dlania 11.10.07, 19:59 Mam w grupie, którą uczę, Ariel Nowak. Dziewczę to czy "chłopczę"?;-( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
minerwamcg Re: Ariel 11.10.07, 20:13 Dziewczę O chłopaku napisałabyś "Ariela Nowaka" )) A tak poważnie, to w Polsce Ariel jako imię żeńskie nie powinno być rejestrowane. Z tej prostej przyczyny, że nie pozwala określić płci. Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Ariel 11.10.07, 20:21 Nie wiem, Olianka, nie wiem Za to Ty wiesz przecież, że u nas nie ma czasu na zaprzyjaźnianie sie ze studentami: wpis na listę i lecimy z wykładem (oczywiście żartuję). Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Ariel 11.10.07, 20:28 Kurcze, Wy mnie nie pytajcie, bo ja nie wiem! Myślałam, że jest jakaś zasada płciowa co do nadawania tego imienia i ktoś ją zna Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Ariel 11.10.07, 20:30 W Bieszczadach kilkakrotnie się spotkałam z chłopcami - Arielami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makowa_panienka Re: Ariel IP: *.nat.tvk.wroc.pl 11.10.07, 21:45 Ariel to anioł. Jedna z postaci w "Burzy" Szekspira. Jest to na pewno imię męskie, prawdopodobnie żydowskie. Odpowiedz Link Zgłoś
bonkreta Re: Ariel 11.10.07, 22:28 Ariel to imię jednego z archaniołów. Czyli męskie. Chociaz kto tam wie anioły, one podobno bezpłciowe są Odpowiedz Link Zgłoś
manarai Re: Ariel 12.10.07, 00:31 Gabriel, Rafał i Michał to faceci, Ariel powinien być analogicznie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idzi Re: Ariel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.07, 16:41 Oczywiście, że faceci. Wiem, bo jestem jednym z nich.(To znaczy noszę imię jednego z nich, ale skrzydeł nie mam.) Co ciekawe znałem pewnego Ariela Nowaka (obecnie lat 29). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grisly Ariel- imię męskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.07, 18:11 Chodziłam do klasy z Arielem.. Dla mnie jakieś niezbyt męskie to imię, może dlatego że Ariel to dla mnie "mała syrenka" z bajki, którą lubiłam w podstawówce ) Odpowiedz Link Zgłoś
onthelake Re: Ariel- imię męskie 14.10.07, 07:20 Nasz Jakub mial byc przez jakis czas Arielem albo Arim ale jak sie urodzil to wygladal na Kubusia i koniec.Ariel to imie meskie hebrajskie.Mnie sie kojarzy z Arielem Sharonem.No i niestety z proszkiem do prania. Odpowiedz Link Zgłoś
elag3 [...] 13.10.07, 12:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bemari Żaklin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.07, 22:38 Kiedyś na konkursie recytatorskim pani zapowiedzaiała- wiersz powie Żaklin Nowak. Potem się zacukała.O, to Ty jesteś dziewczynką? A dziewczę to była hoża, polska dziewoja - rumiana,warkoczasta.Jagna,Marysia,Kaśka.Żaden Żaklin.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Ariel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.07, 13:24 Ariel to zdecydowanie imie męskie (przynajmniej w Polsce). Choc dla mnie brzmi niemęsko, moze przez skojarzenia z Małą Syrenką Ariel. Odpowiedz Link Zgłoś