ytartu 01.01.25, 19:27 Jeśli Trzaskowski wygra wybory prezydenckie to będzie cudowny rok. Jeśli wygra Nawrocki to będzie syf :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
j-k 2025 - wedlug GW 01.01.25, 19:45 ytartu napisał: > Jeśli Trzaskowski wygra wybory prezydenckie to będzie cudowny rok. Jeśli wygra Nawrocki to będzie syf :( 2025 - wedlug GW - zapomniales to dopisac ? Odpowiedz Link Zgłoś
ytartu Re: 2025 - wedlug GW 02.01.25, 15:49 j-k napisał: > ytartu napisał: > > Jeśli Trzaskowski wygra wybory prezydenckie to będzie cudowny rok. > Jeśli wygra Nawrocki to będzie syf :( > > > 2025 - wedlug GW - zapomniales to dopisac ? To było wg mnie. Nie wiem co jest wg GW. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: 2025 01.01.25, 20:08 ytartu napisał: > Jeśli Trzaskowski wygra wybory prezydenckie to będzie cudowny rok. Jeśli wygra Nawrocki to będzie syf :( Też tak uważam. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: 2025 01.01.25, 20:49 W zasadzie wygra ten kto będzie uważany że zrobi lepiej dla Polski. Większość będzie zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
hana2 Re: 2025 01.01.25, 21:08 Nawet z "nie swoim" prezydentem mogą coś robić/naprawiać. Ale wierzę, że zrobią wszystko, aby wygrał Trzaskowski. Mają możliwości, aby go wypromować. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: 2025 01.01.25, 21:35 Widzisz tu jest taka rozmowa. Czyści watki jak mu wygodnie. Nawet snajper tak nie postępował. Pamiętasz nasze dawne pisanie. Są inne fora. Brak słów. Odpowiedz Link Zgłoś
hana2 Re: 2025 01.01.25, 22:16 Nie wiem co usunął, ale pewnie nic nie wnoszące do dyskusji posty. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: 2025 01.01.25, 23:08 hrasier_2 napisał: Nawet snajper tak n ie postępował. O właśnie, gdzie jest snajper? Już go dawno nie widziałam ani tu, ani na ematce. Odpowiedz Link Zgłoś
z.cch.1 Re: 2025 01.01.25, 21:46 Jak dla mnie, Trzaskowski jest wariatem, a Nawrocki nadaje się na prezydenta ale ringu. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: 2025 01.01.25, 21:50 z.cch.1 napisał: > Jak dla mnie, Trzaskowski jest wariatem, a Nawrocki nadaje się na prezydenta al > e ringu. To jest twoja ocena. Życie i wyborcy pokazują inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
z.cch.1 Szkoda dla Polski 02.01.25, 14:42 hrasier_2 napisał: > To jest twoja ocena. Życie i wyborcy pokazują inaczej. Niestety PisPO długo się nie skończy Odpowiedz Link Zgłoś
hana2 Re: Szkoda dla Polski 02.01.25, 16:01 "Niestety PisPO długo się nie skończy" Bo PIS-PO najlepiej rozpoznają potrzeby większości społeczeństwa. Dlaczego miałby rządzić rząd dbający o interesy i reprezentujący wartości jedynie 10 % społeczeństwa? Demokracja. Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje Re: Szkoda dla Polski 02.01.25, 16:59 Ja raczej widzę koniec Konpederastian w obecnej formule. Tak pod koniec roku. Promowanie Męcena, miernoty i alkoholika a chowanie Bosaka. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k POPiS sie pisze. 02.01.25, 18:06 z.cch.1 napisał: > Niestety PisPO długo się nie skończy POPiS sie pisze. bo popisuja sie wzorowo obie jego frakcje. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: 2025 01.01.25, 21:49 A oficjalne jeszcze nie. Dalej zbierani są kandydaci. Już takich pewniaków było sporo. Nie dziwię się że się obawiają Nawrockiego. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: 2025 02.01.25, 10:34 Lepszy Trzaskowski niz Nawrocki, ale cieszyłbym się, gdyby wygrał ktoś zupełnie spoza bandy dwojga, kto nie sankcjonuje kolesiostwa partyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
eriko Re: 2025 02.01.25, 11:11 Profesor Dudek wypowiedział się na temat kandydata Nawrockiego… "Ja mam, że tak powiem, większą wiedzę o tym człowieku z racji tego, że miałem związek z Instytutem Pamięci Narodowej, gdzie on swoją karierę zaczynał. I chcę powiedzieć jasno: to jest człowiek, dla którego kariera jest, powiedziałbym, tematem numer jeden. To jest człowiek niezwykle niebezpieczny, co mówię jako człowiek obserwujący polską politykę od ponad 30 lat. Jest to jeden z bardziej niebezpiecznych ludzi, jacy się pojawili w polskiej przestrzeni publicznej. I mówię to z pełnym przekonaniem i odpowiedzialnością". Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: 2025 02.01.25, 11:20 eriko napisała: > Profesor Dudek wypowiedział się na temat kandydata Nawrockiego… > "Ja mam, że tak powiem, większą wiedzę o tym człowieku z racji tego, że miałem > związek z Instytutem Pamięci Narodowej, gdzie on swoją karierę zaczynał. I chcę > powiedzieć jasno: to jest człowiek, dla którego kariera jest, powiedziałbym, t > ematem numer jeden. > To jest człowiek niezwykle niebezpieczny, co mówię jako człowiek obserwu > jący polską politykę od ponad 30 lat. Jest to jeden z bardziej niebezpiecznych > ludzi, jacy się pojawili w polskiej przestrzeni publicznej. I mówię to z pełnym > przekonaniem i odpowiedzialnością". jednym słowem KANALIA Odpowiedz Link Zgłoś
z.cch.1 Zmiana kandydata? 02.01.25, 14:45 eriko napisała: > To jest człowiek niezwykle niebezpieczny, co mówię jako człowiek obserwu > jący polską politykę od ponad 30 lat. Jest to jeden z bardziej niebezpiecznych > ludzi, jacy się pojawili w polskiej przestrzeni publicznej. I mówię to z pełnym > przekonaniem i odpowiedzialnością". Jeśli takie brudy będą nadal wychodziły, a Nawrocki nie będzie przekonujący to nie zdziwie się że PiS zmieni kandydata jescze przed wyborami Odpowiedz Link Zgłoś
ytartu Ale dlaczego on jest taki niebezpieczny? 02.01.25, 15:51 eriko napisała: > Profesor Dudek wypowiedział się na temat kandydata Nawrockiego… > "Ja mam, że tak powiem, większą wiedzę o tym człowieku z racji tego, że miałem > związek z Instytutem Pamięci Narodowej, gdzie on swoją karierę zaczynał. I chcę > powiedzieć jasno: to jest człowiek, dla którego kariera jest, powiedziałbym, t > ematem numer jeden. > To jest człowiek niezwykle niebezpieczny, co mówię jako człowiek obserwu > jący polską politykę od ponad 30 lat. Jest to jeden z bardziej niebezpiecznych > ludzi, jacy się pojawili w polskiej przestrzeni publicznej. I mówię to z pełnym > przekonaniem i odpowiedzialnością". Ale dlaczego on jest taki niebezpieczny? Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: Ale dlaczego on jest taki niebezpieczny? 02.01.25, 16:33 ytartu: > Ale dlaczego on jest taki niebezpieczny? Najlepiej posłuchaj oryginalnej wypowiedzi Dudka. A w skrócie: dlatego, że (wg Dudka) Nawrocki to nie takie bezwolne nitonisio jak Duda, tylko facet ambitny, zdecydowany, bez skrupułów, dążący do swoich celów bez oglądania się na jakieś inteligenckie rozterki, związanie z ,,dobrymi obyczajami'', z ,,prawami'', czy z ,,dobrem ogółu''. - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
ytartu Re: Ale dlaczego on jest taki niebezpieczny? 02.01.25, 16:48 stefan4 napisał: > ytartu: > > Ale dlaczego on jest taki niebezpieczny? > > Najlepiej posłuchaj oryginalne > j wypowiedzi Dudka. > > A w skrócie: dlatego, że (wg Dudka) Nawrocki to nie takie bezwolne nitonisio ja > k Duda, tylko facet ambitny, zdecydowany, bez skrupułów, dążący do swoich celów > bez oglądania się na jakieś inteligenckie rozterki, związanie z ,,dobrymi obyc > zajami'', z ,,prawami'', czy z ,,dobrem ogółu''. > > - Stefan > No ale czy to źle, że się dąży do swoich celów? Czy jego cele są niebezpieczne? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Ale dlaczego on jest taki niebezpieczny? 02.01.25, 17:16 A to trzeba mu zmienić celę na pojedynczą, skoro tak... Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: Ale dlaczego on jest taki niebezpieczny? 02.01.25, 18:03 ytartu: > No ale czy to źle, że się dąży do swoich celów? Czy jego cele są niebezpieczne? Zależy, czy dąży się w sposób zgodny z regułami gry, czy per fas et nefas . A co do jego celów — Posłuchaj Dudka, co ja go będę tłumaczył... - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
hana2 Re: 2025 02.01.25, 12:28 On jest nawet niepokorny wobec własnych decydentów. Coś tam się obruszał, że nie chce być słupem (kandydatem podmienionym jeżeli nie będzie zyskiwał poparcia). Duda jednak był potulny. Z resztą część ludzi PISu o nim (Nawrockim) raport wysmarowała. Wiedzą, co to za typ. Nie znam tego człowieka, nie słyszałam żadnej jego wypowiedzi. Jednak boks mi się kojarzy z ryzykownym dla zdrowia sportem, mikrourazami, itp. No i jeszcze tłumaczenie podejrzanych znajomości, że resocjalizował. Historyk. Resocjalizował. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: 2025 02.01.25, 13:23 negativum: > Czyli człowiek z jajami Historia pokazuje, że człowiek z jajami jako władca przynosi wiele szkody. Niektórzy poprzednicy (przy nowszych nie podaję, czym się wsławili, bo każdy i tak wie): • Aleksander Macedoński (pola trupów od Grecji do Indii), • Julius Caesar (masakry w całym basenie Morza Śródziemnego i kilkuwiekowa tyrania w Europie zachodniej), • Dżyngiz-Chan (płonąca Europa Wschodnia i przygotowanie gruntu pod carską satrapię), • Hernán Cortés de Monroy y Pizarro Altamirano i inni konkwistadorzy (zniszczenie państwa Azteków i ludobójcze wymordowanie jego mieszkańców), • Jan III Sobieski (kilka morderczych wojen, z których najważniejsza, w obronie stolicy zagrażającej nam Austrii, zniszczyła polskie szanse na sojusz z Turcją przeciwko rosnącym potęgom Austrii i Rosji), • Napoleone Buonaparte (szwej, któremu przewróciło się we łbie), • Józef Piłsudski (terrorysta, autor krwawego zamachu stanu, morderca młodej polskiej demokracji), • Adolf Hitler, • Iosif Wissarionowicz Dżugaszwili Stalin, • George Walker Bush, • Władimir Putin, • Binjamin Netanjahu. Wolę społeczeństwo z jajami, które takiemu władcy z jajami potrafi delikatnie i humanitarnie te jego jaja uciąć, zanim zaczną przynosić szkody nie do naprawienia. - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: 2025 06.01.25, 13:25 Ale jak go się spytali czy wierzy w zamach smoleński stwierdził że nie jest specjalista w tym kierunku. Kaczyński się obruszył i oczywiście już wierzy w ten zamach. Czy to nie jest słup? Odpowiedz Link Zgłoś
eriko Re: 2025 02.01.25, 13:00 Mariusz Wójtowicz-Podhorski - były współpracownik Karola Nawrockiego z czasów ich pracy w Muzeum II Wojny Światowej publicznie wypowiedział się o pisowskim kandydacie na prezydenta RP. Stwierdził, że jest to intrygant, skory do mobbingowania pracowników. Osoba, która za wszelką cenę i wszelkimi środkami dąży do realizacji prywatnych celów. Człowiek fałszywy, skupiony tylko na sobie, z bardzo dużym ego, łatwy do wyprowadzenia z równowagi. Typ osiedlowego cwaniaczka. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: 2025 02.01.25, 13:11 czyli potwierdza to, co mówi prof Dudek, do którego akurat mam zaufanie. KANALIA WYJĄTKOWA Odpowiedz Link Zgłoś
hana2 Re: skoro już o byłych współpracownikach to 04.01.25, 08:31 Nopopis Te wszystkie zarzuty brzmią jak dobry żart przy tym jak się prowadzi zjednoczona prawica: wymiana żonami, kochankami, przewalanie milionów. No trudno być zdegustowany nawet gdyby to była prawda. A te narkotyki to co? Ususzone muchomory? Odpowiedz Link Zgłoś