Dodaj do ulubionych

Nawacki potrafi zaskoczyć

29.01.20, 13:06
TK wysadziło uchwałę SN w powietrze

- obwieścił na twitterze podsędek Nawacki a emitikonami dał do zrozumienia, że bardzo się z tego cieszy.

Oczywiście zaskakujące jest nie to, że Nawacki tak się uradował z rzekomego "wysadzenia", tylko coś całkiem innego.

Otóż forma "TK wysadziło" potwierdza, że nie ma już Trybunału Konstytucyjnego, tylko jakieś "ono".

Oficjalnie jeszcze nie ogłoszono, jak brzmi nowa nazwa tej instytucji, ale intuicja podpowiada mi, że może chodzić o Towarzycho Kulawego.
Obserwuj wątek
    • witek.bis A tymczasem sędzia TK demonstruje... 29.01.20, 13:24
      ... jak sędziowie powinni służyć państwu.
      • witek.bis Re: A tymczasem sędzia TK demonstruje... 29.01.20, 13:32
        Widać już wyraźnie, że w Towarzychu Kulawego wyodrębniają się osobne dworskie resorty. Podstolina (bo chyba nie stolnica?) Wolfgangowa karmi, wielki szatny Piotrowicz odziewa i rozdziewa... A na zapleczu trwa zacięta walka o urząd dworzanina stolcowego, który będzie asystował przy sami wiecie czym (bo robota może i śmierdząca, ale stanowisko niezwykle ważne).
        • yoma Re: A tymczasem sędzia TK demonstruje... 29.01.20, 20:10
          Podstolnica?
      • eiran Re: A tymczasem sędzia TK demonstruje... 29.01.20, 13:37
        Nie mogę rozwikłać tej grupy Laokona. Widzę Kaczyńskiego, Piotrowicza i pięć dłoni.
        • eiran Laokoona, rzecz jasna n/t 29.01.20, 13:40

• taniarada Re: A tymczasem sędzia TK demonstruje... 29.01.20, 20:23
          eiran napisał:

> Nie mogę rozwikłać tej grupy Laokona. Widzę Kaczyńskiego, Piotrowicza i pięć dł
          > oni.
          >
          Straszne ty nie możesz tego rozwikłać .A co ma powiedzieć tych biednych żuczków z witią na czele.
      • snajper55 Re: A tymczasem sędzia TK demonstruje... 29.01.20, 13:42
        witek.bis napisał:

> ... jak sędziowi
        > e powinni służyć państwu.

Trzeba wiedzieć jak zgodnie z Konstytucją należy ubierać Prezesa.

S.
        • yoma Re: A tymczasem sędzia TK demonstruje... 29.01.20, 19:08
          Nie mogę się zdecydować, smutne to czy żałosne.
        • taniarada Muszę cię zmartwić i to będzie szok 29.01.20, 20:29
          snajper55 napisał:

> witek.bis napisał:
          >
          > > ... jak sę
          > dziowi
          > > e powinni służyć państwu.

>
          > Trzeba wiedzieć jak zgodnie z Konstytucją należy ubierać Prezesa.
          >
          > S.
          Poinformowano także, że Trybunał rozpatrzy ten wniosek 25 lutego, a sędzią sprawozdawcą będzie była posłanka Prawa i Sprawiedliwości Krystyna Pawłowicz.Oczywiście w sprawie tego .Trybunał Konstytucyjny wydał postanowienie, że do czasu rozstrzygnięcia wniosku marszałek Sejmu w sprawie sporu kompetencyjnego, wstrzymane jest stosowanie uchwały połączonych izb Sądu Najwyższego z 23 stycznia, począwszy od dnia jej wydania. Uchwała dotyczyła zasiadania w składach sędziowskich osób, które zostały wskazane przez nową KRS .Nie przejmuj się, jeżeli masz problemy z matematyka. Zapewniam Cię, że ja mam jeszcze większe.

Albert Einstein

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka