Dodaj do ulubionych

Umiarkowany optymizm

19.09.19, 12:22
Kolejny sondaż potwierdza scenariusz lekkiego zwycięstwa opozycji jako całości.
Tendencja, można rzec, bardzo już trwała.
Oczywiście, wolałbym jasne zwycięstwo liberałów, ale jak się nie ma , co się lubi, to się lubi, co się ma:)
J...C PiS!

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,25209838,nowa-prognoza-pokazuje-wyniki-wyborow-skutecznosc-badania.html#s=BoxOpImg1
Obserwuj wątek
    • borrka PS. 19.09.19, 12:24
      Dodam, iż nie liczę na publikację nagrania "Leszek, musicie lądować!" w ostatniej chwili.
      Liczę na powszechny wkurw obywateli.
      • rzewuski1 Re: PS. 19.09.19, 13:28
        A ja jestem pesymistą, ludzi nie interesuje prawda, porządek i prawo.
        PiS wygra zdecydowanie i cała dekada zostanie stracona bo ta podła zmiana nic konstruktywnego i dobrego nie robi.
        Będziemy drugą Białorusią.
        • borrka Znam wielu, których wkurza PiS 19.09.19, 15:01
          Głupota jest też widoczna, ale Polska nie III Rzesza i z całym światem walczyć ideologicznie nie da rady.
          Zresztą, gdy patrzę na Kaczyńskiego, ogarnia mnie optymizm.
          Toto ledwo już łazi :)
          • rzewuski1 Re: Znam wielu, których wkurza PiS 19.09.19, 18:30
            Może , mają sojusznika w postaci Trumpa , oni zresztą będą balansować na linie i w razie silniejszego nacisku ustąpią ale niewiele ogłaszając to jako wielkie zwycięstwa w starciu z liberalno-lewackim zachodem. Grecja oszukiwała zachód przez jakieś 20 lat zanim się to wszystko rypło i kto tam wygrał wybory?
            Tak zwana prowincja popiera tych demagogów i populistów i nawet jak się gospodarka załamie będzie to robiła , widzę już ten fanatyzm i zaślepienie.
            Kaczyński nie jest problem, jego miejsce zajmie ktoś inny.
            Problem są ludzie którzy nieświadomie dążą samo-destrukcji.
            Zobaczycie będzie druga Białoruś, Armenia czy jakaś inna bananowa republika zresztą już powoli się staje a tempo narasta. Kraj nasz zawsze schodził z dobrej na drogi na dziadostwo i nie ma przypadku w tym że teraz to samo się dzieje.
            • no-popis Re: Znam wielu, których wkurza PiS 19.09.19, 18:48

> Problem są ludzie którzy nieświadomie dążą samo-destrukcji.
              Nie rozumiesz demokracji. Problem jest, że elity, które proponują mniej socjalu są niewiarygodne bo skompromitowane.
              > Zobaczycie będzie druga Białoruś, Armenia czy jakaś inna bananowa republika zre
              > sztą już powoli się staje a tempo narasta.

Ty martw się np o Francję czy Włochy
            • borrka Kaczyński jest jedynym spójnikiem 19.09.19, 21:55
              Gdy wypadnie z gry, rzucą sie sobie do gardeł.
    • qinto Re: Umiarkowany optymizm 19.09.19, 12:34

Sondaż. 50 proc. nie wierzy w obietnice Koalicji Obywatelskiej. Reszta opozycji też ma problem

wiadomosci.wp.pl/sondaz-50-proc-nie-wierzy-w-obietnice-koalicji-obywatelskiej-reszta-opozycji-tez-ma-problem-6426129781500033a
      • borrka [...] 19.09.19, 12:47
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • qinto Re: Umiarkowany optymizm 19.09.19, 13:03
          borrka napisał:

> Sp... trollu.
          >

To co napisałeś, świadczy tylko o tobie. Mnie nie obrazisz takim tekstem.
          • eiran Re: Umiarkowany optymizm 19.09.19, 13:26
            Wiadomo - wielonikowego rysia nie sposób obrazić. Najwyżej sam nabluzga, wyleci z forum, a następnie objawi się pod sto pierwszym nickiem.

Pewnie tym razem ukradnie do sygnaturki jakiś inny tekst niż obecny, ale i tak będzie z siebie bardzo zadowolony.
          • buldog2 Tak. To prawda. 19.09.19, 19:12
            Nie da się ciebie w żaden sposób obrazić, ani też naruszyć twoich dóbr osobistych. Wy tacy już przecież jesteście. Ja was znam...
          • taniarada Re: Umiarkowany optymizm 19.09.19, 21:58
            qinto napisał:

> borrka napisał:
            >
            > > Sp... trollu.
            > >
            >
            > To co napisałeś, świadczy tylko o tobie. Mnie nie obrazisz takim tekstem.
            > Chamek z Częstochowy.Zmienił nick.To może obrażać.Mój zastrzeżony od wieków.
            >
            >
          • jabbaryt Re: Umiarkowany optymizm 21.09.19, 19:02
            To zdaje się była erupcja umiarkowanego optymizmu w wykonaniu borrki. Strach pomyśleć co się stanie gdy PIS wygra wybory a lemingi popadną w umiarkowany pesymizm.
            Pad
      • no-popis Re: Umiarkowany optymizm 19.09.19, 17:20
        qinto napisał:

>
        > Sondaż. 50 proc. nie wierzy w obietnice Koalicji Obywatelskiej. Reszta opozycji
        > też ma problem
        >
        > wiadomosci.wp.pl/sondaz-50-proc-nie-wierzy-w-obietnice-koalicji-obywatelskiej-reszta-opozycji-tez-ma-problem-6426129781500033a
        To aż dziwne, że tylko 50 % im nie werzy. Są kompletnie niewiarygodni. Już nawet kłamać nie potrafią.
    • no-popis klęska PiSu ! 19.09.19, 17:19
      Tylko 45,7 % głosów wieszczy sukces oPOzycji Gazeta Wyborcza.
      Ja się z tego cieszę bo głównym niebezpieczeństwem była większość konstytucyjna PiSu.
      Oczywiście na ewentualną, wątpliwą wszakże przyszłość, większość dla odrzucenia veta prezydenta.
      Do czego to lemingi doprowadziliście swoją arogancją i głupotę. Ano to tego, że GAzeta POczytuje ten stan rzeczy jako sukces :)
      ..........
      Według prognozy opracowanej przez Badania.pro dla portali onet.pl i fakt.pl, Prawo i Sprawiedliwość wygra najbliższe wybory. Wynika z niej, że partia Jarosława Kaczyńskiego może liczyć na 45,7 proc. głosów, a tym samym na 246 mandatów w Sejmie. Wynik ten oznacza, że PiS miałby o 30 mandatów za mało, by móc odrzucić veto prezydenta i o 61 mandatów za mało, by zdobyć większość konstytucyjną.
      • j-k klęska jest zwyciestwem :) 19.09.19, 17:26
        w chlewie od tygodnia swinia lezy i kwiczy.

w koncu sasiadka nie wytrzymala i pyta: - chora jestes ?

nie, a tylko taka udaje.

- chorych na rzez nie biora.
    • ceppisowski Re: Umiarkowany optymizm 19.09.19, 19:59
      W mojej ocenie wynik wyborow moze byc rozny, od zmiazdzenia opozycji przez PIS po to co mowisz.
      Tylko ze kretyny Kukizowe i kretyny PSLowe sa w stanie zdradzic.
      Nigdy w Polsce nie bylo sytuacji przed wyborami ze duza czesc spoleczenstwa zostala przekupiona.
      Trudno wrozyc.
      Nieudacznicy zyciowi sa zmotywowani do pojscia do wyborow.
      Kretyn jest przekupiony i bedzie zastraszany tym ze schetyna mu to wezmie
      • borrka I to jest uczciwa ocena 19.09.19, 21:51
        Może być różnie.
        Wraca SLD, jak tam dziś je zwał, a PSL konsumuje Kukiza i raczej w wypadku podobnych ofert koalicyjnych, pójdzie z PO.
        Tyle pozytywów.
        Minus, to ochłapy socjalne i ambona.
        Może jednak przeważyć wkurw.
        • buldog2 Re: I to jest uczciwa ocena 19.09.19, 22:02
          Czy ja wiem, czy ZSL pójdzie z PO? Osobiście wątpię.
          ZSL wie, że PIS zdoła podkupić mu kilku brakujących posłów, jeśli będzie mu to potrzebne, w ZSL prędzej ustawi się kolejka, niż braknie kandydatów, taka to formacja. No to jak już, ZSL pójdzie z PISem w całości, czy prawie.
          Ale dobrze, bo kolejne lata rządów jaczejki, do spółki z recesją w Niemczech wywołają potrzebną zmianę suwerena PIS.
          • borrka W paroksyźmie trzeźwości 19.09.19, 22:11
            Nawet Kukiz zapowiedział wczoraj wysokie progi licytacji, ale moim zdaniem, będą sie bali strawienia przez pisich.
            • ceppisowski Re: W paroksyźmie trzeźwości 20.09.19, 21:54
              Kukiz moze sobie stawiac wysokie progi
              I tak je sam zlamie
              Nie mowiac juz o jego poslach nieudacznikach ktorzy zostana przekupieni 500+
          • no-popis Re: I to jest uczciwa ocena 20.09.19, 05:56
            buldog2 napisał:

> Czy ja wiem, czy ZSL pójdzie z PO? Osobiście wątpię.
            Ale jak pójdzie z PO to będzie już dla ciebie nie ZSL ale PSL :)
            • qinto Re: I to jest uczciwa ocena 20.09.19, 07:17
              no-popis napisała:

> buldog2 napisał:
              >
              > > Czy ja wiem, czy ZSL pójdzie z PO? Osobiście wątpię.
              > Ale jak pójdzie z PO to będzie już dla ciebie nie ZSL ale PSL :)
              >

Celna uwaga.
              Chociaż prezes Kosiniak Kamysz wymawia nazwę swojej partii - peezel
              • adria231 Re: I to jest uczciwa ocena 20.09.19, 09:28
                Elektoratowi opozycji ( do którego też należę) zależy tylko na odsunięciu od władzy parszywych mord, nienażartych mord, krzywych i fałszywych mord, które zmuszeni jesteśmy oglądać w ławach sejmowych.
                • borrka Tylko odsunięciu ? 20.09.19, 09:33
                  Wielu potraktowałoby to, jako "program minimum":)
    • taniarada Nie świruj idź na wybory 19.09.19, 21:56
      W ramach akcji „Nie świruj, idź na wybory” znane osoby m.in. aktorzy oraz anonimowi użytkownicy mediów społecznościowych w krótkich filmikach opatrzonych hasztagiem #nieświrujidźnawybory zachęcają, aby 13 października wziąć udział w wyborach parlamentarnych. W materiałach wideo wystąpili m.in. aktorzy Janusz Gajos i Wojciech Pszoniak. Akcja wywołała oburzenie wśród polityków PiS, którzy ocenili, że w filmikach parodiowane są osoby niepełnosprawne.To jest draństwo.
      • kolpik124 Re: Nie świruj idź na wybory 19.09.19, 22:10
        taniarada 19.09.16, 10:36
        .........Moja żona nie miała problemów z rodzenie i z aborcją

taniarada 18.10.15, 11:21
        ........Jak mówi moja żona ...

taniarada 22.11.15, 10:46
        I jak tu nie wierzyć .Jestem 22 lata w zakonie
      • kolpik124 Re: Nie świruj idź na wybory 19.09.19, 22:10
        taniarada 19.09.16, 10:36
        .........Moja żona nie miała problemów z rodzenie i z aborcją

taniarada 18.10.15, 11:21
        ........Jak mówi moja żona ...

taniarada 22.11.15, 10:46
        I jak tu nie wierzyć .Jestem 22 lata w zakonie
    • stasi1 Re: Umiarkowany optymizm 20.09.19, 09:48
      Bierz pod uwagę że nie wszyscy ci co zagłosują na PiS przyznali sie do tego. Zobacz w każdych wyborach PiS dostało więcej głosów niż była prognoza z lokali wyborczych
    • borrka Tender is the night 21.09.19, 11:03

Tak podsumował Czarzasty skok poparcia dla Lewicy o 100% przez noc.
      Trafne i złośliwe, więc wyciągnijmy wnioski, zostawiając w spokoju Fitzgeralda:)

Piłka w grze, prosze Państwa, więc j...ć PiS :)
    • asdfg2018 Re: Umiarkowany optymizm 21.09.19, 19:30
      PiS zadarł z drobnymi przedsiębiorcami . Chce im mocno podwyższyć składkę ZUS aby mieć na 500+
      natemat.pl/285119,konwencja-ko-w-sosnowcu-kidawa-blonska-mowila-o-przedsiebiorcach-
      apostazja.info

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka