Dodaj do ulubionych

Dwa bratanki od szabelki i od szklani są w poważny

09.05.22, 22:24
Dwa bratanki od szabelki i od szklani są w poważnym kłopocie. To o czym już od dawna mówiło się w EU niedługo stanie się ciałem :)

Von der Leyen proponuje rezygnację z jednomyślności. Polska i 12 innych krajów przeciw zmianie traktatu
tvn24.pl/biznes/ze-swiata/szefowa-ke-ursula-von-der-leyen-proponuje-rezygnacje-z-jednomyslnosci-13-krajow-w-tym-polska-przeciw-zmianie-traktatu-ue-5704450?fbclid=IwAR3DldwsWFH2YqdkqwK2CuueKqr_ewr86HKJ9PnGDDFUX0hOAr2ZcJgOqCs
Obserwuj wątek
    • j-k Panienka z Buxelki ma problem: :) 09.05.22, 22:29

bo zmiana jednomyslnosci - wymaga jednomyslnosci

Buenas Noches.

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
      • pies.na.czarnych Re: Panienka z Buxelki ma problem: :) 09.05.22, 22:34
        Wśród ławników nie siedzą oskarżeni. Oskarżeni siedzą po wyroku.
        • j-k Re: Panienka z Buxelki ma problem: :) 10.05.22, 15:39
          pies.na.czarnych napisała:
          > Wśród ławników nie siedzą oskarżeni. Oskarżeni siedzą po wyroku.

A Wśród prawników w Bruxelce powinni siedziec ludzie rozumni - ktorzy rozumieja to, co w poprzednim wpisie zapodalem
    • pies.na.czarnych Re: Dwa bratanki od szabelki i od szklani są w po 09.05.22, 22:31
      Dodatkowo przekaz dla Urków od prezydenta Macron:

Przyjęcie Ukrainy do Unii Europejskiej zajmie dziesięciolecia, powiedział francuski Emmanuel Macron.

It will take decades for Ukraine to be accepted into the European Union, France's Emmanuel Macron has said. www.bbc.com/news/world-europe-61383632
      • pies.na.czarnych Re: Dwa bratanki od szabelki i od szklani są w po 10.05.22, 11:59
        Wszyscy dobrze wiedzą, że to jest niemożliwe tak samo jak niemożliwe było przystąpienie Ukrainy do NATO. Co zrobią gdy wreszcie do nich dotrze, że to były tylko obietnice bez pokrycia? Rozpętają następną wojnę?
        • pies.na.czarnych Re: Dwa bratanki od szabelki i od szklani są w po 10.05.22, 12:02
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,28430997,ukraina-zrobila-kolejny-krok-do-czlonkostwa-w-unii-europejskiej.html#do_w=155&do_v=418&do_st=RS&do_sid=718&do_a=718&s=BoxNewsImg5
        • jureek Re: Dwa bratanki od szabelki i od szklani są w po 11.05.22, 13:55

> Rozpętają następną wojnę?

A to nie Rosja rozpętała tę wojnę napadając na Ukrainę, tylko NATO i UE? Który kawałek Rosji jest pod natowską okupacją?
        • aniechto.only Re: Dwa bratanki od szabelki i od szklani są w po 17.05.22, 13:03

> Wszyscy dobrze wiedzą, że to jest niemożliwe tak samo jak niemożliwe było przys
          > tąpienie Ukrainy do NATO. Co zrobią gdy wreszcie do nich dotrze, że to były tyl
          > ko obietnice bez pokrycia? Rozpętają następną wojnę?
          >

Kacapska narracja: wojnę rozpętała Ukraina.
          • yadaxad Re: Dwa bratanki od szabelki i od szklani są w po 17.05.22, 13:09
            Nie trzeba być UE, by być w NATO.
          • pies.na.czarnych Re: Dwa bratanki od szabelki i od szklani są w po 17.05.22, 14:14
            > Kacapska narracja

W majty nie narób z tej wściekłości.
            Do garów!
            :)
            • storima Re: Dwa bratanki od szabelki i od szklani są w po 18.05.22, 22:13

> > Kacapska narracja
              >
              > W majty nie narób z tej wściekłości.
              > Do garów!
              > :)
              >

Ta nienawiść mizogina dała się we znaki w jego młodości za PRL. Gdy w pracy na milicyjnej strzelnicy rozstrzeliwał zdjęcie paszportowe swej teściowej.
          • storima Re: Dwa bratanki od szabelki i od szklani są w po 19.05.22, 07:57
            aniechto.only napisała:

> pies.na.czarnych napisała:
            >
            > > Wszyscy dobrze wiedzą, że to jest niemożliwe tak samo jak niemożliwe było
            > przys
            > > tąpienie Ukrainy do NATO. Co zrobią gdy wreszcie do nich dotrze, że to by
            > ły tyl
            > > ko obietnice bez pokrycia? Rozpętają następną wojnę?
            > >
            >
            > Kacapska narracja: wojnę rozpętała Ukraina.

Nie na miejsca dla wspierających bandyckiego Putina w cywilizowanej Europie:
            Gerhard Schröder bronił imperialnej polityki Putina

Biuro Schrödera nie działa, bo po wybuchu wojny w Ukrainie [24 lutego] pracujący dla niego urzędnicy zwolnili się z pracy. Był wśród nich Albrecht Funk, wieloletni szef jego biura, który również pisał mu przemówienia.

Odejście było protestem przeciwko temu, że były kanclerz nie potępił napaści Rosji na Ukrainę ani nie zrezygnował z pracy dla rosyjskich koncernów - Gazpromu i Rosnieftu.

wyborcza.pl/7,75399,28469119,pierwsza-kara-dla-schrodera-za-romans-z-putinem.html#S.tylko_na_wyborcza.pl-K.C-B.4-L.1.maly
      • storima Re: Dwa bratanki od szabelki i od szklani są w po 10.05.22, 15:34

> Dodatkowo przekaz dla Urków od prezydenta Macron:
        >
        > Przyjęcie Ukrainy do Unii Europejskiej zajmie dziesięciolecia, powiedział franc
        > uski Emmanuel Macron.
        >
        > It will take decades for Ukraine to be accepted into the European Union, France's Emmanuel Macron has said. www.bbc.com/news/world-europe-61383632
        >
        >

Nieprawda. W linkowanym artykule Macron nie zamyka drogi wstąpienia do UE ale na czas oczekiwania przyjęcia Ukrainy które wg obecnych procedur jak mówi Macron mogą trwać od lat kilku do dekad, proponuje członkostwo alternatywne, na czas sformalizowania przyjęcia standardowego.
        Czyli. Treść artykułu odbiega cytowanego tu tytułu. Bo Macron wyjaśniając obecne standardy przyjmowania do UE IDZIE UKRAINIE NA RĘKĘ.

Nie rozumiem też też dlaczego ofiara tego konfliktu Ukraina jest określana rosyjskim slangiem jako nacja przestępców. Identyczna jest retoryka Putina. Ukraińcy to naziole. I nie rozumiem dlaczego moje wpisy na ten temat zostały usunięte.
        • storima Re: Dwa bratanki od szabelki i od szklani są w po 10.05.22, 18:16
          storima napisał:

>
          > > Dodatkowo przekaz dla Urków od prezydenta Macron:
          > >
          > > Przyjęcie Ukrainy do Unii Europejskiej zajmie dziesięciolecia, powiedział
          > franc
          > > uski Emmanuel Macron.
          > >
          > > It will take decades for Ukraine to be accepted into the European Union, France's Emmanuel Macron has said. www.bbc.com/news/world-europe-61383632
          > >
          > >
          >
          > Nieprawda. W linkowanym artykule Macron nie zamyka drogi wstąpienia do UE ale n
          > a czas oczekiwania przyjęcia Ukrainy które wg obecnych procedur jak mówi Macron
          > mogą trwać od lat kilku do dekad, proponuje członkostwo alternatywne, na czas
          > sformalizowania przyjęcia standardowego.
          > Czyli. Treść artykułu odbiega cytowanego tu tytułu. Bo Macron wyjaśniając obecn
          > e standardy przyjmowania do UE IDZIE UKRAINIE NA RĘKĘ.
          >
          > Nie rozumiem też też dlaczego ofiara tego konfliktu Ukraina jest określana rosy
          > jskim slangiem jako nacja przestępców. Identyczna jest retoryka Putina. Ukraiń
          > cy to naziole. I nie rozumiem dlaczego moje wpisy na ten temat zostały usunięte
          > .

Znalazłem treść linkowanego przez pies.na.czarnych artykułu po polsku:
          "„Ukraina poprzez swoją walkę i odwagę jest już w sercu naszej Europy, naszej rodziny, naszej Unii” – ocenił Macron. Dodał jednak, że „procedura rozszerzenia UE zajęłaby lata, a nawet dekady”. W związku z tym zaapelował o stworzenie nowego typu „politycznej wspólnoty europejskiej”, która pozwoliłaby krajom spoza Unii, takim jak Ukraina, na przyłączenie się „do podstawowych wartości europejskich”.
          Prawda, że prawdziwy przekaz Macrona brzmi zupełnie inaczej niż sfałszowany kwestionowany przeze mnie przekaz.
          Moje wcześniejsze tłumaczenie artykulu z angielskiego na polski zostało usunięte.

• pies.na.czarnych Re: Dwa bratanki od szabelki i od szklani są w po 10.05.22, 19:15
            > Znalazłem treść linkowanego przez pies.na.czarnych artykułu po polsku:

Wszyscy dziękujemy ci łaskawco za zadanie sobie tyle trudu. Kto chciał przetłumaczył sobie ze zrozumieniem linkowany tekst BBC. Naturalnie twoje uwagi są jak zawsze bardzo cenne i merytoryczne.

Ta Europejska Unia + dla bankrutów jest nie do przyjęcia. Nie przyjmuje się do EU państw tylko dlatego, że komuś zachciało się wojny. Ursula von der Leyen wręczając Zelenskiemu papiery również zaznaczyła, że to jest jedynie gest symboliczny i najpierw Ukraina musi spełnić warunki jakie obowiązują wszystkich kandydatów. Jedynie dzieci tego nie rozumieją i po otrzymaniu klapsa domagają się lizaka na pocieszenie.
            • jureek Re: Dwa bratanki od szabelki i od szklani są w po 11.05.22, 13:58

> Ta Europejska Unia + dla bankrutów jest nie do przyjęcia. Nie przyjmuje się do
              > EU państw tylko dlatego, że komuś zachciało się wojny.

Komu zachciało się wojny? Ukraina napadła na Rosję, czy Rosja na Ukrainę?
              • pies.na.czarnych Re: Dwa bratanki od szabelki i od szklani są w po 11.05.22, 14:12
                Wystarczyło przestrzegać umów z Mińska i by tego nie było. Już administracja Obamy namawiała Ukraińców aby bagatelizowali te umowy.
                • jureek Re: Dwa bratanki od szabelki i od szklani są w po 11.05.22, 14:26

> Wystarczyło przestrzegać umów z Mińska i by tego nie było.

Wystarczyło dać Niemcom korytarz i drugiej wojny by nie było - to mniej więcej taka argumentacja.
                    • jureek Re: Dwa bratanki od szabelki i od szklani są w po 11.05.22, 16:17

> Nie to nie jest to samo. Przejrzyj sobie artykuły na ten temat zaczynajac od st
                      > ycznia. Dodatkowo zwróć uwagę na to kto próbuje załagodzić konflikt i kto cały
                      > czas ten konflikt podsyca.

Jasne, napaść na sąsiedni kraj to próba załagodzenia konfliktu.
                      Zaś zachodnia lewica z Ocasio-Cortez na czele kompromituje się próbując usprawiedliwiać rosyjską imperialistyczną agresję. Ocasio-Cortez nosi koszulki "Tax the Rich", a powinna na nich dopisać "z wyjątkiem rosyjskich oligarchów". Chomski też odklejony od rzeczywistości.
                      • jureek Re: Dwa bratanki od szabelki i od szklani są w po 11.05.22, 16:46
                        jureek napisał:

> Zaś zachodnia lewica z Ocasio-Cortez na czele kompromituje się

Dlatego między innymi Razem opuściło ruch DiEM25
                      • pies.na.czarnych Re: Dwa bratanki od szabelki i od szklani są w po 11.05.22, 17:55
                        Ślązak, który separuje się od Polski wie wszystko lepiej na temat kto z kim i dlaczego. No tak, znasz to z autopsji.

Chomsky ma 93 lata i widzi lepiej otaczający go świat niż dziadziu Joe.
                        • jureek Re: Dwa bratanki od szabelki i od szklani są w po 11.05.22, 18:06

> Ślązak, który separuje się od Polski

Kłamiesz! Wskaż choć jeden post, gdzie domagam się dla Śląska takiego statusu, jakiego domagają się ruscy separatyści w Donbasie i wzywam na pomoc obcy kraj, żeby napadł na Polskę. To Ty popierasz separatystów, nie ja.

• pies.na.czarnych Re: Dwa bratanki od szabelki i od szklani są w po 11.05.22, 18:16
                            W wątku niedawno dokładnie przedstawiłeś swoje poglądy. Nie mam zamiaru znowu tłuc grochem o ścianę.
                            • jureek Re: Dwa bratanki od szabelki i od szklani są w po 11.05.22, 19:57

> W wątku niedawno dokładnie przedstawiłeś swoje poglądy.

Tak, przedstawiłem. I nie bylo w nich niczego z rzeczy, które mi przypisujesz.
                              • pies.na.czarnych Re: Dwa bratanki od szabelki i od szklani są w po 11.05.22, 20:16
                                Przedstawiłeś się jako kukułcze pisklę, które tylko najlepsze kąski wyżera z obu gniazd, ale nie chce się z nimi łączyć.
                                • jureek Re: Dwa bratanki od szabelki i od szklani są w po 11.05.22, 21:44

> Przedstawiłeś się jako kukułcze pisklę, które tylko najlepsze kąski wyżera z ob
                                  > u gniazd, ale nie chce się z nimi łączyć.

Co Ty poerdolisz? Wypełniam swoje obywatelskie obowiązki wobec obu krajów, w których mieszkam, do obowiązków tych nie należy deklarowanie przynależności do większościowego narodu. Można być lojalnym obywatelem Polski/Niemiec bez deklarowania przynależności do narodu polskiego/niemieckiego. Więc Twoje porównanie z donieckimi separatystami wzywającymi obce państwo do ataku na Ukrainę jest z dupy wzięte. Ich na pewno nie można nazwać lojalnymi obywatelami Ukrainy
                                  • oleg3 Jureek. Pytanie mam 17.05.22, 15:48
                                    Na f. kraj wpadam sporadycznie. Nie mam pojęcia kto czacz ten pies. Niby wymieniłem z nim kilkanaście postów, ale dalej nie mam bladego pojęcia. To jakaś nowa generacja forumowiczów? Takie bagno bez właściwości?
                                    • jureek Re: Jureek. Pytanie mam 17.05.22, 16:40
                                      oleg3 napisał:

> Na f. kraj wpadam sporadycznie. Nie mam pojęcia kto czacz ten pies.

Też wpadam sporadycznie. A o psie mogę tyle powiedzieć, że jest tu cały czas
                                      • oleg3 Re: Jureek. Pytanie mam 17.05.22, 16:49
                                        OK. Pozdro.
                          • don.kichote Czeczeńskich też nie popierasz? 17.05.22, 13:22
                            jureek napisał:

> To Ty popierasz separatystów, nie ja.
                            • jureek Re: Czeczeńskich też nie popierasz? 17.05.22, 17:22
                              don.kichote napisał:

> jureek napisał:
                              >
                              > > To Ty popierasz separatystów, nie ja.

Dobra, doprecyzuję, żeby nie było wątpliwości. Nie popieram separatystów wzywających na pomoc obcy kraj, żeby bombardował kraj, którego są obywatelami.
                              • pozytonium Weźmy sobie trzech Ślązaków. 17.05.22, 18:33
                                jureek napisał:

> > > To Ty popierasz separatystów, nie ja.
                                >
                                > Dobra, doprecyzuję, żeby nie było wątpliwości. Nie popieram separatystów wzywaj
                                > ących na pomoc obcy kraj, żeby bombardował kraj, którego są obywatelami.

Weźmy sobie trzech Ślązaków.
                                Farna mieszka w Czechach (Śląsk Cieszyński) , Jurek na Górnym Śląsku, ja na Dolnym.
                                Żadno z nas nie będzie wzywało innych sił, by bombardować czy to Czechy, czy Polskę, a już tym bardziej Śląsk.
                                Nie na tym polega tożsamość. Zwrócenie się o bombardowanie Ziemi, gdzie się mieszka jest oznaką braku tożsamości.
                                Kiedyś na konferencji zabrano nas na wycieczkę do pod praskiego zamku. Na ścianach w każdej komnacie, portretach czarna orlica w złotym polu. Czeska przewodniczka cały czas wychwalała, jaka to to zacna rodzina czeska zamieszkała w tym zamku. W pewnym momencie nie wytrzymałem i do niej, ale ta orlica to chyba śląska jest? Ona do mnie skąd jestem, mówię jej z Wrocławia. Już do końca wycieczki nie mówiła o czeskości tego zamku. Zmieniła modłę, że rodzina właścicieli choć zacna, to jednak Ślązacy.
                                Czesi nie mają problemu ze śląskością. W końcu to ich ponad tysiącletnia historia.
                                Małe Czechy składają się z Czech Właściwych (Bohemii), Śląska i Moraw. A duża przy nich Polska tylko z Polski? Przecież od rozmaitości nikt nigdy nie umarł. Wystarczy pojechać do Lublina, by przekonać się, że można organizować inaczej miasta, niż na prawie magdeburskim.

Uważam, że zabór Śląska Cieszyńskiego (Zaolzie) wespół z Hitlerem był błędem. Teraz ten sam błąd robi Putin.
                                Polska za ten błąd zapłaciła II wojną światową. Ludzikom do życia nie potrzeba być targanymi z podatkami, to do jednego kraju, to do drugiego. Mogą żyć tam gdzie chcą. Tu moje pełne uznanie dla UE polityki regionów. Jest region śląski i wcale nie ogranicza się on do jednego kraju.
                                Na Śląsku zawsze kobieta była głową domu.
                                Daj, ać ja pobruszę, a ty poczywaj
                • boblebowsky Re: Dwa bratanki od szabelki i od szklani są w po 12.05.22, 12:47

> Wystarczyło przestrzegać umów z Mińska i by tego nie było. Już administracja Ob
                  > amy namawiała Ukraińców aby bagatelizowali te umowy.
                  >

Kacapski sierściuch znowu w propagandowej akcji Kremla:))
    • szwampuch58 Re: Dwa bratanki od szabelki i od szklani są w po 10.05.22, 13:27
      Wrescie UE zrozumiala co Liberum Veto to za kretynizm
      • pies.na.czarnych Re: Dwa bratanki od szabelki i od szklani są w po 10.05.22, 13:37
        Jednak nadal nie rozumieją, ze przyjmowanie skorumpowanych bankrutów tylko dlatego aby zrobić Putinowi na złość może doprowadzić do rozpadu Unii.
        Co do "liberum veto". Ta zasada została przyjęta już na samym początku tworzenia Unii. Wówczas nie przewidywano rozpadu bloku socjalistycznego i możliwości przyjmowania krajów bez tradycji demokratycznych jakie były zakorzenione w Starej Europie.
        • j-k Panna Brukselska udaje cnotliwa... 10.05.22, 15:43
          przyjmowania krajów bez tradycji demokratycznych jakie były zakorzenione w Starej Europie.

jak sie przypomni historie faszyzmu i nazizmu we Wloszech i Niemczech, oraz historie dyktatur w Hiszpanii, Portugalii i Grecji..

to to "zakorzenienie" jest dosc niepewnego chowu...
          • pies.na.czarnych Re: Panna Brukselska udaje cnotliwa... 10.05.22, 17:12
            W tamtych krajach pozbyto się dyktatur w Polsce jeszcze nie.
        • boblebowsky Re: Dwa bratanki od szabelki i od szklani są w po 12.05.22, 13:04

> Jednak nadal nie rozumieją, ze przyjmowanie skorumpowanych bankrutów tylko dlat
          > ego aby zrobić Putinowi na złość może doprowadzić do rozpadu Unii.

Po prostu jesteś obleśny, a przy okazji głupi.
    • pozytonium Re: Dwa bratanki od szabelki i od szklani są w po 10.05.22, 15:42
      Oprócz Polski przeciwne są Bułgaria, Chorwacja, Czechy, Dania, Estonia, Finlandia, Litwa, Łotwa, Malta, Rumunia, Słowenia i Szwecja. Życzę jednomyślności.
      • pies.na.czarnych Re: Dwa bratanki od szabelki i od szklani są w po 10.05.22, 17:11
        pozytonium napisał(a):

> Oprócz Polski przeciwne są Bułgaria, Chorwacja, Czechy, Dania, Estonia, Finland
        > ia, Litwa, Łotwa, Malta, Rumunia, Słowenia i Szwecja. Życzę jednomyślności.
        >

i Ukraina oczywista oczywistość.
    • buldog2 Re: Dwa bratanki od szabelki i od szklani są w po 10.05.22, 19:40
      Ale niestety do zmiany potrzebna jednomyślność.
      Chyba że w węższym gronie, nowa Unia.
    • storima Re: Dwa bratanki od szabelki i od szklani są w po 10.05.22, 19:44

> > Znalazłem treść linkowanego przez pies.na.czarnych artykułu po polsku:
      >
      > Wszyscy dziękujemy ci łaskawco za zadanie sobie tyle trudu. Kto chciał przetłum
      > aczył sobie ze zrozumieniem linkowany tekst BBC. Naturalnie twoje uwagi są jak
      > zawsze bardzo cenne i merytoryczne.

Sprostowałem twoje kłamstwo.
      Po raz kolejny.
      Bo bezpodstawnie usunięto moje tłumaczenie linkowanego tekstu.
      Udowadniając, że bardzo często manipulujesz tak informacjami, aby wyszło to na korzyść kremlowskiego reżimu.
      • pies.na.czarnych Re: Dwa bratanki od szabelki i od szklani są w po 10.05.22, 19:55
        Twoje tłumaczenie i dlatego skasowano. Nie wiesz, ze kłamstwo i manipulacja to jest grzech? :)
      • pies.na.czarnych Re: Dwa bratanki od szabelki i od szklani są w po 10.05.22, 20:10
        Nie ja jestem naczelnym redaktorem BBC. Nie ja ustalam tytuły artykułów na Stronach BBC.
        Jeżeli tego nie rozumiesz to wbij sobie w głowę jako pewnik.
    • storima Re: Dwa bratanki od szabelki i od szklani są w po 10.05.22, 20:44

> Twoje tłumaczenie i dlatego skasowano. Nie wiesz, ze kłamstwo i manipulacja to
      > jest grzech? :)
      >

Teraz cenzorzy mają artykuł po polsku.
      I już go nie wytną.
      Bo jak widać nie znają jak i autor tego wątku kompletnie języka angielskiego.
      Inaczej by go nie skasowali.
      Tym bardziej widać jak zmanipulowałeś informację:

Przyjęcie Ukrainy do Unii Europejskiej zajmie dziesięciolecia, powiedział francuski Emmanuel Macron.

Jak zwykle pogardliwie odniosłeś się do narodu ukraińskiego. Ale za to zgodnie z retoryką putinowskiego reżimu.
      I z twego wpisu wynika, że Ukraina nie leży zupełnie w zainteresowaniu i poważaniu prezydenta Macrona. Co jest kłamstwem.
      Odkąd to cytujemy jedynie tytuły książek, artykułów pomijając treść linkowanych materiałów ???

„Dzisiaj, 9 maja, wolność i nadzieja na przyszłość mają oblicze Unii Europejskiej. To w imię tej wolności i tej nadziei będziemy nadal wspierać Ukrainę, jej prezydenta i cały naród Ukrainy” stwierdził Macron podczas swojego przemówienia.

„Musimy za wszelką cenę uniknąć wojny w Europie i dalszej eskalacji” – powiedział Macron.

„Rosja popełnia na Ukrainie zbrodnie, które są niewyobrażalne” – oświadczył. Jednocześnie podkreślił: „Nie jesteśmy w stanie wojny z Rosją”.

Z powodu „wojny na Ukrainie i chęci odejścia od energii (uzyskiwanej z surowców) kopalnych, musimy więcej inwestować w (zieloną) energię” – podkreślił prezydent Francji. „Nasza niepodległość i nasza suwerenność są warunkiem naszej wolności” – dodał Macron.

www.ifrancja.fr/macron-w-pe-procedura-przyjecia-ukrainy-do-ue-potrwa-lata-wiec-potrzeba-innej-formy-wspolpracy-politycznej-w-europie/

Jakże zupełnie inne przekazy płyną z twej zmanipulowanej wiadomości i moich sprostowań wspartymi TREŚCIĄ linkowanych tekstów.
      • pies.na.czarnych Re: Dwa bratanki od szabelki i od szklani są w po 10.05.22, 21:03
        No to jak? Mam podać BBC swój numer rachunku bankowego aby mi przesłali wynagrodzenie za poprawki jakie wniosłem do ich artykułu? Może nawet pensja naczelnego mi się należy. Poradź mi drogi storima co mam robić.:)
        • boblebowsky Re: Dwa bratanki od szabelki i od szklani są w po 12.05.22, 12:52

> No to jak? Mam podać BBC swój numer rachunku bankowego aby mi przesłali wynagro
          > dzenie za poprawki jakie wniosłem do ich artykułu? Może nawet pensja naczelnego
          > mi się należy. Poradź mi drogi storima co mam robić.:)
          >

Moim zdaniem, jak zwykle pod stół.
      • storima Re: Dwa bratanki od szabelki i od szklani są w po 11.05.22, 17:07
        storima napisał:
        > Teraz cenzorzy mają artykuł po polsku.
        > I już go nie wytną.
        > Bo jak widać nie znają jak i autor tego wątku kompletnie języka angielskiego.
        > Inaczej by go nie skasowali.
        > Tym bardziej widać jak zmanipulowałeś informację.
        >

> Odkąd to cytujemy jedynie tytuły książek, artykułów pomijając treść linkowanych
        > materiałów ???
        >
        > „Rosja popełnia na Ukrainie zbrodnie, które są niewyobrażalne” – oświadczył Macron.

storima napisał:

>
        > > Twoje tłumaczenie i dlatego skasowano. Nie wiesz, ze kłamstwo i manipulac
        > ja to
        > > jest grzech? :)
        > >
        >
        > Teraz cenzorzy mają artykuł po polsku.
        > I już go nie wytną.
        > Bo jak widać nie znają jak i autor tego wątku kompletnie języka angielskiego.
        > Inaczej by go nie skasowali.
        > Tym bardziej widać jak zmanipulowałeś informację, również w twej skardze w administracji.
        > Odkąd to cytujemy jedynie tytuły książek, artykułów pomijając treść linkowanych
        > materiałów ZNIEKSZTAŁCAJĄC ich przekaz ???

> „Rosja popełnia na Ukrainie zbrodnie, które są niewyobrażalne”
        >powiedział Macron.

Zawiodłeś się pies.na.czarnych. Byłeś przekonany, że po twej kolejnej interwencji usuną moje wpisy. Pisałem ci, ponownie nie uda ci się oszukać cenzora. Który tak jak ty nie posiada podstawowej znajomości języka angielskiego. Inaczej nie usunąłby mych wpisów, w których tłumaczyłem z zalinkowanego przez ciebie po angielsku PRAWDZIWE przesłanie Macrona pomocy i bezwarunkowej solidarności z narodem ukraińskim.
        Przeliczyłeś się. Nie załapali się ponownie na twą manipulację.
        PS robiłeś podobnie z artykułami z GW. Cytowałeś jedynie tytuł. Dorabiałeś do niego anty ukraińską tezę. Podczas gdy linkowany artykuł był zaprzeczeniem twej informacji. Identycznie tutaj. Moni ten zawód, że nie udało się ponownie dzisiaj zmanipulować cenzora.
    • storima Re: Dwa bratanki od szabelki i od szklani są w po 10.05.22, 21:38
      Odkąd to lansujemy niesfałszowany przekaz medialny cytując jedynie tytuły książek, artykułów
      POMIJAJĄC treść linkowanych materiałów ???

Bo z tym po raz kolejny przypadkiem mamy tu do czynienia.

Ja rozumiem, że w Rosji to być może przejdzie.
      Ale na forum Agory Polacy nie złapią się na tak prymitywne, kremlowskie triki.

Na konferencji prasowej po przemówieniu zasugerował, że nowa forma stowarzyszenia politycznego z UE mogłaby przypominać tę z krajami bałkańskimi, współpracującymi z UE.

„Ta nowa europejska wspólnota pozwoliłaby demokratycznym narodom europejskim, wiernym naszym podstawowym wartościom, znaleźć nową przestrzeń dla współpracy politycznej, w zakresie bezpieczeństwa, energetyki czy transportu, inwestycji w infrastrukturę” – wyjaśnił Macron.
      • pies.na.czarnych Re: Dwa bratanki od szabelki i od szklani są w po 11.05.22, 14:19
        > Odkąd to lansujemy niesfałszowany przekaz medialny cytując jedynie tytuły książek, artykułów

Treść jest w linku przecież. Czyżbyś klikając na link został skierowany na "niezapisana kartkę"?:))))
        Bosze coraz lepszych nam tu przysyłają. 🥵
    • storima Re: Dwa bratanki od szabelki i od szklani są w po 11.05.22, 15:09
      Napisales:

Co jest nieprawda.

Macron wyciagna pomocna reke.
      I nie do "bandytow"Urków jak okresliles narod ukrainski w zargonie rosyjskim.
      A do Ukrainy.

Nie pierwszy raz dopuszczasz sie podobnej manipulacji.

Snajper tez zwracal ci na ten proceder uwage.

Odkąd to lansujemy niesfałszowany przekaz medialny cytując jedynie tytuły książek, artykułów
      • storima Re: Dwa bratanki od szabelki i od szklani są w po 11.05.22, 15:16

To nie jest przekaz Macrona dla Ukrainy (nie bandytow jak okresliles narod ukrainski).

Brzmi negatywnie i jak odmowa pomocy.

Pelny przekaz dementujacy twoje znieksztalcenie zapewnienia pomocy, wspolnej walce o wolnosc, solidarnosci z narodem ukrainskim byl zawarty w moich tlumaczeniach; Ktore na twa manipulacyjna interwencje blednie usunieto.
      • pies.na.czarnych Re: Dwa bratanki od szabelki i od szklani są w po 11.05.22, 15:24
        > Odkąd to lansujemy niesfałszowany przekaz medialny cytując jedynie tytuły książek, artykułów

Wam matołeczku klikać na link nie pozwalają?
        W regulaminie forum masz punkt o zaśmiecaniu. Zaśmiecaniem jest również cytowanie całego artykułu. Normalnemu użytkownikowi forum powinien wystarczyć link do całości, a krótkie cytaty służą jedynie do zachęty aby przeczytać całość.
        Jus nie mam do ciebie siły zamurowany:(.
        • storima Re: Dwa bratanki od szabelki i od szklani są w po 11.05.22, 15:40

> > Odkąd to lansujemy niesfałszowany przekaz medialny cytując jedynie tytuły
          > książek, artykułów
          > POMIJAJĄC treść linkowanych materiałów ???
          >

W twej publikacji odnoszac sie do linkowanego artykulu napisales:

Czyli przekaz Makrona dla "bandytow", ktory brzmi nie wejdziecie do Unii teraz moze za lat kilka moze za dekady.

Co nie jest prawda z trescia przemowienia Macrona ktory w pelni solidaryzuje sie nie z "bandytami" a narodem ukrainskim.

I wlasnie dlatego, ze wg OBECNYCH procedur zabierze to lata badz dekady, Macron chce wesprzec Ukraine.
          I proponuje Ukrainie przyjazne rozwiazanie i oferuje pelne wsparcie w obecnej agresji i okrucienstw wojennych Putina.

Prawda, ze brzmi to zupelnie inaczej niz:

Dodatkowo przekaz dla Urków (bandytow wg pies.na.czarnych) od prezydenta Macron:

• pies.na.czarnych Re: Dwa bratanki od szabelki i od szklani są w po 11.05.22, 15:38
      Duda! Problem jest w tym, że ty nie masz na Zachodzie koleżanek i kolegów.

Duda poinformował, że przyjął propozycję, aby "podjąć swoistą misję lobbingu za Ukrainą wśród naszych koleżanek i kolegów w państwach Unii Europejskiej na Zachodzie Europy". - Zwłaszcza tam, gdzie są wątpliwości, co do tego, czy Ukraina powinna szybko ten status kandydata dostać - mówił Duda.
      tvn24.pl/swiat/andrzej-duda-na-slowacji-z-prezydent-zuzana-czaputova-rozpoczna-misje-lobbingu-za-ukraina-5706726 jest tez o bratanku od szabelki.
    • pozytonium Problem robi się poważny 11.05.22, 15:59
      Lech wiadomo

Czech

tvn24.pl/swiat/czechy-czlonkiem-rady-praw-czlowieka-onz-zajely-miejsce-zawieszonej-rosji-5705897
      Rus rżnie kacapów na wszystkich frontach.
      Nawet w Maroipolu, gdzie II armia świata, choć wybiła wszystkich cywilów w mieście, nie jest sobie dać rady z 500tką AZOV.
      • pies.na.czarnych Re: Problem robi się poważny 11.05.22, 17:08
        Kułeba wczoraj biadolił o nieuchronnej kapitulacji, a ty nadal zwyciężasz.
        • pozytonium Re: Problem robi się poważny 17.05.22, 16:41

> Kułeba wczoraj biadolił o nieuchronnej kapitulacji, a ty nadal zwyciężasz.

twitter.com/ResistUA/status/1526147951533297666
    • ukos Re: Dwa bratanki od szabelki i od szklani są w po 11.05.22, 16:32
      Kraj, który przez liberum veto omal nie został na zawsze wymazany z mapy, teraz broni liberum veto. Polska choroba.
    • storima Re: Dwa bratanki od szabelki i od szklani są w po 11.05.22, 22:06

> Kułeba wczoraj biadolił o nieuchronnej kapitulacji, a ty nadal zwyciężasz.
      >

Trzeba być zagorzałym zwolennikiem bandyckiego Putina, aby czerpać radość z wygrania zbrodniczej wojny przez Putina.

"Twoje argumenty sprawiają że upadasz coraz niżej i niżej. Nie łatwo jest putinowskim trolom na polskich forach. Co zrobić, jak akurat tu cię rzucili."
      forum.gazeta.pl/forum/w,28,173561306,173561306,Prowojenne.html?p=173563545
      • storima Re: Dwa bratanki od szabelki i od szklani są w po 11.05.22, 22:10
        storima napisał:

>
        > > Kułeba wczoraj biadolił o nieuchronnej kapitulacji, a ty nadal zwyciężasz
        > .
        > >
        >
        > Trzeba być zagorzałym zwolennikiem bandyckiego Putina, aby czerpać radość z wyg
        > rania zbrodniczej wojny przez Putina.
        >
        > "Twoje argumenty sprawiają że upadasz coraz niżej i niżej. Nie łatwo jest putin
        > owskim trolom na polskich forach. Co zrobić, jak akurat tu cię rzucili."
        > forum.gazeta.pl/forum/w,28,173561306,173561306,Prowojenne.html?p=173563545

Co naprawdę powiedział Kuleba ?

Minister spraw zagranicznych Ukrainy przyznał również, że rozlew krwi w następnych etapach wojny może być zbyt duży, a Ukraina może wtedy zostać zmuszona do wynegocjowania porozumienia. - W takim przypadku chcielibyśmy zbliżyć się do tego momentu z najsilniejszymi możliwymi kartami - powiedział. Dodał, że warunkiem pokonania Rosji jest pozbawienie Moskwy przez państwa zachodu dochodów z ropy i gazu.

- W pierwszych miesiącach wojny zwycięstwem byłoby dla nas wycofanie sił rosyjskich na pozycje, które zajmowały przed 24 lutego, oraz zapłata za wyrządzone szkody - powiedział Kułeba. - Teraz, jeśli będziemy wystarczająco silni na froncie i wygramy bitwę o Donbas, która będzie kluczowa dla dalszej dynamiki wojny, to oczywiście zwycięstwem dla nas będzie wyzwolenie reszty naszych terytoriów - dodał w rozmowie z "Financial Times" Dmytro Kułeba.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,28435199,ukraina-ma-nowy-cel-dmytro-kuleba-zamierzamy-odbic-wszystkie.html
        • pies.na.czarnych Re: Dwa bratanki od szabelki i od szklani są w po 11.05.22, 22:45
          > Minister spraw zagranicznych Ukrainy przyznał również, że rozlew krwi w następnych etapach wojny może być zbyt duży, a Ukraina może wtedy zostać zmuszona do wynegocjowania porozumienia.

Zbyt duży rozlew krwi dla tego ... to ile hektolitrów ma być? Jak dotychczas mało mu?
          Może za duży rozlew krwi będzie dopiero gdy na niego kolej przyjdzie?
        • storima Re: Dwa bratanki od szabelki i od szklani są w po 12.05.22, 09:27
          Informacje uzupełniające ten temat:

Wiceministerka obrony Ukrainy poinformowała, że wojna z Rosją weszła w drugą fazę, a wojska ukraińskie będą skupiały się obecnie na wyzwalaniu terenów na południu i wschodzie kraju. Ze środowego spotkania Sztabu Generalnego Sił Zbrojnych Ukrainy wynika również, że Rosja nadal planuje zdobycie Kijowa.
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,28439937,ukraina-oglasza-druga-faze-wojny-bedziemy-odzyskiwac-utracone.html#do_w=77&do_v=439&do_st=RS&do_sid=758&do_a=758&e=RelRecImg1
          • pies.na.czarnych Re: Dwa bratanki od szabelki i od szklani są w po 12.05.22, 12:03
            Reklama dźwignią handlu. Podrzućcie nam trochę darmowej broni bo ta wczorajsza dostawa już wyszła.
    • storima Re: Dwa bratanki od szabelki i od szklani są w po 12.05.22, 16:56
      Jeśli chodzi o strategię polityczną Macrona odnośnie przyszłości Unii Europejskiej tłumaczyłem jego cele, ale moja publikacja została usunięta.
      Uzupełniając streszczę:
      Macron chce uniknąć problemów stwarzanych przez Polskę i Węgry w Unii Europejskiej. Obniżenie standardów przyjmowania nowych członków zaostrzyło by te komplikacje.
      Dlatego Macron zamiast tak zwanej szybkiej ścieżki proponuje alternatywne rozwiązanie. Członkostwo w alternatywnym zrzeszeniu europejskim. Którego to członkostwo nie wykluczałoby w przyszłości pełnoprawnego uczestnictwa w UE. Byłoby tam też miejsce przykładowo dla Wielkiej Brytanii. Czy też obecnych państw unijnych, którym pełnoprawne uczestnictwo w Unii nie odpowiada. Macron ma pięć lat na przeprowadzenie tych propozycji. To jedne z głównych celów jego prezydentury.
    • storima Re: Dwa bratanki od szabelki i od szklani są w po 13.05.22, 11:52
      Więcej o nowym projekcie po polsku, wizji Unii Europejskiej wg Macrona:

„Emmanuel Macron zaproponował utworzenie Europejskiej Wspólnoty Politycznej. Pozwoliłaby ona krajom spoza Unii Europejskiej, w tym Ukrainie, dołączyć do „rdzenia” europejskich wartości. Kanclerz Niemiec Olaf Scholz nazywa ten pomysł „bardzo interesującym”.

„Emmanuel Macron zaproponował utworzenie Europejskiej Wspólnoty Politycznej. Pozwoliłaby ona krajom spoza Unii Europejskiej, w tym Ukrainie, dołączyć do „rdzenia” europejskich wartości. Kanclerz Niemiec Olaf Scholz nazywa ten pomysł „bardzo interesującym”.
      www.euractiv.pl/section/polityka-wewnetrzna-ue/news/macrin-unia-europejska-francja-rosja-ukraina-akcesja-przyszlosc-ue/
    • pozytonium UA odzyskała granicę 17.05.22, 12:08

> Dwa bratanki od szabelki i od szklani są w poważnym kłopocie.

UA odzyskała granicę szabelka i szklanka nie pomogła.

video.xx.fbcdn.net/v/t42.1790-2/281407219_173500198442851_4289643088693303786_n.mp4?_nc_cat=108&ccb=1-6&_nc_sid=985c63&efg=eyJybHIiOjU0MSwicmxhIjo1MTIsInZlbmNvZGVfdGFnIjoic3ZlX3NkIn0%3D&_nc_ohc=ZZ7VmDmvg9UAX-tC9f-&rl=541&vabr=301&_nc_ht=video-frt3-1.xx&edm=AJ7AUIkEAAAA&oh=00_AT_zwNiZJIYWsBPihcenkTkUs159DL_d5AywabzxXO-hKQ&oe=62838FF1
      Teraz czas na południe.
      polskatimes.pl/wojna-na-ukrainie-ekspert-ds-wojskowych-magazynu-wojsko-i-technika-ukraincy-nie-dzialaja-tylko-na-pokaz/ar/c1-16343771
      Chyba sobako przestaną ci płacić.
      Może to być swego rodzaju zaskoczenie z tego powodu, że Rosja do tej pory dosyć dobrze sobie radziła w internecie. Pamiętajmy, że według wszelkich dostępnych danych miała pewien wpływ na wyniki wyborów w wielu krajach, łącznie ze Stanami Zjednoczonymi czy Polską. Natomiast w tej chwili wydaje się, że Rosjanie tę wojnę informacyjną przegrywają.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka