Gość: ZygZag uczelniane bagienko IP: *.umcs.lublin.pl 08.11.04, 11:36 W moim odczuciu na polskich uczelniach obowiązuje system bizantyjsko-feudalno- sowiecki zarówno przy rekrutacji jak i w ramach stosunku pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Funky Koval Re: Ujawniamy listę dzieci VIP-ów przyjętych na p IP: *.abc.com.pl 08.11.04, 11:38 A to Polska właśnie!:((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek Re: Ujawniamy listę dzieci VIP-ów przyjętych na p IP: *.mat.mfc.us.edu.pl 08.11.04, 11:41 To sprawezcie tez jak sa przyjmowani kandydaci do Liceow w Bielsku Bialej. Ten sam mechanizm. Identyczny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FELIKS Re: Ujawniamy listę dzieci VIP-ów przyjętych na p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 11:41 I POTEM MAMY TAKICH TĘPAKÓW ZA SĘDZIÓW I PROKURATORÓW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Ujawniamy listę dzieci VIP-ów przyjętych na p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 11:43 Ciekawe tylko czy coś wskurają, czy też władze uczelni sfałszują papiery zanim dostanie je gazeta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zalosne Re: Ujawniamy listę dzieci VIP-ów przyjętych na p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 15:44 taaaak.... najpierw sfalszuja dokumenty, potem konstytucje a potem to juz nie wiem, pewnie date wlasnego urodzenia. pomysl czasem, co piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: towarzysz Re: Ujawniamy listę dzieci VIP-ów przyjętych na p IP: 213.227.107.* 08.11.04, 11:43 Ciekawe co teraz zrobią władze państwowe jak i uczelniane UG z problem studentów którzy dostali się z odwołania za protekcją? Ewidenty przykład kumoterstwa i korupcji nadający się do dochodzenia prokuratorskiego i sądowego! Kto będzie sądził bezstronnie władze uczelniane UG i zamieszanych sędziów, prokuratorów i adwokatów? Środwisko gdańskich elit uczelnianych i prawniczych, to Polska w pigułce! Dla przykładu należałoby oczyścić środowisko akademickie, ograniczając feudalne przywileje profesorskie (państwo w pańtswie),a niomoralnym i nietycznym prawnikom zakazać wykonywania zawodu w sądach i urzędach publicznych. Może się wtedy ludzie opamiętają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Manuela Re: Ujawniamy listę dzieci VIP-ów przyjętych na p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 11:52 Gość portalu: towarzysz napisał(a): > Ciekawe co teraz zrobią władze państwowe jak i uczelniane UG z problem > studentów którzy dostali się z odwołania za protekcją? Ewidenty przykład > kumoterstwa i korupcji nadający się do dochodzenia prokuratorskiego i sądowego! MNIE TEŻ TO BARDZO CIEKAWI. I CHYBA WSZYSTKICH !!!! Społeczeństwo domaga się konkretnych sprawiedliwych działań. Jeżeli od nas wymagacie uczciwości, płacenia podatków i poszanowania władzy to nie utrudniajcie nam tego swoim bezprawiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aaron Nie skrzywcie choćby jednego dziecka IP: *.k.mcnet.pl 08.11.04, 11:43 Mam mieszane uczucia, czy aby w tym zapale nie skrzywdzi się nikogo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Manuela Re: Nie skrzywcie choćby jednego dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 12:01 Już się skrzywdziło dostatecznie wielu młodych ludzi, którzy uczciwie chcieli dostać się na studia i jedyną naukę jaką z tego wynieśli to to , że uczciwość nie popłaca. I dalej będzie się krzywdziło niewinnych ludzi, którzy w przyszłości będą mieli pecha, że ich sprawę będzie rozpatrywał tępy sędzia (z korupcyjnego naboru), którego jedynym sposobem na życie jest korupcja i który nie zna innej możliwości funkcjonowania. I trzeba kiedyś przerwać ten ciąg zanim nie będzie za późno. Chyba, że się okaże, że już jest za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Nie skrzywcie choćby jednego dziecka IP: *.uni.wroc.pl 08.11.04, 13:43 Chyba jednak jest za późno, ale bardzo chciałbym się mylić w tym przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws te "dzieci" zostale skrzywdzone IP: *.dip.t-dialin.net 08.11.04, 12:12 przez wlasnych rodzicow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr z Gdyni POSTULAT DO DZIENNIKARZY !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.04, 11:45 Szanowno GW! jeśli dobrze pamiętam, w ostatnich tygodniach pisaliście, że Senat UG podjął decyzję o nieodtajnianiu list. a z moich informacji wynika, że w Senacie zasiadają także profesorowie, dziekani i przedstawiciele innych wydziałów. zatem może podobny problem dotyczy również innych jednostek uniwersytetu? polecam dziennikarzom GW sprawdzenie tego watku. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Ujawniamy listę dzieci VIP-ów przyjętych na p IP: *.crowley.pl 08.11.04, 11:45 A ja pamietam ,jak przed kamerami rozpłakał się prezydent Egipu - Naser , poniewaz jego córka nie dostała sie na prawo w Kairze !! Rozumiem ze Egipt jest przed nami o lata swietlne !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gal Re: Ujawniamy listę dzieci VIP-ów przyjętych na p IP: *.man.rsk.pl 08.11.04, 11:53 już dawno mówiono,że żydo-masoneria będzie dążyć,żeby tylko ich dzieci miały dobre wykształcenie i nimi obsadzać się będzie kluczowe stanowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Ujawniamy listę dzieci VIP-ów przyjętych na p IP: *.venti.com.pl 08.11.04, 11:54 Chylę głowę przed dziennikarzami. Pozdrawiam, wielokrotny klient gangu Notariuszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: Ujawniamy listę dzieci VIP-ów przyjętych na p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.04, 11:55 bardzo was prosze, ciągnijcie tą sparwę do końca, jestem osobiście zainteresowany, też się nie dostałem, ale choć barzdo to przeżyłęm, pomyślałem - trudno, inni są lepsi. teraz chciałbym wiedzieć, czy faktycznie. ja wiem ile miałem punktów, ale wiem też, że nie mam w rodzinie nikogo....pomocnego Polska, ech.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Ujawniamy listę dzieci VIP-ów przyjętych na p IP: *.wro.volvo.net / 62.29.248.* 08.11.04, 11:56 Biedne dzieci bez protekcji, po co pchają się na prawo? ? Chcą zostać notariuszami, adwokatami, sędziami? Bez znajomości i układów. Wolne żarty. Dziekan po prostu wyświadczył im przysługę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard M. Zajac To fragment ogromnej gory nepotyzmu i kumoterstwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 11:56 "Gazecie" naleza sie wyrazy najwyzszego uznania. To, co ujawnila to niestety fragment ogromnej gory nepotyzmu i kumoterstwa. "Demokracja" w polskim wydaniu to siatka koterii, ukladow, lokalnych klik, nepotyzmu i kumoterstwa. Tak dzieje sie wszedzie w Polsce. Wysoce naganne zachowania SLD, ktore ujawnila sprawa Rywina i ujawnia sprawa Orlenu to tez tylko fragment. Takie mamy "elity". Widac to tez w tej sprawie - sedzia nie widzi nic nagannego w nielegalnej protekcji, a kumoterstwo wspiera oficjalnie prezes sadu. Przeciez to Afryka!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc To wariactwo!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 13:40 Zupelnie wszyskim "odbilo".Naprawde wierzycie w dobre intencje dziennikarzy GW. A moze by tak sprawdzic kto pracuje w GW czy nie ma tam ludzi z tzw. klucza? Przypuszczam ,z e w wiekszosci to ludzie protegowni.Tak, tak niestety.Stad oburzenie moje "wykrycia" nepotyzmu tylko w jednym zawodzie-prawnika.Nie rozumiem skad ten atak na zawod prawnika.W komunie byla nienawisc do korporacji adwokackiej i niewypbrazalne szykany a teraz to samo czyni GW.Probuje w imie demokracji ( jakiej?) dokonac rewolucji francuzkiej.Moze tak na szafot wszystkich prawnikow.Taką szkodę jak wyrządza GW temu zawodowi jest niemozliwa do naprawienia.Dzieci adwokatów ,radcow prawnych czy innych zawodow prawniczych sa zdaniem GW tredowate.GW stoi na strazy dzieci ze wsi, z rodzin wielodzietnych, mniejszosi narodowych, pochodzenia chlopo-robotniczego Panowie juz to bylo. Cala ta awantura zaciemnia fakt ,ze nikt z tych ludzi nie zdal egzaminu czy to dziecko ze wsi czy z wielodzitnej rodziny.A deccyzja wladz uczelni jest autonomiczna.Czy sprawiedliwa ? dla jednych tak dla innych nie.Ale Gazecie nic do decyzji autonomicznej uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość 2 Re: To wariactwo!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 13:59 Zgadzam się z "gościem". Pewnie, jest problem, ale czemu GW tak się uparła na prawo w gdansku i prawników? Od miesiąca są apele internautów, aby przyjżeć się innym uniwerkom i wydziałom, ale dziennikarze na to nie reagują. Co:pan Roman Daszczyński ( autor publikacji) przegrał jakiś proces w gdańsku, albo nie dostał się na prawo? Trochę brakuje mi tu dziennikarskiego obiektywizmu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Manuela Re: To wariactwo!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 14:13 > czemu GW tak się uparła na prawo w gdansku i prawników? Od miesiąca są apele > internautów, aby przyjżeć się > innym uniwerkom i wydziałom, ale dziennikarze na to nie reagują. Od czegoś trzeba zacząć i nie można zbyt wiele wron złapać za ogon równocześnie, a tu akurat trafiła się okazja przyskrzynić gnojów na gorącym uczynku. Mi osobiście zwisa to czy i jaki interes miała Wyborcza, że uparła się na Gdańsk. Mieszkam na Dolnym Śląsku i choć na wrocławskim prawie pewnie nie jest lepiej, to wynik sprawy z Gdańska na pewno nie pozostanie bez wpływu na to co się będzie dalej działo na innych uczelniach. Albo to się choć trochę przyhamuje albo się kompletnie rozbeztwią w poczuciu zupełnej bezkarności. Wtedy łapówkarze w majestacie prawa zeżrą nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a moze...? Re: To wariactwo!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 15:49 Daszczyński ma sprawe w sadzie. zly jest, wiadomo, nie kazdy lubi by go skazywano, wiec sie msci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: To wariactwo!!! IP: *.uni.wroc.pl 08.11.04, 16:21 Gość portalu: a moze...? napisał(a): > Daszczyński ma sprawe w sadzie. > zly jest, wiadomo, nie kazdy lubi by go skazywano, wiec sie msci. Jeśli więc nie jest prawdą co gazeta napisała, to dlaczego nie oskarżono jej? Nawet jeśli mści się to ja mu dopinguję aby udało się trochę tego ścierwa wytępić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak wlasnie Re: To wariactwo!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 16:33 sprawy o znieslawienie trwaja wiele lat. nikomu sie nie chce walczyc o cos, co i tak nie zostanie docenione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Manuela pasożyty całkiem się rozbeztwiły ?!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 14:01 Gość portalu: Gosc napisał(a): > Zupelnie wszyskim "odbilo".Naprawde wierzycie w dobre intencje dziennikarzy GW. Nie obchodzą mnie intencje GW. Ale chcę żyć w normalnym praworządnym kraju i jest okazja zapudłować przestępców-łapówkarzy złapanych na gorącym uczynku. > A deccyzja wladz uczelni jest > autonomiczna.Czy sprawiedliwa ? dla jednych tak dla innych nie.Ale Gazecie >nic do decyzji autonomicznej uczelni. Nie prawda - uczelnia nie jest prywatną własnością władz uczelni, więc nie mogą sobie rozdzielać miejsc na niej wg. kryterium "kto da więcej" i czerpać z tego bezprawnych zysków. A Gazeta reprezentuje tu społeczną kontrolę, nad społecznym mieniem i bardzo słusznie nagłaśnia sprawę, bo społeczeństwo ma prawo wiedzieć jakie pasożyty żerują sobie na ich podatkach (i mnożą się bez opamiętania) i ma prawo żądać ukarania winnych i odebrania nienależnych korzyści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: To wariactwo!!! IP: *.uni.wroc.pl 08.11.04, 14:02 Ta uczelnia jest publiczna. Podatnicy ją utrzymują. Proszę więc nie zasłaniać niegodziwości autonomicznością. W tym cały problem, że całe środowisko sędziowskie jest w analogiczny sposób "autonomiczne", czyli niezawisłe i odpowiadają tylko przed własnym sumieniem, historią i jak ktoś wierzy to przed Bogiem. Pan napisał wprawdzie ironicznie o rewolucji francuskiej i wytępieniu prawników, jednak coraz bardziej widoczne staje się, że po prostu innej metody nie ma aby w kraju zapanowała jako taka normalność. Mam podejrzenia, że pan też z tych "prawników" (lewaków). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re: gw nie wierze ale tobie tez nie :-PPPPPPPPP IP: 195.136.193.* 08.11.04, 15:46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Manuela Re: To wariactwo!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 15:58 Gość portalu: Gosc napisał(a): > A deccyzja wladz uczelni jest autonomiczna. > Czy sprawiedliwa ? dla jednych tak dla innych nie.Ale Gazecie nic > do decyzji autonomicznej uczelni. NIE MOŻNA CZYNIĆ ZE SWEGO PRAWA UŻYTKU, KTÓRY BYŁBY SPRZECZNY ZE SPOŁECZNO- GOSPODARCZYM PRZEZNACZENIEM TEGO PRAWA LUB ZASADAMI WSPÓŁŻYCIA SPOŁECZNEGO. TAKIE DZIAŁANIE LUB ZANIECHANIE UPRAWNIONEGO NIE JEST UWAŻANE ZA WYKONYWANIE PRAWA I NIE KORZYSTA Z OCHRONY Odpowiedz Link Zgłoś
joly.roger Re: To wariactwo!!! 08.11.04, 20:00 Gość portalu: Gosc napisał(a): > Zupelnie wszyskim "odbilo".Naprawde wierzycie w dobre intencje dziennikarzy > GW. > A moze by tak sprawdzic kto pracuje w GW czy nie ma tam ludzi z tzw. klucza? Taaa. Wiesz co? Zaloz sobie prywatna spolke, wydawaj swoje pieniadze i mozesz dla mnie przyjac sobie cala rodzinke do 6 stopnia pokrewienstwa. Ale jesli wydajesz panstwowe pieniadze - nie masz prawa. Agora jest prywatna, UG - panstwowy. Proste. > Stad > oburzenie moje "wykrycia" nepotyzmu tylko w jednym zawodzie-prawnika.Nie > rozumiem skad ten atak na zawod prawnika.W komunie byla nienawisc do > korporacji Korporacje prawnicze niestety sa najbardziej jaskrawym (choc nie jedynym) przykladem nepotyzmu. I najbardziej pazernie i zachlannie bronia dostepu do zawodu, nie dopuszczaja 'obcych' do zawodu, oraz dojac w sposob straszliwy obywateli zmuszonych skorzystac z ich uslug. A juz adwokaci wyrozniaja sie pazernoscia, wiec nie pie... o zaslugach za komuny. > Dzieci adwokatów ,radcow prawnych czy innych zawodow > prawniczych sa zdaniem GW tredowate.GW stoi na strazy dzieci ze wsi, z rodzin > wielodzietnych, mniejszosi narodowych, pochodzenia chlopo-robotniczego Ile ci punktow zabraklo? Bo twoja argumentacja jest klamliwa jak na prawnika przystalo. GW nie ma nic przeciw przyjmowaniu dzieci prawnikow, ani innych vipow na studia. Ma tylko przeciwko przyjmowaniu ich kiedy zabraklo im po 20 punktow. Jak kazdy uczciwy czlowiek (bo nie prawnik) > Panowie juz to bylo. > Cala ta awantura zaciemnia fakt ,ze nikt z tych ludzi nie zdal egzaminu czy to > dziecko ze wsi czy z wielodzitnej rodziny. Wiec nie nalezalo przyjmowac nikogo. A jezeli, to tych ktorym zabraklo 1 pkt, nie 20. Nie chcrzan prosze. > A deccyzja wladz uczelni jest > autonomiczna.Czy sprawiedliwa ? dla jednych tak dla innych nie. Tu nie ma 'dla jednych tak dla drugich nie' Nie zaciemniaj. To obrzydliwe kumoterstwo i zastanawia mnie komu moze zalezec na takim maceniu i probach zrelatywizowania zwyklego oszustwa? Tak ja ty to robisz. > Ale Gazecie nic > do decyzji autonomicznej uczelni. Utrzymywanej za pieniadze podatnikow? Jak najbardziej gazecie duzo do tego! Pewnie tobie podobni woleliby zeby gazety w takich sprawach nie grzebaly... nietrudno sie domyslic dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była studentka Re: To wariactwo!!! IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 08.11.04, 22:45 Dlaczego jesteś oburzony na GW ? Czyż nie dlatego, że to właśnie ty jesteś jednym z tych którzy postawili na "świetność" dzieci gdańskich prawników , uznając za "barachło" dzieci "ze wsi, z rodzin wielodzietnych, mniejszości narodowych, pochodzenia chłopo-robotniczego "? Dzieci tych grup które poniżasz są, w oczach większości przyzwoitych polaków, bardziej wartościowe - bo nie oszukiwały, bo nie czerpały korzyści z nieprawości . Nikt przecież nie ma pretensji do tych dzieci prawników które dostały się w sposób legalny , bo uzyskały przynajmniej 54 pkt. na egzaminie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: talizman Re: To wariactwo!!! IP: *.mikstat.sdi.tpnet.pl 08.11.04, 23:09 Ta sprawa jest testem na ile nasz głos jeszcze jest słyszalny, na ile waży. Nie ferujmy wyroków i nie sądżmy nikogo bez procesu, dopominajmy się tylko aby taki proces miał miejsce, a wyrok który zapadnie w tej sprawie był rozumiany społecznie. To jest także nasz kraj.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Krecia robota komunistow IP: *.dip.t-dialin.net 08.11.04, 12:08 ktoz to w Gdansku czy calej Polsce nie zrobil wykksztalcenia prawniczego za Gierka czy Gomulki? umacnianie starych struktur wladzy w szkolnictwie jest tak jaskrawe, ze nawet slepa Temida to widzi, ale co moze? Nic. Stare medtody komunistyczne, przywijej dostepu do studiow dla przyglupow ze sfer. Kazdy zyciorys, ktory otarl sie o PZPR, ZSP nie ma prawa do istnienia w szkolnictiwe polskim. Panie Kaczynski i Rolita, przeprowadzic lustracje pracownikow wszystkich uczelnii w Polsce, wytepic ten chwast oligarhii komuny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miro Ujawniamy listę dzieci VIP-ów przyjętych na p IP: 212.87.5.* 08.11.04, 12:08 Brawo! W ten sposób powinno się demaskować takie przypadki. Po nazwiskach i stanowiskach. A nawiasem mówiąc taki p. Zieliński powinien jednak dostrzegać powody, dla których miałby rozmawiać z prasą. Było nie było jest przecież osobą "zaufania publicznego". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Ujawniamy listę dzieci VIP-ów przyjętych na p IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.04, 12:08 Popieram akcję GW w 100%. Aby tylko ktos nagle z wyższego szczebla nie kazał rozpętanej aferze "rozpłynąć się w powietrzu" Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BRAWO! Re: Ujawniamy listę dzieci VIP-ów przyjętych na p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 12:13 BRAWO!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wladca pierscieni Re: Ujawniamy listę dzieci VIP-ów przyjętych na p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.04, 12:13 sku..synstwo... ale to nic nowego tak bylo od zawsze i tak juz zawsze bedzie musimy sie z tym pogodzic ze my tzn ci mali jestesmy tylko tlem dla wielkiego swiata polityki w tym i ustawodastwa i sadownictwa hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sayo1 Re: Ujawniamy listę dzieci VIP-ów przyjętych na p IP: *.ewz.gda.pl 08.11.04, 12:14 dobrze, brawo. to swojego rodzaju nietykalna elita, wiec dobrze, ze wyszlo na jaw jacy z nich prawnicy...jawne oszustwo. a potem mowia, ze cala rodzina to prawnicy... tez mi cos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gniewek Gazeta poszla na wymiane ciosow z prawnikami ;) IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 08.11.04, 12:17 Trudno sobie wyobrazic trudniejszego przeciwnika niz srodowisko prawnicze polaczone wspolnym ewidentnym dranstwem (UG). Z drugiej strony, ten wlasnie polswiatek "uczciwych inaczej" nie mogl trafic gorzej. Gazeta to jednak potega i nie takich prawnikow ma w swojej stajni ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt-inny dlatego takie potem mamy prawo w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 12:20 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Normalny Re: Ujawniamy listę dzieci VIP-ów przyjętych na p IP: *.de.ibm.com 08.11.04, 12:22 Brawo Dziennikarze !!!!! Wywalić na zbity pysk odpowiedzialnych za te PRZEKRĘTY !!!! To ludzie bez honoru tak samo jak ci przyjeci z "odwołania" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Ujawniamy listę dzieci VIP-ów przyjętych na p IP: *.tvk / *.tvk-gaj.pl 08.11.04, 12:23 Brawo dziennikarze! Gdyby nie wy to korupcji nie byłoby konca.jeśli przyjrzycie się każdej innej uczelni w Polsce to zobaczycie nazwiska całych klanów rodzinnych -ojciec ,syn ,córka robiacych doktoraty .Często tumany...A dobrzy studenci bez znajomości nie maja szans np.zostać na uczelni.Przyjrzyjcie się ktora uczelnia jest najbardziej rodzinna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: Ujawniamy listę dzieci VIP-ów przyjętych na p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 12:39 Niestety najlepszy absolwent Wydziału Prawa UG z 2000r nie dostał żadnej propozycji pozostania na uczelni, nie jest z "klanu". Odpowiedz Link Zgłoś