Dodaj do ulubionych

"Zbigniew Ziobro to "człowiek,

02.07.24, 21:43
który ma wyciętą krtań, wycięte węzły chłonne, ma wyciętą część żołądka, żołądek ma na płucu" - przekazał Michał Wójcik w rozmowie z TVN24 w poniedziałek. - Z nim się da rozmawiać tylko kilka minut. Pani wie, że ma nowotwór - powiedział Wójcik, po czym prowadząca zwróciła uwagę, że w niedawnym wywiadzie dla Telewizji Republika Ziobro mówił przez około 20 minut. - Według mojej wiedzy minister Ziobro jest bardzo ciężko chory.

Ziobro to człowiek.
Ziobro jest chory.
Z Ziobrą można rozmawiać tylko kilka minut.
Ziobro udziela wywiadu przez 20 min.

Bez pół litra nie razbieriosz, o co chodzi z Ziobrą.
Obserwuj wątek
    • monte.pulciano Re: "Zbigniew Ziobro to "człowiek, 02.07.24, 22:03
      Dr onkolog Michał Wójcik.
      Imię i nazwisko całkowicie przypadkowe z wice-ministrem sprawiedliwości mgr Michałem Wójcikiem z Solidarnej/Suwerennej Polski.

www.youtube.com/watch?v=0K8JS1jfGgM
      • ytartu Re: "Zbigniew Ziobro to "człowiek, 03.07.24, 21:58
        monte.pulciano napisała:

> Dr onkolog Michał Wójcik.
        > Imię i nazwisko całkowicie przypadkowe z wice-ministrem sprawiedliwości mgr Mic
        > hałem Wójcikiem z Solidarnej/Suwerennej Polski.
        >
        > www.youtube.com/watch?v=0K8JS1jfGgM

To rodzina?
        • monte.pulciano Re: "Zbigniew Ziobro to "człowiek, 08.07.24, 18:57
          ytartu napisał:

> monte.pulciano napisała:
          >
          > > Dr onkolog Michał Wójcik.
          > > Imię i nazwisko całkowicie przypadkowe z wice-ministrem sprawiedliwości m
          > gr Mic
          > > hałem Wójcikiem z Solidarnej/Suwerennej Polski.
          > >
          > > www.youtube.com/watch?v=0K8JS1jfGgM
          >
          > To rodzina?

Rodzina ? eee , to ten sam koleś , omnibus taki

-
          www.newsweek.pl/biznes/fikcyjna-posada-dla-brata-ziobry-i-miliony-dla-swoich-ujawniamy/y3m59f7
    • szwampuch58 Re: "Zbigniew Ziobro to "człowiek, 02.07.24, 22:34
      A jajca nie wycieli,jeszcze?
      • pies.na.czarnych Re: "Zbigniew Ziobro to "człowiek, 03.07.24, 00:27
        szwampuch58 napisał:

> A jajca nie wycieli,jeszcze?
        >

Ten jego piskliwy glos świadczy dobitnie o tym, że ludzie z miasta wycieli mu jaja już dawno. Dlatego był taki spolegliwy jeżeli chodziło o bandytów z najwyższej półki.
        • buldog2 Re: "Zbigniew Ziobro to "człowiek, 03.07.24, 13:32
          To robią podczas rytuału wstąpienia do PISu. Migalski opowiadał, on to określił jako pozbycie się czegoś tam (użył słowa zamiennika, niezależności). Kilka dni po wstąpieniu do PIS to było i było słychać, że jego głos wcześniej niski, stał się piskliwy.
    • privus Re: "Zbigniew Ziobro to "człowiek, 02.07.24, 23:48
      Owszem. Gniecie go przede wszystkim to, co zrobił. I nie jest to choroba ale świadomość odpowiedzialności.
      • margit49 Re: "Zbigniew Ziobro to "człowiek, 03.07.24, 08:48
        privus napisał:

I nie jest to choroba ale św
        > iadomość odpowiedzialności.

Otóż to. I chęć uniknięcia tej odpowiedzialności za wszelką cenę. Ale na konferencji przed swoim domem, gdzie pojawił się w trybie pilnym, przerywając leczenie za granicą, zapewniał - „Ja niczego nie podpisywałem!", czyli
        nie widziałem, nie słyszałem, więc za nic nie odpowiadam. No co za blamaż! specprokurator i minister od sprawiedliwości stracił kontrolę nad resortem.
    • yoma Re: "Zbigniew Ziobro to "człowiek, 02.07.24, 23:52
      O dobrzy bogowie, konowały przyszyły mu żołądek do płuca? To w akcie zemsty chyba 😎
      • pies.na.czarnych Re: "Zbigniew Ziobro to "człowiek, 03.07.24, 00:28
        > To w akcie zemsty chyba

Wiadomo Bruksela 🤡
        • pies.na.czarnych Re: "Zbigniew Ziobro to "człowiek, 03.07.24, 00:28
          Az strach pomyśleć co zrobiliby mu w Bawarii 😎
          • privus Re: "Zbigniew Ziobro to "człowiek, 03.07.24, 02:42
            Na czole? :)
            • czytelnikus S ja bym mu tam lewatywę aplikował 03.07.24, 09:30
              z piwa, tłuczonego szkła i pinesek tapicerskich- za całokształt zła jakiego dokonał Polakom, a w szczególności polskiej służbie zdrowia i onkologii.
              • yoma Re: S ja bym mu tam lewatywę aplikował 03.07.24, 12:48
                Tortury ci się marzą, ryju? 😎
                • czytelnikus Re: S ja bym mu tam lewatywę aplikował 04.07.24, 17:23
                  yoma napisała:

> Tortury ci się marzą, ryju? 😎
                  >

Poczytaj Szwejka
                  To zrozumiesz, może?
      • pies.na.czarnych Re: "Zbigniew Ziobro to "człowiek, 03.07.24, 17:02
        yoma napisała:

> O dobrzy bogowie, konowały przyszyły mu żołądek do płuca? To w akcie zemsty chy
        > ba 😎
        >

Podobno poseł Gosek go operował. 🤡
        • yoma Re: "Zbigniew Ziobro to "człowiek, 03.07.24, 19:03
          Niech się cieszy, bo mogli mu przyszyć nerkę. Albo i co innego 😎
          • met_ol Re: "Zbigniew Ziobro to "człowiek, 03.07.24, 21:15
            Mniemam domniemywać, że mówisz o "woreczku z żółcią".
            • yoma Re: "Zbigniew Ziobro to "człowiek, 03.07.24, 21:28
              A o cóżby innego, no o cóż. Tyle ma człowiek różnych fajnych rzeczy do przyszycia 😆

Mogli mu na przykład zrobić przetokę jelitowo-płucną, a nie zrobili 😂 Wy mi lepiej powiedzcie, jak on to robi, że gada bez krtani.
              • met_ol Re: "Zbigniew Ziobro to "człowiek, 03.07.24, 21:30
                AI
                • yoma Re: "Zbigniew Ziobro to "człowiek, 03.07.24, 21:37
                  Brzuchomówca 😂
      • ytartu Żołądek na płucu 03.07.24, 17:31
        yoma napisała:

> O dobrzy bogowie, konowały przyszyły mu żołądek do płuca? To w akcie zemsty chy
        > ba 😎
        >

Tam chyba chodzi o to, że jeśli skrócono przełyk to podciągnięto część żołądka do klatki piersiowej. W pewnym sensie żołądek jest wtedy na płucu. Akurat tego bym się nie czepiał.
        • pies.na.czarnych Re: Żołądek na płucu 03.07.24, 17:40
          > Tam chyba chodzi o to, że jeśli skrócono przełyk to podciągnięto część żołądka do klatki piersiowej. W pewnym sensie żołądek jest wtedy na płucu.<

Po przeniesieniu żołądka na płuca flaki mu naciągnęli, czy ten niepotrzebny już przełyk umieścili na dole? Poważnie pytam.

🤡
          • met_ol Re: Żołądek na płucu 03.07.24, 21:15
            Gazrurkę mu wstawili...
            • yoma Re: Żołądek na płucu 03.07.24, 21:30
              Stomia gazrurką 😂😂😂
              • met_ol Re: Żołądek na płucu 03.07.24, 21:31
                ... " i kranik przelotowy"...
                • yoma Re: Żołądek na płucu 03.07.24, 21:36
                  ...turlu... 😂
                  • met_ol Re: Żołądek na płucu 03.07.24, 21:38
                    ..."oraz wyjście do baterii..."
                    • yoma Re: Żołądek na płucu 03.07.24, 21:43
                      ... dajesz... 🤣🤣🤣
                    • pies.na.czarnych Re: Żołądek na płucu 03.07.24, 22:28
                      Nad zlewem.
                      • yoma Re: Żołądek na płucu 03.07.24, 22:45
                        Ja mam w baterii nad zlewem kran na wężu, w sensie niby prysznic taki... 🤣
          • ytartu Re: Żołądek na płucu 03.07.24, 23:18
            pies.na.czarnych napisała:

> > Tam chyba chodzi o to, że jeśli skrócono przełyk to podciągnięto część żo
            > łądka do klatki piersiowej. W pewnym sensie żołądek jest wtedy na płucu.<
            >
            > Po przeniesieniu żołądka na płuca flaki mu naciągnęli, czy ten niepotrzebny ju
            > ż przełyk umieścili na dole? Poważnie pytam.
            >
            > 🤡
            >

Przełyk jest potrzebny, jak to niepotrzebny? Zrozumiałem z tego co piszą, że usunięto 20 cm przełyku z powodu nowotworu, czyli przełyk skrócono. Z tego powodu żołądek podciągnięto do góry do klatki piersiowej, no i oczywiście podciągnięto też jelito odchodzące od żołądka.
            • yoma Re: Żołądek na płucu 03.07.24, 23:25
              Był taki film. Nie pamiętam tytułu ani reżysera, pamiętam tylko, że francuski. Bohater dorwał gościa, który skrzywdził mu córeczkę, a że był chirurgiem, preparował go dosyć konkretnie. Możliwe, że prostowanie jelita też było 😆
            • yoma Re: Żołądek na płucu 03.07.24, 23:28
              Zważywszy, że ludzki przełyk generalnie ma 20 cm z niewielkim ogonkiem, właśnie udowodniłeś, że zerro jest żyrafą 😆
              • ytartu Re: Żołądek na płucu 04.07.24, 16:51
                yoma napisała:

> Zważywszy, że ludzki przełyk generalnie ma 20 cm z niewielkim ogonkiem, właśnie
                > udowodniłeś, że zerro jest żyrafą 😆
                >

Może jest żyrafą nie wiem, w każdym razie nie wygląda jak żyrafą i szyi mu nie wydłużono.

Jeśli prawdą jest, że usunięto ok. 20 cm przełyku (więc pozostało ok. 5 cm przełyku) i nie zrekonstruowano usuniętego fragmentu przełyku np. autoprzeszczepem jelita, to tak, żołądek jest tak wysoko podciągnięty, że leży w całości w klatce piersiowej czyli "na płucu".
                • yoma Re: Żołądek na płucu 04.07.24, 17:29
                  Odlicz jeszcze na szwy. Czyli można spokojnie przyjąć, że ziobro dany nie ma w tej chwili przełyku. Podobno nie ma też krtani. Ergo, żołądek podszedł mu całkiem dosłownie do gardła. Jeszcze trochę, a przewoluuje mu w skrzela, ten żołądek 😆

Jak go na sekcji rozkroją, to się zdziwią 😂
                  • ytartu Re: Żołądek na płucu 04.07.24, 17:40
                    yoma napisała:

> Odlicz jeszcze na szwy. Czyli można spokojnie przyjąć, że ziobro dany nie ma w
                    > tej chwili przełyku. Podobno nie ma też krtani. Ergo, żołądek podszedł mu całki
                    > em dosłownie do gardła. Jeszcze trochę, a przewoluuje mu w skrzela, ten żołądek
                    > 😆
                    >
                    > Jak go na sekcji rozkroją, to się zdziwią 😂
                    >

Tak, to, że nie ma krtani (wg tego co można przeczytać), a jednak Ziobro w ogóle to mówi, jest dziwne. Być może usunięto tylko część krtani.
                    • yoma Re: Żołądek na płucu 04.07.24, 17:58
                      Ale serio, po tych ośmiu latach wierzysz jeszcze w to, co pisi mówią? 😆
                    • pies.na.czarnych Re: Żołądek na płucu 04.07.24, 18:23
                      > Tak, to, że nie ma krtani (wg tego co można przeczytać), a jednak Ziobro w ogóle to mówi, jest dziwne. Być może usunięto tylko część krtani.

W miejsce krtani przeszczepili mu odbyt. W jego wypadku to właściwie nie robi różnicy i nikt się nie połapie.
            • pies.na.czarnych Re: Żołądek na płucu 04.07.24, 01:24
              > no i oczywiście podciągnięto też jelito odchodzące od żołądka.

Zgadza się. Ta technika była znana była już średniowiecznej medycynie.

https://www.lzg24.pl/sites/default/files/field/image/tortury05.jpg
              • yoma Re: Żołądek na płucu 04.07.24, 01:31
                Czytałam niedawno thriller, w którym technikę tę udoskonalono używszy krokodyli 😎
              • ytartu Re: Żołądek na płucu 04.07.24, 17:17
                pies.na.czarnych napisała:

> > no i oczywiście podciągnięto też jelito odchodzące od żołądka.
                >
                > Zgadza się. Ta technika była znana była już średniowiecznej medycynie.
                >
                > https://www.lzg24.pl/sites/default/files/field/image/tortury05.jpg
                >

Medycynie? Obrazek ma nazwę tortury05.
                • yoma Re: Żołądek na płucu 04.07.24, 17:30
                  Co za różnica 😂
                  • ytartu Re: Żołądek na płucu 04.07.24, 17:42
                    yoma napisała:

> Co za różnica 😂
                    >

Nie widzisz różnicy między medycyną a torturami? 😱
                    • yoma Re: Żołądek na płucu 04.07.24, 17:57
                      Średniowieczną? 😎

Nb żyją jeszcze, a nawet pracują lekarze, których uczono, że noworodki, szczególnie wcześniaki, nie czują bólu i można je kroić na żywca. Serioserio.
                      • ytartu Re: Żołądek na płucu 04.07.24, 21:34
                        yoma napisała:

> Średniowieczną? 😎
                        >
                        > Nb żyją jeszcze, a nawet pracują lekarze, których uczono, że noworodki, szczegó
                        > lnie wcześniaki, nie czują bólu i można je kroić na żywca. Serioserio.
                        >

Lekarze mają obowiązek ustawowy dokształcania się przez całe życie zawodowe, aż do us...nej zawodowej śmierci.
                        • yoma Re: Żołądek na płucu 04.07.24, 22:28
                          I co z tego?

A daleko nie szukając - te dziewczyny, które pomarły w szpitalach położniczych na sepsę, to myślisz, że miały w szponach medycyny takie miodowe życie? A NFZ już refunduje znieczulenie do borowania zęba czy nadal nie?
                          • ytartu Re: Żołądek na płucu 04.07.24, 22:46
                            yoma napisała:

> I co z tego?
                            >
                            > A daleko nie szukając - te dziewczyny, które pomarły w szpitalach położniczych
                            > na sepsę, to myślisz, że miały w szponach medycyny takie miodowe życie? A NFZ j
                            > uż refunduje znieczulenie do borowania zęba czy nadal nie?
                            >

Refundowanie ma niewiele wspólnego z wiedzą medyczną. Wiedza medyczna wie, że znieczulony ząb nie boli, ale kto ma za to zapłacić to tego już wiedza medyczna nie nakazuje. W bogatych państwach jak np. w Norwegii też znieczulenie zęba przy borowaniu nie jest refundowane, a wydawałoby się, że tamci decydenci bardziej racjonalni i będą się wiedzy medycznej słuchać.
                            Że zmarłymi dziewczynami na sepsę jest podobnie - wiedza medyczna wiedziała, że ryzyko śmierci jest u nich większe, ale PiS nie pozwolił im tej wiedzy medycznej zastosować. No właśnie, kiedy w końcu ktoś za to beknie?
                            • yoma Re: Żołądek na płucu 04.07.24, 23:06
                              I co z tego? Oddały się w ręce medycyny, a były torturowane, ten pacjent u dentysty też. A wiesz, jak w cholerę boli leczenie osoczem bogatopłytkowym? 😆

Albo jeśli miałeś fizjoterapię po złamaniu stawu i nie wymyślałeś terapeucie od katów i sadystów, to on dupa był, nie fizjoterapeuta 😆 A tak w ogóle, to co ty mi chcesz udowodnić?
                              • ytartu Re: Żołądek na płucu 04.07.24, 23:16
                                yoma napisała:

> I co z tego? Oddały się w ręce medycyny, a były torturowane, ten pacjent u dent
                                > ysty też. A wiesz, jak w cholerę boli leczenie osoczem bogatopłytkowym? 😆
                                >
                                > Albo jeśli miałeś fizjoterapię po złamaniu stawu i nie wymyślałeś terapeucie od
                                > katów i sadystów, to on dupa był, nie fizjoterapeuta 😆 A tak w ogóle, to co t
                                > y mi chcesz udowodnić?
                                >

Nic ci nie chcę udowodnić, komentuję tylko twoje komentarze do moich wpisów. Chodziło mi o to, że wiedza medyczna to jedno, a stosowanie tej wiedzy medycznej to drugie.
                                • yoma Re: Żołądek na płucu 04.07.24, 23:22
                                  No nie komentujesz, tylko w odpowiedzi na mój komentarz do twojego wpisu odnoszącego się do obrazka wklejonego przez Psa zadałeś mi pytanie. Odpowiedziałam zgodnie z najlepszą wolą, a ty to kontestujesz, co jest twoim zbójeckim prawem, pytam tylko, w jakim celu.
                                  • ytartu Re: Żołądek na płucu 04.07.24, 23:32
                                    yoma napisała:

> No nie komentujesz, tylko w odpowiedzi na mój komentarz do twojego wpisu odnosz
                                    > ącego się do obrazka wklejonego przez Psa zadałeś mi pytanie. Odpowiedziałam zg
                                    > odnie z najlepszą wolą, a ty to kontestujesz, co jest twoim zbójeckim prawem, p
                                    > ytam tylko, w jakim celu.
                                    >

W celu dyskusji. Nie wściekaj się.
                                    • yoma Re: Żołądek na płucu 05.07.24, 00:27
                                      Się nie, skąd pomysł 😆
                • pies.na.czarnych Re: Żołądek na płucu 04.07.24, 18:27
                  > Medycynie? Obrazek ma nazwę tortury05.

Kiedyś na płocie było napisane "dupa". Młody byłem i głupi, a higienistka w szkole miała ubaw wyciągając mi drzazgę z łapy :). Do dziś omijam płoty dużym łukiem 😱
    • rzewuski1 Re: "Zbigniew Ziobro to "człowiek, 03.07.24, 13:36
      Bez przesady , wystarczy małe piwo i parę zwojów nerwowych by skumać o co chodzi.
      • ytartu Re: "Zbigniew Ziobro to "człowiek, 03.07.24, 22:05
        rzewuski1 napisał:

> Bez przesady , wystarczy małe piwo i parę zwojów nerwowych by skumać o co chodz
        > i.
        >

Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o seks albo pieniądze?
        • rzewuski1 Re: "Zbigniew Ziobro to "człowiek, 04.07.24, 08:23
          Chyba jednak o wolność chodzi pana byłego ministra.
          • ytartu Re: "Zbigniew Ziobro to "człowiek, 04.07.24, 16:52
            rzewuski1 napisał:

> Chyba jednak o wolność chodzi pana byłego ministra.
            >

Zależy komu
    • l.george.l Re: "Zbigniew Ziobro to "człowiek, 03.07.24, 21:48
      W więzieniach przebywają osoby w stanie terminalnym. Wg statystyk, spada liczba osadzonych, którym orzeka się przerwę w odsiadce ze względu na stan zdrowia. Nowotwór nie jest argumentem za stosowaniem taryfy ulgowej wobec przestępcy.
        • l.george.l Re: "Zbigniew Ziobro to "człowiek, 04.07.24, 00:00
          Fujara to nie drobny złodziejaszek, co podpierdolił batonika w dyskoncie. Nie kwalifikuje się więc na opaskę i dozór.
          • johana7419 Re: "Zbigniew Ziobro to "człowiek, 04.07.24, 07:08
            Jak trafi za kraty to więźniowie będą mieli używanie. Sanatorium to z pewnością nie będzie.
            • aga-kosa Re: "Zbigniew Ziobro to "człowiek, 04.07.24, 08:56
              Wystarczyłoby panie Zero te 2 miliardy przeznaczyć na onkologię, a nie na TV :(.
              Pierwsze kolano zrobili z 18 milionów z funduszu dla ofiar - i co do "ofiary" to ja pretensji nie wnoszę.
              ;( aga
              • pies.na.czarnych Re: "Zbigniew Ziobro to "człowiek, 04.07.24, 15:04
                aga-kosa napisała:

> Wystarczyłoby panie Zero te 2 miliardy przeznaczyć na onkologię, a nie na TV :(
                > .
                > Pierwsze kolano zrobili z 18 milionów z funduszu dla ofiar - i co do "ofiary" t
                > o ja pretensji nie wnoszę.
                > ;( aga

https://pbs.twimg.com/media/GRpF1gCWQAAjOAy?format=jpg&name=medium
    • pies.na.czarnych Re: "Zbigniew Ziobro to "człowiek, 04.07.24, 15:11
      Ciekawy wywiad b. dyrektora Funduszu Sprawiedliwości Tomasza Mraza w Oko Press. Twierdzi on, że wszystkie kontrakty zawierało osobiście kierownictwo resortu z wybranymi mediami.

https://pbs.twimg.com/media/GRo7rkOW8AA7bHl?format=jpg&name=large

„Sakiewicz był najbardziej namolny. Kiedyś dostałem informację, że mam się przygotować, bo facet jedzie do ministra po pieniądze. Ściągał kasę na bezczela” – Tomasz Mraz zdradza OKO.press kulisy działania Funduszu Sprawiedliwości w czasach PiS
      [b]Całość tu:[b] oko.press/opowiesc-tomasza-mraza-o-funduszu-sprawiedliwosci
    • ytartu Krtań 04.07.24, 17:14
      ytartu napisał:

> który ma wyciętą krtań, wycięte węzły chłonne, ma wyciętą część żołądka, żołąde
      > k ma na płucu" - przekazał Michał Wójcik w rozmowie z TVN24 w poniedziałek. - Z
      > nim się da rozmawiać tylko kilka minut. Pani wie, że ma nowotwór - powiedział
      > Wójcik, po czym prowadząca zwróciła uwagę, że w niedawnym wywiadzie dla Telewiz
      > ji Republika Ziobro mówił przez około 20 minut. - Według mojej wiedzy minister
      > Ziobro jest bardzo ciężko chory.
      >
      > Ziobro to człowiek.
      > Ziobro jest chory.
      > Z Ziobrą można rozmawiać tylko kilka minut.
      > Ziobro udziela wywiadu przez 20 min.
      >
      > Bez pół litra nie razbieriosz, o co chodzi z Ziobrą.

A tak w ogóle - czy z wyciętą krtanią można mówić?
      • yoma Re: Krtań 04.07.24, 17:31
        To ustaliliśmy już wyżej w wątku: brzuchomówca 😂
        • ytartu Re: Krtań 04.07.24, 21:30
          yoma napisała:

> To ustaliliśmy już wyżej w wątku: brzuchomówca 😂
          >

Nie czytałem. Może, czy nie może?
          • yoma Re: Krtań 04.07.24, 22:32
            Imho nie może :)
            • margit49 Re: Krtań 05.07.24, 12:49
              Możliwe jest komunikowanie się. Przywrócenie mowy za pomocą protezy
              Spotkałam się z takim przypadkiem lata temu, ojciec naszej szkolnej koleżanki tak mówił.
              Ona nas nie uprzedziła i był to szok. Głos bardzo zniekształocony, po raz pierwszy usłyszałam przez telefon i w pierwszym odruchu chciałam się wyłączyć😏
              Przyjęliśmy do wiadomości bez rozkminiania, jak to działa
              Proteza głosowa ma jeden mankament natury estetycznej. Nie można uzyskać swej dotychczasowej barwy głosu. Kobiety i mężczyźni mówią niskim, chropowatym głosem.

Podobno Ziobro udziela się w Republice, więc chyba nie jest tak aż źle, skoro mówi swoim głosem

www.rynekzdrowia.pl/Uslugi-medyczne/Po-wycieciu-krtani-mozna-przywrocic-mowe,1582,8.html
              laryngectomy.info/pl/2023/03/10/jak-komunikowac-sie-po-calkowitej-laryngektomii/
              www.rynekzdrowia.pl/Serwis-Onkologia/Rak-krtani-Pacjenci-rozpoczynaja-nauke-mowienia-w-12-dobie-po-operacji,240211,1013.html
    • pies.na.czarnych Re: "Zbigniew Ziobro to "człowiek, 05.07.24, 11:43
      😅😅😅
      https://pbs.twimg.com/media/GRq0PfZW4AAq3Ex?format=jpg&name=medium
      • yoma Re: "Zbigniew Ziobro to "człowiek, 05.07.24, 12:40
        Ale że w sensie bodnarowcy mu tak ten żołądek...? 😂
      • yoma Re: "Zbigniew Ziobro to "człowiek, 05.07.24, 12:53
        To Nas wielką literą też fajne 😂
        • noitak Re: "Zbigniew Ziobro to "człowiek, 05.07.24, 13:12
          yoma napisała:

> To Nas wielką literą też fajne 😂

Albowiem, powiadam ci: szanuj bliźniego Swego, jak Siebie Samego!
          • supem Re: "Zbigniew Ziobro to "człowiek, 08.07.24, 19:10
            Ale nie ma tak: Szanuj złodzieja swojego jak Siebie Samego.
          • supem Re: "Zbigniew Ziobro to "człowiek, 08.07.24, 19:11
            Ale nie ma tak: Szanuj złodzieja swojego jak Siebie Samego.
    • m.c.hrabia Re: "Zbigniew Ziobro to "człowiek, 05.07.24, 13:19
      jaj miał wycięte przed urodzeniem
      • met_ol Re: "Zbigniew Ziobro to "człowiek, 07.07.24, 17:06
        Taki zbysiu bezjajcow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka