Dodaj do ulubionych

aktywistki, i aktywiści zawiedzeni

04.01.24, 18:34
aktywiszcza pewnie też..pushbacki w praktyce zostają. jedyna rozsądna i możliwa decyzja
pozdrowienia dla snajpera :-)

businessinsider.com.pl/wiadomosci/czy-rzad-tuska-zakonczy-polityke-pushbackow-priorytetem-ochrona-granicy/tc2lxsx
oko.press/na-zywo/dzien-na-zywo-najwazniejsze-informacje/tusk-granica-push-backi
Obserwuj wątek
    • stefan4 push-killings 04.01.24, 18:50
      hordol:
      > pushbacki w praktyce zostają.

Obawiam się, że tak.

Rząd Tuska już raz wybrał trwanie w zbrodni zamiast jej zakończenie: kiedy w 2007 nie wycofał polskich okupantów Afganistanu i Iraku. Niestety nie słyszę z jego strony zapewnień, że tym razem pasmo morderstw popełnionych przez nosicieli polskich mundurów zostanie przerwane.

- Stefan
      • hordol Re: push-killings 04.01.24, 18:53
        naiwny stefan byłeś i jesteś
        • stefan4 Re: push-killings 04.01.24, 22:35
          hordol:
          > naiwny stefan byłeś i jesteś

Ja nie jestem tematem tego wątku i w ogóle tego forum.

A czy Ty, Hur-doll, napisałeś już kiedyś na temat polityczny coś, co skłoniłoby kogoś do przemyślenia czegoś? Czy tylko fruwasz jak motylek z wątku do wątku i rozdajesz dyskutującym rozmaite przymiotniki i inne ozdobniki? Bo na coś takiego to raczej szkoda skrzydełek...

- Stefan
          • hordol Re: push-killings 04.01.24, 23:17
            niniejszy wątek traktuje właśnie o polityce.
            parę miesięcy temu tusk atakował ostro pis za pushbacki/mur na granicy
            faktycznie jego ataki nie byly potępieniem postępowania/troską wobec uchodzców tylko potępieniem pisu(samym w sobie) bo to mogło pomóc mu w zdobyciu władzy.
            a w tej materii będzie postępował tak jak pis przykrywając tylko swoje działania zgrabną retoryką dla maluczkich. nie potępiam go za to, nie ma zbyt wielkiego pola manewru.
            tak własnie , brutalnie, wygląda polityka.i dziwię się,że tego nie rozumiesz.
            nazwałem to łagodnie naiwnością...
            p.s. obaj "fruwamy" po róznych wątkach ; ja rozdaję ozdobniki, Ty , w dyskusji,ustawicznie usiłujesz wykazać swoją wyższość intelektualną robiąc przytyki do jakiś tam niuansów, mało ważnych w meritum dyskusji. ta twoja pryncypialność nie dotyczy oczywiście wszystkich forumowiczów :-D
            • stefan4 Re: push-killings 05.01.24, 09:25
              hordol:
              > parę miesięcy temu tusk atakował ostro pis

No, nareszcie coś na temat i jakby przemyślane.

Nie zgadzam się z Twoim poglądem, ale w wolnym kraju i taki powinien mieć miejsce na prezentację A nie zgadzam się, bo interesuje mnie polityka celów, a nie ,,polityka kto-kogo'', jak w meczu piłki kopanej. I dla mnie fakt, że mordercy w mundurach są Polakami, nie usprawiedliwia pasa grobów na granicy, będącego ich dziełem. Jeśli Koalicja 15 Października nie wstrzyma tych zbrodni, to mój głos straci; ale być może zyska Twój?

hordol:
              > p.s. obaj "fruwamy" [...]

A tu znowu odszedłeś od tematu i zacząłeś o nas. Naprawdę nie da się tego nie robić?

- Stefan
              • hordol Re: push-killings 05.01.24, 13:26

> A tu znowu odszedłeś od tematu i zacząłeś o nas. Naprawdę nie da się tego nie
                > robić?
                "Czy tylko fruwasz jak motylek z wątku do wątku i rozdajesz dyskutującym rozmaite przymiotniki i inne ozdobniki? Bo na coś takiego to raczej szkoda skrzydełek..."
                ==================================================================
                o sancta simplicitas-jak podobno powiedział pan hus.
                sprawa stara jak historia ludzkości. jedni chcą zawładnąć terytoriami i bogactwem które posiadają ci drudzy,przy okazji zwiększając ekspresję swoich genów w populacji
                a ci drudzy się bronią. formy ataku i obrony się zmieniają na przestrzeni dziejów ale istota procesu ogólnie pozostaje ta sama.
                i z tego wynikają te "zbrodnie" na "niewinnych"
                nie ma co dramatyzować i hamletyzować na ten temat.
                tusk będzie robił to samo co kaczyński, byłem tego pewien
                ale z przyczyn politycznych sequel "zielonej granicy" już nie będzie potrzebny.raczej byłby szkodliwy.
            • snajper55 Re: push-killings 05.01.24, 13:48
              hordol napisała:

> niniejszy wątek traktuje właśnie o polityce.
              > parę miesięcy temu tusk atakował ostro pis za pushbacki/mur na granicy
              > faktycznie jego ataki nie byly potępieniem postępowania/troską wobec uchodzców
              > tylko potępieniem pisu(samym w sobie) bo to mogło pomóc mu w zdobyciu władzy.
              > a w tej materii będzie postępował...

Może zamiast puszczać wodze fantazji i pisać jak Tusk będzie postępował skup się na rzeczywistości? Ja mogę napisać że hordol będzie latał z nożem w zębach i podrzynal gardła małym dzieciom. Może o tym podyskutujemy?

S.
              • hordol Re: push-killings 05.01.24, 14:02
                www.tokfm.pl/Tokfm/7,189651,30562947,od-powstania-rzadu-nikt-ani-z-ministrow-ani-sam-premier-nie.html#s=BoxOpImg3
                • snajper55 Re: push-killings 05.01.24, 14:40
                  hordol napisała:

> www.tokfm.pl/Tokfm/7,189651,30562947,od-powstania-rzadu-nikt-ani-z-ministrow-ani-sam-premier-nie.html#s=BoxOpImg3

W tym artykule nie ma nic o tym, co z pushbackami zrobi Tusk.

S.
              • hordol stefan & snajper 05.01.24, 14:18
                www.tokfm.pl/Tokfm/7,189651,30562947,od-powstania-rzadu-nikt-ani-z-ministrow-ani-sam-premier-nie.html#s=BoxOpImg3
                wygląda na to,że w tej materii pan donald wystrychnął was na dudka
                • snajper55 Re: stefan & snajper 05.01.24, 14:42
                  hordol napisała:

> www.tokfm.pl/Tokfm/7,189651,30562947,od-powstania-rzadu-nikt-ani-z-ministrow-ani-sam-premier-nie.html#s=BoxOpImg3
                  > wygląda na to,że w tej materii pan donald wystrychnął was na dudka

Nie, nie wygląda. To jedynie twoje mokre sny.

S.
                  • hordol Re: stefan & snajper 05.01.24, 14:59
                    .
                    no to powinieneś uzgodnić stanowisko z twórcą artykułu i ew.wypowiedziec sie w poscie pod nim

nie mój cyrk, nie moje małpy
                    • snajper55 Re: stefan & snajper 05.01.24, 16:10
                      hordol napisała:

> .
                      > no to powinieneś uzgodnić stanowisko z twórcą artykułu i ew.wypowiedziec sie w
                      > poscie pod nim
                      >
                      > nie mój cyrk, nie moje małpy

Żacytujesz co artykul mówi o planach Tuska w sprawie pushbackow? Bo jakoś nie mogę znaleźć tego fragmentu.

S.
                      • hordol Re: stefan & snajper 05.01.24, 17:13
                        nie.nie zacytuję.
                        pozostańmy przy swoich wersjach oceny treści tego artykułu.
            • j-k retoryka przedwyborcza - a brutalna rzeczywistosc. 05.01.24, 15:45
              hordol napisała:
              > parę miesięcy temu tusk atakował ostro pis za pushbacki/mur na granicy
              > faktycznie jego ataki nie byly potępieniem postępowania/troską wobec uchodzców
              > tylko potępieniem pisu(samym w sobie) bo to mogło pomóc mu w zdobyciu władzy.
              > a w tej materii będzie postępował tak jak pis przykrywając tylko swoje działani
              > a zgrabną retoryką dla maluczkich. nie potępiam go za to, nie ma zbyt wielkiego
              > pola manewru.
              > tak własnie , brutalnie, wygląda polityka.

juz mialem wlasnie to napisac - ale szczesliwie uprzedziles mnie w tym, oszczedzajac mi atramentu :)
              • hordol Re: retoryka przedwyborcza - a brutalna rzeczywis 05.01.24, 17:19
                moi szlachetni interlokutorzy szanowny pan stefan i szanowny pan snajper są tak zamknięci w swoim widzeniu świata,że gdyby nawet tusk im powiedział osobiście iż bedzie stosował pushbacki to by twierdzili wszem i wobec ,że się przejęzyczył.
                on tego nie powie, prawdę owinie w fajne sreberka.
                • stefan4 Re: retoryka przedwyborcza - a brutalna rzeczywis 05.01.24, 17:37
                  hordol:
                  > szanowny pan stefan i szanowny pan snajper są tak zamknięci w swoim widzeniu
                  > świata,że gdyby nawet tusk im powiedział osobiście iż bedzie stosował pushbacki
                  > to by twierdzili wszem i wobec ,że się przejęzyczył.

Doskonale wiesz, że trochę wyżej w tym wątku napisałem:

stefan4:
                  > Jeśli Koalicja 15 Października nie wstrzyma tych zbrodni, to mój głos straci; ale być może zyska Twój?

Wiesz, bo na ten post odpowiedziałeś. Więc po co opowiadasz, że ,,gdyby nawet tusk'' itd.?

Zacząłeś wątek, połowa wypowiedzi w nim pochodzi od Ciebie — i ani razu nie wyraziłeś żadnego poglądu, z którym można by dyskutować. Są jakieś pytania retoryczne, jest trochę złośliwości do osób udzielającym się w wątku, trochę przekręcania ich słów, ale ciągle żadnej myśli. Czy to naprawdę sprawia Ci satysfakcję?

- Stefan
                  • hordol Re: retoryka przedwyborcza - a brutalna rzeczywis 05.01.24, 17:46
                    a rzeczywiście poinformowałeś,że jeśli dalej tak będzie to przestaniesz głosować na tuska. przepraszam. poglady wyraziłem
                    o sancta simplicitas-jak podobno powiedział pan hus.
                    sprawa stara jak historia ludzkości. jedni chcą zawładnąć terytoriami i bogactwem które posiadają ci drudzy,przy okazji zwiększając ekspresję swoich genów w populacji
                    a ci drudzy się bronią. formy ataku i obrony się zmieniają na przestrzeni dziejów ale istota procesu ogólnie pozostaje ta sama.
                    i z tego wynikają te "zbrodnie" na "niewinnych"
                    nie ma co dramatyzować i hamletyzować na ten temat.
                    tusk będzie robił to samo co kaczyński, byłem tego pewien
                    ale z przyczyn politycznych sequel "zielonej granicy" już nie będzie potrzebny.raczej byłby szkodliwy
      • hell-raiser1 Re: push-killings 04.01.24, 18:58
        Hehe. Za to Sikorski dąży do wojny z Ruskimi. Już idiotycznymi wpisami ich wkurzył.
        • hordol Re: push-killings 04.01.24, 19:23
          hell-raiser1 napisała:

> Hehe. Za to Sikorski dąży do wojny z Ruskimi. Już idiotycznymi wpisami ich wkur
          > zył.
          ale to całkiem inna historia...
    • weteran-czasu Re: aktywistki, i aktywiści zawiedzeni 04.01.24, 22:44
      Sprawa dotyczy utopienia 1,5 miliarda zł na konstrukcję, która została wykonana niezgodnie z dokumentacją.
      Zamiast pełnych prętów stalowych płot wybudowano z pustych w środku prętów aluminiowych. Jak kraść to setki milionów, albo miliardy gdzie popadnie.
      • hordol Re: aktywistki, i aktywiści zawiedzeni 04.01.24, 23:24
        sorry,chwilowo nie mam dostępu do dokumentacji ale w tej materii mam zaufanie do nowego rządu. poprawią, naprawią, zrekonstruują. zresztą nie mają innego wyjścia.
        p.s.w stanach mur tez nie jest w pełni skuteczny
      • kawa_poranna11 Re: aktywistki, i aktywiści zawiedzeni 05.01.24, 09:29
        weteran-czasu napisał:

> Sprawa dotyczy utopienia 1,5 miliarda zł na konstrukcję, która została wykonana
        > niezgodnie z dokumentacją.
        > Zamiast pełnych prętów stalowych płot wybudowano z pustych w środku prętów alum
        > iniowych. Jak kraść to setki milionów, albo miliardy gdzie popadnie.
        >
        >
        Między szczebelki wstawiają podnośnik samochodowy i w kilka minut rozchylają na tyle, że cała wycieczka spokojnie tup, tup...
        • j-k gdzieniegdzie sie to uda... 05.01.24, 15:54
          kawa_poranna11 napisał(a):
          > Między szczebelki wstawiają podnośnik samochodowy i w kilka minut rozchylają na
          > tyle, że cała wycieczka spokojnie tup, tup...

gdzieniegdzie sie to uda...

ale caly ten mur (czy raczej plot) jest "okamerowany" i reakcja strazy granicznej bedzie szybka.
      • snajper55 Re: aktywistki, i aktywiści zawiedzeni 05.01.24, 20:04
        weteran-czasu napisał:

> Sprawa dotyczy utopienia 1,5 miliarda zł na konstrukcję, która została wykonana
        > niezgodnie z dokumentacją.
        > Zamiast pełnych prętów stalowych płot wybudowano z pustych w środku prętów alum
        > iniowych. Jak kraść to setki milionów, albo miliardy gdzie popadnie.

Ja czytałem, że mają to być "stalowe profile zamkniete" Czyli na przykład rurki, i takie są. A że grubość ich ścianek to 2 mm to już insza inszość.

S.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka