ukos 28.11.24, 12:38 Gęsto się tłumaczy, że nie jest wielbłądem i sprawia przy tym wrażenie niezbyt doświadczonego studenciaka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hordol Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 28.11.24, 13:10 jak to kto? pisowski magazyn" newsweek" www.newsweek.pl/polska/polityka/szymon-holownia-studiowal-na-collegium-humanum-rektor-uczelni-lubil-sie-nim-chwalic/w22rqdd?utm_campaign=cb Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_dog123 Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 28.11.24, 14:13 Synu, czemu nie ukończyłeś studiow? Wiesz mamo, zawiozłem papiery i nawet mnie przyjęli. Ale potem zapomniałem opłacać czesne i mnie wykreślili. No tak to brzmi... Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_dog123 Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 28.11.24, 14:14 "więc mam wyższe wykształcenie, chociaż studiów nie skończyłem" Kazik to jednak dobro narodowe. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 28.11.24, 14:45 tylko o studia na kierunku psychologia. Próbowałem tej możliwości w Szkole Wyższej Psychologii Społecznej, ale okazało się, że tam będzie to bardzo skomplikowany i długi proces. więc posłałem Koboskę a on wynegocjował sprawę studiów miał uzgodnić z Pawłem Cz. Michał Kobosko, jeden z liderów Polski 2050. To on miał wynegocjować u rektora, by studia dla nich obu były bezpłatne. i jest DYPOLOM Odpowiedz Link Zgłoś
speedy13 Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 28.11.24, 15:32 m.c.hrabia napisał: > i jest DYPOLOM No ba; ale sam Hołownia twierdzi, że nie ma dyplomu. Wszędzie podaje wykształcenie średnie. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_dog123 Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 28.11.24, 15:57 Tak, ale jakby sprawa się nie rypła swego czasu to byłyby dyplomy... A tak to trzeba elegancko rżnąć głupa, że się zapomnialo opłacić czesne, że się nie bywało, że kolidowały zaoczne z funkcją marszałka rotacyjnego, a w ogóle to nie ja. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_dog123 Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 28.11.24, 16:00 I słynny popisowy trick manipulatorów, to nie ja, jestem czysty jak lelyja a w ogóle to was pozwę za te podle oszczerstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 28.11.24, 16:04 chocolate_dog123 napisała: > Tak, ale jakby sprawa się nie rypła swego czasu to byłyby dyplomy... A kiedy sprawa się rypła? Sugerujesz, że przed 2020 rokiem, bo już wtedy nie chwalił się żadnym dyplomem? Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_dog123 Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 28.11.24, 16:11 Sprawa się rypła w marcu 2023. A kiedy Hołownia się tam przyjmował i podpisywał papiery? Odpowiedz Link Zgłoś
speedy13 Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 28.11.24, 16:31 chocolate_dog123 napisała: > Sprawa się rypła w marcu 2023. A kiedy Hołownia się tam przyjmował i podpisywał > papiery? Newsweek chyba nie podał dokładnie, kiedy. Hołownia twierdzi, że na pomysł podniesienia wykształcenia wpadł po przegranych wyborach prezydenckich 2020 r. kiedy nagle miał więcej czasu. I tura była w czerwcu, czyli zapewne mógł startować na studia gdzieś w 2. połowie roku (?). Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 28.11.24, 17:25 No dobrze, ale Hołownia studiował tam w ogóle, czy tylko próbował się dostać? Bo dyplomu ukończenia studiów nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 28.11.24, 17:49 Ta studiował. Ja niewierzę, że ktoś będący posłem jest takim idiotą, żeby sobie załatwiać lewy dyplom. Posługiwać się tym i liczyć, że się to nie wyda. Nie wierzę. Bardziej prawdopodobnym wydaje się to, że on rozpoczął te studia, rektor jemu przepisał wcześniejsze zaliczenia, na zasadzie tzw równoważności uznania przedmiotu. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 28.11.24, 20:21 No nie wierzę. Tańka, skąd to przepisałoś? 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 28.11.24, 23:30 Z tego co piszą dziennikarze to dość sporo polityków kupiło tam dyplom. Kiedyś znalazłem listę 30 takich osób. O zgrozo znalazłem na niej znajomego, a to nie jest głupi chłopak. Po prostu wszyscy zakładali, że nikt nie będzie sprawdzać wiarygodności tych dyplomów. Tak więc jestem w stanie uwierzyć, że jakiś poseł załatwił sobie lewy dyplom. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 28.11.24, 21:49 speedy13 napisał: > m.c.hrabia napisał: > > > i jest DYPOLOM > > No ba; ale sam Hołownia twierdzi, że nie ma dyplomu. Wszędzie podaje wykształce > nie średnie. To idzie łatwo sprawdzić sip.lex.pl/akty-prawne/dzu-dziennik-ustaw/studia-18759517/roz-6 Dokumenty są przechowywane przez 50 lat. 2. Do albumu studentów wpisuje się następujące dane dotyczące studenta: 1) numer albumu; 2) datę rozpoczęcia studiów; 3) imiona i nazwisko; 4) datę i miejsce urodzenia; 5) numer PESEL, a w przypadku jego braku - nazwę i numer dokumentu potwierdzającego tożsamość oraz nazwę państwa, które go wydało; 6) informacje o dokumencie stanowiącym podstawę ubiegania się o przyjęcie na studia: a) nazwę szkoły lub okręgowej komisji egzaminacyjnej, numer oraz datę i miejsce wystawienia dokumentu, o którym mowa w art. 69 ust. 2 ustawy - w przypadku studiów pierwszego stopnia lub jednolitych studiów magisterskich, b) nazwę uczelni, numer oraz datę i miejsce wystawienia dyplomu ukończenia studiów - w przypadku studiów drugiego stopnia; 7) nazwę kierunku, poziomu i profilu studiów; 8) rok studiów, na który został przyjęty; 9) datę i przyczynę opuszczenia uczelni. 3. Numerem albumu oznacza się teczkę akt osobowych studenta oraz indeks. § 15. [Teczka akt osobowych studenta] 1. W teczce akt osobowych studenta przechowuje się: 1) dokumenty wymagane od kandydata na studia, w tym: a) poświadczoną przez uczelnię kopię: – dokumentu stanowiącego podstawę ubiegania się o przyjęcie na studia, o którym mowa w art. 69 ust. 2 ustawy - w przypadku kandydata na studia pierwszego stopnia lub jednolite studia magisterskie, – dyplomu ukończenia studiów - w przypadku kandydata na studia drugiego stopnia, b) ankietę osobową zawierającą zdjęcie kandydata, imiona i nazwisko, datę i miejsce urodzenia, numer PESEL, a w przypadku jego braku - nazwę i numer dokumentu potwierdzającego tożsamość oraz nazwę państwa, które go wydało, płeć, miejsce zamieszkania przed rozpoczęciem studiów: wieś albo miasto, adres zamieszkania oraz adres do korespondencji, adres poczty elektronicznej, numer telefonu, obywatelstwo, a w przypadku cudzoziemców - również nazwę państwa urodzenia i informacje o posiadaniu Karty Polaka; 2) dokumenty stanowiące podstawę przyjęcia na studia; 3) podpisany przez studenta akt ślubowania; 4) (uchylony); 5) karty okresowych osiągnięć studenta; 6) decyzje dotyczące przebiegu studiów; 7) pracę dyplomową; 8) recenzję pracy dyplomowej; 9) protokół egzaminu dyplomowego; 10) dyplom ukończenia studiów - egzemplarz do akt; 11) suplement do dyplomu - egzemplarz do akt; 12) potwierdzenie odbioru dyplomu ukończenia studiów i jego odpisów, suplementu do dyplomu i jego odpisów, a także duplikatu dyplomu lub duplikatu suplementu do dyplomu albo te dokumenty w przypadku ich nieodebrania. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 29.11.24, 04:19 Szymon Hołownia nie dość, że poczuł się politykiem, to również uwierzył, że jest drugą osobą w Polsce, co mu - abstrahując od stanu faktycznego z CH - szybko ze łba wybito. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 28.11.24, 15:01 Nie powiem, zgrabna świnia 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 28.11.24, 15:10 i na dokładkę prawdomówna Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_dog123 Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 28.11.24, 16:45 Codziennie coś nowego. Wczoraj zatrzymanie Wojciecha O. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 28.11.24, 17:36 Dzisiaj CBA oficjalnie ujawniło, że aresztowany Bartłomiej Sabat, co najmniej kilkukrotnie w okresie pełnienia funkcji wicemarszałka województwa śląskiego, a wcześniej wiceprezydenta Częstochowy w związku z pełnioną funkcją publiczną przyjął korzyści majątkowe i osobiste od osób prowadzących działalność gospodarczą, w szczególności na terenie Częstochowy. Swoich biją. Rany boskie. Odpowiedz Link Zgłoś
obrotowy chamstwo. 28.11.24, 22:55 hrasier_2 napisał: Swoich biją. Rany boskie. chamstwo. do przyszlych wyborow na tym nie zajada. Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 28.11.24, 23:26 No widzisz, są takie prokuratury, które ganiają przestępców nie patrząc na przynależność partyjną. Sam oceń czy to dobrze, czy źle. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k zwlasczcza ... 29.11.24, 16:56 tapatik napisał: > No widzisz, są takie prokuratury, które ganiają przestępców nie patrząc na przy > należność partyjną. > Sam oceń czy to dobrze, czy źle. zwlaszcza ta katowicka - conie? rynsztok do niej prowadzi... Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 28.11.24, 15:22 Może i Lis wyszedł z Newsweek'a", ale czy Newsweek wyszedł z Lisa(?), bo wygląda to tak, jak za najlepszych czasów Tomcia, który opluskwiał wszystkich, w których widział jakiekolwiek zagrożenie dla PO... Odpowiedz Link Zgłoś
eriko Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 28.11.24, 16:03 Trzaskowski, odnosząc się do sprawy na konferencji prasowej, podkreślił, że nie zna szczegółów, ale zakłada uczciwość Hołowni. Zaznaczył, że insynuacje dotyczące innych partii w koalicji są niepotrzebne. - Wszystkim zależy nam po stronie demokratycznej na tym, by prowadzić kampanię, która jest przyjazną rywalizacją - powiedział. wiadomosci.wp.pl/trzaskowski-zabral-glos-ws-holowni-apeluje-o-przyjazna-rywalizacje-7097515784067680a Odpowiedz Link Zgłoś
m78wt3c Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 28.11.24, 16:29 CBA wchodzi w kampanię prezydencką sprawą Colegium Humanum w tym przeciekami na ten temat. Tu więcej szczegółów na ten temat : CBA do likwidacji , biegusiem ! www.youtube.com/@okiemwiejskiego Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 28.11.24, 17:26 ie jestem absolwentem uczelni Collegium Humanum, nie posiadam jej dyplomu, nie podjąłem studiów na tej uczelni, nigdy nie dokonałem żadnej wpłaty na konto tej uczelni związanej z opłatą za studia, nie uczestniczyłem w żadnych zajęciach prowadzonych przez tę uczelnię, nie uczestniczyłem w żadnych uroczystościach, ja nawet nie wiem, gdzie się ta uczelnia znajduje — wyjaśniał dziś Szymon Hołownia. wszystko prawda, ale dyplom jest w sejfie rektora :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 28.11.24, 20:24 Ale coś może w tym być. Ja młodym dziecięciem będąc wstąpiłam do zuchów, ale nie chodziłam na zbiórki i mnie wykreślili 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 28.11.24, 21:34 yoma napisała: > Ale coś może w tym być. Ja młodym dziecięciem będąc wstąpiłam do zuchów, ale ni > e chodziłam na zbiórki i mnie wykreślili 😂 Nie wiedziałaś gdzie się spotykają zuchy, do jak do nich wstąpiłaś? Wzięli cię z łapanki? Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 28.11.24, 17:40 Szymuś długo nie wypełniał rubryki z wykształceniem, bo czekał na dyplom, który miał już już nadejść. Ale coś nie pykło i musiał na szybko wpisać, że jest maturzystą bez zawodu. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 28.11.24, 21:55 hrasier_2 napisał: > Szymuś długo nie wypełniał rubryki z wykształceniem, bo czekał na dyplom, który > miał już już nadejść. Ale coś nie pykło i musiał na szybko wpisać, że jest mat > urzystą bez zawodu. forum.gazeta.pl/forum/w,28,178342613,178342613,Kto_podrzucil_Holowni_swinie_.html?p=178344411 Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 28.11.24, 22:05 hrasier_2 napisał: > Szymuś długo nie wypełniał rubryki z wykształceniem, bo czekał na dyplom, > który miał już już nadejść. Ale coś nie pykło i musiał na szybko wpisać, > że jest maturzystą bez zawodu. Czyli sugerujesz, że próbował kupić dyplom wyższej uczelni? Oczywiście masz na to dowody? Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 28.11.24, 23:03 tapatik napisał: > Oczywiście masz na to dowody? Dowody? Jakie dowody? On z tych co uważają, że skoro dowodów nie ma, to zostały zniszczone a jeśli tak, to jest to najlepszy dowód na to, że to co insynuują, to święta a nawet najświętsza prawda, na którą brak dowodów, bo zostały zniszczone. A zostały zniszczone... A całkiem poważnie, to pierwszy granat w szambie. Ten spryskał Hołownie. Będą następne. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 29.11.24, 05:54 hrasier_2 napisał: Ale coś nie pykło i musiał na szybko wpisać, że jest mat > urzystą bez zawodu. Aaaaa, to dlatego porównywano go do Olka Kwaśniewskiego :) Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 28.11.24, 17:45 ukos napisał: > Gęsto się tłumaczy, że nie jest wielbłądem i sprawia przy tym wrażenie niezbyt > doświadczonego studenciaka. Pracując w TV przyzwyczaił się do błyskotliwości opartej na przygotowanym wcześniej scenariuszu a tutaj....może się rozpłakać. Odpowiedz Link Zgłoś
m78wt3c Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 28.11.24, 22:52 Dzwoni partyjniak do rektora : - Towarzyszu rektorze na którym ja jestem roku ? - Na III towarzyszu sekretarzu. - Dopiero ? Odpowiedz Link Zgłoś
m78wt3c Re: Gierkowskie 29.11.24, 09:33 j-k napisał: > gierkowski dobry dowcip. I jaki aktualny. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 28.11.24, 23:08 To stary dowcip. Skierowany przeciw aparatczykom PZPR. I popatrz! PZPR-u już dawno nie ma, a dowcip jakże aktualny. To po co było tę komunę obalać? Odpowiedz Link Zgłoś
j-k nikt jej nie obalil 28.11.24, 23:25 don.kichote napisał: > To po co było tę komunę obalać? nikt jej nie obalil jak obala sie pol litra (dowcip Lecha Walesy) Komuna upadla sama - pod wlasnym ciezarem. (marzen) J.K. ekonomista. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum A funkcjonariusze pozostali. 28.11.24, 23:37 j-k napisał: > don.kichote napisał: > > To po co było tę komunę obalać? > > > nikt jej nie obalil > > jak obala sie pol litra (dowcip Lecha Walesy) > > Komuna upadla sama - pod wlasnym ciezarem. > > (marzen) > > J.K. > ekonomista. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k taka byla umowa Okraglego Stolu 1989 28.11.24, 23:48 - zadnych wojen wewnetrznych. i abolicja dla "komuchow". PS. te umowe do dzis popieram. J.K. w 1981 przewodniczacy "S" w jednym z warszawskich zakladow przemyslowych. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 29.11.24, 00:35 Mi też smutno z tego powodu... Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Loodzie. to bez znaczenia. 28.11.24, 23:10 Te wybory wygrywa Donek ile razy bedziecie noodzic ? Odpowiedz Link Zgłoś
eriko Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 29.11.24, 00:28 m78wt3c napisała: > CBA wchodzi w kampanię prezydencką sprawą Colegium Humanum w tym przeciekami na > ten temat. Tu więcej szczegółów na ten temat : > CBA do likwidacji , biegusiem ! > www.youtube.com/@okiemwiejskiego > Zgadzam się z m78wt3c. CBA jest upolitycznioną służbą, która powinno zostać jak najszybciej zlikwidowana. Marek Falenta, autor afery podsłuchowej, pomagającym mu kelnerom obiecywał nagrodę od PiS, o czym panowie zeznali w prokuraturze. Jakoś tak się stało, że taśmy były początkowo publikowane w prawicowych mediach. A po aresztowaniu pan Falenta twierdził, iż współpracował z ludźmi Mariusza Kamińskiego. Na ten temat jest dużo materiału w sieci. Wyżej napisałam o reakcji kandydata na prezydenta RP Trzaskowskiego, zaś premier Tusk przebywający w Szwecji, podczas konferencji prasowej na szczycie szefów rządów państw nordyckich i bałtyckich - powiedział, że ma zaufanie do Szymona Hołowni i wyrzuci każdego z administracji państwowej, kto zechce prowadzić brudna kampanię. Odpowiedz Link Zgłoś
fallen_sorceress Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 29.11.24, 11:18 eriko napisała: > - powiedział, że ma zaufanie d > o Szymona Hołowni i wyrzuci każdego z administracji państwowej, kto zechce prow > adzić brudna kampanię. A wobec Nawrockiego i Mentzena będzie można prowadzić brudną kampanię? Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 29.11.24, 06:44 2 Zabużan złapało się za niewymiarowe głowy, ha ha wpolityce.pl/polityka/714326-bodnar-oburzony-slowami-holowni-o-prokuraturze Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 29.11.24, 10:08 Wszyscy tu klepią o Hołowni. A jak Myrcha doszedł do doktoratu. To nikt się nie zająknie. Ten miał talent. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 29.11.24, 12:51 przecież możesz opisać , boisz się, pełne galoty? Odpowiedz Link Zgłoś
m78wt3c Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 29.11.24, 10:47 Szymuś nie płacz tylko. Będzie git www.youtube.com/@okiemwiejskiego Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis on w ogóle nie chodził na zajęcia i nie płacił 29.11.24, 16:26 ....no właśnie o to chodziło :) Odpowiedz Link Zgłoś
m78wt3c Re: on w ogóle nie chodził na zajęcia i nie płaci 29.11.24, 16:45 no-popis napisała: > ....no właśnie o to chodziło :) > > > Podobno liczył na "stypendium studenckie" od rektora C.Tum. , taka prośba dla ich dwóch w mailu od swojego zastępcy , ,omatkotkoKobosko i córko , co oni tam mailowali i odjaniepawalali ? Wpadli jak śliwki w kompot. "stypendium studenckie"😊 ----------------- www.youtube.com/@okiemwiejskiego Odpowiedz Link Zgłoś
m78wt3c Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 29.11.24, 19:23 Stódęci Colegium Tumanum : www.youtube.com/watch?v=o2nXvVZCZgM Odpowiedz Link Zgłoś