
            klodawa1952 napisał:

> I dlatego, jak Henio z forum kraj, głosują na Schetynę, Millera i Kopacz :)

I ludzi żyjących w czasach dinusiów.
            • klodawa1952 Re: Którzy wierzą w Księgę Rodzaju 05.02.19, 13:02
              inocom napisał:
              > I ludzi żyjących w czasach dinusiów.
              Skąd się tacy niedokształceni aktywiści w tym PeO biora i to a kierownictwie....nie wiem.
              W każdym razie Tusk wyznaczył Kopacz na premiera po odejściu do UE a więc może rozumieli się jako erudyci.
          • religijnych.uczuc.obraza Re: Kościół ...do kościołów 05.02.19, 11:23
            Tak jak antykościelny lech1966 głosuje na Kaczynśkiego, Brudzińskiego i Pawłowicz.
    • inocom Re: POPiS dla emerytów, Biedroń dla młodych? 05.02.19, 11:21
      Zamierzasz oddać głos na Biedronia? :)))
      • taziuta Re: POPiS dla emerytów, Biedroń dla młodych? 05.02.19, 12:38
        inocom napisał:

> Zamierzasz oddać głos na Biedronia? :)))

Nie wiem jeszcze. Na razie wydaje się skuteczniejszy marketingowo od RAZEM, ale do wyborów jeszcze trochę czasu...
        • inocom Re: POPiS dla emerytów, Biedroń dla młodych? 05.02.19, 12:44
          taziuta napisał:

> inocom napisał:
          >
          > > Zamierzasz oddać głos na Biedronia? :)))
          >
          > Nie wiem jeszcze. Na razie wydaje się skuteczniejszy marketingowo od RAZEM, ale
          > do wyborów jeszcze trochę czasu...

Życzę mu większej skuteczności niż w Słupsku
          demotywatory.pl/4907464/Plisss-W-malym-Slupsku-nie-dotrzymal-slowa
          Samego Biedronia lubię. Przyjemnie się go słucha. O wiele przyjemniej niż Kaczyńskiego, Tuska, Petru czy Schetynę.
    • klodawa1952 proponuję akcję: zabierz babci dowód osobisty 05.02.19, 12:54
      ..dziadkowi też.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka