Dodaj do ulubionych

Co z tą aplikacją?

01.04.20, 19:25
Najnowsze przepisy dotyczące kwarantanny wprowadzają obowiązek instalowania śledzącej aplikacji na prywatnym telefonie.
Tyle tylko że osobiście nie korzystam ani nie zamierzam korzystać z telefonu mającym cokolwiek wspólnego z internetem i możliwością śledzenia mnie na każdym kroku. W gronie forumowiczów jest jeszcze co najmniej jeden który podobnie jak ja z rozmysłem korzysta z prehistorycznego telefonu, w grupie podwyższonego ryzyka takie telefony to standard.
Telefon mam po to żeby spełniał swoją funkcję czyli żeby dzwonić, od aplikacji to mam komputer który stoi na stole w domu i nigdzie go stamtąd nie zabieram jak nie potrzebuję komputera,

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • m.c.hrabia Re: Co z tą aplikacją? 01.04.20, 19:40
      Moja nokia e51 tez spełnia się wystarczająco
      • qqazz Re: Co z tą aplikacją? 01.04.20, 19:54
        No to jesteś trzeci do pagiera.

pozdrawiam
        • szwampuch58 Re: Co z tą aplikacją? 01.04.20, 21:00
          nie wiem jak gra sie w pagiera ale skata zagram z wami
          • qqazz Re: Co z tą aplikacją? 01.04.20, 21:53
            www.youtube.com/watch?v=fEUCoy6wAkk
            pozdrawiam
      • pies.na.czarnych Re: Co z tą aplikacją? 01.04.20, 20:47
        Hłe, hłe. Pozorne poczucie bezpieczeństwa. Mogą o każdej porze dnia i nocy cię śledzić nawet twój rupieć.
        • buldog2 Re: Co z tą aplikacją? 01.04.20, 22:02
          Telefon nie dający pełnego dostępu do pacjenta wzbudza zainteresowanie PISu i SB.
          Nie wiem tylko, czy zarządzą obserwację od razu, czy na początek wystarczy im przesłuchiwanie rozmów i monitoring za pomocą kamer.
    • pies.na.czarnych Re: Co z tą aplikacją? 01.04.20, 20:02
      Wspaniałomyślny reżimowy rząd uszczęśliwi cie nowym obligatoryjnym telefonem na twoj koszt, przy pomocy którego bedzie cie śledził dzień i noc. Głowa do góry, przeciez nic sie nie dzieje.
      • buldog2 Re: Co z tą aplikacją? 01.04.20, 22:08
        W Rosji planuje się zarządzenia, zgodnie z którymi noszenie takiego telefonu będzie obowiązkowe. Każdy będzie miał osobisty numer, niepotrzebne też będą karty.
        Wyłączenie, wyjście bez telefonu będą surowo ścigane przez milicję, tak samo położenie przy głośniku, który zagłusza. Wszystko w trosce o ludność.
    • taniarada Re: Co z tą aplikacją? 01.04.20, 21:14
      Dobrze Z obowiązku korzystania z aplikacji „Kwarantanna domowa” zwolnione są osoby z dysfunkcją wzroku (niewidzące lub niedowidzące), a także osoby, które właściwym służbom złożyły oświadczenie, że nie są abonentami lub użytkownikami sieci telekomunikacyjnej lub nie posiadają urządzenia mobilnego umożliwiającego zainstalowanie aplikacji. Takie oświadczenie składane jest pod rygorem odpowiedzialności karnej.Coś trzeba robić.Sam zobacz .Nie ma tu ludzi do rozmowy .Zostali skutecznie usunięci.Tylu fajnych ludzi opuściło to forum .Został sam odpad .Trzymaj się w zdrowiu.
      • manhu Re: Co z tą aplikacją? 02.04.20, 00:43
        To oznacza, że bandziory PIS-owskie będą karać staruszków którzy:
        1. nie umieją zainstalować aplikacji czyli ok. 99% osób
        2. skłamią, że nie mają takiego telefonu (wiedząc, że nie dadzą rady tego zainstalować i obsłużyć).

Już dzisiaj ganiały biegacza, biegnącego samotnie z odstępem ze 200 m od najbliżej osoby, za co grozi od 5000 do 30000.
        Jutro będą karać za brak rękawiczek, a że ich zabraknie to niemal pewne, w efekcie ludzie nie wejdą do sklepu i będą głodować.
    • inocom [...] 01.04.20, 21:36
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • taniarada Ameryki nie odkryłeś 01.04.20, 21:49
        inocom napisał:

> qqazz napisał:
        >
        > > Najnowsze przepisy dotyczące kwarantanny wprowadzają obowiązek instalowan
        > ia śle
        > > dzącej aplikacji na prywatnym telefonie.
        > > Tyle tylko że osobiście nie korzystam ani nie zamierzam korzystać z telef
        > onu ma
        > > jącym cokolwiek wspólnego z internetem i możliwością śledzenia mnie na ka
        > żdym k
        > > roku.
        >
        > Śledzony i tak jesteś. Chyba, że wpychasz baterię tylko by zadzwonić.
        >
        > Służby mają cię po SIM i czy IMEI
        >
        > www.latawcedmuchawce.pl/imei-czyli-indywidualny-numer-identyfikacyjny-telefonu-jak-go-sprawdzic/
        >
        > Śledzony jesteś jak założysz wpis na tym forum.Wrzuciłem kiedyś antyspyware.Nie wyobrażasz sobie.Ile mnie osób tu śledziło .A ile klikało na kosz.Wszystkich mam w galerii .Musialem dodatkowo zainstalować AVG Free.Bo by mnie zaraza dopadła.Siema .
      • qqazz Małe ale 01.04.20, 22:01
        Jest jednak pewna różnica pomiędzy telefonem z internetem i klasycznym bez niego, techniczna i bardzo znacząca w kwestii zakresu możliwości śledzenia.

pozdrawiam
        • buldog2 Re: Małe ale 01.04.20, 22:11
          Nowe metody pozwolą rządowi zlokalizować delikwenta tak, że będzie wiedział, przy którym komputerze siedzi.
          • taniarada Re: Małe ale 01.04.20, 22:23
            buldog2 napisał:

> Nowe metody pozwolą rządowi zlokalizować delikwenta tak, że będzie wiedział, pr
            > zy którym komputerze siedzi.
            >
            Masz przechlapane .Ale to twój problem.🤣
            • buldog2 Re: Małe ale 01.04.20, 22:37
              Skarbie,
              Odkąd przekonałem się, że PISowcy włamali mi się na konto poczty, bo w głupi sposób się z tym wydali, jest mi już obojętne, czy śledzą w czasie rzeczywistym czy inaczej.
          • qqazz Re: Małe ale 01.04.20, 22:30
            Na to pozwalają nawet stare metody, oczywiście w sensie technicznym, natomiast jak masz telefon z internetem i odpowiednią aplikacją byle ciapaty może cię namierzać prosto z murzyńskiej chaty w równikowym buszu, byleby miał dostęp do internetu, oczywiście z pominięciem rządu i operatora oraz bez ich wiedzy.

pozdrawim
            • buldog2 Re: Małe ale 01.04.20, 22:39
              Chodzi o to:
              Stary telefon przyciąga uwagę śledczych PIS tak samo, jak przestępstwo przyciąga Sąd u Kafki.
            • pies.na.czarnych Re: Małe ale 01.04.20, 23:17
              qqazz napisał:

> Na to pozwalają nawet stare metody, oczywiście w sensie technicznym, natomiast
              > jak masz telefon z internetem i odpowiednią aplikacją byle ciapaty może cię nam
              > ierzać prosto z murzyńskiej chaty w równikowym buszu, byleby miał dostęp do int
              > ernetu, oczywiście z pominięciem rządu i operatora oraz bez ich wiedzy.
              >
              >
              > pozdrawim
              >

Obudziłeś sie? Gdy kilka miesięcy temu próbowałem rozmawiać o systemie Pegasus jakos nie widzialem cie w tych watkach. Zreszta malo kogo interesował ten system. Dzisiaj płacz? Za późno.
        • taniarada Re: Małe ale 01.04.20, 22:15
          qqazz napisał:

> Jest jednak pewna różnica pomiędzy telefonem z internetem i klasycznym bez nieg
          > o, techniczna i bardzo znacząca w kwestii zakresu możliwości śledzenia.
          >
          >
          > pozdrawiam
          >
          Bez takiego oprogramowania jak spyphone ze spy shopu nawet nie ma co marzyć o tym, żeby kogoś namierzyć. Siema.
        • pies.na.czarnych Re: Małe ale 01.04.20, 23:14
          qqazz napisał:

> Jest jednak pewna różnica pomiędzy telefonem z internetem i klasycznym bez nieg
          > o, techniczna i bardzo znacząca w kwestii zakresu możliwości śledzenia.
          >
          >
          > pozdrawiam
          >

Tak, zgadza sie. Moga nawet podglądać gdy sie bawisz ptaszkiem :)
    • pies.na.czarnych Re: Co z tą aplikacją? 01.04.20, 23:19
      Ciekawe co oni naprawdę instalują ludziom pod pretekstem tej aplikacji i to za zgoda delikwenta.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka