Dodaj do ulubionych

Szczwany plan

19.10.22, 09:48
Wygrać za wszelką cenę, używając wszystkich legalnych i nie sposobów, nadchodzące wybory, bez względu na koszty dosypywać kasy elektoratowi, a po wygranych wyborach KE i tak będzie musiała dać dla PL na wszystko i będzie OK.
Ale jak nie wyjdzie to co?
Obserwuj wątek
    • snajper55 Re: Szczwany plan 19.10.22, 10:13
      janadam59 napisał:

> Wygrać za wszelką cenę, używając wszystkich legalnych i nie sposobów, nadchodzą
      > ce wybory, bez względu na koszty dosypywać kasy elektoratowi, a po wygranych wy
      > borach KE i tak będzie musiała dać dla PL na wszystko i będzie OK.
      > Ale jak nie wyjdzie to co?

To nic. Korei Północnej Unia nie daje żadnej kasy i sobie radzą. Dzięki przywódctwu genialnego Jaros... ops, genialnego Kim Dzong Una.

S.
    • szwampuch58 Re: Szczwany plan 19.10.22, 10:19
      Cela z kratami
    • adam111115 Re: Szczwany plan 19.10.22, 10:21
      Po wyborach dzisiejsza opozycja ma jedyne wyjście polegające na delegalizacji pisu i osadzenie głównych przedstawicieli w odpowiednim miejscu. Poziom kłamstwa i pomówień jaki się teraz wylewa (np. jaki w Radio Zet) może na długo zatruć debatę publiczną. Ponadto potrzeba będzie zrobić despisyzację kraju czyli np. ustawę mówiącą że (w skrócie i uproszczeniu) kto posądza władze o sprzyjanie Niemcom aby Polskę oddać w ich zarządzanie lub w inny sposób sugeruje że władza jest niemiecka podlega karze do 15 lat. Odechce sie wtedy sakiewkiewiczom i karnowskim pisać bzdury. Oczywiście jeśli jeszcze będą mogli bo będą podlegać delegalizacji ich pisma podobnie jak pis.
      • yoma Re: Szczwany plan 19.10.22, 10:27
        A gdzie wolność słowa, Adamie?

Pisie bluzgi to akurat nasz najmniejszy problem, naprawdę.
        • adam111115 Re: Szczwany plan 19.10.22, 10:34
          yoma napisała:

> A gdzie wolność słowa, Adamie?
          >
          > Pisie bluzgi to akurat nasz najmniejszy problem, naprawdę.
          >

Nie uznaję stosowania kłamstw, pomówień i fałszywych oskarżeń jako elementów wolności słowa. A bronić się przed tym sądowo w Polsce się nie da. Słowo puszczone w eter już żyje a przeprosiny opublikowane po 2 latach są warte tyle co nic.

I nie uważam że to najmniejszy problem, zobacz co qrwiza zrobiła z 30% Polaków? zmieniła ich w pisowskie zombie. A tylko mówili......
          • janadam59 Re: Szczwany plan 19.10.22, 10:40
            Jak nie wiesz jak postąpić to bądź przyzwoity..... albo nie czyń drugiemu co tobie niemiłe.
            • adam111115 Re: Szczwany plan 19.10.22, 10:42
              To do mnie? Dlaczego?
              • janadam59 Re: Szczwany plan 19.10.22, 10:58
                Raczej ogólna, a bardziej do yomy. Wolnością słowa nie można tłumaczyć każdego łajdactwa.
                • yoma Re: Szczwany plan 19.10.22, 11:04
                  No i gdzie tu czynienie, co niemiłe, jołasiu?
                  • janadam59 Re: Szczwany plan 19.10.22, 11:07
                    No cóż, jeśli nie dostrzegasz....
                    • adam111115 Re: Szczwany plan 19.10.22, 11:11
                      No cóż, jeśli Wam plucie w twarz nie przeszkadza... nieprzyzwoitości nie pokonasz przyzwoitością. Pis trzeba zniszczyć ich metodami. Inaczej będziesz naiwnym lewakiem.
                      • janadam59 Re: Szczwany plan 19.10.22, 11:22
                        Gwałt niech się gwałtem odciska... Wbrew pozorom oba stanowiska nie wykluczają się, powiem tak jeśli gwałciciel usprawiedliwia gwałt wolnością słowa, to pies mu mordę lizał..
                      • yoma Re: Szczwany plan 19.10.22, 11:29
                        >Pis trzeba zniszczyć ich metodami.

Zgoda, ale skutecznymi metodami i do pewnej granicy. Pytanie za 100 pkt: co trzeba zrobić, żeby zdelegalizować pis?
                        • adam111115 Re: Szczwany plan 19.10.22, 11:38
                          To proste. Pójść jedną listą, zgarnąć 52 proc i mieć dzięki dhontowi około 280 mandatów. Wtedy robisz z pisem co chcesz. Nawet konstytucję tak zmieniasz aby kreatury pisowskie i ala pisowski już nigdy władzy nie objęły. Jest to proste ale niestety przy hamletyzowaniu Hołowni czy Kosiniaka wątpliwe aby się dało. Dwie lub trzy listy to trzecia, ostatnia kadencja demokratycznej Polski. Po tym już będzie ciemność.
                          • yoma Re: Szczwany plan 19.10.22, 11:59
                            No to jest w Konstytucji zakaz funkcjonowania pewnych partii i nic zmieniać nie trzeba. Natomiast, żeby zdelegalizować pis, trzeba przywrócić Trybunał Konstytucyjny, bo to on jest władny delegalizować partie polityczne.

Oczywiście można ich wszystkich postawić hurtem bez sądu pod murek i między nami mówiąc ja bym tak z radością zrobiła, ale... są granice.

Co do jednej listy oczywiście zgoda. Słuchaj, zmykam. Bardzo chętnie podyskutuję wieczorem, jeśli będziesz chciał.
                      • yoma Re: Szczwany plan 19.10.22, 12:02
                        >Wam plucie w twarz nie przeszkadza...

A jeśli mnie komentuje żul pod sklepem czy rozjuszona staruszka, to czy mnie to przeszkadza?
                        • adam111115 Re: Szczwany plan 19.10.22, 18:30
                          yoma napisała:

> >Wam plucie w twarz nie przeszkadza...
                          >
                          > A jeśli mnie komentuje żul pod sklepem czy rozjuszona staruszka, to czy mnie to
                          > przeszkadza?
                          >

A jeśli ten żul idzie na Ciebie z nożem to co? Nie przeszkadza Ci? Z pisiorami mamy taki problem ze komentowanie się skończyło. Oni teraz idą na noże, z UE, z Polakami, z każdym kto w sektę jarozbawa nie wierzy.
                          • yoma Re: Szczwany plan 19.10.22, 18:40
                            No to się zdecyduj kurcze, czy chodzi ci o mamrotanie o sprzyjaniu Niemcom (jakby to była jakaś obelga), czy o atak z użyciem niebezpiecznego narzędzia. Bo na atak nożem zakaz kłapania dziobem raczej nie pomoże, prawda?

Ps. Mnie jeszcze nie ma. Po 22.
                            • adam111115 Re: Szczwany plan 19.10.22, 19:07
                              To metafora. Mamrotanie o sprzyjaniu Niemcom powoli przechodzi w wyciągania noża na wszystkich dookoła kto bandzie kulawego nie sprzyja. Na twardych pisiorow będą ostre paragrafy a zakaz klapania dziobem na resztę. Jak denazyfikacja po wojnie w Niemczech. Tak jak nie puszczą się bąków w towarzystwie tak nie będzie wypadało mówić to co pisiory mówią dzisiaj bezkarnie. Czyli pomawiają i szczują.
                              • yoma Re: Szczwany plan 19.10.22, 23:29
                                Rozżarłeś się, tymczasem zemsta najlepiej smakuje na zimno 😈 a w ogóle mówimy o zemście czy o sprawiedliwości? Bo mnie w zupełności usatysfakcjonuje sprawiedliwość.

Co do kneblowania, nie odniosłeś się do mojego postu o 254 państwach. Zresztą, 15 lat za pyskowanie? Tak jak za zabójstwo?
                                • adam111115 Re: Szczwany plan 20.10.22, 08:53
                                  Odniosłem się pisząc o przykładzie denazyfikacji. Skoro Niemcy mogli zrobić zakaz propagowania nazizmu to my możemy zrobić zakaz propagowania pisizmu - a przez to rozumiem imputowanie politykom chęci sprzyjania obcym Pństwom.
                                  • yoma Re: Szczwany plan 20.10.22, 11:11
                                    I to jest twój największy problem? Nie korupcja, nepotyzm, złodziejstwo i bezprawie, zmiana ustroju i działanie wbrew interesom państwa, nie inflacja i niszczenie biznesu?

Obyśmy tylko takie problemy mieli.
                                    • adam111115 Re: Szczwany plan 20.10.22, 12:09
                                      yoma napisała:

korupcja, nepotyzm, złodziejstwo i bezpr
                                      > awie, zmiana ustroju i działanie wbrew interesom państwa, nie inflacja i niszcz
                                      > enie biznesu?

To jest dla mnie właśnie definicja pisizmu. I to trzeba wyplenić. To jest właśnie ten problem.

Jednym z elementów działania wbrew interesom państwa jest ciągłe pomawianie innych polityków. Przypomnij sobie co pisiory mówiły jak byli w pozycji.
                                      • yoma Re: Szczwany plan 20.10.22, 12:13
                                        To nie pogadamy, bo ja się okopałam na stanowisku, że 15 lat za pyskowanie to debilizm :)
                                        • adam111115 Re: Szczwany plan 20.10.22, 12:25
                                          Jezu, nie pyskowanie a pomawianie. I ok, nie 15 lat ale kara musi być
                                          • yoma Re: Szczwany plan 20.10.22, 12:39
                                            To dostaną w pakiecie za zbrodnie przeciwko Rzeczypospolitej. U nas kary się nie sumują :)

Co Jezu? Precyzuj, o co ci chodzi, a potem jezuj. Gadanie, że ktoś się z kimś przyjaźni, faktycznie zbrodnia straszliwa. Powiem więcej, powinien się przyjaźnić, bo teraz jesteśmy sami.
                          • janadam59 Re: Szczwany plan 19.10.22, 18:57
                            No wtedy, w razie nagłego, niebezpiecznego i realnego ataku, jest obrona konieczna...
                    • yoma Re: Szczwany plan 19.10.22, 11:28
                      No to bądź uprzejmy wytłumaczyć.
                      • janadam59 Re: Szczwany plan 19.10.22, 11:36
                        Załóżmy, że opozycja wygrywa wybory i co dalej? Co z TK, SN, PK, Prezydentem - przecież jasne jest, że nie będą zachwycone?
                        • yoma Re: Szczwany plan 19.10.22, 12:00
                          Uczynić im, co niemiłe 😈
                          • janadam59 Re: Szczwany plan 19.10.22, 13:11
                            Do tego trzeba polityka dużego formatu, okaże się czy taki jest.
          • yoma Re: Szczwany plan 19.10.22, 10:44
            Trzeba telewizję zmienić z powrotem w medium informacyjne. Zakazami zepchniesz ich tylko do podziemia, z którego w odpowiednim momencie znów wypełzną.

Musiałbyś karać za mówienie, że rząd sprzyja Niemcom, Francuzom, Amerykanom, Gabończykom, Malgaszom i tak 254 razy czy ile tam jest państw na świecie, czyli osiągnąłbyś dokładnie pisi cel, a to Polskę wyizolować :)
    • janadam59 Re: II Szczwany plan 27.10.22, 14:39
      janadam59 napisał:

> Wygrać za wszelką cenę, używając wszystkich legalnych i nie sposobów, nadchodzą
      > ce wybory, bez względu na koszty dosypywać kasy elektoratowi, a po wygranych wy
      > borach KE i tak będzie musiała dać dla PL na wszystko i będzie OK.
      > Ale jak nie wyjdzie to co?
      I miałem rację!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka