Dodaj do ulubionych

Kiedyś Stalin teraz PiS

08.02.22, 17:16
Kiedyś Stalin teraz PiS. Kukiz jego mać tvn24.pl/polska/krajowy-plan-odbudowy-kpo-politycy-komentuja-slowa-adama-bielana-o-mozliwosci-wycofania-sie-z-funduszu-odbudowy-unii-europejskiej-5590414
Obserwuj wątek
    • yabbaryt Re: Kiedyś Stalin teraz PiS 08.02.22, 17:23
      sześć lat okupacji hitlerowskie czy 8 lat rządów PO. Efekty podobne trzeba naprawiać
      • snajper55 Re: Kiedyś Stalin teraz PiS 08.02.22, 20:03
        yabbaryt napisał:

> sześć lat okupacji hitlerowskie czy 8 lat rządów PO. Efekty podobne trzeba napr
        > awiać

Dlaczego niszczenie Polski przez PiS nazywasz naprawianiem?

S.
      • pies.na.czarnych Re: Kiedyś Stalin teraz PiS 08.02.22, 20:35
        Matołku zastanów się dlaczego zrobiłem to porównanie "Stalin vs. PiS"? Dla ułatwienia podpowiem, ze tu nie chodzi o niszczenie tylko o odbudowę i pieniądze przeznaczone na nią.
        • taniarada Re: Kiedyś Stalin teraz PiS 08.02.22, 21:10
          Wszystko fajnie Pies .Kaczelnik to Stalin.Ale co się teraz wyprawia na forach to pojęcie boskie przechodzi.Jakiś lans facetów podstrzałych w amoku .Pojawiają się dziwne osoby ,z którymi na forach regionalnych rozmawiałem 25 lat temu.Wyobrażasz sobie .Czasami bywały tu kobiety ,ale oprócz stałych znikły .Dominują faceci to samo na innym forum obok.Jakieś nawracanie ,sprawdzanie języka .Coś niesamowitego.Piszę od początku powstania forów GW ,niekoniecznie tu ,ale teraz Pies to szał .Widzę że testujesz tu dziwnych .Zresztą Twoja inteligencja jest poza zasięgiem innych.Na ten czas siedzę w domu i czekam kiedy to się ruszy .Jeszcze może ten rok przepracuję .Płacą ,dbam o formę ,siedzenie w domu mnie zabija .Jedyny ból to brak kogoś by zagrać w grę na dwoje.Ale na ten czas wystarcza mi wirtualne otoczenie .Ale Ty dzielnie dajesz radę ze wszystkimi .Jestem pełen podziwu .😊
          • pies.na.czarnych Re: Kiedyś Stalin teraz PiS 08.02.22, 21:51
            > xPojawiają się dziwne osoby ,z którymi na forach regionalnych rozmawiałem 25 lat temu.

:)
            Reaktywowali nawet martwe dusze. Tylko jeszcze lesia tu brakuje.
        • horpyna4 Re: Kiedyś Stalin teraz PiS 08.02.22, 22:00
          Nie licz na zastanawianie się matołków, bo oni nie mają pojęcia, co to był plan Marshalla. Niekumatym trzeba po prostu przypomnieć, że Polska odrzuciła ten plan odbudowy na rozkaz Stalina.

Najwyraźniej Putin kazał piswładzy wycofać się z funduszu odbudowy, bo koniecznie chce rozluźnienia związków Polski z krajami zachodniej Europy.
          • margit49 Re: Kiedyś Stalin teraz PiS 09.02.22, 10:45
            horpyna4 napisała:

> Nie licz na zastanawianie się matołków, bo oni nie mają pojęcia, co to był plan
            > Marshalla. Niekumatym trzeba po prostu przypomnieć, że Polska odrzuciła ten pl
            > an odbudowy na rozkaz Stalina.
            >
            Dla przypomnienia:
            • buldog2 Re: Kiedyś Stalin teraz PiS 09.02.22, 12:00
              https://maaja.ee/wp-content/uploads/2021/04/Photograph-2-2.jpg

https://ic.pics.livejournal.com/akutyuhin/50467443/39076/39076_900.jpg
      • storima Re: Kiedyś Stalin teraz PiS 08.02.22, 22:26
        yabbaryt napisał:

> sześć lat okupacji hitlerowskie czy 8 lat rządów PO. Efekty podobne trzeba napr
        > awiać

Autorowi chodzi o Plan Marshalla, pomocy gospodarczej dla Europy po II wojnie światowej. Odrzucony przez Polskę i pozostałe kraje z bloku sowieckiego, na rozkaz Stalina.

PS
        Skoro o Stalinie mowa. Putin jest jego zagorzałym wielbicielem.
        A autor tego wątku wypisuje na tym forum peany na temat tego dyktatora.

www.newsweek.pl/swiat/jozef-stalin-kult-slonca-narodow-pod-patronatem-wladimira-putina/rw17l4r
        • pies.na.czarnych Re: Kiedyś Stalin teraz PiS 09.02.22, 03:10
          > A autor tego wątku wypisuje na tym forum peany na temat tego dyktatora.

Mógłbym prosić o zacytowanie tych moich "peanów"? :)
          • qwardian Re: Kiedyś Stalin teraz PiS 09.02.22, 13:29
            Jesteś faszysto-nazistą, albo putinistą-stalinistą. Nie ma trzeciej drogi..
    • taniarada Re: Kiedyś Stalin teraz PiS 08.02.22, 21:30
      Drugie z Ruskimi moglibyśmy się dogadać ,tak samo z Czechami w sprawie Turowa,ale po co.Jak Wielki Brat za dużej ,ogromnej wody nam nie pozwala .Można psioczyć na "Oczy ,że tamto i sramto.Ale ma rację .Prężenie muskułów to nasza specjalność .Nic poza tym .😊
      • adria231 Re: Kiedyś Stalin teraz PiS 09.02.22, 05:04
        Niewiarygodne jak historia powtarza się.Wydaje mi się jednak ,że za czasów Stalina nie było tylu głupców w rządzie.....
        • taniarada Re: Kiedyś Stalin teraz PiS 09.02.22, 12:11
          Są i kobiety .😊Warto je wspierać w tym męskim szowinistycznym światku .Czasami tu wpada Asia z dawnych lat forów regionalnych .Fakt nie było bo bezpieka rządziła .Nagan dokładnie Nagant strzał w tył głowy i rząd się sam oczyszczał .Trzeba się cieszyć ,że są takie czasy ,że jest wolność słowa i można się przemieszczać do danego kraju .Siema Adria .
    • qwardian Re: Kiedyś Stalin teraz PiS 09.02.22, 13:23
      Dlatego mówię cały czas, głosujcie na Adolfa..
      • pies.na.czarnych Re: Kiedyś Stalin teraz PiS 09.02.22, 13:34
        qwardian napisał:

> Dlatego mówię cały czas, głosujcie na Adolfa..
        >

Jak przeniesiemy się w zaświaty to rozważymy twoją propozycję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka