tanebo6.0 07.10.19, 05:56 wpolityce.pl/m/gospodarka/467037-tylko-u-nas-drozyzna-opanowala-kraj-premier-odpowiada czyli jesteśmy uratowani bo lokomotywy stanialy. Gomułką zalecialo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eiran Re: ceny spadają 07.10.19, 06:27 Rozumiem, że portal sióstr Karnowskich nie zniekształca złośliwie wypowiedzi premiera. Tym bardziej szokuje nieporadna polszczyzna: Bo to mnie martwiło, że rzeczywiście ziemniaki, pietruszka - przysłowiowa i rzeczywista były bardziej drogie. Staniały owoce w porównaniu do rok temu Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: ceny spadają 07.10.19, 09:03 W TOK M był niedawno taki PIS doktor (zapomniałem nazwisko). "Proszę panią" na okrągło. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: ceny spadają 07.10.19, 09:25 Bynajmniej. Określeniem bliskoznacznym używanemu przez dra. Andrzeja Smirnowa (to nie błąd, kropka jest tu na miejscu) jest popularny w kręgach patriotów tzw. przecinek. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: ceny spadają 07.10.19, 09:14 Tak swoją drogą - jedyne przysłowie o przysłowiowej pietruszce, jakie udało mi się znaleźć to "Na Zaduszki nie ma w ogrodzie ani pietruszki". Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: ceny spadają 07.10.19, 09:54 Chciałem pomóc premierowi, który tak bardzo cierpi z powodu straty ojca, że ograniczył aktywność medialną do portalu Sióstr Karnowskich. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: ceny spadają 07.10.19, 11:52 eiran napisał: > Tak swoją drogą - jedyne przysłowie o przysłowiowej pietruszce, jakie udało mi > się znaleźć to "Na Zaduszki nie ma w ogrodzie ani pietruszki". Można jeszcze grać o pietruszkę. S. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: ceny spadają 07.10.19, 11:56 Wtedy jest to powiedzonko, a nie przysłowie, ale OK, może być. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran jeszcze jeden majstersztyk (Meisterstück) premiera 07.10.19, 10:00 z tej samej strony: TYLKO U NAS. Będzie inny kandydat na komisarza ds. rolnictwa? Premier: Nie zakładam takiej opcji. UE potrzebuje Wojciechowskiego Potwierdzam - bez Wojciechowskiego, UE po prostu się rozpadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: jeszcze jeden majstersztyk (Meisterstück) pre 07.10.19, 11:17 Tyle lat czekała na krawędzi otchłani, aż wreszcie pojawił się On. Odpowiedz Link Zgłoś
zenobek Re: ceny spadają 07.10.19, 13:46 tanebo6.0 napisał: > Gomułką zalecialo. Jeszcze cztery lata temu znajdowaliśmy się nad przepaścią. Obecnie wykonaliśmy duży krok naprzód! Odpowiedz Link Zgłoś