snajper55 18.05.23, 07:15 Zamiast darmowych autostrad, co intreresuje jedynie bogaczy mających samochody niech Kaczyński zwolni ludzi z koniecznosi płacenia czynszów. Niech obietnica darmowego mieszkania będzie hasłem PiS na tę kampanię. S. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hordol Re: Darmowe mieszkania 18.05.23, 07:26 bogaczom "mającym samochody" jest obojętne czy autostrada jest płatna czy też darmowa zwracam uwagę,że dziś posiadanie samochodu nie jest synonimem bogactwa.pewnie za pare lat to się zmieni Odpowiedz Link Zgłoś
margit49 Re: Darmowe mieszkania 18.05.23, 09:11 hordol napisała: > zwracam uwagę,że dziś posiadanie samochodu nie jest synonimem bogactwa Jest raczej koniecznością, głównie z powodu wykluczenia komunikacyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Darmowe mieszkania 18.05.23, 09:17 To dlaczego PiS nie finansuje komunikacji publicznej? Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: Darmowe mieszkania 18.05.23, 09:19 tanebo001 napisał: > To dlaczego PiS nie finansuje komunikacji publicznej? Trudno wchodzić w kompetencje samorządu. www.tuwroclaw.com/wiadomosci,armagedon-po-otwarciu-linii-na-popowice-sjest-gorzej-niz-bylo,wia5-3312-70305.html Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Darmowe mieszkania 18.05.23, 09:54 Autostrada wazna jest dla ciezarowek dostawczych, wypasione fury osobowe to dodatek nieistotny dla gospodarki,kartofel Odpowiedz Link Zgłoś
hordol Re: Darmowe mieszkania 18.05.23, 10:00 opłaty dla samochodów ciężarowych pozostaną. niemiecka pyro Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Darmowe mieszkania 18.05.23, 10:04 Qrwa, znowu Niemcy u kartofla Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Darmowe mieszkania 18.05.23, 20:46 Niemieckich ciężarówek prawie nie widać a te pojedyncze które zobaczysz na polskiej autostradzie prowadza polscy kierowcy. Polski eksport do Niemiec to około 28% całego polskiego eksportu, jak jełopy zlikwidują handel z Niemcami to zbankrutowana. Handel z Rosja tego z Niemcami nie zastąpi. Odpowiedz Link Zgłoś
s12345s Re: Darmowe mieszkania 18.05.23, 08:31 snajper55 napisał: > Zamiast darmowych autostrad, co intreresuje jedynie bogaczy mających samochody > niech Kaczyński zwolni ludzi z koniecznosi płacenia czynszów. Niech obietnica d > armowego mieszkania będzie hasłem Pis na tę kampanię. > > S. Ale wszystkich czy tylko wyborców PiS-u? No i co z tymi co w domach mieszkają? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Darmowe mieszkania 18.05.23, 09:45 s12345s napisała: > Ale wszystkich czy tylko wyborców PiS-u? Wszystkim. A co będziemy suwerenowi żałować? Przecież, tak jak z autostradami, nie swoje dajmy. > No i co z tymi co w domach mieszkają? Nich sobie kupią mieszkania. S. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Darmowe mieszkania 18.05.23, 08:40 Ja oferuje darmowe wille z 20 arową działką i prywatnym darmowym ogrodnikiem. Plus darmowa wakacje w Egipcie i Dubaju. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Darmowe mieszkania 18.05.23, 08:46 rzewuski1 napisał: > Ja oferuje darmowe wille z 20 arową działką i prywatnym darmowym ogrodnikiem. > Plus darmowa wakacje w Egipcie i Dubaju. Pod warunkiem wylotu z Radomia. S. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Darmowe mieszkania 18.05.23, 10:06 Z CPK Dodaje pielgrzymkę do ziemi Świętej i Rzymu. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Darmowe mieszkania 18.05.23, 11:54 rzewuski1 napisał: > Z CPK > Dodaje pielgrzymkę do ziemi Świętej i Rzymu. > bliżej jest do Parczewa:) Odpowiedz Link Zgłoś
hordol Re: Darmowe mieszkania 18.05.23, 09:51 egipt- masowa przeróbka taniego mięsa turystycznego dubaj-blichtr i pozłotka dla nuworyszy Odpowiedz Link Zgłoś
margit49 Re: Darmowe mieszkania 18.05.23, 12:27 hordol napisała: > egipt- masowa przeróbka taniego mięsa turystycznego Wybrzeże i Zakopane dla taniego mięsa turystycznego! Patriotyczny bon turystyczny koniecznie Odpowiedz Link Zgłoś
hordol Re: Darmowe mieszkania 18.05.23, 17:23 i wybrzeze i zakopane przestały być tanie Odpowiedz Link Zgłoś
margit49 Re: Darmowe mieszkania 18.05.23, 17:35 hordol napisała: > i wybrzeze i zakopane przestały być tanie I dlatego powinny być darmowe, bo to nasze polskie przaśne, nie austriackie, nie jakieś inne, ale rodzinne :D Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Nie podpowiadaj Tuskowi 18.05.23, 09:15 snajper55 napisał: > Zamiast darmowych autostrad, co intreresuje jedynie bogaczy mających samochody > niech Kaczyński zwolni ludzi z koniecznosi płacenia czynszów. Niech obietnica d > armowego mieszkania będzie hasłem PiS na tę kampanię. Bo Tusk gotów to zrealizować. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Darmowe mieszkania 18.05.23, 09:20 Przebijam. Oferuję dożywotnie darmowe zakupy we wszystkich sklepach. Można kupować wszystko. Dorzucę każdemu jeszcze Boeinga każdemu. Za darmo. I zbuduję lotnisko w każdej wsi. I 11 miesięcy płatnego urlopu. I emeryturę po roku pracy. Głosujcie na mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Darmowe mieszkania 18.05.23, 09:22 I broń bez pozwolenia dla każdego kto chce. Bez ograniczenia kalibrów w tym automatyczną. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Darmowe mieszkania 18.05.23, 09:47 tanebo001 napisał: > I broń bez pozwolenia dla każdego kto chce. Bez ograniczenia kalibrów w tym aut > omatyczną. I czołgi. Ja chcę czołga! S. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Darmowe mieszkania 18.05.23, 10:01 Ja proponuję łuki.lance i szable tańsze i polskie. Odpowiedz Link Zgłoś
hordol Re: Darmowe mieszkania 18.05.23, 10:02 czołgów aktualnie na magazynie brak. poszły na/w ukrainę Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium No to w końcu mamy program PO 18.05.23, 09:28 tanebo001 napisał: > Przebijam. Oferuję dożywotnie darmowe zakupy we wszystkich sklepach. Można kupo > wać wszystko. Dorzucę każdemu jeszcze Boeinga każdemu. Za darmo. I zbuduję lotn > isko w każdej wsi. I 11 miesięcy płatnego urlopu. I emeryturę po roku pracy. Gł > osujcie na mnie. > Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: No to w końcu mamy program PO 18.05.23, 20:50 Kawior i szampan dla mas (oczywista oczywistość tych z pis). Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: No to w końcu mamy program PO 19.05.23, 00:19 x2468 napisał: > Kawior i szampan dla mas (oczywista oczywistość tych z pis). > Oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Darmowe mieszkania 18.05.23, 10:21 Skoro Polacy płacą podatek drogowy to dlaczego państwowe autostrady są płatne? Od dawna się nad tym zastanawiałem, może teraz ktoś odpowie? Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 płatne auto-straty 18.05.23, 10:56 pies.na.czarnych: > Skoro Polacy płacą podatek drogowy to dlaczego państwowe autostrady są płatne? Można tłumaczyć (ale nie ręczę za prawdziwość takiego tłumaczenia), że opłaty za przejazd autostradą nie pokrywają kosztów jej utrzymania i stanowią tylko coś, co Niemcy zwą Schutzgebühr — opłatę ,,ochronną'', zniechęcającą do używania autostrad ludzi jadących blisko, którzy powinni raczej użyć drogi niższej klasy. - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: płatne auto-straty 18.05.23, 11:03 > opłaty za przejazd autostradą nie pokrywają kosztów jej utrzymania Oczywiście, ze tak. Na utrzymanie autostrad również płaci suweren. Odpowiedz Link Zgłoś
albwu Re: Darmowe mieszkania 18.05.23, 11:26 Gdyby te same pieniądze przeznaczyć na konsumpcje zbiorową np. dofinansowanie komunikacji publicznej to tych pieniędzy nie widać. Natomiast brak opłat autostradowych (puste bramki) jest widoczny nawet dla pasażerow samochodow i autobusów. Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Żądam obniżek cen mieszkań! 18.05.23, 13:54 Dzięki skrajnie zaniżonym stopom mamy: -2x droższe mieszkania -2x niższą zdolność -4x mniejsze mieszkania (np. 40 m^2 dla bogatej rodziny 6+6 tys). Żeby przywrócić normę trzeba: 1. podnieść stopy do normy (poniżej inflacji to kradzież) 2. podatek 20% od pustostanów (gdzie nie mieszka ktoś 365 dni w roku, wyjątek wakacje itp), w mojej okolicy 100m od domu jest ich 3: www.bankier.pl/wiadomosc/Liczba-pustostanow-w-Polsce-Narodowy-Spis-Powszechny-2021-8425238.html Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Żądam obniżek cen mieszkań! 18.05.23, 14:00 > 2. podatek 20% od pustostanów Dodaj jeszcze rozkułaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Żądam obniżek cen mieszkań! 18.05.23, 20:29 manhu napisał: > 2. podatek 20% od pustostanów (gdzie nie mieszka ktoś 365 dni w roku, wyjątek wakacje itp), w mojej okolicy 100m od domu jest ich 3: I podatek od za rzadko używanych samochodów. Też 20%. S. Odpowiedz Link Zgłoś
szczypawka.jadowita Re: Darmowe mieszkania 19.05.23, 09:41 Samochód jest prawem, nie towarem. Przypomnijmy, ponad ćwierć wieku temu tę oczywistą prawdę głosił Ojciec Dyrektor na antenie Radio Maryja, chodziło o Mercedesa czy może jakiś lepszy samochód. On musi mieć lepszy samochód, bo dużo jeździ. Przy okazji będą musieli w Toruniu poprawić drogi i krawężniki, same korzyści. Odpowiedz Link Zgłoś
charyzmatyk Re: Darmowe mieszkania 19.05.23, 10:57 Witam. Szkoda sobie nerwów psuć Nie ma czegoś takiego jak darmowy obiad. Nie wierzę w żadne obietnice pisu. Obiecują dużo żeby tylko dostać się do Sejmu. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Autostrady nie są darmowe. Masz opłatę w paliwie. 19.05.23, 11:06 charyzmatyk napisał: > Witam. Szkoda sobie nerwów psuć Nie ma czegoś takiego jak darmowy obiad. Nie > wierzę w żadne obietnice pisu. Obiecują dużo żeby tylko dostać się do Sejmu. Autostrady nie są darmowe. Masz opłatę w paliwie. PiS tylko rezygnuje z ponownego pobierania myta. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Darmowe mieszkania 19.05.23, 11:08 snajper55 napisał: > Zamiast darmowych autostrad, co intreresuje jedynie bogaczy mających samochody Odwrotnie Snajper. Bogaczy to nie interesuje. W ramach walki o klimat latają prywatnymi samolotami. Odpowiedz Link Zgłoś