Dodaj do ulubionych

Czy Batyr zawetuje

26.03.26, 15:29
Czy Batyr zawetuje?

Szef rządu zapowiedział pakiet "CPN - ceny paliw niżej":

*obniżenie stawki VAT na paliwa z 23 do 8 procent,
* obniżkę akcyzy na benzynę o 29 groszy, na olej napędowy o 28 groszy,
* maksymalną cenę detaliczną na paliwa ustalaną każdego dnia przez ministra energii,
* niższe ceny o ok. 1,20 zł na litrze przed świętami.

Premier wyjaśnił też, że w czwartek o godz. 18 odbędzie się nadzwyczajne posiedzenie Rady Ministrów i właśnie wtedy zostaną podjęte decyzje mające wpłynąć na obniżenie cen paliw.
Tusk powiedział też, że jeszcze w piątek parlament ma przyjąć rozwiązania ustawowe dotyczące obniżek cen paliw, tak by jeszcze tego samego dnia trafiły one do prezydenta.

tvn24.pl/biznes/z-kraju/ceny-paliw-w-dol-obnizka-akcyzy-podatku-od-nadmiarowych-zyskow-i-vat-ogloszona-przez-premiera-st8968277
Obserwuj wątek
    • kiszonababka Re: Czy Batyr zawetuje 26.03.26, 16:34
      Obstawiam że zawetuje , i wyjdzie z swoją inicjatywą....ale może zrobi niespodziankę 👹
      • to.ja.pies.na.czarnych Re: Czy Batyr zawetuje 26.03.26, 17:03
        Juz sypią piach w tryby.
        Działania spóźnione o tygodnie, a przedstawiony plan nadal rozwiązuje tylko część problemów drożyzny na stacjach - napisał szef gabinetu prezydenta Paweł Szefernaker tvn24.pl/polska/ceny-paliw-pawel-szefernaker-prezydent-pilnie-oczekuje-na-ustawe-st8968785
      • kiszonababka Re: Czy Batyr zawetuje 27.03.26, 20:46
        No niby podpisał alexw samolocie , jak wyląduje to się może zmienić .
        • boggi_dan Re: Czy Batyr zawetuje 27.03.26, 21:07
          kiszonababka napisała:

> No niby podpisał alexw samolocie , jak wyląduje to się może zmienić .
          Widać, że dawno się nie bujałaś w samolotach. Podobno ministra Nowacka wydała nowy regulamin dla szkół.
          Rzeczowniki zwierzęta, dzieci i członkowie KO nie powinny ze sobą sąsiadować, żeby nie budzić głupich skojarzeń.
    • to.ja.pies.na.czarnych Re: Czy Batyr zawetuje 27.03.26, 12:42
      Batyr szykuj się do skoku!

Jest decyzja Sejmu tvn24.pl/biznes/z-kraju/ceny-paliw-cpn-cena-paliwa-nizej-ceny-maksymalne-benzyny-jest-decyzja-sejmu-wyniki-glosowania-st8969534
      • boggi_dan Re: Czy Batyr zawetuje 27.03.26, 21:09
        Obudził się po trzech tygodniach. Gdy rolnicy już dawno ruszyli w pole. PS Kto wie chociaż o jednej inwestycji zaczętej przez koalicyjny rząd, którego premierem jest Donald Tusk?
        • to.ja.pies.na.czarnych Re: Czy Batyr zawetuje 27.03.26, 21:11
          > Obudził się po trzech tygodniach. Gdy rolnicy już dawno ruszyli w pole.

Ty nam nie cytuj SMS-ów tylko napisz chociaż raz cos od siebie.
    • boggi_dan Re: Czy Batyr zawetuje 27.03.26, 21:05
      Przecież podpisał. Kiedy bracia Sekielscy nakręcą film "Tylko nie szczekaj.
      • to.ja.pies.na.czarnych Re: Czy Batyr zawetuje 27.03.26, 21:12
        Wystraszył się bo już nawet kibole olewają się na niego.
        • boggi_dan Re: Czy Batyr zawetuje 27.03.26, 21:18
          Ta. Czy to prawda, że z Kłodzka wszystkie psy uciekły?
          Ktoś coś wie?
          • to.ja.pies.na.czarnych Re: Czy Batyr zawetuje 27.03.26, 21:29
            Nie psy tylko koty uciekły 🤡
            • boggi_dan Re: Czy Batyr zawetuje 27.03.26, 21:54
              No tak. Nuda na forum. Nawet mi się nie chce zakładać wątku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka