Dodaj do ulubionych

Kto podrzucił Hołowni świnię?

28.11.24, 12:38
Gęsto się tłumaczy, że nie jest wielbłądem i sprawia przy tym wrażenie niezbyt doświadczonego studenciaka.
Obserwuj wątek
    • hordol Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 28.11.24, 13:10
      jak to kto?
      pisowski magazyn" newsweek"
      www.newsweek.pl/polska/polityka/szymon-holownia-studiowal-na-collegium-humanum-rektor-uczelni-lubil-sie-nim-chwalic/w22rqdd?utm_campaign=cb
    • chocolate_dog123 Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 28.11.24, 14:13
      Synu, czemu nie ukończyłeś studiow?
      Wiesz mamo, zawiozłem papiery i nawet mnie przyjęli. Ale potem zapomniałem opłacać czesne i mnie wykreślili.
      No tak to brzmi...
      • chocolate_dog123 Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 28.11.24, 14:14
        "więc mam wyższe wykształcenie, chociaż studiów nie skończyłem"
        Kazik to jednak dobro narodowe.
        • m.c.hrabia Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 28.11.24, 14:45
          tylko o studia na kierunku psychologia. Próbowałem tej możliwości w Szkole Wyższej Psychologii Społecznej, ale okazało się, że tam będzie to bardzo skomplikowany i długi proces.

więc posłałem Koboskę a on wynegocjował

sprawę studiów miał uzgodnić z Pawłem Cz. Michał Kobosko, jeden z liderów Polski 2050. To on miał wynegocjować u rektora, by studia dla nich obu były bezpłatne.

i jest DYPOLOM
          • speedy13 Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 28.11.24, 15:32
            m.c.hrabia napisał:

> i jest DYPOLOM

No ba; ale sam Hołownia twierdzi, że nie ma dyplomu. Wszędzie podaje wykształcenie średnie.
            • chocolate_dog123 Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 28.11.24, 15:57
              Tak, ale jakby sprawa się nie rypła swego czasu to byłyby dyplomy... A tak to trzeba elegancko rżnąć głupa, że się zapomnialo opłacić czesne, że się nie bywało, że kolidowały zaoczne z funkcją marszałka rotacyjnego, a w ogóle to nie ja.
              • chocolate_dog123 Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 28.11.24, 16:00
                I słynny popisowy trick manipulatorów, to nie ja, jestem czysty jak lelyja a w ogóle to was pozwę za te podle oszczerstwa.
              • don.kichote Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 28.11.24, 16:04
                chocolate_dog123 napisała:

> Tak, ale jakby sprawa się nie rypła swego czasu to byłyby dyplomy...

A kiedy sprawa się rypła?
                Sugerujesz, że przed 2020 rokiem, bo już wtedy nie chwalił się żadnym dyplomem?
                • chocolate_dog123 Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 28.11.24, 16:11
                  Sprawa się rypła w marcu 2023. A kiedy Hołownia się tam przyjmował i podpisywał papiery?
                  • speedy13 Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 28.11.24, 16:31
                    chocolate_dog123 napisała:

> Sprawa się rypła w marcu 2023. A kiedy Hołownia się tam przyjmował i podpisywał
                    > papiery?

Newsweek chyba nie podał dokładnie, kiedy. Hołownia twierdzi, że na pomysł podniesienia wykształcenia wpadł po przegranych wyborach prezydenckich 2020 r. kiedy nagle miał więcej czasu. I tura była w czerwcu, czyli zapewne mógł startować na studia gdzieś w 2. połowie roku (?).
                  • tapatik Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 28.11.24, 17:25
                    No dobrze, ale Hołownia studiował tam w ogóle, czy tylko próbował się dostać?
                    Bo dyplomu ukończenia studiów nie ma.
                    • hrasier_2 Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 28.11.24, 17:49
                      Ta studiował. Ja niewierzę, że ktoś będący posłem jest takim idiotą, żeby sobie załatwiać lewy dyplom. Posługiwać się tym i liczyć, że się to nie wyda.
                      Nie wierzę.
                      Bardziej prawdopodobnym wydaje się to, że on rozpoczął te studia, rektor jemu przepisał wcześniejsze zaliczenia, na zasadzie tzw równoważności uznania przedmiotu.
                      • yoma Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 28.11.24, 20:21
                        No nie wierzę. Tańka, skąd to przepisałoś? 😂
                      • tapatik Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 28.11.24, 23:30
                        Z tego co piszą dziennikarze to dość sporo polityków kupiło tam dyplom. Kiedyś znalazłem listę 30 takich osób. O zgrozo znalazłem na niej znajomego, a to nie jest głupi chłopak. Po prostu wszyscy zakładali, że nikt nie będzie sprawdzać wiarygodności tych dyplomów.
                        Tak więc jestem w stanie uwierzyć, że jakiś poseł załatwił sobie lewy dyplom.
            • negativum Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 28.11.24, 21:49
              speedy13 napisał:

> m.c.hrabia napisał:
              >
              > > i jest DYPOLOM
              >
              > No ba; ale sam Hołownia twierdzi, że nie ma dyplomu. Wszędzie podaje wykształce
              > nie średnie.

To idzie łatwo sprawdzić
              sip.lex.pl/akty-prawne/dzu-dziennik-ustaw/studia-18759517/roz-6
              Dokumenty są przechowywane przez 50 lat.

2. Do albumu studentów wpisuje się następujące dane dotyczące studenta:
              1) numer albumu;
              2) datę rozpoczęcia studiów;
              3) imiona i nazwisko;
              4) datę i miejsce urodzenia;
              5) numer PESEL, a w przypadku jego braku - nazwę i numer dokumentu potwierdzającego tożsamość oraz nazwę państwa, które go wydało;
              6) informacje o dokumencie stanowiącym podstawę ubiegania się o przyjęcie na studia:
              a) nazwę szkoły lub okręgowej komisji egzaminacyjnej, numer oraz datę i miejsce wystawienia dokumentu, o którym mowa w art. 69 ust. 2 ustawy - w przypadku studiów pierwszego stopnia lub jednolitych studiów magisterskich,
              b) nazwę uczelni, numer oraz datę i miejsce wystawienia dyplomu ukończenia studiów - w przypadku studiów drugiego stopnia;
              7) nazwę kierunku, poziomu i profilu studiów;
              8) rok studiów, na który został przyjęty;
              9) datę i przyczynę opuszczenia uczelni.
              3. Numerem albumu oznacza się teczkę akt osobowych studenta oraz indeks.

§ 15. [Teczka akt osobowych studenta]
              1. W teczce akt osobowych studenta przechowuje się:
              1) dokumenty wymagane od kandydata na studia, w tym:
              a) poświadczoną przez uczelnię kopię:
              – dokumentu stanowiącego podstawę ubiegania się o przyjęcie na studia, o którym mowa w art. 69 ust. 2 ustawy - w przypadku kandydata na studia pierwszego stopnia lub jednolite studia magisterskie,
              – dyplomu ukończenia studiów - w przypadku kandydata na studia drugiego stopnia,
              b) ankietę osobową zawierającą zdjęcie kandydata, imiona i nazwisko, datę i miejsce urodzenia, numer PESEL, a w przypadku jego braku - nazwę i numer dokumentu potwierdzającego tożsamość oraz nazwę państwa, które go wydało, płeć, miejsce zamieszkania przed rozpoczęciem studiów: wieś albo miasto, adres zamieszkania oraz adres do korespondencji, adres poczty elektronicznej, numer telefonu, obywatelstwo, a w przypadku cudzoziemców - również nazwę państwa urodzenia i informacje o posiadaniu Karty Polaka;
              2) dokumenty stanowiące podstawę przyjęcia na studia;
              3) podpisany przez studenta akt ślubowania;
              4) (uchylony);
              5) karty okresowych osiągnięć studenta;
              6) decyzje dotyczące przebiegu studiów;
              7) pracę dyplomową;
              8) recenzję pracy dyplomowej;
              9) protokół egzaminu dyplomowego;
              10) dyplom ukończenia studiów - egzemplarz do akt;
              11) suplement do dyplomu - egzemplarz do akt;
              12) potwierdzenie odbioru dyplomu ukończenia studiów i jego odpisów, suplementu do dyplomu i jego odpisów, a także duplikatu dyplomu lub duplikatu suplementu do dyplomu albo te dokumenty w przypadku ich nieodebrania.
              • hrasier_2 Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 29.11.24, 04:19
                Szymon Hołownia nie dość, że poczuł się politykiem, to również uwierzył, że jest drugą osobą w Polsce, co mu - abstrahując od stanu faktycznego z CH - szybko ze łba wybito.
    • yoma Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 28.11.24, 15:01
      Nie powiem, zgrabna świnia 😀
      • m.c.hrabia Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 28.11.24, 15:10
        i na dokładkę prawdomówna
      • chocolate_dog123 Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 28.11.24, 16:45
        Codziennie coś nowego. Wczoraj zatrzymanie Wojciecha O.
        • hrasier_2 Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 28.11.24, 17:36
          Dzisiaj
          CBA oficjalnie ujawniło, że aresztowany Bartłomiej Sabat, co najmniej kilkukrotnie w okresie pełnienia funkcji wicemarszałka województwa śląskiego, a wcześniej wiceprezydenta Częstochowy w związku z pełnioną funkcją publiczną przyjął korzyści majątkowe i osobiste od osób prowadzących działalność gospodarczą, w szczególności na terenie Częstochowy. Swoich biją. Rany boskie.
          • obrotowy chamstwo. 28.11.24, 22:55
            hrasier_2 napisał:
            Swoich biją. Rany boskie.

chamstwo.
            do przyszlych wyborow na tym nie zajada.
          • tapatik Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 28.11.24, 23:26
            No widzisz, są takie prokuratury, które ganiają przestępców nie patrząc na przynależność partyjną.
            Sam oceń czy to dobrze, czy źle.
            • j-k zwlasczcza ... 29.11.24, 16:56
              tapatik napisał:

> No widzisz, są takie prokuratury, które ganiają przestępców nie patrząc na przy
              > należność partyjną.
              > Sam oceń czy to dobrze, czy źle.

zwlaszcza ta katowicka - conie?

rynsztok do niej prowadzi...
    • don.kichote Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 28.11.24, 15:22
      Może i Lis wyszedł z Newsweek'a", ale czy Newsweek wyszedł z Lisa(?), bo wygląda to tak, jak za najlepszych czasów Tomcia, który opluskwiał wszystkich, w których widział jakiekolwiek zagrożenie dla PO...
    • eriko Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 28.11.24, 16:03
      Trzaskowski, odnosząc się do sprawy na konferencji prasowej, podkreślił, że nie zna szczegółów, ale zakłada uczciwość Hołowni. Zaznaczył, że insynuacje dotyczące innych partii w koalicji są niepotrzebne. - Wszystkim zależy nam po stronie demokratycznej na tym, by prowadzić kampanię, która jest przyjazną rywalizacją - powiedział.
      wiadomosci.wp.pl/trzaskowski-zabral-glos-ws-holowni-apeluje-o-przyjazna-rywalizacje-7097515784067680a
    • m78wt3c Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 28.11.24, 16:29
      CBA wchodzi w kampanię prezydencką sprawą Colegium Humanum w tym przeciekami na ten temat. Tu więcej szczegółów na ten temat :
      CBA do likwidacji , biegusiem !
      www.youtube.com/@okiemwiejskiego
    • m.c.hrabia Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 28.11.24, 17:26
      ie jestem absolwentem uczelni Collegium Humanum, nie posiadam jej dyplomu, nie podjąłem studiów na tej uczelni, nigdy nie dokonałem żadnej wpłaty na konto tej uczelni związanej z opłatą za studia, nie uczestniczyłem w żadnych zajęciach prowadzonych przez tę uczelnię, nie uczestniczyłem w żadnych uroczystościach, ja nawet nie wiem, gdzie się ta uczelnia znajduje — wyjaśniał dziś Szymon Hołownia.

wszystko prawda, ale dyplom jest w sejfie rektora :)))))
      • yoma Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 28.11.24, 20:24
        Ale coś może w tym być. Ja młodym dziecięciem będąc wstąpiłam do zuchów, ale nie chodziłam na zbiórki i mnie wykreślili 😂
        • negativum Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 28.11.24, 21:34
          yoma napisała:

> Ale coś może w tym być. Ja młodym dziecięciem będąc wstąpiłam do zuchów, ale ni
          > e chodziłam na zbiórki i mnie wykreślili 😂

Nie wiedziałaś gdzie się spotykają zuchy, do jak do nich wstąpiłaś? Wzięli cię z łapanki?
    • hrasier_2 Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 28.11.24, 17:40
      Szymuś długo nie wypełniał rubryki z wykształceniem, bo czekał na dyplom, który miał już już nadejść. Ale coś nie pykło i musiał na szybko wpisać, że jest maturzystą bez zawodu.
      • negativum Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 28.11.24, 21:55
        hrasier_2 napisał:

> Szymuś długo nie wypełniał rubryki z wykształceniem, bo czekał na dyplom, który
        > miał już już nadejść. Ale coś nie pykło i musiał na szybko wpisać, że jest mat
        > urzystą bez zawodu.

forum.gazeta.pl/forum/w,28,178342613,178342613,Kto_podrzucil_Holowni_swinie_.html?p=178344411
      • tapatik Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 28.11.24, 22:05
        hrasier_2 napisał:

> Szymuś długo nie wypełniał rubryki z wykształceniem, bo czekał na dyplom,
        > który miał już już nadejść. Ale coś nie pykło i musiał na szybko wpisać,
        > że jest maturzystą bez zawodu.

Czyli sugerujesz, że próbował kupić dyplom wyższej uczelni?
        Oczywiście masz na to dowody?
        • don.kichote Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 28.11.24, 23:03
          tapatik napisał:

> Oczywiście masz na to dowody?

Dowody? Jakie dowody?

On z tych co uważają, że skoro dowodów nie ma, to zostały zniszczone a jeśli tak, to jest to najlepszy dowód na to, że to co insynuują, to święta a nawet najświętsza prawda, na którą brak dowodów, bo zostały zniszczone.
          A zostały zniszczone...

A całkiem poważnie, to pierwszy granat w szambie. Ten spryskał Hołownie. Będą następne.
      • no-popis Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 29.11.24, 05:54
        hrasier_2 napisał:

Ale coś nie pykło i musiał na szybko wpisać, że jest mat
        > urzystą bez zawodu.
        Aaaaa, to dlatego porównywano go do Olka Kwaśniewskiego :)
    • no-popis Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 28.11.24, 17:45
      ukos napisał:

> Gęsto się tłumaczy, że nie jest wielbłądem i sprawia przy tym wrażenie niezbyt
      > doświadczonego studenciaka.
      Pracując w TV przyzwyczaił się do błyskotliwości opartej na przygotowanym wcześniej scenariuszu a tutaj....może się rozpłakać.
    • hordol is fecit, cui prodest 28.11.24, 22:41
      i tyle
    • m78wt3c Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 28.11.24, 22:52
      Dzwoni partyjniak do rektora :
      - Towarzyszu rektorze na którym ja jestem roku ?
      - Na III towarzyszu sekretarzu.
      - Dopiero ?
      • j-k Gierkowskie 28.11.24, 23:05
        gierkowski dobry dowcip.
        • m78wt3c Re: Gierkowskie 29.11.24, 09:33
          j-k napisał:

> gierkowski dobry dowcip.

I jaki aktualny.
      • don.kichote Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 28.11.24, 23:08
        To stary dowcip. Skierowany przeciw aparatczykom PZPR.
        I popatrz! PZPR-u już dawno nie ma, a dowcip jakże aktualny.

To po co było tę komunę obalać?
        • j-k nikt jej nie obalil 28.11.24, 23:25
          don.kichote napisał:
          > To po co było tę komunę obalać?

nikt jej nie obalil

jak obala sie pol litra (dowcip Lecha Walesy)

Komuna upadla sama - pod wlasnym ciezarem.

(marzen)

J.K.
          ekonomista.
          • negativum A funkcjonariusze pozostali. 28.11.24, 23:37
            j-k napisał:

> don.kichote napisał:
            > > To po co było tę komunę obalać?
            >
            >
            > nikt jej nie obalil
            >
            > jak obala sie pol litra (dowcip Lecha Walesy)
            >
            > Komuna upadla sama - pod wlasnym ciezarem.
            >
            > (marzen)
            >
            > J.K.
            > ekonomista.
            • j-k taka byla umowa Okraglego Stolu 1989 28.11.24, 23:48
              - zadnych wojen wewnetrznych. i abolicja dla "komuchow".

PS. te umowe do dzis popieram.

J.K.
              w 1981 przewodniczacy "S" w jednym z warszawskich zakladow przemyslowych.
      • yoma Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 29.11.24, 00:02
        Zabiłaś dowcip [ponuro]
        • don.kichote Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 29.11.24, 00:35
          Mi też smutno z tego powodu...
    • j-k Loodzie. to bez znaczenia. 28.11.24, 23:10
      Te wybory wygrywa Donek

ile razy bedziecie noodzic ?
    • eriko Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 29.11.24, 00:28
      m78wt3c napisała:
      > CBA wchodzi w kampanię prezydencką sprawą Colegium Humanum w tym przeciekami na
      > ten temat. Tu więcej szczegółów na ten temat :
      > CBA do likwidacji , biegusiem !
      > www.youtube.com/@okiemwiejskiego
      >

Zgadzam się z m78wt3c. CBA jest upolitycznioną służbą, która powinno zostać jak najszybciej zlikwidowana. Marek Falenta, autor afery podsłuchowej, pomagającym mu kelnerom obiecywał nagrodę od PiS, o czym panowie zeznali w prokuraturze. Jakoś tak się stało, że taśmy były początkowo publikowane w prawicowych mediach. A po aresztowaniu pan Falenta twierdził, iż współpracował z ludźmi Mariusza Kamińskiego. Na ten temat jest dużo materiału w sieci.
      Wyżej napisałam o reakcji kandydata na prezydenta RP Trzaskowskiego, zaś premier Tusk przebywający w Szwecji, podczas konferencji prasowej na szczycie szefów rządów państw nordyckich i bałtyckich - powiedział, że ma zaufanie do Szymona Hołowni i wyrzuci każdego z administracji państwowej, kto zechce prowadzić brudna kampanię.
      • fallen_sorceress Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 29.11.24, 11:18
        eriko napisała:

> - powiedział, że ma zaufanie d
        > o Szymona Hołowni i wyrzuci każdego z administracji państwowej, kto zechce prow
        > adzić brudna kampanię.

A wobec Nawrockiego i Mentzena będzie można prowadzić brudną kampanię?
    • prze.nick Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 29.11.24, 06:44
      2 Zabużan złapało się za niewymiarowe głowy, ha ha
      wpolityce.pl/polityka/714326-bodnar-oburzony-slowami-holowni-o-prokuraturze
    • hrasier_2 Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 29.11.24, 10:08
      Wszyscy tu klepią o Hołowni. A jak Myrcha doszedł do doktoratu. To nikt się nie zająknie. Ten miał talent.
      • m.c.hrabia Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 29.11.24, 12:51
        przecież możesz opisać , boisz się, pełne galoty?
    • m78wt3c Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 29.11.24, 10:47
      Szymuś nie płacz tylko. Będzie git
    • no-popis on w ogóle nie chodził na zajęcia i nie płacił 29.11.24, 16:26
      ....no właśnie o to chodziło :)
      • m78wt3c Re: on w ogóle nie chodził na zajęcia i nie płaci 29.11.24, 16:45
        no-popis napisała:

> ....no właśnie o to chodziło :)
        >
        >
        >

Podobno liczył na "stypendium studenckie" od rektora C.Tum. , taka prośba dla ich dwóch w mailu od swojego zastępcy , ,omatkotkoKobosko i córko , co oni tam mailowali i odjaniepawalali ? Wpadli jak śliwki w kompot.
        "stypendium studenckie"😊

-----------------
    • m78wt3c Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 29.11.24, 19:23
      Stódęci Colegium Tumanum :
      www.youtube.com/watch?v=o2nXvVZCZgM
    • x2468 Re: Kto podrzucił Hołowni świnię? 29.11.24, 20:50
      Sam sobie podrzucił.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka