Dodaj do ulubionych

Smakosze pomarańczowego rowa zachwyceni cłami

03.04.25, 16:16
Nie chce mi się komentować PiSSdzielskich wynurzeń, ale gołym okiem widać, że główki bardzo chore.
Obserwuj wątek
    • negativum Re: Smakosze pomarańczowego rowa zachwyceni cłami 03.04.25, 16:27
      Przecież my i tak nic nie produkujemy, więc cła nam zwisają :)
      • m.c.hrabia Re: Smakosze pomarańczowego rowa zachwyceni cłami 03.04.25, 16:43
        Brednie debila
        • negativum Re: Smakosze pomarańczowego rowa zachwyceni cłami 03.04.25, 17:03
          m.c.hrabia napisał:

> Brednie debila

To jednak coś produkujemy? :)
          • k.e.g.2 Re: Smakosze pomarańczowego rowa zachwyceni cłami 03.04.25, 17:11
            negativum napisał:

> m.c.hrabia napisał:
            >
            > > Brednie debila
            >
            > To jednak coś produkujemy? :)

Może śrubki do montowni Volkswagena w Polsce.
            • negativum Re: Smakosze pomarańczowego rowa zachwyceni cłami 03.04.25, 17:23
              k.e.g.2 napisał:

> negativum napisał:
              >
              > > m.c.hrabia napisał:
              > >
              > > > Brednie debila
              > >
              > > To jednak coś produkujemy? :)
              >
              > Może śrubki do montowni Volkswagena w Polsce.

Calowe, czy metryczne?
              • k.e.g.2 Re: Smakosze pomarańczowego rowa zachwyceni cłami 03.04.25, 17:28
                negativum napisał:

> Calowe, czy metryczne?

Ty tak na serio,czy raczej zabawiasz się?
                • negativum Re: Smakosze pomarańczowego rowa zachwyceni cłami 03.04.25, 17:31
                  k.e.g.2 napisał:

> negativum napisał:
                  >
                  > > Calowe, czy metryczne?
                  >
                  > Ty tak na serio,czy raczej zabawiasz się?

Ciekawy jestem.
                  • k.e.g.2 Re: Smakosze pomarańczowego rowa zachwyceni cłami 03.04.25, 17:36
                    negativum napisał:

> k.e.g.2 napisał:
                    >
                    > > negativum napisał:
                    > >
                    > > > Calowe, czy metryczne?
                    > >
                    > > Ty tak na serio,czy raczej zabawiasz się?
                    >
                    > Ciekawy jestem.

A ja staram się, nie być Alfa i Omega.

• negativum Re: Smakosze pomarańczowego rowa zachwyceni cłami 03.04.25, 17:43
                      k.e.g.2 napisał:

> negativum napisał:
                      >
                      > > k.e.g.2 napisał:
                      > >
                      > > > negativum napisał:
                      > > >
                      > > > > Calowe, czy metryczne?
                      > > >
                      > > > Ty tak na serio,czy raczej zabawiasz się?
                      > >
                      > > Ciekawy jestem.
                      >
                      > A ja staram się, nie być Alfa i Omega.

O Tarczyńskim chyba słyszałeś. Ma dwie firmy Pod Trzebnicą. Jedna produkuje na UE, a do Stanów jest druga.
                      Która wędzi kabanosy tradycyjnie.
                      • cuda.na.plebanii Re: Smakosze pomarańczowego rowa zachwyceni cłami 03.04.25, 17:54
                        Zwędził kabanosy. :)
                      • k.e.g.2 Re: Smakosze pomarańczowego rowa zachwyceni cłami 03.04.25, 17:57
                        negativum napisał:
                        >
                        > > negativum napisał:

> > >
                        > > > > negativum napisał:
                        > O Tarczyńskim chyba słyszałeś. Ma dwie firmy Pod Trzebnicą. Jedna produkuje na
                        > UE, a do Stanów jest druga.
                        > Która wędzi kabanosy tradycyjnie.

Słyszałem.Akurat mieszkam w Festung Breslau,od którego Trzebnica leży rzut beretem.
                        • negativum Re: Smakosze pomarańczowego rowa zachwyceni cłami 03.04.25, 18:03
                          k.e.g.2 napisał:

> negativum napisał:
                          > >
                          > > > negativum napisał:
                          >
                          > > > >
                          > > > > > negativum napisał:
                          > > O Tarczyńskim chyba słyszałeś. Ma dwie firmy Pod Trzebnicą. Jedna produku
                          > je na
                          > > UE, a do Stanów jest druga.
                          > > Która wędzi kabanosy tradycyjnie.
                          >
                          > Słyszałem.Akurat mieszkam w Festung Breslau,od którego Trzebnica leży rzut bere
                          > tem.

No jakieś 35 km do fabryk Tarczyńskiego. W tej drugiej produkują "koszerne" żarełko na Stany. Myślisz, że sami oclą siebie?
                          • k.e.g.2 Re: Smakosze pomarańczowego rowa zachwyceni cłami 03.04.25, 18:13
                            negativum napisał:

> . Myślisz, że sami oclą siebie?

Masz zadziwiające, niezrozumiałe przemyślenia.

• bobislaw.borboje Re: Smakosze pomarańczowego rowa zachwyceni cłami 03.04.25, 18:02
                        Ale chyba nie Jenot Tarczyński? Ów nie potrafi wyprodukować nic.
              • bobislaw.borboje Re: Smakosze pomarańczowego rowa zachwyceni cłami 03.04.25, 18:01
                > Calowe, czy metryczne?

Chińczycy wyprodukują takie i takie, jakie zechcesz. Cytrusowy Dzban może swoje sobie wkręcić w ... co zechce.
      • no-popis Re: Smakosze pomarańczowego rowa zachwyceni cłami 03.04.25, 17:08
        negativum napisał:

> Przecież my i tak nic nie produkujemy, więc cła nam zwisają :)
        Bredzisz.
        • negativum Re: Smakosze pomarańczowego rowa zachwyceni cłami 03.04.25, 17:16
          no-popis napisała:

> negativum napisał:
          >
          > > Przecież my i tak nic nie produkujemy, więc cła nam zwisają :)
          > Bredzisz.

To jednak nasza gospodarka jest konkurencyjna wobec amerykańskiej?
          Nie dawno światu gubernator na Polskę (Donald Franciszek I Wielki) zakręcił kilkadziesiąt % radioizotopów medycznych. Ma moc. I nic się nie stało. Nie pojawił się na świecie pomor, jak Marii zabrakło. Tak z dnia na dzień.
          • no-popis Re: Smakosze pomarańczowego rowa zachwyceni cłami 03.04.25, 20:13
            negativum napisał:

> To jednak nasza gospodarka jest konkurencyjna wobec amerykańskiej?
            Co innego konkurencyjność gospodarek a co innego handel.
            Gospodarka Dominikany nie jest konkurencyjna do amerykańskiej ale cygara są chętnie kupowane a więc importowane.
        • bobislaw.borboje Re: Smakosze pomarańczowego rowa zachwyceni cłami 03.04.25, 18:04
          Ronald Reagan zlikwidował komunizm moskiewski w Europie a Donald Trąmp właśnie zrobił kupę, ale nie w Europie.
          • cuda.na.plebanii Re: Smakosze pomarańczowego rowa zachwyceni cłami 03.04.25, 18:13
            > Trąmp właśnie zrobił kupę, ale nie w Europie.

Smród rozszedł się na cały świat. Pocieszanie się, ze Amerykanin zapłaci za cos tam kilka buck'ów więcej wcale mnie nie pociesza.
            • negativum Re: Smakosze pomarańczowego rowa zachwyceni cłami 03.04.25, 23:58
              cuda.na.plebanii napisał:

> > Trąmp właśnie zrobił kupę, ale nie w Europie.
              >
              > Smród rozszedł się na cały świat. Pocieszanie się, ze Amerykanin zapłaci za cos
              > tam kilka buck'ów więcej wcale mnie nie pociesza.

Wyjście z zielonego ładu oznacza, że Amerykanie znów będą mogli jeździć np. 6 litrowymi Mustangami.
              I co im zrobi UE ze swymi silniczkami jak do motoroweru?
              • cuda.na.plebanii Re: Smakosze pomarańczowego rowa zachwyceni cłami 04.04.25, 00:52
                Kto im wyprodukuje tego opoja?
                • negativum Re: Smakosze pomarańczowego rowa zachwyceni cłami 04.04.25, 01:00

> Kto im wyprodukuje tego opoja?

Sami potrafią.
                  Wbrew pozorom większy silnik nie oznacza większego zużycia paliwa. Moje stare auto chłepcze poniżej 5 l/100 km. Coś nie do pomyślenia w nowych.
                  • cuda.na.plebanii Re: Smakosze pomarańczowego rowa zachwyceni cłami 05.04.25, 10:56
                    Tak jednym pstryknięciem palcami powstaną fabryki samochodów w USA + fabryki części zamiennych. Na to trzeba około trzech lat.
                    Produkcja blachy nagle ruszy z kopyta? W najlepszych latach produkcji samochodów USA była w dużej mierze zależna od dostaw, chociażby cieńkiej blachy z Europy teraz w czarodziejski sposób staną się samowystarczalni?
                    • negativum Jest już o tym wątek 05.04.25, 11:09

> Tak jednym pstryknięciem palcami powstaną fabryki samochodów w USA + fabryki cz
                      > ęści zamiennych. Na to trzeba około trzech lat.
                      > Produkcja blachy nagle ruszy z kopyta? W najlepszych latach produkcji samochodó
                      > w USA była w dużej mierze zależna od dostaw, chociażby cieńkiej blachy z Europy
                      > teraz w czarodziejski sposób staną się samowystarczalni?

forum.gazeta.pl/forum/w,28,178754396,178754396,Ile_sie_buduje_fabryke_HiTech_.html
                      • cuda.na.plebanii Re: Jest już o tym wątek 05.04.25, 11:20
                        No i?
                        Przecież nie chodzi jedynie o postawienie hali montażowej. Przeczytaj jeszcze raz co wcześniej napisałem.
                        Samowystarczalność była dobra w czasach handlu wymiennego, a nie dziś.
                        • negativum Re: Jest już o tym wątek 05.04.25, 11:52

> No i?
                          > Przecież nie chodzi jedynie o postawienie hali montażowej. Przeczytaj jeszcze r
                          > az co wcześniej napisałem.
                          > Samowystarczalność była dobra w czasach handlu wymiennego, a nie dziś.

Trump gra ostro ale oni naprawdę są samowystarczalni. Mogą sobie pozwolić na obłożenie cłami całego świata.
                          Rewanż, jaki rewanż to oni produkują czipy. Dajmy na to, że Berlin opodatkuje 300% komputery np. Della. No to Niemiec zapłaci 400 % tego co hAmerykanin. A kto bogatemu zabroni? Helmutowskie towary będą w cenie 4 razy tyle ile hAmerykańskie. Oczywiście mogą wozić Das Auto do Kamerunu.
                          Od dekad jedyny rywal Amerykanów to Kitajce.

Montana ma chyba tle ludności co Wrocław.
                          Kto straci na komputerach? Amerykanie, czy UE? Samo odchodzenie od Windows, to z dwie dekady.
                          Nie ma obecnie otwartego oprogramowania klasy Origin, na inne systemy. Ba nawet na Windows.
                          www.originlab.com
                          A nawet jak postanie to i tak potrzebne są amerykańskie czipy, nowy system operacyjny i zaznajomienie się z nim (praktyka), która też trochę zajmuje.
                          • cuda.na.plebanii Re: Jest już o tym wątek 05.04.25, 11:58
                            Pieprzysz jak mały Kaziu.

Poczytaj sobie jak ruszyli z kopyta.
                            Koncerny już reagują na cła w USA. Pierwsze zwolnienia! moto.pl/MotoPL/7,88389,31829147,koncerny-juz-reaguja-na-cla-w-usa-pierwsze-zwolnienia-wstrzymana.html#do_w=450&do_v=1389&do_st=RS&do_sid=2322&do_a=2322&s=BoxCzytImg5&do_upid=1389_ti&do_utid=31829147&do_uvid=1743759173297
                          • manhu Re: Jest już o tym wątek 05.04.25, 13:45
                            LOL. Komputery są produkowane poza USA i USA jest zerowym dostawcą. Pewnie nie składałeś kompa, a ja tak z każdej śrubki, pasty do procka itp. Nawet Intel produkuje dużo poza USA.

Nvidia czy AMD to już w ogóle firmy z siedzibami w USA. Za nowe karty graficzne (które miały być strasznie drogie) Amerykanie zapłacą jeszcze więcej, bo to wszystko z Tajwanu czy Chin, a Trump ma urojenia co do ceł. Np. Wietnam ma cła 9%, a świr Trump wyliczył to na 90% dzięki czemu Nike ma duże kłopoty.

Pytanie jak na wojnie handlowej będą traktowane firmy obce znajdujące się u nas:
                            -Microsoft to Irlandia jak dla mnie, czy cła odwetowe walną w cały MS czy nie?
                            -czy sprzęty składane w UE przez Amerykańskie firmy z części z Chin też się załapią na odwet?
                            Tak samo w drugą stronę.
                            • negativum Re: Jest już o tym wątek 05.04.25, 14:13
                              manhu napisał:

> LOL. Komputery są produkowane poza USA i USA jest zerowym dostawcą. Pewnie nie
                              > składałeś kompa, a ja tak z każdej śrubki, pasty do procka itp. Nawet Intel pro
                              > dukuje dużo poza USA.
                              >
                              > Nvidia czy AMD to już w ogóle firmy z siedzibami w USA. Za nowe karty graficzne
                              > (które miały być strasznie drogie) Amerykanie zapłacą jeszcze więcej, bo to w
                              > szystko z Tajwanu czy Chin, a Trump ma urojenia co do ceł. Np. Wietnam ma cła 9
                              > %, a świr Trump wyliczył to na 90% dzięki czemu Nike ma duże kłopoty.
                              >
                              > Pytanie jak na wojnie handlowej będą traktowane firmy obce znajdujące się u nas
                              > :
                              > -Microsoft to Irlandia jak dla mnie, czy cła odwetowe walną w cały MS czy nie?
                              > -czy sprzęty składane w UE przez Amerykańskie firmy z części z Chin też się zał
                              > apią na odwet?
                              > Tak samo w drugą stronę.

Jedno co to Trump namieszał tłustym rybom.
                              Nike? Kto na tym zarabia?
                              Na pewno nie Wietnamczycy.
                              www.nike.com/pl/w/mezczyzni-buty-nik1zy7ok
                              To weźmy takie za 800-1000 zł. Ile z tego ma Wietnamczyk?
                              5 zł?
                              A Ameryka ma niewykorzystane możliwości. Wietnamczyk skleja buty za 5 zł. A Ameryka musi utrzymywać bezrobotnych u siebie. Taniej niż za 200 $ te buty nie trafiają na lokalny rynek. Ale produkcja jest w Wietnamie, który i tak z tego nic nie ma.
                              • cuda.na.plebanii Re: Jest już o tym wątek 05.04.25, 14:28
                                > Jedno co to Trump namieszał tłustym rybom.

Tłuste ryby już straciły miliardy. Ja mała rybka straciłem przez tego głupka kilkanaście K €, ale się nie przejmuję bo ten taniec szaleńca długo nie potrwa.
                                • negativum Re: Jest już o tym wątek 05.04.25, 14:43

> > Jedno co to Trump namieszał tłustym rybom.
                                  >
                                  > Tłuste ryby już straciły miliardy. Ja mała rybka straciłem przez tego głupka ki
                                  > lkanaście K €, ale się nie przejmuję bo ten taniec szaleńca długo nie potrwa.

Też produkowałeś ogóry, tym razem w Wietnamie?

Trump, na razie oszczędził RU. Ta będzie mu jadła z dłoni, albo ich dociśnie.
                                  Wiele się mówi o Nord Stream X. Tylko czy to jest w interesie Amerykanów? Lepiej dusić Niemcy, tak by nie mogły im już zagrażać gospodarczo.
                                  • cuda.na.plebanii Re: Jest już o tym wątek 05.04.25, 17:46
                                    > Trump, na razie oszczędził RU.

W takim razie, na razie możesz spać spokojnie.
                            • cuda.na.plebanii Re: Jest już o tym wątek 05.04.25, 14:25
                              > Nawet Intel produkuje dużo poza USA.

Intel jeśli się nie mylę ;) jest prywatną firmą, a EU dotuje im budowę fabryki chipów w Irlandii. Za to samo EU kara Chińczyków. Kargulowa mentalność, panie.
                              • negativum Re: Jest już o tym wątek 05.04.25, 14:44

> > Nawet Intel produkuje dużo poza USA.
                                >
                                > Intel jeśli się nie mylę ;) jest prywatną firmą, a EU dotuje im budowę fabryki
                                > chipów w Irlandii. Za to samo EU kara Chińczyków. Kargulowa mentalność, panie.

Nike też i zostali opodatkowani 90% w Wietnamie.
                                • cuda.na.plebanii Re: Jest już o tym wątek 05.04.25, 17:47
                                  Znowu nie zrozumiałeś przekazu. Muszę zacząć wolniej pisać.
                                  • negativum Re: Jest już o tym wątek 05.04.25, 23:35

> Znowu nie zrozumiałeś przekazu. Muszę zacząć wolniej pisać.

To pisz, może ci to pomoże :) Czy ja cię ponagla? :)
                  • cuda.na.plebanii Re: Smakosze pomarańczowego rowa zachwyceni cłami 05.04.25, 10:57
                    > Wbrew pozorom większy silnik nie oznacza większego zużycia paliwa. Moje stare auto chłepcze poniżej 5 l/100 km. Coś nie do pomyślenia w nowych.

Tyle oleju musisz dolewać do miski olejowej? :)
                    • negativum Re: Smakosze pomarańczowego rowa zachwyceni cłami 05.04.25, 11:18

> > Wbrew pozorom większy silnik nie oznacza większego zużycia paliwa. Moje s
                      > tare auto chłepcze poniżej 5 l/100 km. Coś nie do pomyślenia w nowych.
                      >
                      > Tyle oleju musisz dolewać do miski olejowej? :)

Wymiana to 4.5 l na 15 000 km. + ewentualnie 0.5 l na dolewki.
                      Nowe silniczki potrafią palić 1 l oleju na 1000 km. Palić. Nie licząc pojemości miski.
                      • cuda.na.plebanii Re: Smakosze pomarańczowego rowa zachwyceni cłami 05.04.25, 11:24
                        W EV nic nie musisz dolewać poza płynem do spryskiwacza, diagnoza samochodu odbywa się zdalnie.

> + ewentualnie 0.5 l na dolewki.

No to musisz mieć starego trupa. W moich samochodach nawet tych starszych nigdy nie musiałem dolewać oleju. Trzymały poziom od wymiany oleju do wymiany.

• negativum Re: Smakosze pomarańczowego rowa zachwyceni cłami 05.04.25, 12:01

> W EV nic nie musisz dolewać poza płynem do spryskiwacza, diagnoza samochodu odb
                          > ywa się zdalnie.
                          >
                          > > + ewentualnie 0.5 l na dolewki.
                          >
                          > No to musisz mieć starego trupa. W moich samochodach nawet tych starszych nigdy
                          > nie musiałem dolewać oleju. Trzymały poziom od wymiany oleju do wymiany.

A nie przybywał ci poziom oleju od wymiany, do wymiany? :)
                          Skromne dolewki są wskazane przy np. częstym hamowaniu silnikiem.
                          • cuda.na.plebanii Re: Smakosze pomarańczowego rowa zachwyceni cłami 05.04.25, 12:13
                            > A nie przybywał ci poziom oleju od wymiany, do wymiany? :)

Jeżeli u ciebie to ma miejsce to jest gorzej z silnikiem niż myślałem.

> Skromne dolewki są wskazane przy np. częstym hamowaniu silnikiem.

😂
                            Co jeszcze wymyślisz specjalisto od samochodów?
                            Każda dolewka oleju świadczy albo o wycieku oleju na zewnątrz, albo co jest często spotykane przy starych trupach, spalania oleju. Olej dostaje się do komory spalania przez zużyte pierścienie/wytarte tuleje cylindrowe.
                            • negativum Re: Smakosze pomarańczowego rowa zachwyceni cłami 05.04.25, 12:28

> > A nie przybywał ci poziom oleju od wymiany, do wymiany? :)
                              >
                              > Jeżeli u ciebie to ma miejsce to jest gorzej z silnikiem niż myślałem.
                              >
                              > > Skromne dolewki są wskazane przy np. częstym hamowaniu silnikiem.
                              >
                              > 😂
                              > Co jeszcze wymyślisz specjalisto od samochodów?
                              > Każda dolewka oleju świadczy albo o wycieku oleju na zewnątrz, albo co jest czę
                              > sto spotykane przy starych trupach, spalania oleju. Olej dostaje się do komory
                              > spalania przez zużyte pierścienie/wytarte tuleje cylindrowe.

Nowe bzyczki potrzebują nawet 1 l oleju na 1000 km (te ekologiczne). Marek nie będę wymieniał, ale np. Francuzy.
                              Olej zawsze ulega zużyciu, bo taka jest jego rola, by smarował gładź cylindrów. Ma tworzyć film.
                              Ale nie jak w dwusuwach :)
      • stasi1 Re: Smakosze pomarańczowego rowa zachwyceni cłami 05.04.25, 13:39
        Wam tak ale Polakom nie
    • yoma Re: Smakosze pomarańczowego rowa zachwyceni cłami 03.04.25, 17:22
      Podobno nałożył cła na jakieś bezludne wyspy, to prawda? 🤣🤣🤣
      • ukos Re: Smakosze pomarańczowego rowa zachwyceni cłami 03.04.25, 17:32
        yoma napisała:

> Podobno nałożył cła na jakieś bezludne wyspy, to prawda? 🤣🤣🤣

Podpowiadam Trumpusiowi: to jest ochrona przed reeksportem stamtąd. Teraz wszystkie Pi-SSiątka będą to powtarzać jak za panią matką.
      • szwampuch58 Re: Smakosze pomarańczowego rowa zachwyceni cłami 03.04.25, 17:32
        Nooo
      • negativum Re: Smakosze pomarańczowego rowa zachwyceni cłami 03.04.25, 18:09
        yoma napisała:

Pobawił się w Gubernatora Tuska.
        Teraz cały świat szaleje i docieka, co produkuje ta wyspa :)
      • margit49 Re: Smakosze pomarańczowego rowa zachwyceni cłami 03.04.25, 18:14
        Tak. Cła na pingwiny i foki, ludzi tam nie ma 😭😱
      • adam.eu Re: Smakosze pomarańczowego rowa zachwyceni cłami 03.04.25, 19:06
        yoma napisała:

> Podobno nałożył cła na jakieś bezludne wyspy, to prawda? 🤣🤣

Czy na pewno bezludne?
        Na stałe zamieszkują tam Pingwiny .
        Ale na Rosję ceł nie nałożył, w Rosji Pingwinów nie ma.
      • cuda.na.plebanii Re: Smakosze pomarańczowego rowa zachwyceni cłami 03.04.25, 19:10
        yoma napisała:

>

https://pbs.twimg.com/media/Gnm5EhOXEAAyGVc?format=jpg&name=900x900
        • yoma Re: Smakosze pomarańczowego rowa zachwyceni cłami 04.04.25, 00:31
          😂
      • no-popis Re: Smakosze pomarańczowego rowa zachwyceni cłami 03.04.25, 20:15
        yoma napisała:

Jest od Ciebie inteligentniejszy, jego administracja, i wie gdzie są, gdzie szuka się luk w biznesie. Wpierw eksport na bezludną wyspę a następnie eksport z "bezludnej" wyspy do USA bez cła.
        • bobislaw.borboje Re: Smakosze pomarańczowego rowa zachwyceni cłami 03.04.25, 23:52
          Jest kmiotem stosującym metody z XIX wieku. Amerykanie mu podziękują. Stawiam, że wcześniej podziękuje mu jakiś nowy L.H. Oswald.
    • x2468 Re: Smakosze pomarańczowego rowa zachwyceni cłami 03.04.25, 18:32
      Fakt, na pokryte lodem wyspy Heard i Mc Donalda na których żyją jedynie pingwiny i foki.
      • negativum Re: Smakosze pomarańczowego rowa zachwyceni cłami 03.04.25, 23:39
        x2468 napisał:

> Fakt, na pokryte lodem wyspy Heard i Mc Donalda na których żyją jedynie pingwin
        > y i foki.

Przecież to Australia.
        • bobislaw.borboje Re: Smakosze pomarańczowego rowa zachwyceni cłami 03.04.25, 23:50
          Australia jest kontynentem, dzbanie. Nie uczyli?
          • negativum Re: Smakosze pomarańczowego rowa zachwyceni cłami 03.04.25, 23:53
            bobislaw.borboje napisała:

> Australia jest kontynentem, dzbanie. Nie uczyli?

pl.wikipedia.org/wiki/Wyspy_Heard_i_McDonalda
            Wyspy Heard i McDonalda – australijskie terytorium obejmujące dwie niezamieszkane wyspy położone na południowym Oceanie Indyjskim
            • bobislaw.borboje Re: Smakosze pomarańczowego rowa zachwyceni cłami 04.04.25, 00:27
              Wyspy Heard i McDonalda – australijskie terytorium obejmujące dwie niezamieszkane wyspy nie są Australią. Tłumaczyć jak dziecku?
              • negativum Re: Smakosze pomarańczowego rowa zachwyceni cłami 04.04.25, 00:54

> Wyspy Heard i McDonalda – australijskie terytorium obejmujące dwie niezamieszka
                > ne wyspy nie są Australią. Tłumaczyć jak dziecku?

Mają nawet swego Króla :)

To nie jest wątek o kontynentach. :)
                  • negativum Re: Smakosze pomarańczowego rowa zachwyceni cłami 05.04.25, 01:08
                    Karola III.
                    Król pingwinów.
                    • bobislaw.borboje Re: Smakosze pomarańczowego rowa zachwyceni cłami 05.04.25, 10:44
                      Tak https://media.gettyimages.com/id/2190806947/video/king-charles-iii-attends-advent-church-service-in-london-england-london-mayfair-catholic.jpg?s=640x640&k=20&c=klwdQXNQyc6oIjEnK2P6rIeux_PMoSB__w5Ookk6quc=
              • cuda.na.plebanii Re: Smakosze pomarańczowego rowa zachwyceni cłami 04.04.25, 00:54
                Wybacz mu. Naukowcy są często roztargnieni. :)
    • ytartu Pisiory kochają cła 03.04.25, 20:36
      ukos napisał:

> Nie chce mi się komentować PiSSdzielskich wynurzeń, ale gołym okiem widać, że g
      > łówki bardzo chore.

Pisiory kochają cła.
    • bobislaw.borboje Re: Smakosze pomarańczowego rowa zachwyceni cłami 03.04.25, 23:48
      2.IV - dzień, w którym zesrał się amerykański przemysł.
    • basia_nobile Re: Smakosze pomarańczowego rowa zachwyceni cłami 04.04.25, 21:16
      Spełnia się sen wszystkich o lewicowych poglądach, którzy od lat walczyli z globalizmem.
      • bobislaw.borboje Re: Smakosze pomarańczowego rowa zachwyceni cłami 04.04.25, 21:25
        Tak. A zwłaszcza Męcena.
      • no-popis Re: Smakosze pomarańczowego rowa zachwyceni cłami 07.04.25, 11:32
        basia_nobile napisała:

> Spełnia się sen wszystkich o lewicowych poglądach, którzy od lat walczyli z glo
        > balizmem.

Żartujesz? Lewicowcy nie walczyli z globalizmem ale go wspierali pod hasłem internacjonalizmu czy innymi podobnymi.
      • sverir Re: Smakosze pomarańczowego rowa zachwyceni cłami 07.04.25, 11:38
        "Spełnia się sen wszystkich o lewicowych poglądach, którzy od lat walczyli z globalizmem"

Takie czasy, że "liberałowie" bronią dotacji państwowych i regulacji wolnego rynku, a protestują przeciw temu "socjaliści". Co nie przeszkadza niektórym "liberałom" dalej twierdzić, że cła są z gruntu wolnorynkowe, a ich brak to obrzydliwe lewactwo:)
    • bobislaw.borboje Re: Smakosze pomarańczowego rowa zachwyceni cłami 06.04.25, 23:01
      Amerykańskie wyroby zawsze były średniej jakości. Niekompatybilne z cywilizowanym światem (funty, cale, farenhajty). Teraz za Trąpa będą już goownianej jakości.
      • ukos Re: Smakosze pomarańczowego rowa zachwyceni cłami 07.04.25, 08:43

> Amerykańskie wyroby zawsze były
        > średniej jakości. Niekompatybilne
        > z cywilizowanym światem

Zwłaszcza mięsko pędzone sterydami.
    • adam.eu KOSZ, ze względu na słownictwo. 07.04.25, 08:55
      ukos napisał:

> Nie chce mi się komentować PiSSdzielskich wynurzeń, ale gołym okiem widać, że g
      > łówki bardzo chore.
      • no-popis Re: KOSZ, ze względu na słownictwo. 07.04.25, 11:25
        adam.eu napisał:

> ukos napisał:
        >
        > > Nie chce mi się komentować PiSSdzielskich wynurzeń, ale gołym okiem widać
        > , że g
        > > łówki bardzo chore.
        Jaka, typowa, siła argumentacji! Wow!
        • adam.eu Re: KOSZ, ze względu na słownictwo. 07.04.25, 11:41
          Dziękuję, ale przesadzasz :-).
          Kliknąłeś też na kosz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka