01.01.25, 19:27
Jeśli Trzaskowski wygra wybory prezydenckie to będzie cudowny rok. Jeśli wygra Nawrocki to będzie syf :(
Obserwuj wątek
    • j-k 2025 - wedlug GW 01.01.25, 19:45
      ytartu napisał:
      > Jeśli Trzaskowski wygra wybory prezydenckie to będzie cudowny rok.
      Jeśli wygra Nawrocki to będzie syf :(

2025 - wedlug GW - zapomniales to dopisac ?
      • ytartu Re: 2025 - wedlug GW 02.01.25, 15:49
        j-k napisał:

> ytartu napisał:
        > > Jeśli Trzaskowski wygra wybory prezydenckie to będzie cudowny rok.
        > Jeśli wygra Nawrocki to będzie syf :(
        >
        >
        > 2025 - wedlug GW - zapomniales to dopisac ?

To było wg mnie. Nie wiem co jest wg GW.
        • bobislaw.borboje Re: 2025 - wedlug GW 02.01.25, 17:28
          Wg mnie też.
    • asia-loi Re: 2025 01.01.25, 20:08
      ytartu napisał:

> Jeśli Trzaskowski wygra wybory prezydenckie to będzie cudowny rok. Jeśli wygra Nawrocki to będzie syf :(

Też tak uważam.
    • stasi1 Re: 2025 01.01.25, 20:49
      W zasadzie wygra ten kto będzie uważany że zrobi lepiej dla Polski. Większość będzie zadowolona
      • yoma Re: 2025 01.01.25, 20:55
        Dla Polski ha haaaa 😆
    • hana2 Re: 2025 01.01.25, 21:08
      Nawet z "nie swoim" prezydentem mogą coś robić/naprawiać. Ale wierzę, że zrobią wszystko, aby wygrał Trzaskowski. Mają możliwości, aby go wypromować.

• hrasier_2 Re: 2025 01.01.25, 21:35
        Widzisz tu jest taka rozmowa. Czyści watki jak mu wygodnie. Nawet snajper tak nie postępował. Pamiętasz nasze dawne pisanie. Są inne fora. Brak słów.
        • hana2 Re: 2025 01.01.25, 22:16
          Nie wiem co usunął, ale pewnie nic nie wnoszące do dyskusji posty.
        • asia-loi Re: 2025 01.01.25, 23:08
          hrasier_2 napisał:

Nawet snajper tak n ie postępował.

O właśnie, gdzie jest snajper? Już go dawno nie widziałam ani tu, ani na ematce.
    • z.cch.1 Re: 2025 01.01.25, 21:46
      Jak dla mnie, Trzaskowski jest wariatem, a Nawrocki nadaje się na prezydenta ale ringu.
      • hrasier_2 Re: 2025 01.01.25, 21:50
        z.cch.1 napisał:

> Jak dla mnie, Trzaskowski jest wariatem, a Nawrocki nadaje się na prezydenta al
        > e ringu.
        To jest twoja ocena. Życie i wyborcy pokazują inaczej.
        • z.cch.1 Szkoda dla Polski 02.01.25, 14:42
          hrasier_2 napisał:

> To jest twoja ocena. Życie i wyborcy pokazują inaczej.

Niestety PisPO długo się nie skończy
          • hana2 Re: Szkoda dla Polski 02.01.25, 16:01
            "Niestety PisPO długo się nie skończy"

Bo PIS-PO najlepiej rozpoznają potrzeby większości społeczeństwa. Dlaczego miałby rządzić rząd dbający o interesy i reprezentujący wartości jedynie 10 % społeczeństwa? Demokracja.
          • bobislaw.borboje Re: Szkoda dla Polski 02.01.25, 16:59
            Ja raczej widzę koniec Konpederastian w obecnej formule. Tak pod koniec roku. Promowanie Męcena, miernoty i alkoholika a chowanie Bosaka.
          • j-k POPiS sie pisze. 02.01.25, 18:06
            z.cch.1 napisał:
            > Niestety PisPO długo się nie skończy

POPiS sie pisze.

bo popisuja sie wzorowo obie jego frakcje.
    • hrasier_2 Re: 2025 01.01.25, 21:49
      A oficjalne jeszcze nie. Dalej zbierani są kandydaci. Już takich pewniaków było sporo. Nie dziwię się że się obawiają Nawrockiego.
    • sverir Re: 2025 02.01.25, 10:34
      Lepszy Trzaskowski niz Nawrocki, ale cieszyłbym się, gdyby wygrał ktoś zupełnie spoza bandy dwojga, kto nie sankcjonuje kolesiostwa partyjnego.
    • eriko Re: 2025 02.01.25, 11:11
      Profesor Dudek wypowiedział się na temat kandydata Nawrockiego…
      "Ja mam, że tak powiem, większą wiedzę o tym człowieku z racji tego, że miałem związek z Instytutem Pamięci Narodowej, gdzie on swoją karierę zaczynał. I chcę powiedzieć jasno: to jest człowiek, dla którego kariera jest, powiedziałbym, tematem numer jeden.
      To jest człowiek niezwykle niebezpieczny, co mówię jako człowiek obserwujący polską politykę od ponad 30 lat. Jest to jeden z bardziej niebezpiecznych ludzi, jacy się pojawili w polskiej przestrzeni publicznej. I mówię to z pełnym przekonaniem i odpowiedzialnością".
      • m.c.hrabia Re: 2025 02.01.25, 11:20
        eriko napisała:

> Profesor Dudek wypowiedział się na temat kandydata Nawrockiego…
        > "Ja mam, że tak powiem, większą wiedzę o tym człowieku z racji tego, że miałem
        > związek z Instytutem Pamięci Narodowej, gdzie on swoją karierę zaczynał. I chcę
        > powiedzieć jasno: to jest człowiek, dla którego kariera jest, powiedziałbym, t
        > ematem numer jeden.
        > To jest człowiek niezwykle niebezpieczny, co mówię jako człowiek obserwu
        > jący polską politykę od ponad 30 lat. Jest to jeden z bardziej niebezpiecznych
        > ludzi, jacy się pojawili w polskiej przestrzeni publicznej. I mówię to z pełnym
        > przekonaniem i odpowiedzialnością".

jednym słowem KANALIA
      • z.cch.1 Zmiana kandydata? 02.01.25, 14:45
        eriko napisała:

> jący polską politykę od ponad 30 lat. Jest to jeden z bardziej niebezpiecznych
        > ludzi, jacy się pojawili w polskiej przestrzeni publicznej. I mówię to z pełnym

Jeśli takie brudy będą nadal wychodziły, a Nawrocki nie będzie przekonujący to nie zdziwie się że PiS zmieni kandydata jescze przed wyborami
        • yoma Re: Zmiana kandydata? 02.01.25, 17:15
          A co, po wyborach ma zmienić? 😆
      • ytartu Ale dlaczego on jest taki niebezpieczny? 02.01.25, 15:51
        eriko napisała:

> Profesor Dudek wypowiedział się na temat kandydata Nawrockiego…
        > "Ja mam, że tak powiem, większą wiedzę o tym człowieku z racji tego, że miałem
        > związek z Instytutem Pamięci Narodowej, gdzie on swoją karierę zaczynał. I chcę
        > powiedzieć jasno: to jest człowiek, dla którego kariera jest, powiedziałbym, t
        > ematem numer jeden.

Ale dlaczego on jest taki niebezpieczny?
        • stefan4 Re: Ale dlaczego on jest taki niebezpieczny? 02.01.25, 16:33
          ytartu:
          > Ale dlaczego on jest taki niebezpieczny?

Najlepiej posłuchaj oryginalnej wypowiedzi Dudka.

A w skrócie: dlatego, że (wg Dudka) Nawrocki to nie takie bezwolne nitonisio jak Duda, tylko facet ambitny, zdecydowany, bez skrupułów, dążący do swoich celów bez oglądania się na jakieś inteligenckie rozterki, związanie z ,,dobrymi obyczajami'', z ,,prawami'', czy z ,,dobrem ogółu''.

- Stefan
          • ytartu Re: Ale dlaczego on jest taki niebezpieczny? 02.01.25, 16:48
            stefan4 napisał:

> ytartu:
            > > Ale dlaczego on jest taki niebezpieczny?
            >
            > Najlepiej posłuchaj oryginalne
            > j wypowiedzi Dudka
            .
            >
            > A w skrócie: dlatego, że (wg Dudka) Nawrocki to nie takie bezwolne nitonisio ja
            > k Duda, tylko facet ambitny, zdecydowany, bez skrupułów, dążący do swoich celów
            > bez oglądania się na jakieś inteligenckie rozterki, związanie z ,,dobrymi obyc
            > zajami'', z ,,prawami'', czy z ,,dobrem ogółu''.
            >
            > - Stefan
            >

No ale czy to źle, że się dąży do swoich celów? Czy jego cele są niebezpieczne?
            • yoma Re: Ale dlaczego on jest taki niebezpieczny? 02.01.25, 17:16
              A to trzeba mu zmienić celę na pojedynczą, skoro tak...
            • stefan4 Re: Ale dlaczego on jest taki niebezpieczny? 02.01.25, 18:03
              ytartu:
              > No ale czy to źle, że się dąży do swoich celów? Czy jego cele są niebezpieczne?

Zależy, czy dąży się w sposób zgodny z regułami gry, czy per fas et nefas .

A co do jego celów — Posłuchaj Dudka, co ja go będę tłumaczył...

- Stefan
    • hana2 Re: 2025 02.01.25, 12:28
      On jest nawet niepokorny wobec własnych decydentów. Coś tam się obruszał, że nie chce być słupem (kandydatem podmienionym jeżeli nie będzie zyskiwał poparcia). Duda jednak był potulny. Z resztą część ludzi PISu o nim (Nawrockim) raport wysmarowała. Wiedzą, co to za typ.

Nie znam tego człowieka, nie słyszałam żadnej jego wypowiedzi. Jednak boks mi się kojarzy z ryzykownym dla zdrowia sportem, mikrourazami, itp.

No i jeszcze tłumaczenie podejrzanych znajomości, że resocjalizował. Historyk. Resocjalizował.
      • stefan4 Re: 2025 02.01.25, 13:23
        negativum:
        > Czyli człowiek z jajami

Historia pokazuje, że człowiek z jajami jako władca przynosi wiele szkody. Niektórzy poprzednicy (przy nowszych nie podaję, czym się wsławili, bo każdy i tak wie):
            • Aleksander Macedoński (pola trupów od Grecji do Indii),
            • Julius Caesar (masakry w całym basenie Morza Śródziemnego i kilkuwiekowa
              tyrania w Europie zachodniej),
            • Dżyngiz-Chan (płonąca Europa Wschodnia i przygotowanie gruntu pod carską satrapię),
            • Hernán Cortés de Monroy y Pizarro Altamirano i inni konkwistadorzy (zniszczenie
              państwa Azteków i ludobójcze wymordowanie jego mieszkańców),
            • Jan III Sobieski (kilka morderczych wojen, z których najważniejsza, w obronie
              stolicy zagrażającej nam Austrii, zniszczyła polskie szanse na sojusz z Turcją
              przeciwko rosnącym potęgom Austrii i Rosji),
            • Napoleone Buonaparte (szwej, któremu przewróciło się we łbie),
            • Józef Piłsudski (terrorysta, autor krwawego zamachu stanu, morderca młodej
              polskiej demokracji),
            • Adolf Hitler,
            • Iosif Wissarionowicz Dżugaszwili Stalin,
            • George Walker Bush,
            • Władimir Putin,
            • Binjamin Netanjahu.

Wolę społeczeństwo z jajami, które takiemu władcy z jajami potrafi delikatnie i humanitarnie te jego jaja uciąć, zanim zaczną przynosić szkody nie do naprawienia.

- Stefan
      • stasi1 Re: 2025 06.01.25, 13:25
        Ale jak go się spytali czy wierzy w zamach smoleński stwierdził że nie jest specjalista w tym kierunku. Kaczyński się obruszył i oczywiście już wierzy w ten zamach. Czy to nie jest słup?
    • eriko Re: 2025 02.01.25, 13:00
      Mariusz Wójtowicz-Podhorski - były współpracownik Karola Nawrockiego z czasów ich pracy w Muzeum II Wojny Światowej publicznie wypowiedział się o pisowskim kandydacie na prezydenta RP. Stwierdził, że jest to intrygant, skory do mobbingowania pracowników. Osoba, która za wszelką cenę i wszelkimi środkami dąży do realizacji prywatnych celów. Człowiek fałszywy, skupiony tylko na sobie, z bardzo dużym ego, łatwy do wyprowadzenia z równowagi. Typ osiedlowego cwaniaczka.
      • m.c.hrabia Re: 2025 02.01.25, 13:11
        czyli potwierdza to, co mówi prof Dudek, do którego akurat mam zaufanie.

KANALIA WYJĄTKOWA
    • hana2 Re: skoro już o byłych współpracownikach to 04.01.25, 08:31
      Nopopis

Te wszystkie zarzuty brzmią jak dobry żart przy tym jak się prowadzi zjednoczona prawica: wymiana żonami, kochankami, przewalanie milionów. No trudno być zdegustowany nawet gdyby to była prawda.

A te narkotyki to co? Ususzone muchomory?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka