Dodaj do ulubionych

Pogubiłem się

23.02.19, 22:59
Najpierw było pincet plus dla każdego, potem już nie dla każdego a na drugie i kolejne dziecko, pomysł i realizacja PiS, sceptycznie przyjmowane przez opozycję. 2016 opozycja składa poprawki, by każde dziecko uszczknęło z tego tortu, PiS blokuje. Czas wyborów najważniejszych dla zachowania stołków bądź nie, PiS na konwencji ogłasza, pincet plus dla każdego dziecka, z wyjątkami. Opozycja oczywiście upomina rządzących, że pomysł jest jej. To się pytam pogubiony, kto wymyślił pincet plus w ogóle i co zrobiła opozycja nie będąc opozycją, rzecz jasna w temacie pincet plus?
Rozumiem, albo i nie.
Obserwuj wątek
    • behemot17-13 Re: Pogubiłem się 23.02.19, 23:09
      Sam sobie odpowiem na zadane pytanie przez się - nie cierpię ... i już.
    • lech1966 Re: Pogubiłem się 23.02.19, 23:14
      Przecież Rostowski wyraził się jasno, "piniendzy ni ma i nie będzie" Oni po ośmiu latach rządów nie mieli nawet dla niepełnosprawnych dzieci więc o czym mowa????.
      Gdyby nie PIS to nawet nie wiedzielibyśmy że spełnienie obietnic wyborczych jest w ogóle możliwe. To jedyny rzad który realizuje obietnice od czasu PRL.
      • behemot17-13 Re: Pogubiłem się 23.02.19, 23:33
        Gościu, co mi tu podtykasz Rostowskiego? Nie tu clou.
        • lech1966 Re: Pogubiłem się 23.02.19, 23:46
          Nikt ci nie każe cierpieć. W demokracji masz wybór.
          • behemot17-13 Re: Pogubiłem się 23.02.19, 23:51
            No to pogadaliśmy sobie, wrzuć jeszcze jedną światłą myśl i nie zapomnij epilogu.
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Pogubiłem się 23.02.19, 23:51
        PO obiecała posłać szesciolatki do szkół i to zrobiła. Dlatego ludzie głosowali na PO. Podobnie było z podniesieniem wieku emerytalnego.
        • stasi1 Re: Pogubiłem się 24.02.19, 09:52
          Akurat podniesienie wieku emerytalnego było bez obietnic, takich się nie daje. Moje dziecko w ubiegłym roku jako 6 latek poszło do szkoły i było zadowolone, lepiej niż w przedszkolu
          • religijnych.uczuc.obraza Re: Pogubiłem się 24.02.19, 12:35
            Po obiecała to w kampanii 2007 roku. Dlatego wygrała wybory.
            • stasi1 Re: Pogubiłem się 25.02.19, 08:51
              Wygrała bo przedewszystkim PiS przegrał. Jeśli przegrał ktos musiał wygrać, padło na PO
              • religijnych.uczuc.obraza Re: Pogubiłem się 25.02.19, 09:18
                Może nawet zgodziłbym się z tym co piszesz, ale wiadomo że ludzie głosują na programy. Np. w 2015 r. elektorat wybrał PiS bo PiS obiecał reformę wymiaru sprawiedliwości i systemu oświaty, a nie dlatego, że PO musiała przegrać a ktoś musiał wygrać i akurat padło na PiS.
            • stasi1 Re: Pogubiłem się 25.02.19, 09:02
              Wygrała bo przede wszystkim PiS przegrał. Jeśli przegrał ktos musiał wygrać, padło na PO
      • snajper55 Re: Pogubiłem się 23.02.19, 23:55
        lech1966 napisał:

> Gdyby nie PIS to nawet nie wiedzielibyśmy że spełnienie obietnic wyborczych jes
        > t w ogóle możliwe. To jedyny rzad który realizuje obietnice od czasu PRL.

No weź mnie nie rozśmieszaj. Obiecywali 500 dla każdego dziecka. Obiecywali ulżyć frankowiczom. Obiecywali obniżenie VAT. Obiecywali darmowe leki dla seniorów. Obiecywali przekopać mierzeję wiślaną. Obiecywali podwyższyć kwotę wolną od podatku. Obiecywali... Niczego nie dotrzymali.

S.
        • lech1966 Re: Pogubiłem się 24.02.19, 09:14
          Mnie nie chce się wymieniać obietnic Tuska i PO. To co robili nigdy nie obiecywali. Kto by na nich zagłosował gdyby obiecali że ukradną oszczędności emerytalne Polaków???? Chyba tylko ty snajper.
          • religijnych.uczuc.obraza Re: Pogubiłem się 24.02.19, 12:36
            Każdy by zagłosował. Tak jak zagłosowali na nich bo obiecali podniesienie wieku emerytalnego.
            • lech1966 Re: Pogubiłem się 24.02.19, 12:56
              religijnych.uczuc.obraza napisał:

> Każdy by zagłosował. Tak jak zagłosowali na nich bo obiecali podniesienie wieku
              > emerytalnego.

Nie wiedziałem że jesteś masochistą. Wcale mnie teraz nie dziwią przyzwyczajenia lemingów. Daj jakiegoś linka z wiecu gdzie Tusk zapowiadał że podniesie wiek emerytalny. Nikt już nie nabierze się na tego kłamce i manipulanta. Nigdy więcej.. Nawet on dobrze o tym wie.
              • erte2 Re: Pogubiłem się 24.02.19, 15:04
                lech1966 napisał:
                Daj jakiegoś linka z wiecu gdzie Tusk zapowiadał że podniesie wiek emerytalny.

Gdybyś trochę pomyślał (ale to zdaje się nie jest twoją mocną stroną) to byś się zastanowił nad tym po co Tuskowi było to podniesienie wieku emerytalnego? Żeby zrobić Polakom na złość? Żeby przegrać wybory? Żeby zgarnąć z tego jakąś kasę dla siebie?
                Donald Tusk doskonale wiedział że jest to decyzja niepopularna, że może przez nią przegrać wybory, ale wiedział też że jest ona niezbędna po to żeby Polacy (a szczególnie Polki) za lat powiedzmy dwadzieścia czy trzydzieści mieli emerytury większe i mogli za nie łatwiej żyć.
                Taka dalekowzroczna polityka cechuje męża stanu któremu nie chodzi o doraźne korzyści, obesranie Polski dziesiątkami pomników czy budowę dwóch wież "na wieczną swoją chwałę".
                Podobnie Leszek Balcerowicz który na początku lat '90. przeprowadził drastyczne i niepopularne reformy gospodarcze, ale dzięki nim dziś mamy dobrze działająca gospodarkę, mocny pieniądz i nienajgorszy system bankowy.
                W latach '20. ub. wieku podobną reformę przeprowadził Jan Grabski, również niepopularną (mój dziadek stracił przez nią większość majątku), ale dzięki temu polska złotówka do czasu II wojny była ceniona wyżej niż frank szwajcarski (że o francuskim nie wspomnę).
                Niestety, prymitywy żyjące z dnia na dzień, od pół litra do pół litra będą powtarzać idiotyzmy o zniszczeniu ponoć kwitnącej gospodarki PRL-u, "pracy do śmierci" i inne takie populistyczne bzdury.
                Tak lesiu, to jest również o tobie.
                • lech1966 Re: Pogubiłem się 24.02.19, 16:08
                  erte2 napisał:

> lech1966 napisał:
                  > Daj jakiegoś linka z wiecu gdzie Tusk zapowiadał że podniesie wiek emerytaln
                  > y.

>
                  > Gdybyś trochę pomyślał (ale to zdaje się nie jest twoją mocną stroną) to byś si
                  > ę zastanowił nad tym po co Tuskowi było to podniesienie wieku emerytalnego? Żeb
                  > y zrobić Polakom na złość? Żeby przegrać wybory? Żeby zgarnąć z tego jakąś kasę
                  > dla siebie?
                  > Donald Tusk doskonale wiedział że jest to decyzja niepopularna, że może przez n
                  > ią przegrać wybory, ale wiedział też że jest ona niezbędna po to żeby Polacy (a
                  > szczególnie Polki) za lat powiedzmy dwadzieścia czy trzydzieści mieli emerytur
                  > y większe i mogli za nie łatwiej żyć.

Gdybyś ty erte pomyślał ( co nie było nigdy twoją najmocniejszą stroną ) to byś także wiedział tak samo jak Tusk, że ministrant finansów WR nie był najmocniejszą stroną tego omawianego rządu i zdawałbyś sobie sprawę że działały w tym czasie siły potężniejsze niż MF, prokuratura i sądy które wymusiły na rządzących wytworzenie furtek przez które kasa z niepobranych a należnych podatków płynęła szerokim strumieniem do pewnych grup wobec których albo Tusk miał zobowiązania, albo się bał im przeciwstawić. Być może były to grupy w których interesie liczył głosy w czasie "nocnej zmiany" a być może inne którym tylko "to" obiecał w zamian za przyszłe poparcie w UE. Jeśli przyjmiemy że miał rozum to dochodzimy do wniosku że musiał sobie z tego zdawać sprawę. Ale być może rozum mu podpowiadał że pozwoli ukraść innym aby móc spijać śmietankę wynikającą z 27-1 i co najważniejsze,,,, legalną. W świetle takiego toku rozumowania ani WR nie był wcale złym ministrantem finansów ( raczej przebiegłym), a podniesienie wieku emerytalnego było zwyczajnym posunięciem tłumaczącym ciemnemu ludowi że jest bieda a będzie jeszcze większa (piniendzy ni ma i nie bedzie). Generalnie przy stanie medycyny za Arłukowicza mógł zamiast podnosić wiek emerytalny ogłosić likwidację emerytur, bo tak czy inaczej PO ich rządach nie byłoby i tak państwa stać,,,, na jej wypłacanie.
                  • erte2 Re: Pogubiłem się 24.02.19, 19:35
                    lech1966
                    Dobry człowieku, ja mówię o konkretach, a ty po prostu pisim zwyczajem insynuujesz i dużym wysiłkiem obu szarych komórek wymyślasz jakieś odjechane teorie spiskowe.
                    Przecież matołku gdyby Tusk chciał kontynuować ten swój wg ciebie podły proceder okradania Polski i Polaków to nie wprowadzałby niepopularnych ustaw przez które - powtarzam - mógł (i przegrał) wybory. Mógłby rozdawać nie swoje pieniądze (co by szkodziło dać 1000+?), mógłby przekupić emerytów nie jakąś marną zapomogą 1100 minus podatek, ale np. 50.% stałym dodatkiem.
                    Mógłby także założyć jakąś fundację w której zatrudniłby swojego szwagra, kierowcę i sekretarkę Jaruzelskiego, i wybudować sobie w Sopocie np. drugie molo albo prywatne boisko.
                    Ale nie - on wolał zrobić to co zrobił, przegrać wybory i stać się obiektem chamskich łgarstw i pomówień w wykonaniu różnych lesiów, taniochów i innej swołoczy. Masochista jakiś czy co...?

P.s. Wymyśl coś oryginalnego, a nie powtarzaj za mną. Rozumiem że przy niewielkim IQ będzie to dla ciebie wysiłek olbrzymi, ale próbuj....
                    • lech1966 Re: Pogubiłem się 24.02.19, 20:09
                      Ty żabciu jednak myślisz jak rasowy leming. Nie powinieneś tak forsować swojej komórki..Myślisz że Tusk bez żadnego interesu przegrał wybory??? On miał w tym interes, robił ten interes będzie do grudnia ( za kasę twoją i moją). A później jak się jałopy w UE nie zorientują jak zostali wydymani będzie odcinał kupony jak Wałęsa. Będzie wygłaszał orędzia w Afryce na uczeniach kształcących profesorów sadzących marchewkę czy dobro narodowe jakim jest szczaw i wszyscy będą zadowoleni,,a najbardziej ukontentowana ( trudne słowo) będzie twoja komórka mózgowa.
                • man_sapiens Re: Pogubiłem się 24.02.19, 19:22
                  Życzę pisiewiczom, żeby przechodzili na emeryturę tak za 15-20 lat.
                  Do Polski będzie musiała przyjeżdżać pomoc humanitarna, jak teraz do Wenezueli
                  • lech1966 Re: Pogubiłem się 24.02.19, 19:26
                    man_sapiens napisał:

> Życzę pisiewiczom, żeby przechodzili na emeryturę tak za 15-20 lat.
                    > Do Polski będzie musiała przyjeżdżać pomoc humanitarna, jak teraz do Wenezueli

Gdyby rządził Rostowski i Arłukowicz to nie mieliby do kogo przyjeżdżać.
                    • religijnych.uczuc.obraza Re: Pogubiłem się 24.02.19, 20:18
                      Na szczęście teraz jest korupter Pinkas.
                    • man_sapiens Re: Pogubiłem się 24.02.19, 21:50
                      > Gdyby rządził Rostowski i Arłukowicz to nie mieliby do kogo przyjeżdżać.

Rewelacja, skąd się dowiedziałeś, że PiS dofinansuje lecznictwo zamiast kupować głosy ludu pracującego miast i wsi, pardon, suwerena?
              • religijnych.uczuc.obraza Re: Pogubiłem się 24.02.19, 15:56
                Nie muszę dawać linka do wiecu lesiu. To było zapisane w programie wyborczym PO z 2007 roku. Wtedy PO wygrała wybory dzięki m. in. tej obietnicy.
              • religijnych.uczuc.obraza Re: Pogubiłem się 24.02.19, 16:01
                Tak dokładnie to było to lesiu obiecane na str. 48 prigramu wyborczego PO z 2007 roku. Każdy kto głosował na PO w 2007 r. głosował za podniesieniem wieku emerytalnego tak jak każdy głosował w 2015 r. na pos głosował za deformami oświaty albo wymiaru sprawiedliwości.
                • lech1966 Re: Pogubiłem się 24.02.19, 16:14

> tak jak każdy głosował w 2015 r. na pos głosował za deformami oświaty
                  > albo wymiaru sprawiedliwości.

Dokładnie. ja za tym głosowałem. I będę głosował nadal, bo PiS jeszcze nie zakończył reform. A wy broniąc tego chorego okrągłostołowego układu przedłużacie upadek PRL o kolejne lata. POwiedz mi,,,czy nie lepiej byłoby się POzbyć wrzodu jednym cięciem?? niż tak kroić go latami???
                  • religijnych.uczuc.obraza Re: Pogubiłem się 24.02.19, 16:30
                    Chciałbym, ale nie poprzez bolszewików i zlodziei z Pis. Pis to główny beneficjent okrągłego stołu.
                    • lech1966 Re: Pogubiłem się 24.02.19, 16:38

> Chciałbym, ale nie poprzez bolszewików i zlodziei z Pis. Pis to główny beneficj
                      > ent okrągłego stołu.

O wrzodzie nie wspomniałeś, czyżby ci nie dokuczał???
                      • religijnych.uczuc.obraza Re: Pogubiłem się 24.02.19, 16:50
                        Pis to faktycznie wrzód na polskim organizmie.
                        • lech1966 Re: Pogubiłem się 24.02.19, 20:40

> Pis to faktycznie wrzód na polskim organizmie.

Wybacz ale mam "totalnie" odmienne zdanie. Wrzodów jest dużo i choć to nie są pasożyty to się dokładnie tak zachowują.
                          • religijnych.uczuc.obraza Re: Pogubiłem się 24.02.19, 20:57
                            Wy pisowcy to zawsze byliście totalna opozycja.
          • spokojny.zenek kłamiesz lesiu 24.02.19, 21:52
            lech1966 napisał:

> Mnie nie chce się wymieniać obietnic Tuska i PO. To co robili nigdy nie obiecyw
            > ali.

Kłamiesz. Spełnili w zasadzie wszystkie swoje obietnice. Odwrotnie, niż PiS, który na przykład obiecywał, że nie będzie nowych podatków ani podwyżek istniejących a podniósł lub wprowadził już ponad 30 i końca nie widać.

• lech1966 Re: kłamiesz lesiu 24.02.19, 22:58
              spokojny.zenek napisał:

> lech1966 napisał:
              >
              > > Mnie nie chce się wymieniać obietnic Tuska i PO. To co robili nigdy nie o
              > biecyw
              > > ali.
              >
              > Kłamiesz. Spełnili w zasadzie wszystkie swoje obietnice. Odwrotnie, niż PiS, kt
              > óry na przykład obiecywał, że nie będzie nowych podatków ani podwyżek istniejąc
              > ych a podniósł lub wprowadził już ponad 30 i końca nie widać.

hahhaha zeniu. jak oni spełnili obietnice to ja jestem księdzem. Nie mogę dosadnie określić rządów PO+PSL ale w/g mnie to kłamliwe su........
      • man_sapiens Re: Pogubiłem się 24.02.19, 21:14
        Gdyby nas było na to stać, to program, który objąłby wszystkie dzieci, byłby wprowadzony.
        [...] w wariancie na każde dziecko do sfinansowania zostałoby jeszcze 45 proc., prawie drugie tyle, a więc potrzebne byłoby dodatkowe 20 mld zł. Na taki program nas nie stać.

Kto to powiedział? Ministra Rafalska w 2017r. Ale teraz pisiewicze spanikowani widzą, że przegrają wybory, bo jeszcze nie jeden "kapiszon" będzie ujawniony. No to nieważne, czy nas na to stać, ważne, że PiS raz zdobytej władzy nie odda. Jarosław K. jak Maduro w Wenezueli.
    • taniarada Ja nie mogę 24.02.19, 09:19
      Dziadek ma problemy z pamięcią.
      Składniki Sesja suplement diety w postaci tabletek musujących: poprawiają koncentrację, wspomagają pamięć, zmniejszają uczucie senności, wspierają funkcjonowanie układu nerwowego. Kofeina wspomaga sprawność umysłową, poprawia koncentrację, zmniejsza uczucie zmęczenia psychicznego oraz senności. Zwiększa zdolność do wysiłku fizycznego. Witamina B12 i magnez pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego.To dziadzia sobie przypomni jak było wcześniej.Ja nie mogę.
      • behemot17-13 Re: Ja nie mogę 24.02.19, 10:10
        Impotent umysłowy. Nie dziw się, ze dziwią się i naśmiewają też.
        • glupota.nie.boli POgubienie się lemingów:) 24.02.19, 10:18
          Widoczne. Zaczyna to być stan permanentny.
          • lech1966 Re: POgubienie się lemingów:) 24.02.19, 10:56
            glupota.nie.boli napisał(a):

> Widoczne. Zaczyna to być stan permanentny.

jedyne co mogę im zaproponować to:

pobierak.jeja.pl/images/5/c/f/930_pakiet-antystresowy.jpg
            ayranek zbyt często korzystał bo gdzieś pisał że nie da rady objąć swojej zmęczonej głowy własnymi dłoniami. Może Arłukowicz powinien dawać na ten pakiet recepty????? Bo każde lekarstwo,,,,,przedawkowane może szkodzić,,,zwłaszcza lemingom.
            • aga-kosa Re: POgubienie się lemingów:) 24.02.19, 11:09
              Rostowski miał rację: - "pieniędzy nie ma i nie będzie" . Przyglądam się i jeśli którykolwiek rząd DAJE - to nigdy ze swoich a zawsze z moich. Jeszcze trzeba zaznaczyć, że KAŻDY rząd z moich podatków dobrze żyje a do płacących podatki wraca tylko część wpłaconych pieniędzy. :( aga
              • lech1966 Re: POgubienie się lemingów:) 24.02.19, 11:12
                aga-kosa napisała:

> Rostowski miał rację: - "pieniędzy nie ma i nie będzie" . Przyglądam się i jeśl
                > i którykolwiek rząd DAJE - to nigdy ze swoich a zawsze z moich. Jeszcze trzeba
                > zaznaczyć, że KAŻDY rząd z moich podatków dobrze żyje a do płacących podatki w
                > raca tylko część wpłaconych pieniędzy. :( aga

Masz tak dużo że daje wyłącznie z twoich? Z moich też daje i ja nie mam nic przeciw temu. Z dwojga złego wolę żeby dawali moje podatki biednym niż bogatym,.
                • religijnych.uczuc.obraza Re: POgubienie się lemingów:) 24.02.19, 16:14
                  Dlaczego więc dają bogatym z dwójką dzieci?
                • religijnych.uczuc.obraza Re: POgubienie się lemingów:) 24.02.19, 16:50
                  Nauczycielom-biedakom nie chcą dać.
                  • lech1966 Re: POgubienie się lemingów:) 24.02.19, 16:54
                    Oni są zawsze biedni. Zawsze liczą na darmochę,,,,tzn na koszt uczniów. Ciekawe ile jeszcze czasu będzie funkcjonować PRL-owska Karta Nauczyciela????? Ewenement w kapitalizmie pozornym jaki funkcjonuje w RP.
                    • religijnych.uczuc.obraza Re: POgubienie się lemingów:) 24.02.19, 16:59
                      Oby tylko emeryci-nauczyciele nie dostali tej trzynastki od Pisu. Sa na emeryturze na koszt uczniów.
                    • religijnych.uczuc.obraza Re: POgubienie się lemingów:) 24.02.19, 17:01
                      Sam lesiu pisałeś że nie wszystko w prl było złe.
                      Zresztą ważne jest że sa biedni a tacy wg ciebie powinni dostać pieniądze. Przynajmniej Polacy je dostaną a nie zagranica.
                      • lech1966 Re: POgubienie się lemingów:) 24.02.19, 17:14
                        Emerytom biedakom trzeba dać, nawet jak mają głodowe nauczycielskie emerytury. A kartę nauczyciela powinno sie zlikwidować bo to kolejny relikt PRL
                        • religijnych.uczuc.obraza Re: POgubienie się lemingów:) 24.02.19, 17:23
                          Natomiast prlowski relikt w postaci 8-letniej podstawówki jest słuszny.
                          • lech1966 Re: POgubienie się lemingów:) 24.02.19, 17:26

> Natomiast prlowski relikt w postaci 8-letniej podstawówki jest słuszny.

Przy kadrach rodem z PRL całkowicie uzasadniony.
                            • religijnych.uczuc.obraza Re: POgubienie się lemingów:) 24.02.19, 17:33
                              Pracujesz lesiu w szkole?
                              • lech1966 Re: POgubienie się lemingów:) 24.02.19, 18:12

> Pracujesz lesiu w szkole?

Nie pracuje, ale kiedyś byłem uczniem a kadra podlega wymianie na zasadzie wymarcia, innych zmian nie obserwuje. Dalej byli sekretarze PZPR są dyrektorami, i jeszcze udają że nie wiedzą co to PRL.. Normalnie komedia..
                                • religijnych.uczuc.obraza Re: POgubienie się lemingów:) 24.02.19, 19:32
                                  Jak wszędzie kadra przede wszystkim podlega wymarciu. W prywatnych firmach też ich pełno pracuje dlatego należy zrobić porządek z tymi wszystkimi działalnościami gospodarczymi a nie wspierać jakimiś ulatwieniami w działaniu.
                                  Ilu sekretarzy pzpr jest jeszcze dyrektorami szkół? Podaj jakieś szczegóły.
                • mietowe_loczki Re: POgubienie się lemingów:) 24.02.19, 17:41
                  No proszę, a dla niepełnosprawnych jak nie mieli, tak nie mają, i muszą nawet wprowadzać specjalny podatek.
                  • religijnych.uczuc.obraza Re: POgubienie się lemingów:) 24.02.19, 17:53
                    Niepełnosprawni zawsze liczą na darmochę. Nie to co zapracowani bezrobotni.
                    • lech1966 Re: POgubienie się lemingów:) 24.02.19, 18:14

> Niepełnosprawni zawsze liczą na darmochę. Nie to co zapracowani bezrobotni.

Zmiana narracji?? To już nie jest patologia??
                      • religijnych.uczuc.obraza Re: POgubienie się lemingów:) 24.02.19, 18:45
                        Nauczyciele i niepełnosprawni to patologia której się nie należy. Należy się bezrobotnym.
                        • lech1966 Re: POgubienie się lemingów:) 24.02.19, 18:53

> Nauczyciele i niepełnosprawni to patologia której się nie należy. Należy się be
                          > zrobotnym.

Jesteś bezrobotny?
                          • religijnych.uczuc.obraza Re: POgubienie się lemingów:) 24.02.19, 19:33
                            Nie i mi się w związku z tym nie należy. Tobie też nie bo ciągle marudzisz i w dodatku żyjesz kosztem innych.
                            • x2468 Re: POgubienie się lemingów:) 24.02.19, 21:43
                              Lesio ma staly etet na tym forum a jego praca polega na powielaniu "przekazow dnia".
                    • mietowe_loczki Re: POgubienie się lemingów:) 25.02.19, 12:11
                      Tak, wiem, w tyłkach się przewraca.
    • no-popis Re: Pogubiłem się 24.02.19, 11:24
      behemot17-13 napisał:

> Najpierw było pincet plus dla każdego, potem już nie dla każdego a na drugie i
      > kolejne dziecko, pomysł i realizacja PiS, sceptycznie przyjmowane przez opozycj
      > ę. 2016 opozycja składa poprawki, by każde dziecko uszczknęło z tego tortu, PiS
      > blokuje. Czas wyborów najważniejszych dla zachowania stołków bądź nie, PiS na
      > konwencji ogłasza, pincet plus dla każdego dziecka, z wyjątkami. Opozycja oczy
      > wiście upomina rządzących, że pomysł jest jej. To się pytam pogubiony, kto wymy
      > ślił pincet plus w ogóle i co zrobiła opozycja nie będąc opozycją, rzecz jasna
      > w temacie pincet plus?
      > Rozumiem, albo i nie.
      Neumann też nie rozumie.Nie rozumie nawet tego co sam wyPOwiada.
      Jesteście do siebie podobni.
      Neumann w pierwszym zdaniu mówi, że program PiS to korupcja polityczna a w następnym zdaniu, że program jest skopiowany z programu PO.
      Aż się boję zapytać czy rozumiesz gdzie tkwi błąd w rozumowaniu Neumanna.
      • glupota.nie.boli No to POzamiatane:) 24.02.19, 17:33
        PiS rulez!
      • matigrypl Re: Pogubiłem się 24.02.19, 17:58
        pragnę kolegom pełowcom przypomnieć że rudy w jednym z wywiadów o podniesieniu emerytur powiedział z rozbrajającą szczerością "MERKELOWA MNIE PROSIŁA"!!! Też pamiętam rządy pełowskie. Zaczynały każdy dzień płaczem jakie to państwo biedne i nie ma piniendzy. I tak do wieczora. Już się rzygać chciało. Doszło do tego że ministra pełowska oświadczyła że "PAŃSTWA PEŁOWSKIEGO NIE STAĆ NA UCZCIWE LICZENIE EMERYTUR"!!! Dzisiaj mamy jasność dlaczego tak się działo; bo tyle kasy szło na lewo ze faktycznie na utrzymanie państwa pozostawały ochłapy.
      • lech1966 Re: Pogubiłem się 24.02.19, 21:09
        no-popis napisała:

> behemot17-13 napisał:

> Neumann też nie rozumie.Nie rozumie nawet tego co sam wyPOwiada.
        > Jesteście do siebie podobni.
        > Neumann w pierwszym zdaniu mówi, że program PiS to korupcja polityczna a w nast
        > ępnym zdaniu, że program jest skopiowany z programu PO.
        > Aż się boję zapytać czy rozumiesz gdzie tkwi błąd w rozumowaniu Neumanna.

Dostał wytyczne, jednak bez konkretów i błądził później jak ślepy we mgle. Z resztą nie on pierwszy ani nie ostatni z lemingów.
    • piq problem polega na tym, że dają nam wybór... 24.02.19, 18:21
      ...między sukinsynami u władzy a krętaczami w opozycji. Jest tak, jak opisałeś i to świetna ilustracja dramatycznej sytuacji naszego państwa.
      • lech1966 Re: problem polega na tym, że dają nam wybór... 24.02.19, 18:26
        piq napisał:

> ...między sukinsynami u władzy a krętaczami w opozycji. Jest tak, jak opisałeś
        > i to świetna ilustracja dramatycznej sytuacji naszego państwa.

Ja mam wybór,,to ty masz problem czy wybrać krętaczy z oPOzycji..
        • piq przypominam ci,... 25.02.19, 12:27
          ...że nie jesteś równie mądry jak ja i czasami dobrze byłoby, gdybyś tego nie ujawniał. Zwłaszcza w tej części wątku, którą ja założyłem.
      • behemot17-13 Re: problem polega na tym, że dają nam wybór... 24.02.19, 20:59
        Ty zaś dokładnie odczytałaś powód założenia tematu, szacunek.
        • lech1966 Re: problem polega na tym, że dają nam wybór... 24.02.19, 21:07
          Typowałem że to jakieś kocopoły z opozycji a wgłębiać mi się nie chciało. Trolle z "Kłamców Europejskich" zakładają tysiąc wątków dziennie a ja nie mam czasu aby zajmować się każdym jak "leming złotówką"
          • behemot17-13 Re: problem polega na tym, że dają nam wybór... 24.02.19, 21:14
            Disco polo zatem polecam.
            • lech1966 Re: problem polega na tym, że dają nam wybór... 24.02.19, 21:20
              behemot17-13 napisał:

> Disco polo zatem polecam.

Zdecydowanie wolę od zawodzenia lemingów. Pradę mówiąc słuchanie płyty chodnikowej jest przyjemniejsze od zawodzenia lemingów.
      • taniarada Re: problem polega na tym, że dają nam wybór... 24.02.19, 21:05
        piq napisał:

> ...między sukinsynami u władzy a krętaczami w opozycji. Jest tak, jak opisałeś
        > i to świetna ilustracja dramatycznej sytuacji naszego państwa.
        Zawsze masz wybór .Wyjechać zagranicę lub strzelić sobie samobója.Wybór należy do ciebie .I nie szlochać mi tu.
        • x2468 Re: problem polega na tym, że dają nam wybór... 24.02.19, 21:46
          Przypomnij sobie obietnice pis:
          www.polityka.pl/tygodnikpolityka/kraj/1639099,2,przypominamy-obietnice-pis-wydrukuj-i-zachowaj.read
        • piq nie, głupia cipciu, twój kaczy móżdżek nie pozwala 25.02.19, 12:35
          ...ci zobaczyć innych opcji. Mam ogromny wybór osobistych działań, w tym jeśli chodzi o strzelanie też, gdyż jestem wyszkolonym strzelcem. Myślę, że wolelibyście nie testować moich praktycznych umiejętności i na wasze szczęście takich testów nie planuję. Chyba że wyprowadzicie jakieś swoje PiSowskie zomo przeciwko Polakom i poleje się krew. Wtedy każda opcja jest możliwa.
    • ave.duce Re: Pogubiłem się 24.02.19, 21:06
      Nie oszukuj ;)
      K. Jarosław rzekł: "500+ od pierwszego dziecka".
    • piq sytuacja w skrócie wygląda tak:... 25.02.19, 12:43
      ...Poputczycy i Sprzedawczycy zdaniem "opozycji" ukradli jej program wyborczy i jeśli teraz wprowadzą go w czyn, to zrujnują finanse państwa. Paradne.

Myślę, że wobec takiego upadku "opozycji" przed wyborami do sejmu powstaną nowe propozycje programowe, w tym osobna od obecnych schetynowców inicjatywa Tuska - który jest wprawdzie draniem, ale ma wyczucie i poziom intelektu dla Schetyny nieosiągalny.
      • lech1966 Re: sytuacja w skrócie wygląda tak:... 25.02.19, 22:43
        Ja też się pogubiłem.

prostozmostu24.pl/rozpoczal-sie-bojkot-produktow-z-izraela-oto-lista-izraelskich-marek-w-polsce/

Bez komentarza..Jednak jestem za.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka