superspec1 02.02.22, 21:54 na Polski Ład! www.wirtualnemedia.pl/artykul/polski-lad-zmiany-ocena-krytyka-polakow Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yoma Re: Suweren zły 02.02.22, 22:07 Lubię cię. Zamiast siedzieć w wątku obok i dywagować, będzie wojna czy nie i dlaczego, na co i tak nie masz żadnego wpływu, zakładasz wątek o czymś znacznie bliższym :) Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Suweren zły 03.02.22, 09:11 superspec1 napisał(a): > na Polski Ład! > > www.wirtualnemedia.pl/artykul/polski-lad-zmiany-ocena-krytyka-polakow Należy zmienić nazwę z Polski Ład na Polnische Wirtschaft. Odpowiedz Link Zgłoś
superspec1 Re: Suweren zły 03.02.22, 09:49 Eksperyment na podatnikach. www.pb.pl/polski-lad-koscinski-ma-stracic-posade-skarbowka-umywa-rece-1140231 Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Suweren zły 03.02.22, 10:56 Znowu zrobił się aktualny pewien dowcip z czasów wczesnej PRL: Politruk jeździ po wsiach i prowincjonalnych miasteczkach z pogadankami o słuszności wprowadzanych przez partię zmian. Nawija, nawija, aż wstaje jeden gość z widowni i pyta: - A czy ten komunizm wymyślił uczony, czy robotnik? Wykładowca odpowiedział, że robotnik, uważając że publiczność zaakceptuje pomysł kogoś ze swoich. Na co ów gość z widowni: - Tak myślałem, uczony najpierw na sobakach by wypróbował... Wystarczy zastąpić "komunizm" "polskim ładem". Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Suweren zły 03.02.22, 21:37 no-popis napisała: > Należy zmienić nazwę z Polski Ład na Polnische Wirtschaft. > Zbyt ogólne określenie. Bardziej przekonujące i odpowiadające prawdzie jest PiS'i Wirtschaft. Odpowiedz Link Zgłoś
mef1stofeles Re: Suweren zły 04.02.22, 00:24 Tak szczerze to lepiej wychodzę na pisim wirtschaft niż wyszedłbym na podatkowym ordnung zapowiadanym przez lewicę. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Ja też byłem zły 03.02.22, 09:54 superspec1 napisał(a): > na Polski Ład! bo mnie skubnęli na 19 zł/m-c :-( Ale już (na razie) nie jestem, bo obiecali, że zwrócą i błąd poprawią. Liczę, że powinienem "zarobić" od 6 - 9 zł/m-c. Jeśli tak się stanie, to nie będę zły, bo tego się spodziewałem. Oczywiście, żeby mogli liczyć iż rozważę głosowanie na nich, musieliby się dużo bardziej - o kilka zer - postarać... Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Ja też byłem zły 03.02.22, 12:41 Wiesz, że właśnie oznajmiłeś światu, za ile cię można kupić? Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Ja też byłem zły 03.02.22, 21:28 yoma napisała: > Wiesz, że właśnie oznajmiłeś światu, za ile cię można kupić? Dokładnie. Szkoda tylko, że jak dotąd żadnych ofert nie odnotowałem. Widać są "tańsi"... Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Suweren zły 03.02.22, 21:50 A jak można pozytywnie oceniać tego piso-gniota? Odpowiedz Link Zgłoś
superspec1 Re: Suweren zły 05.02.22, 07:28 m.wirtualnemedia.pl/m/artykul/polski-lad-najwieksze-problemy Odpowiedz Link Zgłoś
superspec1 Re: Suweren zły 04.02.22, 22:28 next.gazeta.pl/next/7,151003,28074407,polski-lad-uderzyl-w-nastroje-konsumenckie-znowu-spadek-i-poglebienie.html Odpowiedz Link Zgłoś
1maresuav Re: Suweren zły 05.02.22, 09:18 Polski ład jest źle przyjmowany przez znaczną część polaków, bo nowe zasady rozliczania podatków są niejasne, a podatek od podatku to nowa nowość Odpowiedz Link Zgłoś
mienkiszon Polski ład będzie pełen łat 05.02.22, 09:45 Jak wszystkie ustawy, które ta porąbana ekipa stworzyła. Une jeszcze nigdy nie zrobili nic czego nie musieliby potem wielokrotnie poprawiać. No może poza pińcet plus i pomnikami Wypitnego, których muszą teraz pilnować specjalne jednostki policji. Odpowiedz Link Zgłoś