Dodaj do ulubionych

Plan Kataryny

03.04.20, 16:22
Jeśli za chwilę nie będziemy mieli następnej Noblistki (tym razem pokojowej albo przynajmniej przedpokojowej) to nie ma sprawiedliwości na tym świecie.

Plan Kataryny jest z grubsza taki:

- wybory 10 maja
- rywale Dudy namawiają swoich zwolenników do bojkotu wyborów
- PiS bierze sobie prezydenturę najmniejszym kosztem

W pierwszej chwili pomyślałem, że to średnio udany żart, ale to chyba serio.

twitter.com/katarynaaa/status/1246054084710404098
Obserwuj wątek
    • snajper55 Re: Plan Kataryny 03.04.20, 16:31
      Ja mam lepszy plan.

Wybory to jednak ryzyko. I dla głosujących, i dla komisji. Ale przecież mamy reprezentanta, ktory mógłby w naszym imieniu zagłosować. Nikt poza nim wtedy nie będzie narażony. Niech Duda zagłosuje w naszym imieniu.

S.
      • yoma Re: Plan Kataryny 03.04.20, 23:02
        W każdej komisji z osobna? A, to jestem za.
    • pies.na.czarnych Re: Plan Kataryny 03.04.20, 16:36
      Dwugłos w Prawie i Sprawiedliwości? Europosłanka PiS Beata Mazurek odniosła się do porannej wypowiedzi Kamila Bortniczuka z Porozumienia. Poseł przyznał, że jego partia jest przeciwko głosowaniu korespondencyjnemu. "Kompletny brak odpowiedzialności za państwo. To oznacza permanentną, brutalną walkę opozycji z rządem i PAD przez kolejne miesiące w sytuacji epidemii. Teraz państwo potrzebuje spokoju i mocnej władzy. J. Gowin i Porozumienie narażają Polskę na destabilizację i poważne problemy" - skomentowała Mazurek. Problem w tym, że godzinę wcześniej za pośrednictwem swojej rzeczniczki Anity Czerwińskiej PiS wyraziło poparcie dla pomysłu szefa Porozumienia Jarosława Gowina dot. zmiany konstytucji.
    • eiran Re: Plan Kataryny 03.04.20, 16:39
      Pomysł jest dobry, tyle że ma jeden słaby punkt. Marek Jakubiak z pewnością się wyłamie i będzie wzywał do głosowania na "swoją osobę".
      • snajper55 Re: Plan Kataryny 03.04.20, 17:05
        eiran napisał:

> Pomysł jest dobry, tyle że ma jeden słaby punkt. Marek Jakubiak z pewnością się
        > wyłamie i będzie wzywał do głosowania na "swoją osobę".

Zebrane głosy poparcia Jakubiaka okażą się sfałszowane.

S.
    • aniechto.only Re: Plan Kataryny 03.04.20, 16:39
      witek.bis napisał:

> Jeśli za chwilę nie będziemy mieli następnej Noblistki...

...to na bank mamy kandydatkę na nagrodę Darwina.
    • weteran-czasu Re: Plan Kataryny 03.04.20, 23:28
      PiS narobiło gdzie tylko mogło syfu, więc niech bierze prezydenturę i spija owoce swjego szaleństwa.
    • pkt4a Re: Plan Kataryny 08.04.20, 08:33
      Ona przez parę lat na tutejszym forum w dzień i w nocy zachwalała p.Zbyszka . Takie miała i nadal "mam pomysła" .Więc dziękuję , postoję.

-
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,173952,25853197,mazowsze-koronawirus-w-seminarium-duchownym-zakazonych-szesciu.html#a=63&c=163&t=14&g=b&s=BoxNewsLink
    • haen2010 Re: Plan Kataryny 08.04.20, 08:46
      Żart? Dość dokładnie opisałem te myślenie w moim ostatnim wątku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka