Dodaj do ulubionych

Wisła Pany!

22.04.24, 15:24
Jak donoszą media, na razie nie socjolodzy polityki, o wyniku wyborów na prezydenta miasta w Krakowie, Chorzowie i Zabrzu (może i w innych miastach?) zadecydowały głosy kibiców lokalnych klubów piłki kopanej.

Czy to mnie interesuje? Tak. Czy to mnie oburza? Nie.
Obserwuj wątek
    • pies.na.czarnych Re: Wisła Pany! 22.04.24, 18:08
      Świat na głowie stanął, panie. Nawet kibole brzydzą się wami, pisia swołoczy. :)
      • szwampuch58 Re: Wisła Pany! 22.04.24, 19:30
        Co jest z Forum Swiat ,zdechlo?
        Tusk nie wstyd ci ?
        • szwampuch58 Re: Wisła Pany! 22.04.24, 20:09
          Ups, buhahaha
        • pies.na.czarnych Re: Wisła Pany! 22.04.24, 20:24
          szwampuch58 napisał:

> Co jest z Forum Swiat ,zdechlo?
          > Tusk nie wstyd ci ?
          >

Wszyscy ruszyli na front wschodzi bo Amerykanie z samolotów rozsypują tam dolary.
      • vivak01 Re: Wisła Pany! 23.04.24, 11:24
        " Świat na głowie stanął, panie. Nawet kibole brzydzą się wami, pisia swołoczy. :)"

Nic podobnego, tzn. to o świecie na głowie. Wbrew pozorom wielu kibicom nie było po drodze z PiS. I to nawet nie chodzi o to, że tacy proeuropejscy liberałowie, po prostu mieli inne opcje.
    • snajper55 Re: Wisła Pany! 22.04.24, 21:58
      oleg3 napisał:

> Jak donoszą media, na razie nie socjolodzy polityki, o wyniku wyborów na prezyd
      > enta miasta w Krakowie, Chorzowie i Zabrzu (może i w innych miastach?) zadecydo
      > wały głosy kibiców lokalnych klubów piłki kopanej.
      >
      > Czy to mnie interesuje? Tak. Czy to mnie oburza? Nie.

Zdradzili? Przecież wyłapywane w końcu po wyborach polskie cyngle rosyjskich służb właśnie z kręgami kibolskimi są związane. Mam na myśli na przykład Pawla K., niedoszłego zabójcę Wołodymyra Zełenskiego czy sprawców pobicia w Wilnie Leonida Wołkowa, bliskiego współpracownika Aleksieja Nawalnego .

S.
      • oleg3 Re: Wisła Pany! 23.04.24, 10:27
        snajper55 napisał:

> Zdradzili?

Kogo?
        • szwampuch58 Re: Wisła Pany! 23.04.24, 10:41
          Ojcowizne Horror Boczka?
    • prze.nick Re: Wisła Pany! 23.04.24, 08:04
      A kto na Euro 2012 zrobił w Donalda Chorzów i Kraków a wepchnął stadiony we Wrocławiu Schetyny i Gdańsku Bolka?
      • prze.nick Re: Wisła Pany! 23.04.24, 08:07
        Po dojściu PO do władzy oprócz pobić niewinnych kibiców w akcji Widelec doprowadzono do bankructwa wielu mniejszych klubów.
        Teraz pewnie te pasożyty z KałOlicji 13 grudnia przebiją swoje osiągnięcia.
      • vivak01 Re: Wisła Pany! 23.04.24, 11:23
        "A kto na Euro 2012 zrobił w Donalda Chorzów i Kraków a wepchnął stadiony we Wrocławiu Schetyny i Gdańsku Bolka? "

Warszawę, Poznań, Gdańsk i Wrocław formalnie wybrał Zespół do Spraw Wyboru Miast Gospodarzy Mistrzostw Europy w Piłce Nożnej EURO 2012, w kwietniu 2006 roku. Ostateczną decyzję podjęła UEFA.
        Ale znając Ciebie, to zapewne wszystko wina Tuska.
        • prze.nick Re: Wisła Pany! 23.04.24, 13:44
          www.sport.pl/sport/7,65025,4902368.html

Jeszcze w 2008 roku Chorzów i Kraków były na liście rezerwowej. Gdyby wszechwładny Donald chciał to Euro by tam było.
          • vivak01 Re: Wisła Pany! 23.04.24, 14:24
            "Jeszcze w 2008 roku Chorzów i Kraków były na liście rezerwowej. Gdyby wszechwładny Donald chciał to Euro by tam było."

Gdyby chciał tego wszechwładny Pan Prezes, to Chorzów byłby na liście głównej.
            • prze.nick Re: Wisła Pany! 23.04.24, 14:31
              obaj dali d...y
              z tym, że Donek bardziej bo to był niby znawca piłki i to on ze względu na chronologię wydarzeń mógł więcej
              do dzisiaj się zastanawiam jak wybrano Gdańsk ze słabiutką Lechią kosztem Chorzowa czy Krakowa
    • vivak01 Re: Wisła Pany! 23.04.24, 11:02
      "Jak donoszą media, na razie nie socjolodzy polityki, o wyniku wyborów na prezydenta miasta w Krakowie, Chorzowie i Zabrzu (może i w innych miastach?) zadecydowały głosy kibiców lokalnych klubów piłki kopanej."

Czy głosy kibiców miałyby znaczenie, gdyby nie głosy emerytów i rencistów, bezrobotnych i przedsiębiorców, lekarzy i ich pacjentów, motorniczych i pasażerów itd.?
      • oleg3 Re: Wisła Pany! 23.04.24, 12:15
        vivak01 napisał(a):

> Czy głosy kibiców miałyby znaczenie, gdyby nie głosy emerytów i rencistów, bezr
        > obotnych i przedsiębiorców, lekarzy i ich pacjentów, motorniczych i pasażerów i
        > td.?

W wyborach głosy się sumują. Bywa, że o wygranej decydują głosy marginalnych środowisk. Bywa, że o wyniku decyduje partyjny szyld kandydata, a głosy istotnych środowisk nie mają żadnego znaczenia.
        • vivak01 Re: Wisła Pany! 23.04.24, 12:58
          "W wyborach głosy się sumują. Bywa, że o wygranej decydują głosy marginalnych środowisk."

A ja właśnie pytam, co w tym przypadku oznaczają "decydują"? Czy gdyby kibice głosowali na drugiego, ale na pierwszego zagłosowali wszyscy emeryci i renciści, to nadal kibice by decydowali?
          • oleg3 Re: Wisła Pany! 23.04.24, 13:19
            Na to pytanie musi sobie odpowiedzieć autor pytania.
            • vivak01 Re: Wisła Pany! 23.04.24, 14:26
              " Na to pytanie musi sobie odpowiedzieć autor pytania. "

Ale to Ty przekazujesz informację, że wg mediów głosy kibiców zadecydowały. Myślałem, że jesteś w stanie napisać coś więcej, jak to zadecydowanie przebiega.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka