Gość: DM Bicie piany A majątek narodowy rozkradają za sceną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 09:58 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hihihi Prawica tez chce pokrasc i robic burdel IP: 211.184.135.* 19.11.04, 11:00 Tym panom glownie o to chodzi,bo kompetencji do rzadzenia nie widac po zadnej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aaron PIS do PO do jak olej do wina. IP: *.k.mcnet.pl 19.11.04, 10:03 wg. mnie PO i PIS-u nie łączu nic, poza sentymentami politycznymi. PiS to partia populistyczna, bezprogramowa, w istocie lewicowa. Ta koalicja będzie słaba. Kłotliwi bracia Kaczyńscy zdetonują ją w kilka miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: Co po SLD? PO, PiS czy PO-PiS? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 10:03 nie dajmy sie zwariować, na scenie polityczne brakuje partii czystej. a czy wybory wygra pis czy po czy sld to dla przecietnego kowalskiego nic sie nie zmieni. polacy sa zmeczeni tymi politycznymi gierkami, obrzycaniem sie błotem itp. panowie politycy!! wiecej spokoju, zacznijcie w końcu rozmawiac o tym jak zrobic zeby było lepiej a nie kto bedzie premierem, ministrem. a prawica jak zwykle sie pozre juz po 6 miesiącach. daltego nie katujcie juz nas dłuzej... . bracim kaczorom mowimy NIE, girtychom NIE, macierewiczom NIE, te wszysrkie oszołomy miały szanse juz budowac nowa silną polske. ja prawicy nie wierze!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Tam jest wiecej liderow niz stolkow!!PO/Pis to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 10:11 partie ludzi z przerostem ambicji!Ja nawet tak bujnej wyobrazni nie mam by widziec Rokite jako premiera wydajacego Kaczorom czy innym nawiedzonym polecenia. Koalicja,jesli powstanie to tylko po to by zajac stolki.A potem bedzie to co zazwyczaj-jedna wielka klotnia,wychodzenie z rzadu itp itp. Po drugie partie faszystowskie takie jak PiS/LPR to najgorsze co sie nam moze przydarzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takpytam JAKA RÓŻNICA MIĘDZY PO i PiS?? Obie partie to IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 19.11.04, 10:15 marzą o zamordyzmie, wyrażającym się używaniu czarnych teczek do niszczenia wrogów i ustanawianiu speckomisji do grzebania w prywatnych majątkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariner Dobre pytanie IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.04, 10:15 Kluczem do wszystkiego jest gospodarka. PIS nie ma programu, poza rządzą zemsty na SLD, które sobie na swój los w pełni zasłużyło. Spodziewany układ rządzący jest bardzo nieciekawy. "Kaczory" to mistrze destrukcji. Rozwalili do tej pory wszystko czego się dotknęli. "Samoobrona" leci w dół i dobrze. Razem z PSL płacą za straszenie rolników UE. LPR jest taki jak każdy widzi. To jest "katolewica". Ja sądzę, że Polsce jest potrzebna zarówno nowoczesna lewica jak i nowoczesna prawica. Wtedy jest równowaga. SLD się nie zmieni, UP stacza się na pozycje lewackie. Prawica to właściwie pobożna lewica. PArtie chłopskie nie mają przyszłośći, bo liczba rolników będzie nieuchronie spadać. a ci co zostaną wcale nie muszą być wyborcami partii chłopskich. Trudno być optymistą. M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polka Re: Co po SLD? PO, PiS czy PO-PiS?-ogień oczyści!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 10:17 a najlepiej , żebny te partie i ludzie tworzący je zniknęli z powierzchni ziemi i słuch o nich zaginął!!!!!!!!!!TO JEST NAJLEPSZE DLA POLSKI I JEJ UMĘCZONEGO NARODU!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
doro6 michalz wawy napisał(a): dla Wachowskiego 19.11.04, 10:18 Walesa pozbyl sie Kaczorow dla wachowskiego. Są tacy,którzy uważaja, że miał rację, nie jesteś oryginalny, ależ są tacy, którzy maja odmienne zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamo Re: Co po SLD? PO, PiS czy PO-PiS? IP: *.ws.edu.pl 19.11.04, 10:18 Co to za ludzie? Jeszcze nie bylo wyborow Panowie! A Wy juz zdazyliscie rozdac stanowiska miedzy siebie. Wypadaloby sie wykazac odrobina kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala potrzebna akcja czyste ręce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 10:18 jak we Włoszech,gdzie 80% sceny politycznej zostało zmiecione.U nas jest to bardzo potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mądraAla Tak Alu i do władzy doszedł najbogatszy włoski biz IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 19.11.04, 10:26 nesmen Berluskoni. Troszkę ochłoń, bo emocje przesłaniają Ci fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hihihi Potrzebna jest wymiana prokuratorow IP: *.nl.envida.net 19.11.04, 11:02 Polskie sadownictwo jest w 90% winne przestepczosci gospodarczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfred Re: Co po SLD? PO, PiS czy PO-PiS? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 10:23 Nareszcie władze przejmą właściwi ludzie. Zawsze tak jest,że przy wielkich zmianach na czoło wychodzą bochaterzy i gwardja tałatajstwa. Czas wielki tałatajstwo umieścić tam gdzie ich miejsce. Na prezydenta proponuje Pana profesora A.Gierka Na premiera Pana A.Leppera Na Marszałka Sejmu Pana R. Giertych Prymasem powinien być Ks. Jankowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iras Re: Co po SLD? PO, PiS czy PO-PiS? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 10:42 Trzymał Kozak Tatarzyna, a Tatarzyn za łeb trzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morphy Powtorka z rozrywki... IP: *.icpnet.pl 19.11.04, 11:01 Ale tepy ten narod polski... najpierw obrazil sie na AWS, a teraz znowu chce na niego glosowac. A co za 5 lat? Znowu zaglosuja na SLD, obrazeni na AWS? Jacy Polacy sa glupi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SOL Angelika Re: Powtorka z rozrywki... IP: *.chello.pl 19.11.04, 18:50 I RACJA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac FASZYSTOWSKA PRAWICA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 11:01 No cóż z wypowiedzi PIS, LPR czy nawet PO wynika że niedługo zapanuje zamordyzm w Polsce. A że sądaże wykazują tęsknotę za 'twardą ręką' - jak w Niemczech przed wojną - politycy będą cytować je z lubością (ci politycy). No bo tak samo wszyscy chą kary śmierci, a politycy - jak Kaczory - manipulują informacjami i uprawiają demagogię. Powołują się na USA, szkoda tylko że ich inteligencja nie sięga do sąsiedniej Kanady, gdzie kary śmierci (jak w każdym cywilizowanym kraju) nie ma - za to wskaźnik zabójstw, rozbojów czy kradzieży jest o NIEBO całe niższy niż w amerykańskich miastach i stanach, gdzie istnieje kara śmierci!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ KATO-FASZYZM..KACZOR-FASZYZM..nadchodzi !! IP: *.devs.futuro.pl 19.11.04, 11:04 ..POPiSy w pisuarze....nic tylko emigrować z tego skansenu !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: KATO-FASZYZM..KACZOR-FASZYZM..nadchodzi !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 11:48 Po doswiadczeniach szaleństwa Kaczora w Warszawie i kompletnego jej rozkładu, proponuję: jak tylko Kaczor zostanie prezydentem RP - ostatni gasi swiatło bo i tak nie zostanie kamień na kamieniu. Będa za to imprezy masowe, bo Kaczor uznaje tylko igrzyska (i to dla siebie a nie dla mas). Chleba trzeba bedzie szukać gdzie indziej! LUDZIE OBUDŹCIE SIE I POPATRZCIE NA WARSZAWĘ CO TEN KACZOE WYCZYNIA. CHCECIE PRZYŁOŻYĆ RĘKĘ DO DESTRUKCJI PAŃSTWA.........I CO DALEJ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sldupa kwacha CZERWONY-FASZYZM..KWACHO-FASZYZM..nadchodzi !!!!!! IP: 168.143.113.* 19.11.04, 16:01 Po doswiadczeniach szaleństwa Kwacha w Polsce i kompletnej jej rozkładu, proponuję: Kwach zostanie prezydentem EU - a w Polsce ostatni gasi swiatło bo i tak nie zostanie kamień na kamieniu. Będa za to imprezy masowe, bo Kwach uznaje tylko igrzyska (i to dla siebie a nie dla mas - czapeczka + dresik + piersiowka). Chleba trzeba bedzie szukać gdzie indziej! LUDZIE OBUDŹCIE SIE I POPATRZCIE NA POLSKĘ CO TEN KWACH WYCZYNIA. CHCECIE PRZYŁOŻYĆ RĘKĘ DO DESTRUKCJI PAŃSTWA.........I CO DALEJ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajomy królika Re: Co po SLD? PO, PiS czy PO-PiS? IP: *.betanet.pl 19.11.04, 11:53 Ja tam się boję, że będzie tak jak poprzednio - jak aws doszedł do władzy po komuchach to przejął 6% wzrost a zostawił 1% spadek, wzrosło bezrobocie, firmy zaczeły się wykańczać - dokładnie to pamiętam, teraz to samo - sld zrobiło wzrost gospodarczy a prawica znowu chce wszystko spieprzyć. Ludzie znowu popełnimy ten sam błąd - na prawicy nie ma ani jednego kompetentnego ekonomisty - tam są same matoły co nie uczyły się tylko walczyli w opozycji. Ja nie idę do wyborów- AWS mnie oszukał, SLD też mnie oszukało, trzeci raz nie dam się wykiwać. Niech wygra najlepszy ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Co po SLD? PO, PiS czy PO-PiS? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 21:54 A może warto zmienić system wyborczy na większościowy w Jednomandatowych Okręgach Wyborczych i wtedy warto iść i wybrać do parlamentu swojego przedstawiciela. Jest szansa że nie będzie to matoł z SLD,PiS,PO,Samoobrony czy LPR. Taki system wyborczy istnieje w USA, Anglii, Francji a ostatnio we Włoszech. Tam wszędzie jest normalnie a u nas matoły i świat się śmieje z Polaków,że nie potrafią sobie wybrać normalnego parlamentu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bloody Re: Co po SLD? PO, PiS czy PO-PiS? IP: *.sownet.gliwice.pl / *.pl 19.11.04, 12:34 a moze po tym calym populizmie, po wyborach, bedziemy mieli normalny rzad? moze nawet - liberalno prawicowy? ciekawe, chociaz trudno sobie wyobrazic jakis blizszy ksztalt przyszlego rzadu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiadek wybierzmy madrych IP: *.proxy.aol.com 19.11.04, 12:40 Chcialbym do wszystkich was zaapelowac o madry wybor. Jak widac z ponizszej dyskusji za wszystkimi partiami kryja sie caly czas te same bandy kolesiow. Wybierzmy wiec morze ludzi, ktorych zachod postrzega jako madrych i powazanych. Pomimo calego mojego niezadowolenia z rzadow SLD musze przyznac, ze podziwiam Hausnera i Belke za ich naprawde profesjonalna robote (sa to chyba jedni z niewielu, ktorzy ten burdel z wydatkami porzadkuja - w miare mozliwosci oczywiscie). Wreszcie prawdziwi ekonomisci zajmuja sie finansami, a nie historycy i prawnicy. W swiecie to wlasnie oni sa postrzegani jako wiarygodni partnerzy do rozmowy, a nie wiecznie wspominajacy czasy wojny prawicowi populisci. Wybierzmy wiec twarze, ekspertow w danych dziedzinach a nie partie. Polskie partie swoja szanse mialy i ja przechlapaly, zmieniaja sie tylko nazwy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corn0 Ludzie! Przejrzyjcie na oczy! IP: 217.96.28.* 19.11.04, 13:28 Ciągle te same mordy, te same nazwiska. Zmieniają się tylko literki: PO PIS SLD UP LPR. Co za różnica. Nikt z nich i tak nie ma żadnego innego programu jak tylko NAKRAŚĆ!!! Już się kłócą o miejsce przy korycie! Podrzyjmy karty do głosowania i pokażmy im, że ich czas minął. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ludzieDoDziela Ludzie! Przejrzyjcie na oczy! Czerwony rabuje kraj IP: 168.143.113.* 19.11.04, 16:09 Ciągle te same mordy, te same nazwiska. Zmieniają się tylko literki: PPR PZPR SLDPR SLD UP SDRP PO Co za różnica. Nikt z nich i tak nie ma żadnego innego programu jak tylko NAKRAŚĆ!!! Już się kłócą o miejsce przy korycie! Wezmy karty do głosowania i pokażmy im, że ich czas kwachow, millerow, borowskich, jajnikow, oleksych, belek, urbanow, michnikow, tuskow, olechowskich minął !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Tusk nie może zrezygnować z prezydentury IP: *.pfizer.com 19.11.04, 16:31 Kaczyński jest tragicznym kandydatem. Ja nigdy na niego nie zagłosuję mimo, że od lat popieram PO. Nie obchodzi mnie co ustali PO-PIS w tej sprawie. Prędzej zagłosuję na Lisa lub Jolkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stop dla komucha ! Tusk nie może nie zrezygnować z prezydentury !!!!! IP: *.net 19.11.04, 18:19 Kaczyński jest jedynym odpowiednim kandydatem. Ja nigdy na tuska nie zagłosuję poniewaz od lat olewam PO. Nie obchodzi mnie co ustali PO w tej sprawie. Zaglosowac na tuska to jak gdyby glosowac na Lisa lub Jolkę. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Co po SLD? LPR-PiS -PSL! albo LPR PSL Samoobrona! 19.11.04, 17:01 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byle nie PO ! To bedzie 100razy lepsze niz postkomusze PO-SLD !! IP: *.net 19.11.04, 18:21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PO = SLDbis Re: To bedzie 100razy lepsze niz postkomusze PO-S IP: 209.232.65.* 19.11.04, 21:31 PLATFORMA TO FARBOWANY LIS prl-owcy udajacy demokratow jak wygraja wybory natychmiast sie zwachaja ze soimi bracmi z sld-up a olechowski bedzie pierwszy ktory jako minister spr. zagr. sprzeda Polske putinowi, zabom i berlinowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jamrozy Re: Co po SLD?To dopiero bedzie CYRK. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 19:40 Przecież Kaczory błyskawicznie pożrą się z Rokitą, co wymyśli Giertych Bóg raczy wiedzieć. Tusk to picuś bez wizji. Lepper to taki mały fiurerek. Zatęskniumy to spokojnego i obliczalnego Belki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sldupek Kazdy CYRK milion razy lepszy od czerwonego lajna! IP: 209.232.65.* 19.11.04, 21:34 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2gi obieg Re: Kazdy CYRK milion razy lepszy od czerwonego l IP: 69.65.135.* 20.11.04, 00:44 kwas wprowadzi prawdopodobnie stan wojenny ;) Aleksander II Gnusny: Będę występował w obronie swojego własnego mienia i mojej żony, tym bardziej że to, co jest wypowiadane pod adresem mojej małżonki oraz fundacji, to jest już po prostu draństwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Re: Co po SLD? PO, PiS czy PO-PiS? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 21.11.04, 12:37 Jedynym rozsądnym wyjściem wymiana całej klasy politycznej na całkowicie nową. Z tymi ludzmi nigdy nie dojdziemy do niczego. Rozsądni ludzie u władzy to może 5 - 10 osob. Od piętnastu lat nie wiem czy mając obywatelstwo i mieszkając tu od urodzenia nadal jestem Polakiem. Z działań władzy to nie wynika. A z czego jeszcze mogłoby wynikać ? Nie bardzo wiem. Odnowa kraju w stulu PiS czy LPR bardziej przypomina zachodnich sąsiadow sprzed wielu lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedyny wybor JEDYNA ROZSADNA ALTARNATYWA TO PIS-LPR IP: *.c5b7d1.client.atlantech.net 21.11.04, 17:33 W ZAISTNIALEJ SYTUACJI GDY PO ZE SWOIMI POSTKOMUNISTAMI JAK OLECHOWSKI, TUSK I ZITA CICHCEM PRZYBLIZA SIE DO SLD OFICJALNIE ZWODZAC WYBORCOW CHECIA ROZLICZENIA CZERWONEGO LAJNA - JEDYNA ROZSADNA ALTERNATYWA JEST PIS I LPR Odpowiedz Link Zgłoś