negativum 02.12.25, 11:10 Sami sobie wypłacimy repatriacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
x2468 Re: Mamy to!!!!! 02.12.25, 11:19 Ustawiłeś się Herr nagativum pod kasą? Należy ci się czy robisz za "stacza"? Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Nie Mamy to :) 02.12.25, 11:25 x2468 napisał: > Ustawiłeś się Herr nagativum pod kasą? Należy ci się czy robisz za "stacza"? - "za Slupa" sie mowi - bo negativ to sie ciagle rusza - chociaz tylko w kolko wokol tego Slupa ::) Odpowiedz Link Zgłoś
obrotowy Nie Mamy to!!!!! 02.12.25, 18:15 bobislaw.borboje napisała: > repatriacje ? najpierw reperacje - a przed Swietami jest sporo do zrobienia. np. posprzatanie po US Army na tym lotnisku kolo Rzeszowa... Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: Mamy to!!!!! 02.12.25, 12:05 negativum: > Mamy to!!!!! Co macie? negativum: > Sami sobie wypłacimy repatriacje. I dokąd się repatriujecie za tą samowypłaconą kasę? Repatriacja do Niemiec chyba nie wchodzi w grę, bo przecież nie jesteście Herrami. Ale po drugiej stronie jest Rosja — tam się repatriujcie. Nie pytam o związek ilustracji z repatriacją, bo wiem, że związku nie ma, nie będzie i w ogóle związków się nie przewiduje. - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
perla.roztocza Re: Mamy to!!!!! 02.12.25, 17:07 stefan4 napisał: > I dokąd się repatriujecie za tą samowypłaconą kasę? czepianie się literówek czy błędów na forum słabe jest. Szczególnie gdy poprawiacz wypowiada się ex cathedra właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Mamy to!!!!! 02.12.25, 17:20 perla.roztocza napisał(a): > stefan4 napisał: > > > I dokąd się repatriujecie za tą samowypłaconą kasę? > > czepianie się literówek czy błędów na forum słabe jest. > Szczególnie gdy poprawiacz wypowiada się ex cathedra właśnie. Też tak myślę. Dyskutujemy przez argumenty polityczne. Relacje polsko-niemieckie pozostają raczej chłodne - ocenił szwajcarski dziennik „Neue Zuercher Zeitung” po poniedziałkowych konsultacjach międzyrządowych. Według gazety kwestia zadośćuczynienia nadal dzieli oba kraje, a kanclerz RFN Friedrich Merz nie jest w stanie rozwiązać historycznych sporów. Najważniejsze, że nasz premier Donaldu Tusku wie co robi. Dobrze napisałem Stefciu 🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
strzal_w_punkt Re: Mamy to!!!!! 02.12.25, 18:11 boggi_dan napisał: >Najważniejsze, że nasz premier Donaldu Tusku wie co robi. Dobrze napisałem Stefciu 🤔 Dobrze napisałeś, lizać to ty potrafisz, tylko nie z tej strony Stefci ;) Odpowiedz Link Zgłoś
don.kulawy Re: Mamy to!!!!! 02.12.25, 19:16 > > czepianie się literówek OK, niech ci będzie literówka. Negatyw już w kolejnym wątku udowadnia, że nie ma zielonego pojęcia o czym mówił Tusk. Jemu nie chodziło o reparacje dla Polski tylko o indywidualne odszkodowania dla ludzi, którzy byli poszkodowani przez Hitlerowców. Za wiezienie, tortury, przymusowy wywóz na roboty do Niemiec... Odpowiedz Link Zgłoś
strzal_w_punkt Re: Mamy to!!!!! 02.12.25, 18:09 perla.roztocza napisał(a): > stefan4 napisał: > > > I dokąd się repatriujecie za tą samowypłaconą kasę? > > czepianie się literówek czy błędów na forum słabe jest. > Szczególnie gdy poprawiacz wypowiada się ex cathedra właśnie. Moralizujesz, po paru Ex Cathedra zmienisz zdanie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Mamy to!!!!! 02.12.25, 21:15 perla.roztocza napisał(a): > stefan4 napisał: > > > I dokąd się repatriujecie za tą samowypłaconą kasę? > > czepianie się literówek czy błędów na forum słabe jest. > Szczególnie gdy poprawiacz wypowiada się ex cathedra właśnie. Czasami człowiek musi, bo się udusi. Stefan czwarty jest jednak osobą specyficzną, gdyż poluje na takie okazje. Żyje nimi. Od siebie nie napisał niczego. Przynajmniej na to nie trafiłem. Jest jak pająk krzyżak. Siedzi i czeka. Założyłem sporo wątków na forum. Nie boję się krytyki. Wątki były lepsze lub gorsze. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kulawy Re: Mamy to!!!!! 02.12.25, 21:34 > Od siebie nie napisał niczego. Przynajmniej na to nie trafiłem. Jest jak pająk krzyżak. Siedzi i czeka. Inny nick storima. Dobrze się maskuje, ale oni w Komsomole są pod tym względem dobrze przeszkoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje Re: Mamy to!!!!! 02.12.25, 18:09 > związek ilustracji z repatriacją Może negatyw będzie się repatriował widocznym na zdjęciu zmodernizowanym "kiblem" EN57 Kolei Mazowieckich? Odpowiedz Link Zgłoś
perla.roztocza Re: Mamy to!!!!! 02.12.25, 17:12 negativum napisał: > Sami sobie wypłacimy repatriacje. a ja to bym chciał aby Niemcy pokazali papier o tym rzekomym zrzeczeniu się przez Polskę reparacji. Otóż nie pokażą bo takiego nie ma. Jest tylko uchwała Bieruta, tyle warta prawnie jak uchwała rady gminy o życzeniach noworocznych dla mieszkańców właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Mamy to!!!!! 02.12.25, 17:25 Wdzięczność władz niemieckich do Polski jest ogromna. Także do reperacji. Nawet drobnych sum dla tych starszych osób poszkodowanych przez III Rzesze im szkoda. Choć mało już ich zostało . Za to dalej ogromny głaz pomnik tymczasowy w Berlinie leży i się śmieje z ofiar wojennych. Odpowiedz Link Zgłoś
strzal_w_punkt Re: Mamy to!!!!! 02.12.25, 18:16 boggi_dan napisał: > Wdzięczność władz niemieckich do Polski jest ogromna. Także do reperacji. Nawet > drobnych sum dla tych starszych osób poszkodowanych przez III Rzesze im szkoda > . Choć mało już ich zostało . Za to dalej ogromny głaz pomnik tymczasowy w Berl > inie leży i się śmieje z ofiar wojennych. Ty nic nie rozumiesz, tu nie chodzi o drobne sumy, ale konkretne odszkodowania. Drobnymi to ty możesz się zadowolić pracując na czarno, a nie ofiary wojny. Odpowiedz Link Zgłoś
strzal_w_punkt Re: Mamy to!!!!! 02.12.25, 18:18 perla.roztocza napisał(a): > negativum napisał: > > > Sami sobie wypłacimy repatriacje. > > a ja to bym chciał aby Niemcy pokazali papier o tym rzekomym zrzeczeniu się prz > ez Polskę reparacji. > Otóż nie pokażą bo takiego nie ma. > Jest tylko uchwała Bieruta, tyle warta prawnie jak uchwała rady gminy o życzeni > ach noworocznych dla mieszkańców właśnie. Zwróć się do Putina, może on coś ci pokaże ;) Odpowiedz Link Zgłoś
albwu Re: Mamy to!!!!! 02.12.25, 20:07 Jest - podpisany przez Fotygę w imieniu Rządu PiS Odpowiedz Link Zgłoś
don.kulawy Re: Mamy to!!!!! 02.12.25, 19:08 > repatriacje. Jak będziesz się repatriował na Ukrainę to nie zapomnij zabrać swojego tatusia. Do tego pociągu na zdjęciu zmieścicie się bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
albwu Re: Mamy to!!!!! 02.12.25, 20:08 Wyplata jakiegoś odszkodowania tylko osobom żyjącym będzie skrajnie niesprawiedliwie. Tym, ktorzy już nie żyją też coś nalezy się - myślę, że ich rodziny nie zgodzą się na takie rozwiązanie i zablokują wypłatę tylko żyjącym Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: Mamy to!!!!! 03.12.25, 09:37 Ha ha polskim Piekłu?! Znowu wtopa sabaka :D Odpowiedz Link Zgłoś