hrasier_2 22.05.24, 12:50 A co dopiero gdy dojadą inni. www.salon24.pl/newsroom/1378915,szesciu-migrantow-pobilo-polakow-w-srodku-dnia-mamy-komentarz-policji Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
negativum Re: Już się dzieje 22.05.24, 13:28 Tarczyński eksperymentował kiedyś z Hindusami. Bodajże 5-6 lat temu. Wynajął na wsi dla nich dom. Mieszkali tam jeden dzień. Przyjechali w piątek, w sobotę wywiozła ich policja. Facetowi rozwalili wszystko, po rozbijali sanitariaty, fekaliami pomazali ściany. Tarczyński za to zapłacił. Za remont. Trzeba było skuwać tynk. W gminie Siechnice mieszka mój kumpel. Jego ojciec to Ukrainiec, mama Rosjanka. Tak to tam drzewiej bywało. Warto podkreślić, że obcokrajowcami nie są Ukraińcy. Ci żyją wśród nas, zasymilowali się i sami mają problemy z tymi ludźmi - mówi nam jeden z mieszkańców. - Ta firma ściągnęła ich do Siechnic, rozumiem, że potrzebują pracowników. Ale jest ich coraz więcej, a spora część z nich zachowuje się nie tak, jak powinni. Każdy chce jeść pomidory i zagryzać kabanosem. Robota przy tym podła, ciężka i mało płacą. Miejscowi do takiej pracy się nie garną. Migranci bywają różni. Żyję w bramie z Hindusami , ale ci pracują dla IBM i NOKIA. Spoko goście. Widziałem też i tych Hindusów co pomazali fekaliami facetowi dom. Wywiozła ich policja w sobotę. Nie przeżyliby poniedziałku. Chłopi nie biją migrantów w niedzielę. Było nie było, to my stanowimy jeszcze większość. To migranci mają się dostosować, do naszej kultury, a nie my do ich. Europa popełniła wielki błąd "serdecznie zapraszamy/witamy". Przez Polskę przeszła fala 12 min Ukraińców, zdążały się drobne incydenty, a każdym stadzie znajdzie się czarna owca. Ale się dostosowali. Mój kumpel jest w Polsce ponad 20 lat. Chłop jak tur. Serce baranka. Każdy dobiera sobie partnera, tak jak lubi, a nie z łapanki. Mieszkam na osiedlu gdzie "biją" ludzi. Dlatego staruszkowie mogę chodzić z kijkami, a kobiety biegać, dzieci bawić się na placach zabaw. Jest bezpiecznie. Nam chce się narzucić ludzi z łapanki. Tego się nie do zrobić w Polsce. Mamy kocią naturę. Musimy mieć taką, bo by nas nie było. Położenie pomiędzy Niemcami, a Rosją. Nie da się inaczej. Jak Czesi pomagali Władysławowi Jagielle to Watykan nałożył na nich ekskomunikę. Polska ma to przekleństwo, że jest płaska i mało bagnista. Wszelkie armie maszerowały przez Polskę za wschodu na zachód, z północy na południe. A my jesteśmy. Odpowiedz Link
oby.watel Re: Już się dzieje 22.05.24, 14:44 No i? Nagonkę czas zacząć? Polscy kibole, rodzimi bandyci są niegroźni? A może w ogóle nie występują w przyrodzie? Dlaczego nie ma informacji, czy ci obcokrajowcy nie przyjechali na kupione na straganie wizy? Więcej informacji w gazecie Obajtka. Czy to nie dziwne, że o sprawie informują wyłącznie media powiązane w ten czy inny sposób z prawicą i ruskimi trollami? Odpowiedz Link
negativum Re: Już się dzieje 22.05.24, 16:00 oby.watel napisał: > No i? Nagonkę czas zacząć? Polscy kibole, rodzimi bandyci są niegroźni? A może > w ogóle nie występują w przyrodzie? Dlaczego nie ma informacji, czy ci obcokraj > owcy nie przyjechali na kupione na straganie wizy? > > Więcej informacji w gazecie Obajtka. Czy to nie dziwne, ż > e o sprawie informują wyłącznie media powiązane w ten czy inny sposób z prawicą > i ruskimi trollami? Nie wiem co nami steruje. A podstawówce uczyła nas Rosjanka. Wiedziała jaki jest stosunek nas do tego języka. Jej córka jest przyjaciółką mojej siostry od prawie 40 lat. Nie było ważne, że mama jest Rosjanką. Kochani ludzie. Świnie są wszędzie. Nie mają narodowości. Odpowiedz Link
hordol Re: Już się dzieje 22.05.24, 16:24 nie nerwowo. od czegoś trzeba zacząć. problem przestępczości generowanej w polsce przez cudzoziemców jest zauważalny choc nadal "do akceptacji" w krajach zachodniej europy jest juz inaczej. to tylko kwestia ilosci tych cudzoziemców. to nie nagonka,tylko fakty. Odpowiedz Link
oby.watel Re: Już się dzieje 22.05.24, 17:12 hordol napisała: > nie nerwowo. od czegoś trzeba zacząć. > problem przestępczości generowanej w polsce przez cudzoziemców jest zauważalny > choc nadal "do akceptacji" > w krajach zachodniej europy jest juz inaczej. to tylko kwestia ilosci tych cud > zoziemców. > to nie nagonka,tylko fakty. No i? Czego to dowodzi? Że bandyci są zjawiskiem ponadnarodowym? Polacy zagranicą są aniołami? Ilu złapano Litwinów, Białorusinów, Ukraińców współpracujących z Rosjanami, a ilu Polaków? Odpowiedz Link
negativum Re: Już się dzieje 22.05.24, 18:25 oby.watel napisał: > hordol napisała: > > > nie nerwowo. od czegoś trzeba zacząć. > > problem przestępczości generowanej w polsce przez cudzoziemców jest zauw > ażalny > > choc nadal "do akceptacji" > > w krajach zachodniej europy jest juz inaczej. to tylko kwestia ilosci ty > ch cud > > zoziemców. > > to nie nagonka,tylko fakty. > > No i? Czego to dowodzi? Że bandyci są zjawiskiem ponadnarodowym? Polacy zagrani > cą są aniołami? Ilu złapano Litwinów, Białorusinów, Ukraińców współpracujących > z Rosjanami, a ilu Polaków? Polak potrafi zatrudnić do pracy nawet niedźwiedzia brunatnego. Odpowiedz Link
hordol Re: Już się dzieje 22.05.24, 18:29 ilu złapano na współpracy z rosjanami nie wiem. mówię o przestępczości pospolitej, która zdecydowanie rośnie w krajach gdzie jest dużo imigrantów .to tajemnica poliszynela Odpowiedz Link
oby.watel Re: Już się dzieje 22.05.24, 18:36 hordol napisała: > ilu złapano na współpracy z rosjanami nie wiem. > mówię o przestępczości pospolitej, która zdecydowanie rośnie w krajach gdzie j > est dużo imigrantów .to tajemnica poliszynela Jeśli imigrantów się integruje, nie wykorzystuje, nie prześladuje, nie trzyma w gettach, to problemów nie ma. Problem pojawia sie tam, gdzie tworzy się getta i toleruje "odrębność" i "różnorodność". Odpowiedz Link
hordol Re: Już się dzieje 22.05.24, 20:08 owszem.ale to pobożne życzenie. w praktyce to żadnemu państwu ze "starej europy" to sie nie udało. to rózne kraje, z róznym poziomem zamożności, różna polityką-społeczną,często mające kontakty (kolonie) w przeszłości z krajami z których jest większość imigrantów. a jednak wszędzie problem narasta.i u nas nie będzie inaczej.to smutna prawda Odpowiedz Link
oby.watel Re: Już się dzieje 22.05.24, 20:16 hordol napisała: > owszem.ale to pobożne życzenie. > w praktyce to żadnemu państwu ze "starej europy" to sie nie udało. > to rózne kraje, z róznym poziomem zamożności, różna polityką-społeczną,często m > ające kontakty (kolonie) w przeszłości z krajami z których jest większość imigr > antów. > a jednak wszędzie problem narasta.i u nas nie będzie inaczej.to smutna prawd > a I właśnie dlatego PiS stosował najgorsze wzory, które doprowadziły w innych krajach do krwawych zadym? A przecież skoro żadnemu państwu ze "starej europy" to się nie udało, to można przeanalizować powody i nie powielać błędów. Za trudne dla polskich władz? Odpowiedz Link
hordol Re: Już się dzieje 22.05.24, 20:33 zapewne te kraje też analizowały. i nic im z tego nie wyszło.żaden nie znalazł lekarstwa i dziś te kraje praktycznie już oficjalnie mówią,że nie dają sobie rady. Odpowiedz Link
oby.watel Re: Już się dzieje 22.05.24, 20:57 hordol napisała: > zapewne te kraje też analizowały. i nic im z tego nie wyszło.żaden nie znalazł > lekarstwa > i dziś te kraje praktycznie już oficjalnie mówią,że nie dają sobie rady. Sugerujesz, że Polacy to idioci i nic nie potrafią? A może nie Polacy, tylko durnie których wybierają? Odpowiedz Link
hordol Re: Już się dzieje 22.05.24, 21:02 nic nie sugeruję tylko pokazuję,że nikomu w europie się to nie udało. a skoro jest tak dobrze to czemu inne kraje europejskie chcą się podzielić częścią swoich uchodzców z polską? Odpowiedz Link
hrasier_2 Re: Już się dzieje 22.05.24, 20:17 hordol napisała: > owszem.ale to pobożne życzenie. > w praktyce to żadnemu państwu ze "starej europy" to sie nie udało. > to rózne kraje, z róznym poziomem zamożności, różna polityką-społeczną,często m > ające kontakty (kolonie) w przeszłości z krajami z których jest większość imigr > antów. > a jednak wszędzie problem narasta.i u nas nie będzie inaczej.to smutna prawd > a U nas by się zmieniło, ale nie pod tym rządem. Była rozprawa sejmowa o obronności to posłowie koalicji spali. Oglądałem jak przemawiał Kosiniak. Z ławy rządowej. Tusk łypał okiem na Kaczyńskiego. Teraz będą ścigać szpiegów. Pod kierownictwem generała WSI. Mamy podpisany pakt emigracyjny i w ciągu roku przerzucą nam trochę różnych takich co nie ma dla nich pracy. A zostawią tych co mają wartość. Bo np Niemcy się też starzeją i potrzebują ludzi. Odpowiedz Link
hordol Re: Już się dzieje 22.05.24, 20:44 wiem.ze twoj.ale rozszerzanie wątku prowadzi bardzo szybko do chaosu w"dyskusji" Odpowiedz Link
negativum Re: Już się dzieje 22.05.24, 20:37 hrasier_2 napisał: > hordol napisała: > > > owszem.ale to pobożne życzenie. > > w praktyce to żadnemu państwu ze "starej europy" to sie nie udało. > > to rózne kraje, z róznym poziomem zamożności, różna polityką-społeczną,cz > ęsto m > > ające kontakty (kolonie) w przeszłości z krajami z których jest większość > imigr > > antów. > > a jednak wszędzie problem narasta.i u nas nie będzie inaczej.to smutna > prawd > > a > U nas by się zmieniło, ale nie pod tym rządem. Była rozprawa sejmowa o obronno > ści to posłowie koalicji spali. Oglądałem jak przemawiał Kosiniak. Z ławy rządo > wej. Tusk łypał okiem na Kaczyńskiego. Teraz będą ścigać szpiegów. Pod kierowni > ctwem generała WSI. Mamy podpisany pakt emigracyjny i w ciągu roku przerzucą n > am trochę różnych takich co nie ma dla nich pracy. A zostawią tych co mają wart > ość. Bo np Niemcy się też starzeją i potrzebują ludzi. Gdybym był szują wypędzono by mnie z domu w tydzień. Dlatego to osiedle jest tak cenne. Kobieta może biegać po 22 drugiej i jest bezpieczna, Nikt jej nie ruszy. Niech by spróbował!!! Osiedle zakapiorów. Tu nie ma że boli. Kobieta ma się czuć bezpieczna o każdej godzinie. Skrzywdzisz kobietę, to za dwa dni lepiej być się ci wyprowadzić. Wystarczy dać sygnał i nikt na 30 tys. osiedlu ci nie powie nawet cześć. Nawet kloszard. Będziesz chciał mu dać 1000 zł, a ten ci powie, że od ciebie nie weźmie… Kilka razy zdarzyło mi się, że nie wziąłem do sklepu portfela. Odda pan przy następnym razie. 30 000 ludzi. Takie zaufanie. Zresztą co ja piszę. Mamy do siebie nr telefonów. To jest dziwne, jak pani z mięsnego dzwoni do cię, że jest np. super boczek. I jest. Jak nie możesz przyjechać, to pod ladę, tylko pytanie ile. Odpowiedz Link
negativum Re: Już się dzieje 22.05.24, 22:16 hordol napisała: > podobno w szwecji kiedyś też tak było Wikingowie wrócą. Zastawania mnie tylko, dlaczego tak być musi? Przecież nie wyjdę i nie obiję twarzy innemu. Zresztą byłby bezbronny. Kumple z boiska i pozamiatane. Nawet jakby miał maczetę to znajomi zatłukliby go kłonicami. W mej bramie mieszka ponad 90 letni człowiek. Trochę mu ciężko już jeździć na rowerze. Zostawia rower nieprzypięty od jakiś 5 lat. Nie musi go przypinać. Wraca do domu z działki na obiad, potem jedzie dalej. Niechby ktoś postarał się go użyć w celu nieprzewidzianym przez właściciela. Obecnie na placach zabaw są Ukrainki. To one się rozmnażają, nie Polki. Też się na początku bały. Przyjdzie Polak i je okradnie. Teraz zostawiają torebki na ławkach, a bawią z dziećmi. Mi zdarzyło się 13 lat tamu, że świeżo wprowadzona sąsiadka niszczyła wózek dziecięcy. Raz, drugi OK, dałem znać ludziom z ławeczki. Na drugi dzień przyszedł do mnie mąż tej sąsiadki i przeprosił za żonę (przebili mu opony, okradli piwnicę itd.) . Wystarczyło jedno słowo, ta pani prześladuje mojego noworodka. Potem go taszczyłem, by nie wylądował na żłobku. Jego żona się przystosowała. Przyjezdni, a jednak się odnaleźli. Innym razem jacyś przyjezdni dresiarze (osoby transsexual) napadli na 10 letnie dziecko. Tak, aż się zesrało ze strachu. Tych dresiarzy już więcej nie widziałem. Ich czwórka, a po drugiej stronie stanęło 10 porządnych facetów. Dosłownie transsexual fruwali. Dziecko ma spokojnie wrócić ze szkoły. Jak ma telefon, to ma go mieć. Mieszkam w specyficznym miejscu. Byli teściowie zamykają wszelkie drzwi. U mnie na klatce się tego nie robi. Kto jakim jest tak się zachowuje. Nie zapomnę, jak ogołocili orzech sąsiada. Potężne drzewo. Sąsiad powiedział dzieciom, że mogą bez problemu jeść i zbierać orzechy. Ale nie przewidział, że "dzieci" (w okolicach 60+) zbiorą 6 dużych koszy. Odpowiedz Link
negativum Re: Już się dzieje 22.05.24, 22:34 hordol napisała: > opowiesci z mchu i paproci. Teraz, bo jestem smutny robi za mnie zakupy reprezentanta polski. Na początku się siebie krępowaliśmy, chodziłem w spodenkach po chałupie, ona też. Teraz idę zrobić siku ona wychodzi w samej bieliźnie. Nawet jakby wyszła nago, to też nic by się nie stało. Życie jest za krótkie by się dąsać. Tak praktycznie jestem świadoma przez 50-60 lat. A potem urna lub emerytura. Odpowiedz Link
hordol Re: Już się dzieje 22.05.24, 22:41 to forum ,a nie blog o paradowaniu w gaciach/czy bez gaci Odpowiedz Link
negativum Re: Już się dzieje 23.05.24, 22:57 hordol napisała: > to forum ,a nie blog o paradowaniu w gaciach/czy bez gaci Po części to związane z forum Życie seksualne dzikich w północno-zachodniej Melanezji Odpowiedz Link
hrasier_2 Re: Już się dzieje 22.05.24, 20:45 U mnie teraz nie ma do kogo gęby otworzyć. Chłopaki wyjechali. Sporo się zapiło na śmierć. Kiedyś można bić honorowo się sam na sam. Teraz dostaniesz łomot lub kosę ci ożenią. Odpowiedz Link
negativum Re: Już się dzieje 23.05.24, 23:20 hrasier_2 napisał: > U mnie teraz nie ma do kogo gęby otworzyć. Chłopaki wyjechali. Sporo się zapiło > na śmierć. Kiedyś można bić honorowo się sam na sam. Teraz dostaniesz łomot > lub kosę ci ożenią. Mam rozwalane dwa łuki brwiowe, wargę i złamany nos. Swoje się przeżyło. Raz ty byłeś panem, raz ktoś inny. Jedno co osiągałem, na dzielni jestem nietykalny. Nie dlatego, że mam inne wykształcenie. To może zdobyć każdy. Wcześniej mieszkałem ponad dekadę wśród Cyganów. Wiedzieli co robię. Mordy obijali wszystkim. Do mojej dziewczyny czy mnie nie rzucili się nigdy. Byliśmy swoi. Po 20 latach pewnie jest następne pokolenie. Ale mogłem zostawić portfel w knajpie na stole i pójść na siku. Wracam, stoi Cyganka i mówi pilnowałam. Mieszkaliśmy od siebie z 25 metrów. Cyganie rzadko potrzebują pomocy. Były momenty, że potrzebowali. Starali się to oddać z nawiązką. Myśmy się przed tym bronili. Naprawdę bywam roztargniony. Czasami zdarzało mi się zostawić niezamknięty samochód w cygańskiej dzielnicy. Na drugi dzień idę jechać, a Cyganka się do mnie śmieje. Nie zamknąłeś samochodu, czuwaliśmy. Odpowiedz Link
negativum Re: Już się dzieje 22.05.24, 20:11 oby.watel napisał: > hordol napisała: > > > ilu złapano na współpracy z rosjanami nie wiem. > > mówię o przestępczości pospolitej, która zdecydowanie rośnie w krajach g > dzie j > > est dużo imigrantów .to tajemnica poliszynela > > Jeśli imigrantów się integruje, nie wykorzystuje, nie prześladuje, nie trzyma w > gettach, to problemów nie ma. Problem pojawia sie tam, gdzie tworzy się getta > i toleruje "odrębność" i "różnorodność". Nie chodzi o getta. Większość Cyganów we Wrocławiu mieszka w centrum. Odpowiedz Link
hrasier_2 Re: Już się dzieje 22.05.24, 20:24 negativum napisał: > oby.watel napisał: > > > hordol napisała: > > > > > ilu złapano na współpracy z rosjanami nie wiem. > > > mówię o przestępczości pospolitej, która zdecydowanie rośnie w kra > jach g > > dzie j > > > est dużo imigrantów .to tajemnica poliszynela > > > > > i toleruje "odrębność" i "różnorodność". > > Nie chodzi o getta. > Większość Cyganów we Wrocławiu mieszka w centrum. > > Getta. To się robi jak nie ma pracy dla ludzi. Pracujesz to nie masz czasu się nudzić. Odpowiedz Link
hrasier_2 Re: Już się dzieje 22.05.24, 15:22 Aresztowali tego co zastrzelił Polaka w w Szwecji. www.salon24.pl/newsroom/1378964,mohammed-m-aresztowany-zastrzelil-w-szwecji-polaka Odpowiedz Link
oby.watel Re: Już się dzieje 22.05.24, 18:37 hrasier_2 napisał: > Aresztowali tego co zastrzelił Polaka w w Szwecji. www.salon24.pl/newsroom/1378964,mohammed-m-aresztowany-zastrzelil-w-szwecji-polaka A co Polak robił w Szwecji? Odpowiedz Link
hrasier_2 Re: Już się dzieje 22.05.24, 20:21 oby.watel napisał: > hrasier_2 napisał: > > > Aresztowali tego co zastrzelił Polaka w w Szwecji. www.salon24.pl/newsroom/1378964,mohammed-m-aresztowany-zastrzelil-w-szwecji-polaka > > A co Polak robił w Szwecji? > > A to robił co ja w Niemczech. Odpowiedz Link
hordol Re: Już się dzieje 22.05.24, 20:29 był imigrantem co robił-nie wiem. ale do innych imigratów chyba nie strzelał Odpowiedz Link
hrasier_2 Re: Już się dzieje 22.05.24, 20:31 Według gazety "Aftonbladet" Mohammed M. zajmuje kluczową pozycję w gangu działającym wokół czerwonej linii metra w południowym Sztokholmie. Telewizja TV4 dotarła do dokumentów, z których wynika, że nie mając jeszcze 15 lat był on figurantem wielu śledztw w sprawie napadów i drobniejszych przestępstw. Szkoła i służby socjalne alarmowały o nadużywaniu przez niego narkotyków Czytaj więcej na wydarzenia.interia.pl/zagranica/news-zwrot-w-sprawie-smierci-polaka-w-szwecji,nId,7526857#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome Odpowiedz Link
hrasier_2 Re: Już się dzieje 22.05.24, 20:34 W 80 latach rodzice Polaka zrzekli się obywatelstwa. Więc chyba był Szwedem. Odpowiedz Link
hrasier_2 Re: Już się dzieje 23.05.24, 15:32 Polska to coraz ciekawszy kraj. "Siechnice. W podwrocławskim miasteczku znowu doszło do groźnego incydentu. W nocy ktoś podpalił samochody, które należały do obcokrajowców – pracowników dużego przedsiębiorstwa. Ofiarami okazali się niewinni ludzie, którzy nie mieli nic wspólnego z wcześniejszymi wydarzeniami. Odpowiedz Link
negativum Re: Już się dzieje 23.05.24, 16:43 hrasier_2 napisał: > Polska to coraz ciekawszy kraj. "Siechnice. W podwrocławskim miasteczku znowu d > oszło do groźnego incydentu. W nocy ktoś podpalił samochody, które należały do > obcokrajowców – pracowników dużego przedsiębiorstwa. Ofiarami okazali się niewi > nni ludzie, którzy nie mieli nic wspólnego z wcześniejszymi wydarzeniami. To się już wylało. Od roku mam niezamknięty samochód. Stoi. Śmieszą mnie to relokacje. Może i dobre w Niemczech, ale w Polsce to nie przejdzie. Jesteśmy dzikusami. W Siechnicach zmienił się burmistrz. Przestał nim być Czech. Migrantów rozniosą sami Ukraińcy. (około 20% w Siechnicach) Poleje się krew. Komu to przeszkadzało? Polska się uśmiecha szczerym uśmiechem Donalda. Być dla kogoś- Kasia Kaczor Nie dzieje się na świecie dobrze. Na PPTcie okazało się, że mam wygłosić 60 godzinny wykład monograficzny o tym czym się aktualnie zajmuję. Mogę, to czym się zajmuję opowiedzieć studentom w 6 godzinach. Ale nie 60ciu. Projekt mieli mocny. Wykłady. Ale nie przez tyle godzin monografii. Zajmujesz się uprawą bramborów. Przez 6 godzin jesteś w stanie zyskać zainteresowanie słuchaczy. Są bramory amerykany, są inne. A tym jak z nich robisz hnalolki. Ale nie przez 60 godzin. Taki wykład nie ma sensu. Może dla studenta, bo będzie miał wypełnioną kartę, ale po miesiącu będzie już ziewał. A po następnym nie przyjdzie na zajęcia. Nie jestem teoretykiem. Nie zajmuję się doskonaleniem teorii przez 50 lat. Odpowiedz Link
oby.watel Re: Już się dzieje 24.05.24, 07:18 hrasier_2 napisał: > Polska to coraz ciekawszy kraj. "Siechnice. W podwrocławskim miasteczku znowu d > oszło do groźnego incydentu. W nocy ktoś podpalił samochody, które należały do > obcokrajowców – pracowników dużego przedsiębiorstwa. Ofiarami okazali się niewi > nni ludzie, którzy nie mieli nic wspólnego z wcześniejszymi wydarzeniami. I to Cie nie oburza, prawda? Jak bija Polaków, to skandal. Jak Polacy biją, to widocznie maja powód? Tak się właśnie nakręca spiralę przemocy. Odpowiedz Link
negativum Re: Już się dzieje 24.05.24, 09:23 oby.watel napisał: > hrasier_2 napisał: > > > Polska to coraz ciekawszy kraj. "Siechnice. W podwrocławskim miasteczku z > nowu d > > oszło do groźnego incydentu. W nocy ktoś podpalił samochody, które należa > ły do > > obcokrajowców – pracowników dużego przedsiębiorstwa. Ofiarami okazali się > niewi > > nni ludzie, którzy nie mieli nic wspólnego z wcześniejszymi wydarzeniami. > > I to Cie nie oburza, prawda? Jak bija Polaków, to skandal. Jak Polacy biją, to > widocznie maja powód? Tak się właśnie nakręca spiralę przemocy. Będzie wojna. Wszystko ku temu zmierza. A przemoc można zadawać na różny sposób. Odpowiedz Link