26.03.24, 17:04
Tusk o PiS:
"Zostawili nam rekordowy dług, wszechobecną korupcję, zdeprawowane media, partyjną prokuraturę, chaos w sądach, tysiące krewnych i znajomych w spółkach, bałagan w rolnictwie, skompromitowaną dyplomację, wetującego prezydenta i partyjniaka w NBP. Kończymy porządki i przyspieszamy!" — napisał Donald Tusk na platformie X 20 marca."

Porządki zrobić trzeba, ale żeby to się udało prezydentem po Dudzie musi zostać ktoś sensowny. Kto zostanie prezydentem? Wg mnie będzie to Trzaskowski.
Obserwuj wątek
    • ktos_z_kosmosu Re: Porządki 26.03.24, 17:32
      Co oni z tymi iksami?
      Przecież premier ma zagwarantowany w TVP czas antenowy. Głównie za pośrednictwem TVP powinien kontaktować się z wyborcami. Inaczej, powinien wiecować informując. W przeciwieństwie do obcych platform na które mały procent Polaków zagląda, TVP w Polsce ma znacznie większy zasięg.
      • pies.na.czarnych Re: Porządki 26.03.24, 17:48
        Tusk jest na wszystkich platformach społecznościowych. To jest najlepszy sposób do dotarcia do wszystkich grup społecznych.
        • ytartu Re: Porządki 26.03.24, 18:41
          pies.na.czarnych napisała:

> Tusk jest na wszystkich platformach społecznościowych. To jest najlepszy sposób
          > do dotarcia do wszystkich grup społecznych.

Do młodszych.
          • ktos_z_kosmosu Re: Porządki 26.03.24, 20:19
            ytartu napisał:

> pies.na.czarnych napisała:
            > > Tusk jest na wszystkich platformach społecznościowych. To jest najlepszy
            > sposób do dotarcia do wszystkich grup społecznych.

> Do młodszych.

Dokładnie.
            Tusk powinien być transparentnie premierem wszystkich Polaków, PiS-ich też, a ci znak X kojarzą jedynie z krzywymi nogami. Po co im kadzić? Ano po to, że a nuż któregoś da się naprowadzić na właściwą drogę, co, jak sądzę i historia uczy, jest wykonalne.

• pies.na.czarnych Re: Porządki 26.03.24, 21:14
              Nie wszyscy starsi ludzie są głąbami i sporo z nich korzysta z internetu, a do tych co słuchają Radyjo niczym nie dotrzesz.
              • ivonette21ivonette Re: Porządki 27.03.24, 00:07

> Nie wszyscy starsi ludzie są głąbami i sporo z nich korzysta z internetu, a do
                > tych co słuchają Radyjo niczym nie dotrzesz.
                >

W ważniejszych sprawach premier powinien oficjalnie wystapić przed kamerami TVP i innych stacji np o godz 20
                A swoją drogą niech iX-uje
                Teraz jest taki moment aby wystąpił w TVP o godz 20.00 , niezbyt długo , max 10 minut i w kilku żołnierskich zdaniach wyłuszczyć jak się sprawy mają , np o NBP , Ziobrze , zakonniku leczącym salcesonem ,indeksacji emerytur i rent , 13 emeryturach itp . Chodzi o osoby starsze , często pozbawione internetu.

• pies.na.czarnych Re: Porządki 27.03.24, 01:25
                  To co się wczoraj działo nie jest sprawa polityczna. Wypowiadał się na ten temat rzecznik krajowej prokuratury. Nie wiem co Tusk miałby na ten temat do powiedzenia.
            • ytartu Re: Porządki 30.03.24, 11:32
              ktos_z_kosmosu napisał:

> ytartu napisał:
              >
              > > pies.na.czarnych napisała:
              > > > Tusk jest na wszystkich platformach społecznościowych. To jest najl
              > epszy
              > > sposób do dotarcia do wszystkich grup społecznych.
              >
              > > Do młodszych.
              >
              > Dokładnie.
              > Tusk powinien być transparentnie premierem wszystkich Polaków, PiS-ich też, a c
              > i znak X kojarzą jedynie z krzywymi nogami. Po co im kadzić? Ano po to, że a nu
              > ż któregoś da się naprowadzić na właściwą drogę, co, jak sądzę i historia uczy,
              > jest wykonalne.
              >
              >
              >

Ale do starszych też trzeba dotrzeć.
      • ytartu Re: Porządki 26.03.24, 18:39
        ktos_z_kosmosu napisał:

> Co oni z tymi iksami?
        > Przecież premier ma zagwarantowany w TVP czas antenowy. Głównie za pośrednictwe
        > m TVP powinien kontaktować się z wyborcami. Inaczej, powinien wiecować informuj
        > ąc. W przeciwieństwie do obcych platform na które mały procent Polaków zagląda,
        > TVP w Polsce ma znacznie większy zasięg.

Też tak uważam.
    • pies.na.czarnych Re: Porządki 26.03.24, 17:53
      > Kto zostanie prezydentem? Wg mnie będzie to Trzaskowski.

Co wy jesteście tak przyklejeni do tych ciepłych kluch kościelnych. Nie ma w Polsce kogoś młodego z jajami?

Osobiście uważam, ze nie należy liczyć na prezydenta, który będzie posłuszny rządowi. Trzeba dążyć do tego aby jak najbardziej ograniczyć jego rolę w rządzeniu państwem. Niech sobie rozdaje medale i niech składa wieńce i to powinno wystarczyć. Po normalnym prezydencie zawsze może zostać wybrany następny debil.
      • supem Re: Porządki 26.03.24, 18:11
        Trzaskowski nie jest ciepłą kościelną kluchą. Nie posyła dzieci na religię.
        • ytartu Re: Porządki 26.03.24, 20:17
          supem napisał:

> Trzaskowski nie jest ciepłą kościelną kluchą. Nie posyła dzieci na religię.

Oczywiście.
        • pies.na.czarnych Re: Porządki 26.03.24, 21:17
          supem napisał:

> Trzaskowski nie jest ciepłą kościelną kluchą. Nie posyła dzieci na religię.

Oficjalnie nie. Biden również oficjalnie się z tym nie afiszuje, ale przecież jest zatwardziałym katolem. Żadna demokratyczna owalka nie zasłoni mentalności nabytej przez lata prania mózgu przez religijne sekty.
          • ytartu Re: Porządki 27.03.24, 14:31

> supem napisał:
            >
            > > Trzaskowski nie jest ciepłą kościelną kluchą. Nie posyła dzieci na religi
            > ę.
            >
            > Oficjalnie nie. Biden również oficjalnie się z tym nie afiszuje, ale przecież j
            > est zatwardziałym katolem. Żadna demokratyczna owalka nie zasłoni mentalności n
            > abytej przez lata prania mózgu przez religijne sekty.
            >
            >

Biden jest katolikiem ?
            • pies.na.czarnych Re: Porządki 27.03.24, 18:52
              Zatwardziałym w dodatku.
              • ytartu Re: Porządki 28.03.24, 05:29

> Zatwardziałym w dodatku.
                >

Nie wiedziałem. Myślałem, że ewangelik.
      • ytartu Re: Porządki 26.03.24, 18:40

> > Kto zostanie prezydentem? Wg mnie będzie to Trzaskowski.
        >
        > Co wy jesteście tak przyklejeni do tych ciepłych kluch kościelnych. Nie ma w Po
        > lsce kogoś młodego z jajami?
        >
        > Osobiście uważam, ze nie należy liczyć na prezydenta, który będzie posłuszny rz
        > ądowi. Trzeba dążyć do tego aby jak najbardziej ograniczyć jego rolę w rządzeni
        > u państwem. Niech sobie rozdaje medale i niech składa wieńce i to powinno wysta
        > rczyć. Po normalnym prezydencie zawsze może zostać wybrany następny debil.
        >

Też tak uważam. Prezydent powinien być tylko dekoracją.
        • kawa_poranna11 Re: Porządki 26.03.24, 18:45
          Dekoracją?
          W jakim celu?
          Po Dudzie należy zlikwidować to stanowisko.
          Jest okazjądo nadużyć i łamania prawa, praktycznie bezkarnie w trakcie trwania kadencji.
          • ytartu Re: Porządki 26.03.24, 20:18
            kawa_poranna11 napisał(a):

> Dekoracją?
            > W jakim celu?
            > Po Dudzie należy zlikwidować to stanowisko.
            > Jest okazjądo nadużyć i łamania prawa, praktycznie bezkarnie w trakcie trwania
            > kadencji.

Można by i zlikwidować. Ale wszystkie kraje w Europie mają jakiegoś prezydenta albo króla.
          • pies.na.czarnych Re: Porządki 26.03.24, 21:20
            > W jakim celu?

Odciążenie premiera od wszelkich kurtuazyjnych wizyt, składanie wieńczy i tym podobnych dupereli. Niemcy również mają prezydenta i szczerze mówiąc mało kto o tym wie :)
            • x2468 Re: Porządki 27.03.24, 08:10
              Bylem przypadkowym świadkiem wizyty prezydenta Niemiec u uchodźców . Towarzyszyło mu 1 auto z obstawa i dzielnicowy. Razem dwóch kierowców, trzy osoby obstawy obojga płci.
            • ytartu Re: Porządki 27.03.24, 14:32

> > W jakim celu?
              >
              > Odciążenie premiera od wszelkich kurtuazyjnych wizyt, składanie wieńczy i tym p
              > odobnych dupereli. Niemcy również mają prezydenta i szczerze mówiąc mało kto o
              > tym wie :)
              >

No właśnie, mógłby być taki prezydent pokazowy, bez władzy.
    • pies.na.czarnych Re: Porządki 27.03.24, 01:32
      Lider Nowej Lewicy Włodzimierz Czarzasty w Polsat News o przeszukaniu w domu Ziobry:

- Za poprzedniego PiS-u, jak PiS rządził dwa lata, to o 6 rano za pana Ziobry weszły służby do mnie do domu. Położyły moją małżonkę na podłodze, córkę i syna na podłodze, mnie na podłodze, przystawiono mi pistolet maszynowy do głowy i powiedziano, że jak podniosę głowę, to mi ją k… odstrzelą. W związku z tym ja bym tu nie płakał za bardzo nad formami działania.
      x.com/kuba_w/status/1772685125488128068?s=20
      • stasi1 Re: Porządki 27.03.24, 08:20
        A był jakiś powód czy tylko tak weszli bo mogli?
        • ytartu Re: Porządki 28.03.24, 05:31
          stasi1 napisał:

> A był jakiś powód czy tylko tak weszli bo mogli?

Pewnie weszli, mimo że nie mogli ;)
          • stasi1 Re: Porządki 29.03.24, 19:30
            Gdyby nie mogli to by nie wchodzili
    • a.jej.rkoniak Re: Porządki 27.03.24, 05:39
      to się wzajemnie wyklucza
      z deszczu pod rynnę
      prezydent katol vs prezydent Davos
    • pies.na.czarnych Re: Porządki 27.03.24, 18:51
      😅
      https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/434416984_7498129520245910_9167617462671771239_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=jtiLB3YE66oAX8CZIzg&_nc_ht=scontent-bru2-1.xx&oh=00_AfBE9zDQQ3YP9uwIFp_JKNBHRju7IMpzyueGqDrSjbWoDw&oe=6608C581
      • ytartu Re: Porządki 28.03.24, 05:32

> 😅
        > https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/434416984_749812952024
> 5910_9167617462671771239_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=jtiLB
> 3YE66oAX8CZIzg&_nc_ht=scontent-bru2-1.xx&oh=00_AfBE9zDQQ3YP9uwIFp_JKNBHRju7IMpz
> yueGqDrSjbWoDw&oe=6608C581
        >

Przez wyborczą?
      • j-k To xuj... 29.03.24, 19:34
        To xuj.

wazne, ze Obajtek mojego bylego pracodawce pozostawil w jak najlepszym stanie...
        • ytartu Re: To xuj... 30.03.24, 11:34
          j-k napisał:

> To xuj.
          >
          > wazne, ze Obajtek mojego bylego pracodawce pozostawil w jak najlepszym stanie..
          > .

Tak, to jest na pewno bardzo ważne.
        • pies.na.czarnych Re: To xuj... 30.03.24, 11:42
          j-k napisał:

> To xuj.
          >
          > wazne, ze Obajtek mojego bylego pracodawce pozostawil w jak najlepszym stanie..
          > .

Robiłeś u jego matki? :)
    • niegracz Re: Porządki 30.03.24, 16:47
      zrobić porządek z Wrzosek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka