Dodaj do ulubionych

gdyby Trzaskowski wygrał wybory

13.01.26, 13:00
to byłby moim prezydentem.
Tak jak nim był PP Kaczyński, PP Komorowski, PP Duda, mimo, że na żadnego z nich nie głosowałem. No, na PP Dudę w 2 turze w drugiej kadencji.
Obecnie moim prezydentem jest PP Nawrocki, choć oddałem głos niewazny.
Bo tak pojmuję konstytucję, demokrację i państwowość.
Ale jak widzę, strona, która sama siebie nazywa demokratyczną i praworządną oraz miłośniczką konstytucji tudzież państwowości, nie uznaje demokratycznego wyboru czyli urzędującego prezydenta właśnie.
Obserwuj wątek
    • sverir Re: gdyby Trzaskowski wygrał wybory 13.01.26, 13:11
      Prezydent Duda był Twoim prezydentem tylko jeśli na niego głosowałeś - to jego słowa, że nie jest prezydentem wszystkich Polaków, bo nie wszyscy na niego głosowali. A idąc tym tropem, to nigdy nie miałeś swojego prezydenta:)
      • perla.roztocza Re: gdyby Trzaskowski wygrał wybory 13.01.26, 13:15
        sverir napisał:

> A idąc tym tropem, to nigdy nie miałeś swojego prezydenta:)

miałem i mam właśnie.
    • boggi_dan Re: gdyby Trzaskowski wygrał wybory 13.01.26, 13:52
      Wypisujesz niestworzone rzeczy. Nie wygrał i chwała Bogu. Bo to już by była porażka i koniec Polski. Nie wiem po co go kolejny raz wystawiali. Co wyrabiał w czasie kampanii prezydenckiej to głowa mała.
      • tapatik Re: gdyby Trzaskowski wygrał wybory 13.01.26, 20:09
        boggi_dan napisał:

> Wypisujesz niestworzone rzeczy. Nie wygrał i chwała Bogu. Bo to już
        > by była porażka i koniec Polski. Nie wiem po co go kolejny raz wystawiali.
        > Co wyrabiał w czasie kampanii prezydenckiej to głowa mała.

Oczywiście potrafisz uzasadnić dlaczego Trzaskowski byłby złym prezydentem?
    • adam.eu Re: gdyby Trzaskowski wygrał wybory 13.01.26, 14:08
      "to byłby moim prezydentem.
      Tak jak nim był PP Kaczyński, PP Komorowski, PP Duda, mimo, że na żadnego z nich nie głosowałem. No, na PP Dudę w 2 turze w drugiej kadencji.
      Obecnie moim prezydentem jest PP Nawrocki, choć oddałem głos niewazny.
      Bo tak pojmuję konstytucję, demokrację i państwowość.
      "

Ciekawe, dlaczego naszło Cię naszło Cię akurat w tym czasie na tego typu wynurzenia?
      Jeżeli piszesz szczerze, to zapewne łatwo będzie Ci na to pytanie odpowiedzieć.
      • perla.roztocza Re: gdyby Trzaskowski wygrał wybory 13.01.26, 14:18
        adam.eu napisał:

> Ciekawe, dlaczego naszło Cię naszło Cię akurat w tym czasie na tego typu wynurzenia?

to natchnienie.
        Na bazarze spotkałem staruszkę z przypiętym serduszkiem platformerskim, która mówiła przy straganie warzywnym, że Nawrockiego i Kaczyńskiego to własnymi rękami by udusiła właśnie.
        • adam.eu Re: gdyby Trzaskowski wygrał wybory 13.01.26, 14:44
          "to natchnienie.
          Na bazarze spotkałem staruszkę z przypiętym serduszkiem platformerskim, która mówiła przy straganie warzywnym, że Nawrockiego i Kaczyńskiego to własnymi rękami by udusiła właśnie.
          "

Widzisz, a ja w ogóle nie spotykam staruszek z przypiętym serduszkiem platforerskim , nie spotykam też staruszek nawet bez serduszek, które by deklarowały chęć uduszenie jakiegoś polityka.
          Tu przyznam, że zdarza mi się słyszeć głośne narzekania, nie jestem w stanie określić, narzekania której opcji były głośniejsze, bardziej bezceremonialne.

Ale jak myślisz, dlaczego opierając się na Twoim wpisie z postu założycielskiego mam wątpliwości do Twojej szczerości?
          • perla.roztocza Re: gdyby Trzaskowski wygrał wybory 13.01.26, 14:53
            adam.eu napisał:

> Tu przyznam, że zdarza mi się słyszeć głośne narzekania, nie jestem w stanie ok
            > reślić, narzekania której opcji były głośniejsze, bardziej bezceremonialne.

najbardziej lewacki uniwerek w Polsce czyli UW zrobił badania kto kogo bardziej nienawidzi.
            I wyszło im, że to peowcy bardziej nienawidzą pisiorów niż odwrotnie.

> Ale jak myślisz, dlaczego opierając się na Twoim wpisie z postu założycielskieg
            > o mam wątpliwości do Twojej szczerości?

twoje wątpliwości nie są moimi.
            Wątek napisałem spontanicznie po prostu właśnie.
            • adam.eu Re: gdyby Trzaskowski wygrał wybory 13.01.26, 15:19
              "najbardziej lewacki uniwerek w Polsce czyli UW zrobił badania kto kogo bardziej nienawidzi.
              I wyszło im, że to peowcy bardziej nienawidzą pisiorów niż odwrotnie.
              "

W co mam wierzyć z ust tzw, demokraty?
              Że Uniwersytet Warszawski jest najbardziej lewacki w Polsce?
              Demokrata wie, ze trzeba potępiać lewactwo?
              Że tenże UW faktycznie przeprowadził jakieś badania?

"twoje wątpliwości nie są moimi.
              Wątek napisałem spontanicznie po prostu właśnie.
              "

Czekam na spontaniczny wątek krytykujący prawicę, chyba, że prawica jest nawet jeżeli miała jakieś drobne grzechy to zostały jej odpuszczone i nie trzeba jej krytykować.
              I być może jeszcze wiesz, na co czekam, co czego Cię prowokuje, i że się tej deklaracji od Ciebie nie doczekam?
              • perla.roztocza Re: gdyby Trzaskowski wygrał wybory 13.01.26, 15:26
                adam.eu napisał:

> Czekam na spontaniczny wątek krytykujący prawicę,

ok ale najpierw napisz kogo uważasz za prawicę właśnie.
                • adam.eu Re: gdyby Trzaskowski wygrał wybory 13.01.26, 15:47
                  "ok ale najpierw napisz kogo uważasz za prawicę właśnie"

Między innymi ludzi głoszących poglądy podobne do Twoich, chociażby w tym wątku, do Nawrockiego i Nawrockiej, do poglądów Konfederacji, na wszelki wypadek dodam też Brauna.

I pamiętaj swoje zdanie, które mnie zaintrygowało i próbuję nakłonić Cię do jego rozwinięcia cyt.
                  "Bo tak pojmuję konstytucję, demokrację i państwowość"
                  Co Ci się nie podoba?
                  • adam.eu Re: gdyby Trzaskowski wygrał wybory 13.01.26, 15:48
                    PS, Oczywiście PIS też traktuję jako prawicę, ale nie to jest najistotniejsze.
                    • perla.roztocza Re: gdyby Trzaskowski wygrał wybory 13.01.26, 16:13
                      adam.eu napisał:

> PS, Oczywiście PIS też traktuję jako prawicę, ale nie to jest najistotniejsze.

dobrze, o prawicy napiszę spontanicznie gdy najdzie mnie natchnienie właśnie.
                    • j-k a co PIS-u... 13.01.26, 18:07
                      adam.eu napisał:
                      > PS, Oczywiście PIS też traktuję jako prawicę, ale nie to jest najistotniejsze.

ale patrzac na program - to PiS nie jest prawica.

- to Narodowa kato-Lewica.
                  • perla.roztocza Re: gdyby Trzaskowski wygrał wybory 13.01.26, 16:12
                    adam.eu napisał:

> I pamiętaj swoje zdanie, które mnie zaintrygowało i próbuję nakłonić Cię do jeg
                    > o rozwinięcia cyt.
                    > "Bo tak pojmuję konstytucję, demokrację i państwowość"
                    > Co Ci się nie podoba?

nie rozumiem pytania właśnie.
                    • adam.eu Re: gdyby Trzaskowski wygrał wybory 13.01.26, 17:07
                      To może inne zdanie z Twojego pierwszego postu:

"Ale jak widzę, strona, która sama siebie nazywa demokratyczną i praworządną oraz miłośniczką konstytucji tudzież państwowości, nie uznaje demokratycznego wyboru czyli urzędującego prezydenta właśnie."

Prawica szanuje wybory. Ty też? Naprawdę szanuje? To dlaczego Sędziowie wybrani przez polityków PISu byli przeciwni policzeniu głosów? Nawrocki wygrał? Jeżeli jesteś pewny, to jaką ilością głosów? Albo przynajmniej z jakim przybliżeniem? Dlaczego pisałeś, że kartki gdzieś się poniewierają w piwnicy i nie da się ich sprawdzić?

I cały czas wynika, że mieć zastrzeżenia do prawicy, to brak demokracji, w odwrotną stone ro co namniej lewactwo, a nie rząd.
              • sverir Re: gdyby Trzaskowski wygrał wybory 13.01.26, 18:01
                " Że tenże UW faktycznie przeprowadził jakieś badania?"

Nic na wiarę. Materiał z Krytyki Politycznej, medium odległego od PiS tak bardzo, że nie mozna go nawet fałszywie nazwać symetrycznym:
                krytykapolityczna.pl/kraj/nienawisc-zwolennicy-pis-opozycji/

Natomiast - jak zauważyła autorka - badania trzeba byłoby powtórzyć, żeby zweryfikować, czy nadal zwolennicy PiS mają tyle miłości, ile mieli wcześniej, gdy PiS był u władzy. W przeciwnym wypadku ta nienawiść pozostanie jedynie interpretacją.
            • tapatik Re: gdyby Trzaskowski wygrał wybory 13.01.26, 20:11
              perla.roztocza napisał(a):

> najbardziej lewacki uniwerek w Polsce czyli UW zrobił badania kto kogo bardziej
              > nienawidzi.
              > I wyszło im, że to peowcy bardziej nienawidzą pisiorów niż odwrotnie.

Mogę prosić o linka do tych badań?
              • sverir Re: gdyby Trzaskowski wygrał wybory 13.01.26, 20:54
                cbu.psychologia.pl/2021/02/20/polaryzacja-polityczna-w-polsce-jak-bardzo-jestesmy-podzieleni/
    • qwardian Re: gdyby Trzaskowski wygrał wybory 13.01.26, 14:21
      Moją władzą jest biskup und ksiądz proboszcz, głosowałem na Donalda Trumpa und Karola Nawrockiego, ale lepiej było na Grzesia Von Braun.,.
      • marecky81 Re: gdyby Trzaskowski wygrał wybory 13.01.26, 14:26
        Po co ta stylizacja na niemieckość? Jesteś Niemcem?
        • stefan4 Re: gdyby Trzaskowski wygrał wybory 13.01.26, 15:27
          marecky81:
          > Po co ta stylizacja na niemieckość?

On nie stylizuje. On się popisuje znajomością języków obcych. Dokładniej: jednego słowa z jednego języka obcego.

- Stefan
        • boggi_dan Re: gdyby Trzaskowski wygrał wybory 13.01.26, 15:35
          marecky81 napisał(a):

> Po co ta stylizacja na niemieckość? Jesteś Niemcem?
          >
          Podkarpackie to bastion PISu, a ty marecki jakiś odmieniec. Ciągle zadajesz te swoje dziwne pytania. I nikt ci nie odpowiada. Jedynie stefek.
        • qwardian Re: gdyby Trzaskowski wygrał wybory 13.01.26, 19:08
          Jestem Prusakiem z Posen, z nimi się identyfikuję, a nie dzikusami ze stepu, albo semickimi bandziorami..
          • j-k eine Frage : 13.01.26, 19:14
            qwardian napisał:

> Jestem Prusakiem z Posen, z nimi się identyfikuję, a nie dzikusami ze stepu, al
            > bo semickimi bandziorami..

co Prusactwo robi na polskim foro ?
            .
            opryski4you.pl/szkodniki/karaczan-prusak/
            • qwardian Re: eine Frage : 13.01.26, 19:52
              Dezynfekcję plugastwa..
          • stefan4 Re: gdyby Trzaskowski wygrał wybory 13.01.26, 23:30
            qwardian:
            > a nie dzikusami ze stepu, albo semickimi [...]

Gdybyś zamiast ,,albo'' napisał ,,oder '', to dałbyś poznać, że znasz już dwa słowa w obcym języku. Więc byłbyś jeszcze bardziej godny podziwu niż jesteś teraz, znając tylko ,,und ''.

A gdybyś jeszcze zrobił dowcipną grę słów, pisząc ,,Oder '' dużą literą, to dałbyś poznać, że znasz obcojęzyczną nazwę rzeki granicznej.

Patrz, jak przeciekają Ci przez palce okazje do popisania się swoją niezwykłością.

- Stefan
    • no-popis Re: gdyby Trzaskowski wygrał wybory 13.01.26, 14:31

> to byłby moim prezydentem.
      > Tak jak nim był PP Kaczyński, PP Komorowski, PP Duda, mimo, że na żadnego z nic
      > h nie głosowałem. No, na PP Dudę w 2 turze w drugiej kadencji.
      > Obecnie moim prezydentem jest PP Nawrocki, choć oddałem głos niewazny.
      > Bo tak pojmuję konstytucję, demokrację i państwowość.
      > Ale jak widzę, strona, która sama siebie nazywa demokratyczną i praworządną ora
      > z miłośniczką konstytucji ..
      Jesteś dinozaurem ale popieram.
      • boggi_dan Re: gdyby Trzaskowski wygrał wybory 13.01.26, 15:37
        no-popis napisała:

> perla.roztocza napisał(a):
        >
        > > to byłby moim prezydentem.
        > > Tak jak nim był PP Kaczyński, PP Komorowski, PP Duda, mimo, że na żadnego
        > z nic
        > > h nie głosowałem. No, na PP Dudę w 2 turze w drugiej kadencji.
        > > Obecnie moim prezydentem jest PP Nawrocki, choć oddałem głos niewazny.
        > > Bo tak pojmuję konstytucję, demokrację i państwowość.
        > > Ale jak widzę, strona, która sama siebie nazywa demokratyczną i praworząd
        > ną ora
        > > z miłośniczką konstytucji ..
        > Jesteś dinozaurem ale popieram.
        >
        > Gdyby nie inni co głosowali na Nawrockiego. To teraz pewnie Perła miałby ból w dudzie. Jakby rządził Trzaskowski.
        • perla.roztocza Re: gdyby Trzaskowski wygrał wybory 13.01.26, 16:09
          boggi_dan napisał:

> > Gdyby nie inni co głosowali na Nawrockiego. To teraz pewnie Perła miałby
          > ból w dudzie. Jakby rządził Trzaskowski.

mój problem z Nawrockim wynikał z jego tatuażu.
          Po prostu nie ufam za bardzo takim co to sobie robią.
          Niemniej, teraz widząc jakim jest prezydentem oddałbym na niego głos właśnie.
          • asia-loi Re: gdyby Trzaskowski wygrał wybory 13.01.26, 16:16

> Niemniej, teraz widząc jakim jest prezydentem oddałbym na niego głos właśnie.
            🫣

A co ci się w jego prezydenckiej działalności podoba 🤔
            • perla.roztocza Re: gdyby Trzaskowski wygrał wybory 13.01.26, 16:43
              asia-loi napisała:

> A co ci się w jego prezydenckiej działalności podoba 🤔

podoba mi się w jego działalności to, że jego działalność nie podoba się tobie właśnie.
              • asia-loi Re: gdyby Trzaskowski wygrał wybory 13.01.26, 18:44
                >
                > podoba mi się w jego działalności to, że jego działalność nie podoba się tobie
                > właśnie.

Czyli masz wreszcie swojego prezydenta/idola. I nie tylko ty. Wielu, bardzo wielu Polakom podoba się to co robił i robi Batyr. Szkoda Polski. W tym wypadku nie ma ofiar, są ochotnicy. Będziecie tak mieli, jak chcecie.
                Ja należę do mniejszości, która nie akceptuje faszyzmu, bandytyzmu, kibolstwa, sutenerstwa, narkotyków, ustawek. Całej tej tzw "katolickiej miłości do bliźniego". Dobrze że już jestem stara.
                • j-k nie walnuja, Asia :) 13.01.26, 18:55
                  asia-loi napisała:
                  Dobrze że już jestem stara.

nie walnuja, Asia,

Trump tez jest stary, a popacz - ile jeszcze może :)
                  • asia-loi Re: nie walnuja, Asia :) 13.01.26, 19:06
                    j-k napisał:
                    >
                    > Trump tez jest stary, a popacz - ile jeszcze może :)

To jest straszne, co ten dziadyga wyprawia. 🤦‍♀️ Ale dużo ludzi chciało tego i wielu się to podoba. 🤷‍♀️
                    • x2468 Re: nie walnuja, Asia :) 13.01.26, 23:06
                      Putin i Xi tez są starzy, młody jest Batyr i Kim Dzong Un, może się zaprzyjaźnią.
                • tapatik Re: gdyby Trzaskowski wygrał wybory 29.01.26, 21:41
                  asia-loi napisała:

> Ja należę do mniejszości, która nie akceptuje faszyzmu, bandytyzmu,
                  > kibolstwa, sutenerstwa, narkotyków, ustawek. Całej tej tzw "katolickiej
                  > miłości do bliźniego". Dobrze że już jestem stara.

To jest Pikuś. Gorzej, że torpeduje działania rządu.
            • boggi_dan Re: gdyby Trzaskowski wygrał wybory 13.01.26, 17:04
              asia-loi napisała:

> perla.roztocza napisał(a):
              >
              > > Niemniej, teraz widząc jakim jest prezydentem oddałbym na niego głos właś
              > nie.
              > 🫣
              >
              > A co ci się w jego prezydenckiej działalności podoba 🤔
              > Hehe. Gdy wróciłem z wyborów jako mąż zaufania. To zobaczyłem powtórkę jak Naleśnik i Michnik podskakiwali pod sam sufit. Za dwie godziny po przemówieniu Gosi prezydentowej na niby. Euforia opadła. I zaczęła się jazda z Nawrockim. Za dwa lata to samo będzie, bo nikt przy zdrowych zmysłach nie odda władzy. Zwłaszcza jakby Ziobro miał by wrócić z Budapesztu.
            • x2468 Re: gdyby Trzaskowski wygrał wybory 13.01.26, 23:00
              Pewnie podoba mu się to ze pojechał do Anglii i dzisiaj miał spotkanie z Naczelnym Myszołapem kotem Larrym. Larry pozwolił się pogłaskać. Pełen sukces Batyra.
    • negativum Re: gdyby Trzaskowski wygrał wybory 13.01.26, 23:26

> to byłby moim prezydentem.

Ale nie wygrał…

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka