Dodaj do ulubionych

Zeus z CBA

04.12.19, 20:03
Jeśli chodzi o rozmiary spowodowanych strat (2,5 mld), to GetBack nie umywa się do SKOK-u, ale jeśli prawdą jest, że szefem GetBacku był agent CBA o pseudonimie Zeus, to wszystkie dotychczasowe opowieści o mafijnym państwie PiS wymagają chyba pewnych uzupełnień.

wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/afera-getback-tworca-i-prezes-spolki-bylem-wspolpracownikiem-cba/4hnvttq
Obserwuj wątek
    • witek.bis Re: Zeus z CBA 04.12.19, 20:15
      "Kiedy ewidentne stało się, że GetBack jest sponsorem obozu wolnościowego, nastąpiła zmasowana kampania oczerniająca GetBack jako piramidę finansową PiS" - zeznał Zeus z CBA.

Krótko mówiąc, Zeus zaprasza osoby poszkodowane do siedziby obozu wolnościowego. Tylko w której z dwóch wież jest ta siedziba?
    • piq w gruncie rzeczy za każdym przewałem finansowym... 04.12.19, 22:43
      ...w Polsce stoją służby. To twórcza kontynuacja przedsięwzięcia "Żelazo" w czasach peerelu. Na każdym przewale traci budżet i prywatni gracze finansowi. Zyskuje... i tu pojawia się pytanie: kto? Na przykład jestem przekonany, że za AmberGold stoją SKOKi, czyli ABW (sądząc po ostatnich reakcjach Karnowskich, czyli Biereckiego, na sytuację w Ministerstwie Finansów i ujawnienie agentów ABW na najwyższych stanowiskach). SKOKi oferując tzw. lewar z niskim oprocentowaniem, który ludzie brali by inwestować w AG wyprowadzały poprzez inwestorów w AG pieniądze ze SKOKów wiedząc, że pieniądze i taK wrócą do SKOKów jako spłata pożyczki. Ukradziona kupa pieniędzy, podwojenie kapitału, i tylko słup idzie na chwilę do pudła.
      • sverir Re: w gruncie rzeczy za każdym przewałem finansow 05.12.19, 07:57
        "Na przykład jestem przekonany, że za AmberGold stoją SKOKi, czyli ABW"

O ile roli agentów ABW nie można wykluczyć, to nie powiedziałbym, że stoi za tym cała formacja. W końcu to właśnie ABW usiłowało poinformować rząd Tuska, że AG to humbug i piramida.
    • witek.bis Re: Zeus z CBA 05.12.19, 10:40
      A minister Wąsik zareagował równie błyskawicznie co lakonicznie: :Krótko: nieprawda".

No, rzeczywiście krótko. Tak krótko, że nie bardzo wiadomo, co jest nieprawdą. To, że szef GetBacku nosił pseudonim Zeus, bo tak naprawdę nazwali go Afrodytą?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka