mazala2 10.12.25, 13:06 Aktualnie ma podobno być przesłuchiwany w prokuraturze w Rzeszowie. Na przesłuchanie wchodzi w charakterze świadka natemat.pl/634559,tadeusz-rydzyk-w-prokuraturze-na-przesluchanie-wchodzi-w-charakterze-swiadka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
don.kulawy Re: Redemptorysta Ks. Rydzyk też stanie przed sąd 10.12.25, 18:48 Nikt nie chciał nazywać go ojcem 😅 tvn24.pl/rzeszow/rzeszow-ojciec-tadeusz-rydzyk-przesluchany-w-prokuraturze-sledczy-badaja-sprawe-muzeum-pamiec-i-tozsamosc-st8794553 Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Redemptorysta Ks. Rydzyk też stanie przed sąd 10.12.25, 19:15 Miejsce złodzieja tamże Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: Redemptorysta Ks. Rydzyk też stanie przed sąd 10.12.25, 19:36 To przed sad boski idzie? Trafi i tam, jak mu nerwy puszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Moherowe stokrotki w obronie Rydzyka 10.12.25, 19:51 www.radiomaryja.pl/informacje/przed-ministerstwem-sprawiedliwosci-odbyla-sie-pikieta-w-obronie-o-tadeusza-rydzyka-cssr/ Odpowiedz Link Zgłoś
don.kulawy Re: Moherowe stokrotki w obronie Rydzyka 10.12.25, 19:54 Nie mam okularów, a zoom w kompie mi nie działa. Powiedz mi czy na tej fladze jest wizerunek Rydzyka? 🤡 Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Moherowe stokrotki w obronie Rydzyka 10.12.25, 20:13 Nie sądzę. Zresztą przyszłość buduje się w mniej leciwych związkach, chociaż w tym wypadku nic nie wiadomo :) Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Redemptorysta Ks. Rydzyk też stanie przed sąd 10.12.25, 19:44 Boże mazala co za linki wklejasz. Ojca Rydzyka mogą cmoknąć tam, gdzie słońce nie dochodzi. To jest tylko takie nękanie. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kulawy Re: Redemptorysta Ks. Rydzyk też stanie przed sąd 10.12.25, 19:51 Już niedługo on będzie cmokał pod więziennym prysznicem. Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: Redemptorysta Ks. Rydzyk też stanie przed sąd 10.12.25, 22:51 Jakie nękanie? Rydzyk dostał kasę z Funduszu Sprawiedliwości, bardzo możliwe, że z ominięciem prawa. www.youtube.com/watch?v=gVLI1USSrKs Jest przesłuchiwany jako świadek. Czy przesłuchiwanie świadka, który może mieć ważne informacje dla śledztwa jest nękaniem? wiadomosci.onet.pl/kraj/patrycja-zielinska-ujawnia-kulisy-zatrzymania-przez-cba-agresywnie-weszli/7we0y6q Masz opis nękania. Odpowiedz Link Zgłoś
mazala2 Re: Redemptorysta Ks. Rydzyk też stanie przed sąd 11.12.25, 11:50 boggi_dan napisał: > Boże mazala co za linki wklejasz. Ojca Rydzyka mogą cmoknąć tam, gdzie słońce n > ie dochodzi. To jest tylko takie nękanie. Uważam, że polityczny sojusz Polskiej Prawicy z Polską Lewicą jest wielce prawdopodobny. Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje Re: Redemptorysta Ks. Rydzyk też stanie przed sąd 10.12.25, 20:04 Wolałbym raczej zobaczyć przed sądem tych, którzy pompowali w Toruńskiego Bezebuba moją kasę. Stary pierdziel stoi już nad grobem, ma posuniętą demencję i biznesy już mu nie wychodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kulawy Re: Redemptorysta Ks. Rydzyk też stanie przed sąd 10.12.25, 20:27 > Stary pierdziel stoi już nad grobem Ten, na rozkaz którego mu dawano również stoi już nad grobem. Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje Re: Redemptorysta Ks. Rydzyk też stanie przed sąd 10.12.25, 20:41 Balbina, jak sądzę, raczej starał się wykorzystywać tego Belzebuba do swoich politycznych szemranych gierek. Dlatego tolerował, żeby Belzebuba paśli pieczeniarze Balbiny: owi Kurscy, Glińscy, Biereccy, Ziobra itp. swołocz. To tych pieczeniarzy miałem na myśli. Belzebub przesłuchany w prokuraturze w sprawie pieczeniarzy, można chyba spodziewać się rychłych aktów oskarżenia. Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Redemptorysta Ks. Rydzyk też stanie przed sąd 10.12.25, 20:46 bobislaw.borboje napisała: > Wolałbym raczej zobaczyć przed sądem tych, którzy pompowali w Toruńskiego Bezeb > uba moją kasę. > Stary pierdziel stoi już nad grobem, ma posuniętą demencję i biznesy już mu nie > wychodzą. > Ty też nie młody Niewiadomo kto pierwszy poleci. Przestudiuj anielski orszak. Ale niezdrowe podniecenie w tym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Ale ba! 10.12.25, 22:21 Mało mnie obchodzi ile masz. Dostaniesz wylewu lub zawał i po chlopie. Dziwi mnie że nie umiesz sobie zmienić płci w ustawieniach. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kulawy Re: Ale ba! 10.12.25, 22:45 > Dostaniesz wylewu lub zawał i po chlopie To samo moze ciebie czekać częstochowski katoliku. Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje Re: Ale ba! 10.12.25, 23:51 Od lat jestem na to przygotowany. W testamencie zapisałem, ze chcę zostać zjarany, że puszkę z prochami mają postawić w pubie nad alkoholami i że wykonawcy testamentu mają zrobić wszystko, bym nie trafił do miejsca zwanego "niebem". Bo zdalnie wydziedziczę! Odpowiedz Link Zgłoś
strzal_w_punkt Re: Redemptorysta Ks. Rydzyk też stanie przed sąd 11.12.25, 09:39 boggi_dan napisał: > bobislaw.borboje napisała: > > > Wolałbym raczej zobaczyć przed sądem tych, którzy pompowali w Toruńskiego > Bezeb > > uba moją kasę. > > Stary pierdziel stoi już nad grobem, ma posuniętą demencję i biznesy już > mu nie > > wychodzą. > > > Ty też nie młody > Niewiadomo kto pierwszy poleci. Przestudiuj anielski orszak. Ale niezdrowe pod > niecenie w tym wątku. A jak to wytłumaczysz? Jesteś katolikiem praktykującym, chełpisz się rozległą wiedzą, ciekawy jestem twojego toku myślenia. Jeżeli Bóg strącił diabła do piekieł, a piekło jest miejscem wiecznego potępienia, z którego już sam Bóg nie może uratować, to dlaczego kaznodzieje mówią nam, że diabeł przechadza się korytarzami szkół i kusi nastolatków do brania narkotyków i uprawiania seksu przedmałżeńskiego? Strażnik więzienny, który pozwoliłby więźniom uciec, by ci zaczęli zabijać i gwałcić, zostałby z pewnością zwolniony, a nawet osądzony za niekompetencje. Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: Redemptorysta Ks. Rydzyk też stanie przed sąd 11.12.25, 12:03 boggi_dan napisał: > Ty też nie młody > Niewiadomo kto pierwszy poleci. Przestudiuj anielski orszak. > Ale niezdrowe podniecenie w tym wątku. Ale bobislaw.borboje chyba nie dostawał(a) hajsu z Funduszu Sprawiedliwości. Bobisław, masz coś wspólnego z FS? Odpowiedz Link Zgłoś
don.kulawy Re: Redemptorysta Ks. Rydzyk też stanie przed sąd 10.12.25, 20:25 No co tu jeszcze powiedzieć? Cham i prostak x.com/Fleszyk72/status/1998818503005294661?s=20 Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Redemptorysta Ks. Rydzyk też stanie przed sąd 10.12.25, 21:53 Tak się jeszcze ludzie dają robić na boskich posłańców z dalekich niebiesiech. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Redemptorysta Ks. Rydzyk też stanie przed sąd 11.12.25, 15:17 www.youtube.com/watch?v=WbiOHmGfb0g Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Redemptorysta Ks. Rydzyk też stanie przed sąd 10.12.25, 22:43 Od kiedy Rydzyk jest księdzem? Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Redemptorysta Ks. Rydzyk też stanie przed sąd 11.12.25, 07:52 x2468 napisał: > Od kiedy Rydzyk jest księdzem? > Ojciec Tadeusz Rydzyk przyjął święcenia kapłańskie w 1971 roku, zaraz po złożeniu wieczystych ślubów zakonnych jako redemptorysta. W Wiki jest. Siedzi w tobie diabeł, wyrzuć go. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Redemptorysta Ks. Rydzyk też stanie przed sąd 11.12.25, 08:11 Od kogo przyjął te świecenia? Jedni mówią ze od Patriarchy Moskwy inni ze od Szatana. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: Redemptorysta Ks. Rydzyk też stanie przed sąd 11.12.25, 09:20 x2468: > Od kogo przyjął te świecenia? Jedni mówią ze od Patriarchy Moskwy inni ze od > Szatana. I nie wiadomo, komu wierzyć: czy tym od Patriarchy, czy tym od Szatana... W zamierzchłym roku 2018 Wyborcza pisała o Rydzyku: ,,prefekt kleryków chce go przenieść do seminarium dla księży diecezjalnych. Młodego entuzjastę ratuje wiceprowincjał polskiej odnogi zakonu. Wyświęcony w 1971 roku Rydzyk dostaje posadę w Toruniu.'' To ciągle nie wyjaśnia, jacy patriarchowie i szatani byli czynni w tym wyświęcaniu, ale wskazuje, że doprowadził do niego wiceprowincjał polskiej odnogi zakonu redemptorystów. Przynajmniej dowiedzieliśmy się, że zakon dzieli się na odnogi, którymi zawiadują wiceprowincjałowie... - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Redemptorysta Ks. Rydzyk też stanie przed sąd 11.12.25, 09:56 x2468 napisał: > Od kogo przyjął te świecenia? Jedni mówią ze od Patriarchy Moskwy inni ze od Sz > atana. > Człowieku? Redemptoryści to zgromadzenie zakonne braci, z których większość to księża. Podlegają Papieżowi. Przestań pitolić od rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
strzal_w_punkt Re: Redemptorysta Ks. Rydzyk też stanie przed sąd 11.12.25, 10:07 boggi_dan napisał: > x2468 napisał: > > > Od kogo przyjął te świecenia? Jedni mówią ze od Patriarchy Moskwy inni ze > od Sz > > atana. > > > Człowieku? Redemptoryści to zgromadzenie zakonne braci, z których większość to > księża. Podlegają Papieżowi. Przestań pitolić od rzeczy. Skoro większość stanowią księża to do szatana mają blisko! Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: Redemptorysta Ks. Rydzyk też stanie przed sąd 11.12.25, 22:20 Nikt nie ma wątpliwości czy Rydzyk jest zakonnikiem. Natomiast niektóre działania Rydzyka są, moim zdaniem, nieprzystające zakonnikowi. Odnoszę wrażenie, że bardziej mu zależy na mamonie niż na służeniu Bogu. Odpowiedz Link Zgłoś