Dodaj do ulubionych

PROTESTUJĘ!

IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.01, 16:24
Protestuje przeciwko szkalowaniu dobrego imienia Polaków,oskarzajac ich o
współudział, czy tez autorstwo Holocaustu. Polacy nie są odpowiedzialni za
akcje bandy chuliganów, jak twierdzi prof. Gross. NIE WYSYSAMY ANTYSEMITYZMU Z
MLEKIEM MATKI! AK NIE MORDOWAŁA ŻYDÓW! Żyliśmy ze starozakonnymi w dobrych
stosunkach całe stulecia. wszystko to pękło wraz z okupacja sowiecka w 1939
roku.Żydzi zdradzili Polskę, wysługując się Sowietom.II Rzeczpospolita moze nie
była dla nich rajem, ale niebyła też każnią, jak chca niektórzy. Żydzi
odwdzięczyli się nam po 1945 roku, kiedy to żydokomuna mordowała polskich
patriotów. Żydzi widza drzazgę w cudzym oku, a nie widzą swoim. Taki jest głos
prawda,którego się nie da zagłuszyć.
Obserwuj wątek
    • Gość: okrasa Re: PROTESTUJĘ! IP: *.ix.netcom.com 19.03.01, 02:32
      Slusznie! Ja tez protestuje!

Pozdrawiam,
      Okrasa
      • Gość: marek Re: PROTESTUJĘ! IP: *.proxy.aol.com 19.03.01, 07:34
        Dolaczam do protestu
    • Gość: Indris Re: PROTESTUJĘ przeciw bełkotowi IP: 213.135.34.121, 213.135.34.30, 213.135.34.* 19.03.01, 11:29
      Gość portalu: Jakub napisał(a):

> Protestuje przeciwko szkalowaniu dobrego imienia Polaków,oskarzajac ich o
      > współudział, czy tez autorstwo Holocaustu. Polacy nie są odpowiedzialni za
      > akcje bandy chuliganów, jak twierdzi prof. Gross. NIE WYSYSAMY ANTYSEMITYZMU Z
      > MLEKIEM MATKI! AK NIE MORDOWAŁA ŻYDÓW! Żyliśmy ze starozakonnymi w dobrych
      > stosunkach całe stulecia. wszystko to pękło wraz z okupacja sowiecka w 1939
      > roku.Żydzi zdradzili Polskę, wysługując się Sowietom.II Rzeczpospolita moze nie
      >
      > była dla nich rajem, ale niebyła też każnią, jak chca niektórzy. Żydzi
      > odwdzięczyli się nam po 1945 roku, kiedy to żydokomuna mordowała polskich
      > patriotów. Żydzi widza drzazgę w cudzym oku, a nie widzą swoim. Taki jest głos
      > prawda,którego się nie da zagłuszyć.

NIKT (poza ew. niereprezentatywnymi maniakami) nie oskarża POLAKÓW (wszystkich) ani o autorstwo Holocaustu
      ani o współudział w nim. O antysemityzmie z mlekim mówił chyba raz Szamir i było to rzeczywiście głupie. Ale kto był
      odpowiedzialny za zbrodnie (nie "akcje") pewnej grupy Polaków w Jedwabnem to już niestety bardziej
      skomplikowane. Gdyby urządzono lincz KOLABORANTÓW - to przyczyną mogłaby być chęć zemsty. Ale niemowlęta
      nie kolaborowały. Urządzono masakrę ŻYDÓW - niezależnie od wieku, płci i faktu kolaboracji. I TO właśnie jest
      antysemityzm. Skądś się on wziął... W Jedwabnem go nie wymyślono. Nie powstał on DOPIERO wraz z okupacją
      sowiecką - był wcześniej - już w II RP a i nieco wcześniej. "Pękło" między Żydami a częścią Polaków pod wpływem
      Narodowej Demokracji. Słyszeliście coś o gettach ławkowych na uczelniach II RP ? O projektach ustawy "numerus
      clausus" ? Na szczęście ND-cja była w II RP opozycją i PAŃSTWA polskiego to nie obciąża. Ale endecja była
      popierana przez znaczną część duchowieństwa katolickiego i akurat Łomżyńskie było rejonem jej szczególnie silnych
      wpływów. To TEŻ jest prawda, której się nie da zagłuszyć.
      • Gość: tl Re: PROTESTUJĘ przeciw bełkotowi IP: *.wroclaw.tpnet.pl 19.03.01, 12:33
        Gość portalu: Indris napisał(a):

> Gość portalu: Jakub napisał(a):
        >
        > > Protestuje przeciwko szkalowaniu dobrego imienia Polaków,oskarzajac ich o
        > > współudział, czy tez autorstwo Holocaustu. Polacy nie są odpowiedzialni za
        >
        > > akcje bandy chuliganów, jak twierdzi prof. Gross. NIE WYSYSAMY ANTYSEMITYZ
        > MU Z
        > > MLEKIEM MATKI! AK NIE MORDOWAŁA ŻYDÓW! Żyliśmy ze starozakonnymi w dobrych
        >
        > > stosunkach całe stulecia. wszystko to pękło wraz z okupacja sowiecka w 193
        > 9
        > > roku.Żydzi zdradzili Polskę, wysługując się Sowietom.II Rzeczpospolita moz
        > e nie
        > >
        > > była dla nich rajem, ale niebyła też każnią, jak chca niektórzy. Żydzi
        > > odwdzięczyli się nam po 1945 roku, kiedy to żydokomuna mordowała polskich
        > > patriotów. Żydzi widza drzazgę w cudzym oku, a nie widzą swoim. Taki jest
        > głos
        > > prawda,którego się nie da zagłuszyć.
        >
        > NIKT (poza ew. niereprezentatywnymi maniakami) nie oskarża POLAKÓW (wszystkich)
        > ani o autorstwo Holocaustu
        > ani o współudział w nim. O antysemityzmie z mlekim mówił chyba raz Szamir i był
        > o to rzeczywiście głupie. Ale kto był
        > odpowiedzialny za zbrodnie (nie "akcje") pewnej grupy Polaków w Jedwabnem to ju
        > ż niestety bardziej
        > skomplikowane. Gdyby urządzono lincz KOLABORANTÓW - to przyczyną mogłaby być ch
        > ęć zemsty. Ale niemowlęta
        > nie kolaborowały. Urządzono masakrę ŻYDÓW - niezależnie od wieku, płci i faktu
        > kolaboracji. I TO właśnie jest
        > antysemityzm. Skądś się on wziął... W Jedwabnem go nie wymyślono. Nie powstał o
        > n DOPIERO wraz z okupacją
        > sowiecką - był wcześniej - już w II RP a i nieco wcześniej. "Pękło" między Żyda
        > mi a częścią Polaków pod wpływem
        > Narodowej Demokracji. Słyszeliście coś o gettach ławkowych na uczelniach II RP
        > ? O projektach ustawy "numerus
        > clausus" ? Na szczęście ND-cja była w II RP opozycją i PAŃSTWA polskiego to nie
        > obciąża. Ale endecja była
        > popierana przez znaczną część duchowieństwa katolickiego i akurat Łomżyńskie by
        > ło rejonem jej szczególnie silnych
        > wpływów. To TEŻ jest prawda, której się nie da zagłuszyć.

Zgazdam sie, ze nikt rozsadny tego nie robi, a Pan i Panu podobni dalej swoje, tylko jeden Szamir chyba raz mowil, ale
        to nie antypolonizm w najskrajneijszym politycznym wydaniu, to tylko po prostu glupie.
        Rozpetala sie nagonka na calym swiecie przy wtorze wszystkich gazet i mediow elektronicznych w Polsce a pan
        " rznie glupa" i ogolnikami sra we wlasno gniazdo. Poczytaj kim byl Szamir, kim byli wielcy kaci narodu polskiego, kto
        pisal historie dla PRL z ktorej czerpiesz garsciami, z wprawa poczatkujacego agitatora minonej epoki.
        Nic Pana nie obchodzi, ze trzymane sa w tajemnicy akta spraw PRL, nie szuka sie dokumentow radzieckich,
        niemieckich, londynskich i wywiezionych w 1968, na tej samej zasadzie jak palenie akt SB pozniej.
        dla Grossa liczy sie agent NKWD, winien smierci wielu Polakow, jako wiarygodny swiadek.
        Napisano juz ksiazke "100 klamstw Grossa". Dosc ogolnikow zamiast faktow popartych dokumentami zrodlowymi.
        dosc oszczerstw, przyjrzyj siePan lepiej historii wlasnego narodu przed pluciem na piekna historie
        goscinnego i wyrozumialego dotad gospodarza.
        I nie mysl Pan, ze umknela uwagi obelga dla wiekszosci Polakow w Panskim pseudonimie.
        W tym celowaliscie i celujecie a reszste macie za pozytecznych idiotow Panie in(d)ris.
        • Gość: Indris Re: Wiedza elementarna IP: 213.135.34.121, 213.135.34.30, 213.135.34.* 19.03.01, 15:07
          Autora uwagi:
          "I nie mysl Pan, ze umknela uwagi obelga dla wiekszosci Polakow w Panskim pseudonimie.
          W tym celowaliscie i celujecie a reszste macie za pozytecznych idiotow Panie in(d)ris. "

informuję, że Indris jest nazwą odmiany LEMURÓW. Jestem wielbicielem tych prześlicznych
          naczelnych i dlatego ten nick. Gorąco polecam zajrzenie na witrynę

http://www.duke.edu/web/primate/links.html

Można tam zobaczyć m.in indrisy a i inne lemury również. Jest też nieco linków.
          Widok lemurów bardzo dobrze działa na psychikę i łagodzi rozdrażnienie.

Informuję też, że opinie ogólne o jakimkolwiek narodzie uważam za absurd. A także, że jestem
          Polakiem (czego nie uważam za powód ani do dumy ani do wstydu).

• Gość: tr Re: Wiedza elementarna IP: *.crt.tpsa.pl 19.03.01, 15:57
            Panie Indris, jeżeli pan tak ubolewa nad losem niemowląd żydowskich to niech pan wyobrazi sobie
            los polskich niemowląd wywożonych wraz z rodzicami na Syberię za sprawą donosów żydowskich. Ja
            niestety - bo to są okropne wspomnienia- słyszałem kilka ich relacji.
            • Gość: Indris Re: Wiedza elementarna IP: 213.135.34.121, 213.135.34.30, 213.135.34.* 19.03.01, 16:27
              Gość portalu: tr napisał(a):

> Panie Indris, jeżeli pan tak ubolewa nad losem niemowląd żydowskich to niech pa
              > n wyobrazi sobie
              > los polskich niemowląd wywożonych wraz z rodzicami na Syberię za sprawą donosów
              > żydowskich. Ja
              > niestety - bo to są okropne wspomnienia- słyszałem kilka ich relacji.

Ubolewam nad losem WSZYSTKICH niemowląt. I ubolewam również nad "logiką" która usprawiedliwia
              morderstwa jednych przez morderstwa innych.
          • Gość: tl Re: Wiedza elementarna IP: *.wroclaw.tpnet.pl 21.03.01, 08:31
            Gość portalu: Indris napisał(a):

> Autora uwagi:
            > "I nie mysl Pan, ze umknela uwagi obelga dla wiekszosci Polakow w Panskim pseud
            > onimie.
            > W tym celowaliscie i celujecie a reszste macie za pozytecznych idiotow Panie i
            > n(d)ris. "
            >
            > informuję, że Indris jest nazwą odmiany LEMURÓW. Jestem wielbicielem tych prześ
            > licznych
            > naczelnych i dlatego ten nick. Gorąco polecam zajrzenie na witrynę
            >
            > http://www.duke.edu/web/primate/links.html
            >
            > Można tam zobaczyć m.in indrisy a i inne lemury również. Jest też nieco linków.
            > Widok lemurów bardzo dobrze działa na psychikę i łagodzi rozdrażnienie.
            >
            > Informuję też, że opinie ogólne o jakimkolwiek narodzie uważam za absurd. A tak
            > że, że jestem
            > Polakiem (czego nie uważam za powód ani do dumy ani do wstydu).
            >
            To jedno jest pewne, ze nie widzi Pan powodu do dumy bycia Polakiem. Gdyby Pan się zainteresowal historia
            wlasnego kraju choc w malej czastce tak, jak gatunkami lemurow, dostrzeglby Pan dlaczego wart byc dumnym
            z naszej historii. Mielismy wielkich bohaterow i rowniez wielkich zdrajcow, ale dopiero w erze poprawnosci
            politycznej, pomieszania wartosci i jak sam Pan przyzna większej obrony prawnej przestępcow niz poszkodo-
            wanych mozliwe sa takie podle ataki. Okazuje sie, dzis ze w archiwach niemieckich, oswiadczeniach swiadkow
            dwa bataliony w ilosci 323 SSmanow i gestapowcow braly udzial w zajsciach. Nie bylo wtedy jurysdykcji polskiej i
            nie znam Polaka, ktory by usprawiedliwial zbrodnie tym bardziej ludobojstwa.
            TYLKO KOMUNISCI USPRAWIEDLIWIALI ZBRODNIE BUDUJAC NOWE SPOLECZENSTWO.

Ja wiem, ze moj glos bedzie zagluszony glosami wychowanych w rodzinach komunistow, tak by nie byc
            dumnym z bycia Polakiem. Oni mordujac patriotow w kazamatach nie wychowywali dzieci w milosci do tego narodu.
            Przyklad Michnika, ktory juz dzis publikuje niesmialo od dawna zalozona absurdalna teze:

"ANTYSEMICI POLACY MORDOWALI DOBRZY NIEMCY BRONILI ZYDOW"
            Cytat z dzisiejszego wydania :
            Dokładniejsze informacje ma Baranowicz na temat wydarzeń w pobliskiej Piątnicy, gdzie według niego
            Polacy spędzili Żydów do synagogi, ale niemieccy żołnierze stacjonujący na posterunku przy moście nad
            Narwią ich uwolnili i przepędzili Polaków.
            Tylko po to by nikt sie za nami nie ujal po wyroku w sadach amerykanskich. Niemcy juz zaplacili.
            • Gość: Indris Re: w kwestii dumy i wstydu IP: 213.135.34.121, 213.135.34.30, 213.135.34.* 21.03.01, 09:49
              "To jedno jest pewne, ze nie widzi Pan powodu do dumy bycia Polakiem. Gdyby Pan się zainteresowal historia
              wlasnego kraju choc w malej czastce tak, jak gatunkami lemurow, dostrzeglby Pan dlaczego wart byc dumnym
              z naszej historii."
              Informuję, że historią interesuję się dawniej niż lemurami i wiem o niej chyba więcej (bo więcej jest materiałów).
              Ale uważam, że dumnym - albo zawstydzonym - można być tylko z powodów czynów WŁASNYCH albo takich,
              na które się miało jakikolwiek wpływ. Dlatego nie byłbym dumny - ze względu na historię - z przynależności do
              jakiegokolwiek narodu.
    • Gość: Kosa Re: PROTESTUJĘ! IP: 193.192.170.6, 193.192.160.* 19.03.01, 15:52
      Ja też protestuję, ale przeciwko uważaniu Jedwabnego za symbol antysemityzmu.
      Mieszkałam w Jedwabnem aż do skończenia liceum. O mordzie na miejscowych Żydach
      słyszałam już w podstawówce, słyszałam rozmowy świadków tamtych
      wydarzeń,opowiadali oni o Niemcach znęcających się nad Żydami, o tym że Polacy
      byli wyciągani z domów i zmuszni do patrzenia i pilnowania Żydów. O tym, że
      niektórzy Polacy wykazali się nadgorliwością zawsze mówiło się ze wstydem. Nie
      wiem , dlaczego te sprawę wyciąga się teraz, czy dlatego, że tak mało żyje juz
      świadków? Może Gross liczył na to, że uda się mu się przeforsować, że w
      Jedwabnem nie było Niemców? Prasa i telewizja rozpowszechnia Grossa, dzięki
      mediom nie można poznać tego, co mają do powiedzenia polscy świadkowie. Czytam
      dużo prasy i widzę, że dużo ludzi jest zadowolonych z Grossa, że czekali na
      książkę pokazującą , ze polacy są antysemitami. Jak łatwo i szybko przyjęli to,
      co napisał Gross. Właśnie to jest zastanawiające.
      • Gość: wantek Re: PROTESTUJĘ! IP: *.zakopane.sdi.tpnet.pl 29.03.01, 21:05
        Rozumiem ze inni też słyszeli relacje. Dlaczego te głosy nie pojawiają się w
        prasie, dyskusjach.
      • Gość: Szary-Ob Re: PROTESTUJĘ! IP: *.chello.pl 29.03.01, 22:50
        Gość portalu: Kosa napisał(a):

> Ja też protestuję, ale przeciwko uważaniu Jedwabnego za symbol antysemityzmu.
        > Mieszkałam w Jedwabnem aż do skończenia liceum. O mordzie na miejscowych Żydach
        >
        > słyszałam już w podstawówce, słyszałam rozmowy świadków tamtych
        > wydarzeń,opowiadali oni o Niemcach znęcających się nad Żydami, o tym że Polacy
        > byli wyciągani z domów i zmuszni do patrzenia i pilnowania Żydów. O tym, że
        > niektórzy Polacy wykazali się nadgorliwością zawsze mówiło się ze wstydem. Nie
        > wiem , dlaczego te sprawę wyciąga się teraz, czy dlatego, że tak mało żyje juz
        > świadków? Może Gross liczył na to, że uda się mu się przeforsować, że w
        > Jedwabnem nie było Niemców? Prasa i telewizja rozpowszechnia Grossa, dzięki
        > mediom nie można poznać tego, co mają do powiedzenia polscy świadkowie. Czytam
        > dużo prasy i widzę, że dużo ludzi jest zadowolonych z Grossa, że czekali na
        > książkę pokazującą , ze polacy są antysemitami. Jak łatwo i szybko przyjęli to,
        >
        > co napisał Gross. Właśnie to jest zastanawiające.

Nawet bardzo!

Dlaczego nikt przed Grossem nie mógł sięgnąć do tychże materiałow. Pojawił się
        znikąd (przepraszam, z Ameryki) i dostał zaraz pozwolenie - zastanawiające?!

Dlaczego wydał swoją "czerwoną książeczkę" po śmierci pan S. W., który jako stary
        UBek (woził także zabitych partyzantów z Kobielna) miał wiele odpowiednich
        informacji aby spreparować taki a nie inny opis - zastanawiające?!

Dlaczego Gross stał się taki modny w mediach (tutaj powinno się pojawić
        standardowe pytanie; KTO ZA TYM STOI???) - zastanawiające?!

Dlaczego żadna prokuratura nie rozpoczęła śledztwa w sprawie szkalowania
        Obywateli Rzeczpospolitej oraz wszczyniania antysemickich burd lub wręcz
        namawianie do antysemityzmu przez niejakiego Grossa od Sąsiadów (ze Wschodu?) -
        zastanawiające?!

Narazie tylko tyle zapytań. Może pojawi się ich więcej, jeżeli uzyskam chociaż
        część odpowiedzi.
        Pozdrawiam Szary Obywatel RP
        • Gość: polonez Re: PROTESTUJĘ! IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 30.03.01, 01:27
          Wszystko układa się w logiczną całość. Nagonka na Polaków jest spowodowana
          przyszłymi roszczeniemi o odszkodowania dla zydów. Żydowscy sędziowie beda
          mieli ułatwione zadanie w ferowaniu wyroku, a całemu światu latwiej bedzie
          przyjąć to że Polacy-mordercy,a nie Polacy-sprawieliwi wśród narodów oddadzą to
          co ukradli. Czy także za pracę zydowskich kapo i konfidentów NKWD Polska także
          ma zapłacić odszkodowania
          • Gość: thomas Re: PROTESTUJĘ! IP: *.tnt11.chi5.da.uu.net 30.03.01, 03:47
            Jeden ze znanych nowojorskich rabinow powiedzial rzekomo, ze Szwajcaria byla
            testem i przygrywka do tego co czeka Polske. Czy jest to prawda?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka