negativum 30.03.25, 22:00 Miałem jechać na wakacje z dzieckiem do Sopotu. Zastanawiam się x.com/i/status/1906387045108383852 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
privus Re: Gdańsk już zdobyty. 30.03.25, 22:16 Art. 51 Kodeksu wykroczeń wskazuje wyraźnie: kto krzykiem, hałasem, alarmem lub innym wybrykiem zakłóca spokój, porządek publiczny, spoczynek nocny albo wywołuje zgorszenie w miejscu publicznym, podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny. Protest społeczny był i jest w sprawach dzwonów kościelnych jest więc uzasadniony. Jeśli takie fakty wynikają z działania spożycia alkoholu Przepisy prawa cywilnego również regulują zakłócanie spokoju dziennego, albowiem artykuł 144 mówi o zakazie takiej immisji: Przed takimi immisjami można się chronić, powołując się na art. 23 i 24 kodeksu cywilnego, czyli w trybie ochrony dóbr osobistych i z art. 222 kc w zw z art. 144 kc. Z braku możliwości przestrzegania prawa po pisisch praktykach, zaliczyć to można do odbijania miast z tej samowoli. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Pozostaje Balaton… 30.03.25, 22:20 privus napisał: > Art. 51 Kodeksu wykroczeń wskazuje wyraźnie: kto krzykiem, hałasem, alarmem lub > innym wybrykiem zakłóca spokój, porządek publiczny, spoczynek nocny albo wywoł > uje zgorszenie w miejscu publicznym, podlega karze aresztu, ograniczenia wolnoś > ci albo grzywny. > Protest społeczny był i jest w sprawach dzwonów kościelnych jest więc uzasadnio > ny. Jeśli takie fakty wynikają z działania spożycia alkoholu > > Przepisy prawa cywilnego również regulują zakłócanie spokoju dziennego, albowie > m artykuł 144 mówi o zakazie takiej immisji: Przed takimi immisjami można się c > hronić, powołując się na art. 23 i 24 kodeksu cywilnego, czyli w trybie ochrony > dóbr osobistych i z art. 222 kc w zw z art. 144 kc. > > Z braku możliwości przestrzegania prawa po pisisch praktykach, zaliczyć to możn > a do odbijania miast z tej samowoli. Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje Ja bym raczej wybrał Ostfriesische Inseln 30.03.25, 22:36 Spiekelrog, Wangeroge... Byłem w tym roku. Pyszne ryby z Morza Północnego Półtorametrowe przypływy Plaże szerokości 800 m. To na którejś z tych wysp nakręcili któryś Gang Olsena. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Ja bym raczej wybrał Ostfriesische Inseln 30.03.25, 22:45 bobislaw.borboje napisała: > Spiekelrog, Wangeroge... > Byłem w tym roku. > Pyszne ryby z Morza Północnego > Półtorametrowe przypływy > Plaże szerokości 800 m. > To na którejś z tych wysp nakręcili któryś Gang Olsena. Jeśli mogę to proszę wyślij mi namiary na e-mail. Może za rok. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Ja bym raczej wybrał Ostfriesische Inseln 30.03.25, 23:21 negativum napisał: > Jeśli mogę to proszę wyślij mi namiary na e-mail. Ma przesyłać swoje namiary na Berdyczów? :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Ja bym raczej wybrał Ostfriesische Inseln 30.03.25, 23:30 privus napisał: > negativum napisał: > > > Jeśli mogę to proszę wyślij mi namiary na e-mail. > > Ma przesyłać swoje namiary na Berdyczów? :) :) :) Jest coś takiego jak VPN. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Ja bym raczej wybrał Ostfriesische Inseln 30.03.25, 23:34 negativum napisał: > privus napisał: > > > negativum napisał: > > > > > Jeśli mogę to proszę wyślij mi namiary na e-mail. > > > > Ma przesyłać swoje namiary na Berdyczów? :) :) :) > > Jest coś takiego jak VPN. > > Byle byś omijał Gdańsk ulica Abrahama. Będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Ja bym raczej wybrał Ostfriesische Inseln 30.03.25, 23:50 hrasier_2 napisał: > > > Ma przesyłać swoje namiary na Berdyczów? :) :) :) > > > > Jest coś takiego jak VPN. > > > > Byle byś omijał Gdańsk ulica Abrahama. Będzie dobrze. Nawet nie chce mi się śledzić rozmówców normalnie przez IP, a co dopiero przez VPN. VPN sprawdziłem (proxy) i uważam że normalne IP jest bezpieczniejsze. Wystarczy jeden kacap i ma dostęp do tysięcy użytkowników. Poxy miały sens w czasach dostęp od Internetu kosztował. Buforowały pewne treści, tak by nie sięgać po nie poprzez kontynenty. Dziś z VPN korzystają głównie przestępcy. Jeśli nie piszesz nic złego, to co że pojawi się w nagłówku twój IP? Bo to nawet trudniejsze dla służb. Bo serwerów proxy nie ma tak dużo i można je spokojnie nasłuchiwać. Miast śledzić komunikację z jednym IP. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Ja bym raczej wybrał Ostfriesische Inseln 30.03.25, 23:50 Grozisz mi VPN-em? Myślę, że ta firma ma znacznie więcej do roboty, niż podskakiwać na takie bezdenne trollowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Ja bym raczej wybrał Ostfriesische Inseln 31.03.25, 00:00 privus napisał: > Grozisz mi VPN-em? > Myślę, że ta firma ma znacznie więcej do roboty, niż podskakiwać na takie bezde > nne trollowanie. Weź się wyśpij… Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Ja bym raczej wybrał Ostfriesische Inseln 31.03.25, 00:05 Nie mam z tym problemu :) Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Ja bym raczej wybrał Ostfriesische Inseln 31.03.25, 06:53 negativum napisał: > privus napisał: > > > Grozisz mi VPN-em? > > Myślę, że ta firma ma znacznie więcej do roboty, niż podskakiwać na takie > bezde > > nne trollowanie. > > Weź się wyśpij… > > To jakiś mitoman. Pobudzony jakby od tego forum coś zależało. Bardzo go cieszy każdy przejaw niszczenia Polski w sensie materialnym i prawnym. Lub kiedy mordują w karetce świadka, a prokurator sadystka przesłuchuje świadka i kiedy Tusk wykonuje rozkazy Niemców. Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje Re: Ja bym raczej wybrał Ostfriesische Inseln 31.03.25, 20:28 Na początek rzuć okiem na www.ostfriesland.de/mein-ostfriesland/nordseekueste Wrzuć sobie mapy gugla www.google.com/maps/@53.7087128,7.8365634,11z?authuser=0&entry=ttu&g_ep=EgoyMDI1MDMyNS4xIKXMDSoJLDEwMjExNjQwSAFQAw%3D%3D Przybliż i pojeździj po wyspach street viewem. Prywatne dogadanie się z gospodarzem wychodzi o 1/3 taniej, niż biuro podróży. W internecie jest pełno kontaktów., Jeśli wybierałbyś się samochodem, to lepiej samochód zostaw na parkingu na stałym lądzie, a na wyspę dopłyń promem. Ciapatych żadnych tam nie spotkałem. W turystyce pracuje trochę Polaków. Wszyscy mówią po angielsku. I naprawdę warto zwiedzić przy okazji to: www.liberationroute.com/pl/pois/316/german-naval-museum Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Ja bym raczej wybrał Ostfriesische Inseln 01.04.25, 04:35 Rentcary dostępne są niemal wszędzie. Bez sensu jest tachania samochodu ze sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje Re: Ja bym raczej wybrał Ostfriesische Inseln 01.04.25, 23:54 I tak i nie. Z którejś wyprawy nad morze przywiozłem prawie 200 kg ślicznych małych otoczaków 2x5 cm. Zdobią mi taras. Samolotem bym tego nie przywiózł. Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje Re: Gdańsk już zdobyty. 30.03.25, 22:41 Jarmark Dominikański już fanatykom katolickim nie wystarczy? Daj im palec, to utną Ci całą rękę. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Gdańsk już zdobyty. 30.03.25, 23:53 Plac Węglowy już ogarnęli a apetyt im ciągle rośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
m78wt3c Re: Gdańsk już zdobyty. 30.03.25, 22:21 Dobrze że podczas tzw Bożego Ciała i przemarszów tzw Drogi Krzyżowej czy Marszów 3 Króli nie są blokowane ulice w całej Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Gdańsk już zdobyty. 30.03.25, 22:24 m78wt3c napisała: > Dobrze że podczas tzw Bożego Ciała i przemarszów tzw Drogi Krzyżowej czy Marsz > ów 3 Króli nie są blokowane ulice w całej Polsce. Orszak Bożego ciała prowadzą dzieci. Tu dzieci nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Mało tego, kobiet też tu brak 30.03.25, 22:32 > Orszak Bożego ciała prowadzą dzieci. Tu dzieci nie widzę. Mało tego, kobiet też tu brak Odpowiedz Link Zgłoś
m78wt3c Re: Gdańsk już zdobyty. 30.03.25, 22:33 negativum napisał: > m78wt3c napisała: > > > Dobrze że podczas tzw Bożego Ciała i przemarszów tzw Drogi Krzyżowej czy > Marsz > > ów 3 Króli nie są blokowane ulice w całej Polsce. > > Orszak Bożego ciała prowadzą dzieci. Tu dzieci nie widzę. Oraz pielgrzymki wszelkiego rodzaju dobrze że nie blokują dróg publicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Gdańsk już zdobyty. 30.03.25, 22:45 Nie zupełnie jest tak. Przez Kielce podczas pielgrzymek wcale nie jest łatwo przejechać. Może miałem takie szczęście (hi), ale zajęło mi to ponad godzinę. Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje Re: Gdańsk już zdobyty. 30.03.25, 22:38 Paradę Bożociałową prowadzą jednak pedofile w sutannach sterujące tymi dziećmi. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Gdańsk już zdobyty. 30.03.25, 22:47 bobislaw.borboje napisała: > Paradę Bożociałową prowadzą jednak pedofile w sutannach sterujące tymi dziećmi. A widziałeś tu kobiety? Dzieci zostawmy. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Gdańsk już zdobyty. 30.03.25, 23:01 negativum napisał: > bobislaw.borboje napisała: > > > Paradę Bożociałową prowadzą jednak pedofile w sutannach sterujące tymi dz > iećmi. > > A widziałeś tu kobiety? Dzieci zostawmy. > > Że Ci się chce. To jakieś niedorzeczne. Kiedyś byli normalni o przekonaniach lewicowych, prawicowych, liberalne itp itd. Teraz jakieś wynalazki co klepią ciągle nie na temat i o o religii. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Gdańsk już zdobyty. 30.03.25, 23:27 Poza średniowieczem, nigdzie wszelkiej maści religianci nie wciskali się tak w życie pru=ywatne innych ludzi. Chcecie z tego kraju zrobić skansen? Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Gdańsk już zdobyty. 30.03.25, 23:32 privus napisał: > Poza średniowieczem, nigdzie wszelkiej maści religianci nie wciskali się tak w > życie pru=ywatne innych ludzi. Chcecie z tego kraju zrobić skansen? Jak to nie? Katolicy już odpuścili, a protestanci palili kobiety ino wlezie. Ale nie było wtedy redukcji CO2. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Gdańsk już zdobyty. 30.03.25, 23:45 Fakty historyczne zaprzeczają takim fantasnmagiriom. Protestantów z tych zarzutów zwolnić nie można, ale od samego początku katolicy w tym "dziele" odgrywali zdecydowana rolę,. Nie prawosławni wyrżnęli Indian w Ameryce Łacińskiej czy południowej. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Gdańsk już zdobyty. 30.03.25, 23:57 privus napisał: > Fakty historyczne zaprzeczają takim fantasnmagiriom. Protestantów z tych zarzut > ów zwolnić nie można, ale od samego początku katolicy w tym "dziele" odgrywali > zdecydowana rolę,. Nie prawosławni wyrżnęli Indian w Ameryce Łacińskiej czy poł > udniowej. Ostatni proces na Śląsku odbył się w 1740 r. w Ścinawie nad Odrą. Podejmowano jeszcze nie liczne próby wzajemnego oskarżania siebie, ale słowo czarownica straciło swój mroczny urok. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Gdańsk już zdobyty. 31.03.25, 00:07 Ostatni w Europie stos z ludzkim ciałem zapłonął w sierpniu 1811 roku w warmińskim miasteczku Reszel. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Gdańsk już zdobyty. 31.03.25, 00:22 privus napisał: > Ostatni w Europie stos z ludzkim ciałem zapłonął w sierpniu 1811 roku w warmińs > kim miasteczku Reszel. Pewnie katolickim, sądząc po Prusach :) O ile katolicy zaprzestali palenia, to protestanci palili jeszcze w Europie, jak sam zeznałeś w XIX wieku. Cóż, nowoczesne społeczeństwo niemieckie. Ale na tym nie poprzestali. Wynaleźli krematoria. To już XX wiek. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Gdańsk już zdobyty. 31.03.25, 01:00 Warmia od zawsze była katolicka. Granice Warmii wyznaczają kapliczki przydrożne, których na Mazurach trudno jest doświadczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
m78wt3c Re: Gdańsk już zdobyty. 31.03.25, 10:32 privus napisał: > Warmia od zawsze była katolicka. Granice Warmii wyznaczają kapliczki przydrożne > , których na Mazurach trudno jest doświadczyć. O Warmii można nauczyć się już z podręczników do historii w szkole podstawowej i dowiedzieć się że należała do Polski przez około 300 lat aż do rozbiorów oraz o biskupstwie warmińskim a kapliczki są tego jednym z dowodów historycznych. Charakterystyczne granice Warmii widać przez 300 lat na mapach. Ale aby to wiedzieć trzeba trochę zainteresowania ogólnego ,trochę oczytania i trochę gimnastyki intelektualnej. Ale komuś ubogiemu intelektualnie coś w główce świta i zbija sie w jedno : Prusy , Prusowie , Prusacy , Warmia. Odpowiedz Link Zgłoś
marecky81 Re: Gdańsk już zdobyty. 31.03.25, 08:22 Akurat odsetek ludności indiańskiej lub pochodzenia mieszanego w krajach Ameryki Łacińskiej jest dość wysoki, W niektórych krajach stanowią większość ludności. Trudno więc mówić o "wyrżnięciu". Prawie całkowita eksterminacja to przypadek anglosaskiej Ameryki Północnej, z wyjątkiem francuskojęzycznych Quebecu i Akadii, gdzie małżeństwa mieszane były na porządku dziennym. Różnica w podejściu do ludności natywnej pomiędzy osadnikami angielskimi, a francuskimi była szczególnie widoczna przed przejęciem kolonii francuskich przez Wielką Brytanię (Kanada) i i USA (Luizjana) privus napisał: > Fakty historyczne zaprzeczają takim fantasnmagiriom. Protestantów z tych zarzut > ów zwolnić nie można, ale od samego początku katolicy w tym "dziele" odgrywali > zdecydowana rolę,. Nie prawosławni wyrżnęli Indian w Ameryce Łacińskiej czy poł > udniowej. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Gdańsk już zdobyty. 31.03.25, 10:11 Rzeczywiście, masz powód do wstawiennictwa i obrony, bo nie udało się im wytrzebić Indian do cna! Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Gdańsk już zdobyty. 31.03.25, 10:38 privus napisał: > Rzeczywiście, masz powód do wstawiennictwa i obrony, bo nie udało się im wytrze > bić Indian do cna! Widać, że gdybyś żył w tych czasach też był byś nie lepszy synu Boży. Zło zaczyna się wtedy, gdy powołując się na to dobro, czerpiemy z tego jakieś korzyści. Człowiek to inteligentne stworzenie i jeśli przyniesie to korzyść, potrafi oszukiwać nawet samego siebie i wierzyć, że czyni dobro gdy w istocie czyni zło. Potrafi też wybierać te fragmenty wzniosłych myśli, które są dla niego wygodne w konkretnej sytuacji i pomijać te mniej wygodne. Z taką właśnie sytuacją wykorzystywania religii i wiary dla własnych korzyści mamy do czynienia w polityce. Zbliżają się święta wielkanocne, spróbuj być lepszy dla ludzi. By kiedyś jak odejdziesz na drugą stronę lustra nie pluli twoi wrogowie na grób. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Gdańsk już zdobyty. 31.03.25, 11:22 hrasier_2 napisał: > Widać, że gdybyś żył w tych czasach też był byś nie lepszy synu Boży. Mam ziemskie pochodzenie, znam swego ojca i nie muszę posiłkować się bajkami. > Zło zaczy > na się wtedy, gdy powołując się na to dobro, czerpiemy z tego jakieś korzyści. > Człowiek to inteligentne stworzenie i jeśli przyniesie to korzyść, potrafi oszu > kiwać nawet samego siebie i wierzyć, że czyni dobro gdy w istocie czyni zło. Po > trafi też wybierać te fragmenty wzniosłych myśli, które są dla niego wygodne w > konkretnej sytuacji i pomijać te mniej wygodne. Rachuj nie rachuj, czysty katolicyzm :) > Z taką właśnie sytuacją wykorzystywania religii i wiary dla własnych korzyści m > amy do czynienia w polityce. Zbliżają się święta wielkanocne, spróbuj być lepsz > y dla ludzi. By kiedyś jak odejdziesz na drugą stronę lustra nie pluli twoi wro > gowie na grób. Lepszym trzeba być przez cały rok a nie tylko z okazji zbliżających się jakichś sekciarskich świąt. Odpowiedz Link Zgłoś
marecky81 Re: Gdańsk już zdobyty. 31.03.25, 14:07 Niektórzy historycy twierdzą, że imperium azteckie było niedalekie opanowania technologii wytopy żelaza, broni palnej i żeglugi oceanicznej. Rozrastało się, a główną przyczyną ekspansji była konieczność zapewnienia dostaw ofiar na ołtarze bogów w Tenochtitlanie. W innych miastach zresztą też. Szacuje się, że corocznie życie w ten sposób traciło kilkadziesiąt tysięcy ofiar. Widowiskowo, poprzez wyrwanie "na żywo serca". KK i konkwistadorzy to małe pikusie przy lokalnych rzeziach. Kto wie czy gdyby nie kilka zbiegów okoliczności, to właśnie ci Indianie nie zawitaliby z podbojem do Europy, wraz ze swoimi malowniczymi wierzeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Gdańsk już zdobyty. 01.04.25, 04:30 Tępe i bezmyślne praktykowania zadań i ceremoniałów religijnych w przeszlości tragicznie kończyła się zarówno dla wiernych jakm i samej religii. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Gdańsk już zdobyty. 30.03.25, 23:12 Zasłanianie się niewinnymi dziećmi nigdy nie było zjawiskiem pozytywnym. Ba nawet moralnie mało - o ile w ogóle - akceptowanym. Nie mówiąc już o etyce, ale nawet w moralności katolickiej jest nie do przyjęcia. Niestety od czasów krucjaty dziecięcej. Krk wysyła ich jako straż przednią pozostawiając za nimi pustki, a wina obciąża rodziców. Potwierdził to w swoim wystąpieniu abp Józef Michalik winą obciążając samych rodziców. W pewnym sensie miał racje, bo rodzice powinni wiedzieć, gdzie, po co i na co posyłają swoje dzieci. Niestety, zaburzenia świadomości wynikają także z nieprawidłowego odbioru samej rzeczywistości, w tym także własnej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Z Niemcami już tak jest 30.03.25, 23:24 privus napisał: > Zasłanianie się niewinnymi dziećmi nigdy nie było zjawiskiem pozytywnym. Ba naw > et moralnie mało - o ile w ogóle - akceptowanym. Nie mówiąc już o etyce, ale na > wet w moralności katolickiej jest nie do przyjęcia. Niestety od czasów krucjat > y dziecięcej. Dnia 24 sierpnia 1109 roku król niemiecki przeprawił się przez Odrę i stanął pod Głogowem. Najpierw przystąpił do paktów. Zawarł z obrońcami Głogowa pięciodniowy rozejm, podczas którego głogowianie mieli nawiązać kontakt z Bolesławem i uzyskać od niego zgodę na kapitulację. Warunkiem rozejmu było przekazanie Niemcom zakładników, którzy mieli być zwróceni niezależnie od odpowiedzi. Były to dzieci głogowskich obrońców. Bolesław jednak nie zgodził się na kapitulację, a głogowianom zagroził szubienicą, gdyby się poddali. Po przekazaniu przez posłów decyzji o niepoddawaniu się Henryk V wiarołomnie odmówił zwrotu zakładników i rozpoczął szturm. Mało tego, jak pisze kronikarz Gall Anonim, polecił on „co znaczniejszych pochodzeniem spośród zakładników z miasta oraz syna komesa grodowego przywiązać do maszyn oblężniczych w przekonaniu, że tak, bez krwi rozlewu, otworzy sobie bramy do miasta”. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Z Niemcami już tak jest 30.03.25, 23:39 Walnąłeś ja krowa na asfalt. Po pierwsze - był to okres cesarstwa niemieckiego, które rzadziło Rzymem, -Po drugie - o którego Bolesława Ci chodzi Po trzecie - nie jest to temat wątku Po czwarte - jeżeli sięgasz do tego okresu, to oblężenie przez siły I wyprawy krzyżowej Jerozolimy bronionej przez fatymidzki garnizon, trwające od 7 czerwca do 15 lipca 1099 roku, zakończone zdobyciem i rzezią miasta. Ulice spływały krwią i nie darowano nawet prom i kotom. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Z Niemcami już tak jest 31.03.25, 00:10 privus napisał: > Walnąłeś ja krowa na asfalt. > Po pierwsze - był to okres cesarstwa niemieckiego, które rzadziło Rzymem resztę bredni wyciąłem Skoro tak to nie masz nic przeciw rzymskiemu pozdrawianiu się Niemców na co dzień… To nie Niemcy, to wilcy. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Z Niemcami już tak jest 31.03.25, 01:03 Nie ja, ale Pius XII zaakceptował ten gest a katolicy przyjęli to po katolicku, czyli "Roma locuta, causa finita". Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Z Niemcami już tak jest 31.03.25, 14:07 privus napisał: > Nie ja, ale Pius XII zaakceptował ten gest a katolicy przyjęli to po katolicku > , czyli "Roma locuta, causa finita". Więc o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje Re: Gdańsk już zdobyty. 30.03.25, 22:32 Upiór Flaszki-Głodzia straszy obecnie na Podlasiu, a nie w Sopocie. Nie przejmowałbym się. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Gdańsk już zdobyty. 30.03.25, 22:56 bobislaw.borboje napisała: > Upiór Flaszki-Głodzia straszy obecnie na Podlasiu, a nie w Sopocie. > Nie przejmowałbym się. Ty to dziwny jest. Nie potrafisz zmienić w ustawieniach płci. Chyba że lubisz. I zawsze niedorzeczne twoje pisanie. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Gdańsk już zdobyty. 30.03.25, 23:15 A co ma płeć do problemów alkoholowych? Zarzucasz protestującym jakiś alkoholowy protest? :) Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje Re: Gdańsk już zdobyty. 31.03.25, 22:56 > Ty to dziwny jest. To chyba po rosyjsku? Pytam, bo słabo znam. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Gdańsk już zdobyty. 30.03.25, 22:55 Prezydentka Sopotu.Na ciekawą historię zwrócił uwagę Jakub Klebba, dziennikarz TVP. Mianowicie ktoś na stronie Magdaleny Czarzyńskiej-Jachim w Wikipedii wykreślił po tym jak wybuchła afera w Collegium Humanum (5 marca) fragment dotyczący ukończenia właśnie Collegium Humanum. Zastanawiam się, co się wydarzyło 5 marca o 1:28, że ktoś uznał za stosowne edytować post w Wikipedii o Magdalenie Czarzyńskiej-Jachim i usunąć z niego fragment o studiach MBA w Collegium Humanum. I ciekawi mnie kim jest użytkownik “Politicus” Czytaj więcej: wbijamszpile.pl/magdalena-czarzynska-jachim-i-powiazania-z-collegium-humanum/ Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Gdańsk już zdobyty. 30.03.25, 23:17 Za czasów PiS usuwano całe portale a nie tylko jakieś pojedyncze wpisy. Odpowiedz Link Zgłoś
m78wt3c Re: Gdańsk już zdobyty. 30.03.25, 23:00 Tak dla formalności i logiki. Meczet jest w Gdańsku a nie w Sopocie więc dlaczego mieszasz ze sobą te dwa miasta ? Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Gdańsk już zdobyty. 30.03.25, 23:19 Po prostu chlapie błotem na wszystko, co nie jest zgodne z linią polityki katopisizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Re: Gdańsk już zdobyty. 31.03.25, 17:27 privus napisał: > chlapie błotem Czemu ta substancja zawdzięcza swoją nobilitację? Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Gdańsk już zdobyty. 31.03.25, 23:07 Łatwa w użyciu i nie wymaga uruchamiania szarych komórek. Kaczyński doskonale wiedział, do kogo kieruje poranne przekazy :) Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje Ulica Romantyczna. 31.03.25, 13:01 Wymiękłem. Jaką łajzą trzeba być, żeby się modlić o uwolnienie tej łajzy Matackiego? Odpowiedz Link Zgłoś
cuda.na.plebanii Re: Gdańsk już zdobyty. 31.03.25, 00:21 W Toruniu panie atak na Kościół jedynego, najprawdziwszego Boga. tvn24.pl/kujawsko-pomorskie/torun-prezydent-rozwiazal-publiczny-rozaniec-sad-oddalil-skarge-aktywistow-bedziemy-tam-stac-i-modlic-sie-st8380900 Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Gdańsk już zdobyty. 31.03.25, 06:14 marsz z okazji 1000 lecia koronacji króla Polski to wg Tuska marsz pisowców. A zbiegowisko na tydzień przed wyborami to wg tego samego łobuza "marsz patriotów". Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Gdańsk już zdobyty. 31.03.25, 10:28 1000-lecie Polski już dawno minęło. Aktualnie mija 1000-lecie zlikwidowania przez wojsko cesarza niemieckiego 3-go już z kolei powstania wielkopolskiego będącego jednoznacznym wynikiem sprzeciwu ludności wobec drastycznych form wprowadzania katolicyzmu na tych terenach. Odpowiedz Link Zgłoś
cuda.na.plebanii Re: Gdańsk już zdobyty. 31.03.25, 11:18 hrasier_2 napisał: > marsz z okazji 1000 lecia koronacji króla Polski to wg Tuska marsz pisowców. > A zbiegowisko na tydzień przed wyborami to wg tego samego łobuza "marsz patriot > ów". Według Horały będziecie świętować 500 - lecie Hołdu RUSKIEGO :) x.com/agent25krk/status/1906560843308753251 Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Gdańsk już zdobyty. 31.03.25, 11:27 Ruski czy Pruski - przecież nie stanowi wielkiej różnicy :) Odpowiedz Link Zgłoś
cuda.na.plebanii Re: Gdańsk już zdobyty. 31.03.25, 11:40 Będą świętować ten, który jest bliższy ich sercu :) Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje Re: Gdańsk już zdobyty. 31.03.25, 23:03 hrasier_2 napisał: > marsz z okazji 1000 lecia koronacji króla Polski to wg Tuska marsz pisowców. > A zbiegowisko na tydzień przed wyborami to wg tego samego łobuza "marsz patriot > ów". Bo to jest marsz pisowców i nic tego nie zmieni. Koronacja Bolesława wg badaczy tematu najprawdopodobniej miała miejsce w maju-czerwcu 1025. Zatem zwycięstwo Pana Rafała Trzaskowskiego w wyborach prezydenckich godnie uczci ten jubileusz. Hołdu pruskiego nie ma co czcić, to była klęska, jakich wiele później Polska doznała, jak choćby haniebny układ podpisany przez endeckich i peeselowskich szmondaków w Rydze 1921. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Gdańsk już zdobyty. 31.03.25, 18:38 Najeźćcy już nie raz zostali pogonieni także z Torunia. Odpowiedz Link Zgłoś
cuda.na.plebanii Re: Gdańsk już zdobyty. 31.03.25, 10:57 Za kilkanaście dni katolicy zaczną zdobywać i napewno nie będzie to dzielenie się słodyczami jak to robią wyznawcy Mahometa na zakończenie ramadanu. THE PASSION OF THE CHRIST, Mel Gibson (2004) Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Gdańsk już zdobyty. 31.03.25, 11:31 Śmieszność i przesada mają swoje definicje. Ale czy mają swoje granice? Odpowiedz Link Zgłoś
m78wt3c Re: Gdańsk już zdobyty. 31.03.25, 21:01 memami w PiS , memami ! na facebokowej stronie Soku z Burka duuużo memów 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
hana2 Re: Gdańsk już zdobyty. 31.03.25, 14:44 A o co chodzi, bo nie wchodzę w linki z x? Nie trafiłam tam jeszcze na nic mądrego, a na niemądre rzeczy szkoda mi czasu. Gdańsk zdobywa obecnie wiosna... Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Gdańsk już zdobyty. 01.04.25, 09:58 hana2 napisała: > A o co chodzi, bo nie wchodzę w linki z x? Nie trafiłam tam jeszcze na nic mądr > ego, a na niemądre rzeczy szkoda mi czasu. > > Gdańsk zdobywa obecnie wiosna... Nie tylko :) Odpowiedz Link Zgłoś
cuda.na.plebanii Re: Gdańsk już zdobyty. 31.03.25, 15:33 Negativum może stać się sławny. Następny artykuł tego typu będzie o jego manipulacjach. FAŁSZ "Inżynierowie z Afryki" przyjechali do Wrocławia? Skąd to nagranie konkret24.tvn24.pl/polska/inzynierowie-z-afryki-przyjechali-do-wroclawia-skad-to-nagranie-st8388225 Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Gdańsk już zdobyty. 31.03.25, 18:15 Być może pozazdrościł popularności Januszowi Kowalskiemu :) Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Gdańsk już zdobyty. 01.04.25, 18:43 Jutro o 12 będzie Bąkiewicz pod urzędem miasta w Częstochowie. Prezydent miasta buduje ośrodek integracyjny dla emigrantów. Powinienem się bać o swoje dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: Gdańsk już zdobyty. 01.04.25, 21:08 Po prostu w Gdańsku jest meczet, a teraz bodajże kończy się jakieś islamskie święto, więc świętują. Mamy od wieków w Kruszynianach gromadę Tatarów i jest spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Gdańsk już zdobyty. 02.04.25, 13:44 hrasier_2 napisał: > Dzisiaj Bąkiewicz w Czewie. Szuka tam kolejnego słupa na swój Marsz Niepodległości? :) wiadomosci.wp.pl/kontrowersje-wokol-siedziby-instytutu-dmowskiego-7113743436098272a Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje Re: Gdańsk już zdobyty. 03.04.25, 18:16 Ale smród się rozszedł po tym Czewie. Odpowiedz Link Zgłoś