yoma 07.03.24, 14:30 o definicji gwałtu. Nikogo to nie interesuje? 😎 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
perla_z_roztocza Re: A tymczasem Sejm 07.03.24, 14:35 yoma napisała: > o definicji gwałtu. Nikogo to nie interesuje? 😎 no i co? zdefiniowali ten gwałt właśnie? Odpowiedz Link Zgłoś
hordol Re: A tymczasem Sejm 07.03.24, 14:47 nudzisz się? możesz opracować w ramach inicjatywy obywatelskiej formularz obopólnej zgody na stosunek płciowy Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: A tymczasem Sejm 07.03.24, 14:54 >nudzisz się? Ależ skąd, robię poważne badania socjologiczne. Tak jak wczorajsza dyskusja aborcyjno-referendalna inreresowała mężczyzn i/lub emerytów, tak dzisiejsza dyskusja nad gwałtem zainteresowała inceli i/lub impotentów. Bardzo ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: A tymczasem Sejm 07.03.24, 14:56 dziwisz się ,że impotentów, przecież muszą wiedzieć z czym to się je, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
hordol Re: A tymczasem Sejm 07.03.24, 14:58 zrób ten formularz.problem jakos trzeba rozwiązać Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: A tymczasem Sejm 07.03.24, 15:06 To rób! Będzie się mną wyręczał impotent jeden 😎 Odpowiedz Link Zgłoś
hordol Re: A tymczasem Sejm 07.03.24, 15:14 czytanie twoich wpisów niestety sprzyja impotencji Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: A tymczasem Sejm 07.03.24, 15:28 To zrób sobie dobrze i nie czytaj. Będziesz mógł zrobić sobie dobrze 😆 Odpowiedz Link Zgłoś
hordol Re: A tymczasem Sejm 07.03.24, 16:39 to tylko mój casus.różnice ideologiczne. : nie wątpię,że choćby wirtualny ,kontakt takiego np "psa" wywołuje u niego priapizm :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: A tymczasem Sejm 07.03.24, 14:58 Taki formularz przydałby się dla pisowskich posłów odwiedzających Brukselę. Pamietam sprawę jak jeden z waszych dziwił się, że można zgwałcić prostytutkę. Później okazało się, że kutas chciał pociupciać bez płacenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
hordol Re: A tymczasem Sejm 07.03.24, 15:06 ty chyba taki nie byłes. napiwek ekstra dawałeś zapewne. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: A tymczasem Sejm 07.03.24, 15:07 Jak każdy dobrze wychowany gentleman, hordolu :) Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: A tymczasem Sejm 07.03.24, 15:22 hordol napisała: > ty chyba taki nie byłes. napiwek ekstra dawałeś zapewne. Głupie pytanie. Przecież wiesz, że ja nie jestem z PiS-u:) Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: A tymczasem Sejm 07.03.24, 19:18 "możesz opracować w ramach inicjatywy obywatelskiej formularz obopólnej zgody na stosunek płciowy " Incele to tylko tak sobie wyobrażają zgodę, że obie strony podpiszą jakiś formularz? Inne opcji nie widzą? Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: A tymczasem Sejm 07.03.24, 15:01 Hołowni nie przeszkadza zajmowanie się przez Sejm problemami, które powinien rozstrzygać sąd? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: A tymczasem Sejm 07.03.24, 15:05 Implementacja prawa europejskiego należy do Sejmu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: A tymczasem Sejm 07.03.24, 15:15 Słuchałem pewnej wypowiedzi, w której mówiono o podejściu sędziów do gwałtu. Chodziło o to, że na wymiar kary wpływa nawet to jak zgwałcona była ubrana. Dla mnie gwałt to jest każda czynność popełniona bez zgody drugiej strony. Obojętnie czy to jest kobieta, czy mężczyzna. Jeżeli sędzia wyszukuje jakieś elementy mogące obniżyć karę to taka osoba nie powinna pełnić tej funkcji. W traktatach ratyfikowanych przez Polskę ustanowiono wyższość prawa unijnego nad prawem poszczególnych krajów członkowskich, więc wielka debata nad implementacją akurat tego prawa nie ma najmniejszego sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: A tymczasem Sejm 07.03.24, 15:27 A no właśnie, tylko idąc tym tropem skończymy praktycznie bez sędziów. Chodzi o to, żeby poszkodowana/poszkodowany nie przechodził/a powtórnej młócki na sali sądowej. To jest prawo dla sądów, nie dla ciebie ;) >wielka debata nad implementacją Noż kurde, to po co ja tyle godzin przesiedziałam na komisjach sejmowych przed akcesją? 😆 Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: A tymczasem Sejm 07.03.24, 15:35 > Noż kurde, to po co ja tyle godzin przesiedziałam na komisjach sejmowych przed akcesją? Po to żeby teraz nie siedzieć na komisjach sejmowych, właśnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: A tymczasem Sejm 07.03.24, 15:45 Muszę przyznać, że coś w tym jest. Teraz nie siedzę 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: A tymczasem Sejm 07.03.24, 19:17 " Hołowni nie przeszkadza zajmowanie się przez Sejm problemami, które powinien rozstrzygać sąd?" W obecnym stanie prawnym sąd orzeknie, że skoro nie było oporu, to gwałtu nie ma i jeśli czyn nie wypełni znamion innego przestępstwa, to sprawcę uniewinni. I o to właśnie chodzi, żeby to zmienić, co by nie powtórzyła się sprawa, że dorosły nie zgwałcił 14-latki, bo 14-latka nie krzyczała. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: A tymczasem Sejm 07.03.24, 15:34 Teraz Sejm obraduje nad możliwością zapytania się EU w sprawie wprowadzenia embarga na rosyjską i białoruską żywność. Przecież Polska bez pytania o zgodę może takie embargo założyć. Kumacie o co chodzi, bo ja nie. Ten czas można by poświęcić na dyskusję o projektach dotyczących aborcji. Nie wróć, żywność rosyjska może przecież pomóc 3 Nodze w wyborach. Tym samym zamykam dyskusję. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: A tymczasem Sejm 07.03.24, 15:46 Kurde nadałbyś się. Pies na marszałka! Zamiast brata Szymona ofc :) Odpowiedz Link Zgłoś
j-k zwykle bicie piany... 07.03.24, 16:03 pies.na.czarnych napisała: > Teraz Sejm obraduje nad możliwością zapytania się EU w sprawie wprowadzenia embarga na rosyjską i białoruską żywność. Przecież Polska bez pytania o zgodę może takie embargo założyć. Kumacie o co chodzi, bo ja nie. kumamy. zwykle medialne bicie piany dla odwrocenia uwagi od zboza U K R A I N S K I E G O. Odpowiedz Link Zgłoś
hordol Re: zwykle bicie piany... 07.03.24, 16:42 a tymczasem... niezalezna.pl/polityka/pe-przedluzyl-zawieszenie-cla-na-produkty-z-ukrainy-wsrod-glosujacych-za-byli-eurodeputowani-od-tuska/512913 Odpowiedz Link Zgłoś
hordol Re: A tymczasem Sejm 07.03.24, 16:40 obecnie rosyjska i białoruska zywność to margines polskiego importu Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: A tymczasem Sejm 07.03.24, 16:51 hordol napisała: > obecnie rosyjska i białoruska zywność to margines polskiego importu 😅😅😅 Odpowiedz Link Zgłoś
j-k bo nie mozna skonczyc z ukrainskim 07.03.24, 17:21 hordol napisała: > obecnie rosyjska i białoruska zywność to margines polskiego importu bo nie mozna skonczyc z ukrainskim importem (Unia nie pozwala) - to sie robi ludziom wode z mozku, ze "Rzad cos w tej sprawie czyni"... Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: bo nie mozna skonczyc z ukrainskim 07.03.24, 17:32 Już pomijam to, że pisi podobo już od wieków:) nic nie sprowadzali z Rosji🤪 Przysłuchiwałem się trochę wyjaśnieniom genialności tego pomysłu z embargiem. Otóż okazuje się, ze stosunek import/eksport jest bardzo pozytywny dla Polski. Co teraz się stanie jeżeli nadal będą dłubać przy tej sprawie? Ruscy i Białorusini wypną się na Polskę i nasze towary, tak jak już to kiedyś było będą tam eksportowane przez tureckich/innych pośredników ściągających odpowiedni haracz za przysługę, właśnie. Po drugie, ta uchwala nie ma nic wspólnego z dbałością o polskiego rolnika. Mundralińscy w ten sposób chcą zrobić miejsce dla ukraińskich towarów. Wniosek! Polski rolnik jak był w czarnej dupie tak będzie nadal. I to by było na tyle, co i na przodzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
staniwslaw JAk można zgwałcić prostytutkę-hłe, hłe , hłe 07.03.24, 16:52 Pamiętasz Yoma autora? Podpowiem, to taki typ, który powiedział do redaktor Barbary Czajkowskiej te słowa, cytuję: "Cóż ja na to poradzę, ze mnie Pan Bóg darem wymowy obdarzył?" Jarzysz? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: JAk można zgwałcić prostytutkę-hłe, hłe , hłe 07.03.24, 17:15 Nie jarzę. Nie znam slangu młodzieżowego sprzed 70 lat. Autora czego? Odpowiedz Link Zgłoś
staniwslaw Re: JAk można zgwałcić prostytutkę-hłe, hłe , hłe 07.03.24, 17:26 yoma napisała: > Nie jarzę. Nie znam slangu młodzieżowego sprzed 70 lat. Autora czego? > To Lepper z lat ostatnich... Odpowiedz Link Zgłoś