derff 15.04.20, 17:12 Premier ze swoich milionów też mógłby Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
no-popis Re: Rząd jeden a Kulczykowa 4 samoloty 15.04.20, 17:17 derff napisał: > Premier ze swoich milionów też mógłby A Tusk, a Senyszyn ...coś tak wąsko to rozważasz. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Rząd jeden a Kulczykowa 4 samoloty 15.04.20, 19:31 Ty rowniez moglbys cos kupic dla Polakow olanych przez rezym. Znowu zapomniales o Polanskim. [url=https://www.wiesci24.pl/2020/04/14/pis-koncza-sie-pieniadze-dla-trolli-prawnik-ujawnil-gdzie-dorabiaja-rzadowi-hejterzy/]Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Rząd jeden a Kulczykowa 4 samoloty 15.04.20, 20:00 x2468 napisał: > Ty rowniez moglbys cos kupic dla Polakow olanych przez rezym. > Znowu zapomniales o Polanskim. > [url=https://www.wiesci24.pl/2020/04/14/pis-koncza-sie-pieniadze-dla-trolli-pra > wnik-ujawnil-gdzie-dorabiaja-rzadowi-hejterzy/]Tekst linka POkaz błyskotliwości i inteligencji :))))))))))) nurtu Tuska i Nitrasa z Halickim. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Rząd jeden a Kulczykowa 4 samoloty 15.04.20, 20:58 x2468 napisał: > Ty rowniez moglbys cos kupic dla Polakow olanych przez rezym. Zarabia miski kawioru to może chociaż jedną miseczkę by odstąpił. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Rząd jeden a Kulczykowa 4 samoloty 17.04.20, 11:14 a ciebie nie stać na belgijskie kartofle... Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: Rząd jeden a Kulczykowa 4 samoloty 15.04.20, 17:19 Posiadajac najdrozsza autostrade swiata, stac tylko na cztery samoloty? Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Rząd jeden a Kulczykowa 4 samoloty 17.04.20, 06:37 "Posiadajac najdrozsza autostrade swiata, stac tylko na cztery samoloty?" Rząd ma tych najdroższych autostrad więcej, a stać go tylko na jeden samolot. Przypadek? Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Rząd jeden a Kulczykowa 4 samoloty 17.04.20, 06:56 sverir napisał: > "Posiadajac najdrozsza autostrade swiata, stac tylko na cztery samoloty?" > > Rząd ma tych najdroższych autostrad więcej, a stać go tylko na jeden samolot. P > rzypadek? Gruuubo ! Kulczykowie mocniejsi od rządu :) Odpowiedz Link Zgłoś
hordol a donald ex-król europy? 15.04.20, 18:02 do biednych nie należy. może i lech wałęsa-choc ostatnio o nim cicho jakos, już się nie wymądrza,stracił rezon ,a i na "wykłady" po świecie już nie jezdzi Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: a donald ex-król europy? 15.04.20, 20:03 rzewuski1 napisał: > To już nie Bolek ? Bolek jest cały czas ! Odpowiedz Link Zgłoś
danillko To jednak u Kulczykowej pojawiły się 4 samoloty? 15.04.20, 18:55 Przecież od wczoraj wszyscy jednym głosem pialiście z zachwytu, że firma p. D. Kulczyk jedną "dekawką" z LOT-u przywiozła do Poznania więcej i do tego taniej sprzęt medycznego, niż Morawiecki "Miriją". Widzę, że Wy Totalsi, mnożycie te aeroplany jak Chrystus wino w Kanie Galilejskiej! Ciekawe ile tych maszyn Kulczykowej zapodacie jutro... derff napisał: > Premier ze swoich milionów też mógłby Odpowiedz Link Zgłoś
met_ol Re: To jednak u Kulczykowej pojawiły się 4 samolo 15.04.20, 19:09 Jeden metr sześcienny przywieziony MRIJĄ ważył 66 kg. !!!!!! Wagę ładunku "rządowego" podzielono przez objętość. Co dostarczono - styropian czy powietrze opakowane. Czy "rządzący" mają wszystkich za idiotów ???. "Ciemny lud" już przestał to kupować. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: To jednak u Kulczykowej pojawiły się 4 samolo 15.04.20, 20:01 met_ol napisał(a): > Jeden metr sześcienny przywieziony MRIJĄ ważył 66 kg. !!!!!! Wagę ładunku "rząd > owego" podzielono przez objętość. Co dostarczono - styropian czy powietrze opak > owane. Czy "rządzący" mają wszystkich za idiotów ???. "Ciemny lud" już przestał > to kupować. Jeżeli brali pod uwagę Ciebie to przyjęli słuszne założenie :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
met_ol Re: To jednak u Kulczykowej pojawiły się 4 samolo 15.04.20, 20:04 To Ty łykasz wszystko jak pelikan - chyba, że taki przekaz dostałeś z Nowogrodzkiej. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Rząd jeden a Kulczykowa 4 samoloty 15.04.20, 20:35 Duda swoją rączką dał 2 miliardy Kurskiemu i pewnie nie żałuje tego Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Rząd jeden a Kulczykowa 4 samoloty 15.04.20, 20:43 Ba, nawet Amazon wsparł zawrotną kwotą 450 tys. złotych (jaki to procent od 24 miliardów dolarów przyrostu majątku Bezosa tylko w ostatnim miesiącu?) jakąś akcję Owsiaka i Owsiak już zaczął tę firmę wychwalać pod niebiosa, ale dzisiaj już usunął te pochwały. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Rząd jeden a Kulczykowa 4 samoloty 15.04.20, 21:14 jureek napisał: > Ba, nawet Amazon wsparł zawrotną kwotą 450 tys. złotych (jaki to procent od 24 > miliardów dolarów przyrostu majątku Bezosa tylko w ostatnim miesiącu?) jakąś ak > cję Owsiaka i Owsiak już zaczął tę firmę wychwalać pod niebiosa, ale dzisiaj ju > ż usunął te pochwały. Na necie jest murem za Owsiakiem.Jak to Amazon wpłaca kasę ,a ten straszny TYP Info atakuje fundację .Siema Juras. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Rząd jeden a Kulczykowa 4 samoloty 15.04.20, 21:22 Patrz pan .Już kilka samolotów przyleciało z Chin do Polski ze środkami ochrony finansowanymi przez przedsiębiorstwa państwowe, które to przedsiębiorstwa tuskomatoły chciały sprzedać w obce ręce za bezcen. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Rząd jeden a Kulczykowa 4 samoloty 15.04.20, 21:33 Od stycznia powinni juz dawno wspomóc jakies przedsiębiorstwo, ktore produkowałoby w kraju maseczki. Wystarczy kilka maszyn i materiał i masz kilka milionów w tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
lechutek1966 Re: Rząd jeden a Kulczykowa 4 samoloty 15.04.20, 23:27 pies.na.czarnych napisała: > Od stycznia powinni juz dawno wspomóc jakies przedsiębiorstwo, ktore produkował > oby w kraju maseczki. Wystarczy kilka maszyn i materiał i masz kilka milionów w > tydzień. W Belgii jest to mozliwe, w samym Eindhoven 48% populacji to emigranci i w większości krawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Rząd jeden a Kulczykowa 4 samoloty 16.04.20, 01:17 W globusie ci kliknęło. :) Odpowiedz Link Zgłoś
lechutek1966 Re: Rząd jeden a Kulczykowa 4 samoloty 16.04.20, 22:17 A co piesie? W Holandii nie ma krawców? Odpowiedz Link Zgłoś
derff Re: Rząd jeden a Kulczykowa 4 samoloty 16.04.20, 17:13 Tyle że zaopatrzenie służby zdrowia to obowiązek rządzących a Kulczykowej czy Owsiaka, dobra wola Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Rząd jeden a Kulczykowa 4 samoloty 17.04.20, 11:18 Kupili i przywieźli za twoje. Teraz sprzedadzą tobie po paskarskich cenach. Odpowiedz Link Zgłoś
lechutek1966 Re: Rząd jeden a Kulczykowa 4 samoloty 17.04.20, 11:28 To i tak lepiej jak u was. www.google.com/amp/s/www.o2.pl/artykul/koronawirus-holandia-dostala-wadliwe-maski-z-chin-6494126277830785a%3famp=1 Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Rząd jeden a Kulczykowa 4 samoloty 17.04.20, 11:37 O właśnie. Pisi bez sprawdzenia tych masek przez polskie instancje kontroli rzucą je na rynek. Odpowiedz Link Zgłoś
lechutek1966 Re: Rząd jeden a Kulczykowa 4 samoloty 17.04.20, 13:35 Przeczytaj piesie jakie są zasady w Holandii w związku z COVID-19 zwłaszcza polecam część o zasiłku dla bezrobotnych i eksmisji z mieszkań. To mogą być ciekawe dla ciebie informacje. polonia.nl/2020/04/01/koronakryzys-w-holandii-przestrzegaj-przepisow/ Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Rząd jeden a Kulczykowa 4 samoloty 17.04.20, 11:59 Ciemniaku nie rozumiesz, ze Holandia, Belgia i inne kraje przeprowadzily kontrole otrzymanych masek i okazało sie, ze wiele z nich nie spełnia europejskich wymogów jakości. Tym samym wstrzymano ich dystrybucje ze względu na bezpieczeństwo społeczeństwa. Piszac o dystrybucji to mam namyśli rozdanie tych masek wśród wszystkich służb mających kontakt z ludzi, a nie sprzedanie ich po paskarskich cena w sklepikach Poczty. Odpowiedz Link Zgłoś
priwot Re: Rząd jeden a Kulczykowa 4 samoloty 17.04.20, 12:07 Generalnie ją stać i dobrze, że coś takiego robi. Warto popierać takie akcje. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Rząd jeden a Kulczykowa 4 samoloty 17.04.20, 12:11 Pisowski rząd ma "nieprzebrane możliwości finansowe", a jednak tego nie robi. Ilość sprzętu jaką wreszcie kupili jest kroplą w morzu potrzeb. Odpowiedz Link Zgłoś
lechutek1966 Re: Rząd jeden a Kulczykowa 4 samoloty 17.04.20, 13:01 Ty się martw o Holendrów bo jeszcze ciebie złapie COVID-19 piesie. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Rząd jeden a Kulczykowa 4 samoloty 17.04.20, 13:05 Ja rozumiem po niderlandzku pisi ciemniaku i nie musze czytac zmanipulowanych stroniczek pisiej swoloczy. Belgowie odesłali trzy miliony maseczek do producenta. Żadna maseczka nie może trafić do użytkowników przed przejściem kontroli jakości. Odpowiedz Link Zgłoś
lechutek1966 Re: Rząd jeden a Kulczykowa 4 samoloty 17.04.20, 13:27 Dziwne że cofali wadliwe maseczki ze szpitali. Czyli trafiły do uzytkowania a ty kłamiesz jak z nut. Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: Rząd jeden a Kulczykowa 4 samoloty 18.04.20, 13:29 Nie mój tekst, mam nadzieję, że autorka się nie pogniewa, że go tutaj wklejam: Wyobraźcie sobie matkę samotnie wychowującą dzieci. Ciężko tyra, bierze dodatkowe fuchy, żeby jakoś to wszystko się pospinało. Dzieciaki chodzą najedzone, czyste, nie zaniedbują nauki. No ale szału nie ma. Od czasu do czasu zepsuje się pralka, ktoś w domu zachoruje albo młodemu wyrośnie noga i trzeba kupić buty na w-f. Ciężko rzeźbić w powietrzu, kiedy wszystko wyliczone na styk. Byłoby łatwiej, gdyby tatuś płacił zasądzone alimenty. Ale od dłuższego czasu nikt ani alimentów, ani tatusia nie widział. Więc trzeba oszczędzać na czym się da, wypad do kina to raczej kiedy indziej. Zresztą jakie kino, jak przez te wykupione lekarstwa wisimy za czynsz za zeszły miesiąc. Pizza? Obiad jest w domu. I wtedy pojawia się On. Tatuś. Zajeżdża wypasioną furą, weźmie do kina, a potem na pizzę. Jak ma lepszy humor, to może i da na coś w H&M. Dzieciaki się cieszą, bo ile można jeść te gotowane warzywa podawane przez matkę, która tylko pyta "co tam w szkole". Kino, pizza i shopping są miłą odmianą. Tatuś wrzuca na fejsa słitaśne zdjęcia z uśmiechniętymi dzieciakami jedzącymi pizzę, jak to daje dzieciom chwilę radości i wytchnienia od szarej codzienności, a znajomi wysyłają lajki i serduszka. Nie pomyślą, że gdyby tatuś płacił alimenty na bieżąco, to na nic by nie brakowało, codzienne posiłki byłyby bardziej urozmaicone, zakup lekarstw i pralki nie wywracałby planów do góry nogami i może nawet dałoby radę pojechać gdzieś na wakacje. Weekendowy tatuś ma za to dobre rady dla matki swoich dzieci. Że powinna więcej oszczędzać, on na przykład rozsądnie gospodaruje tym, co ma. No i mogłaby w końcu zmienić te tapety, bo to wstyd. Wystarczy nie wydawać więcej, niż się ma, tylko oszczędzać. Matkę trafia szlag, dzieciaki tylko opowiadają o furze starego, o pizzy i na jaki film pójdą, jak tatuś znowu znajdzie chwilę w swoim zajebiście poukładanym życiu. Btw, do tej pizzy od starego sama się dorzuciła pożyczając hajs od kumpeli z pracy. Historia znana i mało odkrywcza. Wiem. Ale teraz za matkę podstawcie pracowników budżetówki: pielęgniarzy, lekarki, ratowników, nauczycielki, urzędników. Sumiennie tyrających niezależnie od tego, kto akurat rządzi. Rzeźbią w powietrzu, żeby szlag tego wszystkiego nie trafił, wymyślają fortele i patenty, żeby pomimo braku kasy wykonywać swoje obowiązki względem obywateli, którzy z kolei wiecznie są na nich wkurzeni punktując braki. Nie wiedząc, że przy takim poziomie finansowania majstersztykiem jest fakt, że wogóle jakieś szpitale, szkoły i publiczne usługi działają. Alimenty to z kolei podatki. A weekendowy tatuś to celebryci filantropii. Osobistości świata biznesu i mediów. Tacy, co pokiwają głową, "no tak, państwo nie działa, to teraz my musimy wkroczyć". Pokażemy, jak to się robi. Patrzcie, uczcie się i wstydźcie się. "Pomagać trzeba umiejętnie". Na przykład taka święta za życia Dominika Kulczyk. "Robimy to z potrzeby serca", "bez pompy i propagandy". Bo to, że wyskakujemy z tvn-u, "Wysokich Obcasów" i lodówek to wcale nie jest żadna pompa ani propaganda. Ale jak, ładnie wyszłam? Jak Morawiecki pod Antonowem? Nie, to zupełnie coś innego. On się lansuje za państwowe. Ja ze swoich ciężko odziedziczo..., pardon, zarobionych pieniędzy. Rada Ministrów sfinansowała ten mój transport pomocowy z podatków, których nie płacę? Czepiacie się, patrzcie, pomagam. Że dużo większa pomoc byłaby zorganizowana, gdybyśmy płacili na bieżąco podatki? Zawistnicy z was, zazdrościcie nam i hejtujecie. Nie wiecie, co to "być dla kogoś". Więcej takich weekendowych tatusiów? Proszę bardzo. Amazon, LPP. Że przyczyniamy się do wzrostu epidemii nakazując ludziom pracować w pełnych halach, mimo że stać nas na postojowe? Nie wasze pieniądze, nie wasza sprawa, a poza tym daliśmy na WOŚP. Pomagamy przecież. Że cała nasza pomoc to ułamek tego, ile wisimy w podatkach? Brakuje przez to kasy na ochronę pracowników i mniejszych przedsiębiorców przed bankructwem? Że jak zbankrutują, to będzie mniejszy popyt na to, co sprzedajemy? Mordy w kubeł. "Dobro to działanie". "Pomaganie to nasze drugie imię". Wiem, że to już po paru dniach stary temat i generalnie wiele wydarzyło się w mijającym tygodniu. Ale mam cholerne poczucie niesprawiedliwości widząc, jak wielu z Was słusznie krytykuje polityczny lans premiera na Okęciu, a jednocześnie daje się kupić na pusty celebrycki lans służący przykryciu współodpowiedzialności za obecną sytuację. Odpowiedz Link Zgłoś
met_ol Re: Rząd jeden a Kulczykowa 4 samoloty 18.04.20, 13:54 Dupku - czy ta pani była w Niderlandach kiedykolwiek ??. Śmiem wątpić. Jestem TU od kilku lat i większych kretyńskich wynurzeń nie czytałem. A jakich dzienników, tygodników i jakiego radia ta pani była szefową ???. Możesz przybliżyć ?. Odpowiedz Link Zgłoś
lechutek1966 Re: Rząd jeden a Kulczykowa 4 samoloty 18.04.20, 14:38 Zapytaj grzecznie. Może ci odpowie. Ja nie jestem ciekawy jego wynurzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
met_ol Re: Rząd jeden a Kulczykowa 4 samoloty 18.04.20, 15:03 Ale to Ty przytoczyłeś tego linka. Odpowiedz Link Zgłoś
lechutek1966 Re: Rząd jeden a Kulczykowa 4 samoloty 18.04.20, 15:54 Jakiego linka? Weź mów duzymi literami bo nie mam okularów. Nie możesz prościej napisać co ci się nie podoba i dlaczego? Nie chcę mi się zgadywać o co ci chodzi. A cytat wyżej przytoczył Jurrek a nie ja. Odpowiedz Link Zgłoś
met_ol Re: Rząd jeden a Kulczykowa 4 samoloty 18.04.20, 16:01 Twój wpis z dnia 17.04.2020 r. godz.13.35 Odpowiedz Link Zgłoś
lechutek1966 Re: Rząd jeden a Kulczykowa 4 samoloty 18.04.20, 16:14 No i co w związku z tym linkiem? Co jest w nim nie tak?? Odpowiedz Link Zgłoś
met_ol Re: Rząd jeden a Kulczykowa 4 samoloty 18.04.20, 16:30 Link przytacza stek bzdur - których jesteś wyznawcą. Odpowiedz Link Zgłoś
lechutek1966 Re: Rząd jeden a Kulczykowa 4 samoloty 18.04.20, 16:58 To są zalecenia i informacje obowiązujące w Holandii gdzie pies mieszka. Od rana do nocy zapluwa się tu jak to w Polsce jest źle więc chciałem go uświadomić że u niego też nie jest wesoło. Z resztą. ZMT. Odpowiedz Link Zgłoś
met_ol Re: Rząd jeden a Kulczykowa 4 samoloty 18.04.20, 17:14 Pisałem Ci już, że mieszkam w Niderlandach od kilku lat - a to co przytaczasz - to stek bzdur tak debilnych, że o większe trudno. I nie myśl, że "kłamstwo wielokrotnie powtarzane stanie się prawdą". Odpowiedz Link Zgłoś
lechutek1966 Re: Rząd jeden a Kulczykowa 4 samoloty 18.04.20, 17:20 No i co w związku z tym że mieszkasz? Ja też mieszkałem w GB w Niemczech. W USA w Szwajcarii czy Austrii i co z tego wynika? Ja się nie wtrącam i nie pouczam rządów tych państw jak mają sobie radzić z COVID-19 a ty ciągle czepisz się naszego rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
met_ol Re: Rząd jeden a Kulczykowa 4 samoloty 18.04.20, 17:54 A to, że legitymizujesz stek bzdur wypowiadany przez jakąś jegomość - której przytaczasz wypowiedzi (link do artykułu). I jak widzisz, żadnych rządów nie pouczam. Odpowiedz Link Zgłoś
lechutek1966 Re: Rząd jeden a Kulczykowa 4 samoloty 18.04.20, 18:08 Przytoczenie to nie jest legitymizacja niczego. Popatrz co tu wyprawiają farmowe trolle. Co oni legitymizują? Bezprawie? Jak masz jakieś uwagi do autorki artykułu to kłóć się z nią a nie ze mną. Jeśli masz inne informacje to je zaprezentuj. Czekam. Dyskusja to przedstawianie argumentów. Ty nie dajesz ani jednego a krytykujesz jakiś link,,,, Odpowiedz Link Zgłoś
weteran-czasu Re: Rząd jeden a Kulczykowa 4 samoloty 18.04.20, 14:33 Ten chiński towar z ukraińskiego samolotu zamówiony przez PiSrząd to dla Rydzyka i sklepików KK, tylko! Jednorazówka na pysk 15 zł, przyłbica(folia z kawałkiem plastiku) 80 zł sztuka. Odpowiedz Link Zgłoś
tia666 Re: Rząd jeden a Kulczykowa 4 samoloty 18.04.20, 14:49 Kulczyk wsparla uziemiony LOT, lotowskie maszyny przewiozly produkty medyczne. Partacze rzadowi olali LOT placac ogromne pieniadze firmie zewnetrznej, widocznie korzysc byla gdzie indziej... Odpowiedz Link Zgłoś