Dodaj do ulubionych

Tak. To pewne.

09.09.20, 10:11
Zawsze tym będziesz - czymeś jest.
Wsadzaj peruki z tysiącznymi kudły,
Nogi podwyższaj łokciowymi szczudły,
Wciąż pozostaniesz, czymeś jest.

Johann Wolfgang von Göthe, Faust

Menel to menel, obojętne jaką modną etykietkę sobie przyczepi. Nie Małgorzata Göthego czy Bułhakowa.

Prof. Hartmanowi się należało.
Nie należy zadawać się z szumowinami, tym bardziej zabiegać o ich przychylność.

Tak.

To pewne.
Obserwuj wątek
    • m.c.hrabia Re: Tak. To pewne. 09.09.20, 10:46
      ?
      • buldog2 Re: Tak. To pewne. 09.09.20, 10:52
        No co nie jest jasne?
        Prof. Hartman zabiegał o przychylność menela, który stroi się w cudze piórka. Zabiegał i dostał fucka.
        Należało się.
        • buldog2 Re: Tak. To pewne. 09.09.20, 11:04
          100% menel:
          youtu.be/lrQ7Npmi9BU?t=1418
          youtu.be/lrQ7Npmi9BU?t=1433
          youtu.be/lrQ7Npmi9BU
          Ten "suweren" może "się tylko i wyłącznie utrzymać tak długo", jak długo uda mu się naciągać naiwnych.
    • yoma Re: Tak. To pewne. 09.09.20, 11:09
      Ale osssso chozzi? Nie wszyscy są przylepieni do TOK FM.
      • boblebowsky Re: Tak. To pewne. 09.09.20, 11:26
        yoma napisała:

> Ale osssso chozzi? Nie wszyscy są przylepieni do TOK FM.
        >

Tak tam prywatna krucjata dziadersa przeciw Margot. Raczej z kategorii komedia.
        • buldog2 Re: Tak. To pewne. 09.09.20, 11:43
          I znów nieprawda, potrafisz napisać coś bez przekłamań, inwektyw i insynuacji? Już samo określenie dziaders wyklucza z poważnej rozmowy.

W TOK FM był długi entuzjastyczny wywiad z Margot/a, a później cisza. Wymiana zdań ze strony prof. Hartmana miała miejsce w Natemat i na jego blogu.
        • buldog2 Re: Tak. To pewne. 09.09.20, 11:47
          A ponieważ kłamiesz wprost, zapytam wprost:
          Gdzie ta "prywatna krucjata dziadersa" Hartmana?
          Na pewno z kategorii hipostaz i pomówień ta "krucjata".
          Kłamiesz. Jak zwykle.
          • boblebowsky Re: Tak. To pewne. 09.09.20, 11:53
            buldog2 napisał:

> A ponieważ kłamiesz wprost, zapytam wprost:
            > Gdzie ta "prywatna krucjata dziadersa" Hartmana?
            > Na pewno z kategorii hipostaz i pomówień ta "krucjata".
            > Kłamiesz. Jak zwykle.

Jak zwykle powiadasz....No więc skoro ja zwykle kłamię to ty jak zwykle robisz z siebie kretyna:))

PS; O twojej krucjacie pisałem biedaku, a nie o Hartamana.
            • buldog2 Re: Tak. To pewne. 09.09.20, 12:09
              Niespójne to i nie wytrzymuje krytyki:
              1. O sobie jako o dziadersie pisał prof. Hartman (znów, o ile mi wiadomo, nie na TOK FM).
              2. Na TOK FM nie ma "mnie" śladu, tak że nie może być tam i mojej krucjaty.

Wniosek:
              Insynuujesz, ale jak koń pod górę. Ten złodziej pisowski leszab miał na tę okoliczność inny wierszyk:
              "Czy to z góry, czy pod górę...".
              W stylu i językiem Margota.
              • boblebowsky Re: Tak. To pewne. 09.09.20, 12:17
                buldog2 napisał:

> Niespójne to i nie wytrzymuje krytyki:
                > 1. O sobie jako o dziadersie pisał prof. Hartman (znów, o ile mi wiadomo, nie n
                > a TOK FM).
                > 2. Na TOK FM nie ma "mnie" śladu, tak że nie może być tam i mojej krucjaty.
                >

To że Hartman został nazwany przez Margot dziadersem oznacza, że jak nie mogę cię nazwać tak samo? Bo?
                Spodnie w gumkę proponuję, albo gumki od weków na spodnie i daj mi już spokój jeśli mógłbym grzecznie prosić.
                • buldog2 Re: Tak. To pewne. 09.09.20, 12:22
                  Możesz używać czego chcesz.
                  Zwracam uwagę na to, że jeśli piszesz o krucjacie i TOK FM, to pasuje tylko Hartman.

Zapędziłeś i zapętliłeś się w konfabulacjach.
                  Wprowadzasz nas w świat mitów i hipostaz wymyślonych przez siebie samego.
                  • yoma Re: Tak. To pewne. 09.09.20, 12:26
                    O TOK FM pisałam ja. A z powodu, że uwielbiasz opowiadać na forum, co się dzieje w głośniku.
                  • boblebowsky Re: Tak. To pewne. 09.09.20, 12:31
                    buldog2 napisał:

> Możesz używać czego chcesz.
                    > Zwracam uwagę na to, że jeśli piszesz o krucjacie i TOK FM, to pasuje tylko Har
                    > tman.
                    >
                    > Zapędziłeś i zapętliłeś się w konfabulacjach.
                    > Wprowadzasz nas w świat mitów i hipostaz wymyślonych przez siebie samego.
                    >

No więc ostatni raz. Nie, nie pisałem o Tok FM, nie nie pisałem też o Hartmanie, który w przeciwieństwie do twojej sraczki popełnił tylko jeden tekst o Margot więc trudno było nazwać to krucjatą. A teraz naprawdę, spadaj, bo wygaszę jak psa.
                    • buldog2 Re: Tak. To pewne. 09.09.20, 13:11
                      Sprostowania:
                      1. Profesor Hartman napisał więcej, niż jeden tekst o tzw. sprawie Margot.
                      2. W odróżnieniu od prof. Hartmana i Margot nie napisałem ani jednego artykułu, ani o prof. Hartmanie, ani o Margot/Michale, ani na temat polemiki Hartmana z wyzwiskami Margot/a.
                      3. W przeciwieństwie do publicznych wypowiedzi Margot/a, moje wpisy nie zawierały inwektyw, określeń niecenzuralnych i uważanych powszechnie za obelżywe.

Kolejny raz pokazujesz, że nie masz nic do powiedzenia i brniesz w kłamstwa i pomówienia. W końcu zostanie Ci tylko zamilknąć.
                      Tak.
                      To pewne.
                      • boblebowsky Re: Tak. To pewne. 09.09.20, 13:16
                        buldog2 napisał:

> Sprostowania:
                        > 1. Profesor Hartman napisał więcej, niż jeden tekst o tzw. sprawie Margot.
                        > 2. W odróżnieniu od prof. Hartmana i Margot nie napisałem ani jednego artykułu
                        > , ani o prof. Hartmanie, ani o Margot/Michale, ani na temat polemiki Hartmana z
                        > wyzwiskami Margot/a.
                        > 3. W przeciwieństwie do publicznych wypowiedzi Margot/a, moje wpisy nie zawiera
                        > ły inwektyw, określeń niecenzuralnych i uważanych powszechnie za obelżywe.
                        >
                        > Kolejny raz pokazujesz, że nie masz nic do powiedzenia i brniesz w kłamstwa i p
                        > omówienia. W końcu zostanie Ci tylko zamilknąć.
                        > Tak.
                        > To pewne.
                        >

Dalej widzę sraczka, to pewne:)) Ale już w czapce niewidce.
                        • buldog2 Re: Tak. To pewne. 09.09.20, 13:21
                          Argumentów żadnych i to jest pewne - po prostu widać.
                          Dokończenie nastąpi.
                          • buldog2 Dokończenie. 09.09.20, 16:05
                            Dokończenie!!!

Argumentów żadnych i właśnie to jest pewne - po prostu nie widać.
                            Poprzednio cytowałem pytanie dziennikarki...
                            "...czy to jest wasz sposób na zarabianie pieniędzy, takie zrzutki"?

...i odpowiedź Margota:

"...no w sensie, jeśli ktoś widzi to w ten sposób... no to tak".

Odpowiedziałeś:

Twój "telegraficzny skrót" to manipulacja w czystej postaci. I teraz znowu w tych trzech kropeczkach pominąłeś kilka zdań z których wynika co Margot rozumie przez zarabianie pieniędzy i na co są pożytkowane, o czym otwarcie mówi.

Zobaczmy zatem, jeszcze raz, co jest "w tych trzech kropeczkach":

"...no w sensie, jeśli ktoś widzi to w ten sposób... że jestem częścią ??? kolektywu, który bierze hajs ze społeczności i wydaje go na to na co sobie społeczność ta która nas sponsoruje, życzy... no to tak. W sensie, ja myślę, że nikt z ??? dzieciaków nie żałuje wegańskiej picki, raz na jakiś czas."

W powyższych "trzech kropeczkach" jest stwierdzenie, że społeczność, która zrzuca się na akcję społeczną, życzy sobie, żeby zebrane pieniądze Margot brał ile chce dla siebie. Ale dowodu żadnego na to, że społeczność życzy sobie, żeby Margot się z tego utrzymywał, brak. Margot postępuje tak samo, jak Kijowski, tyle że nie wystawia faktur. Widać uważa, że po prostu "te pieniądze mu się należą". Tak samo, jak szydłowym PISowcom.
                            I to nie dziwi przecież wcale nic a nic - wszak jedno i drugie, takie już są te siły postępowe, ja was znam...

Dalej co rusz, to lepiej. Margot mówi, że rozsyła setki tysięcy wlepek i robi to "za swoje" [pieniądze]. Też ciekawe, bo w ten oto sposób potwierdza, że pieniądze ze zbiórek, za które rozsyła wlepy, uważa za swoje pieniądze, swoją własność. Prymitywne oszustwo i złodziejstwo ubrane w słówka o pracy na rzecz innych.

Sam więc widzisz, że macie przerąbane.
                            Odpocznij, nie pisz tyle. Skowyt i narzekanie nic ci nie da. Zapewniam. Złodziej Margot będzie siedział. To już pewne. Ja to wiem przecież.
                            • piq szkoda, buldog, czasu i pracy na ćwierćinteligenta 13.09.20, 01:56
                              ...Bobka. Olej go, niech cię nawet wygasi (w jego pojęciu to druga najstraszniejsza kaźń, wszechnajstraszniejszą jest tylko misdżęderowanie, czyli mówienie do tego bezczelnego hochsztaplera Margota jak do chłopczyny, gdy ten podobno jak twierdzi uważa się za dziewczynkę). Bobek jest nieprzemakalny na cokolwiek mądrego i sam nic własnego nie wydziela, stać go wyłącznie na prostackie komentarze do tego, co napisał kto inny. A Hartman sam jest chamidłem obrażającym ludzi bez powodu, więc mi go nie żal.
            • buldog2 Re: Tak. To pewne. 12.09.20, 12:27
              Odpowiedziałeś na uwagę Yomy o TOK FM, odpowiedziałeś tak:
              "Tak tam prywatna krucjata dziadersa przeciw Margot. Raczej z kategorii komedia."

A jak krucjata w TOK FM, to nie moja.
              Które to już kłamstwo, na które trzeba odpowiadać i mu zaprzeczać?
      • buldog2 Re: Tak. To pewne. 09.09.20, 11:37
        Chodzi o apele, prośby o zrozumienie etc. etc. prof. Hartmana na łamach Natemat i jeszcze czegoś (mogę sprawdzić i dać odnośniki), TOK FM nie ma z tym prawie nic wspólnego.
        Także o komentarze na ematce, które podsumował/a (przypomina tego złodzieja pisowskiego leszaba) kłin.maw opinią Umberto Eco we wPISie

forum.gazeta.pl/forum/w,567,170438115,170438115,bardzo_fajne_wywiady_z_Margot_Michalem.html?p=170445078
        • yoma Re: Tak. To pewne. 09.09.20, 11:47
          Ciebie już do reszty pogięło? Wrzucasz tajemniczy tekst i spodziewasz się, że ludzie znają ematkę na wyrywki?

Ale wątek, choć debilny, sobie podbiłeś, mission accomplished.
          • buldog2 Re: Tak. To pewne. 09.09.20, 11:51
            Co w nim debilnego, że Hartman płaszczy się przed malwersantem i menelem, i to mi się nie podoba?
            • buldog2 Re: Tak. To pewne. 09.09.20, 12:03
              "Margot pokazał środkowy palec. Hartman krytykuje ..."
              w Natemat, tekst Anety Olender
              natemat.pl/318975,jan-hartman-o-gescie-margot-po-wyjsciu-z-aresztu-byl-obrazliwy

... polemizuje i stara się udowodnić, że nie jest wielbłądem. Używa kreśleń takich jak "dyskurs" (: D) wobec "fucka", itp. Margot te próby samobiczowania uznaje za niewystarczające i wyśmiewa.
              Wyśmiewa słusznie, choć zależności nazywanej implikacją ścisłą tutaj nie ma.
            • yoma Re: Tak. To pewne. 09.09.20, 12:20
              Debilne jest to, że oczekujesz od ludzi znajomości jematki dla zrozumienia twego wiekopomnego wątku. To tak, jakbym poszła na koncert Batiuszki (zdrowia, Derph!), a tam Martyniuk Zenon.

Co się świetnie wpisuje w wątek Kriska obok.

Dobra, pogadaliśmy miło, a teraz można prosić w skrócie swoimi słowami, osso chozzi? Klikać w nic nie będę, bo mi dźwięk wycisza. I bez cyrylicy, proszę.
              • buldog2 Re: Tak. To pewne. 09.09.20, 12:35
                O co chodzi, jest we wskazanym wątku, w środowisku zdecydowanie lewicowym.
                Gdybym miał dać jego ogólne przesłanie, powiedziałbym, że narracja i mit Margot zyskały tam, w środowisku zdecydowanie lewicowym, umiarkowane wzięcie, zmniejszające się z trwaniem rozmowy.
                [Dodam,] Zakwalifikowanie słowa liberalny jako inwektywę (trochę nie po polsku, ale krótko) zbliża Margot/a do PISu. Zbliża, podobnie jak zbliża Prezydenta Biedronia.

Biedroń bardzo podobny do Margot. Kiedy rada miasta zarzuciła mu prywatne wycieczki ze Śmiszkiem po całym świecie na koszt miasta, dał wprost do zrozumienia, że w Las Vegas załatwiał sprawy miasta Słupska.
                Margot wie (sic!), że wydając pieniądze ze zbiórki na siebie, postępuje zgodnie z wolą zrzucających się "dzieciaków".

Podobne, takie samo?
                Tak.
                To pewne.
                • yoma Re: Tak. To pewne. 09.09.20, 12:39
                  Dziękuję. Nic o Hołowni tym razem? Dziwne.
                  • buldog2 Re: Tak. To pewne. 09.09.20, 12:58
                    A dlaczego miałoby być o Hołowni bez powodu?
                    • yoma Re: Tak. To pewne. 09.09.20, 13:27
                      A dlaczego o Biedroniu?

Nie mogłam się powstrzymać, ale już się wypisuję. Bicie piany to dobre, ale w cukierni.
                      • buldog2 Re: Tak. To pewne. 09.09.20, 13:41
                        To proste. Dlatego, że Biedroń oszust i malwersant, tak jak Margot.
                        Brak zaufania do Biedronia i jego pokrętnych tłumaczeń wyraziła Rada Miasta Słupska.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka