lumpior 04.10.23, 20:16 Radiowych,telewizyjnych,pranie mózgów tylko we własnym gronie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niegracz Re: PiS odcina sie od debat. 04.10.23, 20:41 i słusznie głupkowatość debat jest coraz wieksza słyszałem fragment w jednej ze stacji i od razu wyłączyłem po tym gdy Redaktor ogłosił że uczestnicy "debaty" maja 1 minutę ( słownie: 60 sekund0 - na powiedzenie co wg ich partii jest najważniejsze do zrobienia w gospodarce Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: PiS odcina sie od debat. 04.10.23, 23:16 A oglądałeś kokpit Żółtą Łódź Podwodną? 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: PiS odcina sie od debat. 04.10.23, 23:08 lumpior: > PiS odcina sie od debat. > Radiowych,telewizyjnych,pranie mózgów tylko we własnym gronie. To jest dobra mina do złej gry. Ponieważ Pierwszy Prezeskretarz KP PZPR tow. Kaczyński Jarosław nie umie dyskutować (umie tylko nakazywać), ale nie chce się do tego przyznać, z niedyskutowania uczynił linię partyjną. Nie wolno brać udziału w debacie, bo wtedy osobisty strach tow. Kaczyńskiego bardziej rzucałby się w oczy. Wydaje mi się, że kilka dni temu jacyś PiSiorzy wzięli udział w jakiejś debacie. Ale potem została ogłoszona nowa linia i się skończyło. Cóż, komuna PRLowska nie dyskutowała, więc i aktualna nie dyskutuje. Dorobek polityczny z lat 1945-1989 nie może zostać zmarnowany. - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: PiS odcina sie od debat. 05.10.23, 06:03 -Debata: - partia x jest zła szkodliwa itd - nie to partia Y jest zła i szkodliwa - Pan mi nie przerywa - jaka ja Panu przerwę itd. ludzie inteligientni wyrabaja sobie zdanie spokojnie\na podstawie wielu informacji z wielu źródel, obserwacji tego co sie dzieje - w długim czasie Głupkowata Publisia rząd debat tak jak walk MMA czy w kislu Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: PiS odcina sie od debat. 05.10.23, 06:22 Yntelygentom wystarczą trzy wybuchi Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: PiS odcina sie od debat. 05.10.23, 07:11 Yntelygentom wystarczy raport Anodiny i zapewnienie Sikorskiego przez Lawrowa -ze ruskie nie mjom z tym nic wspólnego Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: PiS odcina sie od debat. 05.10.23, 08:27 niegracz napisał: > Yntelygentom wystarczy raport Anodiny... A ciemny lud nawet w Raport Macierewicza skłonny uwierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Lepiej bym tego nie ujął 06.10.23, 00:58 niegracz napisał: > -Debata: > - partia x jest zła szkodliwa itd > - nie to partia Y jest zła i szkodliwa > - Pan mi nie przerywa > - jaka ja Panu przerwę > itd. > > ludzie inteligientni wyrabaja sobie zdanie spokojnie\na podstawie > wielu informacji z wielu źródel, obserwacji tego co sie dzieje - w długim c > zasie > > Głupkowata Publisia rząd debat > tak jak walk MMA czy w kislu > Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: PiS odcina sie od debat. 05.10.23, 10:26 lumpior: > PiS odcina sie od debat. Przez ostatnie lata niemal wszyscy zapomnieliśmy, że solą demokracji są różnice zdań, przekonywanie, negocjacje, dyskutowanie, debaty, uzgodnienia, kompromisy. Że samo słowo ,,parlament'' pochodzi od parler = mówić. Uwierzyliśmy, że ewolucja wyposażyła nas w aparat mowy nie po to, żeby rozmawiać, tylko po to, żeby wyszczekiwać rozkazy i polecenia do ,,swoich'' oraz obelgi do ,,obcych''. Zasadą jest, że ,,ja mam rację i nikt mnie nie przekona'', więc nie ma o czym gadać. Ten efekt działa najsilniej w rządzącej MonoPartii, ale i inne nie są od niego wolne. To forum również nie jest od tego wolne; bo czy umiemy dyskutować z gotowością, żeby dać się przekonać do innej racji niż moja? Skutkiem są skłóceni politycy, skłócony kraj, skłócony świat. Wymarzony PiSświat. - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
fallen-sorcerer Re: PiS odcina sie od debat. 05.10.23, 15:35 Obejrzałem przypadkiem jedną we wrześniu i z braku pisich debata sprowadzała się z grubsza do jechania po Konfederacji. O ile komitety namaszczone jako demokratyczna opozycja otrzymywały normalne pytania, to przedstawicielka Konfy w kółko musiała się tłumaczyć z jakichś wypowiedzi JKM. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: PiS odcina sie od debat. 05.10.23, 15:56 lumpior napisał: > Radiowych,telewizyjnych,pranie mózgów tylko we własnym gronie. > > Dlatego TVPis organizuje debatę www.pap.pl/aktualnosci/w-poniedzialek-debata-wyborcza-2023-na-antenach-tvp Odpowiedz Link Zgłoś
borrrka Nic nie jest przesądzone, ale... 05.10.23, 16:21 Gdyby w TVP doszło do debaty komendanta z Tuskiem, byłoby to smutne widowisko. Komendant swym esprit, niebywałym dowcipem i mową ciała rozniósłby Donalda z Rajchu! Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Nic nie jest przesądzone, ale... 05.10.23, 16:27 Kowalski, tylko Kowalski. On ma przeciw rozmówcom spray bojowy 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: PiS odcina sie od debat. 05.10.23, 18:11 Masz odwagę chociaż w swojej telewizji, pod skrzydłami swoich funkcjonariuszy, Rachoniów i innych tego typu PiS-owskich namiestników telewizji, stanąć ze mną do debaty - mówił Tusk. Ms pelne gacie @ Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: PiS odcina sie od debat. 05.10.23, 20:49 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,143907,30268501,kaczynski-skapitulowal-nie-wezmie-udzialu-w-debacie-z-tuskiem.html#s=BoxOpMT // Odpowiedz Link Zgłoś
borrrka Donek się wysypał w Rzeszowie 05.10.23, 18:18 Będzie na "debacie" w rezimowej tv. Ręka, noga, mózg na ścianie:) Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Donek się wysypał w Rzeszowie 05.10.23, 18:35 Qrwizja to "gigant manipulacji " Wydyma technicznymi trikami "ryzego" i oglosil w Dzieniku Telewizyjnym zaraz po debacie sukces, Wielki blad Tuska Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Donek się wysypał w Rzeszowie 05.10.23, 19:39 Kaczyński skapitulował. Nie weźmie udziału w debacie z Tuskiem w TVP...wiadomo pelne gacie Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Donek się wysypał w Rzeszowie 05.10.23, 19:50 Dlaczego,Qrwizji nie doceniasz i bez mlaskacza zrobia cyrk Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Donek się wysypał w Rzeszowie 05.10.23, 20:31 szwampuch58 napisał: > Dlaczego,Qrwizji nie doceniasz i bez mlaskacza zrobia cyrk > Kulawy nie docenił TVPis i z pełnymi gaciami ma zamiar debatować sam z sobą w wiejskiej remizie strażackiej.:) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Donek się wysypał w Rzeszowie 05.10.23, 20:52 szwampuch58 napisał: > Dlaczego,Qrwizji nie doceniasz i bez mlaskacza zrobia cyrk > To na pewno, ale w lud już poszło, że kaczy się scykał 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
borrrka W Polsce nie ma drugiego polityka tej klasy 05.10.23, 20:16 Donek lekkim twistem rozjedzie dowolnego czopka pisowskiego. I komendant ma tyle sprytu, by zamiast siebie, na rzeź oddać "kogoś tam". Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: W Polsce nie ma drugiego polityka tej klasy 05.10.23, 20:44 Donek lekkim twistem rozjedzie dowolnego czopka pisowskiego' ; że niby ma gadane ? fakt na głupkowatą Publisię może działać twist fandango co jeszcze ? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: W Polsce nie ma drugiego polityka tej klasy 05.10.23, 20:53 Wystawią suskiego, i jak tu niszczyć kalekę? :) Odpowiedz Link Zgłoś