Dodaj do ulubionych

Monika Borkowska

26.11.25, 12:12
We wtorek 18 listopada Monika Borkowska poinformowała na portalu X o wygranej sprawie sądowej z Telewizją Polską. "W momencie, w którym rozstawałam się z telewizją, w słabym stylu ze strony dyrektora Własiuka (przyp. red. dyrektor biura zarządzania kapitałem ludzkim w Telewizji Polskiej), postanowiłam, że nie dam się wykorzystywać, nie dam się naciągać, upokorzyć i poniżyć... Dlatego wylądowaliśmy w sądzie... W pierwszej instancji wygrałam, w drugiej również" - słyszymy w nagraniu zamieszczonym przez dziennikarkę TV Republika. Masz dobrego adwokata to wygrywasz. kultura.gazeta.pl/kultura/7,114628,32422674,prezenterka-tv-republika-wygrala-w-sadzie-pracy-nie-dam-sie.html. Ile trzeba nerwów stracić.
Obserwuj wątek
    • boggi_dan Re: Monika Borkowska 26.11.25, 12:14
      Zdziwił mnie fakt, że na ostatnią rozprawę Telewizja nie wysłała
      żadnego pełnomocnika. Choć to oni wnieśli apelację. Według mnie chodziło
      tylko o grę na czas – wyjawiła Borkowska. Może tak, może nie. Mogło być przecież tak, że sędzia orzekający nie dał się przekupić ani zastraszyć.
      • strzal_w_punkt Re: Monika Borkowska 26.11.25, 15:35
        boggi_dan napisał:

> Zdziwił mnie fakt, że na ostatnią rozprawę Telewizja nie wysłała
        > żadnego pełnomocnika. Choć to oni wnieśli apelację. Według mnie chodziło
        > tylko o grę na czas – wyjawiła Borkowska. Może tak, może nie. Mogło być przecie
        > ż tak, że sędzia orzekający nie dał się przekupić ani zastraszyć.

Kogo zdziwił fakt, ciebie czy Borkowską? Dla niekumatych: "Nieobecność pełnomocnika czy strony na rozprawie apelacyjnej nie stanowi przeszkody w rozpoznaniu apelacji" Tak też stało się w tej sprawie. Niedouczony zawsze zdziwiony ;)
    • privus Re: Monika Borkowska 26.11.25, 14:13
      Tak to bywa, gdy ambicje własnego ego przerastają niezbędny rozsądek.
      • x2468 Re: Monika Borkowska 26.11.25, 14:38
        ..."wyjawiła Borkowska. Może tak, może nie. Mogło być przecież tak, że sędzia orzekający nie dał się przekupić ani zastraszyć".

Kosmiczny bełkot. Chyba po litrze denaturatu.
        • privus Re: Monika Borkowska 26.11.25, 15:03
          x2468 napisał:

> ..."wyjawiła Borkowska. Może tak, może nie. Mogło być przecież tak, że sędzia o
          > rzekający nie dał się przekupić ani zastraszyć".
          >
          > Kosmiczny bełkot. Chyba po litrze denaturatu.
          >
          Też rekwizyt ceniony przez co poniektórych :)
          • strzal_w_punkt Re: Monika Borkowska 26.11.25, 16:24
            Jak się nie ma co się lubi, to...prawda stara jak świat.
        • boggi_dan Re: Monika Borkowska 26.11.25, 16:32
          Myślę że z rana nie walisz oprócz kawy parobku systemu. Tacy jak ty nigdy nie zrozumieją podstawowych rzeczy. x2468 napisał:

> ..."wyjawiła Borkowska. Może tak, może nie. Mogło być przecież tak, że sędzia o
          > rzekający nie dał się przekupić ani zastraszyć".
          >
          > Kosmiczny bełkot. Chyba po litrze denaturatu.
        • bobislaw.borboje Re: Monika Borkowska 26.11.25, 21:37
          Dobrze, że Mazalenka nie przetrzeźwiał jeszcze po wczorajszym.
      • boggi_dan Re: Monika Borkowska 26.11.25, 16:22
        privus napisał:

> Tak to bywa, gdy ambicje własnego ego przerastają niezbędny rozsądek.
        No kapiszon. W prawdzie z wyroku zadowolona ale kiedy a nawet czy w ogóle zobaczy pieniądze?
        • privus Re: Monika Borkowska 26.11.25, 16:56
          Od tego są sądy pistolecie i żadne kapiszony nie maja tu nic do powiedzenia :)
          • boggi_dan Re: Monika Borkowska 26.11.25, 17:06
            Ty mieszkasz w Polsce, byłeś w jakimś sądzie. Dwa razy się sądziłem i mimo wygrania sprawy pieniędzy nigdy na oczy nie wiedziałem. Jarzysz to? Do zadań Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji należy w szczególności:
            1) projektowanie w porozumieniu z Prezesem Rady Ministrów kierunków polityki
            państwa w dziedzinie radiofonii i telewizji.

Jako żywo likwidacja Tvp nie była projektowana przez KRRiT, jest więc nielegalna, przeprowadzona przez jakichś uzurpatorów.
            • privus Re: Monika Borkowska 26.11.25, 18:34
              Kijem tego, co nie pilnuje swego.
              Trzeba było znacznie wcześniej mieć oczy otwarte.
              Kto ma Ci zwrócić te pieniądze, skoro np. dłużnik już niczego nie ma?
              Sąd?
              A może jeszcze z może jeszcze z moich podatków?
              • boggi_dan Re: Monika Borkowska 27.11.25, 10:13
                privus napisał:

> Kijem tego, co nie pilnuje swego.
                > Trzeba było znacznie wcześniej mieć oczy otwarte.
                > Kto ma Ci zwrócić te pieniądze, skoro np. dłużnik już niczego nie ma?
                > Sąd?
                > A może jeszcze z może jeszcze z moich podatków?
                Ale ciebie nikt się nie pyta i ładują kasę z twoich podatków na telewizję w likwidacji. Pewnie Sznepf czy Głowonóg zwana Dobrosz-oracz też nie dostają pensji.
                • strzal_w_punkt Re: Monika Borkowska 27.11.25, 10:34
                  boggi_dan napisał:

> privus napisał:
                  >
                  > > Kijem tego, co nie pilnuje swego.
                  > > Trzeba było znacznie wcześniej mieć oczy otwarte.
                  > > Kto ma Ci zwrócić te pieniądze, skoro np. dłużnik już niczego nie ma?
                  > > Sąd?
                  > > A może jeszcze z może jeszcze z moich podatków?
                  > Ale ciebie nikt się nie pyta i ładują kasę z twoich podatków na telewizję w li
                  > kwidacji. Pewnie Sznepf czy Głowonóg zwana Dobrosz-oracz też nie dostają pensj
                  > i.

Dostają, uczciwie pracują i im się należy.
                • privus Re: Monika Borkowska 27.11.25, 17:58
                  boggi_dan napisał:

> > A może jeszcze z może jeszcze z moich podatków?
                  > Ale ciebie nikt się nie pyta i ładują kasę z twoich podatków na telewizję w li
                  > kwidacji. Pewnie Sznepf czy Głowonóg zwana Dobrosz-oracz też nie dostają pensj
                  > i.

A co ma jedno do drugiego?
                  Ciebie się pytali, ile po cichu kasy można przeszmuglować Rydzykowi?
            • bobislaw.borboje Masz dobrego adwokata to wygrywasz 27.11.25, 08:49
              boggi_dan napisał:

> Dwa razy się sądziłem i mimo wygr> ania sprawy pieniędzy nigdy na oczy nie wiedziałem.
            • strzal_w_punkt Re: Monika Borkowska 27.11.25, 09:42
              boggi_dan napisał:

> Ty mieszkasz w Polsce, byłeś w jakimś sądzie. Dwa razy się sądziłem i mimo wygr
              > ania sprawy pieniędzy nigdy na oczy nie wiedziałem. Jarzysz to? Do zadań Krajo
              > wej Rady Radiofonii i Telewizji należy w szczególności:
              > 1) projektowanie w porozumieniu z Prezesem Rady Ministrów kierunków polityki
              > państwa w dziedzinie radiofonii i telewizji.
              >
              > Jako żywo likwidacja Tvp nie była projektowana przez KRRiT, jest więc nielega
              > lna, przeprowadzona przez jakichś uzurpatorów.

Rozumiem, najpierw sprawdzałeś czy nic na ciebie nie ma, ale aż dwa razy, sam sobie nie dowierzałeś? Popełniłeś błąd, trzeba było podać dłużnika, a nie PiSać na samego siebie ;)
              • privus Re: Monika Borkowska 27.11.25, 18:03
                Nic nie rozumiesz ugi_boogi_dans i dlatego wypisujesz głupoty.
                • privus Re: Monika Borkowska 27.11.25, 18:08
                  P.S.
                  Dwa błędy:
                  Pierwszy - miało być podpisane do boggi_dan.
                  Drugi, miało być - Nic nie rozumiesz brykając w takt ugi_boogi_dans i dlatego wypisujesz głupoty.
        • strzal_w_punkt Re: Monika Borkowska 27.11.25, 09:44
          boggi_dan napisał:

> privus napisał:
          >
          > > Tak to bywa, gdy ambicje własnego ego przerastają niezbędny rozsądek.
          > No kapiszon. W prawdzie z wyroku zadowolona ale kiedy a nawet czy w ogóle z
          > obaczy pieniądze?

Zapewne nie zobaczy, chyba, że jej PiS wypłaci.
    • bobislaw.borboje Re: Monika Borkowska 27.11.25, 13:56
      Nie znam baby.
      • strzal_w_punkt Re: Monika Borkowska 27.11.25, 14:18
        Nic ciekawego. Szczujnia!
      • boggi_dan Re: Monika Borkowska 27.11.25, 17:16
        bobislaw.borboje napisała:

> Nie znam baby.
        Do swojej też tak mówisz? A udajesz intelektualistę. Ale ten wiejski głupek z rana naklepał tu postów. Strzał w punkt, czy w potylicę.
        • bobislaw.borboje Re: Monika Borkowska 27.11.25, 17:50
          Swoją babę znam, więc tak nie mówię.

"w potylicę" nie czytam.
        • strzal_w_punkt Re: Monika Borkowska 27.11.25, 18:21
          boggi_dan napisał:

> bobislaw.borboje napisała:
          >
          > > Nie znam baby.
          > Do swojej też tak mówisz? A udajesz intelektualistę. Ale ten wiejski głupek z r
          > ana naklepał tu postów. Strzał w punkt, czy w potylicę.

Myślisz, że bycie złodziejem intelektualnym przynosi zaszczyt? Nie trudno zauważyć twoją płyciznę umysłową, podpieranie się cudzymi komentarzami nie jest grzechem, ale wypada zasygnalizować autora, a nie przyPiSywać sobie zaszczyty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka