stasi1 19.04.25, 09:03 www.polityka.pl/tygodnikpolityka/rynek/2296435,1,polska-wodka-liczy-sie-coraz-mniej-wyborowa-traci-na-prestizu-cos-tu-poszlo-nie-tak.read Oczywiście na świecie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cuda.na.plebanii Re: Upadek polskiej wódki 19.04.25, 10:52 Świństwo jakich mało. Po Wyborowej pozostała jedynie etykietka. Nawet w Polsce ludzie stawiają wyżej Absolut, czy Koskenkorva, po których prawie nie masz kaca. Kiedys w Baltonie można było kupić fantastyczną polską wódkę Chopin. Teraz czytałem, ze pija się ją w polskich ambasadach. Dziwne, ze nie ma jej na rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Upadek polskiej wódki 19.04.25, 11:20 cuda.na.plebanii napisał: > Świństwo jakich mało. Po Wyborowej pozostała jedynie etykietka. Nawet w Polsce > ludzie stawiają wyżej Absolut, czy Koskenkorva, po których prawie nie masz kaca > . > > Kiedys w Baltonie można było kupić fantastyczną polską wódkę Chopin. Teraz czyt > ałem, ze pija się ją w polskich ambasadach. Dziwne, ze nie ma jej na rynku. Przecież jest. Ostatnio kupowałem ją w Biedrze. Odpowiedz Link Zgłoś
cuda.na.plebanii Re: Upadek polskiej wódki 19.04.25, 11:34 Na Zachodzie nie ma, a w założeniu była to wódka przeznaczona jedynie na eksport. Wyborowa jest prawie wszędzie i co mnie dziwi jest stosunkowo droga w porównaniu z innymi białymi wódkami. Jest droższa od Absolut i od Smirnoff. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Upadek polskiej wódki 19.04.25, 12:06 Wyborowej nie ma,klamac tez trzeba umiec Odpowiedz Link Zgłoś
cuda.na.plebanii Re: Upadek polskiej wódki 19.04.25, 12:09 Chopina nie ma. Czytać trzeba umieć górniku przodowy. Stalin dawał książki za darmo, a ty zamiast się uczyć wolałeś fedrować. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Upadek polskiej wódki 19.04.25, 12:13 "Wyborowa jest prawie wszędzie i co mnie dziwi jest stosunkowo droga w porównaniu z innymi białymi wódkami. Jest droższa od Absolut i od Smirnoff." Onuca klamliwa do tego uparta i pyskata Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Upadek polskiej wódki 21.04.25, 12:48 cuda.na.plebanii napisał: > Na Zachodzie nie ma, a w założeniu była to wódka przeznaczona jedynie na ekspor > t. Wyborowa jest prawie wszędzie i co mnie dziwi jest stosunkowo droga w porówn > aniu z innymi białymi wódkami. Jest droższa od Absolut i od Smirnoff. Bredzisz przygłupie. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Upadek polskiej wódki 21.04.25, 15:07 no-popis napisała: > cuda.na.plebanii napisał: > > > Na Zachodzie nie ma, a w założeniu była to wódka przeznaczona jedynie na > ekspor > > t. Wyborowa jest prawie wszędzie i co mnie dziwi jest stosunkowo droga w > porówn > > aniu z innymi białymi wódkami. Jest droższa od Absolut i od Smirnoff. > Bredzisz przygłupie. > > > Oczywiście, że kłamie. Przedstawiasz prawdę. Napisze, że nieprawda. Pokazujesz bibliografię. Powie, że nie było cie na świecie. Podasz info ZE STRONY producenta, wg którego NIEMOŻLIWYM jest, aby zakupił wódkę Chopin w PRL w Baltonie w końcu lat 70. Jak tu manipuluje? „ Jedynie linki internetowe głoszą całą prawdę i tylko prawdę. To co było wcześniej i dlatego nie znajdziesz tego w necie jest wierutnym kłamstwem.” Czyli wg putinowskiego trolla, cytowana tu przez nas informacja, że wódka ta powstała w 1993 roku jest kłamstwem. Czyli producent jest niewiarygodny. Producent bredzi. Producent jest nieświadom, że produkt który stworzył istniał na rynku jeszcze za komuny. I tak jest w PRZYPADKACH każdego JEGO kłamstwa, którymi NAGMINNIE zaśmieca fora GAZETA.PL. Atakując przy tym forumowiczów i im bezpardonowo ubliżając. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Upadek polskiej wódki 19.04.25, 16:56 cuda.na.plebanii : > Kiedys w Baltonie można było kupić fantastyczną polską wódkę Chopin. Teraz czyt > ałem, ze pija się ją w polskich ambasadach. Dziwne, ze nie ma jej na rynku. Nieprawda. „Chopin” wszedł na polski rynek w 1993 roku. I był powszechnie dostępny. I do dziś jest. Do nabycia także w sklepach bezcłowych na polskich lotniskach. Można nabyć go również w Europie Zachodniej. Między innymi w Belgii. Widać ponownie, że człowiek ten nie ma zielonego pojęcia o detalach życia codziennego ani w krajach Europy Zachodniej, ani w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Upadek polskiej wódki 19.04.25, 17:03 storima napisał: > cuda.na.plebanii : > > > Kiedys w Baltonie można było kupić fantastyczną polską wódkę Chopin. Tera > z czyt > > ałem, ze pija się ją w polskich ambasadach. Dziwne, ze nie ma jej na rynk > u. > > Nieprawda. Nieprawda to klasyka w cudach na plebanii. Odpowiedz Link Zgłoś
cuda.na.plebanii Re: Upadek polskiej wódki 19.04.25, 17:10 Ha, ha. W Baltonie wódkę Chopin kupowałem w roku pańskim 1978. W tym czasie ten gówniarz wychowany w radzieckim Komsomole jaszcze nawet w planie nie był, a jego nieszczęśni rodzice jeszcze nie wiedzieli po co mają te cudeńka miedzy nogami. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis i znowu kompromitacja załganego trolla 19.04.25, 19:08 cuda.na.plebanii napisał: > Ha, ha. W Baltonie wódkę Chopin kupowałem w roku pańskim 1978. W tym cza > sie ten gówniarz wychowany w radzieckim Komsomole jaszcze nawet w planie nie by > ł, a jego nieszczęśni rodzice jeszcze nie wiedzieli po co mają te cudeńka miedz > y nogami. Bredzisz synku bo to, że kłamiesz to już wiadomo. Wiem, że nie zrobi to na tak załganym psie wrażenia ale wódka Chopin ma swoją historię dopiero od 1993 roku Tu dowód: chopinvodka.pl/nasza-historia/ ...ale Ty kupowałeś ją już w 1978...no, no, no .... błaźnie :) Nic dziwnego więc, że reprezentujesz tu na forum lewactwo bo ono jest tak jak ty załgane, prymitywne i aroganckie. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis zmień nick po tej kompromitacji na: załgany pies 19.04.25, 19:09 no-popis napisała: > cuda.na.plebanii napisał: > > > Ha, ha. W Baltonie wódkę Chopin kupowałem w roku pańskim 1978. W t > ym cza > > sie ten gówniarz wychowany w radzieckim Komsomole jaszcze nawet w planie > nie by > > ł, a jego nieszczęśni rodzice jeszcze nie wiedzieli po co mają te cudeńka > miedz > > y nogami. > Bredzisz synku bo to, że kłamiesz to już wiadomo. > Wiem, że nie zrobi to na tak załganym psie wrażenia ale wódka Chopin ma swoją h > istorię dopiero od 1993 roku > Tu dowód: > chopinvodka.pl/nasza-historia/ > ...ale Ty kupowałeś ją już w 1978...no, no, no .... błaźnie :) > Nic dziwnego więc, że reprezentujesz tu na forum lewactwo bo ono jest tak jak t > y załgane, prymitywne i aroganckie. > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
donvito52 Re: zmień nick po tej kompromitacji na: załgany p 19.04.25, 19:28 Urwał ... nawet o wódkę się kłócić ?? Aaa ... pierwsze primo, Chopin jest ? był produkowany w Siedlcach. Ale rzeczywiście jest raczej trudno dostępna. Ostatnio jak szukałem to w sklepie firmowym nie było. Na prezent szukałem. Po każdym alko, jak się ostro pojedzie to kac, ból głowy. Jedynie co, że ciut więcej można spożyć. Ciut ... Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: zmień nick po tej kompromitacji na: załgany p 19.04.25, 21:49 Kac (ból głowy) nie jest od czyste wódki lecz od papierosów palonych przy wódce. Pijesz- nie pal i nie pij z palącymi. Od czasu kiedy rzuciłem palenie zapomniałem co to takiego ból głowy.Niepalący znajomi mówią to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
cuda.na.plebanii Re: zmień nick po tej kompromitacji na: załgany p 19.04.25, 21:54 Sa różne zdania. Mój kolega kiedyś po ostrym pijaństwie kiepsko się czuł i mówi: "Q... czymś się wczoraj zatrułem, tyko czym. Przecież nic nie jadłem od rana". Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: zmień nick po tej kompromitacji na: załgany p 20.04.25, 18:27 x2468 napisał: > Kac (ból głowy) nie jest od czyste wódki lecz od papierosów palonych przy wódce > . Pijesz- nie pal i nie pij z palącymi. Od czasu kiedy rzuciłem palenie zapomni > ałem co to takiego ból głowy.Niepalący znajomi mówią to samo. > Co za bzdury. Nikt nie pali papierosów i jest kac. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: zmień nick po tej kompromitacji na: załgany p 20.04.25, 21:32 Kac jest lecz nie boli głowa. Dodam do wódki należy pic wodę, dużo wody nie kolorowe wynalazki. U mnie i znajomych to funkcjonuje. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: zmień nick po tej kompromitacji na: załgany p 20.04.25, 18:28 donvito52 napisał: > Urwał ... nawet o wódkę się kłócić ?? > Aaa ... pierwsze primo, Chopin jest ? był produkowany w Siedlcach. Ale rzeczywi > ście jest raczej trudno dostępna. Ostatnio jak szukałem to w sklepie firmowym n > ie było. Na prezent szukałem. > Po każdym alko, jak się ostro pojedzie to kac, ból głowy. Jedynie co, że ciut w > ięcej można spożyć. Ciut ... > Na prezent to tylko w Makro. Tylko trzeba mieć kartę. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis cuda.u.ruskich.onuc 20.04.25, 21:50 cuda.na.plebanii napisał: > Ha, ha. W Baltonie wódkę Chopin kupowałem w roku pańskim 1978. Tylko lewacy i ruskie trolle mogli kupować wódkę Chopin w roku 1978, której produkcję rozpoczęto w roku 1978. Błazen jesteś i właśnie udowodniłeś, że każdy Twój post jest tak samo załgany i psychopatyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
cuda.na.plebanii Re: cuda.u.ruskich.onuc 20.04.25, 23:42 Wiem co piłem durniu pisowski. Jeszcze nie mam sklerozy. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: cuda.u.ruskich.onuc 21.04.25, 12:43 cuda.na.plebanii napisał: > Wiem co piłem durniu pisowski. Jeszcze nie mam sklerozy. Masz i to gorzej jak skleroza. Twój stan umysłowy jest trwały i oparty na rojeniach. Tu masz źródło wiedzy od samego producenta tej wódki : chopinvodka.pl/nasza-historia/ ...biedny, schorowany człowieku a więc nie będę Ci odwdzięczał się ubliżając itp bo jesteś po prostu chory. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Upadek polskiej wódki 21.04.25, 11:08 Może była wtedy jakaś wódka Chopen ale raczej to nie był teraźniejsza bo ta ma 30 lat. Ale raczej nie powinna to być wodka z jakiej małej gorzelni bo co by robiła w Baltonie? Odpowiedz Link Zgłoś
cuda.na.plebanii Re: Upadek polskiej wódki 21.04.25, 11:29 stasi1 napisał: > Może była wtedy jakaś wódka Chopen ale raczej to nie był teraźniejsza bo ta ma > 30 lat. Napewno to była inna wódka. Obejrzałem sobie zdjęcia współcześnie produkowanej wódki Chopin. To jest zupełnie cos innego niż ta z tamtych czasów. Tamta miała bardzo subtelną etykietę, a butelka miała inny kształt. Coś na wzór obecnie produkowanej Chopin Vintage. Szkoda, ze wówczas nie było Internetu i nie zostało to udokumentowane zdjęciami :) > Ale raczej nie powinna to być wodka z jakiej małej gorzelni bo co by ro > biła w Baltonie? W tamtych czasach Polska produkowała wiele rzeczy przeznaczonych jedynie na eksport, o których normalny człowiek nie wiedział. Najlepsze produkty sprzedawano znienawidzonym kapitalistom :) Myślę, ze to był jakiś odrzut z eksportu, albo po prostu nie udało im się sprzedać jakiejś partii już wyprodukowanej i trafiła do Baltony. Może Baltona sprzedawała to na zachodnie statki? Trudno powiedzieć. W Peweksie nigdy nie widziałem tej wódki. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Upadek polskiej wódki 21.04.25, 12:47 cuda.na.plebanii napisał: > stasi1 napisał: > > > Może była wtedy jakaś wódka Chopen ale raczej to nie był teraźniejsza bo > ta ma > > 30 lat. > > Napewno to była inna wódka. Obejrzałem sobie zdjęcia współcześnie produk > owanej wódki Chopin. To jest zupełnie cos innego niż ta z tamtych czasów. Tamta > miała bardzo subtelną etykietę, a butelka miała inny kształt. Coś na wzór obec > nie produkowanej Chopin Vintage. > Szkoda, ze wówczas nie było Internetu i nie zostało to udokumentowane zdjęciami > :) > > > Ale raczej nie powinna to być wodka z jakiej małej gorzelni bo co by ro > > biła w Baltonie? > > W tamtych czasach Polska produkowała wiele rzeczy przeznaczonych jedynie na eks > port, o których normalny człowiek nie wiedział. Najlepsze produkty sprzedawano > znienawidzonym kapitalistom :) Baltona była przygłupie sklepem dla Polaków: dla np marynarzy lub posiadaczy bonów Pewxu czy dolarów. > Myślę, ze to był jakiś odrzut z eksportu, albo po prostu nie udało im się sprze > dać jakiejś partii już wyprodukowanej i trafiła do Baltony. Może Baltona sprzed > awała to na zachodnie statki? Trudno powiedzieć. W Peweksie nigdy nie widziałem > tej wódki. Tacy ludzie jak Ty, tak odmóżdżeni i schorowani są w stanie wyroić sobie wszystko nawet proputinowski PiS i anty putinowskiego Tuska :) Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Upadek polskiej wódki 21.04.25, 17:09 Że ci chce dyskutować. Facet dorwał się klawiatury. Bo wcześniej nie mógł tu pisać. I teraz ta klawiatura jest gorąca. Odpowiedz Link Zgłoś
cuda.na.plebanii Re: Upadek polskiej wódki 19.04.25, 11:40 Idealne pod wódeczkę i jakie patriotyczne 🤡 Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Upadek polskiej wódki 19.04.25, 12:27 stasi1 napisał: > www.polityka.pl/tygodnikpolityka/rynek/2296435,1,polska-wodka-liczy-sie-coraz-mniej-wyborowa-traci-na-prestizu-cos-tu-poszlo-nie-tak.read > Oczywiście na świecie Belvedere ma/miało nawet światowych akcjonariuszy: www.wprost.pl/tylko-u-nas/386972/bruce-willis-ratuje-polska-wodke.html tvn24.pl/trojmiasto/bruce-willis-walczy-o-20-milionow-euro-od-producenta-wodki-ra277910-ls3506945 Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Bialostocka Zubrowka trzyma sie nadal dobrze 19.04.25, 16:21 zarowna Biala - jak i ta z trawka. a moi niemieccy znajomi nadal sie nia zapijaja :) . www.amazon.de/Zubrowka-BIALA-Original-Vodka-Wodka/dp/B07HRFG3F1 Odpowiedz Link Zgłoś
cuda.na.plebanii Re: Bialostocka Zubrowka trzyma sie nadal dobrze 19.04.25, 17:19 Owszem sam przemycałem do Niemiec Żubrówkę, ale tą oryginalną z trawką. Teraz widzę również te niby Żubrówki bez trawki. To nie jest to samo co było kiedyś. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Bialostocka Zubrowka trzyma sie nadal dobrze 19.04.25, 17:29 cuda.na.plebanii napisał: > Owszem sam przemycałem do Niemiec Żubrówkę, ale tą oryginalną z trawką. Teraz w > idzę również te niby Żubrówki bez trawki. To nie jest to samo co było kiedyś. Masz 52,50 pln? Potrafisz obsłużyć płatność przez internet? alkoholeswiata24.pl/wodka-zubrowka-bison-grass-0-7l-37-5procPomogłem? Odpowiedz Link Zgłoś
cuda.na.plebanii Re: Bialostocka Zubrowka trzyma sie nadal dobrze 19.04.25, 17:39 no-popis napisała: > cuda.na.plebanii napisał: > > > Owszem sam przemycałem do Niemiec Żubrówkę, ale tą oryginalną z trawką. T > eraz w > > idzę również te niby Żubrówki bez trawki. To nie jest to samo co było kie > dyś. > > Masz 52,50 pln? Potrafisz obsłużyć płatność przez internet? > alkoholeswiata24.pl/wodka-zubrowka-bison-grass-0-7l-37-5procPomogłem? > > Jest okazja, czy mam ochotę to idę do sklepu i mam to co chcę od razu. W internecie to chyba jedynie alkoholicy kupują aby mieć więcej na zapas. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Bialostocka Zubrowka trzyma sie nadal dobrze 21.04.25, 12:34 Bez chyba. A jeśli jeszcze oznajmiają to publicznie, to tylko stare zboki. Też bez chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: Bialostocka Zubrowka trzyma sie nadal dobrze 19.04.25, 17:35 U mnie Wyborowej nie dostane bo...jej nie ma,a nawet jakby byla nie kupie dziadostwa.Jest Luksusowa (czy to polski wyrob?).A Chopina sprobowalem raz,mam go dosc,Belweder tylko butelka ladna. A ceny? Ktora tansza czy drozsza? No sa roznice, ale czy cena jest za wysoka jak chce sie napic Stoli Vodka? Stolicznaja ? Odpowiedz Link Zgłoś
cuda.na.plebanii Re: Bialostocka Zubrowka trzyma sie nadal dobrze 19.04.25, 17:44 dunajec1 napisał: > A Chopina sprobowalem raz,mam go do > sc,Belweder tylko butelka ladna. > A ceny? Ktora tansza czy drozsza? No sa roznice, ale czy cena jest za wysoka ja > k chce sie napic Stoli Vodka? > Stolicznaja ? > Chopin w latach, koniec 70 to była naprawdę dobra wóda. Zero kaca, o ile dobrze pamietam :) Kilka lat temu kupiłem Wyborowa aby poczęstować kolegów w pracy, więcej tego błędu nie popełniłem. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Bialostocka Zubrowka trzyma sie nadal dobrze 19.04.25, 17:57 cuda.na.plebanii napisał: > dunajec1 napisał: > > > A Chopina sprobowalem raz,mam go do > > sc,Belweder tylko butelka ladna. > > A ceny? Ktora tansza czy drozsza? No sa roznice, ale czy cena jest za wys > oka ja > > k chce sie napic Stoli Vodka? > > Stolicznaja ? > > > > Chopin w latach, koniec 70 to była naprawdę dobra wóda. Zero kaca, o ile dobrze > pamietam :) Kilka lat temu kupiłem Wyborowa aby poczęstować kolegów w pracy, w > ięcej tego błędu nie popełniłem. Nie przesadzaj, nie jest teraz Wyborowa taka zła. Poprawili jakość. Dobra zagrycha i kaca nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Bialostocka Zubrowka trzyma sie nadal dobrze 19.04.25, 18:06 Wyborowej nawet kawior jako zagrycha nie pomoze,swinstwo i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
cuda.na.plebanii Re: Bialostocka Zubrowka trzyma sie nadal dobrze 19.04.25, 22:02 szwampuch58 napisał: > Wyborowej nawet kawior jako zagrycha nie pomoze,swinstwo i tyle > Świństwo, ale dobrze robi! :) Odpowiedz Link Zgłoś
donvito52 Re: Bialostocka Zubrowka trzyma sie nadal dobrze 20.04.25, 18:11 Szkodzi brak umiaru. Głównie i przede wszystkim ;) Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Bialostocka Zubrowka trzyma sie nadal dobrze 20.04.25, 18:45 ???? Odpowiedz Link Zgłoś
cuda.na.plebanii Re: Bialostocka Zubrowka trzyma sie nadal dobrze 19.04.25, 18:15 > Nie przesadzaj, nie jest teraz Wyborowa taka zła. Poprawili jakość. Dobra zagrycha i kaca nie ma. Po pierwszym pól litrze wszystko smakuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Zawsze wolalem Luxusową 19.04.25, 19:01 hrasier_2 napisał: Wyborowa nie jest taka zła. Poprawili jakość. Dobra zagrycha i kaca nie ma. Zawsze wolalem Luxusową ale od dekady porzucilem ja na korzysc bialostockiej Bialej Zubrowki. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Bialostocka Zubrowka trzyma sie nadal dobrze 19.04.25, 21:57 Żubrówka, tylko z trawka i sokiem jabłkowym. Gdyby była odpowiednia reklamy byłaby nr 1 na świecie a tak nr 1 jest Starka kiedyś z Szczecina niestety do zera sprzedana amerykanom. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Bialostocka Zubrowka trzyma sie nadal dobrze 20.04.25, 21:37 Starka, ponad 180€ za litr. www.honest-rare.de/polmos-starka-21-roggendestillat/ Tekst linku Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Bialostocka Zubrowka trzyma sie nadal dobrze 20.04.25, 21:39 x2468 napisał: > Żubrówka, tylko z trawka i sokiem jabłkowym. Gdyby była odpowiednia reklamy był > aby nr 1 na świecie a tak nr 1 jest Starka kiedyś z Szczecina niestety do zera > sprzedana amerykanom. Jakim Amerykanom. Skąd takie informacje? Właściciel to kanadyjczyk. Zamierza kupić tę wytwórnię Starki właściciel Dino. Tę fabrykę sprzedał za "psi grosz" guru prywatyzacji Lewandowski Janusz z grupy KLD Tuska najbardziej nieudacznej i złodziejskiej grupy politycznej w polskiej, nowej historii. Dlaczego za psi grosz? Otóż wartość zgromadzonych nam beczek z zawartością Starki szacuje się na około 600 000 000 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Bialostocka Zubrowka trzyma sie nadal dobrze 20.04.25, 23:38 Nie kłam, Janusz Lewandowski był ministrem w rządzie JK Bieleckiego w1991 roku i Suchockiej od lipca 1992 do października 1993 " W 1998 roku następuje przekształcenie na Spółkę Akcyjną ze 100% udziałem Skarbu Państwa. W 2010 roku Szczecińska Wytwórnia Wódek „Polmos" S.A. (nr KRS 0000049302) zostaje postawiona w stan upadłości likwidacyjnej, w 2012 roku firma zostaje przekształcona na: Fabryka Wódek „Starka” spółka z o.o. (nr KRS 0000422739) " . Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis pomogę Ci kłamco lewacki 19.04.25, 17:46 cuda.na.plebanii napisał: > Piszę to co widzę w sklepach. Nie jestem aż tak potrzebujący aby przeglądać int > ernet w poszukiwaniu alkoholu. Kłamiesz dalej ale ty lubisz tarzać się w błocie kłamstwa jak widać. Taką Żubrówkę kupisz w sklepach np : Winnica Lidla, Auchan, Delikatesach Emiś, OBI i wielu innych. Meliny i Żabki rzeczywiście nie sprzedają takiego klasowego alkoholu bo im się nie opłaca zajmować półek, Odpowiedz Link Zgłoś
cuda.na.plebanii Re: pomogę Ci kłamco lewacki 19.04.25, 17:51 Nigdy nie widziałem tych sklepów. Nawet będąc w Polsce omijam je z daleka. Jedynie Lidl tu jest, ale to jest sklep dla, powiedzmy delikatnie, dla klasy poniżej średniej. :) Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: pomogę Ci kłamco lewacki 20.04.25, 18:47 OBI sprzedaje gorzale?...pogielo cie? Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: pomogę Ci kłamco lewacki 20.04.25, 21:21 szwampuch58 napisał: > OBI sprzedaje gorzale?...pogielo cie? Masz rację. Miałem na myśli sieć Duży Ben. Ben, OBI ....może mi podobnie zabrzmiało. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: pomogę Ci kłamco lewacki 20.04.25, 21:34 Przyznanie sie do bledu to odwaga ....doceniam Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje Re: Upadek polskiej wódki 20.04.25, 22:28 No, z wysoka to ona nie upadła. Osiąga już poziom rosyjskiej po jelcynie. Dlatego pijam "rude", ale nie te ohydne bimbry pędzone z kukurydzy. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Upadek polskiej wódki 23.04.25, 09:15 Polska wódka nie jest pędzona z kukurydzy Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Upadek polskiej wódki 21.04.25, 16:27 Brednie, w żabkach ma się jak najlepiej 😇😇😇😇😇😇😇 Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Upadek polskiej wódki 22.04.25, 15:50 Bardziej chodziło o to że w świecie jest źle Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Upadek polskiej wódki 22.04.25, 16:04 m.c.hrabia napisał: > Brednie, w żabkach ma się jak najlepiej 😇😇😇😇😇😇😇 > Prawda. Nie było „Chopina” na półce w „Żabce”. Zapytałem panią czy bywa. Odpowiedziała, że bywa. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Upadek polskiej wódki 27.04.25, 09:17 storima napisał: > m.c.hrabia napisał: > > > Brednie, w żabkach ma się jak najlepiej 😇😇😇😇😇😇😇 > > > > Prawda. Nie było „Chopina” na półce w „Żabce”. Zapytałem panią czy bywa. Odpow > iedziała, że bywa. > > Wódka „Chopin” produkowana od 1993 roku, jest dostępna w sklepach wolnocłowych na polskich lotniskach. Czyli ponownie, to nieprawda, że nie jest dostępna w Polsce. Można ją nabyć w Belgii, Francji czy też innych krajach w Europie Zachodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Upadek polskiej wódki 21.04.25, 17:35 Byłem dotychczas przekonany, że wódka zawsze się wlewa lub wylewa bez względu na źródło jej przeznaczenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
j-k drobna korekta:: 21.04.25, 17:44 privus napisał: > Byłem dotychczas przekonany, że wódka zawsze się wlewa lub wylewa bez względu n > a źródło jej przeznaczenia :) - A ja jestem przekonany, że wódka zawsze się wlewa lub wylewa ze względu n > a źródło jej pochodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: drobna korekta:: 22.04.25, 17:02 Obydwa źródła mają swoje znaczenie i przeznaczenie :) Odpowiedz Link Zgłoś