Dodaj do ulubionych

Operacje Szumowskiego

19.08.20, 07:16
Z wczorajszej pochwały Szumowskiego, wygłoszonej przez pana premiera w Katowicach:

Minister Szumowski jest [...] jest jednym z kardiochirurgów, którzy potrafią wykonywać pewien specyficzny bardzo typ operacji...

No, to akurat wiemy, panie premierze, i nawet domyślamy się, jaki jest charakter tych bardzo specyficznych operacji. Tyle że nie mają one wiele wspólnego z kardiochirurgią, bo ten wspaniały, rewelacyjny i doskonały fachowiec w ogóle nie jest kardiochirurgiem.
Obserwuj wątek
    • witek.bis Re: Operacje Szumowskiego 19.08.20, 07:24
      Na wszelki wypadek poinformuję jeszcze pana premiera, że kiedy pan doktor Duda jeździł do Nowego Tomyśla i wykonywał przy tym bardzo specyficzne operacje, to one również nie miały nic wspólnego z kardiochirurgią.
    • witek.bis Re: Operacje Szumowskiego 19.08.20, 07:56
      Minister Szumowski znowu przy stole operacyjnym.

https://www.wykop.pl/cdn/c3201142/comment_1586071040vgPWEtcRNKPDDmNZ1tsAO0,w400.jpg
    • eiran pierwsze kroki w biznesie.... 19.08.20, 09:00
      ... stawialiśmy z żoną w Kalkucie, u Matki Teresy.
    • no-popis Re: Operacje Szumowskiego 19.08.20, 09:08
      witek.bis napisał:

> Z wczorajszej pochwały Szumowskiego, wygłoszonej przez pana premiera w Katowica
      > ch:
      >
      > Minister Szumowski jest [...] jest jednym z kardiochirurgów, którzy potrafią
      > wykonywać pewien specyficzny bardzo typ operacji...

>
      > No, to akurat wiemy, panie premierze, i nawet domyślamy się, jaki jest charakte
      > r tych bardzo specyficznych operacji. Tyle że nie mają one wiele wspólnego z k
      > ardiochirurgią, bo ten wspaniały, rewelacyjny i doskonały fachowiec w ogóle nie
      > jest kardiochirurgiem.
      Morawiecki już od dawna stracił kontrolę nad tym co mówi a raczej głosi.
    • pkt4a Re: Operacje Szumowskiego 19.08.20, 09:41
      cyt.
      "Ale, Szanowny Panie ministrze Szumowski , hola, hola. Zanim Pan pójdzie leczyć chorych Polaków, proszę pilnie doprowadzić do wyjaśnienia nieprawdopodobnego zakupu przez Pana resort respiratorów za ponad 200 milionów złotych" - przypomniał Jerzy Owsiak."
    • witek.bis Pozytywna reakcja rynku 19.08.20, 10:49
      Rynek pozytywnie zareagował na dymisje panów. Sz. i C. Akcje spółki Covid-19 wzrosły do poziomu 735.
      • pies.na.czarnych Re: Pozytywna reakcja rynku 19.08.20, 11:24
        Nie ma kto korygować listy.
    • pies.na.czarnych Re: Operacje Szumowskiego 19.08.20, 11:23
      Skoro jest kardiochirurgiem, bo przecież nie można Morawieckiemu zarzucić kłamstwa, to Wielki Szu powinien być na czele krótkiej listy Ziobry. Ziobro bierz go! ;)
      • witek.bis Re: Operacje Szumowskiego 19.08.20, 11:36
        Właśnie chyba go "wziął". Bo nie ma lepszego wytłumaczenia tych nagłych dymisji niż gwałtowny przełom w prokuratorskim śledztwie.
        • pies.na.czarnych Re: Operacje Szumowskiego 19.08.20, 11:45
          Ale jeszcze go nie zapudłowali, a przecież może mataczyć.
          • witek.bis Re: Operacje Szumowskiego 19.08.20, 12:13
            Bo słusznie im przypomniał, że w dalszym ciągu jest posłem :-) Operacja usunięcia immunitetu musi trochę potrwać. To nie jest jakiś gówniany wyrostek robaczkowy.
    • witek.bis Re: Operacje Szumowskiego 19.08.20, 12:04
      Zdaję sobie sprawę, że to zupełnie nie na temat, ale właśnie mi się przypomniało, że minister sportu w rządzie Kaczyńskiego Tomasz Lipiec sam podał się do dymisji 9 lipca 2007 roku, a zatrzymano go dopiero 25 października.
      • witek.bis Re: Operacje Szumowskiego 19.08.20, 12:10
        W oświadczeniu przesłanym PAP w poniedziałek wieczorem Tomasz Lipiec zapewnia, że nie miał nic wspólnego z działaniami korupcyjnymi dyrekcji Centralnego Ośrodka Sportu. "Pragnę zapewnić, że wszystkie działania podejmowane przeze mnie były realizowane z najwyższą starannością i dopełniłem wszystkich wymogów prawnych związanych z właściwą realizacją zadań Centralnego Ośrodka Sportu - napisał Lipiec. "Obciążające mnie zeznania zatrzymanych osób to pomówienia". Były minister zapewnia, że od wielu miesięcy wiedział o działaniach służby państwowe na terenie COS i od początku udzielał im wszelkiej niezbędnej pomocy. "...jeszcze przed interwencją CBA podjąłem decyzje o zwolnieniu dyrektorów COS, o czym zostali poinformowani" - zapewnia w oświadczeniu Lipiec.

eurosport.tvn24.pl/archiwum,133/tomasz-lipiec-podal-sie-do-dymisji,27554.html
        • pies.na.czarnych Re: Operacje Szumowskiego 19.08.20, 12:17
          Wiezienia są pełne niewinnych ludzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka