Dodaj do ulubionych

Orzeł Biały

23.09.22, 13:38

Moje zdanie, nie.
Obserwuj wątek
    • pies.na.czarnych Re: Orzeł Biały 23.09.22, 13:57
      • pozytonium O Brawo PiS cię nie podejrzewałem 23.09.22, 14:06
        pies.na.czarnych napisała:

> ***** ***
        >
      • m.c.hrabia Re: Orzeł Biały 23.09.22, 14:07
        orzeł biały to dla qrwy jak w sam raz.
        • pozytonium Rzecz dziwna, gdzie Macierewicz tam i Michnik. 23.09.22, 14:12
          m.c.hrabia napisał:

> orzeł biały to dla qrwy jak w sam raz.

https://oko.press/images/2016/09/z11943451Q-e1474205604968.jpg

https://media.wplm.pl/thumbs/8cd/OTYwL3VfMS9jY19kNjFlNi9wLzIwMTgvMDIvMDgvODI1LzM2MC8wMjAwZTQwNmZiYWU0ZGRjODJkMTY0NGZiZTZkZDExNS5qcGVn.jpeg
          • pies.na.czarnych Re: Rzecz dziwna, gdzie Macierewicz tam i Michnik 23.09.22, 14:23
            Nie wyszedł ci ten sondaż, ale nie pękaj. Jak oszołom wróci zemszy:) to kliknie ci "ZA".
            • pozytonium Re: Rzecz dziwna, gdzie Macierewicz tam i Michnik 23.09.22, 14:32

> Nie wyszedł ci ten sondaż, ale nie pękaj. Jak oszołom wróci zemszy:) to kliknie
              > ci "ZA".

Swoje zdanie wyraziłem w pierwszym poście.
              Jak na razie 100 % podziela moje zdanie.
              • pies.na.czarnych Re: Rzecz dziwna, gdzie Macierewicz tam i Michnik 23.09.22, 14:49
                Wiemy, wiemy jakie jest twoje zdanie pisi prowokatorze.
              • no-popis Re: Rzecz dziwna, gdzie Macierewicz tam i Michnik 26.09.22, 18:07
                pozytonium napisał(a):

> pies.na.czarnych napisała:
                >
                > > Nie wyszedł ci ten sondaż, ale nie pękaj. Jak oszołom wróci zemszy:) to k
                > liknie
                > > ci "ZA".
                >
                > Swoje zdanie wyraziłem w pierwszym poście.
                > Jak na razie 100 % podziela moje zdanie.
                Sondaży w tak wyprofilowanych środowiskach jak to forum są rażąco nieobiektywne.
                Gdyby zastosować wyniki wyborów w obwodach wyborczych w aresztach i więzieniach to Platforma Obywatelska miałaby większość konstytucyjną.
                • superspec1 Re: Rzecz dziwna, gdzie Macierewicz tam i Michnik 26.09.22, 19:07
                  A w szpitalach psychiatrycznych głosują na PiS!:)
                  • no-popis Re: Rzecz dziwna, gdzie Macierewicz tam i Michnik 27.09.22, 08:53
                    superspec1 napisał(a):

> A w szpitalach psychiatrycznych głosują na PiS!:)

Dawaj wyniki. JA, w sygnaturce, przekazuję CI rewelacyjne wyniki w więzieniach na "mniejsze zło".
                    • superspec1 Re: Rzecz dziwna, gdzie Macierewicz tam i Michnik 27.09.22, 09:00
                      dabrowska.blog.polityka.pl/2015/07/01/lepiej-wygrywac-w-wiezieniu-czy-w-szpitalu-psychiatrycznym/
            • pies.na.czarnych Re: Rzecz dziwna, gdzie Macierewicz tam i Michnik 23.09.22, 21:58

> Nie wyszedł ci ten sondaż, ale nie pękaj. Jak oszołom wróci zemszy:) to kliknie
              > ci "ZA".
              >

Oszołom cichcem kliknął "TAK" :)
          • inna57 Re: Rzecz dziwna, gdzie Macierewicz tam i Michnik 23.09.22, 14:31
            To jeszcze przypomnij jak AM zachował się w stanie wojennym, jak w damskiej sukience w kwiaty siedział zatrzaśnięty w kiblu i trząsł się ze strachu. A już wiadomo było że nikogo na białe niedźwiedzie nie wywiozą.
            • pies.na.czarnych Re: Rzecz dziwna, gdzie Macierewicz tam i Michnik 23.09.22, 14:51
              To jeszcze przypomnij jak AM uciekł z szczelnie pilnowanego zakładu psychiatrycznego :)
            • 99venus Re: Rzecz dziwna, gdzie Macierewicz tam i Michnik 23.09.22, 15:26
              Obrzydliwy komentarz.Pisany z szamba.
              • inna57 Re: Rzecz dziwna, gdzie Macierewicz tam i Michnik 23.09.22, 17:19
                A co obrzydliwego jest w prawdzie?
                Prawda nie boli, prawda was wyzwoli.
            • no-popis Re: Rzecz dziwna, gdzie Macierewicz tam i Michnik 24.09.22, 10:42
              inna57 napisała:

> To jeszcze przypomnij jak AM zachował się w stanie wojennym, jak w damskiej suk
              > ience w kwiaty siedział zatrzaśnięty w kiblu i trząsł się ze strachu. A już wia
              > domo było że nikogo na białe niedźwiedzie nie wywiozą.
              Ľżesz. To był bardzo odważny człowiek. Ponad 20 razy aresztowany czy zatrzymywany.
        • 99venus Re: Orzeł Biały 23.09.22, 21:42
          Daj spokój,przecież to szumowiny wyciekające z szamba.
    • 99venus Re: Orzeł Biały 23.09.22, 15:21
      Ale ten psychol dostał!!!
      Duda się ostatecznie ośmieszył i okrył hańbą. Chyba rzeczywiście pora wyjść na ulice i pogonić tę trzodę.
      • szwampuch58 Re: Orzeł Biały 23.09.22, 15:30
        Order zhanbiony
        • x2468 Re: Orzeł Biały 23.09.22, 23:30
          Zhańbiony od zarania dziejów. Wystarczy przypomnieć ze otrzymali go miedzy innymi Fryderyk Wielki i Caryca Katarzyna.
      • wirujacypunkt Re: Orzeł Biały 23.09.22, 16:05
        99venus napisał:

> Ale ten psychol dostał!!!
        > Duda się ostatecznie ośmieszył i okrył hańbą. Chyba rzeczywiście pora wyjść na
        > ulice i pogonić tę trzodę.
        >

Racja !!!
        • privus Re: Orzeł Biały 23.09.22, 16:22

"Order Virtuti Militari" otrzymał Leonid Breżniew, przywódca ZSRR w latach 1964–1982
          https://v.wpimg.pl/NDE2MTU4YSUkUDtnek9sMGcIbz08FmJmMBB3dnoMfnQ9HSR6IkRgNCkdLHszGyQ0IFViZ2MCe3dqQiwkClY8IT9cJDEiazgtN0Y4IDxrIy0pWzk1J10RcnYHYz4lUSlmOA
          Przykra kontynuacja fatalnych gestów.
    • m.c.hrabia Re: Orzeł Biały 23.09.22, 17:09
      Żulczyk ma 1000% racji, prezydencka menda narzygała w twarz rodzinom smoleńskim , qrwa co za bydle.
      • pies.na.czarnych Re: Orzeł Biały 23.09.22, 17:27
        > Żulczyk ma 1000% racji, prezydencka menda narzygała w twarz rodzinom smoleńskim , qrwa co za bydle.

Przecież on w tamtych czasach pracował w Kancelarii Prezydenta. Podobno jako prawnik:) On napewno przekonywał, ze ta wycieczka organizowana przez Lecha Kaczyńskiego nie ma wad prawnych. Niech więc nikogo nie dziwi, ze teraz chce legitymować bzdury Macierewicza aby odciągnąć od siebie uwagę.
        • m.c.hrabia Re: Orzeł Biały 23.09.22, 17:40
          aby odciągnąć od siebie uwagę.

jak tępe bydle.
    • szwampuch58 Re: Orzeł Biały 23.09.22, 20:06
      Gustlik odszedl bez tej blaszki ,RIP dla artysty
    • pies.na.czarnych Re: Rzecz dziwna, gdzie Macierewicz tam i Michnik 23.09.22, 20:54
      > .Dużo zrobił w KOR ,wtedy odwaga inaczej się liczyła

Jak się miało SB za sobą to można było udawać, że jest się odważnym. Powiesz napewno, że nie ma natomiast dowodów. Ja ci odpowiem na to, że nie po to Macierewicz plądrował archiwa aby były.
      Po nagłym powrocie ze Smoleńska również plądrował archiwa prezydenta. Czego tam szukał? Resztek dowodów na swoją nieskazitelną przeszłość?
    • 99venus Re: Rzecz dziwna, gdzie Macierewicz tam i Michnik 23.09.22, 21:45
      Nawet jeżeli za KOR mu się należy to jego antypolska działalność w latach późniejszy przekreśla wszystkie wcześniejsze zasługi.
    • pies.na.czarnych Re: Orzeł Biały 24.09.22, 02:37
      Ten zegarek na prawej to za ile?
      • pies.na.czarnych Re: Orzeł Biały 24.09.22, 02:41
        po prawej :)
        • dunajec1 Re: Orzeł Biały 24.09.22, 04:13
          Ludzie, od 30-stu lat nie mieszkam w Polsce, powinienem miec to wszystko w rzyci, a nie mam, czemu ja sie wstydze tego co tam currffaa pisiory robia?
          • dunajec1 Re: Orzeł Biały 24.09.22, 04:14
            Aha, mialem napisac "hanbic" n z kreska,z tego wszystkiego to i pisac "zabacujym" , no!
            • adria231 Re: Orzeł Biały 24.09.22, 08:16
              Smutny ten Orzeł.... i oskubany z piór....
              Całkiem , jak nasza ojczyzna pod rządami ludzi bez honoru i bez głowy.....
              • pies.na.czarnych Re: Orzeł Biały 24.09.22, 20:22
                W latach 70 "Teatr Stu" miał fajny plakat. Na plakacie tym przedstawiona była szkapa z wyleniałymi orlimi skrzydłami. Pamietam, na spotkaniu z aktorami w klubie studenckim ktoś zapytał co właściwie przedstawia ten plakat. Odpowiedz: "To jest orzeł zrobiony w konia". Warto byłoby od nowa rozprowadzić ten plakat na uczelniach i w szkołach.
          • no-popis Re: Orzeł Biały 24.09.22, 08:39
            dunajec1 napisał:

> Ludzie, od 30-stu lat nie mieszkam w Polsce, powinienem miec to wszystko w rzyc
            > i, a nie mam, czemu ja sie wstydze tego co tam currffaa pisiory robia?
            Masz po prostu znany kompleks Polaczka, który po półrocznym pobycie już mówi z obcym akcentem i mówi : no to to jak tam się u Was w Polsce to nazywa :)
            • pozytonium Re: Orzeł Biały 24.09.22, 10:31
              no-popis napisała:

> dunajec1 napisał:
              >
              > > Ludzie, od 30-stu lat nie mieszkam w Polsce, powinienem miec to wszystko
              > w rzyc
              > > i, a nie mam, czemu ja sie wstydze tego co tam currffaa pisiory robia?
              > Masz po prostu znany kompleks Polaczka, który po półrocznym pobycie już mówi z
              > obcym akcentem i mówi : no to to jak tam się u Was w Polsce to nazywa :)

Znałem Alika.
              To on stworzył z Uniwersytetu Toruńskiego potęgę. Jak Antoni może się z nim równać?
              biega.com/lempicki.html
              Dla Alika ujmą było, jak zapominał jakiegoś zwrotu po polsku. Praktycznie całe życie na obczyźnie. Ale polszczyzna na najwyższym poziomie.
    • no-popis Re: Orzeł Biały 24.09.22, 08:38
      pozytonium napisał(a):

> [sonda=Czy uważasz, że Macierewicz powinien otrzymać Orła Białego]
      > [*]Nie
      > [*]Tak
      > [/sonda]
      >
      > Moje zdanie, nie.
      Sądzę, że prędzej niż Gerhard Schroeder.
    • buldog2 Re: Orzeł Biały 24.09.22, 08:59
      Trzymaj się tego co mówi Partia.

Macierewicz doskonale wywiązał się ze swojej roli. Jako pierwszej przekazał Rosji Raport o WSI, dzięki czemu zginęło co najmniej dwóch polskich agentów, robił to samo, co w latach dziewięćdziesiątych robił dla Amerykanów Primakow, późniejszy premier. Poprzez D’Amato utrzymywał kontakty z mafią sołncewską GRU, Kislinem i nie rozumiem, dlaczego on i D’Amato wypierali się tej znajomości, dopóki nie ujawniono ich wspólnego zdjęcia.

Po przejęciu Exatela przez Macierewicz (lub PiS) kontrolują serwery Państwowej Komisji Wyborczej. Macierewicz promował prawdziwych patriotów Rosji, takich jak Luśnia, Nadworski, Zieliński, Rękas, Piskorski, Szołucha, Kotas, Szustkowski, Szatkowski, Kwaśniak… A jak przeciw któremu prowadzono śledztwo w sprawie o szpiegostwo na rzecz Rosji, to Macierewicz takie śledztwa zamykał.

Przedstawicielka brytyjskiego MI6 powiedziała, że pod jego kierownictwem związki z wywiadem rosyjskim są ewidentne i dla Sojuszu Polska jest prędzej obciążeniem, niż aktywem. W pozycji z wściekłości słychać wycie - znakomicie.

Pan prezes Kaczyński bardzo ceni Macierewicza.
      • weteran-czasu Re: Orzeł Biały 24.09.22, 21:44
        Nieżyjący Boni opowiadał, że kilku internowanych w stanie wojennym solidarnościowców Macierewicz namawiał do współpracy z kolegami radzieckimi, których zna, a to w przyszłości może zaprocentować wymiernymi korzyściami.
        W to mogę uwierzyć, ponieważ do tej pory kumpli różnej maści ze wschodu pan Antoni ma wielu i włada świetni j. rosyjskim.
        Namawiane osoby przez Macierewicza potwierdzały wersję przekazaną przez Boniego.
        • buldog2 Re: Orzeł Biały 28.09.22, 14:03
          Kilka razy słyszałem i wierzę w to.
    • superspec1 Re: Orzeł Biały 24.09.22, 09:10
      Za działalność w opozycji w PRL tak. A po katastrofie smoleńskiej nie.
      • pozytonium Re: Orzeł Biały 24.09.22, 10:08
        superspec1 napisał(a):

> Za działalność w opozycji w PRL tak. A po katastrofie smoleńskiej nie.

Czy poseł może być odznaczony Orłem Białym?
        Ustawa o orderach i odznaczeniach
        Stan prawny aktualny na dzień: 24.09.2022
        Dz.U.2022.0.1031 t.j. - Ustawa z dnia 16 października 1992 r. o orderach i odznaczeniach
        Ustawa o orderach i odznaczeniachRozdział 1. Przepisy ogólneArt. 3. Ustawa o orderach i odznaczeniach

Art. 3. ord. i odzn.
        Wniosek o nadanie orderów i odznaczeń posłowi lub senatorowi
        1.
        Z wnioskiem o nadanie Orderu Orła Białego, Orderu Odrodzenia Polski lub Krzyża Zasługi posłowi lub senatorowi można wystąpić po wygaśnięciu mandatu osoby proponowanej do odznaczenia.
        2.
        Przepis ust. 1 stosuje się również do osób zajmujących kierownicze stanowiska państwowe określone w odrębnych przepisach - w okresie zajmowania tych stanowisk.
        3.
        Przepisów ust. 1 i 2 nie stosuje się w czasie wojny.

wojny Kaczor nie ogłosił.
        • margit49 Re: Orzeł Biały 24.09.22, 10:53
          pozytonium napisał(a):

> wojny Kaczor nie ogłosił.
          >
          Ani nie zmienił nazwiska na Kaczorowski.
          Wojny nie mógł ogłosić, bo jest tylko szeregowym posłem.
          A ponieważ doprowadził do polaryzacji społeczeństwa, więc toczy się wojna polsko-polska
          • pozytonium Re: Orzeł Biały 24.09.22, 11:06
            margit49 napisała:

> pozytonium napisał(a):
            >
            > > wojny Kaczor nie ogłosił.
            > >
            > Ani nie zmienił nazwiska na Kaczorowski.
            > Wojny nie mógł ogłosić, bo jest tylko szeregowym posłem.
            > A ponieważ doprowadził do polaryzacji społeczeństwa, więc toczy się wojna pols
            > ko-polska

Jak zawsze przed wojną z zewnętrznym wrogiem.
            Art. 145. Odpowiedzialność konstytucyjna Prezydenta RP
            Dz.U.1997.78.483 - Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej z dnia 2 kwietnia 1997 r.

Dudę można ubezwłasnowolnić.
            3. Z dniem podjęcia uchwały o postawieniu Prezydenta Rzeczypospolitej w stan oskarżenia przed Trybunałem Stanu sprawowanie urzędu przez Prezydenta Rzeczypospolitej ulega zawieszeniu.

Antoni był nominowany wbrew ustawie. Prezydent świadomie złamał prawo. Jeśli opozycja tego nie wykorzysta, to nie wykorzysta już niczego. Będzie farsą od poślic domagających się magazynów wiatru.

Mnie naprawdę obojętne jest kto będzie rządził Polską. Przekroczyłem już pół wieku i czas powoli umierać. Martwię się tylko o dzieci. To wszystko.
        • buldog2 Re: Orzeł Biały 28.09.22, 14:07
          No tak, trudności formalne i ani słowa, że nie wolno nominować sowieckiego i rosyjskiego agenta.
    • szwampuch58 Re: Orzeł Biały 24.09.22, 20:57
      Zrob to Antek,ty stary czubku bo twoje zapowiedzi staja sie nudne:
      Macierewicz zapowiada kroki prawne wobec TVN za reportaż "Siła Kłamstwa". "Kłamie i oszukuje"
    • weteran-czasu Re: Orzeł Biały 24.09.22, 21:51
      www.polityka.pl/tygodnikpolityka/kraj/1757432,1,macierewicz-jeszcze-blizej-rosji.read
    • buldog2 Re: Orzeł Biały 27.09.22, 20:58
      Możesz uważać, ale dziękuj swojemu prezesowi i Putinowi, że dali wam Antoniego.
      Nam niestety też.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka