tapatik 12.10.23, 13:39 Ile Naprawdę Było Osób na Marszu 1 Października? | SYMULACJA 3D Liczenie osób na marszu metodą inżynierską :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
antares504 Re: Ile osób było na marszu? 12.10.23, 14:02 Hmm, a Kaczyński dalej twierdzi że było 60 tys. ludzi. No tak... parafrazując klasyka ; nieważne ile było ludzi , ważne kto ich policzył. Morawiecki też widział na marszu około 60 tys. a jak wiadomo, on nigdy nie kłamie, twierdzi że większość szła sobie do ZOO. Ale tak zastanawiam się nad jednym, każdy uczestnik marszu miał przy sobie telefon, może dostawcy telefonii GSM by się wypowiedzieli o ilości logowań ???. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Ile osób było na marszu? 12.10.23, 14:07 > każdy uczestnik marszu miał przy sobie telefon Służby doskonale o tym wiedza i w dzisiejszych czasach głównie na tej podstawie dokonują swoich szacunków. Czyżby Mariusz Ułaskawiony okłamał KC PiS podając zaniżone dane?;) Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: Ile osób było na marszu? 12.10.23, 15:27 Podał tyle ile oczekiwał Kaczyński, a "ratusz" tyle ile KO. Zaś autor nie wziął pod uwagę deptania po nogach. Kłamstwa PIS są oczywiste. Moje szacowania na szybko wykazały 80 osób w rzędzie i rzekomo 4 km długości co daje 320 tys, zejście na 60 tys jest nierealne. Milion da się wydusić, ale sobie nogi poobcierają idąc. Z tych wyliczeń yuotube najbardziej realny wariant to 2 osoby na m^2. Skoro znalazł się maniak liczenia to niech weźmie mniejszy wycinek np. 5m na 5m w ruchu i policzy palcem. Milion osób to był szalony pomysł, nierealny nawet za pierwszego PZPR. Nie wiem czy na Majdanie było coś zbliżonego. Przecież ogromna większość nie brała udziału, bo nie chciało im się dojechać 200-500 km (a nawet tracić czasu). Opozycja dostanie ok. 10 mln głosów w wyborach (zależnie od frekwencji) co wymagało obecności aż 1/10. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Ile osób było na marszu? 12.10.23, 20:15 Byłam. Twierdzę, że mnie nadeptywano na nogi i ja nadeptywałam. Albowiem był tłum. Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: Ile osób było na marszu? 12.10.23, 17:07 Podobno wypowiedzieli się o 1,2 miliona telefonów, które z reguły nie logowały się w tym miejscu, ale nie mogę przypomnieć sobie, gdzie to czytałem. No i rzecz jasna to wcale nie oznacza, że te 1,2 mln to byli uczestnicy marszu. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Ile osób było na marszu? 12.10.23, 17:48 > No i rzecz jasna to wcale nie oznacza, że te 1,2 mln to byli uczestnicy marszu. Można śmiało odliczyć 100 tysięcy tajniaków wszelakich :) Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Ile osób było na marszu? 12.10.23, 17:43 Tylko trzeba by było odjąć tych co zawsze się logawali w tym miejscu. Ale nawet ci mogli by być na marszu. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k wiarygodna metoda... 12.10.23, 14:56 a liczba uczestnikow marszu. - 690 tys... - prawdopodobna. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: wiarygodna metoda... 12.10.23, 15:10 W normalnym kraju 100 tys osób na antyrządowej demonstracji jest wystarczające do ustąpienia rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k bzdury 12.10.23, 15:14 pies.na.czarnych napisała: > W normalnym kraju 100 tys osób na antyrządowej demonstracji jest wystarczające > do ustąpienia rządu. bzdury. dwumilionowa Warszawa - jest w 2/3 za Platforma. kazdy obeznany z polityka to wie. wiec ta liczba uczestnikow marszu nie robi na mnie zadnego wrazenia - bo Warszawa - to nie Polska J.K warszawiak zwolennik Lewicy. Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: bzdury 12.10.23, 17:18 Na marszu byli również ludzie spoza Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k wyjasniam. 12.10.23, 17:48 tapatik napisał: > Na marszu byli również ludzie spoza Warszawy. bez watpienia . ale zakladam, znajac zycie, ze 2/3 to byli warszawiacy (i okoliczni) zatem pol miliona warszawiakow. - to jest normalna liczba wiedzac, ze w Warszawie 2/3 ludzi jest za Platforma. ERGO: - ten marsz politycznie w wyborach nic nie zmienia, bo i tak wiadomo, ze jego uczestnicy beda glosowac za PO. J.K. warszawiak zwolennik Lewicy. Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: wyjasniam. 12.10.23, 23:17 Był już kiedyś taki marsz w Polsce? Pomijam pochody pierwszomajowe z czasów poprzedniego ustroju. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: bzdury 12.10.23, 17:49 > bzdury. dwumilionowa Warszawa - jest w 2/3 za Platforma. > kazdy obeznany z polityka to wie. Nigdy nie tracisz okazji aby zrobić z siebie głupka. Odpowiedz Link Zgłoś
zlamas-kutany Garstka 12.10.23, 17:14 tapatik napisał: > > Liczenie osób na marszu metodą inżynierską :-) > Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Ile osób było na marszu? 12.10.23, 20:21 Pisowcy nie mysla , mogli powiedziec swoim wyznawcom że to byli uchodzcy, murzyni, ciapate i lgtb, muzułamnie,żydzi ,masoni i cyklisci , ukraincy i niemce z czechami i bezboznymi malgaszami . Ciemny lud wszystko kupi. Odpowiedz Link Zgłoś