Dodaj do ulubionych

PiS-gestapo w akcji

19.09.23, 19:20
PiS-gestapo w akcji.

Posłanka Koalicji Obywatelskiej została zatrzymana, siłą doprowadzona do radiowozu przez policjantów i do niego wciągnięta. Incydent, do którego doszło w Otwocku, gdzie odbywało się spotkanie premiera Mateusza Morawieckiego, nagrała kamera TVN24.
tvn24.pl/wybory-parlamentarne-2023/interwencja-policji-wobec-poslanki-ko-kingi-gajewskiej-w-otwocku-na-spotkaniu-premiera-mateusza-morawieckiego-z-mieszkancami-7351404
Obserwuj wątek
    • ireneo Re: PiS-gestapo w akcji 19.09.23, 19:41
      pies.na.czarnych napisał:

> PiS-gestapo w akcji.
      >
      > Posłanka Koalicji Obywatelskiej została zatrzymana, siłą doprowadzona do radiow
      > ozu przez policjantów i do niego wciągnięta. Incydent, do którego doszło w Otwo
      > cku, gdzie odbywało się spotkanie premiera Mateusza Morawieckiego, nagrała kame
      > ra TVN24.
      > tvn24.pl/wybory-parlamentarne-2023/interwencja-policji-wobec-poslanki-ko-kingi-gajewskiej-w-otwocku-na-spotkaniu-premiera-mateusza-morawieckiego-z-mieszkancami-7351404
      +++++++++++++
      Zatrzymali manifestantkę, a wypuszczono posłankę. Z jakiej racji wlekli czlowieka do suk?! Konstytucyjnie każdy ma prawo protestować. Jakoś Bąkiewicza nie wlekli do radiowozu. Rachoń bezpośrednio blokował konferencję PO, po chuligańsku i jakoś nic.
      --------+
      Gdy się narodowi zamyka usta , przemawia karabinami
      (ireneo, listy do Nowogrodzian)

• pies.na.czarnych Re: PiS-gestapo w akcji 19.09.23, 22:18
      Kinga Gajewska: policjanci trzymali mnie za obie ręce, szarpali, nie miałam możliwości pokazania legitymacji
      tvn24.pl/wybory-parlamentarne-2023/kinga-gajewska-wciagnieta-do-radiowozu-przez-policjantow-trzymali-mnie-za-obie-rece-nie-moglam-pokazac-legitymacji-7351568
    • karambol_extra Re: PiS-gestapo w akcji 19.09.23, 22:23
      Mialem o tym napisać, ale bez zakladania własnego wątku.
      PIS mnie nie dziwi, to przestępcy, ich służby też przestępcze.
      Ale że opozycja tego samego dnia nie zrobiła demonstracji, to mnie zaskoczyło. Jednak. Nie spodziewałem się takiej degrengolady.

Co warta taka opozycja?
      • pies.na.czarnych Re: PiS-gestapo w akcji 19.09.23, 22:35
        Masz rację. Powinni zorganizować natychmiast spontaniczną demonstrację. To co dzisiaj zrobiła milicja to jest łamanie podstawowych praw obywatelskich. Pomijając nawet to, że tu chodziło o posłankę do sejmu, złamano jedno z najważniejszych praw, o które walczyli ludzie z komuną. WOLNOŚĆ SŁOWA jest zagrożona w tym kraju.
    • don.kichote Re: PiS-gestapo w akcji 19.09.23, 22:50
      A wiadomo z jakiego powodu ją zatrzymano?
      Oficjalnie łżą, ze nie wiedzieli kogo zatrzymują, ale za co - tego już nie powiedzieli?
      • pies.na.czarnych Re: PiS-gestapo w akcji 19.09.23, 23:11
        Za mówienie prawdy.
      • pies.na.czarnych Re: PiS-gestapo w akcji 19.09.23, 23:13
        - Policjant w radiowozie poinformował mnie, że po prostu nie podoba mu się moje zachowanie i że tak się nie zachowuje pani poseł. Mamy nie mówić o tym, co się dzieje w Polsce? O 250 tysiącach migrantów, których tutaj przybywają w nie wiadomo jaki sposób, o tym, że jest korupcja, że w Ministerstwie Spraw Zagranicznych zorganizowano sobie grupę, która po prostu wpuszcza za pieniądze ludzi do Polski? - mówiła dalej.
        • stefan4 Re: PiS-gestapo w akcji 19.09.23, 23:39
          pies.na.czarnych:
          > - Policjant w radiowozie poinformował mnie, że po prostu nie podoba mu się moje
          > zachowanie i że tak się nie zachowuje pani poseł
          .

Kulson aresztuje sobie posła, bo mu się nie podoba jego przemówienie!!!

Za komuny byliśmy państwem policyjnym, ale jeszcze nie kulsonowym; teraz mamy już nową jakość.

- Stefan
    • hordol policja profesjonalna, nikt jej krzywdy nie zrobił 19.09.23, 23:36
      wpolityce.pl/polityka/663248-policja-udostepnila-nagranie-z-zatrzymania-gajewskiej-wideo
      • pies.na.czarnych Re: policja profesjonalna, nikt jej krzywdy nie z 19.09.23, 23:51
        No i?
        Skurwysyny wstydu nie mają. Na tym nagraniu jeszcze bardziej widać ich nieusprawiedliwioną agresję.
    • pies.na.czarnych Re: PiS-gestapo w akcji 20.09.23, 11:05
      Wcześniej łapał za gardło aktywistę, teraz wciągnął posłankę do radiowozu. Kim jest nadkom. Grzegorzewski?
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,30208059,wczesniej-lapal-za-gardlo-aktywiste-teraz-wciagnal-poslanke.html#s=BoxMMtImg3

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka