haen2010 24.07.19, 05:38 Scenariusz się powiela. W 1915 uchodźcy walnie przyczynili się do zwycięstwa PiS. Obecnie za uchodźców robi LGBT. Biedroń ze Śmiszkiem za pożytecznych idiotów. Skutki mogą być opłakane. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
no-popis Re: LGBT czyli uchodźcy 24.07.19, 06:06 haen2010 napisał: > Scenariusz się powiela. W 1915 uchodźcy walnie przyczynili się do zwycięstwa Pi > S. Obecnie za uchodźców robi LGBT. Biedroń ze Śmiszkiem za pożytecznych idiotów > . Skutki mogą być opłakane. Ale to chyba naturalne i pozytywne, że mądrzejsi wygrywają rywalizację z głupszymi. Co ? Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis selekcja pozytywna ... 24.07.19, 06:40 ...a nie negatywna. Coprawda postepu specjalnego nie ma ale to wynika tylko z tego, że głupszy wygrywa z jeszcze głupszym. Odpowiedz Link Zgłoś
haen2010 Sorry za 1915 24.07.19, 08:55 Jakoś machinalnie popełniam ten datownik. Jakoś kojarzy się z ubiegłym stuleciem kiedy homosie byli totalnie dyskryminowani. Nie te czasy, bo dzisiaj uważają się za elitę nowoczesności i postępu odwrotnie proporcjonalną do ich marginesu w społeczeństwie. Aż przykro patrzeć jak gardzą ludźmi o normatywie homogenicznego związku mężczyzny i kobiety. To się zemści na wszystkich Polakach. Bez wyjątku. PiS to brutalnie wykorzysta i zgnoi Polskę do spodu. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Sorry za 1915 24.07.19, 09:37 No wlasnie. Uchodzca Lenin w 15 jeszcze siedzial:) Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Sorry za 1915 24.07.19, 10:15 Aż przykro patrzeć jak gardzą ludźmi o normatywie homogenicznego związku mężczyzny i kobiety. Niewdzięczne zboki, a Henryk tak ich kocha. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Sorry za 1915 24.07.19, 11:04 "Aż przykro patrzeć jak gardzą ludźmi o normatywie homogenicznego związku mężczyzny i kobiety" Przykro to patrzeć na twoje kolejne wpisy. Może powinieneś przyznać się przed samym sobą, że to cię kręci? Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Sorry za 1915 24.07.19, 11:20 > PiS to brutalnie wykorzysta i zgnoi Polskę do spodu. Przy twojej pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Sorry za 1915 24.07.19, 11:22 haen2010 napisał: > Aż przykro patrzeć jak gardzą ludźmi o normatywie homogeniczn > ego związku mężczyzny i kobiety. Monogamicznego może? Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Sorry za 1915 24.07.19, 13:29 Nie byłem wcale taki pewny. Znajomy lekarz twierdzi, że nie ma różnić między płciami - z tyłu to samo, a i z przodu pasuje jak ulał. Odpowiedz Link Zgłoś
haen2010 Re: Sorry za 1915 24.07.19, 14:34 Piszesz o tym, że wiele par mono lubi sex z trzema wejściami do kobiety? Kładę to na karb satysfakcji z seksu bez zbędnego jej zapłodnienia. Jak ów biblijny Onan co spuszczał nasienie na ziemię. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Sorry za 1915 24.07.19, 15:11 Kładę to na karb satysfakcji z seksu bez zbędnego jej zapłodnienia. Jak ów biblijny Onan co spuszczał nasienie na ziemię. nerwica anankastyczna, podobno da się leczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
haen2010 Re: Sorry za 1915 29.07.19, 09:36 Oj Hrabio! Ty tylko po bożemu? Współczuję. Pod prześcieradłem i z zadartą nocną koszulką. Jeszcze raz szczere wyrazy współczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno cytuje: 29.07.19, 12:46 Pod prześcieradłem i z zadartą nocną koszulką ... oooo tego nie znalem, przetestujemy... Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Sorry za 1915 24.07.19, 14:40 ...goraco dzis tam macie, meieranek, ze takie pierdoly wam we lbie chodza? Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: LGBT czyli uchodźcy 24.07.19, 09:39 Ja sie zastanawiam kto bedzie nastepny. Lawka wrogow Kulawego jest bardzo krotka, co teraz wymysli? Odpowiedz Link Zgłoś
wsk175 Re: LGBT czyli uchodźcy 24.07.19, 11:12 Miłośnicy jazzu, zwolennicy elektrowni wiatrowych, ateiści i wszyscy o iq powyżej słoika po musztardzie. Lista jest długa, trzoda pisia ma z czego wybierać. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: LGBT czyli uchodźcy 24.07.19, 11:22 > zwolennicy elektrowni wiatrowych Tych na razie mozemy wstawic na lawke rezerwowych. Podobno Matelusz teraz bedzie robil w energii odnawialnej. Odpowiedz Link Zgłoś
haen2010 Re: LGBT czyli uchodźcy 24.07.19, 13:08 Też myślę, że PiS ma jeszcze spory wybór dla swoich bezmózgowców. Wystartował z LGBT - to nośne przesłanie. Na kolejnych typuję Ukraińców gdy wzrośnie bezrobocie skutek recesji. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: LGBT czyli uchodźcy 24.07.19, 13:07 pies.na.czarnych napisała: > Ja sie zastanawiam kto bedzie nastepny. Lawka wrogow Kulawego jest bardzo krotk > a, co teraz wymysli? Krótka??? Feministki, leworeczni, rudzi, Żydzi, cykliści, łysi, Szwedzi, hokeiści, wrocławianie, bezdzietni, wędkarze... S. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: LGBT czyli uchodźcy 24.07.19, 13:30 Wszystko OK, ale dlaczego Szwedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: LGBT czyli uchodźcy 24.07.19, 13:37 No tak. No i krakowianie za Zygmunta III Wazę. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: LGBT czyli uchodźcy 24.07.19, 13:41 Gdańsk już oberwał za stawianie się Batoremu. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: LGBT czyli uchodźcy 24.07.19, 13:57 sverir napisał: > Za Potop. Za który nie dostaliśmy odszkodowań. S. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: LGBT czyli uchodźcy 24.07.19, 14:03 A jeszcze zwalniają Polaków z pracy. Zapomniałem o IKEAgate. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno z wieprzowiny zrezygnuj, meieranek 24.07.19, 14:34 ...lepiej sie przygotuj kobieta.onet.pl/dziecko/niemcy-przedszkole-chcialo-zakazac-wieprzowiny-bunt-rodzicow/dq7wjkd Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: z wieprzowiny zrezygnuj, meieranek 24.07.19, 14:47 I tak wam do mikrocefalicznej główki wpadło, że da się to powiązać z tematem wątku? Przykro mi, boban, ale nie ma żadnego związku. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: z wieprzowiny zrezygnuj, meieranek 24.07.19, 15:22 jestescie zbyt malo inteligentni, zeby to zauwazyc, meieranek, popracujcie nad soba Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: z wieprzowiny zrezygnuj, meieranek 24.07.19, 15:27 Na pewno, boban, istnieją czytelnicy waszych wpisów, którzy wam przyklasną. Ale ja pozostaję przy swojej racjonalnej opinii, że po raz kolejny wkleiliście linka bez związku z tematem, bo w waszej mikrocefalicznej główce zabrakło miejsca na pomysł, gdzie się z waszym odkryciem pomieścić. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: LGBT czyli uchodźcy 24.07.19, 14:43 sverir napisał: > Za Potop. > :D Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: LGBT czyli uchodźcy 24.07.19, 10:16 scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/67775076_2785686044794117_7949566418549211136_n.jpg?_nc_cat=105&_nc_oc=AQnoQ7WrlAejmXibISN0Vtc6_BEUMH8hh5G8MrpRDJ9D7bVK3VUlGtZFQk_reEVLtgn4irCAyat4s8hH6wAiJ9-7&_nc_ht=scontent-bru2-1.xx&oh=01402a91625b762a310ae121542cda9c&oe=5DAFBB20 Odpowiedz Link Zgłoś
oszo-lom-z-rm Re: LGBT czyli uchodźcy 24.07.19, 18:51 w 1915? TO PIS JUŻ TAK DŁUGO RZĄDZI?? Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: LGBT czyli uchodźcy 24.07.19, 18:57 oszo-lom-z-rm napisał: > w 1915? TO PIS JUŻ TAK DŁUGO RZĄDZI?? 1000 letnia rzesza. Odpowiedz Link Zgłoś
haen2010 Śmichy chichy, bardzo fajne. 26.07.19, 09:17 A ja to sobie widzę nowy wcisk w mózgownice wyborców. Na tych, co kochają homosiów i tych co ich nie lubią. Dokładnie tak, jak imigranci - Murzyni i Araby AD 2015, Datownik prawidłowy, hrabio. Jak myślicie, która większość zwycięży? Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Śmichy chichy, bardzo fajne. 26.07.19, 10:11 Jedynie Kulawy ma powody do radości. Jego polityka dzielenia spoleczenstwa sprawdzila sie na nastepnym polu politycznej walki o waaadze. Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: Śmichy chichy, bardzo fajne. 26.07.19, 11:03 haen2010 napisał: > Jak myślicie, która większość zwycięży? Ta większa większość. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom BendOM spacerować 27.07.19, 01:12 haen2010 napisał: > Scenariusz się powiela. gazetawroclawska.pl/zamiast-marszu-spacer-i-pikiety-organizacje-wspierajace-srodowiska-lgbt-szykuja-sie-do-akcji-w-centrum-wroclawia/ar/c1-14305619 Ponoć bez utrudniania życia innym. Odpowiedz Link Zgłoś
haen2010 Re: LGBT czyli uchodźcy 27.07.19, 07:44 Nie tylko ja widzę co się święci. Mądrzejsi ode mnie lepiej to opisują. www.rp.pl/Analizy/307229925-Nizinkiewicz-Wojna-ideologiczna-najbardziej-oplaca-sie-PiS.html Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: LGBT czyli uchodźcy 27.07.19, 08:09 Ciekawe jak nazwać osobnika który co kilka dni wrzuca homofobiczne wątki na fk, pożyteczny,............? Odpowiedz Link Zgłoś
haen2010 Re: LGBT czyli uchodźcy 27.07.19, 10:46 Piszesz hrabio swoje byle co by mi dopiec. Nie znajdziesz ani jednego mojego wątku "homofobicznego" zanim PiS nie założył nam partyjki dwóch homosiów ogłupiając parę procent wyborców. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: LGBT czyli uchodźcy 27.07.19, 11:19 Od tego czasu stałeś się pożytecznym idiotą? Odpowiedz Link Zgłoś
haen2010 Re: LGBT czyli uchodźcy 28.07.19, 05:35 Oczywiście. Przedtem nisko mi zwisały ich idiotyczne pretensje do małżeństwa i adopcji dzieci. Ale nie byłem przeciwny regulacji ich związków ustawą o partnerstwie. Podobnie jak par hetero bez ślubu. Nawet Palikot, który ich wypromował na swoją zgubę tych żądań nie popierał. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: LGBT czyli uchodźcy 28.07.19, 10:31 > idiotyczne pretensje do małżeństwa i adopcji dzieci. Widzę, że zupełnie nie rozumiesz tego problemu. Nie mam zamiaru tracić czas na wyjaśnianie. Jesteś już za stary aby to miało sens. Odpowiedz Link Zgłoś
haen2010 Re: LGBT czyli uchodźcy 28.07.19, 15:22 Hmm, a co z eunuchami? Też mają się żenić? Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: LGBT czyli uchodźcy 28.07.19, 15:36 Moglbys troche jasniej bo teraz juz calkiem nie pojmuje o co ci chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: "LGBT czyli uchodźcy czyli eunuchy" by haen 28.07.19, 17:35 haen2010 napisał: > Hmm, a co z eunuchami? Też mają się żenić? Właśnie udowodniłeś, że nie należy twoich wynurzeń traktować poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: "LGBT czyli uchodźcy czyli eunuchy" by haen 28.07.19, 19:30 Zaplatal sie we wlasne jaja. Odpowiedz Link Zgłoś
haen2010 Re: "LGBT czyli uchodźcy czyli eunuchy" b 29.07.19, 06:26 Nigdzie nie zaplątał. Bez sensu jest akt monogamicznego związku przeznaczony dla pary hetero w zastosowaniu do homosiów. Z przyczyn naturalnych. Co dość dokładnie na FK wyjaśniłem. Natomiast związki partnerskie dla nich nie budzą we mnie "obrzydzenia". Popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: "LGBT czyli uchodźcy czyli eunuchy" b 29.07.19, 09:24 nic nie wyjaśniłeś, zaprezentowałeś tylko swój homofobiczny punkt widzenie, a najśmieszniejsze jest ,że mówisz o sensie czy bezsensie czegoś co ciebie nie dotyczy, podobno. Odpowiedz Link Zgłoś
haen2010 Re: "LGBT czyli uchodźcy czyli eunuchy" b 29.07.19, 10:50 Wiesz co, hrabio. Pieprzysz trzy po trzy byle pieprzyć. Jak ten troll nopopis. To jest ostatni mój wpis pod twoim "komentarzem". Bye, bye Hrabio! Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: "LGBT czyli uchodźcy czyli eunuchy" b 29.07.19, 11:02 No ale hrabia ma rację, chcesz decydować o czymś, co ciebie nie dotyczy. Ciekawe jaki wrzask by się podniósł, gdyby kobiety zdecydowały, ze mężczyznom nie wolno zapuszczać brody :) Odpowiedz Link Zgłoś
haen2010 Re: "LGBT czyli uchodźcy czyli eunuchy" b 29.07.19, 11:15 Nie zniżaj się do obrońców homosiów jak Hrabia, pierdułkami. Lepiej będzie twardo optować za cyrkiem małżeńskim dwojga homosiów z prawem do wychowywania cudzych dzieciaków. To uczciwe. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: "LGBT czyli uchodźcy czyli eunuchy" b 29.07.19, 11:47 Uczciwe jest też przyznać się do lęków, zamiast upierać się na temat jakichś niewłaściwych wzorców. Odpowiedz Link Zgłoś
haen2010 Re: "LGBT czyli uchodźcy czyli eunuchy" b 29.07.19, 19:11 Jakich qrwa lęków? Dość dokładnie wyłożyłem swoje rację - przyrodnicze i społeczne za związkami partnerskimi dla homosiów. Z ich strony tylko hating i bełkot. No to jeszcze raz zapytam: na ch... wam małżeństwa i adopcje skoro nie możecie zapewnić prostego założenia dla tej fanfaronady - prokreacji. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: "LGBT czyli uchodźcy czyli eunuchy" b 29.07.19, 19:45 lęków i obsesji homofoba do kwadratu, przy którym oko to harcerzyk Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: "LGBT czyli uchodźcy czyli eunuchy" b 29.07.19, 20:20 "No to jeszcze raz zapytam: na ch... wam małżeństwa i adopcje skoro nie możecie zapewnić prostego założenia dla tej fanfaronady - prokreacji" A gówno prawda, heniu, teraz przez ciebie katolik przemawia. Instytucja małżeństwa powstała z powodów majątkowych, a nie prokreacyjnych. Jeśli nie wierzysz, to sprawdź - uwierz mi, że i bez małżeństwa można się rozmnożyć. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: "LGBT czyli uchodźcy czyli eunuchy" b 29.07.19, 11:52 on krytykując k k , jednocześnie zachowuję się jak nawiedzony katol, masz wierzyć w to ja wierzę i koniec, bo ja mam rację , uważam ,że coś jest dla mnie bez sensu , to dla innych też to musi być bez sensu, bo ziemia jest płaska i koniec dyskusji, Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis inna propozycja użycia symbolu "tęczy lgbt". 29.07.19, 07:48 Można zamiast Matki Boskiej, zamiast symbolu Polski Walczącej, zastosować kolory "tęczy lgbt" jako tło do napisu w Auschwitz i zrobić tło tęczowe do napisu "Arbeit macht frei". Jak sądzicie co wtedy będzie się działo ? A może Mieszkowski się odważy ? Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: inna propozycja użycia symbolu "tęczy lgbt". 29.07.19, 07:54 "Jak sądzicie co wtedy będzie się działo ?" Wiem, że żaden z rzekomych przeciwników "obrażania" słowa wtedy nie powie. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: inna propozycja użycia symbolu "tęczy lgb 29.07.19, 08:03 sverir napisał: > "Jak sądzicie co wtedy będzie się działo ?" > > Wiem, że żaden z rzekomych przeciwników "obrażania" słowa wtedy nie powie. Tylko tyle ? Ponadto "żaden" to nieprawda. Osobiście bym to potępił bo to miejsce dla wielu ludzi święte. A jak jest już JEDEN to ŻADEN jest nieprawdziwe ;) A jak sądzisz , jak zachowaliby się Ci to uważają, że jest to dowód wolności ? Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: inna propozycja użycia symbolu "tęczy lgb 29.07.19, 08:32 "Ponadto "żaden" to nieprawda. Osobiście bym to potępił bo to miejsce dla wielu ludzi święte. A jak jest już JEDEN to ŻADEN jest nieprawdziwe ;)" Ano właśnie, potępiłbyś to jako obrażanie miejsca pamięci, a nie jako obrazanie środowiska LGBT. Słabe to więc porównanie. "A jak sądzisz , jak zachowaliby się Ci to uważają, że jest to dowód wolności ?" To zależy którzy. Ja bym powiedział,że to przesada, ale nie oczekiwałbym darcia pasów z kogoś, kto stosuje takie prowokacje. Widzisz, cały problem w tym, że strony tego sporu uważają, że wolność słowa jest jakąś świętością, ale tylko w granicach obrażania przeciwników. Jakaś "artystka" wyskakuje z "cipkomaryjką" i to niby wolność. Ktoś inny mówi o lesbach i pedałach i też uważa,że to tylko wolność słowa. A gdyby tak zamiast zadawać głupie pytania "co by było gdyby?" po prostu zacząć się szanować? Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: inna propozycja użycia symbolu "tęczy lgb 29.07.19, 08:40 sverir napisał: > "Ponadto "żaden" to nieprawda. Osobiście bym to potępił bo to miejsce dla wielu > ludzi święte. A jak jest już JEDEN to ŻADEN jest nieprawdziwe ;)" > > Ano właśnie, potępiłbyś to jako obrażanie miejsca pamięci, a nie jako obrazanie > środowiska LGBT. Słabe to więc porównanie. Tak. > To zależy którzy. Dyplomata :) ! Ja bym powiedział,że to przesada, ale nie oczekiwałbym darcia > pasów z kogoś, kto stosuje takie prowokacje. > > Widzisz, cały problem w tym, że strony tego sporu uważają, że wolność słowa jes > t jakąś świętością, ale tylko w granicach obrażania przeciwników. Jakaś "artyst > ka" wyskakuje z "cipkomaryjką" i to niby wolność. Ktoś inny mówi o lesbach i pe > dałach i też uważa,że to tylko wolność słowa. A gdyby tak zamiast zadawać głupi > e pytania "co by było gdyby?" po prostu zacząć się szanować? > Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: inna propozycja użycia symbolu "tęczy lgb 29.07.19, 10:20 " Dyplomata :) !" Od urodzenia. Oczywiście, że mierzi mnie, gdy lewicujące środowisko widzi w portrecie Mao "nawiązanie do kultury Chin", a w szczerbcu czy krzyżu celtyckim propagowanie nazizmu. Razi mnie, kiedy jedna gęba jest od napieprzania o wolności słowa i poglądów, a druga od nawoływania do prawnego zakazywania ich manifestowania, gdy sa niezgodne z oczekiwaniami. Irytuje mnie, kiedy lewicująca działaczka "praw człowieka" domaga się zakazania jakiegoś marszu, bo MOŻE będą propagowane tam poglądy faszystowskie, przy czym owe poglądy faszystowskie to hasło "Bóg - honor - ojczyzna". Sęk w tym, że tok rozumowania jest podobny po obu stronach. Wolność to jest wtedy, kiedy mówimy my. Kiedy mówią inni, to jest przekroczenie granic. Moja sympatia po stronie tych lewicujących wynika jedynie z faktu, że to nie oni biegają za procesjami Bożego Ciała i to nie oni rzucają kamieniami czy racami w modlących się. Jesli tak się dzieje, to bardzo sporadycznie w skali kraju. Natomiast każdy marsz, każde zgromadzenie tzw. środowiska LGBT wywołuje agresję prawej strony. Niech sobie maszerują, niech protestują, nawet niech palą race i skandują, ale stosowanie przemocy to przekroczenie granic. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: inna propozycja użycia symbolu "tęczy lgb 29.07.19, 15:31 Prawo do demonstrowania swoich poglądów - jak najbardziej, to oczywiste. Także demonstrowanie swojego podziwu dla Mao. Ale to prawo kończy się natychmiast, gdy w czasie demonstracji nawołuje się do pogardy, napaści i dyskryminacji jakiś ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: inna propozycja użycia symbolu "tęczy lgb 29.07.19, 15:37 "Prawo do demonstrowania swoich poglądów - jak najbardziej, to oczywiste. Także demonstrowanie swojego podziwu dla Mao" Tak jest. A nawet podziw dla Hitlera czy Stalina. Ale w tym przypadku mowa o tolerancji dla jednego z nich. "Ale to prawo kończy się natychmiast, gdy w czasie demonstracji nawołuje się do pogardy, napaści i dyskryminacji jakiś ludzi" Ugrupowanie głosi: wszyscy ludzie są wspaniali, wszystkich trzeba szanować, nie wolno wobec nikogo stosować przemocy, jednakże wg nas każdy najlepiej pracuje w swoim kraju. Mamy już do czynienia z pogardą? Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: inna propozycja użycia symbolu "tęczy lgbt". 29.07.19, 15:35 A czy można jako tła dla akowskiej kotwicy użyć np. obrazu splątanych różańców? Albo zdjęcie wraku ze Smoleńska? Czy raczej byłaby to profanacja. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Nie o to chodzi 29.07.19, 19:28 To nie ma znaczenia Wroga zawsze JarKacz stworzy W rezerwie sa Niemcy, Unia Europejska, Rosja, itd... Problemem jest to, ze JarKacz pisze scenariusz i go realizuje, a opozycja zamiast atakowac panicznie broni sie i zamiast sie zjednoczyc sama jest rozbita Odpowiedz Link Zgłoś