Dodaj do ulubionych

Student wygrał z zadymionym pubem

IP: 5.2.* / *.chello.pl 27.10.04, 20:13
Jeszcze tylko unia wprowadzi zakazy palenia gdziekolwiek poza własnym M i
wszyscy niepalący będą żyli 100 lat dłużej!
Obserwuj wątek
    • Gość: voila Student wygrał z zadymionym pubem IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 27.10.04, 20:14
      Mam nadzieje ze to da do myslenia pozostalym wlascicielom...
      • Gość: Marek Re: Student wygrał z zadymionym pubem IP: *.dobrzen.punkt.pl 27.10.04, 20:34
        Tak powieszą OGROMNE tabliczki z informacją "LOKAL DLA PALĄCYCH" i po sprawie
        piwo "lubi"dymka!!!!!
        • Gość: czerwony baron ojojojojojoj... IP: 134.130.194.* 28.10.04, 09:13
          ale ten student ma wpie..od ochrony lisiej jamy.. ojojojojoj!
          • Gość: skok "chodzi mi tylko o to, by respektować prawo" gości IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 28.10.04, 11:28
            u nie wie chyba w jakim kraju zyje "respektować prawo" hłehłehłe.

{Tak dla szpanu wygram, pokażą mnie w gazecie, ale fajowo, jeny.}
            • Gość: niepal Re: "chodzi mi tylko o to, by respektować prawo" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 11:18
              Ta argumentacja: "chodzi mi tylko o to, by respektować prawo" nie jest chyba do
              końca trafna. Niepalacym chodzi raczej o to by takie prawo wogóle było tzn
              prawo chroniące zdrowie niepalących.
          • Gość: fritz Re: ojojojojojoj... IP: *.adsl.solnet.ch 28.10.04, 13:53
            Nie tylko od ochrony...nie tylko od ochrony...
          • Gość: des Re: ojojojojojoj... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 16:08
            Praworządność według SLD-upków.
            • Gość: war Re: ojojojojojoj... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 17:06
              Bredzisz. Co praworządność ma wspólnego z negatywnie przez Ciebie ocenianym SLD
              skoro stanowisko studenta jest słuszne?
        • Gość: Saracen Re: Student wygrał z zadymionym pubem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 16:59
          A bezmózgowie kretynka,
        • Gość: pyz Re: Student wygrał z zadymionym pubem IP: *.ujf-grenoble.fr 28.10.04, 18:07
          Fajnie! I wszyscy śmiedziele z okolicy będą się zbierać i cuchnąć. Niestety,
          ale cała sprawa z palącymi wygląda tak: palisz? To "naprawdę, stary zainwestuj
          w tic-tac'i, bo ci JEDZIE". Po prostu. I palacze MUSZĄ to zrozumieć.
      • Gość: lipmann Re: Student wygrał z zadymionym pubem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 20:58
        taa, polskie pieniactwo, kolo, jak mu nie odpowiada to nie powinien chodzic do knajp gdzie sie pali
        • Gość: pifto Re: Student wygrał z zadymionym pubem IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.04, 21:11
          może odwrotnie ... nie palcie tam gdzie chodzą bawić się niepalący
          • Gość: student Re: Student wygrał z zadymionym pubem IP: *.dickensa.waw.pl / *.crowley.pl 28.10.04, 17:45
            puby od zawsze byly miejscem wysokiego stezenia atmosfery. taka tradycja. wiec
            to niepalacy sie powinni w tym wypadku przystosowac albo... zalozyc lokal dym-
            free :P
        • Gość: beniek Re: Student wygrał z zadymionym pubem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 21:14
          Już chyba w tej knajpce nie będzie wiecej obsłużony jezeli nie będzie sie bał
          tam pójść
        • Gość: NEEO Ale wał .......... IP: *.netis.net.pl 27.10.04, 21:16
          niech siedzi w domu kretyn jeden politycznie poprawny.....
          • Gość: M Re: Ale wał .......... IP: *.arcor-ip.net 27.10.04, 23:12
            nie chodzi tylko o polityczną poprawe (choc uważam, że z polityka to nie ma nic
            wspólnego), ale z prawem ludzi niepalących do przebywania w miarę czystym
            powietrzu w takich miejscach jak pub. A siedzieć w domu to moga sobie palacze i
            sie dusić swoimi dymkami!!!
            • Gość: Jack Re: Ale wał .......... IP: *.wzks.uj.edu.pl 03.11.04, 17:41
              To niech idzie do baru mlecznego....wał
          • Gość: zawisza Jesli chcesz se smierdziec to rob to sam IP: *.bulldogdsl.com 28.10.04, 08:48
            Z jakiej to niby przyczyny niepalacy maja byc zmuszeni do wdychania tego smrodu?
            Chcesz se palic to pal ale nie kolo mnie.
            • Gość: jaf Re: Jesli chcesz se smierdziec to rob to sam IP: *.tvp.pl 28.10.04, 17:20
              Jak nie lubisz dymu idz do parku albo znajdz knajpę gdzie chodza tacy jak
              puby ty i przestań zatruwaqć atmofsferę w pubach gdzie ludzuie przychodzą sobie
              zapalić.
          • Gość: Mati niby czemu? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 28.10.04, 09:26
            JEDEN palacz wytwarza smrody dla WSZYSTKICH niepalących wokół. W tej sytuacji
            to zapewne nie potrafiący się oprzeć nałogowi palacze powinni zostać w domach.

Palenie to fajnie wygląda na ekranie w kinie. Bo z kliszy filmowej nie czuć
            smordu, a palenie - nie oszukujmy się - zwyczajnie i pospolicie śmierdzi.
            Śmieszą mnie np. laski co kupują perfumy za kilakset złotych a potem z pasją
            zabijają ten ciężko okupiony zapach smrodem 'substancji smolistych'.
          • Gość: Kaja Re: Ale wał .......... IP: *.softpro2.pl 28.10.04, 09:30
            Sam jestes ...
            dobrze chlopak zrobil - niepalacy tez musza miec jakies prawa
            i wyobraz sobie, ze nie kazdy ma ochote smierdziec
            • chilum Re: Ale wał .......... 28.10.04, 13:02
              > dobrze chlopak zrobil - niepalacy tez musza miec jakies prawa

Nie jakieś,ale takie same jak wszyscy.
              Nikotyna jest groźniejszym środkiem uzależniającym niż to się niektórym wydaje.

--
              " Talk is cheap "
          • Gość: wał Re: Ale wał .......... IP: 83.168.75.* 28.10.04, 13:16
            Człowieku, nie rozumiesz słowa pisanego. Wolność jest dla wszystkich, ale prawo
            też. W Ameryce wpadli na to dawno. Jest mnóstwo środków, by rozwiązać ten
            problem, tylko to kosztuje trochę wysiłku umysłowego i niestety pieniędzy.
            Tyle,że w Polsce najprościej jest naubliżać inaczej myślącym, bo to nic nie
            kosztuje, a głupota nie rzuca się w oczy. A swoja drogą, gdyby szef Pub-u
            zapłacił 500 000 zł kary, to by pomyślał o klimatyzacji - byłoby taniej.
          • Gość: Darek Re: Ale wał .......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 16:06
            Sądząc po odzywce sam jesteś wałem, a młodego pochawalm, sam często się
            wkurzam, że nie można spokojnie wejść do knajpy, żeby nie zaśmierdnąć i nie
            nawdychać się tego świństwa. Dobry pomysł, podoba mi się. Sam na to nie
            wpadłem. A to chodzi, by każdy mógł skorzystać z pubu, a nie był zmuszany do
            wdychania czyichś dymków.
        • Gość: Leo Re: Student wygrał z zadymionym pubem IP: *.c152.petrotel.pl 28.10.04, 08:08
          nie powinien chozic ? I co w domu ma siedziec ???
        • Gość: guappa Re: Student wygrał z zadymionym pubem IP: *.ols.vectranet.pl 28.10.04, 10:20
          Pieniactwo? O czym ty mówisz, lipmann? A może to kolejny przykład, jak różne firmy mają gdzieś prawo? W każdym pubie powinno być miejsce dla niepalących. Sama nie palę od niedawna, ale nawet w czasie gdy paliłam drażnił mnie dym w knajpie - lepszym rozwiązaniem jest prawo nowojorskie - chcesz zapalić - wyjdź przed knajpę. Dym nie przesiąka ciuchów, włosów, no i kac jest mniejszy. :)
        • Gość: titt Re: Student wygrał z zadymionym pubem IP: *.botany.gu.se 28.10.04, 11:15
          POlskie pieniactwo to jest to co palacy reprezentuja: "Ja nasmrodze, a jak sie
          innym nie podoba to wyp...".
          Brawo dla goscia! Niepalocy walczcie o swoje prawa!
          • Gość: Krzysiek Re: Student wygrał z zadymionym pubem IP: *.nhq.hrdc-drhc.gc.ca 28.10.04, 13:48
            Moze byc gamoniu zaczal sam walczyc o cos konkretnego(na przyklad jak tu
            zmienjszyc bezrobocie) i w tym czasie chodzil do knajpy dla niepalacych.?
            (zamiast marnowac swoj przewysoki intelekt i energie na cos co jest mniej
            wazne..
      • Gość: lllllllllll Re: Student wygrał z zadymionym pubem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.04, 10:52
        mam nadzieje ze mu naplują do cherbaty
        • Gość: XXL Re: Student wygrał z zadymionym pubem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 12:41
          do HERBATY!!!!! chyba ze ty pijesz inna:))))
    • Gość: voila Re: Student wygrał z zadymionym pubem IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 27.10.04, 20:15
      Gosciu, jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia to nie pisz lepiej nic.
    • Gość: tokot BRAWO !!! gonić kopciuchów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 20:29
      Papierosy są do dupy
      • Gość: Marek Re: BRAWO !!! gonić kopciuchów IP: *.dobrzen.punkt.pl 27.10.04, 20:38
        Mylisz się inny "otwór" służy do "konsumpcji"papierosów!!!!!Uważaj bo możesz
        się poparzyć !!!!!
        • nenoofar Re: BRAWO !!! gonić kopciuchów 27.10.04, 20:50
          Może nareszcie ludzie zaczną przestrzegać prawa...chociażby w tej drobnej
          kwestii. Przydałoby się egzekwowanie zakazu palenia na przystankach komunikacji
          miejskiej.
          • Gość: Marek Re: BRAWO !!! gonić kopciuchów IP: *.dobrzen.punkt.pl 27.10.04, 20:54
            A za 25 lat można by stwierdzić,że Polska staje się państwem przestrzegającym
            prawo!!!!!!!Mieć wizje to piekna rzecz,ale ....... .
            • Gość: Matiz Re: BRAWO !!! gonić kopciuchów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 17:15
              Nie Polska - Polacy. Też możesz się do tego przyłączyć,
          • Gość: mariano_italiano Re: BRAWO !!! gonić kopciuchów IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 28.10.04, 12:41
            popieram!!! to jest strasznie wkurzające, gdy stoisz na świeżym powietrzu
            (pomijam sprawę spalin) a tu ktoś obok dmucha ci dymem z papierosa... z tym że
            w dziwny sposób większości to nie razi, albo nie dają po sobie poznać, że mają
            coś przeciwko
            a z tym pubem to zaskoczyła mnie jedna rzecz: że -jak wypowiadał się ten
            student- mogłoby być tam wydzielone JEDNO Z POMIESZCZEŃ DLA NIEPALĄCYCH...
            przecież powinno być na odwrót!!!
        • Gość: pyz Re: BRAWO !!! gonić kopciuchów IP: *.ujf-grenoble.fr 28.10.04, 18:09
          Palacze śmierdzą tak samo z obu stron.
      • Gość: AIRWALK [...] IP: 62.167.221.* 27.10.04, 23:47
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: xxx A ty zakmpleksionym analfabetą... IP: *.zeo / *.zeo.pl 28.10.04, 07:21
          ...
    • Gość: Haven Re: Student wygrał z zadymionym pubem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 20:53
      Jestem ciekaw, czy po wygranej w sądzie ten koleś będzie mile widziany w tym
      pubie...
    • Gość: pifto Re: Student wygrał z zadymionym pubem IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.04, 20:54
      szkoda że tylko 500 zł. trzeba tępić papierosy i palaczy, śmierdzą tym
      frajerstwem jakim jest papieros i jeszcze pretensje mają do niepalących... niby
      o co ? jak by wam ktoś w twarz świńskim łajnem rzucał jak byście się czuli ??
      jak chcecie palić to róbcie to tam gdzie nikomu to nie przeszkadza czyli np
      własne M

palacze są frajerami
      • Gość: deedeebg Amen! IP: *.net.autocom.pl 28.10.04, 08:53
    • Gość: geo 500 zł smieszne, 5000 temu gościowi na rękę to IP: *.piekary.net / *.netia.piekary.net 27.10.04, 21:00
      może by tochę włascicielom uzmysłowiło że nie można zjeść ciastka i mieć
      ciastko. Dla palących to porównanie może okazac się zbyt trudne, dymek mózgowi
      niestety szkodzi chociaz dopiero na dłuższą metę
      • Gość: Antynikonfetti 5000 minimum - Brawo Jakub! IP: router.ds* / *.us.edu.pl 27.10.04, 21:04
        Jakub to gosc - malo kto w Polsce dziala. Ludzie gderaja, wpieniaja sie, i na
        tym sie konczy. Jakub rzadzi!
    • Gość: Critto a ja tam uwazam ze wlasciciel ma prawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 21:18
      robic w swoim pubie co mu sie podoba. Jesli temu studentowi sie nie podoba -
      moze pojsc gdzie indziej, i nawolywac znajomych zeby nie chodzili do "Lisiej
      Jamy". Jestem przeciwnikiem wtracania sie PANSTWA w takie sprawy, bo mysle
      wolnosciowo.

Pozdrawiam,
      Critto
      liberter.webpark.pl
      ~Przymus jest glupi - mysl wolnosciowo (The Voluntaryist)~
      • Gość: no Re: a ja tam uwazam ze wlasciciel ma prawo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.10.04, 21:30
        Critto - pewnie, że przymus jest głupi, ale czy uświadamiasz sobie, że palisz
        własnie z przymusu - kolegów, koleżanek itp na początku, a później już nie
        możesz bez palenia, a tak w ogóle to dyktat wielkich korporacji nikotynowych
        (jestem ciekaw czy szefowie tych różnych filipów morisów palą)? Nie ma u nas
        knajp, gdzi się nie pali, bo palacz myślą, ze to inni palacze umierają na raka
        płuc, krtani - nie oni
        pozdro
      • Gość: palacz Re: a ja tam uwazam ze wlasciciel ma prawo IP: 212.17.39.* 27.10.04, 22:42
        Bez przesady z tym panstwem w zyciu publicznym, pojedz do Irlandii.Od marca
        obowiazuje zakaz palenia WE WSZYSTKICH miejscach publicznych mimo ze bardzo
        duzo ludzi pali BARDZO duzo. I nikt nie przezywa.
        Sam pale i jestem z tego zadowolony-przynajmniej nie smierdzi sie jak
        popielniczka po wyjsciu z lokalu.
        Mam nadzieje ze taki zakaz wprowadza w calej UE!
      • 2w Re: a ja tam uwazam ze wlasciciel ma prawo 28.10.04, 13:54
        > Jestem przeciwnikiem wtracania sie PANSTWA w takie sprawy, bo mysle wolnosciowo.

Idąc tym tokiem rozumowania może również BEZKARNIE "chrzcić" browca i podawać przeterminowane
        produkty spożywcze, bo to w końcu jego lokal.
      • Gość: wkurzony Re: a ja tam uwazam ze wlasciciel ma prawo IP: 80.51.234.* 28.10.04, 14:11
        Następnym razem jak dmuchniesz mi w twarz dymkiem to zadziałam wolnościowo. Ty
        mnie częstujesz trucizną (jest udowodnione że dym papierosowy to trucizna) to
        ja ciebie poczęstuję kozikiem. Chcesz się zabić to ci pomogę. Nie będziesz się
        męczył tyle lat.
    • Gość: Lotr Re: Student wygrał z zadymionym pubem IP: *.akademiki.uni.torun.pl 27.10.04, 21:18
      no i bardzo dobrze. idzie sie do jakiegos lokalu, a tam dym taki, jakby sarin
      rozpylili, albo co tam innego. o smrodzie to juz nawet nie wspomne (chociaz juz
      wspomnialem;). gdyby byly wyznaczone miejsca dla niepalacych (a moze nawet
      lokale, gdzie sie nie pali papierochow), to bym na pewno czesciej je odwiedzal.
      w koncu skoro nie pale, to znaczy tez, ze nie mam najmniejszej ochoty wciagac
      cudzy dym...
      • Gość: monika Re: Student wygrał z zadymionym pubem IP: *.b-ras1.prp.dublin.eircom.net 27.10.04, 21:24
        • Gość: Miguel_guerrero A co z sytuacja odwrotna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.04, 21:39
          Czy w barze dla niepalacych musi byc mejsce dla palacych?
          Zapewne nie i to mi sie nie podoba. W koncu jak rownosc to rownosc.
          Zaraz pdniosa sie glosy, ze niepalacy nikomu nie szkodza, ale gdyby palacy
          mieli oddzielne pomieszczenia to w czym problem.

Osobiscie nie pale, ale denerwuja mnie tacy ludzie, ktorzy chca nazucic innym
          swoja wole. Włascicielka lokalu, bogu ducha winna osoba, musi zaplacic 5 stow
          bo jakis bubek chce sie poczuc waznym. Jak mu sie nie podoba niech tam nie
          chodzi. To wkoncu własciciel powinien decydowac co mozna w jego lokalu.

• Gość: pifto Re: A co z sytuacja odwrotna? IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.04, 21:47
            jaką odwrotną sytuacją ? palenie nie jest czymś naturalnym... to jest nałóg...
            skoro miały by być miejsca dla palaczy to dlaczego nie dla alkoholików,
            narkomanów itd itp palenie to jest nic innego jak SŁABOŚĆ !!

palaczu śmierdzący papierosem-jesteś SŁABY :)
          • Gość: M Re: A co z sytuacja odwrotna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 11:27
            i tu sie mylisz - wlasciciel moze decydowac o tym co sie dzieje w jego lokalu
            ale w granicach wyznaczonych prawem - a aktualnie obowiazujace prawo stanowi,
            ze w kazdym lokalu MUSI byc wyznaczone miejsce dla niepalacych. I dlatego
            wlascicielka dostala grzywne. I dobrze, bo chodzi o zasade, o szacunek dla
            obowiazujacego prawa i niezasmradzajacych innym atmosfery bliznich. pozdrowienia
          • milothatch Re: A co z sytuacja odwrotna? 28.10.04, 14:50
            Problem w tym, że niepalenie nie przeszkadza palącym, natomiast palenie
            niepalącym i owszem. Dlatego sytuacja nie jest idealnie symetryczna. Oddychać
            musi każdy, palić - nie. Każdy ma prawo siedzieć w tym czy innym lokalu i jakoś
            trzeba zapewnić realizowalność tego prawa.
      • Gość: lola no i co IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 21:36
        widzisz, to nie o to chodzi, lokale sa rozne, to ze wlasciciel nie zrobil sali dla niepalacych, bo wiekszosc
        klientow pali,to jego sprawa, dba o wlasne zyski, a skoro komus to nie pasuje to wychodzi i juz... a tak
        czy siak to studencik nie dostosowal sobie tego lokalu do wlasnych wymogow bo raczej nie beda go
        tam mile witac.. wiec, sam nie ma korzysci, a innym tylko zaszkodzil...taka polskosc wlasnie...
        • Gość: itias Re: no i co IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 22:33
          To nie jest tak, jak przedstawiasz Lolu. Prawo właśnie stanowi o tym, że taki
          lokal stanowi miejsce publiczne i dlatego powinne być w nim wydzielone miejsca
          dla palących. Zatem zgodnie z prawem skarżący miał słuszność. Podnosiły się tu
          głosy typu "jak Ci się nie podoba to...". Czyli co? Uważacie, że powinno być
          tak, że wszędzie palić wolno i nieważne, czy to komuś przeszkadza, czy nie? Że
          to nieważne, że po powrocie z lokalu (wcale nie pubu, tylko restauracji) w
          zasadzie dodatkiem do bólu głowy jest konieczność wyprania wszystkich ciuchów
          bo tak śmierdzą dymem? To może posuniemy się dalej i uznajmy że wszędzie można
          ćpać? A może jeszcze dawać po mordzie, komu się chce? W końcu mamy wolność i
          każdy może robić, co mu się podoba.
        • Gość: guappa Re: no i co IP: *.ols.vectranet.pl 28.10.04, 10:26
          Innym tylko zaszkodził? 5 stów dla właścicieli lokalu to pryszcz. A będzie tam w końcu sala dla niepalących. Może właśnie nie zaszkodził, ale pomógł tym, którzy nie palą? Nie pomyslałaś? Tym bardziej że z jego wypowiedzi wynika, że jest tam miejsce na zrobienie sali wyłącznie dla niepalących.
    • Gość: pgse potroić palaczom składkę zdrowotną IP: *.sebastiana.ceti.pl 27.10.04, 21:35
    • 0golone_jajka Re: Student wygrał z zadymionym pubem gggggggggggg 27.10.04, 21:44
      Gość chyba chce w gębę dostać. Ja go popieram i rozumiem, ale bałbym się chodzić teraz do tego pubu.
    • Gość: niezadymiona Brawo!Walczmy o swoje prawo do czystego powietrza IP: 62.233.193.* 27.10.04, 21:47
      W polskich pubach można powiesić przysłowiową siekierę w powietrzu tak bardzo
      jest gęste od dymu.Po wyjściu stamtąd ubrania nadają się jedynie do prania bo
      cuchną niemiłosiernie.Ale dym tytoniowy nie tylko potwornie śmierdzi,podrażnia
      również spojówki no i wdychany zalepia smołą pęcherzyki płucne
      niepalących.Jakbym chciała wdychać dym to bym sama paliła.
      Najgorszy jest jednak ten potworny smród!!!
      Palą chyba tylko sadomasochiści,albo totalni idioci,no bo jak można z własnej
      woli tak okropnie śmierdzieć...
      • enrella Re: Brawo!Walczmy o swoje prawo do czystego powie 27.10.04, 21:53
        zgadzam sie i z wyrokiem i z tym ze ktos wreszcie poszedl z tym do wlasciwego miejsca, sama czesto przebywam w pabach, i mimo ze nie pale chcac byz w ulubionym barze z grupka znajomych musze wdychac ten dym, ja rzucilam palenie i wybralam ze nie chce go wiecej wdychac, pelno tu butnych palaczy, ale tak naprawde nie zdajecie sobie sprawy jak taki dym przeszkadza...a zreszta co to za kara 500 zl, jak wlascicielka ma nawet na dzien przecietny utarg to tyle wyciaga, wiec jej nie ma co zalowac, tylko co najwyzej kolejnych niepalacych, bo co po wyroku, jak nikt tego i tak nie bedzie przestrzegal
      • Gość: pifto Re: Brawo!Walczmy o swoje prawo do czystego powie IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.04, 21:54
        masz rację ! smród jest niesamowity a ubranie nawet po kilku minutach w dymie
        nie nadaje się do niczego, a czasami wizyta w lokalu nie jest ostatnią żeczą
        jaką się robi wieczorem... i jak tu gdzieś potem sie pokazać śmierdząc przez
        jakiś ignorantów ?
        • Gość: Aga Re: Brawo!Walczmy o swoje prawo do czystego powie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 11:28
          ...rzeczą....
      • Gość: góral Re: Brawo!Walczmy o swoje prawo do czystego powie IP: *.ny325.east.verizon.net 27.10.04, 22:32
        Nie idioci tylko medrcy. Wiadomo wszak, ze "kto pije i pali nie ma robali". I
        basta i "koniec i bomba, kto czytał, ten trąba" - niepalaca. Zegnam bo muszę
        zajarać.
      • Gość: kuba wedzone dłużej trzyma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 07:26
        no właśnie.
    • Gość: chris komunistyczna gospodarka Polski upadlaby IP: *.com 27.10.04, 21:47
      bez wplywow z akcyzy za papierosy i alkohol.
    • Gość: marioosh czy wy droga redakcjo piszecie IP: *.szuwarowa.krakow.pl / 62.233.211.* 27.10.04, 22:12
      artykuły po "napaleniu sie" np. trawką?

co wy tam, panie, za inwalidów językowych zatrudniacie?

"19-latek oskarżył pub, nie było miejsc w nim dla osób niepalących. Wygrał!"

• Gość: góral Re: Student wygrał z zadymionym pubem IP: *.ny325.east.verizon.net 27.10.04, 22:23
      Jesli studentowi przeszkadzal dym, to mogl pojsc np. do baru mlecznego, ot co.
      • Gość: plooc Re: Student wygrał z zadymionym pubem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.10.04, 22:34
        ... and cancer for all
      • Gość: n (e) pal Re: Student wygrał z zad(do gOry){ym}ionym pubem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 10:05
        No taak ale jeSli niepaloncy ma muuLy ? To wtedy Co poczonC ?
    • Gość: michal Re: Student wygrał z zadymionym pubem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.10.04, 22:38
      Strach pomyslec jaki pieniacz i upierdliwa menda wyrosnie z tego malolata. I
      jeszcze zadowolony wielce z siebie pozuje do zdjecia, glupi gnojek.
      • Gość: goscUSA Re: Student wygrał z zadymionym pubem IP: *.hrl.com 27.10.04, 22:46
        michal i inni, wiekszosc z was ludzie;

1/ namawiaja do nieprzestrzegania prawa
        2/ uwazja wolnosc z punktu widzenia wlasciciela knajpy , a nie obywatela
        3/ chlopak , jak prawo wskazuje chcial stworzy jedna sale dla niepalacych , nie caly lokal, to jest dzialanie zgodnie ze wspolzyciem spolecznym.
        wniosek : jezeli tak wielu z was tak widzi blacha sprawe , to jak mozna oczekiwac od Polakow czegos wiecej
        • Gość: g Re: Student wygrał z zadymionym pubem IP: *.ny325.east.verizon.net 27.10.04, 22:49
        • Gość: gral do gościa z USA IP: *.ny325.east.verizon.net 27.10.04, 22:59
          Panie gość z USA,
          tam u Was, juz "obywatelom" sieczkę w głowach zrobili, a jesli nie zrobili , to
          sami sobie wielkie hamburgery zamiast mózgów zafundowaliście więc nie insynuuj
          Pan nic na temat oczekiwań wobec Polaków, my wciąż jeszcze mózgi mamy.
        • frodo6 Re: Student wygrał z zadymionym pubem 28.10.04, 10:00
          Amerykanie to naród kretynów, przestrzegających prawa... swojego. Nawet 11
          września 2001 nic wam nie uzmysłowił? Komunistyczne (owszem, są na to dowody)
          zapędy ameryki stają się już nie do wytrzymania. Największe mocarstwo, tja, a
          partyzanci w Iraku łoją wam dupę na każdym kroku! Więc proszę się nie wp**** do
          naszego podwóka! I w ogle do żadnego innego!
      • Gość: michal do gosciazUSA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.10.04, 23:00
        Prawo jest glupie. Nie ma sensu nakazywanie prywatnemu przedsiebiorcy jakie
        sale powinny byc w jego knajpie. Jezeli ludziom sie nie spodoba dym, to moga
        wybrac inne knajpy. Tak powinno byc. Gdyby malolat byl normalny, to poszedlby
        do innej knajpy, a ze jest upierdliwym gnojkiem, to poszedl do sadu.
        • Gość: Sławek Re: do gosciazUSA IP: *.toya.net.pl 28.10.04, 04:31
          Pokaż mi mądralo pub studencki, w którym są miejsca dla niepalących. Jak się nie chce w polskim lokalu wdychać dymu, to student ma do wyboru:

- bibliotekę,
          - restaurację,
          - szpital.

Co to za wybór?
          • Gość: michal Re: do gosciazUSA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.10.04, 12:15
            Sa knajpy z salami dla niepalacych, a ze studenci wola palic w pubach to juz
            inna sprawa. Moze chloptas dobrac sobie grono niepalacych kolegow i zalozyc z
            nimi wspolnie knajpe wylacznie dla niepalacych, choc watpie, czy zdobedzie ona
            duza popularnosc. Nie powinno byc tak, ze fanaberie jakiejs niewielkiej grupy
            (w tym przypadku - niepalacych studentow bedacych jednoczesnie amatorami pubow)
            sa podstawa ladu prawnego w panstwie. Niedlugo moze dojsc do sytuacji, ze
            osobnych zal zazada jakas ciota, bo mierzi ja towarzystwo normalnych ludzi,
            albo emeryt, ktoremu przeszkadza glosna muzyka.

Z artykulu wynika ponadto, ze rodzice mieszkajacy z chloptasiem pala - dzieki
            Bogu nie ma jeszcze prawa, w mysl ktorego moglby ich eksmitowac.
    • Gość: Jacenty 20 lat paliłem tytoń... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.04, 23:00
      Palenie szkodzi nza libido i td., "siostro co jeszze - trawa ?, a rośnie pod oknem", na to jeszcze my polacy musimy zez twenty lat poczekać (sorry, mamy lekkie zapóźnienie)
    • Gość: IGI [...] IP: *.astermedia.pl 27.10.04, 23:34
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: xegar Popieram! IP: *.wroclaw.mm.pl 27.10.04, 23:39
      Brawo! Osobiscie od kilku tygodni bojkotuje lokale, w ktorych sie pali. Mam juz dosc smierdzacych ubran. Niestety, w praktyce oznacza to, ze w ogole przestalem chodzic do lokali, bo wszedzie zadymione.
      Gdy bede sie musial z kims przejsc, nie wiem co zrobie.

Xe.
    • Gość: AIRWALK STUDENT=KRETYN IP: 62.167.221.* 27.10.04, 23:45
      JAK MU NIE PASUJE TO NIECH NIE WCHODZI DO LOKALU...A TO Z TYM PRAWEM TO POWIEDZ
      TO "PIERWSZEMU" TY BALWANIE...MOZE PREZYDENTA TYZ OSKARZYSZ??? KRETYN JEDEN
      • Gość: Slider Re: STUDENT=KRETYN IP: *.stodola.pw.edu.pl 28.10.04, 00:14
        To raczej ciebie nalezy okreslic mianem kretyna.
        Osoba, która w mysl prawa chce napic sie piwka z przyjaciółmi w nie zadymionym
        miejscu ma do tego prawo zarówno moralne jak i administracyjne.

Prawo jest po to aby je przestrzegać. Jezeli jest złe to należy je zmienić.
        Ja bym ograniczył strefy dla palących do absolutnego minimum.

pozdrawienia dla wszystkich niepalących studentów :)
    • Gość: tramyard Zapraszamy do Irlandii IP: *.bas503.dsl.esat.net 27.10.04, 23:49
      Tu nie wolno palic w pubach, zakladach pracy i we wszystkich miejscach
      publicznych. I to jest to wlasnie. NO SMOKING ! Pozdrowienie z Zielonej Wyspy!
      • Gość: student Re: Zapraszamy do Irlandii IP: *.dickensa.waw.pl / *.crowley.pl 28.10.04, 17:51
        eh... to jeden z powodow dla ktorych mam coraz mniejsza ochote sie wybrac do
        Irlandii. siedziec, saczyc piwo i moc zapalic nawet? glupota... nie mogli po
        prostu zrobic pubow dla palaczy?
    • Gość: Lukasss TO REKLAMA PUBu TAK to sie dzis reklamuje IP: *.stargard.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 23:59
      Tak to dzis sie reklamuje paby , cytuje "lubie ten pub bo sa du ze sale itd..."
      Moze dziwny sposob reklamy ale zawsze jakis ,przeciez nazwy nikt niemusial
      wymieniac wtym artykule a jednak to zrobiono
    • create aż niewierzę 28.10.04, 00:18
      prawowity obywatel.
      • Gość: Ech Re: aż niewierzę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.10.04, 00:32
        To smutne, ze nie ma prawie pubów, gdzie mozna sobie pójsć pogadać ze znajomymi, bo wszędzie dym, od którego cuchną potem ubrania, boli głowa i z pewnością cierpią płuca. Najgorsze jest to,że niepalacy wcale nie mają wyboru. We Wrocławiu jest chyba tylko jeden lokal dla niepalacych (o nim tylko słyszałem), a jak się chce iść na jakiś koncert ,to nie ma wyjścia- trzeba wdychać ten syf :-(
        • Gość: angel Re: aż niewierzę IP: *.sympatico.ca 28.10.04, 00:56
          Gość portalu: Ech napisał(a):

> To smutne, ze nie ma prawie pubów, gdzie mozna sobie pójsć pogadać ze
          znajomymi
          > , bo wszędzie dym, od którego cuchną potem ubrania, boli głowa i z pewnością
          ci
          > erpią płuca. Najgorsze jest to,że niepalacy wcale nie mają wyboru. We
          Wrocławiu
          > jest chyba tylko jeden lokal dla niepalacych (o nim tylko słyszałem), a jak si
          > ę chce iść na jakiś koncert ,to nie ma wyjścia- trzeba wdychać ten syf :-(

Alez jest wyjscie i to bardzo proste. Wlasnie student pokazal wam droge. Trzeba
          jeszcze bezwzglednie domagac sie od swoich przedstawicieli w Sejmie
          zdecydowanej postawy i zajecia sie ta sprawa. Nie moga przeciez smierdziele
          terroryzowac normalnych ludzi. Chce im sie palic, to won na zewnatrz na swieze
          powietrze i to z dala od innych. Jak glupi, to niech sam ponosi konsekwencje
          wlasnej ulomnosci.
          • Gość: gosc USA Re: aż niewierzę IP: *.hrl.com 28.10.04, 02:00
            naprawde az trudno uwierzyc, ze sa tacy zaprzancy na tym forum,gral, jak nie maz argumentow to nie dyskutuj tutaj, wlasnie tu w Ameryce normalny obywatel i
            urzad przestrzega prawa,dlatego jest to panstwo tak dobrze zorganizowane i praworzadne, to obywatel ma prawo sie domagac i wszyscy musz przestrzegac
            prawo, sa ludzie nie palacy ktorzy nie moga byc elminowani z zycia poniewaz inni pala,nie mowiac juz o tym do czego prowadzi palenie, ja nie jestem przeciw
            palaczom, chociaz sam nie pale, palilem 20 lat, wiec znam problem, po co sie upierac jezeli ludzie nie macie racji , dla samej zasady, ze mial tylko 19 lat , ze walcyl o
            swoje prawa, zie nikt z was tego nie zrobil, ze mial dosc odwagi cywilnej, wlasnie takich ludzi Polsak potrzebuje , jezeli chcecie zyc w normalny ipraworzadnym
            kraju, tacy jak ten 19 latek i jemu podobni powinni naprawiac te Polske, bo on odznaczyl sie ODWAGA i powiedzial nie.
            • Gość: gral gral do goscia z USA IP: *.ny325.east.verizon.net 28.10.04, 16:53
              Polsak to moze potrzebuje takich 'praworzadnych', a Polska - przede wszystkim
              potrzebuje uczciwych. Czy uczciwoscia bylo pojcie w miejsce, o ktorym
              powszechnie wiadomo, ze sie w nim pali, a pozniej ciaganie gospodarza po sadach.
              Moim zdanie to jest wlasnie z a p r z a n s t w o.
    • Gość: pawel DURNY JAKUB POSZEDL NA DWORZEC KOLEJOWY....... IP: *.client.comcast.net 28.10.04, 03:37
      ....I ZASKARZYL PKP ZE NIE PRZESTRZEGA NORM HALASU,BO MU BYLO ZA GLOSNO GDY
      NADJEZDZALY POCIAGI...OT GLUPI CHLOPCZYK...A STUDENT.LADNIE ZACZYNA,NADAJE SIE
      NA DZIELNICOWEGO ALBO NA CZERWONEGO KOMUCHA...OT MLODZIEZ...BIEDNY MIAL
      CZERWONE OCZKA OD DYMU W KLUBIE!!!BLLLAAHHAAAHHHAAAA!!!!
      • Gość: Pele Re: smrod IP: *.uwn.unsw.EDU.AU 28.10.04, 04:37
        Drodzy rozmowcy, przestancie sie opluwac wzajemnie. Faktem jest, iz Europa
        cuchnie palonym tytoniem jak diabli. Kto w tym smrodzie przebywa na codzien,
        temu nielatwo poczuc, co to swieze powietrze. W ciagu dwumiesiecznego urlopu na
        waszym kontynencie stwierdzalem, ze Polacy, Niemcy, Austriacy i Szwajcarzy to
        skunksy nie gorzej cuchnacy od Chinczykow czy Wietnamczykow. Co za tyton
        wkladacie do ust? Ulice Europy waniaja jak popielniczki. A wnetrza restauracji
        to wlegarnie raka pluc. Jaka to przyjemnosc jesc wdychajac smrod wiejacy od
        siasiednich stolikow?
    • Gość: MLachowicz Nie podoba Ci się do nie chodź do Lisiej Nory IP: *.wam.bp / *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.04, 07:58
      a nie na jakieś piramidalne głupoty się powołujesz.
      Jeżeli Lisia Nora będzie chciała Ciebie przyciągnąć to wierz mi że w reklamach
      będzie podawać, że nie można u nich palić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka