Dodaj do ulubionych

Co po SLD? PO, PiS czy PO-PiS?

• Gość: DM Bicie piany A majątek narodowy rozkradają za sceną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 09:58
      • Gość: Hihihi Prawica tez chce pokrasc i robic burdel IP: 211.184.135.* 19.11.04, 11:00
        Tym panom glownie o to chodzi,bo kompetencji do rzadzenia nie widac po zadnej
        stronie.
    • Gość: Aaron PIS do PO do jak olej do wina. IP: *.k.mcnet.pl 19.11.04, 10:03
      wg. mnie PO i PIS-u nie łączu nic, poza sentymentami politycznymi. PiS to
      partia populistyczna, bezprogramowa, w istocie lewicowa. Ta koalicja będzie
      słaba. Kłotliwi bracia Kaczyńscy zdetonują ją w kilka miesięcy.
    • Gość: michał Re: Co po SLD? PO, PiS czy PO-PiS? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 10:03
      nie dajmy sie zwariować, na scenie polityczne brakuje partii czystej. a czy
      wybory wygra pis czy po czy sld to dla przecietnego kowalskiego nic sie nie
      zmieni. polacy sa zmeczeni tymi politycznymi gierkami, obrzycaniem sie błotem
      itp. panowie politycy!! wiecej spokoju, zacznijcie w końcu rozmawiac o tym jak
      zrobic zeby było lepiej a nie kto bedzie premierem, ministrem. a prawica jak
      zwykle sie pozre juz po 6 miesiącach. daltego nie katujcie juz nas dłuzej... .
      bracim kaczorom mowimy NIE, girtychom NIE, macierewiczom NIE, te wszysrkie
      oszołomy miały szanse juz budowac nowa silną polske. ja prawicy nie wierze!!1
    • Gość: Lukasz Tam jest wiecej liderow niz stolkow!!PO/Pis to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 10:11
      partie ludzi z przerostem ambicji!Ja nawet tak bujnej wyobrazni nie mam by
      widziec Rokite jako premiera wydajacego Kaczorom czy innym nawiedzonym
      polecenia. Koalicja,jesli powstanie to tylko po to by zajac stolki.A potem
      bedzie to co zazwyczaj-jedna wielka klotnia,wychodzenie z rzadu itp itp. Po
      drugie partie faszystowskie takie jak PiS/LPR to najgorsze co sie nam moze
      przydarzyc.
    • Gość: takpytam JAKA RÓŻNICA MIĘDZY PO i PiS?? Obie partie to IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 19.11.04, 10:15
      marzą o zamordyzmie, wyrażającym się używaniu czarnych teczek do niszczenia
      wrogów i ustanawianiu speckomisji do grzebania w prywatnych majątkach.
      • Gość: buu No jaka?? :-( IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 19.11.04, 10:26
        .
    • Gość: Mariner Dobre pytanie IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.04, 10:15
      Kluczem do wszystkiego jest gospodarka. PIS nie ma programu, poza rządzą zemsty
      na SLD, które sobie na swój los w pełni zasłużyło.
      Spodziewany układ rządzący jest bardzo nieciekawy. "Kaczory" to mistrze
      destrukcji. Rozwalili do tej pory wszystko czego się dotknęli.
      "Samoobrona" leci w dół i dobrze. Razem z PSL płacą za straszenie rolników UE.
      LPR jest taki jak każdy widzi. To jest "katolewica".
      Ja sądzę, że Polsce jest potrzebna zarówno nowoczesna lewica jak i nowoczesna
      prawica. Wtedy jest równowaga.
      SLD się nie zmieni, UP stacza się na pozycje lewackie. Prawica to właściwie
      pobożna lewica. PArtie chłopskie nie mają przyszłośći, bo liczba rolników
      będzie nieuchronie spadać. a ci co zostaną wcale nie muszą być wyborcami partii
      chłopskich.
      Trudno być optymistą.
      M.

• Gość: polka Re: Co po SLD? PO, PiS czy PO-PiS?-ogień oczyści!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 10:17
      a najlepiej , żebny te partie i ludzie tworzący je zniknęli z powierzchni ziemi
      i słuch o nich zaginął!!!!!!!!!!TO JEST NAJLEPSZE DLA POLSKI I JEJ
      UMĘCZONEGO NARODU!!!!!!!!!
    • doro6 michalz wawy napisał(a): dla Wachowskiego 19.11.04, 10:18
      Walesa pozbyl sie Kaczorow dla wachowskiego. Są tacy,którzy uważaja, że miał
      rację, nie jesteś oryginalny, ależ są tacy, którzy maja odmienne zdanie.
    • Gość: kamo Re: Co po SLD? PO, PiS czy PO-PiS? IP: *.ws.edu.pl 19.11.04, 10:18
      Co to za ludzie? Jeszcze nie bylo wyborow Panowie! A Wy juz zdazyliscie rozdac
      stanowiska miedzy siebie. Wypadaloby sie wykazac odrobina kultury.
    • Gość: Ala potrzebna akcja czyste ręce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 10:18
      jak we Włoszech,gdzie 80% sceny politycznej zostało zmiecione.U nas jest to
      bardzo potrzebne.
      • Gość: mądraAla Tak Alu i do władzy doszedł najbogatszy włoski biz IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 19.11.04, 10:26
        nesmen Berluskoni. Troszkę ochłoń, bo emocje przesłaniają Ci fakty.
      • Gość: Hihihi Potrzebna jest wymiana prokuratorow IP: *.nl.envida.net 19.11.04, 11:02
        Polskie sadownictwo jest w 90% winne przestepczosci gospodarczej.
    • Gość: Alfred Re: Co po SLD? PO, PiS czy PO-PiS? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 10:23
      Nareszcie władze przejmą właściwi ludzie.
      Zawsze tak jest,że przy wielkich zmianach na czoło wychodzą bochaterzy i
      gwardja tałatajstwa.
      Czas wielki tałatajstwo umieścić tam gdzie ich miejsce.
      Na prezydenta proponuje Pana profesora A.Gierka
      Na premiera Pana A.Leppera
      Na Marszałka Sejmu Pana R. Giertych
      Prymasem powinien być Ks. Jankowski
    • Gość: Iras Re: Co po SLD? PO, PiS czy PO-PiS? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 10:42
      Trzymał Kozak Tatarzyna, a Tatarzyn za łeb trzyma.
    • Gość: Morphy Powtorka z rozrywki... IP: *.icpnet.pl 19.11.04, 11:01
      Ale tepy ten narod polski... najpierw obrazil sie na AWS, a teraz znowu chce na niego glosowac. A co za 5 lat? Znowu zaglosuja na SLD, obrazeni na AWS? Jacy Polacy sa glupi...
      • Gość: SOL Angelika Re: Powtorka z rozrywki... IP: *.chello.pl 19.11.04, 18:50
        I RACJA!!!!
    • Gość: mac FASZYSTOWSKA PRAWICA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 11:01
      No cóż z wypowiedzi PIS, LPR czy nawet PO wynika że niedługo zapanuje zamordyzm
      w Polsce. A że sądaże wykazują tęsknotę za 'twardą ręką' - jak w Niemczech przed
      wojną - politycy będą cytować je z lubością (ci politycy).

No bo tak samo wszyscy chą kary śmierci, a politycy - jak Kaczory - manipulują
      informacjami i uprawiają demagogię. Powołują się na USA, szkoda tylko że ich
      inteligencja nie sięga do sąsiedniej Kanady, gdzie kary śmierci (jak w każdym
      cywilizowanym kraju) nie ma - za to wskaźnik zabójstw, rozbojów czy kradzieży
      jest o NIEBO całe niższy niż w amerykańskich miastach i stanach, gdzie istnieje
      kara śmierci!!!!!
    • Gość: JJ KATO-FASZYZM..KACZOR-FASZYZM..nadchodzi !! IP: *.devs.futuro.pl 19.11.04, 11:04
      ..POPiSy w pisuarze....nic tylko emigrować z tego skansenu !!
      • Gość: ktoś Re: KATO-FASZYZM..KACZOR-FASZYZM..nadchodzi !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 11:48
        Po doswiadczeniach szaleństwa Kaczora w Warszawie i kompletnego jej rozkładu,
        proponuję: jak tylko Kaczor zostanie prezydentem RP - ostatni gasi swiatło bo i
        tak nie zostanie kamień na kamieniu. Będa za to imprezy masowe, bo Kaczor
        uznaje tylko igrzyska (i to dla siebie a nie dla mas). Chleba trzeba bedzie
        szukać gdzie indziej!
        LUDZIE OBUDŹCIE SIE I POPATRZCIE NA WARSZAWĘ CO TEN KACZOE WYCZYNIA. CHCECIE
        PRZYŁOŻYĆ RĘKĘ DO DESTRUKCJI PAŃSTWA.........I CO DALEJ?
        • Gość: sldupa kwacha CZERWONY-FASZYZM..KWACHO-FASZYZM..nadchodzi !!!!!! IP: 168.143.113.* 19.11.04, 16:01
          Po doswiadczeniach szaleństwa Kwacha w Polsce i kompletnej jej rozkładu,
          proponuję: Kwach zostanie prezydentem EU - a w Polsce ostatni gasi swiatło bo i
          tak nie zostanie kamień na kamieniu. Będa za to imprezy masowe, bo Kwach
          uznaje tylko igrzyska (i to dla siebie a nie dla mas - czapeczka + dresik +
          piersiowka). Chleba trzeba bedzie szukać gdzie indziej!
          LUDZIE OBUDŹCIE SIE I POPATRZCIE NA POLSKĘ CO TEN KWACH WYCZYNIA. CHCECIE
          PRZYŁOŻYĆ RĘKĘ DO DESTRUKCJI PAŃSTWA.........I CO DALEJ?
    • Gość: znajomy królika Re: Co po SLD? PO, PiS czy PO-PiS? IP: *.betanet.pl 19.11.04, 11:53
      Ja tam się boję, że będzie tak jak poprzednio - jak aws doszedł do władzy po
      komuchach to przejął 6% wzrost a zostawił 1% spadek, wzrosło bezrobocie, firmy
      zaczeły się wykańczać - dokładnie to pamiętam, teraz to samo - sld zrobiło
      wzrost gospodarczy a prawica znowu chce wszystko spieprzyć.
      Ludzie znowu popełnimy ten sam błąd - na prawicy nie ma ani jednego
      kompetentnego ekonomisty - tam są same matoły co nie uczyły się tylko walczyli
      w opozycji. Ja nie idę do wyborów- AWS mnie oszukał, SLD też mnie oszukało,
      trzeci raz nie dam się wykiwać. Niech wygra najlepszy ...
      • Gość: Darek Re: Co po SLD? PO, PiS czy PO-PiS? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 21:54
        A może warto zmienić system wyborczy na większościowy w Jednomandatowych
        Okręgach Wyborczych i wtedy warto iść i wybrać do parlamentu swojego
        przedstawiciela.
        Jest szansa że nie będzie to matoł z SLD,PiS,PO,Samoobrony czy LPR.
        Taki system wyborczy istnieje w USA, Anglii, Francji a ostatnio we Włoszech.
        Tam wszędzie jest normalnie a u nas matoły i świat się śmieje z Polaków,że nie
        potrafią sobie wybrać normalnego parlamentu.
    • Gość: bloody Re: Co po SLD? PO, PiS czy PO-PiS? IP: *.sownet.gliwice.pl / *.pl 19.11.04, 12:34
      a moze po tym calym populizmie, po wyborach, bedziemy mieli normalny rzad? moze
      nawet - liberalno prawicowy? ciekawe, chociaz trudno sobie wyobrazic jakis
      blizszy ksztalt przyszlego rzadu.
    • Gość: Obiadek wybierzmy madrych IP: *.proxy.aol.com 19.11.04, 12:40
      Chcialbym do wszystkich was zaapelowac o madry wybor. Jak widac z ponizszej
      dyskusji za wszystkimi partiami kryja sie caly czas te same bandy kolesiow.
      Wybierzmy wiec morze ludzi, ktorych zachod postrzega jako madrych i powazanych.
      Pomimo calego mojego niezadowolenia z rzadow SLD musze przyznac, ze podziwiam
      Hausnera i Belke za ich naprawde profesjonalna robote (sa to chyba jedni z
      niewielu, ktorzy ten burdel z wydatkami porzadkuja - w miare mozliwosci
      oczywiscie). Wreszcie prawdziwi ekonomisci zajmuja sie finansami, a nie
      historycy i prawnicy. W swiecie to wlasnie oni sa postrzegani jako wiarygodni
      partnerzy do rozmowy, a nie wiecznie wspominajacy czasy wojny prawicowi
      populisci. Wybierzmy wiec twarze, ekspertow w danych dziedzinach a nie partie.
      Polskie partie swoja szanse mialy i ja przechlapaly, zmieniaja sie tylko nazwy!
    • Gość: corn0 Ludzie! Przejrzyjcie na oczy! IP: 217.96.28.* 19.11.04, 13:28
      Ciągle te same mordy, te same nazwiska. Zmieniają się tylko literki: PO PIS SLD UP
      LPR. Co za różnica. Nikt z nich i tak nie ma żadnego innego programu jak tylko
      NAKRAŚĆ!!! Już się kłócą o miejsce przy korycie! Podrzyjmy karty do głosowania i
      pokażmy im, że ich czas minął.
      • Gość: ludzieDoDziela Ludzie! Przejrzyjcie na oczy! Czerwony rabuje kraj IP: 168.143.113.* 19.11.04, 16:09
        Ciągle te same mordy, te same nazwiska. Zmieniają się tylko
        literki: PPR PZPR SLDPR SLD UP SDRP PO
        Co za różnica. Nikt z nich i tak nie ma żadnego innego
        programu jak tylko NAKRAŚĆ!!! Już się kłócą o miejsce przy korycie!

Wezmy karty do głosowania i
        pokażmy im, że ich czas

kwachow, millerow, borowskich, jajnikow,
        oleksych, belek, urbanow, michnikow,
        tuskow, olechowskich

minął !!!!
    • Gość: Mike Tusk nie może zrezygnować z prezydentury IP: *.pfizer.com 19.11.04, 16:31
      Kaczyński jest tragicznym kandydatem. Ja nigdy na niego nie zagłosuję mimo, że
      od lat popieram PO. Nie obchodzi mnie co ustali PO-PIS w tej sprawie.
      Prędzej zagłosuję na Lisa lub Jolkę.
      • Gość: stop dla komucha ! Tusk nie może nie zrezygnować z prezydentury !!!!! IP: *.net 19.11.04, 18:19
        Kaczyński jest jedynym odpowiednim kandydatem. Ja nigdy na tuska
        nie zagłosuję poniewaz od lat olewam PO. Nie obchodzi mnie co ustali PO
        w tej sprawie. Zaglosowac na tuska to jak gdyby glosowac na Lisa lub Jolkę.
    • oszolom.z.radia.maryja Co po SLD? LPR-PiS -PSL! albo LPR PSL Samoobrona! 19.11.04, 17:01
      • Gość: byle nie PO ! To bedzie 100razy lepsze niz postkomusze PO-SLD !! IP: *.net 19.11.04, 18:21
        • Gość: PO = SLDbis Re: To bedzie 100razy lepsze niz postkomusze PO-S IP: 209.232.65.* 19.11.04, 21:31
          PLATFORMA TO FARBOWANY LIS
          prl-owcy udajacy demokratow

jak wygraja wybory
          natychmiast sie zwachaja
          ze soimi bracmi z sld-up

a olechowski bedzie pierwszy
          ktory jako minister spr. zagr.
          sprzeda Polske putinowi,
          zabom i berlinowi
    • Gość: Jamrozy Re: Co po SLD?To dopiero bedzie CYRK. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 19:40
      Przecież Kaczory błyskawicznie pożrą się z Rokitą, co wymyśli Giertych Bóg
      raczy wiedzieć. Tusk to picuś bez wizji. Lepper to taki mały fiurerek.
      Zatęskniumy to spokojnego i obliczalnego Belki.
      • Gość: sldupek Kazdy CYRK milion razy lepszy od czerwonego lajna! IP: 209.232.65.* 19.11.04, 21:34
        • Gość: 2gi obieg Re: Kazdy CYRK milion razy lepszy od czerwonego l IP: 69.65.135.* 20.11.04, 00:44
          kwas wprowadzi prawdopodobnie
          stan wojenny ;)

Aleksander II Gnusny:
          Będę występował w obronie swojego własnego mienia i mojej żony, tym bardziej
          że to, co jest wypowiadane pod adresem mojej małżonki oraz fundacji, to jest
          już po prostu draństwo
    • Gość: Ciekawy Re: Co po SLD? PO, PiS czy PO-PiS? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 21.11.04, 12:37
      Jedynym rozsądnym wyjściem wymiana całej klasy politycznej na całkowicie nową.
      Z tymi ludzmi nigdy nie dojdziemy do niczego. Rozsądni ludzie u władzy to może
      5 - 10 osob. Od piętnastu lat nie wiem czy mając obywatelstwo i mieszkając tu
      od urodzenia nadal jestem Polakiem. Z działań władzy to nie wynika. A z czego
      jeszcze mogłoby wynikać ? Nie bardzo wiem. Odnowa kraju w stulu PiS czy LPR
      bardziej przypomina zachodnich sąsiadow sprzed wielu lat.
      • Gość: jedyny wybor JEDYNA ROZSADNA ALTARNATYWA TO PIS-LPR IP: *.c5b7d1.client.atlantech.net 21.11.04, 17:33
        W ZAISTNIALEJ SYTUACJI GDY PO
        ZE SWOIMI POSTKOMUNISTAMI
        JAK OLECHOWSKI, TUSK I ZITA
        CICHCEM PRZYBLIZA SIE DO SLD

OFICJALNIE ZWODZAC WYBORCOW
        CHECIA ROZLICZENIA
        CZERWONEGO LAJNA -
        JEDYNA ROZSADNA ALTERNATYWA JEST
        PIS I LPR

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka