Dodaj do ulubionych

22-24 kwietnia 2002: PAPIEZ NIC WAZNEGO NIE ROBIL

IP: *.rdu.bellsouth.net 25.04.02, 05:54
Przynajmiej wg opinii ubustwiajacego papieza rydzyka i jego Naszego Dziennika.
Tyle na temat reportazy z zycia Kosciola zamieszczanymi przez "jedyna
chrzescijanska, narodowa publikacje sluzaca informowaniu katolikow polskich.
No coz, papiez tylko zajmowal sie rozwazaniem kar dla ksiezy pedofili. Czyzby
znow media liberalne otumanily pape, jak w przypadku sprawy Paetza? A moze to
rydzyk , jak samotny obronca chrzescijanskiej reduty w Polsce, a w swiecie
razem z Le Penem, chroni owieczki swe przed niepotrzebnym zgorszeniem? A moze
pomaga ksiedzu z Dukli w prowadzeniu spokojnie jego pedofilskiego procederu?
Moze ktoz z wiernych z RM i LPR odpowie na te palace pytania?
Obserwuj wątek
    • Gość: raMa .................................PApieZ RyDZYK IP: *.cm-upc.chello.se 25.04.02, 06:08
      śFięnTY XrstE
      diAbli biorom !
      zoDoma i GoMora
      antYXrst
    • Gość: Ania Re: do ZYX IP: *.upc.chello.be 25.04.02, 09:16
      Jest artykul w ND w dziale "Wiara ojcow" tytul Tylko Jezus Chrystus "wyzwala z
      grzechu" czy cos takiego sroda 24.04.02.Duzo na telmat Amerykanow ani slowa na
      temat tego zjawiska w Polsce.
      • Gość: zyx katofaszysci z RM kochaja wysmiewac sie IP: *.rdu.bellsouth.net 25.04.02, 15:56
        z innych. swoje pedalstwo i zlodziejstwo wola oslaniac cisza. chrzescijanska to
        postawa zaiste. pelna milosci i przebaczenia. ale to jezus przebacza im i za
        nich, wic oni , w nd i rm, moga pluc i wysmiewac sie ze slabosci innych.
        Gość portalu: Ania napisał(a):

> Jest artykul w ND w dziale "Wiara ojcow" tytul Tylko Jezus Chrystus "wyzwala z
        > grzechu" czy cos takiego sroda 24.04.02.Duzo na telmat Amerykanow ani slowa na
        > temat tego zjawiska w Polsce.

• Gość: Z Re: 22-24 kwietnia 2002: PAPIEZ NIC WAZNEGO NIE ROBIL IP: *.246.84.237.Dial1.NewYork1.Level3.net 26.04.02, 08:00
      Jest kolejny artykul na ten temat Nasz Dziennik Piatek 26 kwietnia nr 98 dzial
      Wiara Ojcow,"Objaw kryzysu spoleczenstwa"
      • Gość: Ania Re:Objaw kryzysu spoleczenstwa IP: *.upc.chello.be 26.04.02, 08:45
        Gość portalu: Z napisał(a):

> Jest kolejny artykul na ten temat Nasz Dziennik Piatek 26 kwietnia nr 98 dzial
        >
        > Wiara Ojcow,"Objaw kryzysu spoleczenstwa"

Drogi panie Z dzieki za informacje,kto normalny by sie domyslil,ze pedofilia w
        kosciele to kryzys spoleczenstwa.Wiec sobie poczytalam czemu ten kryzys w
        spoleczenstwie a nie w KK.Uderzylo mnie jedno zdanie:"Podkreslic tez nalezy
        fakt,ze prawie wszystkie sprawy tego typudotyczyly osob dorastajacych i dlatego
        nie byly to przypadki prawdziwej pedofilii"Zreczne co?Moze tylko ktos mi poda
        definicje kiedy jest prawdziwa pedofilia a kiedy nieprawdziwa.No i jeszcze jedno
        caly czas jest mowa o kosciele amerykanskim.A co z pedofilia wsrod ksiezy w
        Europie co z pedofilia wsrod ksiezy w Polsce ?
        • Gość: asia Re:Objaw kryzysu spoleczenstwa IP: *.dgt.com.pl / 192.168.5.* 26.04.02, 12:27
          Polski KK wychodzi zapewne z założenia, że jeżeli się o czymś (tu: pedofilii,
          homoseksualiźmie księży) nie mówi, to tego czegoś nie ma prawa być!!!
    • kimmjiki Re: 22-24 kwietnia 2002: PAPIEZ NIC WAZNEGO NIE ROBIL 26.04.02, 11:50
      Normalka - jak papiez przepraszal za grzechy Kosciola, to ND tez nie raczyl o
      tym wspomniec, podobnie jak nie wspomina o ekumenizmie czy dialogu z Judaizmem.
      O zaproszeniu Kwasniewskiego do papamobile tez by nic nie bylo, gdyby nie to,
      ze cala Polska to widziala w TV i nie dalo sie juz tego ukryc...
    • Gość: Woytylla Re: 22-24 kwietnia 2002: PAPIEZ NIC WAZNEGO NIE ROBIL IP: *.its.monash.edu.au / *.arts.monash.edu.au 26.04.02, 12:15
      Jak to, ja nic waznego nie robie?
      Tak wiec zaraz wam to powiem:
      A kto sutanne zalozyl z rana,
      a kto przeciagnal sie po wyspaniu,
      a kto nasral kibel caly,
      a kto napil sie gorzlaly?
      A kto zmowil dzis paciorek,
      kto sie zsusial w maly worek?
      Kto sie zdrzemnal na dzien caly,
      komu nie stanela pala?
      Ja charuje dzionek caly,
      by katole sie ruchaly?
      Wstyd rodacy moi mili!
      Pewnie wszyscy sie upili...
      Wasz Sw. Tatulo... :(
    • Gość: Z Re: 22-24 kwietnia 2002: PAPIEZ NIC WAZNEGO NIE ROBIL IP: *.244.103.78.Dial1.NewYork1.Level3.net 27.04.02, 08:16
      Najpierw jesli chodzi o ten post z Australi to obys sobie czlowieku tego co tu
      dzisiej napisales nie przypomial na stare lata.Zycze ci zebys byl sprawny i
      dokonal duzo wiecej jak
      Papiez.
      Teraz ja jak tu wypowiem sie o takim komunikacie Vatykanu to oczywiscie nie
      znaczy ze za nich czy w ich(Vatykanu) imieniu odowiadam.To sa tylko moje
      domysly a tak moze byc ale wcale nie musi.Jesli chodzi o kryzys spoleczenstwa
      to tu jest wyraznie napisane, ze ten kryzys dotyka nie tylko kosciol ale i
      spoleczenstwo,czyli kosciol tez i spoleczenstwo tez.Chodzi pewnie o to ze poza
      kosciolem takie przypadki tez maja miejsce i to jest nie dobre.Nie jest tak ze
      spoleczenstwo ponosi wine za to co sie dzieje w kosciele(tak pytala Ania).Wine
      tu ponosi i spoleczenstwo i kosciol MY wszyscy(bo jak nie my to kto?) jestesmy
      winni ze dopuscilismy Swiat do tego wszystkiego napewno dobrego ale i duzo jak
      nie wiecej zlego.Dlatego musimy wszyscy wiecej popracowac nad Swiatem,a zaczac
      to powinnismy od zmiany samych siebie anie od innych i to od malych rzeczy.(Ja
      np rzucilem palenie ale to tylko dlatego ze Rydzyk mnie przekonal) To co sie
      dzialo w kosciele jest surowo potepione.Natomiast definicji pedofili nie znam
      nie przypominam sobie,moze tu chodzilo o to ze dotyczy (pedofilia) zupelnie
      malych dzieci.Nie sadze zeby to byl jakis wybieg,kosciol tu juz nie ma co
      wybiegow robic no bo niby jak gdzie i ktoredy?.Zlo zostalo nazwane zlem po
      imieniu i skarcone potepione,za ofiary sie modlono ,sa wskazania na
      przyszlosc,do bledu sie przyznano (ukrywania),jest mowa o grzechu smutku
      wstydzie.Jesli chodzi o to dlaczego mowa o kosciele amerykanskim bo to bylo
      spotkanie z amerykanskimi Kardynalami.Ta odpowiedz czy odzew mial wlasnie
      trafic do amerykanskiego spoleczenstwa a nie jakiego kolwiek innego.W
      mentalnosci Amerykanow takie cos byloby nie zrozumiale zeby mieszac innych.Na
      tyle to juz sobie chyba Ameryka zasluguje zeby poswiecic Jej osobny komunikat
      (ja zgadzam sie z tym).Oczywiscie ze calego kosciola nie mozemy potepiac i tu
      juz od siebie dodam ,ze idac do kosciola idziemy do Boga a nie do ludzi a ci
      wiadomo lepsi i gorsi,nie wolno nam o tym zapominac.
      • Gość: Kagan Re: 22-24 kwietnia 2002: PAPIEZ NIC WAZNEGO NIE ROBIL IP: *.its.monash.edu.au / *.arts.monash.edu.au 27.04.02, 09:05

> Najpierw jesli chodzi o ten post z Australi to obys sobie czlowieku tego co tu
        > dzisiej napisales nie przypomial na stare lata.Zycze ci zebys byl sprawny i
        > dokonal duzo wiecej jak Papiez.
        K: jak ja bede stary, schorowany i zniedoleznialy, to nie bede sie trzymac
        kurczowo stolka, jak to robi wojtyla... Widac, ze ten nedzny wikary z Wadowic to
        jest mniej niz zero w porownaniu do De Gaulle'a, Churchill'a, albo chocby
        i Johnson'a. Prawdziwy maz stanu potrafi bowiem odejsc w odpowiednim momencie,
        zas parszywe pacholi zydowskie typu wojtyly tego NIE potrafia... :(

> Teraz ja jak tu wypowiem sie o takim komunikacie Vatykanu to oczywiscie nie
        > znaczy ze za nich czy w ich(Vatykanu) imieniu odowiadam.To sa tylko moje
        > domysly a tak moze byc ale wcale nie musi.Jesli chodzi o kryzys spoleczenstwa
        > to tu jest wyraznie napisane, ze ten kryzys dotyka nie tylko kosciol ale i
        > spoleczenstwo,czyli kosciol tez i spoleczenstwo tez.Chodzi pewnie o to ze poza
        > kosciolem takie przypadki tez maja miejsce i to jest nie dobre.Nie jest tak ze
        > spoleczenstwo ponosi wine za to co sie dzieje w kosciele(tak pytala Ania).Wine
        > tu ponosi i spoleczenstwo i kosciol MY wszyscy(bo jak nie my to kto?) jestesmy
        > winni ze dopuscilismy Swiat do tego wszystkiego napewno dobrego ale i duzo jak
        > nie wiecej zlego.Dlatego musimy wszyscy wiecej popracowac nad Swiatem,a zaczac
        > to powinnismy od zmiany samych siebie anie od innych i to od malych rzeczy.(Ja
        > np rzucilem palenie ale to tylko dlatego ze Rydzyk mnie przekonal) To co sie
        > dzialo w kosciele jest surowo potepione.Natomiast definicji pedofili nie znam
        > nie przypominam sobie,moze tu chodzilo o to ze dotyczy (pedofilia) zupelnie
        > malych dzieci.Nie sadze zeby to byl jakis wybieg,kosciol tu juz nie ma co
        > wybiegow robic no bo niby jak gdzie i ktoredy?.Zlo zostalo nazwane zlem po
        > imieniu i skarcone potepione,za ofiary sie modlono ,sa wskazania na
        > przyszlosc,do bledu sie przyznano (ukrywania),jest mowa o grzechu smutku
        > wstydzie.
        K: Bardzo to po katolicku: pojsc do spowiedzi, dostac rozgrzeszenie i znow krasc,
        mordowac i gwalcic... :( A gdzie kary wiezienia dla pedofilstwa w sutannach i tych,
        co to pedoflistwo tolerowali, z wojtyla na czele?

> Jesli chodzi o to dlaczego mowa o kosciele amerykanskim bo to bylo
        > spotkanie z amerykanskimi Kardynalami.Ta odpowiedz czy odzew mial wlasnie
        > trafic do amerykanskiego spoleczenstwa a nie jakiego kolwiek innego.W
        > mentalnosci Amerykanow takie cos byloby nie zrozumiale zeby mieszac innych.Na
        > tyle to juz sobie chyba Ameryka zasluguje zeby poswiecic Jej osobny komunikat
        > (ja zgadzam sie z tym).Oczywiscie ze calego kosciola nie mozemy potepiac i tu
        > juz od siebie dodam ,ze idac do kosciola idziemy do Boga a nie do ludzi a ci
        > wiadomo lepsi i gorsi,nie wolno nam o tym zapominac.
        K: Bog jest wszedzie! Aby sie z nim spotkac wystarczy pomedytowac; bo w kosciele bynajmniej
        go NIE ma wiecej. W kosciele jest zas na 100% wiecej Diabla niz gdziekolwiek indziej... :(
        Kagan
        • Gość: Z Re: 22-24 kwietnia 2002: PAPIEZ NIC WAZNEGO NIE ROBIL IP: *.244.103.78.Dial1.NewYork1.Level3.net 27.04.02, 09:33
          Prezydenci i mezowie stanu rzadza z woli ludzi krolestwami ziemskimi,a Papiez
          nie robi kariery politycznej jest z woli Boga.Bog tez tylko Go moze odwolac i
          wszelkie ziemskie czy ludzkie zachcianki czy widzi mi sie chocby nie wiem jak
          zapiekle i tak nic nie dadza.A dobry Pan Bog nigdy nie daje nam zadan ponad
          sily,nawet jesli by sam zrezygnowal to i tak to bedzie wola Boza a nie Jego .O
          karach wiezienia to decyduje sad ,sa sprawy w sadach.Piszesz ze Bog jest
          wszedzie to mnie ucieszylo bo juz myslalem ze jestes niewierzacy do Niedzieli.
          • Gość: Ania Re: 22-24 kwietnia 2002: PAPIEZ NIC WAZNEGO NIE ROBIL IP: *.upc.chello.be 27.04.02, 09:47

> Prezydenci i mezowie stanu rzadza z woli ludzi krolestwami ziemskimi,a Papiez
            > nie robi kariery politycznej jest z woli Boga.Bog tez tylko Go moze odwolac i
            > wszelkie ziemskie czy ludzkie zachcianki czy widzi mi sie chocby nie wiem jak
            > zapiekle i tak nic nie dadza.A dobry Pan Bog nigdy nie daje nam zadan ponad
            > sily,nawet jesli by sam zrezygnowal to i tak to bedzie wola Boza a nie Jego .O
            > karach wiezienia to decyduje sad ,sa sprawy w sadach.Piszesz ze Bog jest
            > wszedzie to mnie ucieszylo bo juz myslalem ze jestes niewierzacy do Niedzieli.

Papiez to nie jest z woli Boga tylko z woli ludzi bo to ludzie go wybieraja.
          • Gość: Kagan Re: 22-24 kwietnia 2002: PAPIEZ NIC WAZNEGO NIE ROBIL IP: *.its.monash.edu.au / *.arts.monash.edu.au 27.04.02, 10:10
            Prezydenci i mezowie stanu rzadza z woli ludzi krolestwami ziemskimi,a Papiez
            nie robi kariery politycznej jest z woli Boga.
            K: Ktorego Boga? Boga-Jehowy, Boga-Jeszu, Boga-Troycy Sw., czy tez innego
            (Allacha, Achury-Mazdy, ANU)? A moze z woli "dziewicy" Maryi (wl. Miriam), ktorej
            to,kult Wojtyla uprawia wbrew Dekalogowi?

Bog tez tylko Go moze odwolac i wszelkie ziemskie czy ludzkie zachcianki czy widzi mi sie chocby nie
            wiem jak zapiekle i tak nic nie dadza.
            K: Przeciez go wlasnie odwolal, odbierajac mu rozum, mowe i wladze nad cialem!
            Tylko ci, co nie chca slyszec i widziec tego nie potrafia zauwazyc!

A dobry Pan Bog nigdy nie daje nam zadan ponad sily,nawet jesli by sam zrezygnowal to i tak to bedzie
            wola Boza a nie Jego.
            K: Wiekszosc zadan jest poinad nasze sily! Nie radzimy sobie z przestepczoscia, bezrobociem,
            powszechna naedza (nawet w bogatych krajach, jak np USA), z agresja Izraela na Palestyne,
            terroryzmem itp. itd.

O karach wiezienia to decyduje sad ,sa sprawy w sadach.Piszesz ze Bog jest
            wszedzie to mnie ucieszylo bo juz myslalem ze jestes niewierzacy do Niedzieli.
            K: Ale ja wierze w Boga Prawdziwego, a nie w uzurpatoropw typu Jeszu... :)
      • Gość: Ania Re: 22-24 kwietnia 2002: PAPIEZ NIC WAZNEGO NIE ROBIL IP: *.upc.chello.be 27.04.02, 09:52
        Panie Z kreci pan tak jak Rydzyk ,co to znaczy pedofilia dotyczy calkiem malych
        dzieci?Dziewczynka 12 letnia ,ktora wchodzi w okres dojrzewania to wg pana nie
        dziecko?Pisze pan to samo co Rydzyk wiec niech pan sobie daruje.Jak bede
        chciala wiedziec co ma Rydzyk to sobie poczytam ND .Nie musi pan sie fatygowac .
        • Gość: Kagan Re: 22-24 kwietnia 2002: PAPIEZ NIC WAZNEGO NIE ROBIL IP: *.latrobe.edu.au / *.lib.latrobe.edu.au 28.04.02, 08:02
          Gość portalu: Ania napisał(a):

> Panie Z kreci pan tak jak Rydzyk ,co to znaczy pedofilia dotyczy calkiem malych
          >
          > dzieci?Dziewczynka 12 letnia ,ktora wchodzi w okres dojrzewania to wg pana nie
          > dziecko?Pisze pan to samo co Rydzyk wiec niech pan sobie daruje.Jak bede
          > chciala wiedziec co ma Rydzyk to sobie poczytam ND .Nie musi pan sie fatygowac
          > .

Podobnie kreca biskupi amerykanscy po powrocie z Watykanu.
          Poniewaz zaden z nich nie zrozumial tego, co sie wydawalo Wojtyle,
          ze mowi po angielsku, wiec jedni biskupi twierdza ze ma byc zerowa tolerancja,
          inni ze dopiero za trzecim razem ksiadz-pedofil ma byc karany, jeszcze inni
          uwazaja, ze tylko nowe "dupcenie" ma byc "be", te sprzed laty sa wciaz 'cacy" :(

• Gość: Ania Re:Do Z IP: *.upc.chello.be 27.04.02, 14:27
        Specjalnie dla pana wyszukalam definicje pedofilii WIEM.ONET.PL
        Pedofilia,poped plciowy do dzieci psychoseksualna sklonnosc do dzieci i
        mlodziezy plci oboga
    • Gość: Z Re: 22-24 kwietnia 2002: PAPIEZ NIC WAZNEGO NIE ROBIL IP: *.246.65.79.Dial1.NewYork1.Level3.net 28.04.02, 08:06
      Witam i tak Papieza wybiera konklawe kardynalowie czyli ludzie bezposrednio i
      to jest do przyjecia dla nie wierzacych.Ale my wierzymy ze takie zgromadzenie
      po modlitwach jest natchnione Duchem Swietym ktory pomaga dokonac najlepszego
      wyboru.To nie jest posiedzenie klubu partyjnego czy nawet parlamentu a ci
      wiadomo poprzestaja na wierze w wlasny umysl.I tu sie przypomina ta nowa
      ideologia gdzie czlowiek jego umysl ma byc centrum i szczytem wszystkiego a nie
      Bog.Chociaz nie taka nowa juz w ksiedze prawa Pan Bog nakazywal 8-17 :Obys nie
      powiedzial w sercu<<to moja sila i moc moich rak zdobyly mi to
      bogactwo>>Pamientaj o twoim Bogu Jachwe,bo On udzielil ci sily do zdobycia
      bogactwa aby wypelnic przymieze jakie poprzysiag twoim przodkom .Lecz jesli
      zapomnisz o twoim Bogu Jachwe i pojdziesz za Bogami obcymi(chodzilo tu o
      roznych molochow balow i innycch demonow) aby im sluzyc i oddawac poklon
      oznajmiam ci dzisiej ze zginiesz na pewno.Jak narody ktore Jachwe wygubil
      sprzed Twego oblicza(te ktore mieszkaly w dzisiejszym Izraelu przed Zydami i
      czcili tych ww demonow).....itd.I dalej juz jako ciekawostke w 9 "Zwyciestwo
      darem Jachwe"9-4 9-5 skroty Nie dzieki twej cnocie dostajesz te ziemie w
      posiadanie ale SKUTKIEM NIEPRAWOSCI NIEGODZIWOSCI TYCH LUDOW !!! ktore byly
      przed toba.Tyle Biblia warto o tym pamietac ze jak bedziemy zle pstepowac to
      wiadomo . Jesli chodzi o zakaz oddawania poklonu
      posagom to moim zdaniem dotyczy on zakazu w dekalogu(orginalny z ksiegi prawa)
      Samego Boga Ojca.Z posagami obrazami rzezbami itp samego Boga ja sie w
      kosciele przynajmniej nie spotkalem.Jedyne co symbolizuje Samego Boga Ojca jest
      swiatelko w kosciele to ktore nigdy nie gasnie i to jest zgodne nawet ze Starym
      Testamentem.Ale my katolicy jeszcze wierzymy w Jego(Boga) Syna ktory byl i
      Bogiem I czlowiekiem.Jakby zyl wspolczesnie to prawdopodobnie mial by
      zdjecie,zreszta cos takiego moze i jest calun tyrynski.Podobnie ma sie sprawa z
      Maryja i innymi Swietymi ja przynajmiej nie widze problemu z Ich
      czczeniem.Oczywiscie ze wzgledu na wage tego co tu pisze to zaznaczam z gory ze
      sa to tylko moje domysly hipoteza czy wytlumaczenie ale wcale tak nie musi byc
      i nawet przyznam ze nie znam stanowiska KK w tej sprawie. I dalej
      Bog nie odebral Popiezowi ani mowy ani wladzy nad cialem ani juz na pewno
      rozumu-zwlaszcza to przeciez byloby widoczne.Ze po wypadku nie jest do konca
      fizycznie sprawny,to wcale nie znaczy ze nie moze sprawowac swojego
      poslannictwa.To tylko Jego zawzieci przeiwnicy nie maja juz lepszych
      argumentow,dlatego co po niektorzy z nich probowali Go sami odwolac(zamach)ale
      to sie i tak na nic nie zdalo.Nie jest to oczywiscie jakis dowod i moze nie
      powinienem wspominac ale przypominam sobie teraz jak szybko zostal wezwany do
      Pana Jan Pawel Pierwszy.Wszystko zalezy od Boga a wyroki Jego sa nie zbadane,my
      natomiast pwinnismy tylko modlic sie ,prosic, i starac postepowac wedlug
      przykazan. Z wieloma rzeczami sprawami my (ludzkosc) bysmy sobie mogli
      poradzic tylko ze NIE CHCEMY! i to jest cale
      nieszczescie. Jesli chodzi o wiare w
      Jezusa to Zydzi nigdy nie uwierzyli a wielka szkoda,ale ja mysle ze to jest
      sprawa pomiedzy Nimi jako narodem wybranym a Panem Bogiem.My natomiast sie
      cieszymy ze i dla nas od Boga jest dobra nowina,i to tez w jakis sposob jest
      czy bedzie przedmiotem naszego rozliczenia z Panem. No i wracajac do
      Ani,oczywiscie ze 12 lat to rozum dziecka i duzo starsze tez, osoby dorosle
      musza sobie zdawac z tego sprawe(tymbardziej ksieza).Bardzo mlodzi ludzie sa
      praktycznie ubezwlasnowolnieni bo nawet jesli rozrozniaja wiecej to jednak nie
      maja doswiadczenia zyciowego i nie licza sie z konsekwencjamu.Dlatego sa
      oczywiscie najlatwiejszym lupem dla wszystkich pomylencow zyciowych i zlych
      bezwzglednych ludzi.To ze tam dziewczynki rozwijaja sie szybciej od chlopcow i
      fizycznie i umyslowo to jeszcze oczywiscie ze zadnym tlumaczeniem nie jest.Tak
      czy owak nie ma doswiadczenia i swiadomosci co od zycia sie chce ,jest tylko co
      po najwyzej fiu bzdziu w glowie czyli dalej dziecko.Ale zeby to zrozumiec(i
      drugiego czlowieka-dziecko)to samemu trzeba byc czlowiekiem a nie swinia
      kierujaca sie tylko wlasnymi chcicami.Ile zla i krzywdy mozemy wyrzadzic komus
      i sobie jak nie panujemy nad soba tylko poddajemy sie swoim rzadzom(nie tylko
      sex obzarstwo chciwosc itp).I tu sie klania polityka liberalna "rubta co
      chceta" nie miejcie zadnych hamulcow,przepisow,przykazan a potem placz co sie
      stalo prawda?No a ze to przenika kosciol tez to na pewno zle ale jak pisalem
      idziemy do Boga a nie do ludzi.Wracajac to sa juz takie tematy dla fachowcow
      sexuologow psychologow itp oni tam moga miedzy soba dyskusje prowadzic co jest
      a co nie jest pedofilia.Zreszta kosciol sie tego przeciez calkowicie nie
      wypiera jest mowa o wiekszosci czy miejszosci przypadkow.Nie ma to oczywiscie
      wiekszego znaczenia,czy to bylo na dziecku ,czy dorastajacej, czy osobie
      doroslej bez jej woli,czy naprzyklad umuslowej.Bez wzgledu na to jak tam
      nazwiemy to bedzie w zasadzie to samo zlo,(osba np dorosla tez moze dostac
      urazu).Najwazniejsze jest to ze zlo zostalo nazwane zlem i to jest jasno
      przekazane .Na dzisiej za duzo przeciez nikomu sie nie zechce tego czytac do
      poniedzialku.Jeszcze tylko nie wypowiadam sie tu w imieniu kosciola Rydzyka czy
      kogokolwiek,jest to tylko moja opinia ale nie wyrocznia.
      • Gość: lk Re: 22-24 kwietnia 2002: PAPIEZ NIC WAZNEGO NIE ROBIL IP: *.stella.net.pl 28.04.02, 09:21
        Dzięki ojcze Z za poranne, niedzielne kazanie. Nie jest ono wysokich lotów ,
        ale dobre i to. Następne 5-go maja?
      • Gość: Kagan Re: 22-24 kwietnia 2002: PAPIEZ NIC WAZNEGO NIE ROBIL IP: *.its.monash.edu.au / *.arts.monash.edu.au 30.04.02, 07:10

> Witam i tak Papieza wybiera konklawe kardynalowie czyli ludzie bezposrednio i
        > to jest do przyjecia dla nie wierzacych.Ale my wierzymy ze takie zgromadzenie
        > po modlitwach jest natchnione Duchem Swietym ktory pomaga dokonac najlepszego
        > wyboru.
        K: Jak Wojtyla byl tym "najlepszym wyborem", to ja jestem juz nie tylko
        Duchem Sw., ale cala Troyca Sw. plus Miriam (Ma-Ryja)... :)

.To nie jest posiedzenie klubu partyjnego czy nawet parlamentu a ci
        > wiadomo poprzestaja na wierze w wlasny umysl.I tu sie przypomina ta nowa
        > ideologia gdzie czlowiek jego umysl ma byc centrum i szczytem wszystkiego a nie
        > Bog.Chociaz nie taka nowa juz w ksiedze prawa Pan Bog nakazywal 8-17 :Obys nie
        > powiedzial w sercu<<to moja sila i moc moich rak zdobyly mi to
        > bogactwo>>Pamientaj o twoim Bogu Jachwe,bo On udzielil ci sily do zdobycia
        > bogactwa aby wypelnic przymieze jakie poprzysiag twoim przodkom .Lecz jesli
        > zapomnisz o twoim Bogu Jachwe i pojdziesz za Bogami obcymi(chodzilo tu o
        > roznych molochow balow i innycch demonow)
        K: STOP! Skad wiesz, ze Bog Wszechwiedzacy, nie antycypowal wtedy takich falszywych
        bozkow jak np. Jeszu, Miriam czy Wojtyla?

...aby im sluzyc i oddawac poklon
        > oznajmiam ci dzisiej ze zginiesz na pewno.Jak narody ktore Jachwe wygubil
        > sprzed Twego oblicza(te ktore mieszkaly w dzisiejszym Izraelu przed Zydami i
        > czcili tych ww demonow).....itd.I dalej juz jako ciekawostke w 9 "Zwyciestwo
        > darem Jachwe"9-4 9-5 skroty Nie dzieki twej cnocie dostajesz te ziemie w
        > posiadanie ale SKUTKIEM NIEPRAWOSCI NIEGODZIWOSCI TYCH LUDOW !!! ktore byly
        > przed toba.
        K: Co Bog dal, Bog moze odebrac! Pamietajta o tem zydki!

Tyle Biblia warto o tym pamietac ze jak bedziemy zle pstepowac to
        > wiadomo . Jesli chodzi o zakaz oddawania poklonu
        > posagom to moim zdaniem dotyczy on zakazu w dekalogu(orginalny z ksiegi prawa)
        > Samego Boga Ojca.Z posagami obrazami rzezbami itp samego Boga ja sie w
        > kosciele przynajmniej nie spotkalem.Jedyne co symbolizuje Samego Boga Ojca jest
        > swiatelko w kosciele to ktore nigdy nie gasnie i to jest zgodne nawet ze Starym
        > Testamentem.
        K: Czyzby? A te obrazy przedstawiajace tego starszego pana na chmurce to co?
        Jeszu jest zas w/g chrzescijan tez Bogiem!

Ale my katolicy jeszcze wierzymy w Jego(Boga) Syna ktory byl i
        > Bogiem I czlowiekiem.Jakby zyl wspolczesnie to prawdopodobnie mial by
        > zdjecie,zreszta cos takiego moze i jest calun tyrynski.Podobnie ma sie sprawa z
        > Maryja i innymi Swietymi ja przynajmiej nie widze problemu z Ich
        > czczeniem.
        K: Do czasu, az staniesz przed obliczem Boga na Sadzie Ostatecznym!

Oczywiscie ze wzgledu na wage tego co tu pisze to zaznaczam z gory ze
        > sa to tylko moje domysly hipoteza czy wytlumaczenie ale wcale tak nie musi byc
        > i nawet przyznam ze nie znam stanowiska KK w tej sprawie.
        K: tearz ci wierze, ze jestes na pewno katolikiem! :)

I dalej Bog nie odebral Popiezowi ani mowy ani wladzy nad cialem ani juz na pewno
        > rozumu-zwlaszcza to przeciez byloby widoczne.
        K: I jest widoczne! trzeba tylko widziec to, na co sie patrzy! I slyszec to, czego sie slucha!

Ze po wypadku nie jest do konca
        > fizycznie sprawny,to wcale nie znaczy ze nie moze sprawowac swojego
        > poslannictwa.To tylko Jego zawzieci przeiwnicy nie maja juz lepszych
        > argumentow,dlatego co po niektorzy z nich probowali Go sami odwolac(zamach)ale
        > to sie i tak na nic nie zdalo.Nie jest to oczywiscie jakis dowod i moze nie
        > powinienem wspominac ale przypominam sobie teraz jak szybko zostal wezwany do
        > Pana Jan Pawel Pierwszy.
        K: CIA mu w tym pomoglo...

Wszystko zalezy od Boga a wyroki Jego sa nie zbadane,my
        > natomiast pwinnismy tylko modlic sie ,prosic, i starac postepowac wedlug
        > przykazan.
        K: WSZYSTKICH, a nie tylko tych wybranych przez klechow!

Z wieloma rzeczami sprawami my (ludzkosc) bysmy sobie mogli
        > poradzic tylko ze NIE CHCEMY! i to jest cale
        > nieszczescie. Jesli chodzi o wiare w
        > Jezusa to Zydzi nigdy nie uwierzyli a wielka szkoda,ale ja mysle ze to jest
        > sprawa pomiedzy Nimi jako narodem wybranym a Panem Bogiem.
        K: W ST jest wyraznie powiedziane, ze TYLKO JACHWE JEST BOGIEM!

My natomiast sie cieszymy ze i dla nas od Boga jest dobra nowina,i to tez w jakis sposob jest
        > czy bedzie przedmiotem naszego rozliczenia z Panem. No i wracajac do
        > Ani,oczywiscie ze 12 lat to rozum dziecka i duzo starsze tez, osoby dorosle
        > musza sobie zdawac z tego sprawe(tymbardziej ksieza).Bardzo mlodzi ludzie sa
        > praktycznie ubezwlasnowolnieni bo nawet jesli rozrozniaja wiecej to jednak nie
        > maja doswiadczenia zyciowego i nie licza sie z konsekwencjamu.Dlatego sa
        > oczywiscie najlatwiejszym lupem dla wszystkich pomylencow zyciowych i zlych
        > bezwzglednych ludzi.To ze tam dziewczynki rozwijaja sie szybciej od chlopcow i
        > fizycznie i umyslowo to jeszcze oczywiscie ze zadnym tlumaczeniem nie jest.Tak
        > czy owak nie ma doswiadczenia i swiadomosci co od zycia sie chce ,jest tylko co
        > po najwyzej fiu bzdziu w glowie czyli dalej dziecko.Ale zeby to zrozumiec(i
        > drugiego czlowieka-dziecko)to samemu trzeba byc czlowiekiem a nie swinia
        > kierujaca sie tylko wlasnymi chcicami.Ile zla i krzywdy mozemy wyrzadzic komus
        > i sobie jak nie panujemy nad soba tylko poddajemy sie swoim rzadzom(nie tylko
        > sex obzarstwo chciwosc itp).I tu sie klania polityka liberalna "rubta co
        > chceta" nie miejcie zadnych hamulcow,przepisow,przykazan a potem placz co sie
        > stalo prawda?
        K: Czyzby? To wlasnie kosciol kat. jest najgorszym roznosicielem relatywizmu
        moralnego, bo oferuje latwe i natychmiastowe rozgrzeszenie; wiec katolik
        robi co chce, pozniej leci do spowiedzi, i znow moze grzeszyc... :(

No a ze to przenika kosciol tez to na pewno zle ale jak pisalem
        > idziemy do Boga a nie do ludzi.Wracajac to sa juz takie tematy dla fachowcow
        > sexuologow psychologow itp oni tam moga miedzy soba dyskusje prowadzic co jest
        > a co nie jest pedofilia.
        K: Czyzby? Pedofilia to sex z prawnie nieletnim!

Zreszta kosciol sie tego przeciez calkowicie nie
        > wypiera jest mowa o wiekszosci czy miejszosci przypadkow.Nie ma to oczywiscie
        > wiekszego znaczenia,czy to bylo na dziecku ,czy dorastajacej, czy osobie
        > doroslej bez jej woli,czy naprzyklad umuslowej.Bez wzgledu na to jak tam
        > nazwiemy to bedzie w zasadzie to samo zlo,(osba np dorosla tez moze dostac
        > urazu).Najwazniejsze jest to ze zlo zostalo nazwane zlem i to jest jasno
        > przekazane .
        K: NIE jest! kazdy biskup inaczej to interpretuje... :(

Na dzisiej za duzo przeciez nikomu sie nie zechce tego czytac do
        > poniedzialku.Jeszcze tylko nie wypowiadam sie tu w imieniu kosciola Rydzyka czy
        > kogokolwiek,jest to tylko moja opinia ale nie wyrocznia.
        K: I dobrze!
    • Gość: Z Re: 22-24 kwietnia 2002: PAPIEZ NIC WAZNEGO NIE ROBIL IP: *.246.65.79.Dial1.NewYork1.Level3.net 28.04.02, 08:25
      Nawet jesli nie zrozumieli to i tak dostali teksty z tlumaczeniem.Za szybko
      wydajesz wyroki tylko czas pokaze czy i jakie wnioski kosciol wyciagnol.Do po
      Niedzieli.
    • Gość: Z Re: 22-24 kwietnia 2002: PAPIEZ NIC WAZNEGO NIE ROBIL IP: *.210.210.200.Dial1.NewYork1.Level3.net 30.04.02, 08:22
      Kagan wypchaj sie trocinami tu bardzo chcesz dyskutowac a za chwile bedziesz
      nas obrazal jak te watki sobotnie o Jezu i Papiezu.Tak sie tylko zastanow ze
      niby madry wkszkalcony a w sumie co to o tobie swiadczy ,ale to jest twoja
      metoda i cel.
      • Gość: Kagan Re: 22-24 kwietnia 2002: PAPIEZ NIC WAZNEGO NIE ROBIL IP: *.its.monash.edu.au / *.arts.monash.edu.au 30.04.02, 08:31

> Kagan wypchaj sie trocinami tu bardzo chcesz dyskutowac a za chwile bedziesz
        > nas obrazal jak te watki sobotnie o Jezu i Papiezu.Tak sie tylko zastanow ze
        > niby madry wkszkalcony a w sumie co to o tobie swiadczy ,ale to jest twoja
        > metoda i cel.
        K: Nie "Jezu", a "Jeszu"! Widac, ze masz spore braki w inteligencji i wyksztalceniu... :(

• Gość: Z Re: 22-24 kwietnia 2002: PAPIEZ NIC WAZNEGO NIE ROBIL IP: *.210.210.200.Dial1.NewYork1.Level3.net 30.04.02, 08:48
          Gość portalu: Kagan napisał(a):

> Gość portalu: Z napisał(a):
          >
          > > Kagan wypchaj sie trocinami tu bardzo chcesz dyskutowac a za chwile bedzie
          > sz
          > > nas obrazal jak te watki sobotnie o Jezu i Papiezu.Tak sie tylko zastanow
          > ze
          > > niby madry wkszkalcony a w sumie co to o tobie swiadczy ,ale to jest twoja
          >
          > > metoda i cel.
          > K: Nie "Jezu", a "Jeszu"! Widac, ze masz spore braki w inteligencji i wyksztalc
          > eniu... :(
          Z Zapomiales jeszcze dodac w" dobrym wychowaniu" a kuziwa mac do jutra.

• Gość: Kagan Re: 22-24 kwietnia 2002: PAPIEZ NIC WAZNEGO NIE ROBIL IP: *.its.monash.edu.au / *.arts.monash.edu.au 30.04.02, 08:57

> Gość portalu: Kagan napisał(a):
            >
            > > Gość portalu: Z napisał(a):
            > >
            > > > Kagan wypchaj sie trocinami tu bardzo chcesz dyskutowac a za chwile bedziesz
            > > > nas obrazal jak te watki sobotnie o Jezu i Papiezu.Tak sie tylko zastanow ze
            > > > niby madry wkszkalcony a w sumie co to o tobie swiadczy ,ale to jest twoja
            > > > metoda i cel.
            > > K: Nie "Jezu", a "Jeszu"! Widac, ze masz spore braki w inteligencji i wyksztalceniu... :(
            > Z Zapomiales jeszcze dodac w" dobrym wychowaniu" a kuziwa mac do jutra.

K: Pisze sie teraz QURVA MAC, "inteligencie" katolicki... :(

• Gość: Z Re: 22-24 kwietnia 2002: PAPIEZ NIC WAZNEGO NIE ROBIL IP: *.244.177.78.Dial1.NewYork2.Level3.net 01.05.02, 05:35
      Ja ci powiem jaka jest twoja metoda obryzgac gownem wszystko co atakujesz
      (kosciol).Na dobra sprawe to do komputera powinienes zainstalowac sobie
      rozrzutnik.Zdajesz sobie doskonale sprawe z tego ze wtedy ludzie na poziomie
      (nie pisze teraz o sobie) nie beda chcieli z tym miec nic wspolnego no bo i
      jak?.W ten sposob zostajesz sam na polu bitwy bo nikt normalny nie bedzie sie
      chcial w tym babrac i tu jest osiagniety cel(Pozornie).Ci ludzie na co mogli by
      bronic kosciola to zauwazylem ze na forum tez oczywiscie sa tylko nie wdaja sie
      w takie rozmowy bo nie ma potrzeby.Ty i tobie podobni i tak sami na siebie
      kubel wywalicie,a tamci nie chca sie dac sprowokowac i slusznie bo po
      co?.Przyjmijmy ze tak jest jak piszesz ja nie mam poziomu potrafie i zaklac i
      odgryzac ,zreszta na piedestal sie nie pcham.Swiety nie jestem ani
      wszechwiedzacy ale mam pewne granice ktorych nie przekrocze,a ty nie masz juz
      zadnych granic i dlatego swoimi metodami zanurzasz sie i tak jeszcze nizej jak
      ja.Przypomina mnie sie tu ta bajka o wrozce czy wiedzmie(mam braki wiec nie
      znam fachowej nazwy) co to chciala wzrokiem wszystkich zalatwic,szczelila
      oczami ale ktos szybko podstawil jej lustro i wszystko wrocilo sie do
      nadawczyni.Z konca Swiata przez komputer to latwo jest komus ublizac,a
      przyjedz do Warszawy stan na srodku rynku i wtedy glos swoje mysli
      prorocze.Przyklad zobacz na Lepra nie popieram go bo sie kuma z SLD,ale
      przynajmniej mial odwage w sejmie im wszystkim powiedziec po imieniu,nawet ten
      Michnik jaki jest to czasami cos tam wytnie.Nikt nikomu nie jest wrogiem tak
      dlugo jak sobie sami tych wrogow nie zrobimy.Ale tu nie ma co przeciwnika
      pouczac za bardzo bo ten i tak wie wszystko lepiej wiec baw sie dobrze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka