Dodaj do ulubionych

Okruchy przecieków z obrad zespołu ds TVP trwożą

03.11.23, 10:04
nawet najodważniejszych.

Podobno rozważane są koncepcję strategii informacyjnej telewizji Publicznej po jej odszczurzenie. Okazuje się poważnym kandydatem na Szefa akcji deratyzaacji w TVP ma być znany od kilkudziesięciu lat dziennikarz i publicysta Pan Jacek Ż.

Ma ona także opracować regulamin, obowiązujący w Redakcji publicystyki politycznej, który celem zwiększenia pluralizmu w wyrażaniu opinii ma być wzorowany na Regulaminie FK.

Jak wynika z powyższego doceniono wkład tego niszowego forum w dziele walki o wolność słowa w przestrzeni publicznej.
Obserwuj wątek
    • 99venus Re: Okruchy przecieków z obrad zespołu ds TVP tr 03.11.23, 10:09
      Przyszła pora na łajdaków. Mnie nic nie trwoży. mnie to cieszy. Ciąć z korzeniami.
      • szwampuch58 Re: Okruchy przecieków z obrad zespołu ds TVP tr 03.11.23, 10:20
        Wykarczowac a doly zalac wapnem
      • j-k hiba przyszla pora na "uczciwych" ? 03.11.23, 20:35
        99venus napisał:
        > Przyszła pora na łajdaków.

hiba tera przyszla pora na "uczciwych" (inaczej) ?
      • mazala2 Re: Okruchy przecieków z obrad zespołu ds TVP tr 05.11.23, 14:54
        99venus napisał:

> Przyszła pora na łajdaków. Mnie nic nie trwoży. mnie to cieszy. Ciąć z korzenia
        > mi.
        >

Bez clitoris
    • prze.nick Re: Okruchy przecieków z obrad zespołu ds TVP tr 03.11.23, 10:18
      Zrobią to co zrobią. Trzeba będzie oglądać coś innego.
      • szwampuch58 Re: Okruchy przecieków z obrad zespołu ds TVP tr 03.11.23, 10:23
        Grzyba z Torunia ci proponuje
        • prze.nick Re: Okruchy przecieków z obrad zespołu ds TVP tr 03.11.23, 10:33
          A ja tobie ukraiński film
          Napewno ci się spodoba
          wydarzenia.interia.pl/raport-media-zagraniczne/news-the-washington-post-robin-hood-z-ukrainy-walczy-z-polska-szl,nId,7124460
          • snajper55 Re: Okruchy przecieków z obrad zespołu ds TVP tr 04.11.23, 02:25
            prze.nick napisał:

> A ja tobie ukraiński film
            > Napewno ci się spodoba
            > wydarzenia.interia.pl/raport-media-zagraniczne/news-the-washington-post-robin-hood-z-ukrainy-walczy-z-polska-szl,nId,7124460

Trudno oceniać film, którego się nie widziało. Choć niektórzy die w tym specjalizują.

S.
            • prze.nick Re: Okruchy przecieków z obrad zespołu ds TVP tr 04.11.23, 09:13
              Gdybyś jeszcze oprócz forum kraj i religia cenzurował forum świat to wiedziałbyś że szwampuch nienawidzi "ulankow nadwislanskich".
              • szwampuch58 Re: Okruchy przecieków z obrad zespołu ds TVP tr 04.11.23, 09:59
                Mam lubic?...za co ?
              • snajper55 Re: Okruchy przecieków z obrad zespołu ds TVP tr 04.11.23, 10:30
                prze.nick napisał:

> Gdybyś jeszcze oprócz forum kraj i religia cenzurował forum świat to wiedziałby
                > ś że szwampuch nienawidzi "ulankow nadwislanskich".

A jaki to ma związek z filmem, o którym rozmawiamy?

S.
                • prze.nick Re: Okruchy przecieków z obrad zespołu ds TVP tr 04.11.23, 10:41
                  Film jest o tym jak Ukraińcy obijają polską szlachtę. Więc po tym jak szwampuch polecił mi jakiegoś Grzyba zrewanżowałem się inną rekomendacją znając dobrze jego upodobania.
      • snajper55 Re: Okruchy przecieków z obrad zespołu ds TVP tr 03.11.23, 10:27
        prze.nick napisał:

> Zrobią to co zrobią. Trzeba będzie oglądać coś innego.

Będzie można znów oglądać TVP.

S.
        • prze.nick Re: Okruchy przecieków z obrad zespołu ds TVP tr 03.11.23, 10:50
          m.wirtualnemedia.pl/m/artykul/krrit-iwona-sledzinska-katarasinska
          Zabłysnęła w 1968. Będzie ci się podobała :D
      • adam.eu Re: Okruchy przecieków z obrad zespołu ds TVP tr 03.11.23, 10:37
        prze.nick napisał:

Jeżeli tak piszesz, to zapewne będziesz miał uznanie u założyciela wątku.
        Jesteś bowiem bardziej odważany od najbardziej zatrwożonych odważnych.
        • prze.nick Re: Okruchy przecieków z obrad zespołu ds TVP tr 03.11.23, 10:47
          Po prostu pamiętam TVPO
          Z pewnością nie będę tego znowu oglądać.
          • adam.eu Re: Okruchy przecieków z obrad zespołu ds TVP tr 03.11.23, 11:03
            prze.nick napisał:

> Po prostu pamiętam TVPO
            > Z pewnością nie będę tego znowu oglądać.

Mam dla Ciebie dwa pytania.
            Co sądzisz o wątku przerażonego Mazali?
            I jakie według Ciebie powinno być TVP?
            Czy takie, jak było dotychczas?
            • prze.nick Re: Okruchy przecieków z obrad zespołu ds TVP tr 03.11.23, 11:10
              Wątek jak widać interesujący, nieprawdaż?
              Jakie powinno być TVP? Nie chce mi się teraz robić wypracowania. Może później.
              • adam.eu Re: Okruchy przecieków z obrad zespołu ds TVP tr 03.11.23, 11:27
                prze.nick napisał:

> Wątek jak widać interesujący, nieprawdaż?
                > Jakie powinno być TVP? Nie chce mi się teraz robić wypracowania. Może później.

Napiszę w skrócie.

Moim niedoścignionym wzorcem było to stare BBC, biło rzetelnością media innych krajów.
                A w Polsce to media za czasów Stefana Bratkowskiego w latach 80 tych.
                Wtedy to zauważyłem, ze z polskich mediów dowiem się więcej i szybciej, niż z zagranicznych.
                Skoda, ze tak szybko to minęło.

A o TVPis to mam gorszą opinię, niż o mediach w PRL. W PRL dziennikarze nie mieli wyboru, tu świadomie robią brudną propagandę .
                I jeszcze jedno, niektórzy dziennikarze w PRL przemycali fragmenty cennych informacji.
                • prze.nick Re: Okruchy przecieków z obrad zespołu ds TVP tr 03.11.23, 11:48
                  BBC się skończyło gdy Tony Bliar z Georgem W zaczęli szukać pretekstu do ataku na Irak.
      • tapatik Re: Okruchy przecieków z obrad zespołu ds TVP tr 03.11.23, 11:23
        prze.nick napisał:

Dlaczego uważasz, że nowe TVP nie będzie nadawało się do oglądania?
        W czym obecne jest lepsze?
        • prze.nick Re: Okruchy przecieków z obrad zespołu ds TVP tr 03.11.23, 11:34
          Mam na tyle dobrą pamięć że mogę sobie porównać TVPO z TVPiS.
          TVPiS jest lepszy w moim odczuciu. TVPO z całą pewnością będę omijać.
          • tapatik Re: Okruchy przecieków z obrad zespołu ds TVP tr 03.11.23, 20:30
            Było TVPO? Też była taka propaganda jak teraz?
            • prze.nick Re: Okruchy przecieków z obrad zespołu ds TVP tr 03.11.23, 21:35
              Było TVPO i była propaganda
              • margit49 Re: Okruchy przecieków z obrad zespołu ds TVP tr 03.11.23, 21:53
                prze.nick napisał:

> Było TVPO i była propaganda

Nie było
                • prze.nick Re: Okruchy przecieków z obrad zespołu ds TVP tr 03.11.23, 22:06
                  tak się trzęsła "wolna" prasa w 2015 PO wywiadzie Tadli z kandydatem na prezydenta :D
                  wyborcza.pl/7,143644,17865296,milczec-sluchac-czyli-swieta-krowa-andrzej-duda-jazda-na.html
                  ""Reżimowa diwa Tadla", "chamstwo telewizyjne w pełnej krasie, udrapowane w urodziwą twarz prezenterki", "publiczna telewizja sięgnęła dna propagandowej szczekaczki", "na poziomie stanu wojennego".
                  Tak autorzy portalu braci Karnowskich wPolityce.pl ocenili dziennikarkę TVP Beatę Tadlę po poniedziałkowej rozmowie z kandydatem PiS na prezydenta Andrzejem Dudą.

No bo jak śmiała! Jak śmiała go zapytać, skąd weźmie 250 mld zł w ciągu pięć lat, by spełnić swoje wyborcze obietnice! Piotr Zaremba ocenił z oburzeniem, że Tadla "się zabrała za ultymatywnie żądanie ujawnienia ekspertyz i obliczeń wiarygodności finansowych obietnic PiS". I wątpi, czy w podobny sposób potraktowałaby Bronisława Komorowskiego."

a wywiad Tadli to był rynsztok i tylko szkoda, ze nie ma tego na youtube
                  • prze.nick Re: Okruchy przecieków z obrad zespołu ds TVP tr 03.11.23, 22:10
                    300polityka.pl/live/2015/05/04/tadla-do-dudy-mam-nadzieje-ze-pan-nie-wyjdzie-ze-studia/
                  • margit49 Re: Okruchy przecieków z obrad zespołu ds TVP tr 04.11.23, 01:31
                    prze.nick napisał:

> a wywiad Tadli to był rynsztok i tylko szkoda, ze nie ma tego na youtube

Bez egzaltacji
                    A rynsztok to Jakimowicz, Ogórek, Rachoń, paskowy...
                    Marcin Wolski:
                    I stworzyliśmy - przepraszam, mówię to jako współwinny - propagandę na gorszym poziomie niż lata siedemdziesiąte. Osiemdziesiątych nie pamiętam - mówił [do 1981 roku Wolski należał do PZPR - red.]
                    Tymczasem zwyciężyła logika walki, logika stalinowska: kto nie jest z nami, jest przeciw nam

• adam.eu Jeżeli masz dobrze pod sufitem 03.11.23, 10:34
      to potrafisz odpowiedzieć, co to jest ten zespół ds. TVP, na który się powołujesz?
    • staniwslaw "Niszowe rorum"? 03.11.23, 10:42
      mazala2 napisał:
      >
      > Ma ona także opracować regulamin, obowiązujący w Redakcji publicystyki polityc
      > znej, który celem zwiększenia pluralizmu w wyrażaniu opinii ma być wzorowany na
      > Regulaminie FK.
      >
      > Jak wynika z powyższego doceniono wkład tego niszowego forum w dziele walki o w
      > olność słowa w przestrzeni publicznej.
      >
      >
      >
      Niestety masz rację, teraz jest to niszowe forum dzięki obecnemu moderatorowi. Jestem tu ze 20 lat i pamiętam jak FK kwitło za stp.Giwi, ale niestety Ona odeszła i przyszedł PiSior który to form zniszczył.
      Za Giwi to forum było chyba najlepszym forum politycznym w kraju, a wątki osiągały po kilkaset wpisów.
      Teraz ono zdycha, tak jak i ośla ławka, bo PiSior wstydzi się tego go usuwa i wydupcza wątki w kosmos, tak, zeby ślady nie było.
      Jedyna nadzieja, że jak zmieni się w ładza, to i jego wydupczą w kosmos, a fiorum odżyje.
      • wariant_b Re: "Niszowe rorum"? 03.11.23, 22:08
        staniwslaw napisał:

> Niestety masz rację, teraz jest to niszowe forum dzięki obecnemu moderatorowi.
        > Jestem tu ze 20 lat i pamiętam jak FK kwitło za stp.Giwi, ale niestety Ona odeszła
        > i przyszedł PiSior który to form zniszczył.

A ja pamiętam rzeźnię, jaka tu była w czasach siwej i giwi, że o zapijaczonym_ryju
        banowanym bóg wie ile razy nie wspomnę. Żal tylko świetnie piszących osób, które
        wtedy odeszły z forum. Między 2006 a 2008 liczba wpisów spadła o ponad połowę.
        • mazala2 Re: "Niszowe rorum"? 04.11.23, 12:46
          wariant_b napisał:

> staniwslaw napisał:
          >
          > > Niestety masz rację, teraz jest to niszowe forum dzięki obecnemu moderato
          > rowi.
          > > Jestem tu ze 20 lat i pamiętam jak FK kwitło za stp.Giwi, ale niestety On
          > a odeszła
          > > i przyszedł PiSior który to form zniszczył.
          >
          > A ja pamiętam rzeźnię, jaka tu była w czasach siwej i giwi, że o zapijaczonym_r
          > yju
          > banowanym bóg wie ile razy nie wspomnę. Żal tylko świetnie piszących osób, któr
          > e
          > wtedy odeszły z forum. Między 2006 a 2008 liczba wpisów spadła o ponad połowę.

A co, Twoim zdaniem, było jedną z ważniejszych przyczyn ?
          Czy nie polityczny autokratyzm ówczesnego Naczelnego Wyborczej
          • wariant_b Re: "Niszowe rorum"? 04.11.23, 21:28
            mazala2 napisał:

> A co, Twoim zdaniem, było jedną z ważniejszych przyczyn ?

Koncepcja forum jako placówki resocjalizacyjnej jaką wprowadzała siwa.

> Czy nie polityczny autokratyzm ówczesnego Naczelnego Wyborczej

A co ma naczelny Wyborczej, ten sam od początku, do zarządzania forum?
            • mazala2 Re: "Niszowe rorum"? 05.11.23, 09:05
              wariant_b napisał:

> mazala2 napisał:
              >
              > > A co, Twoim zdaniem, było jedną z ważniejszych przyczyn ?
              >
              > Koncepcja forum jako placówki resocjalizacyjnej jaką wprowadzała siwa.

Ta koncepcja jest usilnie kontynuowana tylko w inny sposób, powiedźmy, nie osobisty. Temu służy Regulamin.

>
              > > Czy nie polityczny autokratyzm ówczesnego Naczelnego Wyborczej
              >
              > A co ma naczelny Wyborczej, ten sam od początku, do zarządzania forum?

Gdyby nie autokratyzm Naczenego nie byłoby, moim zdaniem, Agory, Gazery no i FK
    • no-popis Re: Okruchy przecieków z obrad zespołu ds TVP tr 03.11.23, 11:18
      mazala2 napisał:

> nawet najodważniejszych.
      >
      > Podobno rozważane są koncepcję strategii informacyjnej telewizji Publicznej po
      > jej odszczurzenie. Okazuje się poważnym kandydatem na Szefa akcji deratyzaacji
      > w TVP ma być znany od kilkudziesięciu lat dziennikarz i publicysta Pan Jacek Ż
      > .
      >
      > Ma ona także opracować regulamin, obowiązujący w Redakcji publicystyki polityc
      > znej, który celem zwiększenia pluralizmu w wyrażaniu opinii ma być wzorowany na
      > Regulaminie FK.
      >
      > Jak wynika z powyższego doceniono wkład tego niszowego forum w dziele walki o w
      > olność słowa w przestrzeni publicznej.
      >
      Nic innego niż PiS nie zrobią. Ani lepiej, ani gorzej.
      Po prostu chodzi im o to aby dyskusję były pluralistyczne i uczestniczyli w nich ludzie o bardzo różnych poglądach np : Jacek Żakowski+Tomasz Lis+Dominoka Wielowiejska+ Pacewicz+ Sikorski :) czasami Czuchnowski i duch red. Wołka.
    • mazala2 Re: Okruchy przecieków z obrad zespołu ds TVP tr 03.11.23, 11:37
      Wyjaśniam:
      nie trwoży mnie nowy regulamin lecz stanowisko człowieka w TVP,. który podobno opracował na piśmie tzw."niezbędnik inteligenta".
      Żenada!

Tusku! nie greptaj w tę strone !
      • no-popis Re: Okruchy przecieków z obrad zespołu ds TVP tr 04.11.23, 05:57
        mazala2 napisał:

> Wyjaśniam:
        > nie trwoży mnie nowy regulamin lecz stanowisko człowieka w TVP,. który podobno
        > opracował na piśmie tzw."niezbędnik inteligenta".
        > Żenada!
        TVP była tubą propagandową Kaczyńskiego i PiS a teraz będzie tubą propagandową lewactwa.
        Kiedyś Ktoś to zrozumie i zmieni ale to będzie po tym jak upadnie POPiS.
        > Tusku! nie greptaj w tę strone !
        Tusk ma taką samą zabawkę jaką miał Kaczyński i będzie się nią bawił jak bawił się Kaczyński.
      • adam.eu Re: Okruchy przecieków z obrad zespołu ds TVP tr 04.11.23, 16:52
        mazala2 napisał:

> Wyjaśniam:
        > nie trwoży mnie nowy regulamin lecz stanowisko człowieka w TVP,. który podobno
        > opracował na piśmie tzw."niezbędnik inteligenta".
        > Żenada!
        >
        > Tusku! nie greptaj w tę strone !

Przede wszystkim to spróbuj sprecyzować, co Ci w TVPis podobało, że tak bardzo Ci jej żal.
        Pocieszę Cię, że jeszcze opłakiwana przez niektórych telewizja działa.

Aha, a czy istniej ten jakiś hipotetyczny regulamin, czy niezbędnik inteligenta?
        Jeżeli tak, to dawaj link.
    • m.c.hrabia Re: Okruchy przecieków z obrad zespołu ds TVP tr 03.11.23, 11:46
      Podobno rozważane..............

brednie idioty.
      • mazala2 Re: Okruchy przecieków z obrad zespołu ds TVP tr 03.11.23, 11:54
        m.c.hrabia napisał:

> Podobno rozważane..............
        >
        > brednie idioty.
        >

gówno rzadkie
    • pies.na.czarnych Re: Okruchy przecieków z obrad zespołu ds TVP tr 03.11.23, 11:55
      Zacząć od zmiany nazwy.
      Czy w nazwie musi być "P"? "P" zawsze mi się kolarzy z patriotycznym, narodowym bełkotem.
      "TV" również można opuścić, bo przecież każdy wie, że chodzi o telewizor:)
      • mazala2 Re: Okruchy przecieków z obrad zespołu ds TVP tr 03.11.23, 12:13
        pies.na.czarnych napisała:

> Zacząć od zmiany nazwy.
        > Czy w nazwie musi być "P"? "P" zawsze mi się kolarzy z patriotycznym, narodowym
        > bełkotem.
        > "TV" również można opuścić, bo przecież każdy wie, że chodzi o telewizor:)
        >

Podobnie ma się sprawa z Psem na czarnych.

Przecież każdy wie , że pies to nie człowiek :)
        • pies.na.czarnych Re: Okruchy przecieków z obrad zespołu ds TVP tr 03.11.23, 12:19
          Widzę, że ci się humor wyostrzył. Gratulacje.
      • pies.na.czarnych Re: Okruchy przecieków z obrad zespołu ds TVP tr 03.11.23, 19:27

> Czy w nazwie musi być "P"? "P" zawsze mi się kolarzy z patriotycznym, narodowym
        > bełkotem.
        > "TV" również można opuścić, bo przecież każdy wie, że chodzi o telewizor:)
        >

Znowu zerżnęli mój pomysł bez opłacenia praw autorskich 😅

Dzisiaj szyld TVP i ta nazwa kojarzy się jak najgorzej. Jedną z opcji, która jest rozważana, to zmiana nazwy tej instytucji. Po ośmiu ostatnich latach ten szyld kojarzy się z absolutnym złem i z czymś, co nie ma nic wspólnego z dziennikarstwem - stwierdził B.Budka. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,30366127,tvp-kojarzy-sie-z-absolutnym-zlem-opozycja-chce-rozliczac.html#do_w=46&do_v=979&do_st=RS&do_sid=1014&do_a=1014&s=BoxNewsImg7&do_upid=979_ti&do_utid=30366127&do_uvid=1699022175292
      • snajper55 Re: Okruchy przecieków z obrad zespołu ds TVP tr 03.11.23, 22:13

> bełkotem.

Samo TV tez jest złe? Gdzie masz w wyrazie "telewizja" literę v??? Powinno być T.

S.
        • wariant_b Re: Okruchy przecieków z obrad zespołu ds TVP tr 03.11.23, 22:33
          snajper55 napisał:

> Samo TV tez jest złe? Gdzie masz w wyrazie "telewizja" literę v??? Powinno być T.

A nie TW?
        • pies.na.czarnych Re: Okruchy przecieków z obrad zespołu ds TVP tr 04.11.23, 02:13
          Snajper ty nigdy lotny nie byłeś :)
          • snajper55 Re: Okruchy przecieków z obrad zespołu ds TVP tr 04.11.23, 02:28

> Snajper ty nigdy lotny nie byłeś :)

Ty nigdy lotna nie byłaś. Powiedziała kura do sroki.

S.
            • pies.na.czarnych Re: Okruchy przecieków z obrad zespołu ds TVP tr 04.11.23, 04:26
              Ja oglądam telewizor i co mi zrobisz 🤡
    • pies.na.czarnych Re: Okruchy przecieków z obrad zespołu ds TVP tr 03.11.23, 12:03
      x.com/PaniPytalska/status/1720184238815785207?s=20
    • weteran-czasu Re: Okruchy przecieków z obrad zespołu ds TVP tr 03.11.23, 21:43
      Szczujnię sprasować wielotomową prasą hydrauliczną.
      To jedyne rozsądne rozwiązanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka