Dodaj do ulubionych

TVP więcej w ubiegłym rroku

01.05.26, 14:44
Miało do wydania niż w 24.
,,W sprawozdaniu abonamentowym Telewizji Polskiej podano, że w 2025 roku jej przychody ogółem wyniosły 3,85 mld zł. Wobec 3,45 mld rok wcześniej daje to wzrost o 11,6 proc.

Publiczny nadawca większym budżetem dysponował jedynie w ostatnim roku rządów PiS: w 2023 roku jego wpływy ogółem sięgnęły 4,51 mld zł, zaś rok wcześniej było to 3,84 mld."
Obserwuj wątek
    • stasi1 Re: TVP więcej w ubiegłym rroku 02.05.26, 11:12
      Ale mniej dostali od państwa niż w 24 roku i zdecydowanie mniej niż w 23
      • no-popis Re: TVP więcej w ubiegłym rroku 02.05.26, 11:20
        stasi1 napisał:

> Ale mniej dostali od państwa niż w 24 roku i zdecydowanie mniej niż w 23

To wymagałoby wylistowania nie tylko dotacji ze skarbu państwa ale również " programów" finansowanych z Ministerstw jak również sumy reklam ze spółek skarbu państwa.
        Swoją drogą dziwna jest Twoja logika pt kto mniej ukradł a kto więcej/ sic!/ dzieciom chorym na nowotwory.
        • boggi_dan Re: TVP więcej w ubiegłym rroku 02.05.26, 11:33
          Stachu się traz stał ekspertem od telewizji.. Nie widzi, że to ta sama propaganda, tylko w gorszym wydaniu Patologii Obywatelskiej.
          • no-popis Re: TVP więcej w ubiegłym rroku 02.05.26, 11:36
            boggi_dan napisał:

> Stachu się traz stał ekspertem od telewizji.. Nie widzi, że to ta sama propagan
            > da, tylko w gorszym wydaniu Patologii Obywatelskiej.

Nie ma gorsze czy lepsze. Nie ma mały złodziej i duży złodziej.
            I jedno, i drugie jest skandaliczne.
          • stasi1 Re: TVP więcej w ubiegłym rroku 03.05.26, 09:47
            Może i ta samą propaganda ale mniej nasz kosZtuje niż za PiSu. A to jest pozytywny skutek. I jeszcze mniej by kosztowała gdyby pisowcy zgodzili się na ograniczenie kanałów
            • no-popis Re: TVP więcej w ubiegłym rroku 03.05.26, 10:05
              stasi1 napisał:

> Może i ta samą propaganda ale mniej nasz kosZtuje niż za PiSu. A to jest pozyty
              > wny skutek. I jeszcze mniej by kosztowała gdyby pisowcy zgodzili się na ogranic
              > zenie kanałów

To byłoby wiadomo gdyby podsumować całość środków z budżetu np z Urzędu Marszałkowskiego , spółek skarbu państwa, NBP itd
              • stasi1 Re: TVP więcej w ubiegłym rroku 03.05.26, 19:14
                To myślisz że za PiSu nie było tych reklam?
                • bobislaw.borboje Śmiała teza 06.05.26, 09:37
                  stasi1 napisał:

> To myślisz
            • sverir Re: TVP więcej w ubiegłym rroku 08.05.26, 07:59
              "Może i ta samą propaganda ale mniej nasz kosZtuje niż za PiSu. "

Czy ja wiem, czy tak mniej?

W 2020 koszty operacyjne wyniosły ~2,2-2,8 mld złotych (różne źródła)
              W 2021 już 3,5 mld złotych,
              W 2022 3,28 mld
              W 2023 ~3,7 mld
              W 2024 3,2 mld
              W 2025 3,36 mld planowo
              W 2026 2.2 mld planowo.

Mamy więc w planach spadek kosztów, a w wykonaniu to zobaczymy. Na razie koszty propagandy są w podobnym przedziale kosztowym.
    • no-popis Re: TVP więcej w ubiegłym rroku 02.05.26, 11:17
      stasi1 napisał:

> Miało do wydania niż w 24.
      > ,,W sprawozdaniu abonamentowym Telewizji Polskiej podano, że w 2025 roku jej pr
      > zychody ogółem wyniosły 3,85 mld zł. Wobec 3,45 mld rok wcześniej daje to wzros
      > t o 11,6 proc.
      >
      > Publiczny nadawca większym budżetem dysponował jedynie w ostatnim roku rządów P
      > iS: w 2023 roku jego wpływy ogółem sięgnęły 4,51 mld zł, zaś rok wcześniej było
      > to 3,84 mld."
      No i jakie wnioski?
      Dotacje to też wpływy.
      • prze.nick Re: TVP więcej w ubiegłym rroku 02.05.26, 11:22
        Skoro oni ścigają pis za fundusz sprawiedliwości to następna władza będzie mogła ich ściągnąć za nielegalne dotacje z ministerstwa kultury.
    • prze.nick Re: TVP więcej w ubiegłym rroku 02.05.26, 11:18
      A co stało się z oglądalnością wszystkich kanałów TVP w likwidacji w porównaniu z czasami pisiorów? Wszystkie zaliczyły porządny zjazd.
      • no-popis Re: TVP więcej w ubiegłym rroku 02.05.26, 11:23
        prze.nick napisał:

> A co stało się z oglądalnością wszystkich kanałów TVP w likwidacji w porównaniu
        > z czasami pisiorów? Wszystkie zaliczyły porządny zjazd.

Oglądalność publicznej poprawi się po zmianach jakie dokonają Amerykanie w TVN24. Tam też przeniesie się większość gwiazd TVN24.
        • bobislaw.borboje Re: TVP więcej w ubiegłym rroku 05.05.26, 21:47
          > dokonają Amerykanie w TVN24

Raczej Żydzi.
          • stasi1 Re: TVP więcej w ubiegłym rroku 05.05.26, 22:03
            Akurat wyszło że jednak Arabowie . Nie wiem czy ciapaci ( jak to mówią pisowcy) będą chcieli promować wartości pisowskie w tej telewizji
            • bobislaw.borboje Re: TVP więcej w ubiegłym rroku 05.05.26, 22:05
              A, to nic o tym nie wiem. Mnie wyszło, że Elisony to są rodacy Bagsika i Gąsiorowskiego.
              • stasi1 Re: TVP więcej w ubiegłym rroku 07.05.26, 11:43
                Rodacy bagsika nie mają teraz pieniędzy.
                ,,Fundusze na działalność i przejęcia Paramount (w tym głośne przejęcie Warner Bros. Discovery zaplanowane na 2026 rok) pochodzą głównie od państwowych funduszy inwestycyjnych z Bliskiego Wschodu oraz prywatnych inwestorów, w tym rodziny Ellisonów.Kluczowe źródła finansowania to:Fundusze z Arabii Saudyjskiej i Kataru: Państwowe fundusze, w tym Saudi Arabia Public Investment Fund, mają wnieść znaczący kapitał (mówi się o około 10 mld USD) na realizację transakcji o wartości 110-111 mld USD.Wsparcie od Qatar Investment Authority i L'imad Holding: Podmioty te również potwierdziły wsparcie dla inwestycji."
                Z bliskiego wschodu ma być około 30 mld dolarów
    • niegracz Re: TVP więcej w ubiegłym rroku 03.05.26, 09:52
      a kto ogląda TV?
      śledzi tam wiadomości?
      - emeryci
      pod beretem zryci
    • stasi1 Re: TVP więcej w ubiegłym rroku 04.05.26, 15:48
      Mniej też dotacji na polskie radio.
      ,,Z kolei wpływy spółki z kasy państwowej znacząco zmalały. Środki rozdysponowane przez resort kultury (dotacje od niego zastępują nadawcom publicznym rekompensatę abonamentową) zmalały rok do roku z 283,14 do 208,31 mln zł, zaś te od Ministerstwa Spraw Zagranicznych (dotującego stacje i treści dla odbiorców spoza kraju) – z 18 do 14,06 mln zł."
    • niepoprawnylogin1980 Re: TVP więcej w ubiegłym rroku 04.05.26, 16:51
      POziom upadłej tv:
      www.youtube.com/watch?v=jSMySs9d4cI
    • j-k Stasiek, nie ma co ogladac. 05.05.26, 22:22
      tesz uwazam, ze najlepsze do ogladania - to sa gole baby.

reszte (a zwlaszcza porody) mozna sobie darowac.
      • bobislaw.borboje Własnie tak cos czułem 06.05.26, 21:42
        że podglądasz Wolfgangową.
    • no-popis no cóż 08.05.26, 06:48
      stasi1 napisał:

> Miało do wydania niż w 24.
      > ,,W sprawozdaniu abonamentowym Telewizji Polskiej podano, że w 2025 roku jej pr
      > zychody ogółem wyniosły 3,85 mld zł. Wobec 3,45 mld rok wcześniej daje to wzros
      > t o 11,6 proc.
      >
      > Publiczny nadawca większym budżetem dysponował jedynie w ostatnim roku rządów P
      > iS: w 2023 roku jego wpływy ogółem sięgnęły 4,51 mld zł, zaś rok wcześniej było
      > to 3,84 mld."
      Podatnik w dalszym ciągu płaci podwójnie bo abonament i dodatkowo z budżetu ... i tylko dlatego aby jakiś kacyk z POPiSu utrzymywał się u władzy i realizował swoje polucje polityczne.
      • stasi1 Re: no cóż 08.05.26, 18:00
        może Nawrocki zamiast głupich pytań w referendum zapytałby się czy polacy chcą tej telewizji publicznej?
        • bobislaw.borboje Poziom pytań, jakie chciałby 08.05.26, 23:48
          zadać Narodowi der Batyr, jest równie niski, jak on sam.
          A Naród te pytania oleje, jak poprzednio pytania Balbiny.
          Naród odpowie: "głupi, czy o drogę pyta".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka