Dodaj do ulubionych

No i wyszło szydło z worka

04.10.25, 17:52

share.google/4CQty7D0nNXnpJCF5
Obserwuj wątek
    • j-k ale do Palacu Prezydenckiego nie dotarlo 04.10.25, 18:02
      szczesliwie :)
      • bobislaw.borboje Ma pałac 05.10.25, 09:36
        w Brzeszczach.
    • czytelnikus Dwa pasy ruchu zamiar dwóch. 04.10.25, 18:08
      czytelnikus napisała:

>
      > share.google/4CQty7D0nNXnpJCF5

Wjeżdzający z prawego pasa musi na pierwszym zjeździe skręcić ww prawo, bo się pas kończy i z trzech robią się dwa. Samochody patkujace w poprzek ulicy na chodniku parkować już nie będą, bo tam będą kwietniki, a samochody będą parkować wzdłuż ulicy kosztem jednego pasa ruchu. Co za genialny idiota to wymyślił. I pomyśleć, że ja na niego głosowałem.
      • j-k Nie pociesze. - a zmartwie... 04.10.25, 18:13
        czytelnikus napisała:

> czytelnikus napisała:
        >
        > >
        > > share.google/4CQty7D0nNXnpJCF5
        >
        >
        > Wjeżdzający z prawego pasa musi na pierwszym zjeździe skręcić ww prawo, bo się
        > pas kończy i z trzech robią się dwa. Samochody patkujace w poprzek ulicy na cho
        > dniku parkować już nie będą, bo tam będą kwietniki, a samochody będą parkować w
        > zdłuż ulicy kosztem jednego pasa ruchu. Co za genialny idiota to wymyślił. I po
        > myśleć, że ja na niego głosowałem.

Wymyslila to nasza kochana Unia - to sie dzieje wszedzie w UE - wyrzuca sie samochody na sile z centrow miast..

maja byc "przyjazne ludziom" i Zioelone... :)
        • bobislaw.borboje I bardzo dobrze! 05.10.25, 09:39
          będę miał luźniej na ulicach, kiedy się wybiorę do Warszawy. Samochodem.
          • czytelnikus Re: I bardzo dobrze! 05.10.25, 09:51
            bobislaw.borboje napisała:

> będę miał luźniej na ulicach, kiedy się wybiorę do Warszawy. Samochodem.

Luźniej bo ciaśniej? A to ciekawe, bo to oznacza, że ja dtgę szybki do ruchu zmniejszymy o jeden pas to będzie
            Luźniej...
          • czytelnikus Re: I bardzo dobrze! 05.10.25, 09:55

> będę miał luźniej na ulicach, kiedy się wybiorę do Warszawy. Samochodem.

Luźniej bo ciaśniej? A to ciekawe,, możesz rozwinąć jak do tego doszedłeś?
            • bobislaw.borboje Re: I bardzo dobrze! 05.10.25, 10:03
              Na podstawie wpisu j-k: "wyrzuca sie samochody na sile z centrow miast.".
              Jak się "wyrzuci" z 80%, to będę miał luźniej. ;))
              • czytelnikus Re: I bardzo dobrze! 05.10.25, 10:23

> Na podstawie wpisu j-k: "wyrzuca sie samochody na sile z centrow miast.".
                > Jak się "wyrzuci" z 80%, to będę miał luźniej. ;))

Jak by były trzy pasy zamiast dwóch to byś miał jeszcze bardziej luźno
                • bobislaw.borboje Re: I bardzo dobrze! 05.10.25, 21:51
                  > Jak by były trzy pasy zamiast dwóch to byś miał jeszcze bardziej luźno

No pewnie! A jakby były cztery pasy, to miałbym jeszcze bardziej luźno. Ale chodzi (wg. j-k) o redukcję pogłowia warszawskich kierowców, czemu, jako aktualny prowincjusz, mocno kibicuję.

Pamiętasz może akcję jakichś aktywiszczów bicyklowej proweniencji skierowaną przeciwko zatokom przy przystankach autobusowych? Aktywiszczom owym chodziło o to, żeby kierowcy osobówek stali za autobusem na przystanku, czekali aż pan kierowca MZA łaskawie ruszy, zamiast elegancko wymijać go wolnym (tzn. niezajętym) pasem. Częściowo zrealizowali to na ul. Krasińskiego w kierunku od Wilson Platzu na Sady Żoliborskie. Krasińskiego straciła 2 pasy ruchu, został jeden (drugi poszedł na ścieżkę rowerową na asfalcie) plus te nieszczęsne zatoki. Aktywiszcza do swojej błyskotliwej akcji mieli nawet nie mniej błyskotliwe hasło: "Zatoki? To się leczy!"
                  A ja akurat Krasińskiego byłem zainteresowany, bo mam mieszkanie na placu Henkla (drugie mam na Grochowie). I byłem zmuszony jeździć ulicą Stołeczną.

Na szczęście pomysł likwidacji zatok za Trzaskowskiego zmarł śmiercią cichą i spokojną. Jasiu Mencwel ciężko to odchorowa fizycznie i psychicznie.

• don.kulawy Re: I bardzo dobrze! 05.10.25, 10:26

> Na podstawie wpisu j-k: "wyrzuca sie samochody na sile z centrow miast.".
                > Jak się "wyrzuci" z 80%, to będę miał luźniej. ;))

Nie wjedziesz do centrum miasta bez specjalnego pozwolenia, które wydaje się jedynie mieszkańcom.
                • bobislaw.borboje Re: I bardzo dobrze! 05.10.25, 21:22
                  No więc właśnie wróciłem z m. st., gdzie jeździłem po centrum bez specjalnego zezwolenia gdzie chciałem i jak tylko chciałem.
                  Na niewarszawskich blachach.
                  • czytelnikus Re: I bardzo dobrze! 06.10.25, 10:28
                    Blachy teraz nic nie znaczą, ja jestem rodowity Warszawiak, a blachy mam WPR, czyli Pruszkow, albo Brwinow. Doradził mi to kumpel, który zarejestrował wcześniej samochód na działce. Powiedział, że na wsiowych numeracja pa Warszawie jeździ się bardziej komfortowo, bo jak nawet komuś zajedzie drogę to tamtemu mu ustępuje i z uśmiechem na ustach pokazuje by jechał, a po ruchach ust widać, że mówi jedz chamie. No i sprawdziłem, to prawda.
                    • bobislaw.borboje Re: I bardzo dobrze! 06.10.25, 12:09
                      Kiedyś rejestracja z Polski powiatowej oznaczała dużo tańsze OC. Niedawno jeździłem na blachach wrocławskich (leasing) po Warszawie dość regularnie i faktycznie, nie stwierdziłem jakiejś nienawiści za moje wykroczenia.
                      Ale na WWL. LLU czy LTM to bym się wstydził jeździć.
                  • don.kulawy Re: I bardzo dobrze! 06.10.25, 10:57

> No więc właśnie wróciłem z m. st., gdzie jeździłem po centrum bez specjalnego z
                    > ezwolenia gdzie chciałem i jak tylko chciałem.
                    > Na niewarszawskich blachach.

Ja piszę o twojej przyszłości. Piszę na podstawie własnego doświadczenia bo u mnie już tak jest od dawna. Do centrum mogą wjeżdżać jedynie mieszkańcy, policja, taxi. Wszędzie za kamery rozpoznające tablice rejestracyjne.
                    • bobislaw.borboje Re: I bardzo dobrze! 06.10.25, 12:04
                      Ta przyszłość to dla mnie Bródno. Tam się jeździ meleksami.
    • bobislaw.borboje Re: No i wyszło szydło z worka 04.10.25, 23:12
      1. A dlaczego na torach tramwajowych nie będzie wysiana grzybnia pieczarek?
      2. I co to za szary ponury kloc będzie zasłaniał widok na Pałac im. J. Stalina (czyli PeKiN)?
      • czytelnikus Re: No i wyszło szydło z worka 05.10.25, 10:25

> 1. A dlaczego na torach tramwajowych nie będzie wysiana grzybnia pieczarek?
        > 2. I co to za szary ponury kloc będzie zasłaniał widok na Pałac im. J. Stalina
        > (czyli PeKiN)?

To nie kloc tylko "Klocek", pasuje tak jak gówno na dywanie. Taki koszmar z Placu Defilad
        • bobislaw.borboje Re: No i wyszło szydło z worka 05.10.25, 21:31
          Klocek swoją architekturą przypomina dokonania niemieckich architektów z kwatery Hitlera koło Kętrzyna. Taka sama stylistyka.
          Nowe muzea mogą być piękną architekturą (jak np. "Polin") i mogą też być taką pokraczną architekturą. A już sądziłem, że w życiu nie zobaczę nic brzydszego, niż Guggenheim w NY. No i doczekałem się, i to w rodzinnym mieście.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka